- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
foxboro
tag
Boldog Karácsonyt Neked is, és Mindenkinek!
Próbáltad kicsit kevesebb fesszel is? Akkor mi lenne a megoldás, hogy ki tudjam használni a kártya tuningpotenciálját a játékokban is?
Más: a venti profil most úgy van beállítva, hogy 50 fokig "passzív", 50 foknál kapcsolgatja az ATT a ventit, így teljesen halk, de nem károsítja a sok ki-be kapcsolás a kártyát??
Üdv! -
foxboro
tag
Hi!
Ha felhúzom a kártyát 700/1000 -re, ezt még hiba nélkül visziKell alapfeszt is emelnem? Ki akartam próbálni húzva játékban (Stalker - CS), de sajnos kimentett állás visszatöltésénél azt írta ki, hogy tönkrement a kártyacsatoló, újraindítottam... amúgy hűtés rendben volt, ATT-ben próbálva, terheléssel 60-63 fok volt. Ezután megpróbáltam a gyári beállítással, úgy meg OK. volt minden...
Nem tudom, mi a gond
Üdv! -
Prob Lem
csendes tag
Nagy nehezen megtaláltam a legfrissebb verziót ATTből, miután már a 4. oldalról szedtem le. Mindegyik azt állította hogy 1.6.9.1374-es bétával rendelkezik, valójában azonban 1.5ösek voltak.
Azonban az új ATT csak annyit javított, hogy el tudom menteni a 3D profil értékeit jól.
Most ha kiválasztom a 3D profilt, akkor semmi baja, De ha kiválasztom a 2D profilt, minden szemetel. Pedig a default clock értékekre van állítva. Megőrülök.
2D:
160/250 1.044 V
3D:
575/900 1.082 VAz automata túlhajtást ki se merem próbálni, kilépnék a 3D-s játékból, és szemetes képernyő fogadna tutira.
Valami másik menüben kéne esetleg turkálnom? -
AtHoS
nagyúr
"bár most látom, már ott is felütötted a fejed"
Na igen
Azért a P31-es lap ára kicsit barátibb lenne, de csak 4 Sata portja van és mint kiderült HotPlug funkció nem elérhető. Tehát kizárásos alapon EP35-DS3-ra terelődött a vásárlási szándék gyanúja. Sajnos, mint a Gigás topicban is ecseteltem nem lenne rossz tudni, hogy XP alatt működésre lehet-e bírni a Hotplug funkciót. Nemnagyon van kedvem csak emiatt Vista-t venni. Hétfőn lesz megrendelve a lap, de lehet egy Ramiris Franchise partnertől megrendelem még hamarabb. Igaz a Q6600 hétfőn kerül csak postára, így hétfőn sem lenne késő megrendelni a lapot. Szerdára ideérne az is. Még várok picit, hátha kiderül valami hotplug ügyben. Annyira nem egetrengetően sürgős azért
-
AtHoS
nagyúr
"Hogy érted a különböző profilokhoz való venti állítást? Hisz erről írtam az 1552-es hsz-emben"
Áhh. Pontosan erre voltam kíváncsi, de valahogy átfuthattam az utolsó mondatod felett
"Ilyen fogyimérő nekem is jó lenne"
Én a minap futottam bele LIDL-ben vásárlás közben. 2300 pénzért mérték, így vettem is egyet gyorsban. Egy FSP 400W-os táp nem is túl drága, de megbízható választás lehet.
OFF
Jájjj. Most látom aláírásodban, hogy Giga EP35-DS3 lapod van. Éppen platformváltás előtt vagyok és ilyen lappal is szemezgetek, igaz Q6600 lesz a társaságában, de ez most mellékes. Giga oldalán olyasmit olvastam, hogy ICH9 HotPlug funkciója csak VISTA alatt működik. Tudsz erről érdemben nyilatkozni? Gigabyte EP31-DS3L és Gigabyte EP35-DS3 között vívódom. Sajnos az EP31-en csak 4 Sata port van, ami nem túl fényes. -
foxboro
tag
Hi!
Egyébként három profilt csináltam az ATTsegítségével: egy alacsony fogyasztásút, mint a tiéd, egy gyári értékest, meg csináltam egy "húzott" profilt: 700/1100 mhz-t
A kérdésem: ha rákattintok az ATT-ben a teljes hibakeresésre, meddig várjak, hogy kiderüljön, hogy stabil -e a húzott értékekkel????
Amúgy tudsz ajánlani venti profilt is a 700/1100-hez???? -mert magamtól állítottam be....Remélem jól
Üdv! -
AtHoS
nagyúr
Igaz, 1-es beállításnál valóban nem áll meg a venti
Az automata állítást nemigazán csipázom ha IDLE-ben megy a szerkezet, mert a beállított határnál elkezd ciripelni a venti, mintha csapágyas lenne. Ez meg jobban zavaró, mintha csak a venti hangját hallanám magasabb fordulaton. Bár lehet csak a hőmérséklet határt kellene a tapasztalt minimum alá állítani.
Amúgy a manuális állítást felfoghatja az ember FIX állásnak. Persze ehhez SAJÁT tapasztalat szükséges. Teszemazt:
- nálam IDLE-ben ha a gép mellett ülök mehet pl. 1%-on állandóan, mivel nem szükséges automata szabályozás
- ha nem ülök a gép mellett mehet pl. 30%-on, mivel olyankor úgysem zavar, de itt sincs szükség automata szabályozásra
- ha véletlenül nekiállok gamelni mehet az automata szabályzásMost már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a különböző profilokhoz lehet-e külön-külön automata szabályzási beállítást kreálni, mert az nem lenne rossz.
Beszereztem egy fogyasztásmérőt. Gyorsba megnéztem mit vesz fel a gépezet. Bekapcsolási folyamatnál 200W volt a CSÚCS. IDLE-ben 105W magasága. Részleteket majd később, ha lesz egy kicsit több időm
-
AtHoS
nagyúr
1. "Nekem pl. 160/250-en 0.968V magfesszel 1-et forog mp-ként a venti és 37-38fokos a kari"
2. "Everest sajnos nem mutatja se a túlhúzás mértékét, se a hőmérsékletét. Nekem a 4.6.1500 Ultimate edition van fent. Asszem erre egyenlőre nincs megoldás ..."
3. "Lehetőség van manuális vezérlésre is, de az inkább szórakoztató jellegű mintsem hatásos"
Húha....magadtól jönnek az ilyenek vagy segítenek neked?
1. 60 fordulat/perc a ventinél
Gondolom ezt viccnek szántad. Bár azt leírhatnád miből következtettél erre az értékre (bár van egy sejtésem)
2. Asszem erre már régóta van megoldás. Pedig csak ebben a topicban kellett volna picit olvasni. Link1 Link2
3. Tedd csak át manuális vezérlésre és állítsd 1-es vagy 0-ás állásba. Meg fogsz lepődni, mert leáll a venti. Na így lehet igazán csendet varázsolni. Persze nem árt előtte picit visszavenni az órajelet (pl. 160/250) ill. alulfeszelni (pl. 0,968V). Estére kész felüdülés így hajtani. GPU/Mem/Shader hőfokok ilyenkor nálam 40/44/46 ºC. Éjszakai profilként mentheted is
Csak mert neked eddig nem tűnt hasznosnak egy funkció, még szolgálhat meglepetésekkel
Mod:
kmarton
Hardver/Automata túlhajtás. Beállítod 3D és 2D esetén melyik elmentett profilt használja -
Vanek úr
csendes tag
Hali !
Nekem olyan problémám volt, hogy a MOH Airborne indítása után (mikor leugrassz ejtőernyővel) körbe-körbe forgott a karakterem, és ezt földet érés után is csinálta, így gyakorlatilag nem lehetett vele játszani. Ez a jelenség egyik pillanatról a másikra jelentkezett.Rengeteget szívtam vele, míg tök véletlenül kiderült a Joystick szivat.
Mikor kihúztam az usb portból, minden ok.
Aztán az újrakalibrálás megoldotta a problémát.
Szerintem próbáld + másik billentyűzettel, vagy ilyesmi... -hátha -
lsnuker
tag
Jah erről regéltem én is a legelején. Én is először csak MSI 4830 OC-t vettem mondom szükös a keret..... ment is minden szépen aztán jött egy kis money és ha disznó akkor legyn kövér cseréltem gépet is...... ezért meglátszik.....
Szal lol jó kari ez, igaz drága volt mikor én szereztem, de nem bántam meg (majdnem ingyen volt) -
milbo
aktív tag
Ha 1.400 adsz a biosban, akkor lesz 1.3750 a valós. 0.0250-et droppol az alaplapod.
Nekem is volt gond a hagkártyával. Kékhalálom is volt de az azért mert a bios-ban rosszul volt beállítva az elsődleges videokártya. PCI-on volt PCI-E helyett, átraktam és megoldódott a problémám. -
milbo
aktív tag
Max Speed-re van beállítva az ATT, azért mert maga a 3DMark sem ad pl.AA-t.
Nem is hallottam még senkitől hogy valamit állított volna. Az nem a valós tudás lenne ha én feltolnám az élsimítást meg az anizo-t mondjuk maxra, mert a program menetközben (default futás) kikapcsolva tartja. Az ATT így nem fogja a karit, tegye meg a teszt program ha úgy van beállítva.Töltsd le ezt a progit Core Temp, a VID felirat mellett ott van hogy mennyi feszkón megy a procid, többet csak húzáskor adj neki. Nekem 3440-es is alul volt feszelve.
-
Osynho
addikt
1024-ben hogyne számítana a cpu!
Egyébként ha 2es a ram szorzód, akkor 400as fsb-n 800on megy a ram. Az 1066osoknak ezt 4-4-4-12őn tudniuk kellene. Tehát felesleges a +0,3V, sztem az MCH és az FSB is jó lenne alapon és a procinak se fetéltlen kell 1,4V. Ez nem olyan extrém tuning... Sztem finomítsad a dolgokat.
-
PAtr0n
addikt
Basszus, közben rájöttem, hogy hiába húztam a procit mer a BIOS-ban nem voltak kikapcsolva azok a cuccosok amik a szorzóba beleszólnak. Néztem CPU-z ben, hogy 6-osra vette le mindig! Most már jó, tényleg 3.2Ghz-en pörög, meg is látszik a FEAR benchmarkon!
Tehát:
CPU: 2.66Ghz (alap) vcore: 1.4000; VGA: 700/1000
Min: 55 Max: 179 Avg: 107fps
CPU: 3.2Ghz (alap) vcore: 1.4000; VGA: 700/1000
Min: 84 Max: 234 Avg: 140fpsLehetséges, hogy ennyit számítson a CPU tuning?
Ramszorzóm 2-esen, időzítések 6-6-6-20 (nem mertem kevesebben hagyni a magasabb órajel miatt), MCH +0.1V, RAM +0.3V, Vcore 1.4000V, FSB overvoltage: +0.1V.Viszont van egy olyan probléma ami nem mindig jön elő, de elég gyakran:
ATT-ben ha profilt váltok, sokszor kidob kékhalállal, és az atiduag.dll-re hivatkozva.Úgy vettem észre, köze van a CPU tuninghoz. Mitől lehet?
-
fagy53
nagyúr
Izzadna nagyobb felbontáson is a CPU, de a VGA kezdi csökkenteni a képszámot, fokozatosan ő lesz a korlát, és így a kevesebb és egyre csökkenő képszám már nem izzasztja meg a procit. Azt hogy mikor, mennyire izzad meg a program határozza meg, optimalizálatlan, balfácán játékszoftvereknél már a menű alatt is 100%-on dolgozik a proci!
-
ecx
tag
Le kell hozzá szedni egy módosított DLL-t a Saphhire honlapról, mert a kártya detektálásnál fagy.
Innen: http://www.sapphiretech.com/en/downloads/3dmark/updated-direcpll-dll.zip
Installálni eszerint (readme van hozzá)
Windows XP:1. Locate the following folder: %WINDIR%\system32\Futuremark\MSC\
2. Rename the old Direcpll.dll to e.g. "_Direcpll.dll"
3. Copy the new Direcpll.dll to the same folderWindows Vista 32bit:
1. Locate the following folder: %WINDIR%\system32\Futuremark\MSC\
2. Rename the old Direcpll.dll to e.g. "_Direcpll.dll", and press
"Continue" whenever prompted
3. Copy the new Direcpll.dll to the same folder, and press
"Continue" whenever prompted -
ecx
tag
Igen, Zafírom van.
A passzív 8600GT-m játékok alatt 85c körül volt, de miután eladtam a csóka egy rosszabb hűtásű házban 105 fokon járatta pár órát, a kari azóta is jól van. Ez alapján kétlem, hogy az 1-es venti fokozat kárt tenne a 4830-ban. Játékok alatt nem megy 62-65 fok fölé, csak ez a fánk izzasztotta meg. -
Str8 sk8r
őstag
...nekem azért magas ennyire a hőfok, mert módosítottam a hűtőt...mivel rálógott a memóriacsippekre, de azokat nem hűtötte, ezért amik a memok fölé lógtak(bordák)azokat levágtam, és a memoriákra raktam réz ramhűtést...a memónak ugyan jót tett, de kisebb lett a GPU- hűtőfelülete, plussz a membordák is felfogják a kiáramló levegőt, tehát mégrosszabb a hőleadás...teszteltem a gyári állapotot is, ott kb 65°C volt a max...a tuning meg a hűtésmódosítás eredménye az a plusz 20°C...viszont gyorsult is a kártya szépen...
...troooper: itt nem arról van szó, hogy nekünk ettöl áll fel(legalábbis nekem nem)...
...gondolkozz egy kicsit...honnan tudod, hogy az új kártyád a behelyezést, és telepítést követően megfelelően üzemel?
...elindítassz egy progit, és ha fut, akkor minden rendben?
...és ha csak fele olyan sebességgel fut, akkor kuka, és visszateszed a régi jólbevált GeForce4 Ti4200-ast, mert az gyorsabb?
...én például most vettem észre, hogy amikór összetettem a gépet, és lefuttattam az első tesztet, ahoz az állapothoz viszonyítva ugyanazon a beállításokon(GPU-CPU:def.)kb 10-15%-al visszaesett a sebessége a rendszeremnek tesztek alatt, de játéknál ezt alig érezni...
...viszont ha megkeresem ennek a hibának a forrását, és kijavítom, és még tuningolok is mellé, akkor már játéknál is észrevehető...
...az ovis-megyboxos hasonlat nem helyénvaló...inkább nézd úgy mint egy autós klubban ha megkérdeznéd, hogy (csak példa) az 1.6-os Astrád normális-e hogy csak 150-ig megy...holott persze a 150 M.o-n mindenhól elég(márakinek
)...
-
wutuka
aktív tag
Természetesen.VGA esetében nem szoktam tuningolni.
Catalyst 8.12-vel csináltam a tesztet a 4830-esetében.A 3870-nél a 8.11 volt fenn.
Ahogy nézem a külföldi tesztoldalakat a 4830 semmivel nem tud több pontot 3D06-ban mint a 3870.Érdekes.Ugyanakkor játékokban kicsit erősebb. -
afro9
tag
-
Osynho
addikt
Ezt is tudom legalább
Tehát színkód alapján látni? Érdekes, hogy az MSI mekkora merketinghadjáratot épít a szilárd kondikra, a Sapphire meg meg se említi.
Amúgy ha jól emléxem Gaboman rendelt Twinturbot egy Sapphire 4830ra és nem ment fel neki. Ha leszel kedves fórumtárs, írd le, h mi volt a gondja a turbonak, ill egy S1 pl felmenne rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest