Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Nekem Iceq-m volt már, az szerintem egyáltalán nem hangos, és szerintem a legjobb hatásfoku a felsoroltak között. Én arra szavaznék, csak egy baj van vele, drága.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
ballington
üzenetére
Azt irtak külföldi oldalon, hogy hangosabb, mint a gyari hütö picivel a PC megoldasa. Az iceQ3-rol sajna nem tudok semmit.
-
rumkola
nagyúr
válasz
ballington
üzenetére
teljesen mindegy, ezek rothadt hangtalanok és szabályozható a ventijük, viszont melegszenek mint állat
Amúgy ICEQ a legjobb hűtés...
-
ballington
addikt
-
-
Sickboy25
addikt
vki van itt aki nagyon vágja a video konvertálást?segíthetne,mert a megfelelő topic igencsak inaktív
-
lujo10
aktív tag
Hi!
Valaki nem tudná megmondani, hogy ez a kari milyen órajelekkel kerül kiadásra, mert a gyártói honlapon nem találtam róla ilyen infót és nagyon érdekelne. Erről a kariról lenne szó: GIGABYTE GV-RX385512H -
pempellini
senior tag
hali
valaki nem cserélt már 3850 256mb-os karit 2900pro 512 mb-os ra vagy forditva.
vélemények érdekelnének mert cserélni szretnék neem 3850 256 mb-os karim van.
véleményeket pű-ben kérnék ha lehet nem akarok visszaolvasgatni állandóan
elöe is köszönöm a válaszokat.üdv
-
Dr.Én
veterán
Hali
Azt vettem észre miota megvan a GIGA HD3850 512mb-s(730/900mhz) karim, azota a COD4 akadozik , van mikor le is fagy, de a Crysis, COD 2 meg fut normálisan.Másnál is van hasonló probléma?
A rivatuner a 7.11 CCC van fent, elözö karimnál ilyet nem csinált,Igaz akkor nem volt fent a CCC.Lehet hogy arra alergiás?
Van valakinek ötlete?
elöre is köszi. -
pisti
őstag
Ha tervezed a VGA cserét is nemsoká, akkor oké. Mert emellett a konfig mellett meg a VGA lesz a leggyengébb láncszem, nameg jön ha minden igaz mostmár tényleg nemsoká(ebben a hónapban debültának ha minden igaz) az E8x00 C2D széria is, hamár ennyit szánsz procira, akkor inkább egy olyan kis 45 nm-es drágaszágra kéne áldozni, addig meg egy jól meghúzott E21xx-el is vígan ellehetsz.
4 GB RAM is felesleges perpill, bár elég olcsó most a ddr2 az igaz, de ha játszani akarsz akkor jobban járnál, ha egy ekkora összegből már vmi komolyabb VGA-t is vennél.
Tehát szerintem az alaplap az okés + vmi E21xx (14-20k) + 2GB RAM (mondjuk 13k, de 10-ből is lehet 800-as GEIL VALUE-t), a maradékból meg vmi jókis VGA-t. Ha ügyesen csinálod még egy HD3850-et is beleszoríthatsz egy ekkora összegbe. 20k alaplap + 16k E2160 + 10k 2GB RAM = 46k ; 84k - 46k = 38k, annyiból pedig egy 256-os HD3850 ki kéne hogy jöjjön.
A procit tuningolhatod ( az alaplap meglesz hozzá ) 3GHz környékén már kellemesen kihajtja a HD3850-et is. Aztán ráérsz még procit meg memót upgradelni mikor igazán szükség lesz rá.
Egy ilyen konfig sokkal "potensebb" lenne játékok alatt is. Mint amit írtál egy 7600GST-vel.Dare2Live: Jaja. Érdekes egybeesés.

-
Tombi
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem rossz de kitaláltam jobbat

Gigabyte GA-P35-DS3 - 20k
Intel Core2 Duo E6750/4M/1333 - 38k
2*2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT Black Dragon 800+ CL4 - 26kez pont 84k, mit szoltok?

ugy néz ki megalkuszom a régi videokarimmal
-
aginor
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Atitool nálam kettőt lát, rivatuner csak gpu-t.
Valószínű nem elég kiforrottak a programok hozzá, de hármat szerintem semmi esetre sem fogsz látni. -
Tombi
őstag
84e huf áll rendelkezésre, de csak LAP+PROCI+RAM (+esetleg táp) kell.
Jövö álló konfigot szeretnék épiteni, tehát itt az alaplap a lényeg.
A többit könnyebben lehet cserélni.
400-as Chieftec tápom van, van rajta 3 vinyo +1dvd iro. Nem tudom milyen igényei lennének egy core2 dou rendszernek, elbirná vajon a mostani tápom? -
Tombi
őstag
1360*768-ba használnám mivel, én az LCD tv egyben a monitorom is.
Inkább HD videokat szoktam nézni, de játékba is szeretnék gyorsulást...
Nézek valami olcsó core2es rendszert, hátha belefér a keretbe.
Mert úgy néz ki ezt, már tovább nem érdemes VGA-val upgradelni.
8600GT szintu karit nem akarok, az tudom milyen.
Majd irok ha összehoztam mennyi pénz áll rendelkezésre.Köszi szépen
-
pisti
őstag
Ennél ami erősebb és érdemes lehet vele próbálkozni az mondjuk egy HD2600XT / 8600GT lehet, nemtudom HD videókat/filmeket nézel-e, de mondjuk egy ilyen VGA-val ezen a téren is jobban állnál. Meg valamelyest talán gyorsulna is néhány játék. Az a baj, hogy a proci - szerintem legalábbis - nagyon gyenge, az még van hogy a 7600GST-t sem bírja el jól, D805-ös tapasztalataim alapján írom ezt, éppen 7600GST-m volt akkor.
Mondjuk egy olyan CPU igényes játékot nézve mint a TDU, jobban járnál ha megtartanád a 7600GST-t és vennél valami Core2 alapú rendszert alá. Akár egy 8000Ft-os kis Pentium megráncigálva gyorsabb tudna jóval lenni mint az a proci. Mert a TDU-hoz elég egy 7600GST - 1024*768 High (vagy akár kis tuninggal 1280 High) beállításokhoz is (saját tapasztalat), viszont az a proci képtelen kihajtani azt a ~25-30fps-t amit tud egyébként ebben a játékban az a VGA.Mikkel akarsz játszani, az a fő kérdés. Ha újabb játékok is képbe kerülnek, akkor mindenképp érdemes lenne acélosítani a rendszert is a VGA alatt.
-
cowboy_bebop
őstag
Mindenkinek csak egy hőmérője van a 3850-én?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Driver + CCC reinstall megoldotta...
-
Melkor04
csendes tag
Van már valakinek HIS IceQ3 3870-es kártyája??
Nagyon érdekelne, hogy hogyan teljesít, különösen a Galaxy 8800 GT-jéhez képest. -
-
zsocy
őstag
válasz
aginor
üzenetére
Én ennyit tudok : [VGA Bios]
Azokon segít a bios amik amúgy is jól húzhatók, csodát ne várj.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Beszereztem én is egy 3850-et, és lenne pár kérdésem.
Régebben úgy olvastam, hogy létezik ezekhez a kártyákhoz módosított bios amivel megtáltosodnak tuningban, ti tudtok erről valamit? -
gabensrac
csendes tag
Nekem VisionTek Hd 3870 esem van és bár a tengerentulról érkezett a gyári élettertam gari nekem böven elég;
-
zsocy
őstag
válasz
Kelvin
üzenetére
Nem újdonság, csinál a többi is OC verziókat a kártyából és azt is 3850-nek hívja. Mondjuk mi más is lehetne, van 3850 és 70, mást nem gyárt az Ati...
Azt továbbra is tartom hogy nálunk ilyen nem lesz boltban. Pedig a Sapphire is csinál spéci hűtésű OC kártyát, de az sem valószinű hogy feltünik itt.
-
Motion_Blur
félisten
XP PRO SP2 + .net framework 2.0 + 7.12 Catalyst CCC
CCC megnyitására ezt a választ kapom: Katt!
Tipp? MOM.exe hibát is kaptam már..
-
Találtam egy tesztet az új Visiontek Radeon HD 3850 Black Edition kártyáról. Egész jó lett, megveri néhol a 3870-et, és a 8800GT-t is
. DE ami nekem a legjobban tetszett a tesztben az volt, hogy végre egy AMD (Phenom) platformban tesztelték a kártyákat. 
Itt a link, csemegézzen mindenki:
[Visiontek Radeon HD 3850 Black Edition] -
Dr.Én
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem is hasonlo pontot adott a 3D06 a gépemre, ugy kb 500pontal kevesebbet.
E4500@10*300mhz
Gigabyte HD3850 512 730/900mhz
7.11 catalyst
2 hetes XP -
Motion_Blur
félisten
Egy teljesen stabil beállításokkal készült 06:
E6300@7x475MHz
Sapphire HD3850@770/2100MHz
Driver: Catalyst 7.12p.s.: a XP teljesen szűz (volt
) -
cowboy_bebop
őstag
A 3850-ekben hány hőmérsékletjelző dióda van?
x1950-ről váltottam, és azt hittem, ebben is 3 lesz (GPU, GPU környezete, VRM), de ehelyett csak GPU van.. -
szab.tam
nagyúr
hi!
tudom, hogy offos, de itt sokan vagytok, így tőletek is megkérdezem.
a vga-m dual link, dual dvi. mindkettőn lóg 1-1 1680x1050-es monitor, single link dvi-d kábellel összekötve. (rendben működött natív felbontáson). vettem egy dual linkes dvi-d -> dvi-d + hdmi y elosztót. ezt bedugtam a vga egyik dvi kimenete és az egyik single linkes kábel közé. nincs kép.
az 1680x1050 még a single link tartományba tartozik, hiszen idáig is ment a single linkes kábellel. okozhatja-e a gondot, hogy egy szakaszon dual-linkes kábelen megy a jel? azaz a dvi dual link -> single link lefelé nem kompatibilis? azaz egy single linket nem lehet dual likes kábellel átvinni vagy egyszerűen hibás az elosztó? -
Sickboy25
addikt
hi all!
ha valakit érdekel ,hogy lehet a 7.12-es driver bugját megszüntetni (piros árnyékos betűk) szóljon ,mert rájöttem!!

-
Titoo
tag
HD3870 512mb-ból akartam venni sapphire-t, de most csak gigabyte lenne belőle. Mennyi különbség van köztük? Érdemes megvenni a gigát? Nincs velük semmi gond?
-
banderasz77
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
proci E6750 3,48Ghz-n és a VGA 794/1098-on
-
pisti
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Mert nem akartál többet kihozni belőle.

-
nova001
senior tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
http://www.pixmania.com/hu/hu/661204/art/powercolor/radeon-hd3850-pcs-512mb-g.html
pl ez ? nem rosz az ára sem

-
lsc
nagyúr
válasz
sosperecek18
üzenetére
A Sapphire 3850 512-es is egyedi hűtős .
-
nova001
senior tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
akkor 3850 vagy 3870 512mb lesz de milyen gyártot?? nagyker áron veszem szval ugy számolok most
Saphire esetleg giga? hütés miat fontos nekem azért kérdem :S
vagy nincs jo hütés változat nomális áron?...lehet veszek akkor rá egy hütést is csak akkor nuku gari mi? -
sosperecek18
őstag
válasz
nova001
üzenetére
Hali!
Hát 3870esből semmi féleképpen ne vedd a 256mb-ost, a másik kérdésedre, 50k-ba még mostanság csak egy tuningos (HIS ICEQ Turbo3) 3850-es fér bele illetve rendelésre 50k-ba belefér a 3870-es is amely a HIS (ICEQ) és a Powercolor(PCS) vga-i mellett teljesen a standard hűtővel rendelkeznek tehát teljesen mindegy melyiket veszed.,
A HIS 3850-re visszatérve amelyeket Brekknél találsz viszik a 3870-es órajeleit! (Vagyis eddig ez volt a tendencia) Sztem ezt éri meg megvenni a 3850-esek közül mert a hűtése is elég durva, és a teljesítménye is az előbb említett dolgok miatt! De ez csak akkor ajánlott hogy ha 512mb-osban gondolkodsz... -
nova001
senior tag
mit érdemes venni
Radeon HD3850 512MB
Radeon HD3870 256 vagy 512MBmax50ért érdekelne... ár/teljesitmény viszonylatba mit érdemeseb venni?
és milyen gyártot az sem mind1? -
Bali27
addikt
Megjelent a Catalyst 8.1
Csak vicc volt.. sde már ezerszer megkérdztem h valakinek van e infdója róla.. Holnap tezem ujra a rendszert, és ha pl 2 nap mulva jön a driver akkor nem rakok fel semmit.. Csak ezért érdekelne... -
ballington
addikt
na ma este megrendelem akarim...gyorsan segítsetek:
hang alapján melyik jobb: his 3850 512MB iceQ3, vagy a powercolor 512MB PCS, esetleg asusnak valamelyik hasonlója -
Tigi
őstag
Sziasztok
Bocs az off-ért de hátha kell valakinek.
[link] -
pempellini
senior tag
válasz
banderasz77
üzenetére
milyen komfiggal érted ezt el volt valami húzva ha igen mi és mennyire
-
Tombi
őstag
Sziasztok 1 magos p4 2.8GHz 533mhz +2gb ram+ Nforce4 alaplap van.
megéri ebbe 3850-et venni vagy nagyon nem tudja kihajtani a proci? előre is thx -
banderasz77
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
Pl. 3DMARK nálam 11605 pötty. 3850-nel nem tudtam csak 10k-t
-
nova001
senior tag
mostanába vennék iylen karit
Radeon HD3850 512MB DDR3 PCIe ilyenbe gondolkozok nagyon...mit mondtok? megéri az 512mb? vagy jobb a 3870 256mb?ja és normális hütésű gyárto kéne!!!!!! nem huznám!
-
pempellini
senior tag
válasz
banderasz77
üzenetére
tudnál mondani valami konkrétumot.
üdv -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Osiris
üzenetére
Elárulom neked, hogy a mai motorok már streamelik a textúrákat, így nem feltétlen kell 256MB-nál több memória.
Jelenleg az a helyzet, hogy 3850 körüli teljesítménynél, átlagos felbontásra Radeon-ból elég a 256MB-os verzió, nVidia kariknál kell az 512MB, mert pöppet hibás a memóriavezérlés. -
banderasz77
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
Hát annál tuti.
-
pempellini
senior tag
hali srácok
kérdésen lenne jobb-e sapphire 2900 pro 512mb 256 bit-es kari mint a sapphire 3850 256 mb 256 bit.
esetleg linket valaki tud ahol agyütt tesztelnék őket.üdv
-
kopaszcsuti1
csendes tag
Beszereltem ma 1 MSI 3870 OC t és nagyon nagyon zug a ventije.Lehet e valahogy szabájozni hogy ne zugjon annyira ?
-
pisti
őstag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Ha ez a módszer nem működik mindkét kártyára, akkor szerintem ígyjárás van. Más módszerről nemnagyon tudok.
Amit megpróbálhatsz, hogy bios-t módosítasz mindkét kártyán, így megkerülve a problémát. De azt ne kérdezd, hogy ezt pontosan hogy kell. Utána kell nézni az interneten. -
CimbiX
aktív tag
válasz
Szirti
üzenetére
Es mi a helyzet az egyedi hütesekkel? Nekem egy PC 512-es PCS jön mar remelem a napokban, van valakinek itt tapasztalata, hogy itt mennyire kell (kell-e egyaltalan) a ventivel valamit csinalni, hogy rendesen hütse a VGA-t? Szinten szemelyes tapasztalata kinek van, hogy ez a kari meddig huzhato (no meg persze hogy mivel, Vista x64 alatt). Alapbol ugye mar 720/1800-ra van belöve...
Thx
-
pisti
őstag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Első hsz-ben ottvan...
-
Foxmulder89
senior tag
Nem tud valaki valami fordulatszabályzós módszert 3870 CF-hez?
90-92 fokig is felszökik akár húzva van akár nem. Bár csendes az tény, de nem lesz neki ettől hosszútávon baja ?
-
Tocika
aktív tag
Hali
nem tudja valaki hogy miért van az eszközkezelőben az egyéb eszközöknél egy olyan : hangeszköz high definition audio buszon.
és ha kiveszem a videókarit és beteszek egy másikat akkor meg nincs ott....
azt tom hogy kitudja küldeni a ahangot is a hdmi kimeneten a kari de akkor nem kellet volna neki felisemrnie a catalystnak? -
smisa
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Nekem 300W és gond nélkül megy

-
Szirti
tag
Találtam a fiókban egy Zalmi vf700cu-t. mi a véleményetek meghűtené a 3870-et? (giga 3850ből van gyárilag vf700al-cuverzió)
-
Szirti
tag
A kártyák hűtése gyári beállítások mellett hangtalan lett, de ezt úgy érték el, hogy egy igen alacsony fix fordulatszámra lőtték be ventilátorokat. Sajnos ez magával hozza azt a tényt, hogy huzamosabb használat után a gpu-k hőmérséklete az egekbe szökik, főként némi tuning esetén. Ezt elkerülendő, ajánlott letölteni a Rivatuner 2.06-os verzióját, és elolvasni syn7h37ic fórumtársunk ragyogó írását a program használatáról...
szerintem ez az 1. hozzászólásban van...
-
lsc
nagyúr
Nem ragaszkodom a chiefteckhez /igaz valami változásnak csak kell lenni (erősebb kondik, stb.) , viszont a jövőre nézve én mindenképpen 400-asnál erősebbet vennék .Egyébként ez csak tanács volt a leírt indokokkal , természetesen másképpen is lehet .
# 12394 : Azt nem mondom , hogy a legjobb hasonlat , viszont a lényegen nem változtat .
Szerintem a tartósságra és a teljesítményre azért jó hatással van , ha "valami" nem a maximum közelében , hanem csak 2/3-án vagy 3/4-én üzemel . Ezzel nem azt mondom , hogy 350 W nem elég /olvasni még azt hiszem tudok / , csak mivel újat vesz , azért írtam , hogy a jövőre is gondolva jobb lenne nem "kicentizni" . -
kircso13
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Dual Radeon RX 7600 jegelve Da4k részére
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- GIGABYTE RX 9060 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) + ha nem kell még vidkari, akkor az összeállított konfigod nagyon frankó így 

. DE ami nekem a legjobban tetszett a tesztben az volt, hogy végre egy AMD (Phenom) platformban tesztelték a kártyákat. 

)