Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
Vasinger! #6586 üzenetére
Nah igen, de az 5770 csak 10% jobb a 4850-nél, ami igazából szinte semmi.
Na ez igy nem teljesen igaz ,nekem mindegyik volt, és még ebből kettő meg is van, az 5770 és a 4890 az 5770 egy nagyon jó vga, nem éri el a 4890 est ez természetes, de azért hozza a 4870 általában pár Fps eltérés van hol ennek hol annak a javára én most is az 5770 est használom mert idegesit a 4890 es hangja
Nem kell félni az 5770 estől minden hova elég ahova a 4890 es ebben biztos vagyok mert nap mint nap használom -
varsam
őstag
válasz
Vasinger! #6586 üzenetére
Igen, megértelek. Sokan vannak így a fórumon, akik ilyen szintű 5xxx karit keresnek, de sajnos még nincs, remélhetőleg majd lesznek.
Ami marad számodra, legalábbis én elgondolkoznék rajta, az egy ref nyákos 4890, amire felteszed az S1-ed 1-2 ventivel, illetve veszel még egy jó VRM bordát rá. Amit az S1-hez adnak, arról azt mondják hogy ehhez a karihoz már kevés.(#6587) vitko
Játékok rendesen mennek a gépeden? Van most fent egyáltalán valamilyen catalyst? -
varsam
őstag
válasz
Vasinger! #6579 üzenetére
Én vapor-x-ről tudok neked pár infót mondani viszonyítás képpen. Játék alatt a ventije olyan 2800 körül forog, a gpu pedig 78-80fokig emelkedik. Elnézve a géped, még mindig ez lenne a leghangosabb dolog a konfigodban, mert mind a táp, mind a Mugen 2 halkabb lenne nála. Sajnos a 4850-edről sem tudnád erre rárakni az S1-es hűtőt, mert nem ref nyákos és nem fér el (próbáltam). A Toxic változat talán halkabb ennél, mert valamivel nagyobb a hűtőbordája és vannak heatpipe-ok is, bár a venti ugyan az kb. Ezen kívül még az MSI Cyclone változatát lenne érdemes megnézned, annak is elég normális hűtője van.
-
HSM
félisten
válasz
Vasinger! #6073 üzenetére
Végülis... De azzal számolj, hogy a 4890 olyan 880-950Mhz-ig bírja a tuningot, utána feszemelés kell, és ha feszt kell emelni, akkor a fogyasztás hirtelen növekedni kezd.... (És az se 100%, hogy a vaporon lehet-e fesztemelni)
Ja, és Vapor-ból volt egy hibás széria is, SKU száma a topicban, bár van, akiknél az is hibátlanul megy.MSI-ből is van amúgy mindenféle Cyklone-tuning, de azok is kérnek áramot rendesen...
(A Super OC olyan +50W, igaz 1Ghz...)
Amúgy a Toxic ami a legprofibb, ez 99%.
Azon lehet feszt is állítani, és a hűtése is jó.
Bár ha a tápod zaja miatt aggódsz, ott igenis számítanak ezek a +/- 50W-ok...
-
HSM
félisten
válasz
Vasinger! #6071 üzenetére
Mondjuk ilyentéren a legjobb verzió egy módosított hűtéses, refinyákos 4890 lenne (csak nem tudok ilyenről), pl. nekem 775Mhz-en 1,1875V-on hibátlan, és jóval kevesebbet kajál, bár a sima refi hűtése még így is nagyon-nagyon messze van attól, hogy a táp legyen a hangosabb, szval ez nem játszik...
Amúgy a sima 4870-90 160W illetve 190W TDP-jű. Azért ez sem mindegy. Gyárituningosat már semmiképp nem vennék, mivel azok még +20-50W, legalábbis ezek a 880-900Mhz felettiek.
A sima refi amúgy 6+6-os, az OC változatokra, majd a sima nem-refikre is sokszor a 6+8-tűs került. Jelentősége kb. 0.
Viszont az 5770 ~110W-os TDP-je már jobban hangzik, és közel 4870 1GB teljesítményt tud a tesztek szerint. És tuti jóval gyorsabb a 4850-nél.
Esetleg még egy Asus 4890 rev2 jöhet szóba, ha lecseréled a gyári ventijeit, úgy már elvileg halk kari gyártható belőle.
Szerk.: Pl. az ilyen karikról beszéltem, amit linkeltél... 1,4V-on megy 1,312V helyett, és a GPU is jól meg van húzva... Na, ez a +50W kategória...
-
varsam
őstag
válasz
Vasinger! #6066 üzenetére
nekem egy Corsair CX400-as tápom van (szintén Seasonic béllel). Eddig egy 3870-est hajtott teljesen hangtalanul, viszont most hogy betettem a 4890-et, igencsak megjött a hangja. Az elején azt hittem, hogy a vapor-x hűtő ilyen hangos, de közelebbről meghallgatva kiderült hogy a táp az. Semmi extra csörgés-zörgésre nem kell gondolni, hanem szimpla szélzajra, de abból a nagyobbik fajtára, tolja a levegőt rendesen. Mindezt sajnálattal konstatáltam, mert direkt azért vettem ezt a tápot, hogy kuss legyen a házamban, erre tessék... Bár ez nem egy 450-es táp, csak egy 400-as, de gondoltam leírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged