Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wittman

    aktív tag

    válasz lehel22 #4094 üzenetére

    Na emberek kapaszkodni!

    Teszteltem ez a biost, ami szintés F3_B verzió számú

    Először is nézzétek meg a képeket a gyári F3_B-ról és az új F3_B-ról és az új F3_B órajelekről(amit még nem tudok, hogy gyári változtatás vagy ez a srác nyúlt bele A Gigabyte fórumán írtam vissza a srácnak a tapasztalatokról és kíváncsian várom a kérdésemre a választ.

    Mint majd látjátok a fő különbség, hogy a bios már ismeri a Vendor-t és a Vram nem 1000MHz-re van állítva, hanem 1005MHz-re.

    Szóval frissíteni akartam a Gigabyte VGA@Bios-al, de az nem engedte, mert jogosan szólt, hogy egyforma verziójú. Így maradt a Ati Winflash, ami természetesen megcsinálta és jött a tesztelés.

    Kezdtem természetesen a Crysis - Paradise Lost pályával Win7 x64 devmode dx10, Very High beállítás, 1920x1080, 4xAA, 16xAF, Vsync On beállításokkal. Eddig nekem miután elindult a mission és elkezdetem menni a hősünkkel, már 10másodpercen belül jött a black screen. Most kb. 20perc játék után kaptam black screen és lefagyott az egész gép, de resetre újraéledt. Többször teszteltem ezen a pályán és nem volt azóta hiba. FPS probléma nem volt, ebben a minőségben is stabil 30-35FPS között ment, persze köszönhetően a procimnak is.

    Mivel én 95% a Flaming Cliffs 2 repülőgép szimulátorral "játszok" így azzal is teszteltem, win7 alatt Full grafikai beállítással, valamint 4xAA 16xAF Vsync On SSAA beállítsokkal és nem volt black screen hiba! FPS tökéletes egyenletese 35-40FPS nagy városok fölött is 500méter magasan, közben lent meg harc folyik és lőnek rám...

    Monitoroztam a GPU jellemzőket és azt figyeltem, hogy GPU hőmérsékletek alacsonyabbak átlagban 10 Celsius fokkal.

    GPU-z-vel logoltam és ezek voltak a max értékek:

    GPU Temperature max: 50Celsius
    GPU Temp #1 max: 50.5Celsius
    GPU Temp #2 max: 51.5Celsius
    GPU Temp #3 max: 55.5Celsius

    Ezek az értékek általában kb. 10Celsius fokkal alacsonyabbak, mint a gyári F3_B biossal.
    Szerintem a Vram feszültség is módosítva lett, mert a ventilátor vezérlés nincs változtatva gyári F3_B-hez képest és még sem melegszik annyira(61-62Celsiusra)

    Egyszóval eddig ez így majdnem tökéletes, de természetesen megvárom a Gigabyte hivatalos vizsgálat eredményét, ha már egyszer elkezdték kivizsgálni az ügyet.

    Még egyszer írom, hogy szerintem a ebben a Biosban van valami turpisság még, amiért nem melegszik úgy a kártya és stabilabb lett jóval az eddigiekhez nézve. Remélem a gigabyte topikjában felnyitja a szemünket.

    Én senkit nem biztatok, hogy próbálja ki ezt a biost, de belinkelem ide a letöltési linket.
    Gigabyte HD6850(GV-R685D5-1GD New F3_B

    Ezt a biost ne is keressétek a Gigabyte weboldalán nem található sehol, mert ott csak a tavaly novemberi kiadású van, amit eddig is használtunk a ventilátor helyes szabályozása miatt.

    [ Szerkesztve ]

    www.vmh59.hu

Új hozzászólás Aktív témák