Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Leginkább attól tartok, h a Realtekkel nem -e visszalépés lesz képminőségben...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Beni2360
félisten
válasz Valkűr #63195 üzenetére
Aranyos de akkor nézd meg az X20 prot 500 $ és abban mi van.
De a legújabb alma X telefonba még ennyi minden sincs és mégis.
Az a 100 E kicsit túlzás. Egy cég kihasználja, hogy senki nem forgalmazza itthon és nagyon kicsi a meghibásodási ráta ezért még a cserével sem bukik semmit.
A DUNE-ban mi van ha szétszeded?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Chrys_ #63192 üzenetére
Én tudom, de direkt nem neveztelek meg mert azt már hirdetésnek éreztem.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Chrys_
addikt
válasz blakey #63190 üzenetére
ZDMC-t csak azért említettem (tudom, hogy KODI fork), mert még azt sem mondta meg a kérdező, hogy csak SW vagy HW is kell-e neki. Ha TESCO-ban kérdezget, akkor nem biztos, hogy teljesen képben van Ha HW is, akkor a Zidoo ajánlott, arra meg érdemes a ZDMC-t rakni, de a lejátszást a belső lejátszóra hagyni.
@Beni:
én is most vettem meg a Z9S-t (már úton van), az X9S-t rakom fel a német ebay-re a hétvégéig (EU szállítással).[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Valkűr #63189 üzenetére
Hát én nem ismerem a Dune HD solo-t de rákeresve 90 K.ba kerűl.
Na a ZIDOOX9S és a Z9S jóval kevesebbe kerül.
A ZDMC nem kötelező darab az új készülékekre nem is telepítik te döntöd el, hogy felrakod vagy nem.
A box saját lejátszója szinte mindent visz zalána DVD ISO menüvel nem boldogul azért szoktam ajánlani a ZDMC-t.
Én Januárban 210 $-t vettem egy ZIDOO X10.
A most vásárolt X9S már a 10 távját kapja. A topikunkban most vett valaki az új Z9S-ből és írta hagy el fogja adni az X9S-t. De mint látom Angliában él és az Eby-ra teszi fel.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Chrys_ #63188 üzenetére
Nem mindegy milyen platformról beszélünk. Meglepődnél, hogy mi mindent tud egy Kodi normális rendszeren. A ZDMC-t ne keverd ide, az egy Kodi fork ami Androidon elég gyér tudással bír.
(#63189) Tigerteam
A Z9S elég új modell, feleannyiért talán vadászhatsz egy X9S-t.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Valkűr
addikt
Na itt annyi mindent írtatok és mindenki mást, h ember legyen a talpán aki ebből letud vonni bármi konzekvenciát 😊 Nekem egy Dune HD solo van jelenleg, és fingom nincs merre tovább, h megmaradjon a kép és hangminőségem is, ha a HDR irányába szeretnék menni. A Dune HD prot nem ajanlja senki, másik oldalt meg igen, a Zidoo rohadtul nem olcsó, ugyan az a helyzet vele mint a Dune, most akkor melyik a jobb és miért, vagy miért nem. Ha már minőségben a sima HD filmekkel tudja azt amit a mostanim akkor jó vagyok, a HDR 4K meg gondolom eleve jobb lesz, mivel ez a mostani nem tud HDR
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni média lejátszót, nem kell semmi extra csak tudjam nézni a hd filmeket ezeket néztem ki magamnak:
-Popcorn Hour C200
-Popcorn a-400
-Popcorn Hour Vten 4K 3D
-Dune HD Smart D1 + Wifi ezek közül melyik lenne a legjobb választás , fontos hogy 2TB vinyót vigyen .Elöre is köszönöm a segítséget!
-
Liner
aktív tag
Üdv srácok ha rossz helyen vagyok akkor elirányítanátok? Media lejátszó szoftvert keresek. A Tescoba mondtak valami nagyon okosat. Négy betűs de ezen kívül más nem rémlik. lyant keresek ami szépen játszik UHD filmeket A poén az, hogy már találtam de ahhoz meg nem lehetett feliratot hozzárendelni. Pedig fizetős volt. Össze sem lehetett hasonlítani mondjuk a VLC-t meg azt a VLC hangyás stb.. Valaki nem tud véletlenül valami jó UDD Playert?
Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #63179 üzenetére
Találtam egy -kinézetre- sokkal bizalomgerjesztőbbnek tűnőt, ráadásul hangerő poti is van rajta. Persze lehet kb. ugyan az szintű elektronika van benne.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #63149 üzenetére
Egy ilyesmi, mint pl. a X-Fi Surround 5.1 PRO szerintem már egész jó lenne, ha lenne rajta optikai bemenet is (saját táppal), mert 5.1-re így csak PC-ről és USB-ről használható. Legalábbis gondolom még mindig jobb hangot produkálna, mint pl egy ilyen kínai noname. De eddig ilyet nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
Értem én - csak szó szerint értelmeztelek..!
Persze; egy jó forrással könnyű dolga van minden kategóriában a feldolgozó egységeknek - de sajna ezek felett nálam már nincs arányban a többlet költség a hangminőség arányos javulásával - elégedett vagyok a mostaniakkal egyelőre..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
BBéci
legenda
válasz Baliga Tamás #63176 üzenetére
Nagyon jól tudod, hogy pont az ellenkezőjét jelenti. Sem az a HK erősítő, sem azok a stúdiós hangdobozok nem alkalmasak az A-500 tudásának kihasználásához. Írtam a minimum rendszerkövetelményt. Annál még jobbat, milliós készülékeket is kiszolgálna.
Ne érts félre, nem leszólni akarom a rendszeredet, hanem a Popcorn kiválóságát hangsúlyozom. Más kérdés, hogy a használhatósága nem mindenki számára kielégítő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Baliga Tamás #63170 üzenetére
Majd lesz, ha meghallod annak a lejátszónak a hangját egy valóban jó rendszeren.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz d@minator #63172 üzenetére
Volt Ilyen is, meg ilyen is és most ilyen van. Le lehetne kottázni a hangzásbeli különbséget, ahogy megyünk felfelé árban. Kinek mit ér meg, (vagy mit tud megfizetni) egy sztereó Dac, ez itt a kérdés. Pl. koncertfilmeket korábban soha nem hallottam ennyire tisztának, artikuláltnak, torzítatlannak és dinamikusnak úgy, hogy EQ-t egyáltalán nem használok (anno a mozivason is kizárólag "direct source" volt beállítva). Egyébként S905X box + CE, optikai kimenetről hajtva. Természetesen zenét nem CE-el hallgatok, mert erősen alulmarad JRiver-hez képest. Hogy megéri-e a külső dac? Szerintem feltétlenül, de valóban, nem a 10e Ft-os kategória, mert az kb egykutya a beépített dachoz képest. Dióhéjban a teljesség igénye nélkül...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
d@minator
addikt
válasz Patice #63125 üzenetére
A Plug and Play dolgokat szereti és nem mókolós. HTPC-hez lenne egy i3-2120 de ennyi és ha egy Amlogic S905X doboz tudja amit kell akkor nem építgetünk amíg nem "fejlődnek" az igényei.
[
B](#63117) SunMount3r, (#63118) dgyuri0123: itt kérdés lehet, hogy mi az a stereo DAC ami többet tud, mint ami az eszközben van és megéri. A linkelt Rush jónak tűnik csak felesleges, az 5-10 ezer Ft-os minőségbeli különbsége meg kérdéses (legalábbis én nem ismerem őket). De köszi az ötleteket! -
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #63164 üzenetére
RocknRoller linkelt egy videót, amiben tesztelnek, Te arra a hozzászólásra válaszoltál, hogy nem úgy játszottak le valamit, ahogy kellene és azért akadozott. Erre én kritizáltam a tesztelőket és a tesztet, mert nincsenek tisztában az eszköz kezelésével.
Érted már?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Hát, hogy őszinte legyek ebből egy szót sem értek: Miféle teszt az, aminek a készítői még azt sem tudják, hogyan kell a készülékkel lejátszani? A hsz-ben semmiféle tesztről nem írtam csak esetleges elállításról ami miatt nem a megfelelő lejátszó indul.
-
BBéci
legenda
válasz Baliga Tamás #63156 üzenetére
Melyik sztereó erősítő és melyik Behringer? Azért kérdezem, mert az A-500 valós képességeit csak erős középkategóriás (erősítő 250-300000 Ft, hangdobozpár szintén annyi) lánc tudja megmutatni.
(#63160) Beni2360
Miféle teszt az, aminek a készítői még azt sem tudják, hogyan kell a készülékkel lejátszani?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bagaba1
tag
Sziasztok, a mai Alis BF kínálatból van esetleg olyan médialejátszó, ami Best buy lenne, és érdemes lecsapni rá?
Elvárások:
Hálózatról tudjon akadásmentesen 4K HDR anyagot, gigabit LAN port. Ha android/kodi problémamentesen viszi akkor számomra az is megfelelő, nem érzem létszükségletét LE/CE-nek, de persze ez is elfogadott.
Egy házimozi menne rá, majd tovább TV, tehát 1 HDMI csatlakozó elegendő.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #63160 üzenetére
Akkor ez a ZDMC gyak. egy nagy kamu voltaképpen. Persze az is több a semminél, ha legalább a DVD/interlaced videókat rendesen viszi, de erre miért is lenne szükség, a Zidoo saját Player-e ezt nem tudja rendesen?
(Azt tudom, hogy gyak. minden fps-el vannak némi kadencia problémák velük a "gyári" lejátszóval is, de ezt a gyakorlatban még nem láttam mennyire zavaró...)
-
Beni2360
félisten
válasz RocknRoller #63159 üzenetére
Hát igen mivel a ZIDOO X8+X)S+X10 4k lejátszását nem a ZDMC-nek kellene indítani hanem a saját zidoo playernek. Onnan lehet indítani ha nem zárják be a csúszkát. És ott simán mennek a 4K anyagok.
A ZDMC (KODI) erre a zidoo boxra készített és igazából a DVD ISO filmeket tudja kezelni, na meg ott a kodi médiatára és egyéb nyalánkságok. Itt is érdeklődhetsz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
RocknRoller
aktív tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dgyuri0123 #63151 üzenetére
Erősítőm az (még) nincs, épp ez az, hogy direktben egy aktív 2.0-ás hangfalszettre van kötve a Box. De ha az erősítőhöz amúgy sem lenne táv, csak a poti, akkor kb. ugyan ott lennék.
Ha biztos lennék benne, hogy magától lekeveri 2.0-ás PCM-re az összes SD többcsatis hangot a Box, akkor insta buy lenne. De hát nincs erről semmi infó, mert ezzel a konfiggal elég marginális vagyok (voltam és leszek is még egy jó darabig )...
-
Hyena
senior tag
válasz RocknRoller #63154 üzenetére
Erdekes, x9s ZDMC-vel jo kellene, hogy legyen.
Ismerosnel probaltam, nekem sajatom nincs de a forumban tudomasom szerint tobbek hasznalnak ilyet, ok majd segitenekharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Baliga Tamás
senior tag
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #63151 üzenetére
Szerintem ha tudod Kodi felületén állítani a hangerőt, akkor a rossz analóg hangminőség nem a beépített hw dac hibája, hanem a Kodi ujramintavetelezesi beállításai miatt van.
Box's don't touch!
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
szeretnék venni egymédialejátszót. fontos lenne, hogy tudjon 4K (HDR esetleg) filmeket zökkenőmentesen lejátszani külső adattárolóról és ha támogatna valamilyen jó hangminőséget, az szuper lenne (erősítővel kapcsolnám össze)
Eddig Zidoo X9S-ről néztem videóket, de nem mentek valami simán a 4k filmek rajta (Zidoo féle kodival tesztelték)
30-40 ezer között szánnék a bulira.
köszönöm a tippeket előre is.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Csicsóka
őstag
Egyebkent manapsag mar szakitottak a sigma designs proceszorokkal es Rockchip RK3328-al szerelt androidos cuccaik vannak RKMC Kodi forkal es ar tekinteteben is leszalltak a felhokbol.
Popcorn Hour RockBox Basic $44.90
A nagyobbik keszulekuk a transformer pedig 90$ korul van.
Hja es libreelec tamogatas is van 
Azt nem tudom miert de lehet veszek egyet kiprobalni.
Nektek mi a velemenyetek a temarol?Rock64-en próbáltam LE-t, itt írtam róla. Nem volt olyan jó mint az Amlogic. Ha jól emlékszem, djnice kipróbálta Z28-on, neki sem tetszett.
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem bukod a hangerőszabályzást. Nálam optikán megy ki a hang, mégis működik a hangerőszabályzás távról CE alatt, bár sosem értettem, hogy ez miért jó hiszen ott az erősítő, amin van erre potméter.
"csak a zene van"
-
blakey
titán
Ugyanolyan csak figyeltek arra, hogy ne legyen semmilyen zavar, ennyi a különbség, botrányosa sz@r minőségű ahogy a többi hasonló eszközben. A régi Dunek-ben sem volt sokkal jobb, pedig árban a Himedia duplájába kerültek.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csicsóka #63133 üzenetére
Azért a HiMedia-kban némileg jobb lehet a DAC, mint az olyan átlag ultra olcsó kínai Box-ok esetén. Nincsenek zajolós anomáliák és filmre teljesen rendben van. De most leesett, hogy mégsem olyan jó ötlet a külső DAC hozzá, mert akkor bukom a távos hangerő szabályzást, ez pedig elég kényelmetlen lenne. Pedig van egy hangelcsúszásos FW hiba az analóg kimenetekkel, amit eliminálni tudnék egy ilyen beiktatásával. Azt sem látom a webshop oldalán, hogy tud e LPCM-et, vagy csak PCM-et tud, mert a Box-on csak LPCM beállítás van és gondolom azt is többcsatornásan küldi, nincs olyan opció, hogy 2.0-ra keverje le, szóval, hogy lenne egyáltalán bármi hang ebből az egészből.
Lehet akkor már jobban járnék egy ilyennel, mert erre akár a DD-t és DTS-t is direktbe tudnám küldeni, van rajta 2.1-re lekeverő funkció is, de ez nem biztos, hogy jó lenen nekem, mert a hangfalam csak 2.0-ás. Meg a DD+ és Atmos esetén gondolom ezzel se lenne hang, hacsak át nem rakom a kimenetet LPCM-re. Szóval eléggé összetett ez a kérdés is.
Legalábbis ha jól sejtem ezeket, annyira még nem vagyok mélyen a témában.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junkpod #63147 üzenetére
Az a Dac nem Dac, csak ha a szó szerinti funkcióját veszem akkor, mert valóban ez egy SPDIF átalakító, de annak is a legeslegalja. Én nem ilyen "bigyót" akasztottam a box mögé, mégsem voltam elégedett, bár valóban, ezeknek az "olcsó" boxoknak az analóg kimenetét hallgatni felér egy kínzással.. már amelyiken van egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
junkpod
veterán
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junkpod #63145 üzenetére
"jó minőségű, szintén filléres usb dac "
Na ezt el is felejtheted. "Filléres" Dac pont úgy szól, mint egy "általánosan gagyi" analóg kimenet...
Mellékesen a box SPDIF kimenetéről "tesztelgettem" a zenei képességet egy 300k-s Dac-al. Laptop/JRiver nyert, nem kicsivel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
junkpod
veterán
Miért kéne választani? Nem lehet a 2-t egyszerre? Egy modern, mai divatos (értsd többségnek tetsző) igényeknek megfelelő olcsó mediabox és egy jó minőségű, szintén filléres usb dac együtt hozna az analóg kimenet iránti igényt (bár ahhoz még jó sztereó erősítő is kéne...) és a tomegigenyt kielégítő szoftver felületet és média player funkcionalitást.
Box's don't touch!
-
Hyena
senior tag
válasz Baliga Tamás #63143 üzenetére
Probaltam egy Astell & Kern AK JR majd egy Fiio X5 II és III keszuleket (most eme utobbi van) osszehasonlitaskeppen es utazasokhoz.
Es igen zenelesre jo a popcorn a500(pro)...
Elotte volt egy A410-em is amiben szinten volt egy jo DAC igy most azert osszehasonlitanam vele, hogy vajon mennyire hallhato a kulonbseg. (egyszerre nem voltak meg)
Mondjuk nemtudom mennyire konnyen lehetne eladni vagy mennyiert menne el ha meghirdetnem.
Most az alabbi eszkozon torom a fejem, ebben is van egy jo DAC es a tobbi nekem fontos dolgot is tudja.
Meg a kivancsisag ugye...https://www.zidoo.tv/Product/index/model/X20+PRO/target/RV%5Bld%5DByDydLtFKKmVViAFMcQ%3D%3D.html
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Baliga Tamás
senior tag
Köszönöm a hozzászólásaitokat - én a szubjektív véleményeket mindíg szívesen fogadom; ezen kár összezörrennetek..!
Szval végeredményben azt látom ma is, hogy ha nincs szükségem 4k HDR - Kodi - Jukebox - 3D és egyéb nyalánkságokra; akkor egy jó képminőségű FullHD; profi DAC-kal felszerelt plug&play lejátszóra gondolok amivel a sztereo zenehallgatás sem olyan rossz - akkor azért mégiscsak jó még az az A500..!
A többi - fentiekben felsorolt "hóbortokhoz" pedig ott a HTPC vagy az S912 boxom; de mit tehetek - szeretem a Popit is..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Hyena
senior tag
Kicsit benezted ezt a valaszt mivel amint irtam is fent eppen az analog resze ami jo.
Egyebkent meg annyit, hogy Balga Tamas megkerdezte , hogy "Mert mi gond vele Nálad..? "
Nos nalam itt ez a gond vele ez az en szubjektiv velemenyem.
Vagy ez nem elfogadhato?
En senkit nem akarok semmirol meggyozni azon sokakat vegkepp nem akiket nem erdekel a 3d, 4k ... mert mindenki azt csinal amit akar, ahogy en is.
De , hogy hasonlokeppen valaszoljak probalj mar felzarkozni az aktualis technikakhoz es belenyugodni , hogy sokunkat erdekel a 3d, a 4k, hdr, kodi ...
flame offharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
BBéci
legenda
Próbálj meg elszakadni a mostanság divatos mókusvakításoktól!
Sokunkat nem érdekel a 3D, a 4K és a HDR, valamint a Kodi sem. Mindegyikkel alaposan megismerkedtem, egyik sem vonz cseppet sem.
Áruld el, melyik "20.000 ftos amlogic S912"-nek jobb az analóg kimenete?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hyena
senior tag
válasz Baliga Tamás #63138 üzenetére
Vegulis gond nincs vele, mert leginkabb csak porfogokent mukodik a zenelejatszast kiveve.
De eljart folotte az ido.
Persze filmet is lehet vele nezni de a jukebox resze erosen felejtos, a file-os menuvel el lehet lenni de az is lassan, megfontoltan teszi a dolgat, a bekapcsolas is eltart egy darabig.
Hianyoznak a Kodi altal nyujtott szolgaltatasok, sebesseg, grafikus UI, stb...
A 3d lejatszas sem szazas, nem lehet allitani manualisan (elvileg lehet, csak gyakorlatban nem) , hogy a lejatszani kivant film OU, vagy SBS e , igy neha nem egyszeru vele...
Nem tud HDR-t, igy a 4k lejatszas is felejtos.
Szokas szerint a szoftveret sem fejlesztik mar jo ideje igy nem sok jovoje van.Probaltam telepiteni ra (a500pro) kodit, ami sikeresen meg is tortent a (ramasolt apk segitsegevel mert play store nincs rajta) de ertelme nem sok van mivel a bennelevo 2 magos processzor es a keves memoria alulrol karcolja a minimalis szintet igy eleg sok turelemre van szukseg hozza.
Anno 200.000 ft volt , de egy 20.000 ftos amlogic S912 sokkal kulonb mozigep nala.Egyebkent manapsag mar szakitottak a sigma designs proceszorokkal es Rockchip RK3328-al szerelt androidos cuccaik vannak RKMC Kodi forkal es ar tekinteteben is leszalltak a felhokbol.
Popcorn Hour RockBox Basic $44.90
A nagyobbik keszulekuk a transformer pedig 90$ korul van.
Hja es libreelec tamogatas is van
Azt nem tudom miert de lehet veszek egyet kiprobalni.
Nektek mi a velemenyetek a temarol?We partnered with PINE64 to support all the ROCK64 firmware including Open Source community firmware developed for ROCK64 such as LibreELEC, Android TV, Linux OS, OpenMediaVault, Lakka (RetroArch) and etc. Popcorn Hour Transformer is fully compatible with ROCK64 firmware
-
robi-k
őstag
válasz Baliga Tamás #63134 üzenetére
Hmm... Ez erősen vitatható kijelentés.
-
Hyena
senior tag
válasz Baliga Tamás #63134 üzenetére
Tenyleg jo a popcorn analog kimenete kar, hogy sok egyeb jot nehez lenne elmondani rola manapsag...
-
Csicsóka
őstag
válasz SunMount3r #63132 üzenetére
Vagy 5 különféle box fordult meg nálam, és egyik analog kimenetével sem voltam elégedett. A T95m volt az összes közt a legrosszabb, rendesen hallatszott egy digitális nyiszergés, beszűrődött kapcsoló üzemű táp hang. Az optikai kimenete ettől mentes volt. Kár, hogy nem férhető hozzá ezeken a boxokon a GPIO, mert egy i2s DAC ettől is sokkal jobb. RPI-n, csak zenére használok egy moOde player-t, Justboom DAC-al egész jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csicsóka #63131 üzenetére
Gondolkodom, hogy a Q10 Pro-ban vajon milyen DAC lehet. Kevés a referenciám, de a laptop-om alaplapija JRiver-el talán némileg jobb minőséget produkál. Persze filmre nincs gondom vele, de zenére talán lehetne előrébb lépni. Sok múlik a lejátszó app-on is persze. Nyilván nem valami szuper, de vajon megérné nekem is bepróbálni hozzá egy ilyet?!
-
blakey
titán
Zidoo X8 (használtan), Amlogic boxok valamelyike amire rátelepíted a CE-t, beállítod, hogy megfelelően működjön, beállítod a frissítéseket és ennyi, lesz egy mindenes lejátszó.
-
muveszur
addikt
Elszomorító, hogy bizonyos emberek itt élik ki a frusztrációjukat, és megmondó emberek lettek az éterben...Ha valaki nem ért valamit, vagy ne adj isten nem tudja eldönteni a 20 ajánlott típusból, melyiket szeretné, már jön a leb@szás.
Nem csak itt, több PH topikban is megtalálhatóak a saját egyedei... Sajnálattal látom. -
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #63124 üzenetére
Miért nem érted, hogy "sztereo csöves erősítője" van analóg RCA bemenettel?
Box's don't touch!
-
Patice
Topikgazda
válasz d@minator #63116 üzenetére
"Mi a különbség egy TV okosító, médialejátszó és HTPC között?"
Ez egy jó kérdés, hogy ki mit ért ezek alatt. Szubjektíven megpróbálom definiálni, meg leírni:
HTPC: Sok vita volt már a definícióból, hogy milyen PC-t tekinthetünk HTPC-nek. Számomra ez az elnevezés egy olyan film-/sorozat lejátszásra használt számítógépet jelent, amit csak erre a célra használunk, jellemzően csak távirányítóval. Természetesen ez a "műfaj" sem fekete-fehér, vannak sokan, akiknek nem elég a filmlejátszás, zenére, internetes tartalomfogyasztásra és akár játékra is gyakran van igény, vagy a másik vonal, amikor a HTPC-t otthoni médiaszervernek, letöltőgépnek is használják. Én ebből a szempontból a "tiszta" vonal hívője vagyok, azaz ha HTPC, akkor az nekem csak filmlejátszógép. Zenére, szervernek, böngészésre, tartalomfogyasztásra más gépet, eszközt használok.
Médialejátszó: egy olyan GYÁRI eszköz, amit médialejátszásra fejlesztettek ki, Plug'n'Play megoldások, szoftveresen több kevesebb sikerrel. Manapság már léteznek olyanok is amiken Android is fut, csak hogy bővebbb legyen a szolgáltatások köre, de ez nagyon változó, hogy mennyire használható rajtuk.
TV okosító: én ide sorolnék minden alapvetően Androidos dobozkát. Az más kérdés, hogy ezeken lehet más OP rendszert is futtatni, ami gyakran jobb eredményt hoz, mint az android, cserébe nem biztos, hogy azon a másik rendszeren elérhető az a szolgáltatás, amiért a TV okosítót vették (pl. Netflix, HBO GO, stb.) Az Androidon lehet futtatni Kodi-t, de legtöbb esetben elég sok bug van ezekben + sokszor nincs gyártói támogatás ezekhez a boxokhoz, így mókolni kell velük, hogy elfogadható eredényt adjanak.
1080p-re én is egy Amlogic S905X procis dobozt ajánlanék, de nem gyári Androiddal, hanem LibreELEC-kel, vagy CoreELEC-kel MicroSD kártyáról futtatva. Igaz, ehhez valamennyit mókolni kell vele, de szvsz. megéri azt a minimális munkát.
Az imserősöd mennyire ismeri a Kodi-t?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
SunMount3r
nagyúr
válasz d@minator #63120 üzenetére
Ha esetleg 5.1-es az erősítő, akkor még egy ilyet is meglehet próbálni hozzá.
A winyóra nem lehet 100%-ig állítani, hogy tuti el fogja bírni, de azért általában el szokták. Ha mégsem, akkor egy nagyobb Amper-es táppal a Box-hoz, vagy még biztosabban egy aktív, saját tápos USB HUB-al meg lehet oldani, abból is elég a 2.0-ás. De a konkrét Box kapcsán erre az Amlogic-os Topic-ban is rákérdezhetsz, sokaknak van ott ilyen.
-
SunMount3r
nagyúr
Bosszantó, amikor valaki nem a konkrét kérdésre válaszol, hanem a saját elképzeléseit akarja másokra erőltetni. -> Ez a konklúziód a hsz.-em és a szándékom kapcsán? Mert akkor nagyon benéztél valamit. Nyilván direkt, ismét ahol lehet elkezdtek ekézni, úgyhogy csak sajnálni tudtom az ilyen alantas acsarkodást.
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #63118 üzenetére
Már csak azért sem kell, mert külső vinyóról akarja lejátszani a filmeket.
Bosszantó, amikor valaki nem a konkrét kérdésre válaszol, hanem a saját elképzeléseit akarja másokra erőltetni.
Aztán elenyészően kevés csöves sztereó erősítőnek van digitális bemenete. Van olyan, [link] de ritka, mint a fehér holló és mocsok drága.[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz SunMount3r #63117 üzenetére
Köszi! Megnéztem egy videót róla. Van rajta AV jack ahova a PC hangszórókat csatlakoztatta. Az jó lesz az erősítőhöz is egy átalakítóval.
Vajon az USB-je elbír egy mobil vinyót?[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dgyuri0123 #63118 üzenetére
Jó, oké akkor "okosabb" voltál most eggyel, ha -amennyiben- valóban nem, kell a "minőségi" 4K. És attól még a jövőben simán kellhet. (Igaz azt az adaptert később is meg lehet venni )
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz SunMount3r #63117 üzenetére
1080p-hez nem kell Gb Lan adapter. Tömörített 4k is elfut rajta, HD hangok nélkül meg végképp.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz d@minator #63116 üzenetére
Az X96 jó lenne, de inkább ez S905X-es procival (vagy keresgélhetsz olcsóbbat is). Az Amlogic-os Topic-ba nézz át és érdeklődj a továbbiakért. Ehhez kell még egy USB-s Gigabit adapter, szintén a Gearbest / Geekbuying / Ali-ról ajánlottan.
Az RCA-s erősítő viszont kemény dió. Biztos, hogy még csak SPDIF: Coax, vagy optikai sincs a rajta?
Mert akkor max sztereóban mehetne ki rá a hang. -
d@minator
addikt
Srácok! Mi a különbség egy TV okosító, médialejátszó és HTPC között?
Ismerősnek kellene 1080p-re. Egy ilyen X96-ot [link] nézett ki. De látom van DUNE, MINIX, Zidoo. Neki a sebesség a lényeg. pl. külső vinyóról gyorsan olvasson vagy inkább úgy fogalmaznék ne legyen idegesítően lassú és a magyar feliratokat is jól kezelje.
Ja és mivel nem technikai beállítottságú ezért "bedugod és használod" egyszerűségű legyen. Vannak laptopok és pC is a családban de foglaltak mindig ezért szeretne egy viszonylag olcsó megoldást ami nem fagy le nem indul újra stb.
Ja igen. A TV HDMI-s de a sztereo csöves erősítője RCA-s.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Kicsit OFF leszek:
Van valami (valóban működő) app iPhone-ra, amivel hathatósan lehet távirányítani egy Android-os Box-ot?
Egyelőre ezt találtam. Csak ugye ez ATV-hez van eredetileg.
THX!
-
blakey
titán
Itt írtam első gondolatokat a Vero 4K+-ról, mindezt úgy, hogy előtte M8S Pro+-on OSMC-t futtattam, tehát csodát nem vártam és rosszabbat sem.
-
divan
őstag
MINIX Neo U9-h
Belső hdd nincs benne. -
Olympia76
tag
Mik vannak benne a mindenben?
Én eddig nagyon a Vero-n gondolkoztam.Érezhető nagyon a Minix gyorsabb cpu-ja?
-
blakey
titán
Milyen más módra gondolsz? Minixen nagyon egyszerű az SD-ről való indítás, kikapcsolt állapotban nyomva kell tartani az eszközön lévő gombot addig míg meg nem jelenik a CE logó, utána már minden úgy működik ahogy kell. CE alól bármikor átmehetsz Androidra de kikapcsolás után megint a CE indul mindaddig amíg kártya van benne.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz blakey #63106 üzenetére
Te ajánlottad a MINIX NEO U9H-t, holnap jön meg, haladok az összefoglalóval, az AVR+ hangfalak pénteken vagy hétfőn jönnek. Holnap kipróbálom a tévével.
Van más módja, hogy a CE induljon, mint az összefoglalóban (ha marad a droid)?[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
blakey
titán
válasz Olympia76 #63105 üzenetére
Jobb a Minix és megmerem kockáztatni, hogy minden szempontból.
-
-
BBéci
legenda
Olvasd el az utóbbi 100 hozzászólást (ami kérdésfeltevés előtt kötelező, ezt a józan ész, a fórum szabályzata és a netikett írja elő) abban annyi ajánlást találsz, hogy sosem érsz a végére.
-
vizib
csendes tag
Sziasztok! Tudnatok ajanlani asztali medialejatszot? Nincs szüksegem se 3dre se 4kra feltetlen, föleg letoltott mkv-kat neznek kulso/belso hdd rol. jo lenne ha torrentre lehetne kotni. max 50e lenne a hatar. koszi a segitseget.
-
Shokkolo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest