- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HANDO88
senior tag
Jól bele mentetek ebbe a táp vitába pedig lehet szegény Puszedli csak úgy járt mint én.
Nekem is az alaplappal \Giga MA790X-UD4\ problémázott a 6850 .Az új tulajnál meg működik normálisan pedig az is Giga lap csak 770-es.Mondjuk ha ipari hulladék szintű a tápocska azt valóban nem árt ettől függetlenül kicserélni, de lehet hogy a kari még akkor sem fog működni. -
HANDO88
senior tag
Szerintem akinek lehetősége nyílik rá próbálja meg eladni a hibát produkáló 6850-est olyan embernek akinél le tesztelik és nem hibázik.Mint írtam az én karim se ment a lapomban normálisan de a srácnál aki megvette működik.Igaz buktam egy kis pénzt de megszabadultam attól a rémálomtól.A gariztatás elég zűrös és a kártya ára úgy megindult lefelé mint a lavina ,minél többet vártok annál többet buktok.Vagy gondolom ügyes emberek meg tudják oldani hogy a kártya teljesen döglött állapotba kerüljön vissza a boltba és akkor nincs vita.
-
HANDO88
senior tag
A Giga 6850 OC kártyám az új tulajnál működik.Úgy látszik csak az én alaplapomra allergiás,
bosszantó dolog.Egy kis minusszal zártam a szériával való ismerkedést,ez van.
Viszont 2-3 nap múlva 5850 vapor-X OC tulaj leszek.Remélem probléma mentesen. -
HANDO88
senior tag
Nem érted,mert szerintem félre érted.A hirdetésben ott van hogy a kari Pesten van,tehát a boltban a beszerző srácnál én Debrecen mellett lakom.Tehát ha valakit érdekel elballag a boltba,megnézi és szerintem ki is tudja próbálni.Ha nem működik akkor nekem lesz igazam,ha működik akkor a beszerzőnek.De én innen látatlanba nem cáfolhatom meg a 3 napos teszt eredményét csak azt írhattam le hogy az én lapomba nem megy.
-
HANDO88
senior tag
Nos a vissza küldött kártyám állítólag hibátlan és kompatibilitási problémák miatt nincs garanciális csere.Erről mi a véleményetek?
-
HANDO88
senior tag
válasz
wittman #4458 üzenetére
De hát akkor mit teszel?Lenyeled a békát és 50000 forintot kidobtál az ablakon?
Így kéne a boltban fizetni is,ha az első 5 másodpercben nem veszi észre hogy hamis pénzzel fizetsz akkor köteles elfogadni.Nem tudom mit szólnának hozzá.
Az én kártyámról még nem érkezett vissza jelzés de ha ilyen választ kapok akkor biztos hogy jogi útra terelem a dolgokat. -
HANDO88
senior tag
válasz
Dictator^ #4388 üzenetére
Giga 6850oc karira újítottam
A 6850-esek egyértelműen kevesebbet fogyasztanak a 4890-esnél.
A 4890 teljesítménye nem sokkal gyengébb tőlük,persze azért van egy kis különbség másképp nem lett volna értelme megcsinálni a 6850-et.
Tesztekben a 4890-et elég mostohán kezelték az 5000-es széria megjelenésétől kezdve,mivel nem szerették mutogatni hogy ott liheg az 5850 nyomában ,az 5770-est meg el is veri.Általában inkább a 4870-est rakták be helyette vagy a 4850-est.
Szerintem az ember nyugodtan ráér újítani 2-3 széria kihagyása után ha azt akarja hogy észrevehető legyen a különbség,a kari gyártó cégek évi 2 esetlegesen 3 szériát kibocsátó
tevékenysége inkább a profitról szól mint a fejlődésről.
PL: nem mindegy hogy a COD a meglévő kártyával 130 fps-el fut vagy egy sokkal drágább új karival 151 fps-el? -
HANDO88
senior tag
válasz
Dictator^ #4380 üzenetére
Ha a fogyasztás nem motivál akkor nyugodtan megtarthatod azt a 4890-es karit,nagyon jók azok.Csak azért a pár fps-ért és a dx11-ért kár cserélni,az apróban meg már kapsz 4-4,5 ezerért AC S1 rev2 hűtőt ventivel együtt és meg van oldva a zaj illetve melegedési problémád. Én is 4890-ről váltottam 6850-re de csakis a fogyasztás miatt,ha hozzá vesszük hogy hibás darabot fogtam ki és 3 hét után küldtem vissza /most vizsgálják/ aminek következtében már 1 hónapja nincs normális gépem akkor azt mondom hogy még egyszer nem vágnék bele.
Persze nem mindenki hibásat kap. -
HANDO88
senior tag
Cseréltek már valakinek karit gariba?Ha igen akkor írja le légyszi hogy milyen volt a hozzá állás a kereskedő részéről.
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Én ma vissza küldtem a Giga 6850 oc-t,kiváncsi vagyok mit lépnek rá.
Már egy hónapja nem játszottam, kezdek kicsit ingerült lenni. -
HANDO88
senior tag
Sziasztok. A Gigabyte segítőkészsége annyiban nyilvánult meg hogy azt írták frissítsük a bios-t az f3bétára.A haverom megtette és 78 százalék helyett 28 százalékon megy alapba a hűtő venti.Semmi mást nem orvosolt,ennyi.
-
HANDO88
senior tag
Na vannak újabb fejlemények.A haver Asrock lapjában a kártya hozza teszt programokban a tőle elvárható teljesítményt,játékokban is. Viszont hosszabb játék idők alatt újra indulgat a gép.
Most már szerintem még jobban beigazolódni látszik Abu85 elmélete az energiával kapcsolatban.Valószínűleg az Asrock lap le tudja adni rövid távon a kellő energiát de hosszú távon szerintem valamit túlterhel a kari. -
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #3064 üzenetére
A srác a hétvégén elküldi nekik az adatokat,hát nem tudom hogy a két ünnep közt foglalkoznak-e vele.Ha előbb nem is de gondolom januárban válaszolnak.Már ez is biztató valamennyire hogy érdekli őket.Ha tudok valamit azonnal szólok.
-
HANDO88
senior tag
Na a havernak jött válasz tegnap a Gigától,tudják hogy problémák vannak a karikkal és most egy csomó infót kértek a sráctól.
-
HANDO88
senior tag
Nincs valakinek egy elcserélendő Asrock A785GXH/128M alaplapja?
-
HANDO88
senior tag
Hali.Igen próbáltam már alacsonyabb órajelekkel.Bár én csak az alap órajelekre húztam vissza mivel az enyém oc változatSzerintem most már valószínűleg Abu85-nek lesz igaza, a pci-e foglalatos elmélete reálisnak tűnik.Főleg annak fényében hogy a kártyám tegnap délután óta hiba nélkül megy a haver Asrock lapjában.
-
HANDO88
senior tag
válasz
alibaba78 #2871 üzenetére
De gondolom mindezt te helyben tudtad intézni?Egy ilyen akció sorozatra nekem a fél életem rámenne,2*2 gb ramot 4 hét alatt sikerült gariztatnom és a végén mivel nem volt OCZ ramjuk hát küldtek nekem jó kis Corsairt amivel szintén nem működött az én kényes-fényes alaplapom.
-
HANDO88
senior tag
A haver aki szintén ebben a cipőben jár már írt nekik.
Ugyanis akinél először próbáltam a karit szintén így járt.Azóta neki is teljesen instabil.
Szóval most ez a szitu: van két giga 790x-ud4 alaplap és van két giga 6850-es kari ami nem működik együtt.
Viszont a másik haveromnál most is megy a karim az asrock alaplapban csont nélkül,már minden féle teszt progival és játékkal teszteli délután óta.
Viszont az én lapomban meg az ő 5770-es karija működik tökéletesen. -
HANDO88
senior tag
Ki kellett volna írnom a játékok teljes nevét vagy mi?Egy előző hsz-ben pedig leírtam hogy az előző 4890-es karimhoz beállított játékokban szaggat,élvezhetetlen.
Ha video karit újít az ember úgy próbál választani hogy jobb legyen,tehát egyértelműen jobbat vár az ember.És elméletileg jobbnak is kéne lenni.Az meg hogy egy másik lapban megy csak egy dolog,engem nem boldogít és a gyártót sem menti fel.Főleg így hogy egy gyártótól való a két cucc.
A pénzemért jó cuccot akarok kapni és kész,azt tudja és azzal legyen kompatibilis ahogy reklámozzák és ajánlják.Ha erre nem képesek akkor az nagy gáz.
Ha egyedül mondanám itt hogy valami nem oké akkor azt mondanám hogy kifogtam egy hibás darabot,de nem egyedül vagyok.Ha szétnézel külföldi fórumokon ott is találsz elég panaszost. -
HANDO88
senior tag
Hogy adsz el valakinek bármit amiről nem vagy meggyőződve hogy tökéletesen működik?
Ez érdekes .
Arról meg nem tehetek hogy ilyen idióta vagyok hogy pont a 6850-es fórumon akarom kitárgyalni a 6850-es kari problémáit.Légyszi nézd el ezt a kis bakit nekemMelyik kérdésedre nem válaszoltam?
-
HANDO88
senior tag
Nem vágom hogy neked mi a vicces abban ha emberek 40-50 ezer forintot adnak ki annak reményében hogy egy hibátlanul működő cuccot vesznek aztán otthon meg szembesülnek a valósággal.Mégpedig azzal hogy a minél nagyobb profitot hajhászó cég már megint egy félig kész cuccot dobott piacra.
Ha a te kártyád se menne akkor valószínűleg a te szád is habzana. -
HANDO88
senior tag
Na,elvittem a karit a haverhoz akinek asrock lapja van,tesztelgeti,játszik,aztán majd írom hogy abban a lapban hogy viselkedett.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Smith Ügynök #2831 üzenetére
Milyen alaplapod van ügynök úr??
-
HANDO88
senior tag
Az Asrock lapban egy gyors teszt erejéig volt ,akkor jól ment.De ha megint kipróbálnánk szerintem nem biztos hogy ugyan úgy jól menne.Feloldott procija van a srácnak is ,az is x4B55 és nem hibázik az övé se az enyém se.
A másik havernak szintén X4B50-es feloldott procija van,az alaplapja ugyan az mint az enyém.Szintén giga 6850 a kari csak nem oc.A kártyája ugyan azt csinálja mint az enyém.
Teszt progikba akár 1000-1500 pontos szórás,játékok alatt kevés fps,kékhalál,fagyás
Nála olyan is volt már hogy szépen tele rakta a képernyőt piros pontokkal,na az enyém ezt még nem tudja,de hátha összeszedi magát -
HANDO88
senior tag
válasz
wittman #2808 üzenetére
Nekem egyik driverrel se megy rendesen,már vagy 3 új rendszert toltam alá és ugyanaz fogad mindíg.
Az este a Singularity játékot dobtam fel gyorsan,mit mondjak,játszhatatlan.
Kezd nagyon elegem lenni ebből a cirkuszból.
Nekem is tiszta AMD cuccom van de most nagyot estek a szememben.
Most utoljára már azzal próbálkoztam hogy hogy lássam nem-e mégis a többi cuccomal vagy az energiával van baj hogy ráengedtem egyszerre a furmarkot és a prime95-öt.De a cuccom stabil.
Még az nagyon fúrja az oldalamat hogy miként lesz ebből gariztatás?Szerintem ha megrohanjuk az üzleteket nem fognak tárt karokkal várni. -
HANDO88
senior tag
Semmi sem segít ezen az ipari hulladékon ,kellemes kis karácsonyt hozott össze jó pár embernek az ATI-Gigabyte duó.
Követelem hogy mondjon leeeee -
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2776 üzenetére
Tesztelted már?Eredmény?
-
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2772 üzenetére
A catalyst csak 1000-ig engedi lehúzni,külön progival meg nem akarok sz@r@kodni,no meg azért vettem oc verziót hogy jobban menjen nem azért hogy lefelé kelljen húzigálni ,a róka hordja el a családjukat.
No kiváncsi leszek arra a tesztre
-
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2768 üzenetére
Én 775/1000-el próbáltam de semmi javulás nem történt.
-
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2762 üzenetére
Pedig neked Asrock lapod van,persze az én karim csak a teszt erejéig volt benne és lehet hogy hosszabb távon abban is hibázna.Mi a francot csinálunk ha nem találnak ki valamit?
-
HANDO88
senior tag
válasz
zsole84 #2759 üzenetére
Nincs másik ramom de a másik srácnak akinek szintén szarakodik a kari ocz ramok vannak .Az asrock lapban pedig amivel szépen megy szintén geil.A fene se ért
Böngésztem ma külföldi fórumokat és gyenge angol tudásommal azt hámoztam ki hogy akinek gondja van a karival azok nagyrészének szintén giga lapja van.
Még szerencse hogy egy gyártó nem tud házon belül kompatibilis cuccokat gyártani -
-
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2750 üzenetére
Bocs.A dátum alapján gondoltam.Egyébként linket nem tudok adni nekem is csak privibe írta
w.daywalker kolléga mivel írtam neki hogy nem működik normálisan a kari,ugyanis ő szerezte be nekem.Ő írta le hogy tud a problémáról és a giga már el is ismerte. -
HANDO88
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2747 üzenetére
Parancsolj. LINK A 9. felülről lefelé
-
HANDO88
senior tag
Na állítólag a Gigabyte elismerte hogy szar a kártyákon a bios és már kiadott egy új biost.
Nagy cucc azt frissíteni? Sohasem csináltunk még ilyet,valakinek valami jó tanács? -
HANDO88
senior tag
válasz
Biga123 #2731 üzenetére
Sajna már próbáltam mind a kettővel,sőt átalakítóval is úgy hogy a molex csatikról kapta az áramot.De egyébbként ez nekem is eszembe jutott,a nyákon van még egy csatinak a helye de azt gyárilag nem rakták rá,szóval ha kettővel tervezték akjkor miért egyel adták ki?
Meg az a helyzet hogy a 4890-est simán ellátta pedig az 2 csatis volt. -
HANDO88
senior tag
válasz
alibaba78 #2720 üzenetére
Most adtam el a gépből a másik karit mikor ezt megvettem,4890-es volt és teljesen jól működött.3dmark06-ban 15800-16000 között hozta a pontokat ami szerintem teljesen jó.Azon két táp csati volt így az energia ellátásra sem gyanakszom.
Amúgy a 6850 egy másik haver gépében futott jól ,neki Asrock lapja van.Akinek olyan lapja van mint az enyém annak van Giga 6850 csak az nem oc.Neki x4 B50 procija van és szintén 2*2 gb ramja és nála is elég instabil a 6850. -
HANDO88
senior tag
Egyébbként kezd gyanús lenni az alaplapom,a havernak is ilyen lapja van,ő is vett egy giga 6850-et és neki is teljesen instabil,bár neki a 11-ben legalább hoz 3400 pontot.Csak azt sem tudom hogy a lapokkal milyen gubanc lehet ha esetleg azok a hunyók.
-
HANDO88
senior tag
válasz
killer1203 #2684 üzenetére
Én nagyon meg voltam vele elégedve.Jó kis kari szerintem,lassan vissza sírom.
-
HANDO88
senior tag
Ez elég gyenge nektek is srácok,ez a kari sokkal többet tud.Csak nem tudom hol a hiba.
Ahányan vagyunk annyi féle cucc
Viszont mint írtam bevágtuk a haver gépébe,neki is x4B55 procija van ,Asrock alaplap és 2*2 gb 800-as ram és stabilan hasít.
Alapba 17400,húzott procival 19500 -
HANDO88
senior tag
-
HANDO88
senior tag
Azonkívül a 3dmark06-ban nagyjából mindegyik tesztben hozza a szintet csak a sárkányos \ canyon flight\ résznél zuhan retteneteset a teljesítménye.
-
HANDO88
senior tag
Már többször behalt a 3dmark 11 is.Ezt írja ki : DXGI_STATUS_OCCLUDED
-
HANDO88
senior tag
válasz
csucsbicep #2619 üzenetére
Igen,mind a 2 drivert próbáltam már.
-
HANDO88
senior tag
válasz
csucsbicep #2611 üzenetére
Nagyjából igen,most futtattam a 11-et és 2130 pont.Nagyon kevés.Már 5 napja szenvedek vele,új rendszer stb,stb....
-
HANDO88
senior tag
válasz
csucsbicep #2609 üzenetére
11-ben se domborít nálam
-
HANDO88
senior tag
válasz
DeckardCain #2605 üzenetére
Nálam egyszerűen nem lehet normális működésre bírni, 3dmark 06-ban nagyon nagy szórással dolgozik és gyengén.15800-16300 között,elvittem a haverhoz akinek a procija ugyanolyan mint az enyém,a ramja csak 800-as,asrock alaplapja van és nála megvan táltosodva.Alapon 17400-at hoz, húzott procival 19500.Nem értem a dolgot,procim,ramom rendben a prime95 szerint
Lassan kivágom a hóra -
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Van egy kis problémám,kérnék egy kis segítséget.A kártyám Giga 6850 OC. Nem hajlandó normálisan menni nálam 3DMARK06-ban 15800-tól 16300-ig szórja a pontot,volt már kipróbálva mind a két catalysttal,raktam új rendszert és továbbra is ennyire hullámzó a teljesítmény .Ha átviszem a haver gépébe \ akinek ugyanaz az alaplapja mint nekem, a procija x4 B50 nekem x4 B55 ,mindkettőnknek 2*2 gb 1066-os ramja van\ nála pedig stabilan hozza a 16900 pontot.Nem értem a dolgot
valakinek valami ötlet?
Előtte egy 4890-es volt a masinába minden gond nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest