Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Már írta, hogy nem a kombóra gondolt. Évekkel ezelőtt csinálta az a srác ATI kártyákra az nV PhysX-et.
Fragstar00: No de akkor mégsem értesz hozzá, nem igaz? Anno az én E8400-zal támogatott HD3870-em is leverte a HD4850-eket, amikor minden okostojás utóbbit vett 4200+ és hasonló procik mellé, aki semmit nem nézett, csak azt, hogy hű de erős egy VGA. (És jött a meglepi.) Ez van: ha egy erős VGA kevés adatot kap, akkor könnyen lassabb lesz, mint ugyanolyan támogatással egy abszolút értelemben gyengébb, relatíve mégis erősebbnek mutatkozó. Régebben ez nagyon soxor szerepelt a topicban, mostanában nem sokan követték el ezt a hibát. Célszerűbb mindig CPU-t fejleszteni először, az ugyanis időtállóbb, mint egy VGA. Aztán vagy megfogadja valaki a tanácsot, vagy nem, és akkor panaszkodik a "gyenge" VGA-jára.
Erősen túlbecsülöd a dolgot, amikor úgy véled, hogy alsó 70%-ot kihasználsz a VGA képességeiből, a CoD motor ugyanis egyáltalán nem a grafikai igényességéről híres (még a 6-ost is csökkentett órajelekkel játszottam, annyira nem kell neki VGA-kraft). Ezért aztán lehet, hogy magas összetettségű játékokkal/tesztekkel kapsz egy 90% fölötti kihajtást (mondjuk 3GHz-es CPU körül), de e játékokban a 70 is álom marad (az is elég, ha nincs AA és AF). Lásd még: 26% GPU kihasználtság...
Az meg ismét a vásárlási szokásodat minősíti, hogy előre veszel egy HD4870-et, hogy majd arra fejlesztesz, de mire procit cserélsz, már olcsóbban kapsz gyorsabb és korszerűbb kártyát. Nem én minősítettelek.lsc:
gfefe: Oblivion megfektetné, garantálom, kiteríti az még a 4870-et is. A játékok túlnyomó többségében nálam is 500/600-on megy a 4870 (47FPS körül), és még a hűtő is alig megy el 0%-ról. BS2-t toltam éppen tegnap, 100% kihasználtság, CPU 30%-körül, és csak 4 mag, azaz továbbra is bőven elég mindenre egy E8400. VGA-limites vagyok, mint Zállat. Kéne már vmi. 5870CF, hogy dolgozzon a procim, legalább alap órajelen.
Persze, hogy nem tudja az ATI a PhysX-et, hol állítottam mást? Az ATI Physics (és nem PhysX) egy másik dolog, az a Havok-ra épül, és csak a megjelenítést számolja fizikailag, magát a fizikát nem. Adott játékokban lehet bekapcsolni, pl. anno 3870CF-ömnél tudtam választani, hogy CF-legyen, vagy a 2. kari fizikázzon UT3-ban. Bár, ha jól rémlik, 1 karinál is hagyta a Havok-ot, de akkor nyilván nem a 2. kari végezte...
Mindegyik VGA lényegében egy GPU+RAM-ok, arra programozhatók, amire akarják. HA akarják, de nyilván jogi akadálya van, ami ismét megmutatja, mennyire fontosak a vásárlók a gyártóknak.killer1203: A CoD (1-2) rohadtul érzékeny az ATI meghajtókra (vagyis inkább az AMD szokásos elszarásáról van szó a régebbi programokat illetően), azokkal ált. az utolsó széria-driver a legnormálisabb.
hackeeeee: Ha az nem gond, hogy szar a hatásfoka, vagy egyáltalán nem működik. Max. annak éri meg a CF, aki kizárólag azt legalább 80%-ban támogató játékokkal játszik, de szerintem ez elég szűk halmaz.
Procit illetően sztem arra gondolt, hogy 2 magos mindegyik.kriszbon: Azonos órajelen az utasításkészlet, de főleg a cache számít nagyon sokat! Sajnos vannak olyan játékok, amelyekhez már a 7300 3MB cache-e is kevésnek bizonyul, és olykor laggolást okoz. Természetesen ez ma még a játékok hibája, ill. a programozóiké, akik vagy lusták rendesen leprogramozni (ahogy HD5 óta pl. laggolás van 512MB-os karikon ott, ahol régebbi driverekkel sehol sem, pl. Heaven-tesztben, csak hogy 1GB RAM-os kártyákat, és lehetőleg 5-ösöket vegyenek a userek), vagy szimplán jutalékot kapnak a CPU-gyártóktól.
Májsztró: Ez ATI szolgáltatás, ha nem tetszik, vegyél nV-t. Tojnak a régi játékokra, és természetesen az árukat sem kapod vissza. Persze, a MS sem fizeti ki a károdat, ha XP/W7 alatt nem mennek a régi programjaid, haveromnak ezért van ma is ME a gépén. Mondjuk neki mákja van, mert olyan igényes, hogy MO3 és SFC3 óta nem vett semmit.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- ASUS GeForce RTX 2060 Dual OC EVO 6GB GDDR6 Új thermal padokkal
- Eladó Powercolor RX 580 8GB dobozában - csere is érdekel nagyobbra 1660 és felette
- MSI Radeon RX 480 8GB GDDR5 256bit (RX 480 GAMING 8GB) Videokártya Eladó
- Powercolor r9 390 8 Gb kártya eladó dobozban
- ASUS Radeon HD 5450 Silent LP 1GB GDDR3 64bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest