Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
válasz
runner 125 #21088 üzenetére
A fal másik oldalán mi van?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
szuszinho #21087 üzenetére
Akkor miért nem csinálsz szemben lévővel egy szekrénysort ? Mivel 210 a szélességed, a két munkalap 120 cm vesz el , közlekedő útnak meg 90 cm elég, hacsak nem ketten dolgoztok egyszerre a konyhában. A sütőt is még kényelmesen lehet használni. Munkafelületből egy konyhában sosincs elegendő.
-
pali923
aktív tag
válasz
#05304832 #21091 üzenetére
Jó pár éve az 1,80 széles panelkonyhánkba csináltam egy polcot. Megmértem az egyik sarokban a magasságot, és sehogy sem akart beférni. Végül kiderült, hogy a földszinti panelban azon a nem egészen 2 méteren 2 centi különbség van a két sarok között.
Szégyenszemre le kellett vágnom a polcból csak azért, mert nem mértem meg mindenhol a helyiséget.
Építkezés óta meg mindig azt mondom, hogy a kőművesnek a legkisebb mértékegység 2 cm, és nem túlzok. -
runner 125
nagyúr
Köszi itt is.
Elképzelhető, de akkor ne vegyenek fel olyan kapcsolattartót egy asztalosipari céghez, akinek nincs térlátása, és nem érti meg az elképzelést egyszerre egy átlátható, könnyen értelmezhető rajz után.
Mindenesetre a jövő hét péntekre végre fix időpontot kaptam, veszek ki szabit is, úgyhogy remélem végre tényleg elkészül, és minden úgy lesz, ahogy megbeszéltük.
De, h lásd én teljesen komolyan gondoltam a tervet:
Már 3 hete kiszedettem kőművessel a hűtő mögötti falrészt. - Hozzáteszem az is jó meccse volt, "mer főnök úr a hüttőnek' legalább 75 széles hely köll, a 60-as hüttő oda fér be kényelmesen". Persze itt is az én akaratom érvényesült, mondjuk annyiban szerencsém volt, h a csempéből adódóan pont fugához esett a kb 60,4cm.
Így most nyertem kb + 27cm mélységet az 53-hoz, ebből adódóan a 60x60-as hűtő már kényelmesen el fog férni.
A hűtő fölötti felső elemet eleve úgy terveztem, hogy a szekrény hátulja nem falig fog érni, hanem 15cm-re kijjebb, noh meg eleve lábakra emelem a hűtőt is, így biztosan működni fog a megfelelő szellőzése. -
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #21065 üzenetére
Mint írták lehet nem asztalos az akivel tárgyaltál de ez nem feltétlen hátrány mert ismerek olyat aki fémipari mérnök végzettséggel lett asztalos vállalkozó és ügyesebb mint sok asztalos.
Én ismerem a konyhád minden porcikáját és az ilyen konyhákat ki kell rendesen rajzolni, nem csak leülni az asztalhoz és számológéppel megcsinálni az anyagkiírást. Sokan erre nincsenek felkészülve(és most senki ne értse félre) de csak azért mert a legtöbb konyha anyagát kilehet írni számológéppel, de van amit nem....na a tied ilyen és ez az előleg felvétele után tudatosult az emberünkbe, most meg megy a faxkodás, meg az okok keresése.
A többi PÜ. -
szuszinho
őstag
válasz
runner 125 #21083 üzenetére
Mellé jön a hűtő, asztal.
-
zodo
nagyúr
válasz
szuszinho #21075 üzenetére
Nem kellene kisebb elem, egyszerűen felcserélném a sorrendet.
Mosogató melletti az mi, mosogatógép vagy mosógép ?Szóval a kávéfőző alatti elemet tenném a sarokba és a 4 fiókos + főzőlapos elemet ahogy most áll, eltolnám a mosogató szekrényig.
Mosogató, 4 fiókos, főzőlapos és a "kávéfőzős" elem sorrendbe. -
szuszinho
őstag
válasz
runner 125 #21076 üzenetére
Az ablak alatt van egy radiátor, ezért nem U alakban van összekötve. Annyi hiba van a rajzon, hogy a sütő nem a falnál, hanem kijjebb lesz, mert ott futnak a radiátor csövek.
A hűtő a jobb oldali szekrény után lesz. -
runner 125
nagyúr
válasz
#05304832 #21066 üzenetére
..én sem gondolom, h akkora extra feladat elé állítottam volna őket, de ha már egyszer kiadok ennyi pénzt, azt szeretném h olyan legyen amilyennek én szeretném.
Tegnap éjjel még tuti ami tuti elven kirajzoltam az érintett sarkot gyorsan, majd továbbítottam nekik e-mail-ben, h lássák bőven elfér az elszívó is. Tegnap mondta h még ma hív ez ügyben, nem hívott, így remélem átment nekik minden.
-
runner 125
nagyúr
válasz
szuszinho #21073 üzenetére
Két kérdés:
- a jobb sarokban lévő elemrészt, amibe raktad a sütőt és mikrót miért nem nyújtod olyan hosszúra, mint a másik fele? Hidd el, munkalapból sosem elég.
- a hűtő hol lesz?
Abban egyetértek, h a főzőlapot kihoznám a sarokból, szerintem minimum egy 30-as elemet berakhatnál a sarokba, majd úgy a főzőlapot. De ez ugyanúgy igaz a sütő - mikrós elemre is. Azt sem raknám közvetlenül a fal mellé, szvsz jobban használható, ha felcseréled a kihúzható spájz résszel ami mellette van.
Látom, h viszonylag szűk a helyed, de én néznék egy olyan rajzot is, ahol összekötöd U alakban a két szemközti részt.
-
szuszinho
őstag
Igen, tudom, hogy nem a sarokba kellene, de asszony is hosszabb, egybefüggő pultot szeretne. A fogantyúk elhelyezése nem mérvadó, nem pepecseltem vele, csak odatettem az elemeket. Abban az esetben, ha elhoznám a sarokból a főzőlapot, mekkora az a legkisebb méretű elem, amit oda tudnék tenni? A teljes hossz faltól az ajtóig 230 cm.
-
zodo
nagyúr
válasz
szuszinho #21073 üzenetére
Szia!
Mint laikus, nekem azt tanácsolták hogy nem túl szerencsés a sarokba tenni a főzőlapot mert nincs elegendő mozgástered körülötte, közel a fal és bevered a könyöködet ill. félő hogy kitörik a munkalap külső élének vágásakor az a pár centis hús.
Nyilván a feldolgozó felület hiánya végett így lenne célszerű de majd a hozzáértők megmondják a tutit.Részlet kérdés a túlsó szekrény sütő feletti ajtót balosra készíteném hogy ne kelljen pakoláskor kerülgetni a nyitott ajtót.
Különben pofás, sok sikert.
-
gabi9107
csendes tag
Hali
Valakinek nincs kiadandó munkája szivesen vállalok bérmunkát
-
yooccoo
aktív tag
válasz
#05304832 #21066 üzenetére
csakhogy a vállalkozó nem mindig asztalos, akkor viszont nem neki kellene a szakmai dolgokat az ügyféllel letárgyalnia
sokszor jönnek hozzánk olyanok, akiknek halvány lila fingjuk sincs arról, mit is szeretnének, csak gyorsan és olcsón legyen meg hozzá minden
és ez most nem arról szól, hogy tud-e valaki szép műszaki rajzot skiccelni vagy nem, az nem komoly hiányosság ...
a hozzánemértés viszont az és általában nem szereti senki bevallani -
runner 125
nagyúr
Értem, köszi.
Egy részből késnek, más részből a 45°-os sarokmegoldásomat iszonyú nehezen fogják fel, pontosabban sokkal egyszerűbben, sokkal gyorsabban, elnagyoltabban - ez által teljesen máshogy - akarták megoldani.
Persze nem engedtem egy centit sem a tervemből.Szerintem annó privátban taglaltam neked is a dolgot. Mivel a konyha U alak bal oldali mélysége csak 53cm ezért ott 7cm-rel kisebb lesz az alsó és a felső szekrény mélysége egyaránt. Már eleve az beletelt vagy 1 órába, mire megértette a szaki fickó, h ettől a 45°-os sütőnek a szöge qrvára nem változik...
Nagy nehezen megértettem vele, h rajzolja ki az egészet 60-as mélységgel, és mondjuk 46cm-es alsó elemmélységgel ezt a felét, majd rajzolja rá a 60-as lapot, és az egész hátuljából (munkalapból) 7cm-t mérjen vissza, és vágja le a faxba. Így kezdett neki kirajzolódni a kép.A hét elején hirtelen elkezdték felvenni újra a kapcsolatot, ma ismét hívtak.
Most meg a felső elemnél játszottuk el ugyanezt a kört. -
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #21058 üzenetére
Én általában 555mm-re szoktam amiben elfér még éppen az 550-as fiókvasalat, elférnek még a gépek és marad egy kis hézag a falnál ami elviszi a kisebb hibákat tehát nem a fal mondja meg hogy álljon a szekrény.
A munkalap előállása csak 2cm lehet mert különben nem tudsz 555mm-es korpuszt csinálni, és a jobb munkalapok alján lévő vízvetőnek is az ajtó síkján kívül illik esni.
Bár ha azon múlna a víz lecsöppenése akkor befolyna a víz a fiókba.
Ezen kívül még a munkalap és a csempe között is lehet 5mm-t hagyni a falhibáknak.
Mi a gond velük? -
runner 125
nagyúr
válasz
Winner_hun #21061 üzenetére
Jahm, a beépíthető gépeknél világos, de pl. a mosogatógépem marad a régi nem beépíthető, így szimplán ott ki lesz hagyva egy 60-as hézag, ez által ott meglesz még az 58 mélység is - ha egy síkba akarom tolni az ajtókkal a gépet.
Köszi.
... egyszerűen nem bírja megérteni a cég, h mi a franc a célom, h akarom én.
Nem hiszem el komolyan, érthetően leírtam nekik mindent, és a helyszíni felmérés során is nyomatékosítottam minden elképzelésem. Most ezért vehetek ki egy szabadnapot, h ismét a szájukba rágjam.
Tököm kivan. -
Winner_hun
félisten
válasz
runner 125 #21060 üzenetére
Úgy. Pl. beépíthető mosogatógépnek/sütőnek minimum 550-es mélység kell.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Winner_hun #21059 üzenetére
Mármint te úgy csinálod, hogy az alsószekrények a falig mennek be, teljesen egy síkba a munkalap hátuljával?
..én úgy gondoltam, hogy a 60-as munkalap mélységnél 2cm a beállás, majd 2 az ajtó, és mondjuk 50 a szekrények mélysége, így lesz egy 6cm-es hézag hátul. Nem így szokták?
-
Winner_hun
félisten
válasz
runner 125 #21058 üzenetére
60-as munkalap, 2 cm visszaállás, 2 cm-es ajtó, 560-as belméret.
Persze némi eltérés lehet, én így szoktam csinálni.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
SOS segítség.
Egy normál alsószekrényről tudna valaki linkelni nekem egy metszetet?
De az is jó ha leírjátok a mélységi méreteket.Szóval: ugye a munkalap fixen 60cm mély.
Ajtóval együtt mennyi a standard alsószekrély mélysége? Illetve az ajtótól számítva mennyit nyúlik előre egy munkalap és ez által hány cm-es "hézag" keletkezik az egész mögött, amit ugye a munkalap eltakar? 7cm?Köszi!
-
Pydew
csendes tag
Sztem az ikeának van minden fajta termékéből egy darab amit olcsón adnak, amit nem nagyon lehet kihozni ennyi pénzből, de a többi a minőséget is figyelembe véve drágább. Jó az üzletpolitikájuk, marketingjük.
Másik:
Ki ismeri a Lutz Jumbo körfűrészt? Nekem külsőre így nagyon tetszik és lehet egyhez aránylag jó áron hozzájuthatok. Van valakinek tapasztalata a géppel kapcsolatban?
-
-
jimy_l
tag
Hali!
Valaki dolgozik itt lapszabászaton?Dió HDF hátfal kellene, 60x100-as 1db, de nem sok kedvem van megvenni egy egész táblát.
Pöst és környéke előny.
Akit ismertem már felhívtam, csak konkrétum érdekel.Köszönöm.
-
mdk01
addikt
válasz
yooccoo #21051 üzenetére
"valljuk be, aki egy ikeás bútort nem tud összerakni, az meg is érdemli, hogy ugyanannyi pénzt kifizessen érte"
Hány ilyen van...?
Nem egyet raktam össze magam is konyhától elkezdve mindent. A dobozok összerakása egy konyhánál a legegyszerűbb és nem ebből áll csak a dolog. Rengeteg tényleg szakembert kívánó dolog van pl. egy ikea-s konyhánál amit egy átlag halandó ember nem tud szépen(!) megcsinálni mert nincs hozzá szerszáma se szaktudása...csak egy példa pl. a díszpárkány gérbe vágása.
Volt olyan hogy azzal akartak segíteni hogy a felső dobozokat összerakták és behátfalazták, hogy annyival kevesebb dolgunk legyen másnap. Na most ez úgy sikerült hogy a 7db dobozból egyet elrontottak mert arra véletlenül sikerült rendesen derékszögbe rászegelni a hátfalat, a többiről vehettük le a hátfalat és szegezhettük újra.
Ezen felül hány olyan ikea-s bútort láttam már rosszul összerakva főleg konyhákat a fent említett okból mert nem értenek hozzá és nem tudnak rajzot olvasni. Szóval ez az ikea-s szereld magad spórolj 10%-ot egy nagyon-nagy fogás és a fentieket csak akkor látja az ember mikor már túl van rajta és beletörődik a dolgokba, de a legtöbb ember csak szimplán igénytelen vagy nem látja a hibákat esetleg nem akarja látni.A fenti ikea-s bútor persze nem tartozik ebbe a kategóriába és azért sok ilyen van, de sok olyan van amihez szakember kell ez tény és sokszor az olcsó lesz a végén a drága.
-
yooccoo
aktív tag
nem felesleges ...
hiszen azt az összeget az ember megspórolja és még meg van a sikerélménye is attól, hogy "épített" valamit ....
és valljuk be, aki egy ikeás bútort nem tud összerakni, az meg is érdemli, hogy ugyanannyi pénzt kifizessen érte, mintha szakemberrel csináltatná meg -
Soká
senior tag
Lehet így is számolni. Én azért azt látom, hogy az ikea parkolója dugig van autóval és a vásárlók döntő többsége az a célközönség, aki maga szállítja haza és maga rakja össze a bútorokat. Éppen ezért vonzó a dolog, mert ezt legalább meg tudják spórolni maguknak.
Olyan asztalosról még nem hallottam, aki lapra szerelve dolgozna és ennyivel olcsóbb kívánna lenni. Ennek legalább két oka van. De inkább három. -
Pydew
csendes tag
Erre az ikeás bútorra még rá kell tenni a 4600ft kiszállási díjat(ha 20kmnél távolabb lakik a vásárló akkor + 190ft/km) és a 9500ft-os összeszerelési díjat plusz még a kiszállítási díjat. Szóval mondjuk a vásárló 19kmre lakik akkor házhoz szállítással,kiszállási díjjal,összeszerelési díjjal ez a bútor 96190ft. Ha összeakarjuk hasonlítani egy asztalossal aki összerakja és helyszínre viszi akkor így kell nézni.
-
hali.papa
csendes tag
Én a második kérdésedre válaszolnék...én úgy gondolom ha asztalossal készítetted el nem jössz ki olcsóbban! Sajnos felgyorsult világunkban már nem éri meg asztalostól bútort vásárolni (tömör fából), hacsak nem keményfából kell valami bútordarab. Sokszor szoktam számolgatni mikor meglátok egy szép bútort egy nagykerben mint ahogy te kiszemelted az ikeában, hogy a fenébe képesek pl: 65.000 Ft-ból ezt legyártani, anyag, munkadíj, felületkezelés logisztika, adók, vámok, kereskedelmi jutalékok stb... NA... a végére mindig oda lyukadok ki, hogy valamit lopnak
Konklúzió, egy valamire "való" igazi asztalost akkor érdemes felkeresni ha egyedi igényed támad ahogy ezt te is felvázoltad. Egyébként ma már nem is akkora a kereslet a tömör fa bútorokra ugyebár, mivel az előre legyártott különböző mdf, pozdorja stb.... táblákból gyorsan és szép dolgokat lehet készíteni....mondjuk a tartósság már más téma...de árban is sok a különbség. -
mdk01
addikt
Bedagad és ütközik az ajtó azért nem lehet becsukni vagy azért mert olyan erős az elvetemedés hogy nem bírod vissza nyomni sík állapotba a becsukáshoz?
Gőzölés felejtős egyéb megoldások vannak az új ajtón kívül.Második: Felületkezelés nélkül egy éppen ráérő, lelkes, közellakó asztalos talán megcsinálja neked ennyiért de felületkezelve házhoz szállítva kb. a duplája....sajnos.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok!
Rengeteg apróbb kérdésem lenne megint, persze a felét nem sikerült észben tartani
Az előző lakó C minőségű (gondolom erdei)fenyő ajtókat rakott mindenhova, és az egyik (a WC ajtó, melyik másik) olyan viccesen van vetemedve, hogy nyáron be lehet zárni, télen erőlködéssel sem. Érdemes ezzel szarozni, kis gőzzel hajlítani a vetemedés irányában (egyik átló), vagy felejtős/új ajtó?
Másik kérdés: szerintetek megegyező anyagból (erdeifenyő) nagyjából mennyibe kerülne egy korrekt szakinál egy hasonló darab, natúr? Az az érzésem, hogy ennyiért megcsinálná egy asztalos is, és akkor személyre szabható is, ráadásul nem a svédek kapják a lóvét
-
jimy_l
tag
válasz
privatposta #21037 üzenetére
Kb: 6-700 kg lehet.
-
privatposta
tag
Sziasztok,
egy Cselényi 400 as kombinált gyalunak milyen súlya lehet?
Van esetleg valakinek egy gépkönyve róla, amit meg tudna osztani velem?köszi
-
thyeby
őstag
Nem nehéz találni bükkből alkalmas méretű göcsmentes fát, az sokkal szerencsésebb.
Az az igazi, amikor a fát nem fűrészeléssel, hanem hasítással alakítják durva méretre - így nem tud kiszálkásodni. De a Te esetedben teljesen elég alkalmas méretű fűrészelt, gyalult bükk.Elgondolkodtam kicsit azon, hogy forróvízbe mártás vs gőzölés:
Mindkettőnek az a lényege, hogy a fa jó nedves, és kellően meleg legyen - akkor jól alakítható. Elképzelhetőnek tartom, hogy amikor ipari méretekben kezdték el gyártani a tonettet, akkor a gőzt ugye sokkal könnyebb eljuttatni nagy mennyiségű alapanyaghoz, mint irdatlan sok vizet felforralni. Tehát egy kritikus mennyiség fölött léptékkel egyszerűbb, olcsóbb a gőzöléses eljárás, ráadásul gyorsabb is, mitöbb, hamarabb visszaszárad a fa.
Tehát úgy gondolom, hogy egyetlen szánkó háttámláját egyszerűbb egy vályú forróvízbe dugni, mint elkészíteni a gőzöléshez alkalmas eszközöket.
Ha sántít a logikám, akkor talán ott sántíthat, hogy a főzéssel esetleg ki is moshatunk a fából valamit - bár én ezt nem tartom nagyon valószínűnek. Nyilván nem fél napon át kell főzni, hanem csak 10-20 percig.
Úgy rémlik, mint ha láttam volna hóitszmédes kisfilmet éppen szánkóhajlításról, ahol is egy kád vízből húzgálták ki a hajlítandó alapanyagot.
Erről a témáról magam is szeretnék többet tudni, mint amit jelenleg tudok. -
bim
veterán
Valamit megpróbálok összehozni. Csomós fát is meg tudok hajlítani vagy csak full egyenes szálút lehet?
-
_Petya_
őstag
válasz
hzsolee #21029 üzenetére
Én csak a kis felbontású változatot látom, esetleg regisztrálni kell, és bejelentkezni, hogy a nagyot is lássam?
Egyébként, igen, ez kell, amit linkeltél, a legfelső (sütő alatti fiókhoz való) kivételével, a maradék három.
Vagy akár egy link a nagy felbontású változathoz, mert máskor is szükség lehet még rá.
Köszönöm!
Petya
-
thyeby
őstag
Amíg könnyen hajlíthatóvá válik.
A valódi eljárás, ahogy jimy_l is írta, az gőzben történik. Így sokkal hamarabb kiszárad. Valójában könnyű gőzölni is, csak kevés leleményesség kell hozzá. Egy cső két végét lezárod, belevezeted a forró vízgőzt úgy, hogy a másik végén hagysz kis lyukat (a felrobbanást elkerülendő). Beledugod a szánkónak való lécedet, és 20 perc, fél óra múlva ráhajlíthatod (két ujjal!) az odakészített sablonra.
Keress a jutyubon ilyen videót! Az ember élvezettel nézi, és kedvet is kap hozzá, hogy kipróbálja.
A pécsi faiparis srácok pl kuktában gőzölték a fát, amit aztán egy játékkiállításra vittek. -
thyeby
őstag
"Nem tudom meghajlítani."
Ha akarod, megtudod. Forróvízben áztatod, és úgy tudod hajlítani ezután, mint a gyurmát. Rászorítod valami rögtönzött sablonra, míg kiszárad, és kész is vagy.
A svartni alatt vékony leceket kell értened. Az is megoldás, olyat is tudnék adni kilószám. Egyszerűbb, tisztább munka, mert csak ragasztani kell (D3 vízállóságú faipari ragasztóval), és megfelelően erős is.A rétegelt lemezzel több okból is meggyűlhet a bajod:
1 - nem hajlítható. Azt ragasztás előtt kellett volna hajlítani.
2 - nem lesz vízálló, ami egy szánkó esetében bizony hátrány.
3 - pontosan fele olyan gyenge, mint ugyanazon faanyagból tömören, ugyanis a fele szálirány neked nem szerencsés.
4 - ha törik, akkor felsértheti a sarjadat.Bizonyára találsz az ország túlvégén is szakit, anyagot, amit keresel - csak keresni kell. Egyébként a Bakonyban bőséggel van mindenféle fafaj. Az ottani erdőgazdálkodók olcsóbbak az országos átlagnál.
-
bim
veterán
Hy guruk!
Fa szánkóra szeretnék egy hajlított karfát készíteni. Valami olyasmit mint a gyári. Hajlítható rétegeltlemezből készíteném de ezért nem venném meg 11 rugóért az egész táblát. Van valahol ahol lehet vágatni mondjuk120x3-4cm-es csíkot 3db-ot? Úgy gondoltam 3db 7mm-es lapot meghajlítom és összeragasztom. A szánkó két oldalán 2-2 db. 2x2centis léccel rögzíteném.
-
Soká
senior tag
"tehát egy olyan szék, amelyen nem tudok egyenesen ülni, ha akarok se az asztal kialakítása miatt, nem optimális."
Megmondom őszintén, elképzelni sem tudom, milyen lehet az az asztal?
De amíg nem ismert a testmagasságod, addig az asztal és szék magasságát sem lehet ideálisan kiszámolni.
Ha nem lógsz ki az átlagból (1,70-1,85) akkor bátran ajánlom, hogy nézd meg a bolti kínálatot és próbálgasd! Az ikeát azért ajánlottam, mert elég sok bútort találsz egy helyen.
De tudni kell a spéci elvárásaidat is (nem a tárolórekeszek méretére, számára gondolok. -
zodo
nagyúr
válasz
runner 125 #21019 üzenetére
és jimy_l
Köszönöm.
Javarészt a párom válogatta össze a színeket beleértve a csempét és járólapot is, egyedül a munkalap milyenségébe szól(hat)tam bele, hiszen az ő konyhája lesz.Korpusz, igen az sima fehér
Frontokat mogyoró színűként árulták, minta pedig amilyet szeretnél
Munkalap pedig Forest Cocobolo 4200x600x38mmElőbb kamuztam, üveg még hiányzik és a led világítás.
Sajnos vagy sem de néha úgy vagyok mások munkáival hogy inkább magam végzem el (persze ha tudom) mert az a biztos és ha kések, nem olyan lett, stb akkor csak magamat hibáztathatóm de legalább nem bosszant az állandó ígérgetés, elcseszett magyarázkodások, stb.
Sajnálom hogy kihasználják a helyzetüket és "szórakoznak" veled pláne hogy ilyen magyarázattal mert úgy gondolom akinek ez a szakmája és ilyen profi cuccokkal dolgozhat mint a Blum akkor sok gondja nem lehet az összeszereléskor ha csak nem cseszett el valamit az előző lépések egyikében. Szvsz.Visszatérve a műanyag elválasztókra, na mi olyat nem szerettünk volna ill. sok (egész táblákat kellett megvennem) 6 és 12mm rétegelt lemez maradékunk maradt így logikus volt hogy ebből készítjük.
Víztől nem félek hogy kárt tenne mert ha megnézed az első képet akkor látni hogy csak a (legfelső)
tárolórekeszes fiók van lekenve selyem-matt színtelen lakkal, mondjuk csak két rétegben. -
runner 125
nagyúr
Frankó lett, gratula.
Nekem is tetszik a szín, jó az összhatás.Az elválasztókat gondolom te gyártottad le abból a rétegelt lemezből. Nem tartasz tőle, h némi nedvesség hatására le fognak peregni az élek?
..én az egyszerűbb, műanyag megoldást választottam. Kb. 1000FT-ért lehet vásárolni pontosan fiókméretre vágható evőeszköztárolót tök erős műanyagból.mod. A bútor szerkezetét sima fehér bútorlapból csináltad?
Sajnos nekem csúszik a bútorom, persze nem az én hibámból... Az asztalos cég árajánlatán feketén fehéren fel volt tüntetve, h 4-6 hetes átfutással tudják vállalni a bútort, s persze ez szóban is megerősítésre került, viszont a 6. hét pont most pénteken telt le. S a legbosszantóbb, h még én hívtam őket a hét közepén, h mi a helyzet.
"Őőő, csináljuk, csináljuk, csak a sok Blum felnyíló miatt sokat kell állítgatni..". Nem akartam kellemetlen irányba lendíteni a telefonbeszélgetést, így nem mentem bele jobban.
Majd, ha kihozzák. -
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Van kéznél valakinél Forest katalógus? Neten fent van ugyan PDF-ben, de az ábrák olyan hitvány minőségűek, hogy nem lehet semmit látni rajtuk. Az alábbi oldalra lenne szükségem:
Valakinek megvan normális minőségben, esetleg be tudná nekem scannelni, vagy fényképezni a papír katalógusból?
Petya
-
Speciali
tag
válasz
krisztianAMG #21003 üzenetére
Pár éve már láthato ez az asztal a neten. De mindig jo megnézni ujra.
-
zodo
nagyúr
Végre elkészült a konyha amiben a fiókok méretei azok anyagszükségleteinek kiszámolása, szabatás/nútoltatása és végül összeszerelése tartott ilyen soká de hát nem vagyok szakértő és az idő sem hajtott.
Ha nem gond bedobok pár képet:Evőeszköztartósba a maradék 6mm rétegelt lemezből bedobtam egy fix szortírozót.
Köszönöm a segítségeiteket hisz nélkületek még tovább tartott volna a folyamat!
-
Skillet
addikt
-
Félreértesz. Nem azt írtam, hogy a székre meg az asztalra fogom a rossz testtartásom és hogy ettől várom a "megváltást", hanem azt, hogy nagyban hozzájárul a problémához. Tehát egy olyan szék, amelyen nem tudok egyenesen ülni, ha akarok se az asztal kialakítása miatt, nem optimális. Elsősorban az okozót kell kiiktatni, aztán pedig tenni azért, hogy kiegyenesedjek.
A sport és a mozgás pedig szükséges, ezzel tisztában vagyok. De mindenképpen megfelelő szék+asztal kell ahhoz, hogy kényelmesen és helyes testtartással tudjak a gép előtt ülni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Skillet #21004 üzenetére
Én is kék égerre gondoltam első körben, nagyobb felületen is nagyon hasonló.
-
jimy_l
tag
válasz
krisztianAMG #21003 üzenetére
Ez, az amatőr verzió, létezik távirányítósban is. A mozgató mechanika viszont, csillagászati áron van mindkettőhöz.
-
Skillet
addikt
kellene egy kis segítség.
a képeken lévő anyagot keresem.
valami ezer éves kék márvány akármi mintás izé. persze szétrohadt. és persze az egész bútort cserélni kellene, de most csak 2 ajtó lenne a mosogató alá. viszont én már jó ideje nem látom ezt a bútorlapot.
kerestem pár helyen, de semmi. esetleg valakinek ötlete? ha nincsen, akkor nincsen.
persze ami feltétel, hogy legyen m2-re. egész tábla most nem játszik értelemszerűen.
nagyon köszönöm. -
krisztianAMG
senior tag
Ha valamelyikőtöknek sok lenne a szabadideje: [link]
Nekem nagyon tetszik a kivitelezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Ülőgarnitúra 3-2
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest