Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #41146 üzenetére
"Az az izgalmas ezekben a rendszerekben, hogy ha külön bootolható Linux alapon futtatható a Kodi, kimarad az Android és a sok hozzátartozó xarság. Szóval ez az irány lehet nagyon jó amellett, hogy fullos multimédia támogatással bír, megfizethető kategóriába tartozik."
Még mindig az lesz a gond mint a Raspberry Pi vel. Nem veszik meg a fizetős licenceket, így tudják olcsón tartani.
És a direkt képre/hangra tervezett cél hardver(chip) hiánya is (jó esetben) középkategóriás irányba mutat. -
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #41146 üzenetére
Úgyis találsz belőle annyiit, hogy a fél életed a topikban töltenéd.
Jöhetnek, a támogatói fórumra szintén.
Az előzőekhez kapcsolódva. Az az izgalmas ezekben a rendszerekben, hogy ha külön bootolható Linux alapon futtatható a Kodi, kimarad az Android és a sok hozzátartozó xarság. Szóval ez az irány lehet nagyon jó amellett, hogy fullos multimédia támogatással bír, megfizethető kategóriába tartozik.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #41143 üzenetére
Jelezd,
én úgyis extrém hülye vagyok a Linux rendszerekhez.
-
törölt tag
válasz
gyeniko #41138 üzenetére
Nem teljesen, az Xtreamer Prodigy Black realtek RTD1186 SoC alapú lejátszó, ahol az Android egy futtatható feature, akár az Egreat R6S esetében, és a többi hasonlóan kiadott Reltek player esetén. Egyébként kb használhatatlanok is Androiddal, ahhoz képest amit a gyári szoftver nyújt multimédia lejátszás terén.
Ezzel ellentétben a Xtreamer Prodigy 4K Cortex A9 CPU/Mali-450 GPU alapon készült, ahogy a további tizenkettő egy tucat médialejátszó (Egreat U8 és U9 is hasonló, ahogy az itt már felhozott The Little Black Box is, de további milló eszköz...). Gyakorlatilag az okostelefon SoC-ok technikailag megelőzték a mainstream asztalai eszközök képességeit, az ingyenes Android pedig magától adódik, mint operációs rendszer. Legszerencsésebb, mikor Android és Linux támogatás együtt érkezik, nyilván Kodi optimalizálás terén a Linux fényévekkel az android előtt jár. Viszont az ARM alapú rendszerek Linux támogatása egyelőre még hiányos. Lehetne tovább bogozni, lényeg hogy ha érdemi szoftvert írnak ezekre az eszközökre, a kompatibilitás tovább nő, a hagyományos asztali lejátszóknak befellegzett.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #41140 üzenetére
Nah, ez az... Ezt írom én is... A leírás alapján Android OS van rajta.
-
gyeniko
őstag
válasz
devil-k #41134 üzenetére
Szerintem ugyanaz a működés elve, mint az elődeinél. Olvasd el ezt! Saját operációs rendszere van. Nekem volt ilyenem, abszolút mindenevő volt. A menüben lehetett bekapcsolni az android rendszert, ekkor jelent meg az androidos képernyő és lehetett futtatni az XBMC-t. Én ezt a funkcióját nem használtam, mert egyrészt buta volt a 2.2 android, másrészt nagyon lassú volt. A 4 magos chippel nyilván elég gyors lehet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Apaf3j #41135 üzenetére
Az nem baj, ha nem értesz hozzá, de a visszaolvasásba senki nem halt bele
MED800X3D & MED800X3D/WP -
Apaf3j
tag
Sziasztok!
Előrebocsátom, hogy egyáltalán nem vagyok szakértő a témában. A jó öreg Asus O'Play Minim kezd haldokolni, ezért új lejátszót keresek, kicsit komolyabb tudással. A hagyományos TV-re köthető kompozit video kimenet egyelőre még mindig kell nekem, ezen felül a WiFi és a beépíthető HDD is fontos, így a következő két készüléket néztem ki:
Asus O!Play TV Pro
Dune HD Base 3DKét kérdésem lenne: ezeken felül tudtok más lejátszót is ajánlani? És a fenti kettő között van-e olyan tudásbeli különbség, ami indokolja a több mint 30 000 forintos árkülönbséget? (Nyilván van, de a specifikációban a harmadik-negyedik sor rövidítésnél már keresztbe áll a szemem, és amúgy sem értem a felét sem
)
Előre is köszi!
-
devil-k
nagyúr
válasz
gyeniko #41133 üzenetére
Ezt magyarázd már el bővebben, hogy mi az, hogy plusz funkció, hogy futtatható rajta android rendszer is? Érdekelne.
"OS & UI:
Android 4.4 OS with special Xtreamer Launcher & UI with OTA upgrading
Multilingual support: English, Russian, French, German, Spanish, Hebrew,
Arabic, Chinese, Korean, Dutch, Portuguese, Polish & many more as
supported in Android 4.4"Ezek szerint a leírás lenne a rossz?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #41130 üzenetére
Igen, saját HTPC.
Vagy pedig: Open Hour Chameleon
(#41131) varázsgömb
Ha beírod a jobb oldali keresőbe, akkor elolvashatod, amit a többiek is írnak, hogy az Android mindenre jó, de médialejátszó OS-ként nem állja meg a helyét. Elég sok információ van erről.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
headhunter #41128 üzenetére
van esetleg más közeljövőben várható player is ezen a szutykon kívül?
-
devil-k
nagyúr
válasz
headhunter #41128 üzenetére
???
Android? Hagyjuk már!
4K és nincs HDMI 2.0? Érdekes... -
headhunter
addikt
Xtreamer Prodigy 4K (PREORDER €149)...
Record directly from your cable/satellite in 1080p
DIGITAL VIDEO RECORDER
DIRECTLY TO YOUR HDD OR CLOUD.Device UI or a TV program viewed as a smaller window.
Chipset: Processor: Mstar9180(w/Dolby+DTS) ARM Cortex-A9 Quad-Core/1.5GHZ
GPU: Quad Core Mali-450
Memory: FLASH: 8GB eMMC SDRAM: 2GB DDR3 HDD: 3.5" slot up-to 3TB
OS & UI: Android 4.4 OS with special Xtreamer Launcher & UI with OTA upgrading
Multilingual support: English, Russian, French, German, Spanish, Hebrew,
Arabic, Chinese, Korean, Dutch, Portuguese, Polish & many more as
supported in Android 4.4Size: Weight: 1.1kg Size: 238 x 207 x 64mm
Wireless Connectivity: 802.11 b/g/n Wi-Fi AirPlay, Miracast and DLNA support
Video Output: HDMI IN recording HDMI™ 1.4 4K*2K H.265/H.264 , 3D supporting
Audio Output: HDMI™ 1.4 SPDIF optical
Power: DC 12V, 2A adapter included (CE, FCC, CCC certified)
Supported Video Format: H.264, H.265, MPG/MPEG/MP4, TS, M2ts, AVI, BD-ISO, 3D-MVC, DVD-ISO, WMV,
FLV, F4V, MKV, Xvid, DAT, VOB, AVS, 3GP, WebM, OGM, TP, TRP, MOV; RM/RMVB ..etcSound: Supported Audio Format: MP3/WMA/WMV/APE/OGG/FLAC/AAC…etc
Dolby&DTS hardware decoding and 7.1ch passthroughSupported Photo Format: HD JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF
Peripheral Interface: USB3.0 host X 1
USB2.0 host X 2
USB3.0 slave X 1
Multi Card Slot X 1
HDMI out X 1
Optical X 1
HDMI in X 1
Giga Ethernet LAN (10/100/100M/1000M RJ45) X 1
DC-in X 1
2.4G wifi 802.11. b/g/nSystem optimization: Airplay & DLNA by Airpin
XBMC Plugins & Repo
Setup WizardInnovative New functions: HDMI IN recording
Can Support H.265 HEVC
Hardware DecodingRequirements: Gmail account, Minimum WiFi or LAN may be required to activate
Xtreamer Prodigy 4k features/updates with online services.Package Content: Xtreamer Prodigy 4K (WiFi 802.11n Antenna built-in)
HDMI 1.4 Cable
12V 2A Power Adapter
IR remote control
Quick start guide -
-
Nem lehetett kikapcsolni teljesen, csak valamelyik utóbbi firmware oldotta meg, az A410-en legalábbis. Épp a napokban volt ez téma.
Full HD esetén nem lehet szemcsésebb vagy kevésbé szemcsésebb a kép, ha az eredeti anyagot közvetíti a tévének a lejátszó és nem nyúl bele. A felkonvertálás más tészta, ott komoly különbségek lehetnek.
-
vvili
csendes tag
-
gabo01
őstag
Szia!
Valóban nagyon jól összefoglaltad a tapasztalataidat! Mivel lejátszó vásárlás előtt állok szívesen olvastam!
A Dune- n jól látom, hogy nincs koax/spdif kimenet?
Az optikai is jobb hangminőséget nyújtott mint a Med800 koax kimenete?
Ennyi pénzt még adnék egy jó lejátszóért! A menürendszere és annak sebessége hasonló a Med-hez? -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Pendrive-ról vagy esetleg wifi-ről való lejátszáshoz mit ajánlotok? Én teljesen abban a tudatban voltam, hogy a mai TV-k már lazán lejátszanak bármilyen tartalmat megfelelően, abszolút nem számítottam rá, hogy külön kell hozzá venni lejátszót (mert amúgy plusz funkciók nekem nem kellenek, amit esetleg tudna egy ilyen), de most olvastam több helyen is, hogy ajánlott.
Egyébként én is észrevettem, hogy direktbe pendrive-ról nem játssza le 100%-osan a TV az 1080p mkv-t, de nem tudom eldönteni, hogy ez a külső lejátszó hiánya-e vagy amúgy is ilyen lenne?! Gyors mozgásoknál észrevehető - nem akad kifejezetten, de mintha nem mindig követné megfelelően a képet.
Nem várt kiadás, így az ár ennek megfelelően nem ártana, ha az alacsonyabb kategóriába esne, azonban nem akarok szart venni. Mint említettem, semmi plusz funkció nem kell bele. Nagyon köszönöm előre is!
(Samsung UE40H6200-hoz lesz.)
-
lac14548
aktív tag
Hello,
BUÉK!
Mi a különbség a WD TV Wireless-N HD és a WD TV Live Media streaming között?
A képeken ugyanolyan és a leírások is ugyanazok?
Két néven is ismert ez a lejátszó?Kösz
-
vvili
csendes tag
Kérésre bemásolom ide is,hátha valakinek jól jön.
Az elmúlt 1-2 évben megfordult nálam több mediaplayer,és leírnám a tapasztalataimat hátha ezzel tudok valakinek segíteni a döntésben.Elöljáróban annyit elmondanák,hogy egy középkategóriás hangrendszerem van itthon,ebből (is) adódóan nekem fontos a jó hangminőség,sőt talán fontosabb mint a képminőség,illetve minden esetben egy Synology nas szolgálta ki a lejátszót hálózaton keresztül és a kábelek is azonosak voltak,kivéve a wd tv-t.Jelenleg egy Dune 303D teszi a dolgát nagy megelégedésemre,igaz még nagyon friss a kapcsolatunk.A pályafutásomat a WD TV Live-al kezdtem,de a dts hiánya miatt váltottam egy Dune HD 101-re.Ez működött is rendesen,de ugye a hd hang probléma miatt váltanom kellett.Ezután lett egy Mede8er Med800X3D,ami remekül tette a dolgát.Gördülékeny a menükezelése,nagyon egyszerű és jó a feliratkezelése és nekem még a távja is bejött,de csak mocorgott bennem valami,hogy ki kellene próbálni egy Popcorn A400-at.Keresgélés a fórumokon,hamarosan találtam is egy eladó példányt.A Popi egy nagy csalódás volt.Tele volt(és van) szoftveres bugokkal,amit a közel 8 hónapos együtt töltött idő alatt sem tudtak kijavítani a szoftverfejlesztők (az A410 is a mai napig ugyanilyen lassú).A fájltámogatása az egyik legjobb,kép és hang minősége példás,de nagyon idegesítő amikor egy feliratváltás is 3-4 mp csöndet okoz,mert megáll addig a lejátszás is.Még egy zavaró tényező,hogy a BD25-ös rippeknél -pl.Trinity féle rip- hajlamos a feliratot elcsúsztatni közel 4-5 perccel.Mkv-nál és BD50-nél ilyen gond nem volt vele,és ezt a hibát a lejátszó.hu-s srácok is megerősítették.Más lejátszók ezeket a fájlokat hibátlanul lejátszák.A Popit a nyár végén adtam el,tehát még elég frissek a tapasztalatok.Ezután újra Mede8er lett,de most a Med600-as járt nálam.A gép használhatósága nagyon jó,a szoftver gyors,fájltámogatása is kíváló,de a Popi után egy kicsi hiányérzetem támadt mind hang,mind képminőségben.Ez nem azt jelenti hogy rossz,de én úgy éreztem hogy egy kicsit szétesett a hangzás (de mint az elején írtam,nálam fontos hang minősége),és mintha a kép is kicsit szemcsésebb lett volna.De szerintem 50-55"-ig tökéletesen megfelel a célnak.Ebből adódóan természetesen újabb keresgélés és ebből lett a jelenlegi Dune 303D.Ez a gép visszaadta jó hangot és a képet,és szerintem a felkonvertálása is sokkal jobb mint a Mede8er-nek.Sokkal jobban használható mint a Popi,de azért egy világítós távot összedobhattak volna már a Dune-nél.Még csak egy hete tart a "kapcsolatunk",de úgy érzem hogy hosszú távú lesz.Tehát akkor az összegzés.A Mede8er-ek nagyon jó gépek,kissebb hangrendszerekhez és 55"-os TV-ig nyugodtan ajánlanám,és nem elhanyagolandó emellett az 5 év garancia sem.A Dune és a Popcorn -a Sigma chipnek köszönhetően- egyértelműen magasabb kép és hangminőséget képvisel,de ennek az előnye inkább csak komolyabb hangrendszeren és projektoron érvényesül és természetesen ennek a minőségnek magasabb az ára is.Végezetül egy FONTOS információ!Ez az írás kizárólag a saját tapasztalataim alapján íródott.Ez az írás inkább a minőségről és a filmlejátszási képességekről szólt.Én torrentezésre és egyéb ficsőrökre nem használom,arra ott van a Nas-om.Természetesen nem vagyunk egyformák,mindenkinek más tulajdonság fontos,de remélem tudtam segíteni azoknak akik ilyen playerek vásárlását tervezik.Ha netán bármilyen kérdés felmerül,arra ha tudok szívesen válaszolok.
-
gabo01
őstag
A Med600-hoz hasonló árban van valami alternatíva amivel érdemes foglalkozni (lehet akár használt is)?
-
Heffi
őstag
Mezga Aladár VC1-es filmje nálam is szaggat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest