Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
wittman #4096 üzenetére
amikor ki akartad cseréltetni a kártyádat a black screen miatt akkor ugyanarra cserélték volna vagy más videokártyára is kicserélhetted volna?
azért kérdezem, mert én elgondolkoztam ezen az egész black screen dolgon és arra jutottam, hogy ez nekem nem egy hiba hanem egy lehetőség, mert anno (2 hónappal ezelőtt) amikor megvettem a karit rögtön rá 1-2 héttel kijött az OC-s verzió én meg szívtam a fogam, hogy csak pár ezres simán belefért volna... ezért arra gondoltam, hogy vissza viszem a black screen hiba miatt a sima HD6850-et és megpróbálom kicseréltetni az OC-sra, ezért kérdeztem.
-
wittman
aktív tag
válasz
wittman #4032 üzenetére
Na az első "ügyfélfogadási" szűrön túl vagyok.
Most már továbbítják a problémát az illetékesnek, ennyi a lényeg.
"Dear Steve,
Thank you again for your information. This mail has been forward to relevant department, our person in charge from related department will test, and we will update this mail as soon as the result comes out. Sorry for the inconvenience.
Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY" -
wasek75
csendes tag
válasz
wittman #3979 üzenetére
Sziasztok! 6870-es (Sapphire ref model) tulajdonos vagyok és a "black screen" probléma nálam is jelen van kezdettől fogva. Különböző játékoknál ,pályáktól függetlenül ( pl.COD BO, Alien vs Predator,NFS Shift). Az érdekesség kedvéért tegnap feltettem a Crysist, Frozen paradise-t végig toltam kétszer egymás után gond nélkül, egy másik pályán viszont 5 perc után "black screen".Igaz a 10.12 driver segített valamit de továbbra is megmaradt a BS probléma. Úgy gondolom h nálam a Win7 energiagazdálkodását átállítva teljesitménycentrikusra ( PCI Express energiagazdálkodása -ki) stabilabb lett a rendszer BS szempontból is.
-
-Solt-
veterán
válasz
wittman #3990 üzenetére
A GTX470 erősebb azért jóval... gondolom úgy oldotta meg, hogy adott neki SSAA-t... csak simán a kártya csere minden állítgatás nélkül nem működik... SSAA nélkül ez nem tűnik el... lehet tompítani, de el nem tűnik.
Az a lényeg, hogy olyan vga kell, ami bírja az SSAA-t... kipróbálhatod a GTX460-t, én elégedett vagyok vele, bár a 4870-ről történő váltás előtt azért többet vártam... ha lesz pénzem, le is cserélem egy 6950-re amíg olyanok vannak forgalomban, amikből 6970-t lehet "varázsolni"...
A crysis-hoz annyit, hogy nekem például ez alatt derült ki, hogy instabil a gépem... rábeszéltek a warhead-re, hogy próbáljam ki... jöttek is a kék halálok, pedig más játék rendben ment... tesztek lefutottak hibátlanul... prime blend 1 óra, IBT 10 kör maximumon...
Aztán rászántam egy napot... 3 óra prime blend után hiba... na mondom hátha ez a nyűg... belőttem úgy a rendszert, hogy 6 óra prime blend után még ment volna, én szakítottam meg... azóta egy darab fagyásom nem volt crysisl-l...
Én 3870-ről váltottam 8800GT-re, majd 4870-re, majd most a GTX460-ra... szeretem így váltogatni, tesztelgetni őket és egy dolog ami tény számomra... nincs új a nap alatt... mindkét gyártó kártyái jók, és pár kivételtől eltekintve a hibák döntő többsége user error...
Ugye a szokásos duma is, hogy "én nem tuningolok, default minden a biosban"... hát ez az... sokan elfelejtik, hogy a ram amit vettek, nem működik megfelelően a default 1.8V-n... kell neki a gyári 2.1V... ( gyártó és típus függő ) ez egy alap hiba, amibe sokan belefutnak, és aztán jönnek a kékhalálok nagyobb terhelésnél...
Ennek ellenére az ismert NV-s csibészségek miatt, én szívesebben veszek AMD vga-t, bár a tapasztalatom az, hogy bugok és hibák terén kb egál van... az egyik ebben jobb, a másik abban, de csodák nincsenek...
Hogy megnyugtasd magad, próbáld ki a GTX460-t... nem jársz rosszul vele, és legalább tesztelsz is... a két ventis Giga OC kiváló választás... halk, és jól teszi a dolgát...
-
-Solt-
veterán
válasz
wittman #3988 üzenetére
Lehetőség van, csak sz@rik rá... Beállítod, és semmi nem történik... csak a külön NV tool segít rajta..
Tudom melyik videóra gondoltál...
A DCS ilyen, az FC is, ha jól emlékszem, bár az most nincs felrakva... a RoF meg 1000%, hogy ilyen...
Ezeken csak az SSAA segít... tipikus hanyag ( NV szponzorált ) orosz programozás...
-
-Solt-
veterán
válasz
wittman #3985 üzenetére
Szia Wittman!
Nekem az FC2 nincs meg, de a többi amit írtam ilyen. Egy 2X-s SSAA már javít a dolgon, de a 4X-s lenne az igazi, viszont az már megfekteti a 460-t is... ráadásul driverből még mindig nincs SSAA... kell egy külön tool hozzá. Az nHacer természetesen nem működik ezekkel a driverekkel...
Nem csak pszichológia, hogy nem volt nálad ilyen durva?
Ha nem állítottam semmit, akkor én csontra ugyanazt a jelenséget kaptam GTX460 esetén, mint amit a 4870-l... csak ugye a 4870 nem tudja az SSAA-t.
Ezt a black screen dolgot sajnálom... nem jött jól az amd-nek, főleg nem ebben a szegmensben.
-
-Solt-
veterán
válasz
wittman #3972 üzenetére
Ez a shimmering jelenség megvan a RoF, az FC, és a DCS esetében is, pedig nekem GTX460-m van... akkor tűnik el, ha ráadom az SSAA-t, de az meg tizedeli az fps-t...
Én 4870-ről váltottam pont emiatt, de sok különbség nincs... elvben eltüntethető, de a gyakorlatban játszhatatlan fps-t hoz...
-
pete_21
addikt
válasz
wittman #3867 üzenetére
Köszönöm a választ.
Válaszok:
1. A lassulás másban nem nagyon jelentkezett, legalábbis ami a VGA-hoz köthető lenne. Jó rég volt defrag ráengedve, így azt tegnap megcsináltam (O&O Defrag v14), illetve a CCleanerrel is takarítottam a szemetet, így már egész szépen válaszképes a rendszer. Viszont ez a leállás/indulás mókán nem segített, szóval az az ATI driver és program sara.2. Könnyen lehet, hogy igazad van, leállásnál dolgozik a winyó rendesen. Lehet, hogy akkor írja ki a memóriából a lapozófájlra a dolgokat, és a 150 MB nem kis móka.
Viszont, ha másnál nem ilyen, akkor sem normális, hogy nálam ilyeneket okoz. Gigabyte HD 6850-em van most.
Neked egyébként fent van a CCC?pumi1980: Neked is köszi.
Én már csak akkor töröltem le az nVidiás drivert, amikor az ATI kártya benne volt a gépben, mert a nVidia elromlott, nagyon sűrűn fagyott, és nem akartam még winyókat is gyilkolni. Főleg telepítgetés/uninstall közben nem jön jól.
A másik különbség az, hogy én csökkentett módban futtattam a Sweepert, de sokan csináltuk így, szóval nem hiszem, hogy itt buktam el.
Neked is felteszem a kérdést: a CCC fent van nálad? -
omikron23
senior tag
válasz
wittman #3854 üzenetére
Hát így könnyebb volt eljutni a jeges pályáig...
Nálam teljesen jól ment a game, kb 15-20 percet játszottam, megmentettem Prófétát, és eljutottunk az 1. melegedőig. Full HD-ban, és minden nagyon magas beállítással ment, és stabilan 28-32 FPS-en ment szépen a játék. Black Screen nem volt...
Én korábbi problémák miatt visszatettem az alap CD-s drivert... Próbáld ki azzal, annyit megér...Config az adatlapon...
-
lehel22
tag
válasz
wittman #3815 üzenetére
Szia Wittman,
Igen irtam egyet a Gigabyte forumara is.Bar nem vagyok valami vitatkozos fajta azert az elegge inkorekt reszukrol hogy senkinek nem valaszolnak.Legalabb 5 embert ismerek aki irt es egyik sem kapott semmi valaszt.Ha nem mas , legalabb vehetnek az erofeszitest, hogy "ugy csinaljanak" mintha rajta lennenek a dolgon.Amugy szerintem gozerovel dolgonak mert szamukra hatalmas bukta lesz ha elterjed , hogy gond van a kartyaikkal.Nekem a jatek gyakorlatilag masodlagos nem ezert vettem de gonolom jogos elvaras , ha kiadok ennyi penzt akkor mukodjon gond nelkul.
Ez a probalgatas, tapogatozas, drivercsere, OS csere, bioszcsere, vram csokentes ,ampercsokkentes , woodoomagic , babamf....sza mar kisse unalmas.Meg azok sem elvezik akiknek van idejuk boven es kihivasnak fogjak fel de az emberek zome azert veszi, hogy hasznalja.
Amugy nagyon kivancsi vagyok lesz e megoldas vagy pedig majd 6 honap mulva nagy csendbe bevaljak hogy , hibas memoriamodulok, vagy mittudomen mi okozta a galibat.En naiv modon meg mindig remenykedek hogy csak szoft problema es nem a kartya maga problemas.Amugy nemcsak Gigabyte -nal van gond , szinte minden 6850 nel lehet hallani , hogy figurazik Win7 alatt .XP- n egyelore nics gond. A NFP Shift egyetlen egyszer megviccelt de az valoban lehetett mas is.Azonkivul tiszta kivancsiagbol kiprobaltam nehany "problemas" cimet es sehol nem jelentkezett a gond, viszont ez vegkepp nem megnyugtato es nem megoldas.Az pedig hogy a V ram orajelet visszvenni 900ra lehet hogy mukodik de remelem nem fognak ebbe beletorodni a felhasznalok.Kiprobaltam csokkentett memoriafrekvenciaval hat , elegge kemeny ervagas sebesseg szinten.Lassan az ember nem a hetveget vagy a fiztesnapot varja hanem az uj catalystet....V-Biost stb -
modern5
tag
válasz
wittman #3653 üzenetére
délután ha hazaérek küldök egy jpeget de nekem a minimum az 1000 nem a 800
TRixx-ben rányomtam az Apply-ra ofkorz... mondjuk késő volt már eléggé. Majd ma nekiesek mégegyszer.///Krisz\\\
Catalystet és CCC-t én is innen szedek mindig. river sweeper-t meg kipróbálom köszi
Írtam az Aquásoknak (ott vettem a karit), hogy számíthatok-e bármiféle cseregaranciára ezzel a hibával de még nem kaptam válszt.
-
modern5
tag
válasz
wittman #3647 üzenetére
10.12-es új catalystban az overdrive minimum értéke 1000, az a csúszka bal széle
TRixx-et próbáltam (olvastam, hogy nem csak sapphire karikkal működik. Ott nekem nem használt a 900)
banderasz77:
Nem valószínű, splinter cell conviction, nfs: hot pursuit, minden maxon 8x AA
Unigine Heaven DirectX 11 benchmark 2.1 tesselation normal 8xAA
ezek is keményen befűtenek. Itt mégis minden rendesen megy :S
-
alibaba78
őstag
válasz
wittman #3621 üzenetére
Elso ranezesre valoban nem eri meg tuningolni azt a szerencsetlent, de ha megnezed a minimum fps-eket nehany jateknal, akkor pont az elfogadhato szintre hozza a tuning. Azt gondolom, par jatek kedveert, es persze ha nem felsz attol, hogy megserul a kartya, lehet huzni, hiszen csak par kattintas, es megvan az egesz.
Pala: En koszonom!
mod.: En tobbek velemenye alapjan a trixx-et probaltam, es szerintem nagyon jo, ha nem a legjobb. Csak ajanlani tudom!
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
wittman #3589 üzenetére
Kösz, hogy szóltál fogok én is írni nekik! Viszont belefutottam megint egy black screen-be a Black Ops-ban, most egy kis tuning (850/1100) mellett ott adta elő ahol eddig még az előző driverrel sem csinálta. Azért is furcsa volt, mert most már kezdek valami rendszert felfedezni, valahogy mindig akkor csinálja amikor a legnagyobb terhelést kapná a kártya (azon belül is szerintem a vram). Ha csökkentem a vram órajelét akkor megszűnik a hiba, ha alapon hagyom akkor néha van és ha megemelem akkor sokkal több helyen jön elő. Ja, és mostanában szép csíkos képernyő fogad miután balck screen-el. Érdekes...nem?
-
válasz
wittman #2907 üzenetére
a Te kártyád annyira határesetesnek tűnik, hogy nem lepne meg, ha a flaming cliffs már 990MHz-en is stabil lenne, mindegyik driverrel, mindegyik OS-sel.
a crysis hiba vmi másnak látszik, az nekem nem volt meg, hogy azt 900MHz-en is csinálja. lehet, hogy tényleg benne van az energiagazdálkodós b***, amit Abu emleget
-
Smith Ügynök
tag
-
polonic
félisten
válasz
wittman #2889 üzenetére
Batman, bioshock 2, metro 2033, dirt 2, f1 2010, cod black ops. Ezek azok, amikkel játszom. Van aki mintha írta volna a codot és az f1-et is, hogy annál is volt hiba. Nálam ezeknél a hotfixes driverrel sem és a legújabbal sem volt. Köszi, hogy leírtad ezt a crysises dolgot, de nem tudom megnézni.
A másik meg, hogy a két csapat egyenlőre áll. Egyelőre a crysisben keressük. . . -
Pierre75
senior tag
válasz
wittman #2887 üzenetére
Nem röfög angol, ezért ha megkérnélek, jeleznéd feléjük, hogy a Cossacks 2: Napoleonic Wars el sem indul 6850-nel, mivel a vga-t agp-nek detektálja (engine.exe has detected that video memory is not ...AGP aperture size stb.).
Azért bosszantó, hogy egy 2d-s játék el sem indul az új AMD csodán, míg 4850-nel semmi gondja-baja nem volt.
DIRT 2-nél a 10.10 borzalmas volt, szaggatott, ezt már a hotfix orvosolta, így ott és a BC2 BC-ban sincs gond.
-
válasz
wittman #2730 üzenetére
wittman, HANDO88: ez szinte biztosan nem driver-probléma, tekintettel arra, hogy a VRAM órajel visszavétele stabilizálja wittman rendszerét (HANDO88, Te próbáltál alacsonyabb órajellel tesztelni?). én a helyetekben garanciában visszavinném, vagy használnám kicsit alacsonyabb órajelekkel.
PS: nekem is Gigabyte lapom vab, és rocket 6850-ese úgy ment benne, mint a szél
-
Smith Ügynök
tag
válasz
wittman #2822 üzenetére
Wittman: nálad akkor mégse ok minden? Mi ez a bug? Máshol is jelentkezik?
Nálam egyelőre minden OK, Crysis Warheaden kívül, de árnyék-ot levéve a jeges pályákon frankó. MOH 2010-et próbálom épp, az is rendben van, 1920*1080 minden high-on, 16xAF-fel 62fps
elég jó
/Egyébként Giga kártya, 10.12 driver, win7 64bit/
/Ja és a GTA IV. teljesen megjavult 10.12-vel!/ -
HANDO88
senior tag
válasz
wittman #2808 üzenetére
Nekem egyik driverrel se megy rendesen,már vagy 3 új rendszert toltam alá és ugyanaz fogad mindíg.
Az este a Singularity játékot dobtam fel gyorsan,mit mondjak,játszhatatlan.
Kezd nagyon elegem lenni ebből a cirkuszból.
Nekem is tiszta AMD cuccom van de most nagyot estek a szememben.
Most utoljára már azzal próbálkoztam hogy hogy lássam nem-e mégis a többi cuccomal vagy az energiával van baj hogy ráengedtem egyszerre a furmarkot és a prime95-öt.De a cuccom stabil.
Még az nagyon fúrja az oldalamat hogy miként lesz ebből gariztatás?Szerintem ha megrohanjuk az üzleteket nem fognak tárt karokkal várni. -
Smith Ügynök
tag
válasz
wittman #2410 üzenetére
Én a Crysis warhead-et nyüstölöm, 1920x1080 gamer beállítás, 16x AF gyönyörűen megy, de pl. a frozen paradise pálya játszhatatlan, minden pontján belefutottam standbyba... Fórumokan írnak ilyen hibát gtx 250, 260-nal is, úgyhogy sztem is inkább játékmotor hiba, remélem....
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
wittman #2307 üzenetére
BIG THX!!!
Ráküldtem a sweepert csökkentett módban ahogy írtad, feltettem a 10.12-t és megszűnt a Black Ops-nál a standby sőt voltak kicsik laggok is benne azok is megszűntek. Amit most másodjára írtál... hát nem úgy csináltam, de működik és ez a lényeg.
Annyit még, hogy az F8-at nem nyomkodni kell hanem lenyomva tartani! (win7-nél)
-
splashzoli
csendes tag
válasz
wittman #1479 üzenetére
Nállam ugyan ez a hiba GigaByte HD6850-em van nekem is windows 7 X64-el és az avp-nél is meg a metronál is ugyan ezt csinálja...én is próbálkoztam sok mindennel de semmien eredményt nem sikerült elérnem...előszőr túlmelegedésre gondoltam...de amikor avp-be a predátornál vision-t váltok (hőlátás) akkor is ugyan ezt csinálja
én is várom a megoldást hogy vmi ezt a hibát kiküszöbölje
-
válasz
wittman #1992 üzenetére
gondolom, a hibázás határán van a rendszer (érdemes lenne megnézni, mit csinál 950, ill. 975MHz-en), és több dolog összejátszása kell ahhoz, hogy kijöjjön a probléma.
volt anno a 9600GT topikban több olyan kolléga, akik 8600GT-ről váltottak, és elkezdett fagyogatni a rendszerük - hosszas kínlódás után az derült ki, hogy a system RAM tuningja volt a bűnös, csak a 8600GT nem hajtotta meg annyira a gép többi részét, hogy előjöjjön. vannak ilyen mágiák a PC-világban
-
válasz
wittman #1973 üzenetére
Az egész vga a hibás teória ott dől meg, hogy XP-vel senkinek nincs ilyen hibajelensége.
Nem dőlt meg, ugyanis azt XP és a Win7 teljesen másképp menedzseli a VGA-memóriát. Azok után pedig, hogy 100MHz-et visszavéve a VRAM sebességéből eltűnt a hiba, nekem egyértelműen HW-problémának tűnik.
Valaki használ 6850-est Vistával? -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
wittman #1944 üzenetére
kipróbáltam és bevált Balck Ops alatt annál a résznél ahol csinálta most szépen futott rendesen (GTA IV kölcsönbe volt nálam szóval azt nem tudom nézni) és most fogom a 3dmark-al tesztelni így
(azért remélem, hogyha ez nem szoftveres dolog, hanem a memóriák hibásak akkor egy ingyen és bérmentve cserét felajánlanak, mert én nem akarok egy ilyen lefojtott kártyával játszani
)
(#1941) rocket: megtaláltam az eseménynaplót, letudnád írni, hogy mit nézzek meg benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen okostelefont vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Eredeti játékok OFF topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Villanyszerelés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- 8300 mAh, maradhat?
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest