- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TV-Out, TV összekötése média-out eszközökkel (PC, Set-Top Box, médialejátszó, bármi)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Akciókamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
mert_csokis
senior tag
válasz foxboro #3243 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. A tuningolhatóság nem érdekel, csak a lehető leghalkabb működés, amit a piacon kapható 4830-asok közül ki tudok választani
Plusz hűtésre meg nem fogok költeni
Nemrég adta meg magát a HIS 3870 X2-esem, gari persze nem volt rá. A 4830 meg viszonylag elérhető árú, többet amúgysem költenék már kártyára
Palit van még jó áron, szintén nem ref. hűtős változat...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
troooper
tag
válasz foxboro #2130 üzenetére
Egyszerű a válasz: nekem az volt a leghangosabb dolog a gépemben és zavart. Az nem érdekel ha játék alatt vmennyire zúg, de terheletlenül legyen csendes. Azt nem is próbáltam ATT szabályozza-e a venti fordulatot (de talán nem is mivel 2 eres a gyári hűtő vezetéke). A gép ott van ahol alszok és néha éjszaka is megy.... Most egy chilla hűti, és teljesen meg vagyok elégedve így vele, és még hűvösebb is. Húzni még nem húztam, majd ha kezdenek szaggatni a játékok....
-
Gino20
őstag
válasz foxboro #2112 üzenetére
Arra gondolsz ami 43.1 Mb vagy 23.4 Mb [link] ?
Az automatikus ventillátor szabályozásnál miért nem tudom beállítani az 1%-ot?
Igazábol kézi állításnál is 0%-ot mutat de pörög a venti. Így csak attól félek ha elkezdek játszani akkor 1%-os ventinék megsül a kártya[ Szerkesztve ]
-
ecx
tag
válasz foxboro #2034 üzenetére
szemetelés jól látható szemmel a fánk alatt. Húzd meg a memót 1000-1100 fölé és látni fogod. Rakjál rá 4x élsimítást. Nekem ATT-ben nem hibázott, mikor a fánknál igen (az keményebb igénybevétel). Szóval ha a fánknál szemmel nem látsz semmi szemetet (nekem négyzet alakú, sakktábla szerűen megjelenő több (tucat) alakzat jelenik meg, de gondolom ez más és más).
A legjobbakat!
-
ecx
tag
válasz foxboro #1984 üzenetére
Semmi ördöngősség
Caps Viewer:
Felbontás: 800*600 (amit ő alapból felajánl), ennél kisebb felbontásban úgy láttam, kevéssé melegíti a procit, 400*300-at is próbáltam. Szerintem a 400*300-as még mindig jóval több, mint amit bármely játék művel.
MSAA: 4x-eset választom ki kézzel (ha nincs beállítva, kevésbé látszik a mem hibázása nálam, ha itt nem szemetel, akkor tuti nem fog játékban sem).
10 percig megy a fánk legalább, ezalatt végig bámulom, hogy szemetel-e. Ha igen, akkor mem órajel le ATT-vel, ha nem, akkor fel egy picit. GPU-ban addig mentem, amíg a CCC overdrive test javasolta, onnan már tényleg instabillá válik, nem tudom tovább húzni.
Egyébként a memet nem tudtam odáig húzni, amít a CCC test mondta (valami 1125-öt mondott!!!), itt már csúfosan szemetel, ámbár 3dmark elindult.
Melegedést persze paralell nézem, att-ben hangolom a ventit. Nekem 2-es kézi fokozatban nem megy 90 fölé, 1-ben (túlhúzva) elmegy 94 fokig a fánk alatt.
Ha valami kérdés van, csak bátran...
A legjobbakat!
-
milbo
aktív tag
válasz foxboro #1892 üzenetére
Ez így van!
Írtad helyettem is. Az nagyon szép dolog hogy hűtő cserélnek nem kevés ráfizetéssel, a gond akkor lesz ha mondjuk két hónap múlva eldobja magát a kártya akármi hibával. A másik meg az hogy százhatvanöten kérdezték már itt hogy melyiknek halk a hűtője. Mindig írjuk MSI tulajok hogy a miénk csöndes. Erre megveszik a Zafír-t (már lassan mindenki hűtőt cserélt rajtuk) mert az kétezerrel olcsóbb és vesznek rá hatezerért hűtőt. Boldogság határtalan a garanciának meg annyi. Na ilyenkor szoktam -ni. Igaz hogy azok pár fokkal hűvösebbek, viszont én nyugodtan viszem vissza ha baj van.Majdnem elfelejtettem:
Mindenkinek BUÉK!!!!
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz foxboro #1868 üzenetére
Hát nem pici hűtő az biztos. Bár több a leves rajta mint a hús Kb. az 1/3-a borda, a többi műanyag. Amúgy meg igen, elsősorban a hangzavar miatt cseréltem le, másodsorban meg kíváncsiság miatt is, mert ha már megvettem ezt a Coolviva-t, ne porosodjon ott nekem
Amúgy meg, 700/1000-en szoktam használni játékok alatt, de eddig 56fok volt a legtöbb (nálam ott még csak 20% a venti), úgyhogy meg vagyok vele elégedve. Egyedül a Furmark izzasztja, de ott sem volt több 72 foknál.[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz foxboro #1639 üzenetére
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
700/1000-nél már kéri a +feszültséget, nekem ez a tapasztalatom! Én be is lőttem 1.158V-ra amikor ezt a profilt használom Szerintem a 750/1100-hoz is elég lenne, de ezt már a memók nem bírják tartósan.
Szerintetek rá szabad kötni a CM Coolviva pro SE ventijét a kari venticsatijára? Alapból nem megy rá, de megfaragom azon nem múlik. Ugyanis felszereltem a gyári hűtés helyett, jobban is hűt, csak mindig 100%-on megy, mivel táp-ágról kapja az áramot. Mondjuk még így teljes fordulaton is alig van hagja. Már csak azért is rá szeretném kötni, hogy ne forogjon feleslegesen annyit ha nem muszáj. Elvileg a Coolviva 12V-t kér, ha tápcsatiról megy, csak azt nem tudom a karin a kivezetés mennyivel táplálná. Lehet előveszem a multimetert, aztán faragok ...
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz foxboro #1549 üzenetére
Hát lehet nem lesz rövid!
Szóval. Javaslom magyarul telepítsd fel a progit, mert aszerint magyarázom. Jobb klikk az ATT-n a tálcán. Hardver menüpont, és azon belül a "túlhajtás beállításai" opció. Ha minden igaz alapból 160/250-en látod a két csúszkát, pontosan így:
Javaslom legyen ez az első amit elmentesz profilként. Én "Alacsony fogyasztás" néven mentettem el. Úgy lehet elmenteni, hogy az "órajelek felvétele a profilba" négyzetet bepipálod és a kis lemezkére kattintasz alul. Ott kell a profil nevét is megadni. Nálam az "indításkor ezt a profilt használja" négyzet is be van jelölve, hogy bizti ezt használja a windows amikor elindul. Új profilt úgy hozhatsz létre, hogy a GPU és memória csúszkákat oda állítod ahová szeretnéd és más néven megint mentesz egyet. Alap órajel a Sapphire esetében 575/900, én ezt "Alap" néven mentettem el.Most nézzük a ventillátor szabályozást ami ugyanott van csak fölül a "ventillátor" fülre kattints :
Amint látod nekem a "alacsony fogyasztás" profilhoz a következő értékek vannak beállítva. Tehát 30-tól 45fokig 1% a fordulatszám 45-50-ig 10% és így tovább. Ezeket be tudod állítani, és ha megvan, szintén pipa a "vegye fel profilba" négyzetbe, és alul rámented azaz felülírod az "alacsony fogyasztás" profilt. Így most már be van állítva a ventivezérlés is.
Lehetőség van manuális vezérlésre is, de az inkább szórakoztató jellegű mintsem hatásos
Így minden profilhoz készíthetsz külön ventivezérlést is."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz foxboro #1544 üzenetére
Hűtőcsere, vagy hozzászoksz
Amúgy idle-ben alapból visszaveszi magát a kari 160/250-re, és alig melegszik. Javaslom csinálj hozzá teljesítményprofilokat az ATT-ben. Tehát különböző hőmérsékletekhez különböző fordulatszámot. Nekem pl. 160/250-en 0.968V magfesszel 1-et forog mp-ként a venti és 37-38fokos a kari. Így nem hangos. Játék közben meg nem érdekel mennyire pörgeti fel, úgyse hallom a füles miatt...
Everest sajnos nem mutatja se a túlhúzás mértékét, se a hőmérsékletét. Nekem a 4.6.1500 Ultimate edition van fent. Asszem erre egyenlőre nincs megoldás ..."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- Gainward RTX 4070 Ghost 12 GB szinte új videókártya - 34 hónap Alza garancia
- PNY GeForce Quadro RTX A2000 6GB -ÚJ/AKCIÓ/-
- XFX MERC 319 RX 6950 XT