-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
válasz
Chosen #16249 üzenetére
igen. Afterburnert használom, de csak órajel emelésre (900/1300), a venti szabályozáshoz nem nyúltam. Próbáltam, hogy game közben feltekertem 50-60%-ra, mert auto-n nem ment 45 fölé és 73 fokig melegedett a kari, de ha 60%-on tekert, akkor is felment (GPU-Z szerint) 72 fokra, szal nem láttam értelmét, ráadásul a 72-73 fok egyáltalán nem sok
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
Chosen #16246 üzenetére
mondjuk ez fura, mert nálam alapon 32%-on megy a venti (Rev3) és ha oda dugom a fülemet a gép mellé sem lehet hallani
trixx-el nekem az a bajom, mint sokan másoknak is, hogy restartnál vissza állnak az értékek alapra. Ezért maradt after, pedig szívesen használnám trixx-et, csak azért, mert Sapphire
-
válasz
Chosen #16246 üzenetére
Sajnos nem javították! és nem is lesz! RBE-vel meg babrálhatod mert a CCC-vezérli a venti szabályozást!
Sokkal egyszerűbb Afterburner el csinálnod egy neked teccő venti szabályozást!
Vagy pedig Sapphire TriXX v3.0.4 progival!
-
válasz
DroiDMester #16245 üzenetére
Mert a venti szabályzása elég elnagyolt, finomítanék rajta. Alapon túl sok, terhelve túl kevés. Alapon 40%-on megy a venti, ami simán kihallatszik, azt 30%-ra venném le, terhelve pedig kevés a 40-41-42 amire felvánszorog fél óra után, ~44% körül lőném be. Próbáltam RBE-vel átírni, de nem találtam ilyen konkrét értékeket. Az új BIOS pedig azért kellett, hátha azóta megcsinálták amit én tervezek most.
-
válasz
Chosen #16244 üzenetére
Minek akarod babrálni a Rev3 BIOS-át! azokban nincs semmi bug még a legelső 012.014.000.001.034761 kiadású BIOS-ban sem! itt az oldalon nincs másik (frissebb verzió Rev3.hoz) pedig van már 012.019.es verzió Max ha itt a fórumba megkérsz valakit akinek frissebb van hogy lementi a kártyájáról és felteszi valahová úgy tudsz frissebbet találni!
-
válasz
Tomi7887 #16242 üzenetére
igen pár éve használtam ilyen átalakítót (konkrétan nem ezt a típust, de ilyen volt VGA jelből állított elő sVideó + Kompozit(rca) jelet!)
win élmény indexel meg ne foglalkozz, semmit se ér és nem is jelent semmit!
átalakítóról még annyit: ha eladod a 3450.et már nem sokat kell hozzá pótolnod és vehetsz egy ilyet amit belinkeltem!
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
DroiDMester #16241 üzenetére
Ha már rólam van szó: úgy van ahogy írod, nem CF-ben használom és örülök neki, hogy működik.
Valóban rontja egyébként a teljesítményt, hosszú távon biztosan TV csere lesz, de most nem szeretnék TV-t venni. Neked volt már ilyen átalakítód? Vagy láttál működni?De ha már itt tartunk azt mondjátok meg, miért van az hogy a 3dmarkkal mért eredmény nem mutatkozik, ellenben a win7 teljesítmény mérése a memória tudádát jelentősen kisebbnek mutatja (7,3->5,5)???
-
Hát ő nem is CFX be kötve használja hanem mint 2.különálló kártya, úgy pedig működik a dolog! (az már más kérdés hogy nagy hülyeség csak azért bent tartani a 3450.et hogy azon nézed a TV-n a filmeket inkább egy ilyen kütyü igaz több mint 7.e de akkor is jobb megoldás!)
-
válasz
Steven88 #16237 üzenetére
Hát elég nagy HIBA lenne 23.ért venni ASRock lapot mikor ugyan annyiért kapsz ASUS-t is!
inkább : ASUS M4A88T-V EVO ezt vedd!
Vagy ha gondolni akarsz a jövőre és az USB3.ra akkor kicsivel többért! ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 -at érdemes választani!
-
joker1220
őstag
válasz
Steven88 #16237 üzenetére
Van egy barátom akinek már 2 AsRock alaplapja adta be a kulcsot, szerintem válassz másik gyártótól valót
Én történetesen 3 éve csak Gigabyte lapot használok és sosem volt semmi gond,
most cseréltem egy újabb lapra a régit, de csak azért mert új procit vettemPersze mindenkinek más a bevált de én AsRock ról túl sok jót nem hallottam...
-
Steven88
tag
Szerintetek megéri ezt az alaplapot megvenni Asrock 880G Extreme 3, tudom nem ide tartozik de ebbe tenném az 5770-et ha megveszem. Vagy nézzek mást mert az Asrock gyenge márka vagy teljesítményű.
-
joker1220
őstag
válasz
DroiDMester #16210 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, ma megyek megvenni ezt a tápot és az új 5770 emet is
)
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC,
van egy jó kis teszt is hozzá ha valaki kedvet kapna
hozzá ez tényleg egy jó vételnek tűnik, estére már
többet tudok -
Tomi7887
aktív tag
Csak visszacsatolok, hogy kipróbáltam: mennek együtt, mármint az 5750 és a 3450, mindkettő nagyon szépen teszi a dolgát egymás mellett. MIndkettő PCIE 16x slotban van.
Előtte próbáltam egy 4670 és a 3450 ment együtt, az is teljesen rendben volt.
Negatívuma, hogy az alaplap melegebb és csak x8-ként mennek, viszont fura, hogy ez a 3dmark programok eredményein nem látszik. -
válasz
Vigneau #16231 üzenetére
Úgy van ahogy lsc kolléga is mondja az a hibajelenség 95.% ban gigabyte 6850.esnél volt! egy kártyáról nem szabad véleményt nyilvánítani!
Én ezért nem veszek Gigabyte cuccot semmiből! még akkor se kéne ha ingyen adnák és még fizetnének érte hogy használjam!
Szívtam már eleget giga cuccokkal alaplaptól a VGA.ig mindennel! De legfőképp a VGA az ami a leg ótvarabb a giga cuccokból! Ezt mindenki megtanulhatná hogy olcsó húsnak SZAR a leve! Ha megnézed a giga cuccait már annyira le alacsonyodtak hogy lassan az ASRock tól is olcsóbban adják a cuccaikat csak hogy minél többet tudjanak eladni belőle!
a fenti tapasztalataimat énsem flém nek szántam! de sajnos ez van!
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #16225 üzenetére
Ami engem illet, visszatértem 2.5 év után az nVidia-hoz. Hiába kevesebb a fogyasztása az AMD-nek, esetleg gyorsabb - persze ez játék és tuningfüggő is - engem nagyon felbosszantott a tapasztalt BS jelenség. No erre nagyon nem volt szükségem pl. parti játékokban. Nem flém ez, csak keserű pirula a magam részéről...
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16225 üzenetére
Köszi szépen a hosszú válaszért, akkor 6850
, még hozzá VTX3D.
Találtam is róla tesztet kis videókkal, nem rossz[link]
-
Hát pedig pofon egyszerű a választás!
bárhol nézel tesztet GTX460-1.G vs HD6850. mindenhol a 6850.es jön ki győztesként 5-10.% al erősebb a 6850.es!
Az meg hogy sok tesztnél nem szerepel a 1440 vagy 1280.as felbontás ne nagyon befolyásolja a választásod mert kisebb felbontásnál még jobban előjön a 6850.es előnye! És amire még érdemes lenne odafigyelned egy nagyon fontos dolog ha teszteket nézel ne a MAX vagy az átlag FPS számokat nézd! mert egy játéknál nem azon fog elvézezni egy VGA hanem a Min. FPS-en!ott pedig elég rendesen (van ahol +50.%) odaver a 6850.es a GTX460.nak! arról nemis beszélve hogy a 6850.es fejlettebb és kevesebbet is fogyaszt mint a GTX!
Ha mégis a GTX mellett döntenél arra figyel oda nehogy GTX460.SE kártyát vegyél mert most eléggé elárasztották ezekkel a boltokat sokan nem tudják mit takar az SE (de röviden annyit hogy gyengébb mint a 768.as kistesó)
Végezetül még egy elég jó teszt => katt ide! itt láthatod amiről beszéltem is: Min.FPS-eltérések!
-
joker1220
őstag
válasz
DroiDMester #16216 üzenetére
Nyilván minél olcsóbban veszi meg az ember a minőséget, annál jobban jár, viszont hosszú távra tervezek vele és ha + 4 ezerért kapok még + 3 év garit rá akkor talán jobb a 400 as aurum
-
Misua
senior tag
Annyit dumáltam itt arról hogy nekem nem kell új vga, hogy a végén veszek eggyet
A picim már nincs is nálam, remélem jól érzi magát új kezekbenAkkor nekiállok még egy kis kutatásnak, hogy 1440*900-n mi éri meg jobban GTX 460 vagy 6850, mert eredetileg ugye őket FullHD-re terveztek.
Nincs olyan sok anyag erről a neten (vajon miért
), egyenlőre csak Agemate cikkje [link]
Itt viszont 1440*900-n high beállításokon 6850 csúnyán szétveri a Gtx-t. (ha jól látom e felbontáson GTX kb 5750/70-s szintén végez)
Várom az ötleteket, meg linkeket és persze a kritikát.
-
embe
nagyúr
válasz
joker1220 #16201 üzenetére
Nézd meg ezt a CORSAIR CX400 tápot4 Nekem is ilyen van, és az adatlapomon szereplő konfigot hajtja vígan.
Mire elég 400 watt? Ebből a cikkből megtudod. Azt meg hogy milyen ez a CORSAIR CX400-as táp, ebből a cikkből tudod meg....szerk. most nézem elkelt.
-
Trebron09
őstag
válasz
DroiDMester #16196 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
sith7
félisten
válasz
DroiDMester #16218 üzenetére
+1
-
Sziasztok!
Ezek közül melyik a legfrissebb bios Rev.3-mas 5770-re? [link]
-
válasz
Steven88 #16217 üzenetére
Muti azt a tesztet ahol jobb az MSI HAWK mint a Vapor-X!
Sem hűtésben(hang és hűtési teljesítmény) se tuningban nem jobb a HAWK! Nameg ha boltba veszed legalább 3-4.el drágább a hawk!
Amúgy jobban jársz egy Rev3 Sapphire val nemsokkal több mint 30.k nem ér 3.al többet a Vapor-X
-
Steven88
tag
Hello. Az lenne a kérdésem vásárlás előtt állok és nem tudom melyiket vegyem, olvastam a HSZ-at és nem eset szó erről a kariról annyira MSI 5770 1GB DDR5 (R5770 HAWK) tesztekben láttam,hogy jobb mint a vapor-x és jobb a hűtése is. Ha tudna valaki válaszolni azt megköszönném, hogy melyiket érdemes venni.
-
válasz
joker1220 #16212 üzenetére
írhattam volna énis az AURUM GOLD 400.as tápot de DIREKT nem írtam!
1, annyival nem jobb a hatásfoka (85.% vs 90.%) mint amit ajánlottam FSP 500-60APN-t!
2, nálad jó esetben pont félgőzön(250.W) fog menni a táp, és ha utána olvastál már kicsit táp ügyben akkor tudod hogy a tápoknak pont 50.% terhelésnél van a legjobb hatásfokuk!
Természetesen bőven elég lenne 16500.ért a 400. FSP Aurum is! de több mint 4.e el drágább ugye mint a 500.as APN A 400.as FSP Aurum 12.Volton (18+18.A) kombináltan:384.W ot tud az 500.as APN pedig 408.W ot, jó nem nagy az eltérés de akkor is erősebb az 500.APN ÁR/Étrék arányban még továbbra is azt mondom jobban jársz a 500APN-el! De ha van kereted és nem sajnálod a többmint 16.ot akkor vedd meg a 400.Aurum-ot!
-
zsole84
senior tag
válasz
joker1220 #16212 üzenetére
Pedig nem olyan bonyolult. Hiába van ráírva az LcPower tápra, hogy 550 W, nem ad le annyit, mert gagyi (gyenge minőség, elégtelen védelem). A normálisabb gyártók (pl. FSP, Chieftec, stb.) termékei pedig tudják azokat az értékeket, amelyek szerepelnek a termékeiken. Így lehet akár egy 350 W-os minőségi táp jobb választás, mint akár egy 600 W-os LC Power/Deer, stb.
Én a helyedben a DroiDMester által ajánlott tápok közül választanék. Ár/érték arányuk nagyon jó. Az Aurum is jó választás, csak drágább. -
joker1220
őstag
válasz
DroiDMester #16210 üzenetére
Elolvastam amit írtál csak ezek szerint nem fogtam fel mivel nem értek hozzá annyira így csak a számokat látom
A lényeg akkor ezek szerint hogy egy gagyi 550 es nél erősebb egy jó 400 as is
Megtaláltam közben a másik topic ot, igazából most azon agyalok hogy melyik legyen a chieftec vagy az fsp viszont azt nem tudom hogy melyik lehet a halkabb;
FSP ből pedig 20 rongyért van egy ilyen amit ajánlottak:
Illetve van ebből 400 as kiadás is és az is kérdéses hogy 500 as kellene vagy elég a 400 as is az én configomhoz
-
sith7
félisten
válasz
joker1220 #16209 üzenetére
Droidmester válaszolt neked, én nem akarlak tovább stresszelni, de nekem egy LC elröptette saját magát + az alaplapot is
Ha nem muszáj, ebben az 1 hónapban valami kevésbé gépigényes játékokkal játssz, vagy netezz, ami nem terheli fullon, és akkor reméljük nem lesz gondAmúgy van egy tápokkal foglalkozó topic, esetleg ott is megkérdezheted ki , mit ajánl
-
válasz
joker1220 #16201 üzenetére
Pont tegnap volt szó hogy 5750.CF-hez elég-e a 350.es FSP táp! Ha elolvastad amit írtam akkor képben lennél! Nekem az i5-750.es konfigom brutálisan felhúzva a 2.db 5770.is 925/1275.re van alapból a kártya BIOS-ába állítva! a ramjaim is 1600.helyett 2000.en járnak! tehát eléggé megvan húzva minden és igy fogyaszt játék alatt amikor minda 2.GPU-100.on van kihasználva max 350.W ot a gép! (konnektorból 400-410.W ot kér a tápom 85.% hatásfokkal dolgozik tehát ha vissza számolod megkapod hogy max 350.W)
az LC Power tápról már énis említettem néhány keresett szót én arra a tápra egy 10.éves P2.es gépet nem mernék rábízni! (sem a megbízhatósága sem a teljesítménye nem megfelelő utóbbit kb 3-al oszd el akkor megkapod a valós értéket)
Arra a magyarázat hogy a 5770.hez miért ajánl a gyártó Min:450.es tápot most írtam le a választ PL: a te 550.es tápod még ha képes lenne leadni a gyári adatai szerinti 15+10.A az max 300.W ot jelentene 12.V on (de ennek a felét tudja csak nagyon jó indulattal is mondva) és a mai gépek a 12.V ot használják 90.%-ban, a másik dolog egy mai modern 400.as táp közel 400.W ot leis tud adni 12.V os részén! és eza lényeg! Tehát a gyártó azért ír 450.es tápot mert egy átlag ember ilyesmikre nem figyel hogy a tápja mennyit tud 12.Voltos részén! egy 2.magos AMD vagy intel procihoz még ha szénné van tuningolva is meg egy szintén tuningolt 5770.hez még egy 300.W os táp is sok! (ha a fent leírtaknak megfelel, tehát majdnem 300.W ot képes leadni a 12.voltos részén)
Ha új tápot veszel nem kell 20.e ért venni 10.körül is kapni nagyon jót!
CHIEFTEC CTG-500 ez kerek 400.W ot tud 12.Volton ami elég lenne 2.db 6870.es VGA-hoz is!
FSP 500-60APN 85+ ez pedig 408.W ot tud 12.V on! és kicsivel jobb a hatásfoka is!
Én a helyedben a másodikat venném de ugyan olyan jó a első is tehát mindkét táp kiváló! és egyik sem drága!
u.i.: még egy példa hogy a mai komoly tápok mire képesek 600.as táp és 12.Volton 576.W ot letud adni ha kell
Bővebb infóért katt ide!
-
joker1220
őstag
Mivel bárhol olvastam az LC ről, mindenhol elszidták mindennek; így most kezdek beszarni hogy mikor robban az időzített bomba, nem szeretném ha kinyirná az új alaplapom procim és holnap már videokártyám is
Persze 1 hónapig még kénytelen vagyok használni amég nem lesz keret egy új ra,
viszont azt még mindig nem tudom hogy melyiket lenne érdemes venni a sok közül,
a keret max 20 rongy és a lehető leghalkabb kellene viszont nem preferálom a passzív hűtésűeket -
Misua
senior tag
válasz
joker1220 #16206 üzenetére
A gyártók sok féle hülyeséget szokták írni, pl most nemrég amikor beszereltem az új procimat, kiváncsiság kedvéért elolvastam hogy mit ír a broshurában: "csak gyári hűtőt használj, egyébb hűtővel nagy a processzor károsodás veszélye"
Szerintem pont a gyári hűtő a veszélyes, pláne ha 2 magos prociból 4 magosat csinálsz...nem is mertem kitesztelni gyárival
A tápról meg annyit hogy egy minőségi 400 wattos táp erósebb gagyi 500 wattosnál (és persze megbízhatóbb ami a legfontosabb). Mennyiség nem mindig egyenlő a minőséggel
-
joker1220
őstag
1 éve használom a fent említett LC tápot azt követően hogy a benne lévő Chieftec táp egyszercsak gondolt egyet és elkezdett zúgni illetve melegedni...és az ég világon semmi problémám sincs vele, teljesen stabil a rendszerem, de ahogy utánaolvastam elég eltérőek a vélemények
Az 500-550 es tápot azért írtam mert fent van a gyártó oldalán az 5750 hez és 5770 is minimum 450 Wattos tápot ajánlanak használni, CF ben pedig 600 ast..nem okoskodni akartam
-
Misua
senior tag
válasz
joker1220 #16202 üzenetére
És minek kell neki akkora táp? Hogy többet fogyasszon a gépe?
Nagyon hasznos teszt[Mire elég 400 watt?]P.S. a tesztben 4xxx széria szerepel, mely jóval többet fogyaszt mint 5xxx
-
oriic
HÁZIGAZDA
FSP, chieftech tápok már 10k körül kaphatóak(fsp még olcsóbb) és ezekre bőven rá lehet bízni a gépet.
-
joker1220
őstag
válasz
Trebron09 #16194 üzenetére
Szerintem vegyél egy új tápot ami legalább 500-550 W os azzal 100% hogy minden elég áramot kap
Egyébként az AMD oldalán fent van az 5750 hez szükséges tápegység min 450 W os kell hogy legyen;
,,450 Watt or greater power supply with one 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)''
Még egy cikket is találtam hogy miért is kell egy jó táp is a jo config mellé
-
joker1220
őstag
válasz
DroiDMester #16196 üzenetére
Megnéztem az amd honlapján az 5770 hez a támogatott tápokat de sajnos nem volt a listán...
Az lenne a kérdésem hogy ez a táp megfelel e az 5770 hez?
Win7 Ultimate 64bit 2009
Alaplap Gigabyte GA-G41M-ES2L (rev. 1.4)
Proci: Intel® Pentium® Processor E6700 (2M Cache, 3.20 GHz, 1066 FSB)
Ram: 1x 2GB Kingmax DDR2 800Mhz + 1x 1GB Kingmax DDR2 800Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest