-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jaja, az való asztrofotózásra.
-
szecsgeri
tag
Kellően sötét helyen a Tejút jól elkülönül, illetve színes. Fényszennyezett helyen nehezebb a dolog, érdemes valóban játszani a színcsúszkákkal. Én még a Lr-ban az ''ecsettel'' szoktam a Tejút körül a fényszennyezettséget közömbösíteni, mégpedig a szaturáció csúszkával, illetve színt is lehet adni az ecsetnek (alaphelyzetben a csúszkák alatt egy kis szürke négyzet x-el) azt pedig halvány szürkés-kékre állítva a kívánt eget át lehet festeni, így jobban elkülönül a Tejút. Viszont arra nem árt figyelni, hogy az alap clarity-t ne toljátok túl, mert az vesz a színekből is. Illetve még annyit, hogy külön ecsettel dolgozom még a Tejutat is, kontraszt, csúcsfények, clarity stb. Ajánlom Michael Shainblum videóit a YT-on.
-
TKL
tag
Ez engem is érdekelne, nekem sem megy rendesen a színek belövése. Ez a "pipettázunk fehéregyensúlyt egy világos részről 'oszt annyi" dolog marhára nem működik rendesen nekem
Egyébként a szín sliderekkel lehet belőni rendesen, beleértve a szaturációt és hasonlókat is de hát...
-
szecsgeri
tag
Nagy kár, amíg nem lesz követő mechanikám, addig ez marad.
A fehéredés lehet az én "hibám", de így látszik a legrészletesebben a galaxis.
Illetve kérdés!!!
Valaki foglalkozik itt DSLR átalakítással asztrofotókhoz (akár Canon, akár Nikon)? (Cégeset már találtam 56ezer ft+szűrő költséggel)
-
TKL
tag
válasz
szecsgeri #3934 üzenetére
Szerintem lehetne színes is ha nagyon akarnád, de inkább az a gond, hogy azokból a 4mp-es expokból akárhány is van, maga a 4mp kevés. (Szerintem, mindenféle mélyég fotózás tapasztalat nélkül). Illetve a színekre visszatérve azt megfigyeltem, hogy a hosszú objektívek általában kifehérítik az egész képet, és mintha ezt itt is látnám, de ez lehet csak az én agyszüleményem.
-
szecsgeri
tag
Sziasztok!
Próbálkoztam az M31 fotózásával. Ez összesen 205 kép eredménye, ebből 8 dark, 8 dark flat. Egyenként 4mp záridővel 105mm-en, ISO 8000-en. Kérdésem, hogy ebből lehet-e előcsalni színeket, vagy felejtsem el?
Ez már egy "utómunkán" átesett kép, ha valaki késztetést érez, átküldöm a nyers fájlt is.
-
tvamos
nagyúr
Esetleg jart mar valaki szerencsevel, es talalt valami jo panorama osszefuzo progit, ami atfedessel keszult asztro tajkepeket automataban osszefuzi? (Nincs lightroomom, nem is nagyon lesz. Talan, ha kiadnak portable verziot.)
-
föccer
nagyúr
Szlovákoknál azért volt látványosság.
-
TKL
tag
Én meg sem próbáltam. De a jövő hétvége jó lesz hold szempontból.
-
Valaki volt olyan helyen hogy tudott perseidákat fotózni? Itt jó felhős minden éjszaka pár napja
-
TKL
tag
válasz
ccH2SO4 #3921 üzenetére
http://darksitefinder.com/maps/world.html
Itt tudsz jó sötét helyeket keresni. Minél sötétebb annál jobb.
-
ccH2SO4
tag
Köszönöm mindenkinek, majd sokat gyakorlok.
Inkább az van tervbe véve, hogy valamilyen épület lefotózni éjszaka, hogy az égen látszódjon "pár" csillag. -
TKL
tag
válasz
ccH2SO4 #3918 üzenetére
Jó gép, jó objektív, simán csinálhatsz ezekkel nagyon szép képeket.
De, lehet egy képen is jó minden, de ahhoz általában az előteret meg kell ,hogy világítsd. Nem olyan nagy dolog összerakni egy eget meg egy előteret. Ha kipróbálnád külön exponálj az égre 20mp-ig, aztán külön az előtérre fókuszálva
-
ccH2SO4
tag
-
TKL
tag
válasz
ccH2SO4 #3916 üzenetére
Sokkal később fotózz, teljes sötétségben, és ne legyen hold egyáltalán se a horizont fölött se a közelében. Ahhoz, hogy minden látszódjon külön képet (vagy többet és egybe gyúrják) szoktak csinálni a csillagokról, és külön képet (vagy többet és egybe gyúrják) az előtérről, aztán ezt a kettőt össze dolgozzák.
Milyen géppel készítenél képet?
Szerk: Az exif-ed alapján Nikon D7200. A 20mp-es exponálási idő jó, az 1600-as ISO jó lehet de több mindentől függ, viszont F5.6 az kevés követés nélkül.
Milyen az objektív amit használsz (azt látom hogy max F2.8-as, az már jónak számít)?
-
ccH2SO4
tag
Üdv!
Első próbálkozásom csillagfotózás téren, csak a tájat szerettem volna megörökíteni a csillagokkal.
A kép 21:45 körül készült, bal oldalon már jön majd fel a hold, ez tudom nem jó.
Legközelebb esetleg lehetett volna picit később fotózni, akkor több csillag látszik? Csak korom sötétben meg talán a tó meg a hegy nem látszott volna annyira.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy legközelebb mit csináljak másképp, minden építő jellegű kritikát elfogadok.
(jól lebutította a képet,de a lényeg látszik) -
tvamos
nagyúr
Gratulálok a szerencséhez!
Klafa a progi. Jó dolgok vannak a modulok között. Tud hdr-t, meg pervasive "Tracking"-et, (bármit is jelentsen ez,) meg még egy csomó mindent.
Remélem, írsz majd róla ide egy jó kis bemutatót!
Lehet, hogy fel kéne venni a csillagászati szoftverek listájára. -
TKL
tag
Köszönöm, de lehet, hogy valamit elnéztek, mert mégcsak egy képet sem tudok vele rendesen megnyitni
Viccet félretéve érdekes, hogy bármit nyitok meg, lekicsinyíti kb 250 pixel szélesre... Ettől függetelnül elég komoly cucccnak tűnik ahogy bele nézegettem, van tapasztalatotok vele?
-
TKL
tag
Na, az előbb leesett az állam, nem számítottam rá, hogy ilyen történhet. Szoktam posztolgatni az astronomyforum.net -re, és kaptam egy üzenetet az egyik moderátortól, amelyben leírták, hogy egy ideje figyelemmel kísérik a fejlődésemet mint újonc, és ebben a hónapban nekem ítélték az újoncok közül az ajándék StarTools licensz-t
Amilyen szőrszálhasogató vagyok az első gondolatom az volt, hogy stackelni nem tud
Na de ettől függetlenül sok hasznos funkció van benne, kíváncsi leszek rá.
-
f.lorand
Topikgazda
Tizenéves projekt: Balatonra. Jó hely lesz fotózás szempontjából is.
-
föccer
nagyúr
Aprón van most 32 pénzért egy Sigma 70-300mm f4-5.6 APO DG makró teleobjektív. Nem olvasok róla túl jókat, de játszani megérheti megvenni?
-
föccer
nagyúr
A részleges Holdfogyatkozást fotózza valaki?
üdv, föccer
-
f.lorand
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest