- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autóhifi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TTomax
félisten
Ez lehet valami radeon specialitás,nem tudok nyilatkozni.
Most így toljuk... team hungaryban nincs senki?A madzsarok csak tarcsanak össze(#3834) GuB3Ra
Nem hiszem,hogy a Stanfordi egyetemen pénzelt Nv ügynökök irták a programot,hogy ATI-n ne fusson olyan jól.Az okokat éppen Abu is leirta... az Nvidia GPGPU vonalba ment el az ATI pedig kimondottan grafikus chippet gyárt amit nehéz másra használni,ebből adódik a difi.Persze valahogy ki lehetne aknázni a radeonok számítási képességeit is,de biztos van valami oka hogy nem nagyon megy ez jobban.... -
Str8 sk8r
őstag
...nagyon egyszerű, de inkább nem minősíteném a Vista-t nyilvánosan...
...de kellett egy ilyen is hogy a win7-et tudjk kellően értékelni...
...
...amúgy táp ügyben egyetértünk, de kiegészítenélek még annyival, hogy nevetséges, amikór valaki úgy határozza meg egy táp teljesítményét, hogy 400W-os...ha megterhelném a 12/a ágát 200W-al el is szállna, és azért elismerem, hogy a codegen, és hasonlók is tápot gyártanak, de messze gyengébb az üzemi terhelhetősége a ráírtnál...
...
...karika011: nem...akkor mondják proci limitesnek, ha pl 75%-és 25%-között ugrál a GPU terhelés, miközben a procid meg szinte folyamatos 100%-on izzad...
-
Ádyka
őstag
Nem tudhattad előre. Gonolom csak a lejárt gari miatt mondod, hogy "soha többet".
Én 1 éve használom a kemény 1000 ft-ért vásárolt seasonic S12 500-as tápomat, mai napig a gépem szemefénye.Szerintem te vagy az 1000-ből 1 aki így járt. Nem lehet nagy baj. Szólj Didymannak, bagóért megcsinálja neked, és még 10 év múlva is kiszolgál.
-
Zeratul
addikt
Ment nélküle is. Akkor írtam át mikor megyőzódtem hogy stabil.
Azt értem el vele hogy nem kell se CCC, se ATT, se Rivatuner a OC órajelekhez. Ez már eleve OC bios.
Az additonal features-ben lehetne állítani a CCC overdrive max órajeleit. Sajna elméletben, mert az ATI elég szemét módon egy aláírást helyezett el a biosok ezen részén amit driver felismer és csak akkor hajlandó települni, ha megváltoztatod (próbáltam) nem fog a VGA driver működni.
-
AtHoS
nagyúr
-
Scholes9
nagyúr
Nekem is az van csak 4850, de 4830-ból MSI sztem
. Bár kb mind1 milyen márka...
Amúgy 2 napja van meg a Sapphirom és tökéletes és mivel ez is dual slot fanos, azt hittem sokkal hangosabb lesz, mert itt sokan írták forumon, h nagyon hangos, de pozitív csalódás lett a kari.
-
wednesday
őstag
Én is meg tudom erősíteni, amit leírtál. Elég barátira sikeredett ez a beta.
Igaz eddigi 4 nap használat még kevés a rendes tapasztalatokhoz, de lesz majd több is.
Sokat nyúztam én is most a VGA-t, CPU-t, RAM-ot, tuning stb. Semmiféle fagyással, hibával nem találkoztam egyetlen játék vagy 3tré alatt se, amit felraktam. (ccc_win7 driver)Én a legújabb MSN-t használom, Live Messenger 2009, azzal semmi problémába nem lépett fel eddig. CPU-z-vel se volt semmi gondom.
De remélem az elkövetkezendő 1 évbe még bőven kalapálnak rajta.
-
Mi5i
aktív tag
PAtr0n: "Viszont: nem értem hogy lehet azt beállítani, hogy egy adott játék használja mind a kettőt? Mert ennek úgy lenne értelme nem?"
Beállítani be lehet, csak nem hiszem, hogy minden játék valóban kihasználja, bár fene tudja..
Egyébként jobb klikk az alkalmazáson, és ott lehet beállítani azt is, hogy pl. cpu 1+2. Erre rányomsz, akkor 2-t fog elméletileg használni. Lényeg, hogy process name oszloptól jobbra a CPU oszlopban 11 legyen. Ha pl. 10, akkor az elsőt használja, másodikat nem. 01 esetén fordítva, stb -
GuB3Ra
aktív tag
Szinte ugyan az lett
# Total Frames: 2340, Total Time: 51,00s
# Average Framerate: 45,88
# Max. Framerate: 64,00 (Frame:336, 6,34s)
# Min. Framerate: 35,10 (Frame:1586, 34,61s
Valószínű, hogy nem elég a 3280mhz-es prociJa és szerintem a powercolor kártya ugyan az mint az enyém(kinézetre, hűtő)
-
Mi5i
aktív tag
Üdv,
PAtr0n: "A Win7 lenne a jó igen, de nem tudom feltoljam e a bétát ezért
"
Én végülis feltoltam, kiváncsi voltam rá, a helye "elő volt készítve" -> egy pár napot használt vista helyére feltettem fix XP mellé
Hirtelen a Vantage jutott eszembe: ez lett az eredmény
Nincs sok viszonyításom, de a PH!-s listát nézve egész jó kis eredmény ez szvsz.
ATT-t nem tettem fel, valahogy behülyült tőle (szemetelni kezdett amint MHz értékekhez nyúltam..) így CCC-ben nyomtam fel 700/1000-re. -
stiggy
tag
Sziasztok gondoltam jó, ha ezt megosztom veletek!
A HIS megbízható, jó teljesítményű, halk kártyákat gyárt (ICeQ széria)... nagyrészt.
A képen látható 4830-at, valamint ennek az újabb kiadását (rövidített nyák) kerüljétek!
Nézzétek meg a
- ref nyák - energiaellátásért felelős részét.Majd a - HIS kártya nyákját -.
Egyszerűen lehagytak párat az eleve megterhelt (ciripelő) kondenzátorok közül.
- Ezt pedig már nem is kommentálnám -.
Hogy ez körülbelül mit jelent teljesítményben?
- 650/1850 -es OC kapacitást.Ráadásul a hűtése is hangos.
Summa-summárum a HIS ezen kártyája talán még egy refkártyánál is rosszabb választás, mivel drágább annál. (azon egy hűtő csere megold minden problémát)
Az ICeQ4-es 4830-asról nem tudok nyilatkozni. De a képek alapján az is csonkított nyákra épül.
Aki szeretné túlhajtani a kártyáját, annak az MSI-t ajánlanám. Mivel teljesen áttervezték a nyák ezen részét. Több kondenzátor dolgozik rajta mint a referencia kártyán, ráadásul fizikailag képtelen a ciripelésre. többek közt ezért is dolgozik nagyon feszültséggel mint a többi kártya, valamit valamiért.
-
milbo
aktív tag
Szép gyüjtemény!
Az MSI és a Powercolor hűtője csak színben különbözik. Ha a fekete valamiféle festék, akkor már biztos hogy gyengébb a hőleadása.
Azt hogy az XFX valaha is ATI-t gyárt, korábban elképzelni sem tudtam. Ilyen az élet. Minden az anyeginen múlik és nem az elveken. Biztos szúrta a szemüket hogy visszaesett a forgalmuk mióta kijött a 4000-es széria.Mod: az Asus és Force3D hűtője is nagyon hasonló. Az alacsony lapátok miatt gondolom nem a csendes kategóriába tartoznak. A Gecube és talán a His sem.
-
Str8 sk8r
őstag
...csak XP...azon pedig a TDU,Grid,NFSUW,az új PoP,FC2,L4D...az FPS nállam némiképp szokott ingadozni, de elfogadhatóak az értékek...szerintem a Vista jóval jobban leterheli a gépeket, mint amennyire indokolt...
...ki kéne próbálnia valakinek az új Win 7-est, állítólag az valamiért még az XP-t is túlszárnyalja...
...Scholes9: nekem a zafir 2D-ben 30°C alatt néha meg is áll...
-
wutuka
aktív tag
Nincsenek rendszeremben hűtők egy kivételével.
Az E8200-am hűtését egy Xigmatek HDT S963 látja el.Most megnéztem 23-30 dba a hangja.
Az alaplapomon passzív Gigabyte hűtés van,a Wincsik hangtalanok.
Nem mondom,hogy a Sapphire-nak nincs hangja,de szerintem nem vészes.
Hozzá tartozik az igazsághoz,hogy fülest használok. -
Scholes9
nagyúr
-
milbo
aktív tag
Attól ne félj, hogy megsül a chip, láthatod hogy az MSI mérnökei alapból 1.258-ra tették! Azért is lehet egy picivel jobban húzni az MSI-ket.
Ezt azért át kellene gondolnod! Nem tudom miért tették 1.258-ra, de az biztos hogy nem azért hogy jobban húzható legyen. Ha az 1949-es hsz-t megnézed, alul ott egy link. A teszt alatt 1V-on ment és nem a gyárin. 740-et is bírt 1V-al.
-
wutuka
aktív tag
Természetesen igazad van.Jelenlegi ismereteink szerint.Csak azt kifogásoltam,hogy olyan élesen fogalmaztatok Intel,kontra AMD ügyben két egyébként kiváló processzortípus között.C2D kontra Phenom. 2-4 mag,alacsonyabb-magasabb órajel.
Nagyon sok múlik majd a program írókon!Ne felejtsük el,hogy jelenleg az Intel az úr! Magas órajelekkel operáltat.lehetne ugyanazoknak a progiknak alacsonyabb órajel igényük is.Gondoljunk a konzolos játékokra.ott ugyanazok a játékok is elfutnak,sokszor szebben,mint a pc-ken!Nem kell állandóan vga,és cpu cserében gondolkodni.Rengetegen ezért is térnek át arra!Persze,ha csak játszani szeretnének.Szóval az egész egy üzlet!Most az Intel van nyeregben,most ő diktáltatja a programozókat,Lehet nemsokára fordul a kocka,és akkor az AMD fog diktálni.Mondom,nekem E8200 C2D-m van.
Ennek ellenére a Phenom-ot is nagyon jónak tartom,és azt gondolom,hogy messze nem tudjuk még őt kihasználni... -
Prob Lem
csendes tag
Megnéztem a BIOSban, a PCIe frek 100-ra van állítva már rég, a CPU feszt azért feljebb állítottam, hiába.
A VGA feszt meg nem akarom állítgatni, annyin van, mint a default clock esetén, ennél feljebb menni lehet, csak az underclock értelmét veszti.
De azért most kipróbáltam 1,082 volttal, semmivel se jobb.Azt sem értem, hogy néha mikor éppen 3Dben van a kártya automata beállítása, akkor miért nem engedi az ATT 460 core, és 720 mem alá vinni az értékeket. A csúszka egyszerűen nem enged kisebbet.
-
Raiders
csendes tag
Szia!
Akkor addig jól gondoltam, hogy feszültséget szabályozva kéne vezérelnie a ventit. Az Asus alap órajelei 575/1000, na most ilyenkor terhelés nélkül 50 fok a GPU, játék alatt 68-70. Az általam beállított és még szemetelés nélküli legkissebb 360/600-as értékeknél idle 41-42 fok a GPU, reméltem ez elég ahoz, hogy a fordulatot alacsonyabbra vegye...ez nem jött be. Mivel baromi zavaró a hangja, el kell gondolkodnom valami más hűtés barkácsolással. Szerinted az Asus méretei megegyeznek a többi 4830-as kártya nyák méretével? Mert erőseg gondolkodom csillában (nem mondanám, hogy kecses a hölgy de többek állítása szerint megbízható és halk
) ? Már csak az a kérdés, fel lehet e szerelni az én kártyámra?
-
Viktor X
tag
[OFF]
Dehogynem fog látszódni a képkockák számában, ha úgy van megírva a játék hogy több magot képes használni, akkor az bőven ellensúlyozni fogja az órajelbeli hátrányt (pont ez a lényege a többmagos cpu-nak és mivel az órajelet nem igazán lehet normális fogyasztás mellett a jelenlegi órajelek fölé emelni és a magok száma fog nőni (1, 2, 3, 4, 6, ... , 64,...) így idővel el kell kezdeni mindenhol olyan programokat írni amik ténylegesen többszálon futnak). Az teljesen mindegy milyen játékról van szó. FPS-re egy példa: Crysis-t annak idején úgy harangozták be hogy 4 magos proci kell majd hozzá, végül mégsem úgy írták meg (mert ugye nem túl egyszerű feladat az idő meg ...).De ez ide már nagyon off úgyhogy szerintem hagyjuk a jövő találgatását majd lesz valahogy
[/OFF] -
Csapi007
veterán
Napot
Hát kitöröltem, csináltam újat de még mindig ugyanaz.
2D/3D váltás be van állítva az adott profilokra de 3D-ben nem 700/1050-re vált hanem 575/900-ra pedig nincs is ilyen profil.
Érdekes hogy néha 500/700-ra vált egy kis ideig, gondolom ez az alacsony terhelésű 3D profilja lehet...CCC-ből fog rendesen működni a 2D/3D váltás?
-
Depression
veterán
Nos, a 8800gts 320MB-tól, ha nem is minden játékban, de a legtöbben bizony meglesz az az áhított 50 százalék. Ugyanis az nVidia elnevezések sajnos elég nagy kavarodást okoztak, de a te karid a legelső, legbutább változata. Annál mindegyik 8800-as kari jobb. Nem kell haboznod, én a 8800GTX-em (768MB-os, és a 8800-asok majdnem királya, mert van egy kicsit gyorsabb Ultra is) lecserélésén gondolkoztam, mert azzal van kb. egy súlycsoporban.
Szóval, ha nem fáj (anyagilag) a csere, akkor ne habozz tovább. -
AtHoS
nagyúr
Jópár vidkari összehasonlítása: #1, #2
Más.
Furcsa egy állat ez a 3Dmark06 (v110).
Mondom megnézem mit mutat a mostani rendszer 3Dmark06 alatt, meg közben megnézem a fogyasztást is.
Futás alatt látom, hogy a CPU tesztek kivételével csak egy magot használmagok terheltsége: 97...98%+12...14%. Háttérben futott azért még 1-2 program.
Teszt 1:
X2 2625MHz, DDR2-875 5-5-5-15
HD4830 575/900 1.12V3Dmarks: 9008
SM2.0: 3823
HDR/SM3.0: 4716
CPU: 1912Fogyasztás a 3Dmark06 futása közben: 190...205W, CPU teszt alatt 160...180W
Teszt 2:
X2 3000MHz, DDR2-1000 5-5-5-15
HD4830 575/900 1.12V3Dmarks: 10014
SM2.0: 4287
HDR/SM3.0: 5090
CPU: 2195Fogyasztás a 3Dmark06 futása közben: 200...220W
CPU teszt alatt 36MB-ot használt a videomemóriából
Mod:
zoloka24
"-Alacsony hőfok(alacsonyabb, mint a fentebb említettek)"Erre azért nem esküdnék meg. Hőfokban a Sapphire viszi a pálmát hűvösség terén szvsz.
De az MSI-vel nem fogsz rosszul járni
-
Szipi
aktív tag
Hello
Köszi a linkeket de már csomó tesztet néztem(vegyes eredményekkel).
Az a baj hogy mindenhol HD3870, 9800GT stb... ellen tesztelik és nemtudom ezekhez képest az enyém hol van teljesítményben(mert rég szerepelt tesztekben ez a kártya). Utoljára másfél éve foglalkoztam jobban videókártyákkal amikor a GTS-t vettem.
Gyorsabb átlagban 40-50%-al ez a kártya a mostani 8800GTS-emnél?
-
Zeratul
addikt
FSPnek vannak kifejezetten 7/24re tervezett szerver tápjai csak az nem az kategória amit meg tudsz fizetni. 2-2 1/2 év alatt az általad említett környezetben szárazra száradnak az elkók utána meg a legjobb táp is instabillál vállik, csak jó táo ilyenkor hamvába hol, a szar meg visz mindent mint a jolly joker.
-
Zeratul
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen egeret válasszak?
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Nyaralás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest