- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revenge
tag
válasz
Dyingsoul #9813 üzenetére
Hegeanabol nemhogy kókányoló, nekem 2 hónapig tartott egy kártya postázása részéről, előreutalva. Kérdeztem, hogy javított-e a kártya, garantálta hogy nem, amikor megérkezett a kárty (8600GTS, még a hűtőborda teteje is csupa paszta volt, amit elkentem ujjal. Csak annyi pozitív tapasztalatról olvastam vele kapcs, meg annyi pirosa volt, hogy nem akartam itt most lehúzni ezzel, dehát látom más is megszívdosta vele...
-
Kecso89
csendes tag
válasz
Dyingsoul #9073 üzenetére
mx2 4g 1500 mx3 2500 ez egyáltalán nem drága és ez egy évig elég gyakori proci és vga újrapasztázás mellett. Hol nézted 8rugóért? Amúgy ennyit nagyon is megér az a hőmérséklet és teljesítmény különbség amit nyerni lehet vele. És valszeg a kártya élettartamát is növeli és sokkal halkabb mert a venti sem dolgozik úgy.
-
zolisx4
őstag
válasz
Dyingsoul #7058 üzenetére
ja igen az engem is nagyon idegesit de most nekem, jó pedig nem csináltam semmit vele most a játékban kapcsoltam be eddig a GRID szórakozott hogy sehogy nem lehetett be kapcsolni de az 1.3 javitás megoldotta szerintem mert játékból be tudom kapcsolni és nem csikoz
varsam
hát ez sem teljesen igaz vagyis igen az 5xxx szériára dolgoznak jobban de nekem volt 5770 es amit tegnap sikeresen el is adtamde nem teljesit egyenletesen a vga ahhoz sem sikerül drivert csinálni
-
helkis
veterán
válasz
Dyingsoul #7055 üzenetére
nálam semmi gond nincs az Atival sleep-el, stb.. bár most a gépben minden AMD kivéve a ramokat
ha annyit fejlesztett volna az nvidia mint az ati, akkor lehet most olyan lenne a gépemben
a nagyobb fejlesztés nem a 3870@4870@4890-re vonatkozik, itt elég volt növelni a sp-k számát, csökkenteni a csíkot, ezzel a fogyasztást, növelni az órajelet, és a powermanagementet rendbetenni, hanem a 1950-ről a 2900-re váltásnál, csak ott is túllőttek a célon és elég nagy monstrum lett belőle, a 2900-et (xbox360-ban is ez dübörög) (ez tekinthető az őskártyának) optimalizálva lett (pl 512bitről visszaálltak 256bit-es memhozzáférésre) meg a 3870.
szóval Atiéknál többet álmodik meg mindig a tervező, mint amit a végén ki lehet hozni a gyárból elsőre, ezért a család 2.-3. leszámazottja hozza majd a konyhára a cash-t + általában csúsznak is mert adott időben azt még nehéz gyártani, most pont így van a fermi is szvsz.. meglátjuk mi sül ki belőle, örülnék ha valamit mutatnának már a zöldek is, mert így egyre drágábban fogunk 1fps-t venni.. -
helkis
veterán
válasz
Dyingsoul #7048 üzenetére
kb 2000óta használok geforce és radeon karikat rengeteg megfordult nálam, és igen néha vannak bug-ok, mindegyikkel, geforce-nál is vannak nem kicsi gondok, pl notimban van egy 8600gt, és sok driver nem kezeli jól, ha alvó állapotba megy a gép..
a 8-as sorozattól kezdve nincs videomirror-funkció, tehát nem lehet az 1-es monitoron netezni, a tv-out-on meg fullscreenben videót nézni..
a radiknál kártyacserekor (főleg ha előtte nvidia volt a gépben) célszerű wint is cserélni, ha valaki nem nagy spíler a témában, vagy nem akar szenvedni ez a legegyszerűbb, hogy ne legyenek gondjai.. (itt megemlíteném, hogy minden software-fejlesztő úgy tekinti a gépet mintha csak a saját software-e futna rajta, ebből igensok bonyodalom születik, mázli ha meg lehet oldani, vagy nem történik semmi különös.. )a driverekkel azért tűnik úgy hogy nincs gond nvidiánál, mert már 4éve nem történt fejlesztés!! csak hardwareID-kat csinálnak és adnak hozzá a driverhez, maga a gpu ugyanaz..
a ferminél majd lesz bug lehiheted, de ez az evolució velejárója..
ami még számíthat, hogy nvidia milyen eszközökkel próbálja/ta meg befolyásolni a piacot és a saját malmára hajtani a vásárlók pénzét.. kezdve a 3dmark csalással, az átcímkézéseken át, a softwarefejlesztők kenegetéséig, persze hivhatjuk optimalizációnak is
mai napig abból élnek amit a 3dfx-el bekebeleztek + mindig is izomkártyákat gyártottak, az ati meg mindig (okos kártyákat) innovatív újdonságokkal tele, más utakat megjárva próbálja megoldani az adott dx3d-t, néha bejön, néha nem (de ez is a korát megelőző dolgokra vezethető vissza) legutóbb pl a 3870-es kariknál volt ilyen, ahol a software-es környezet még az nvidia markában volt, ezért nem szerepeltek jól akkor, később a shaderalapú játékoknál azért elég jól feljöttek ezek a karik, kis frissítéssel több tranyóval a mai 4870/90-esek is ugyanazok, mégis rendesen elpáholják a geforcokat.. -
Mika1227
őstag
válasz
Dyingsoul #7050 üzenetére
Hát ha összességében nézem akkor nekem is 4 évig nvidiám volt. Legutóbb 9600gt, előtte 7600gt nagyon szerettem mind a kettőt. Volt még egy x550, meg x1650 pro de ezek nem sokáig így nem tapasztaltam ezt a driver mizériát.
Rohadt bosszantó a vacakolás az biztos míg felrakod és minden úgy műkszik ahogy kell! -
RZS
tag
válasz
Dyingsoul #7021 üzenetére
nem, ujraraktam mindent a konfigvaltasnal. de ami igazazigaz, geforcenal nem csinalt ilyesmit....
mar ott tartok, hogy filmnezes elott uninstall a driver. aztan meg vissza jateknal
nincs kedvem elb@szni az idomet a keresgelessel, hogy megoldodjon a problema. ez sokkal gyorsabban vezet a megoldashoz.
beletorodtem, hogy béna vagyok megoldani 1 ilyen 1szeru problemat, unom mar.
-
Daffni2
addikt
válasz
Dyingsoul #6619 üzenetére
amd oldalán ugy látom külön van series 4800 és külön van 4890-es driver.
Nincs külön driver a 4890-re.
Bár az igaz,hogy van olyan AMD oldal,ahol a kiválasztásnál külön megjelenik a 4980, de ugyanaz a Catalyst,amikor a letöltési oldalra kerülsz.Ha működik rendesen a kártyád hagyd a fenébe a CCC-t.
Majd a vizsgák után nekiálhatsz b@szakodni.
Egyébként nem kell a CCC mert sokkal jobban lehet konfigurálni a VGA-t az ATT-vel. -
zolisx4
őstag
válasz
Dyingsoul #6593 üzenetére
Nem véletlenül hagytam meg a 4890 es vgamat a dx11 et azt hadjuk a fenébe mert az erősebb vganak is gondjai akadnak vele ,hogy milyenek lesznek a jövő dx 11 es játékai azt nem tudni talán a 6xxx széria majd
én azt akartam ezzel mondani hogy ha hüvös vga kell és még csendes is akkor nem rossz az 5770 es nem is horror áron van ,de ha jól belegondolsz a jövő játékaihoz a 4890 is kevés lehet, elég furán alakul most ez a piac hogy kicsi a konkurencia .Ha meg azt nézed ugye a mostani játékok még mindig dx 9 és 10 a dx 11 igazábol nem sok van és ki tudja hogy mennyi lessz hogy lesznek optimalizálva hát nem tudni sok a kérdés
-
varsam
őstag
válasz
Dyingsoul #6590 üzenetére
Ezek alapján elég jól működik a kártya. GTA IV sajna ilyen, elég rosszul optimalizált, nálam is 20fps körül, ezért vissza is kellett vennem (nekem csak 1 gigás karim van), cod6 nekem is annyit megy. Terhelés alatt nálam is 80fok felett van kicsivel a kártya, desktopon a tied alatt.
Az átvezető filmek alatti max fordulok valszeg tényleg betudható a driver "hiánynak".
Próbálj meg csökkentet módban újraindulni, és úgy törölni mindenféle videó drivert mindenhonnan, driver sweeperrel is pucold meg a gépet vga driverektől, majd utána próbálj catalystet feltenni normál módban.(#6589) Vasinger!
Akkor sajna nincs jobb ötletem, esetleg Nvidia? (bár ezt félve írom csak le
)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul #6576 üzenetére
nem mükszik ez sem, valami olyasmit ir ki a windows hogy kompatibilitási problémát észlelt, és nem tudta rendesen futtatni (mindezt az után, hogy kicsomagoltam és nyelvet választottam, aztán már épp installra kattoltam). Ez után azt irta még hogy kompatibilitási módot állított a programhoz... persze ezután törli az ideiglenes fájlokat szóval semmit nem ér.
-
zolisx4
őstag
válasz
Dyingsoul #6574 üzenetére
CyberLink MediaShow Espresso ezt próbáld ki ez jó az ati és nv vga hoz vagyis direkt a vgara van kitalálva működését nem ismerem de azt olvastam a PC World be hogy jó progi
A másik ha NV vga volt a gépedben és leszedted a drivert és felraktad az ati drivert az gondot okozhat általában egy ujra telepités megoldja a gondot de ettől függetlenül simán fel kéne menni a drivernek legfeljebb nem jól működik .
ezt próbáltad??
-
varsam
őstag
-
-
zolisx4
őstag
-
Zoo123
senior tag
válasz
Dyingsoul #6085 üzenetére
Az a hőfok teljesen normális, nekem 1GB-os vapor-x van de 2D-ben az is olyan 55 fok környékén tanyázik, 3D-ben meg olyan 70-85 között, úgyhogy nyugodtan adjál neki (terhelést), nem megy az tönkre!
HSM:
Köszönöm szépen a tanácsot!
Eddig csak 1.1-es patch-el próbáltam a Dirt 1-et de akkor leszedem az 1.21-es patch-et, remélem jó lesz. -
PirosHello
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #6085 üzenetére
Szerintem töltsd le a GPU-Z nevű progit, az mutatja a sensor fülön és loggolja is az adatokat, csinál neked átlagot, maxot, mindenfélét. Az üres hőfokaid picit magasak, de nem tűnnek aggasztónak. A legjobb az lenne, ha valami ablakos-3D-s progit tudnál ráengedni.
Mondjuk nem a leg-lightosabb, de egy furmark pl.... Csak közben figyeld, nehogy 100 fok fölé menjenek azok a hőfokok! Nekem ilyen hőfokokat okozott a szőrös csoda: [link]
Ja, és április óta megy a karim, minden gond nélkül.(Mondjuk nekem "kicsit" moddolva van a 2D mód ATT-vel és 40-45 fok üresben...
) Ja, és nekem Asus refi van, a Vapor-X-nek illenen azért picit hűvösebbnek maradnia.
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #6050 üzenetére
"Egyébként meg kedves finest: az igazi férfi nem hátrál meg, hanem szembenéz a kihívásokkal!
"
Ebben igazad van, de jelenleg itt kőkemény szívásról van szó....
Persze, ha mazohista vagy....
Valaki írt amúgy már egy logout cikket a témában.
[link]
Viszont szerintem felesleges pénzkidobás a 2GB ram egy 4890-re.... Jelenleg semmi nem használja ki, kivéve a GTA4-et.... (A jövőről viszont nem tudok nyilatkozni...
)
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #5974 üzenetére
Tudtommal csak 1GB-osokon. A dobozon rajtavan, asszem a vonalkódnál. Amúgy jelenleg nem sok értelme van 2GB-osat venni (hacsaknem a hibás 1GB-os szériát akarod elkerülni), mivel gyakorlatilag egyedeül a GTA4 tudja minimálisan hasznosítani a +1GB-ot, máshol pedig pont ugyanolyan gyors lesz. Persze, később jöhetnek még ilyen címek, nem vagyok jövőbelátó, de jelenleg nem látszik szükségesnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Gaming notebook topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazon Fire TV stick/box
- Windows Insider Program
- Last Epoch
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest