Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matska
senior tag
válasz szecsgeri #4750 üzenetére
Köszi szépen, igyekszem Mostanában legalább van nyersanyag, amin lehet gyakorolni
Holnap megint megy 2 helyszínre is, aztán augusztusra szerintem elengedem a témát, kellene mostmár aludni isFaki: úgy látom a 18-as is elég jól teljesít. Ki akartam próbálni én is a csillagokra, de végül sosem tartottam meg addig.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Matska
senior tag
válasz szecsgeri #4743 üzenetére
Én mondjuk visszahúztam volna a clarity-ből. Sokat. A színvilág és a kép a szokásos jó minőség
Az engem is érdekelne, hogy hogyan sikerült úgy stackelni, hogy a hullócsillagok maradjanak, vagy azt utólag tetted vissza PS-ben?
Nekem ilyet sikerült, de elbambultam és JPEG only módban voltam:
-
TKL
tag
válasz szecsgeri #4676 üzenetére
Király kép lett! Nekem kuka volt a múlt pénteki adag, szombaton meg már nem tudtam kimenni. Illetve nem kuka de összesen 34 percnyi használható kép van a stackben, és nem jöttek ki a színek benne.
A Sequatorhoz annyit, hogy nem rossz progi, de valahogy belenyúl a képbe... Ha azzal stackelek, utána StarTools-ban használhatatlan a stack, olyan gradiensek lesznek benne ami kiirthatatlan. Erre figyeljetek oda ha ilyesmit tapasztaltok másik programoknál esetleg.
-
-
TKL
tag
-
Matska
senior tag
válasz szecsgeri #4666 üzenetére
Lightroomot, vagy Hugint szoktam használni. Változó, hogy épp melyik tud jobban megbirkózni a feladattal. Tapasztalataim alapján a fekvő képeket sokkal könnyebb összefűzni bármelyikkel.
Faki: Nálam ez az:
Ez meg egy friss, egy héttel ezelőtti:
Utóbbi már kicsit tudatosabb folyamat eredménye
-
kovisoft
őstag
válasz szecsgeri #4614 üzenetére
Kizárólag vizuális észlelésre a legnagyobb teljesítményt a legolcsóbban egy Dobson szerelésű Newton távcsővel tudod megoldani. Ekkor a mechanika pusztán abból áll, hogy egy forgózsámolyon nyugszik a tubus, és neked kell odébbtaszigálni. Egyébként ez nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik, de az tény, hogy áldozol a kényelemből a teljesítmény javára. 80 ezerből egész nagy átmérőjű Dobsonokat lehet találni aprón. Egyúttal remekül meg fogod ismerni az égboltot a használata közben.
Ha nem Dobsonban gondolkodsz, akkor a mechanika elviszi egy jelentős részét a keretednek, és csak olcsóbb és nyilván kisebb tubusra futja majd.
-
kovisoft
őstag
válasz szecsgeri #4612 üzenetére
Magát a távcsövet nem ismerem, de eléggé kicsi mind az átmérője, mind a gyújtótávolsága. Hogy milyen távcsövet érdemes venni, azt a felhasználási terület határozza meg. Vizuális vagy fotografikus észlelés? Bolygók-Hold vagy mélyég? Mennyire fényszennyezett az észlelőhely? Lesz-e hordozva? Mekkora összeget szánsz rá? Teljesítmény vagy kényelem a fontos? Stb. stb.
-
föccer
nagyúr
válasz szecsgeri #3951 üzenetére
Erre a gépen nem segít semmi csak a benzin meg a gyufa. A dark képeken akkora vörös meg kék foltok vannak, hogy öröm a kalibrációs képeket elkészíteni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
föccer
nagyúr
válasz szecsgeri #3944 üzenetére
Vennem kell egy nikont. Az én gépemmel esélytelen ilyet kihozni.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
TKL
tag
válasz szecsgeri #3934 üzenetére
Szerintem lehetne színes is ha nagyon akarnád, de inkább az a gond, hogy azokból a 4mp-es expokból akárhány is van, maga a 4mp kevés. (Szerintem, mindenféle mélyég fotózás tapasztalat nélkül). Illetve a színekre visszatérve azt megfigyeltem, hogy a hosszú objektívek általában kifehérítik az egész képet, és mintha ezt itt is látnám, de ez lehet csak az én agyszüleményem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szecsgeri #3832 üzenetére
f5.6-al 8mp expoval ilyen világos a képed?
Nekem f3.5-en mar 30-40mp-es expok kellenek, hogy ne csak 1-2 csillag vilagitson rajta.
Egyébként jó kép
Fenyképezőn hogy talalod meg ilyen jol a témát? Nekem az mindig szenvedés. Már gondoltam hogy rárakok egy kereső távcsövet a fényképezőre.Zotya21 újabb grat, nagyon tetszik
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz szecsgeri #3757 üzenetére
A kozelpont nagyjabol illerevanas, ahogy a stabi is. Olvastam mar olyat is, hogy alvanyon nem elonyos, hogy ha be van kapcsolva, mert jobb hijjan a fold forgasat probalja kompenzalni. Persze hogy mi az igaz belole nem tudom.
Mi a ket obi kozott a kulonbseg , az aran kivul?
-
veterán
-
föccer
nagyúr
válasz szecsgeri #3630 üzenetére
Jajam.
Ma beugrottam az europarkban lévő MM-be. A szemeteskosárban (outlet) megláttam egy Sigma 18-35 f1.8 obit canonhoz. Nem merték ráírni az árat, rákérdeztem. 220-ra tartják, de 200-ig le lehet menni, az eladó szerint annyiért még oda adják. Annyiért jó vételnek tűnik 3 év garival, de nekem ingerküszöb felett volt. Persze nem volt realitás, hogy 100-ért (vagy alatt) odaadják, de egy kérdsét megért.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz szecsgeri #3624 üzenetére
Mondjuk 50 mm körül szoktam lövöldözni, próbálkozni. Teljesen jogos az észrevétel, hogy e végett húznak a csillagok. Legközelebb kipróbálom kisebb fókusszal.
Köszi, mindig tanulok.
-
gilfoyle
őstag
válasz szecsgeri #3154 üzenetére
Szerintem abban nincs motor, az külön megvásárolható... Fotózni ne ezt vedd, nem igazán arra találták ki a mechanikát. Bááár, attól függ mit fotóznál, egy-egy jól sikerült hold vagy napfóliával!!! nap fotó kisülhet a dologból.
(#3153) szola91 Jó a 350D, ismerőseim is használták, de amikor átálltak az élőképes 450-re vagy 1xxx sorozatra, megváltásnak érezték. Én használom az élőképet élesreállásra, ott is nagy segítség.
Arról nem beszélve, hogy a 350 operációs rendszere egyre inkább nem támogatott a csillagászati szoftverek (melyek fényképezőgépet is vezérelnek) által. A B záridő megoldható többféleképpen is, expokábel, PC, MGEN, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen autót vegyek?
- Hardcore café
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése