-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
deen04
tag
Üdv!
valaki légyszi segítsen hogy és miként kell kiválasztani a megfelelő openwrt firmware-t a rúteremhez!!!
a rúter tipusa: SMCWBR14-G2 EU
atheros könyvtárból melyik fájl kell nekem?? vagy most mit válasszak, mert már tényleg tanácstalan vagyok nagyon. előre is köszi!
üdv!
-
r3pl4y
aktív tag
Huu gyerekek sehogy nem jön össze akármit is csinálok... felraktam az esmtp -t és ez fel is rakott egy sendmail -t az opt/sbin -be beállítottam már a php.conf ba is, hogy ott van a sendmail de a kurva istenért se akarja elküldeni az üzenetet... semmi error vagy ilyesmi semmi visszajelzés csak 1xerűen nem küldi el... de a vicc az, hogy ha putty-ba beírom, hogy pl:
echo "ez egy teszt üzenet" | sendmail valami@freemail.hu -f kuldo@freemail.hu
akkor elküldi és működik az egész épp ezért nem értem, hogy phpból a mail() függvénnyel mért nem megy... valaki segítsen nekem mert rohadt nagy szükségem van email küldésekre a munkám során nameg a weblapomhoz is kellene...
Ha pedig a mini_sendmail -lal akarom küldeni akkor az csak annyit csinál putty-ba, hogy kiírja hogy connection refused... ezt se értem mért írja ki mikor smtp -nek be van állítva az esmtp -n keresztül a szerver... t-online -os vok ezért ez igy néz ki:
esmtprc:
hostname = mail.t-online.hu:25
username = “felhnév” (ez gondolom az ami mindenhol)
password = “passwd” (ez is gondolom az ami a többi helyen is pl email címem jelszava)A felh név és jelszó csak jónak kéne, hogy legyen mert mondom putty-ban el tudom küldeni az üzenetet és gépről a thunderbird -en keresztül is... valaki aki tudja, hogy mit lehetne tenni az légyszi írja már nekem le mert a sírba visz már ez a rohadt t-online
van valami megoldás...?
-
r3pl4y
aktív tag
Halihó!
Valaki lécci gyorsan segíten rajtam elköltöztem és szemét t-online -os netem lett és itt az smtp szervernek kell felh név és jelszó .. eddig tvnetworkos voltam és csak simán be volt állítva a php.conf -ba a minisendmailnek a tvnetwork smtp-je de itt már ez nem megy mivel valahova jelszót is kéne irni meg ilyenekt.. keresgéltem felraktam az esmtp -t beállítottam neki mindent amit kellett és putty -ból a sima sendmail függvénnyel (nem mini_sendmail ami eddig volt) tudtam is küldeni üzenetet... DE ez php-nál az oldalamon a mail fügvénnyel nem megy mert vmiért nem küldi el az üzenetet.. nem tudom mi lehet a baj de nem tudok mit csinálni már.... rohadt t-online nagy rakás sza** az egész.
-
scholl
tag
erre valaki valamit?
hello!
ha a routeren kicserélem a pendriveom, és újra telepítgetem rá a cuccokat, akkor amit előzőleg a flashbe mentettem a flasfs save-el azokat nem kell kitörölni valahogy?
pl. formázásnál alapból az /opt -ra mountolta a particiót. dropbear os kulcs generálás meg nem jött tössze , mert azt mondta, hogy már létezik a fájl, pedig újra lett formázva a pendrive. -
scholl
tag
válasz
ecaddict #4594 üzenetére
hello!
ha a routeren kicserélem a pendriveom, és újra telepítgetem rá a cuccokat, akkor amit előzőleg a flashbe mentettem a flasfs save-el azokat nem kell kitörölni valahogy?
pl. formázásnál alapból az /opt -ra mountolta a particiót. dropbear os kulcs generálás meg nem jött tössze , mert azt mondta, hogy már létezik a fájl, pedig újra lett formázva a pendrive. -
ecaddict
senior tag
válasz
bizi990 #4590 üzenetére
Ugye az /etc/exports módosításokat it megcsináltad ahogy azt a #4481 hsz.-ban írtam (különös tekintettel a all_squash,anonuid=0,anongid=0 paraméterekre)?
-
ecaddict
senior tag
válasz
Gonzo2792 #4592 üzenetére
Ugye az, /opt/etc/init.d/S45php módosítást is megcsináltad ahogy az a #3748 hsz.-ben szerepel? Most mi van benne?
-
Gonzo2792
csendes tag
válasz
ecaddict #4586 üzenetére
Kipróbáltam, nem nyert.
Annyi változott, hogy most mást ír az error.log.2008-12-01 19:55:42: (log.c.97) server started
2008-12-01 19:56:00: (mod_fastcgi.c.2828) establishing connection failed: Connection refused socket: tcp:192.168.1.1:1026
2008-12-01 19:56:06: (mod_fastcgi.c.2769) fcgi-server re-enabled: tcp:192.168.1.1:1026Valami egyéb ötlet?
-
siemensfun
tag
Sziasztok!
Be lehet állítani valahogy, hogy a router ne a wan porton keresztül hanem valamelyik lan porton vegye az internet.
-
bizi990
senior tag
válasz
ecaddict #4571 üzenetére
Igaz, régebbi könyvtárak ékezetei nem jelentek meg.
Most viszont megint az a problémám, hogy egy újraindítás után nfs nem akar menni bármit is csinálok. Előtte menni ment, csak alapból nem voltak olvashatóak a fájlok illetve írni egyáltalán nem tudtam (ubuntu & xp)./etc/exports fájl:
# automagically generated from web settings
/opt/share/homeserv 192.168.1.0/24(rw)
/opt/share/torrent/work 192.168.1.0/24(rw)exportfs -rv -re ezt adja:
[admin@router root]$ exportfs -rv
exportfs: /etc/exports [2]: No 'sync' or 'async' option specified for export "192.168.1.0/24:/opt/share/homeserv".
Assuming default behaviour ('sync').
NOTE: this default has changed from previous versions
exportfs: /etc/exports [3]: No 'sync' or 'async' option specified for export "192.168.1.0/24:/opt/share/torrent/work".
Assuming default behaviour ('sync').
NOTE: this default has changed from previous versions
exporting 192.168.1.0/24:/opt/share/torrent/work
exporting 192.168.1.0/24:/opt/share/homeservexportfs r, ra kapcsolókra ugyanezt adja, csak az utolsó két sor nélkül.
Ubuntun fstab-ban ez van:
192.168.1.1:/opt/share/homeserv /media/teszt nfs rsize=32768,wsize=32768,timeo=14,intr 0 0
192.168.1.1:/opt/share/torrent/work /media/Torrent nfs rsize=32768,wsize=32768,timeo=14,intrTudnátok segíteni nfs-el?
-
-
Segítség!
Van egy 500G-P rooterem. Nem volt a legtökéletesebb, sokszor fagyott, ilyenkor csak a reste gomb megnyomása segített. Akkor mindent újra be kellett állítani, de aztán ment.
Lefagyott, de most a reset gomb sem segít, lehet hogy a sok nyomkodástól elromlott.
Tudom másképp rezetelni? -
Gonzo2792
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kellene.
Van egy WL500gP V2 routerem oleg féle 1.9.2.7-10-as firmware frissítéssel.
Rádugtam egy HDD-t és elkezdtem tuningolni a asus.szte.eu-n található leírás szerint.
Minden szépen ment is egészen a php-ig.
A lighttpd-t (v. 1.4.20-1) sikerült feltenni és működik is, de a php info oldalt nem tudom behozni, mindig "500 - Internal Server Error" üzenetet kapok.Az error.log-ban a következő látható:
2008-11-30 19:16:28: (log.c.97) server started
2008-11-30 19:16:58: (mod_fastcgi.c.1768) connect failed: Connection refused on unix:/tmp/php-fcgi.socket-3
2008-11-30 19:16:58: (mod_fastcgi.c.2956) backend died; we'll disable it for 5 seconds
and send the request to another backend instead: reconnects: 0 load: 1
2008-11-30 19:16:58: (mod_fastcgi.c.2722) child signaled: 11
2008-11-30 19:16:58: (mod_fastcgi.c.2494) unexpected end-of-file (perhaps the
fastcgi process died): pid: 1068 socket: unix:/tmp/php-fcgi.socket-3
2008-11-30 19:16:58: (mod_fastcgi.c.3282) child signaled: 11
2008-11-30 19:16:58: (mod_fastcgi.c.3325) response not received, request sent:
860 on socket: unix:/tmp/php-fcgi.socket-3 for /index.php , closing connectionA lighttpf.conf idevágó része így néz ki:
#### fastcgi module
## read fastcgi.txt for more info
fastcgi.server = ( ".php" =>
( "localhost" =>
(
"socket" => "/tmp/php-fcgi.socket",
"bin-path" => "/opt/bin/php-fcgi",
)
)
)Ezen kívül csak annyi módosítottam a fájlban, hogy lecseréltem a server.port-ot 8083-ra, kitöröltem a #-et a "mod_fastcgi" elől, és átírtam az elérési utakat:
server.document-root = "/opt/etc/samba/Share/www/"
server.errorlog = "/opt/var/log/lighttpd/error.log"
accesslog.filename = "/opt/var/log/lighttpd/access.log"Az index.php-t az /opt/etc/samba/Share/www-be tettem és ez a tartalma:
<?php
phpinfo();
?>A "php" és "php-fcgi" (mindkettő v5.2.4-1) természetesen telepítve,
de sehogy sem tudom működésre bírni.
Már egy hete ezzel szívok. Az egész netet körbegugliztam
és sok mindennel próbálkoztam, de nem jutottam előbbre.
Van valakinek tippje arra, hogy hol lehet a hiba el? -
tisztelt mindenki!
segítség kell, most már biztos vagyok benne.
szépen villogó asusomat az asus.szte.eu alapján elkezdtem okosítani.
van rajta oleg, rá van dugva egy wd office 320-as háromba partícionálva.
swap, progiknak, filéknek.
működik.
van rajt samba, tudok rá írni, látom a filéket, vista hálózati meghajtóként kezeli a samba megosztását.
csak az a fránya torrent, az fog ki rajtam.
előszőr nem tudtam telepíteni. ezt itt egy kedves kolega tanácsa alapján megoldottam.
aztán próbáltam tovább haladni.
szerintem mindant jól csínáltam, szerinte nem, nem akar működni.
lehet hogy fel kéne tennem a ighttpd-t?
próbáltam, de az sem mükszik....
na itt elakadtam.
segítsetek..... -
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4581 üzenetére
Köszi a sok sok segítséget.
Tényleg nem akarom SZÉTOFF-olni a topic-ot.
Addig míg nincs meg a router nem érdemes nagyon a részletekbe belemenni.
Ha veszek, akkor pedig úgy is párszor újra fogom kezdeni mire valamit sikerül is csinálni.Ezek az információk amiket kaptam elegek ahhoz, hogy egy G vagy W típusba beruházzak.
Azt is látom, hogy talán egy vagy két PENDRIVE-re teszem a dolgokat első körben.
(bár a SWAP-tól kicsit félek).Csak annyi lenne még, hogy WL-500g Premium V1-et tud valahol valaki újonnan?
Több helyen kiderült, hogy attól, hogy nem V2-nek hirdették a cuccot, attól még csak az van nekik.
Bár azért szemezek nagyon a WL-500W-vel is, mert csak újjal kiadás, de talán már azért kiforrott az is annyira, hogy menjen minden ami a G-n ment.Üdv:
Zoli -
ecaddict
senior tag
válasz
World-Soft #4579 üzenetére
Igen Windows alól egy kicsit lassabban fogod elérni a routert NFS-el.
A megosztást is jól látod. Azt kell a nem lecsatolt eszközre (pl. pendrive) tenni ami mindig kell. Sok adatnak, nagy pendrive...Vannak olyan HDD-vel egybeépített rack-ek amik maguktól is tudják a leállást. Nekem ez a megoldás jött be más szempontok miatt. A külön rack-es cucchoz kell a script+scsi-stop.
Egyébként nem nagyon hiszek abban, hogy a Journaling file rendszer pl. ext3 lenne a spindown akadálya bár ezt a mendemondát már többször olvastam. A külső rack pl. absz. nem foglalkozik azzal milyen file rendszer van a lemezen.
Nem vagyok sem journaling file rendszer, sem ext3 szaki csak azt tudom, hogy ilyenkor vannak plusz írások amik teszem föl max. 5s még a tényleges lemezművelet után is eltarthatnak. Ha egyébként nem nyúl senki a fáj rendszerhez, akkor miért kezdené bárki birizgálni a diszket? Amúgy meg a script is 20 percig vár, hogy ne legyen lemezművelet, nem egyből akarja leállítani.Ma már egész nagy kapacitású 2.5" HDD-ket lehet venni jó áron. Vsz. nem érdemes 3.5"-est használni. A nagyobb HDD lényegében csak extrém kapacitásoknál kell, ebben az esetben meg nem kockáztatnám meg, hogy ott tároljak mindent ami simán elromolhat. Erre már valamilyen RAID-es megoldást használnék, de ez kezd nagyon off lenni...
-
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4573 üzenetére
Szia!
Köszi a sok infót.Egy kis pontosítást kérnék azért:
A sebességtesztnél a Linux és a WS mit jelent? Linux-os, illetve Windows-os géppel való lemásolási idők, vagy mást.
Ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy a Windows alól lassabban érem el?"Lehet a programokat ugyanarra a diszkre tenni mint a letöltéseket ha nem használsz nagyon sok vagy állandóan futó plusz programokat."
Természetesen a torrent és az általa letöltött fájlok lehetnek egy DISK-en, hisz addig úgy sem megy a torrent, de mondjuk egy webszervert, SQL szervert (mondjuk ott az adatokat is ott kell hagyni mellettük a működéshez) vagy netán egy VPN-t, stb. nem érdemes ugyanoda azt érdemes nem mindig leállítani, amíg kiveszi az ember a DISK-et.Amit írtál spindown chipek-ra ott ha jól néztem jórészt HDD-vel egybe épített cuccok vannak. De ha jól értem, akkor a RACK-ban kell lenni a megfelelő chip-nek, hogy az USB-n keresztül is elérhető legyen a szolgáltatás. A HDD gondolom az mind1, hisz mindegyiken HDD-nél már támogatott gondolom én. Amúgy ha nincs mögötte időzítő script, akkor az ilyen RACK-ok maguktól is leállítják a HDD-t, vagy ez csak a támogatást biztosítják egy SW-es működéshez?
Üdv:
Zoli -
tpeter
aktív tag
válasz
ecaddict #4577 üzenetére
Csak azért kérdem, mert egyes feltevések szerint az ext3-as filerendszereket amúgy is ehézkes spindownolni, mert naplóznak mindent. Ráadásul nekem a syslog úgy volt belőve alapból hogy 5 percenként (asszem) írjon alive üzenetet, szóval folyton karcolt valamit.
Átraktam ext2-re, szereztem kernelmodult (alapból nem támogatja az oleg), betettem flash-be, syslognak megmondtam hogy ne írjon alive üzeneteket, de a legnagyobb akadály az vót, hogy a rackem nem támogatta ezt a spin down dolgot. Sajnos ez egy 3,5-es lemez szóval lenne értelme hogy ne pörögjön állandóan..
-
ecaddict
senior tag
Egy tök halk 2.5" diszknél nem olyan egyszerű megmondani pontosan mi történt. Mondjuk tény nem nagyon sokat próbálgattam. Ha jól emlékszem pont azért, hogy nehogy valami bekavarjon mindent leállítottam a scsi-stop meg a flash-ből futott (még most is ott van mert nem töröltem ki).
Ha nagyon sok időm lesz, lehet még egyszer nekifutok, bár mint már írtam nekem vsz. úgysem sokat állna a diszk. -
Angelo_
csendes tag
válasz
World-Soft #4572 üzenetére
Lehet a programokat ugyanarra a diszkre tenni mint a letöltéseket ha nem használsz nagyon sok vagy állandóan futó plusz programokat. Én főleg torrent-ezek, esetenként ftp-zek. Ha ki akarom húzni a drive-ot a router-ből csak leállítom a letöltéseket és read-only-ba teszem a file rendszereket és már lehet is átdugni a gépbe a diszket. Közben a router tovább osztja a net-et a kliensek felé, aztán ha végeztem a másolással mehet vissza a router-be. Elég egyszerű.
-
ecaddict
senior tag
válasz
World-Soft #4572 üzenetére
A pörgés leállítás a nem teljesen egzakt dolgok közzé került nálam. Bár absz. nem foglalkoztam vele, vélettlenül pont egy olyan 2-5"-es rack-et vettem amiben olyan chip van ami ezt elvileg tudja. spindown chipek.
lsusb ezt adja:lsusb
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 003 Device 002: ID 04fc:0c25 Sunplus Technology Co., Ltd
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000Ennek ellenére nem megy és ezt nem script-ből próbáltam, hanem simán scsi-stop-al.
Szóval itt még érhetnek meglepetések. Ennek ellenére ez szerintem nem a leglényegesebb dolog (különösen 2.5" diszknél).Igértem, hogy megnézem a Fedora 10-es (3493MB) NFS másolási időket:
Linux: 13:24 perc-> 4.3 MB/s
WS: 16:02 perc-> 3.6 MB-s
Ebből teljes DVD-re átszámítva jobb érték is jön ki mint korábban írtam:
Linux 17 perc, WS 20 perc
A 4.3 MB/s vsz. tényleg a maximum amit ebből a routerből ki lehet hozni. Meg látszik, hogy egy normális NFS driver kb. 20%-al többet tudna mint a WS...Szerintem a szerző a diszkes dolgok kapcsán arra gondolt, hogy ha a pre-mount és post-mount fájlokat jól használod akkor amikor visszateszed az USB-t akkor automatikusan minden szolgáltatás ami a diszket használja elindulhat anélkül, hogy kézzel indítanád.
-
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4568 üzenetére
Szia!
Köszi a kimerítő választ.
Megnézetettem amiket írtál.A #4256 hsz. alapján ha jól értem valami ilyen [link] RACK-ra van szükség, hogy a telepített program segítségével lelehessen kapcsolni a HDD-t.
De ha jól értem szavaidból, akkor tehetem a letöltéseket akár egy jobb PEN-re is.
(Vagy akár a rendszert is.)Igaz még elég kínai, linux ismeret nélkül de arra már rájöttem, hogy a #4321 hsz.-ban szereplő post-boot az az állomány ami a Router indulásakor lefut.
Gondolom az a lényeg, hogy a programokat ne arra a DISK-re telepítsem amit ki szeretnék venni.
Mondjuk hogy mire gondolt a hozzászóló azzal, hogy "nem a post-boot-ba teszed a diszkes dolgokat hanem szétszedve " azt nem sikerült megfejtenem.A #4202 hsz.-ban írtak még nagyon kínai nekem, de ha jól látom végig megy a szolgáltatásokon és a felmountolt partíciókon, és sorra kilő mindent és leválaszt mindent.
Az biztos, hogy net nélkül kell először kísérletezgetnem majd ezeket ha megveszem, úgy hogy addig a régi ideiglenes Routerrel netezek majd.
De az a lényeg, hogy megoldható.Remélem mindent jól értettem.
Köszi:
Zoli -
ecaddict
senior tag
válasz
bizi990 #4570 üzenetére
Nem teljesen értem milyen megoldást is keresel Linux-ra, alapból megy az ékezet (mindeki ua. használja).
Ha megcsináltad amit a #4475 hsz-ban ill a #4481 hsz-ban leírtam már csak fel kell csatolni:sudo mkdir /mnt/wl500gp
sudo mount -t nfs -o rsize=32768,wsize=32768,timeo=14,intr 192.168.1.1:/mnt /mnt/wl500gp
mkdir /mnt/wl500gp/Kis\ nagy\ hős/Itt lehet ellenőrizni terminálon keresztül is, hogy minden OK.
Gondolom sokkal inkább az volt a gond, hogy már a felcsatolás sem ment...
-
ecaddict
senior tag
Gondolom XP/Vista-ra kérdezed.
Csak tippet tudok adni mert még nem próbáltam:nfsAxe. A legújabb verzióba úgy tűnik betették az UTF8 támogatást. Amiért nem próbáltam az az, hogy nem open source/free. Csak ezért megvenni vsz.nem éri meg, úgy meg nem akartam azzal küzdeni, hogy felrakjam, hogy félóránként újra kell indítani.Ha valaki tud normális megoldást remélem megírja ide a fórumba. Én amennyi időm volt erre nem találtam jobbat (más progikat is találtam 30 napos próbaverzióval pl ProNFS).
-
ecaddict
senior tag
válasz
World-Soft #4565 üzenetére
Bár én nem pendrive-al használom a routert, van akinek éves nagyságrendben már így megy gond nélkül. Jobb flash alapú eszközökre már 10 év garanciát is vállalnak (gondolom ebben jelentős szerepe van a wear levelling technikáknak), max. visszaviszed ha elromlik.
Addig nem fogod tudni umount-olni amig használják a progik, tehát azokat mindenféleképpen le kell állítani. Erre a #4202 hsz.-ból meríthetsz ötleteket. A script minden progit leállít, tehát azt át kell írni a te igényeidre. (valójában az /usr/local/sbin/-ben van nem a /tmp-ben, ezt elrontottam a hsz.-ban)
Az router újraindítás nélküli diszk visszacsatoláshoz érdemes még megfontolni a #4321 hsz.-ben szereplő gondolatokat.
A spin-down (pörgés leállítás) a #4256 hsz.-ban levő linket követve (nekem nem tudja az USB rack-em, így ezzel sincs sok tapasztalatom).
Mivel a router USB mass storage-nak látja a rack-et, belül mindegy mi az interface (persze a rack és a diszk meg kell egyezzen!)
-
tpeter
aktív tag
válasz
World-Soft #4565 üzenetére
- Ha az ember egy külön HDD-re tölt és ha nem használja azt, akkor a router-en keresztül le lehet kapcsolni azt a HDD-t. Akár automatikusan mint a Windows alatt, hogy mondjuk 2 hétig ne pörögjön csak úgy önmagában.
Ez teljesen a racktől függ. Részemről elég sokat szórakoztam vele, de feladtam. Még jó hogy olvastam később hogy az enyémmel nem is lehet
Van itt valamelyik hozzászólásban legy link az Oleges fórumra ahol a kedves felhasználók megosztották a tapasztalataikat.
-
World-Soft
senior tag
Köszi a választ!
"írsz egy 3-4 soros scriptet" na ezek lesznek majd a jó mulatságok. Informatikus vagyok, de Linuxban nagyon nem vagyok otthon (MC és a TOP a két ismert parancs), de majd ha rá vagyok kényszerítve kénytelen leszek ez irányba is elmélyülni, mert otthon már nem lesz Linux-os rendszergazda aki megcsinálja helyettem... ;)
Ezért mint laikus kérdezem a következőket még:
- pendriverre érdemes tölteni a Routerrrel, vagy nagyon hamar kinyírja azt (vége számú írás)?
A fentiek miatt gondolom SWAP-nak és programoknak eleve nem ajánlott a pendrive. Vagy rosszul gondolom?
- Ha leválasztok egy HDD-t, akkor ha jól értem csak unmaunt-tal leválasztom és már viszem is... Vissza meg fordítva...
- Ha az ember egy külön HDD-re tölt és ha nem használja azt, akkor a router-en keresztül le lehet kapcsolni azt a HDD-t. Akár automatikusan mint a Windows alatt, hogy mondjuk 2 hétig ne pörögjön csak úgy önmagában.
- Az USB-re csatlakoztatott HDD az mindegy milyen? Fogok egy ATA vagy S-ATA HDD-t, belerakom egy USB-s rack-be és már tehetem is rá?Köszi:
Zoli -
r0by
addikt
válasz
World-Soft #4563 üzenetére
Nekem most 10/2-es netem van, megabitben.
Mind fel, mind le bírja a router. Bár jövőhéttől 10/10 lesz, akkor meg tudom mondani, hogy fel is bírja-e
Ha a routerral töltök le wget-el ftp-ről, ami egy fájlból veszi a letöltendő adatok elérési útját, ekkor is majdnem kihasználja a teljes sávszélt, 1Mbíte fölött szokott lenni.
Szóval ha valaki ezt tesztelni akarja, akkor jó lenne nagyobb nettel próbálni.
A torrent is kb. ezen a szinten van.
Lehet, hogy ez a határ, nem tudom. Mert ugye a 10Mbit az kb ~ 1.2 Mbyte, tehát még ~0.2Mbyte lóg.
Egyébként ettől függetlenül ha töltök le izomból, sosem veszem észre, hogy gond lenne, mindig van sáv és mindig gyors is.
Ha pedig trükközni akarsz 2 meghajtóval, akkor a legegyszerűbb, ha az egyikre kerül csak a rendszer meg a mindig kéznél kell, hogy legyen cimkéjű dolgok. Meg persze a swap-ot is.
A másikra meg csak töltögetsz adatokat, és ha kell, akkor leállítod azokat a progikat, amik ezt a meghajtót használják. Ezután lecsatolod és már húzhatod is le. Namost erre írsz egy 3-4 soros scriptet, nem kell mindig begépelni.
Mert a belső másolás is 'lassú' lesz. -
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4562 üzenetére
Köszi!
Tehát fájlszerverként a leggyorsabb.
Ha másolom le az adatokat, attól netezni ugyanúgy lehet közben gondolom. Vagy ez belassítja az eszközt és ezért a PC-ken a netezés lassabb lesz?
Az 5MBit-et arra írtad, hogy mennyivel hajlandó a router a szokásos működés mellett még az saját beállított letöltéseket végezni? Ha lesz ilyenem, akkor van a teszthez 10MB/s-es netem egy teszthez... ;)Amúgy különböző torrent és FTP letöltések lassítja a PC-k kiszolgálását? Nem a lefoglalt sávra gondolok, hanem arra, hogy a HW terheltsége miatt lassabb a NET a PC-ken.
Amúgy ezeket a letöltéseket lehet korlátozni, hogy mekkora sávot ehetnek?Írtad, hogy leggyorsabb módszer az adatok letöltésére a DISK kiszedése.
Ilyenkor le kell állítani a szervert, vagy csak azokaz a folyamatokat kell leállítani amik az adott DISK-re dolgoznak és az menet közben kivehető?
Azt meg lehet csinálni hogy az ember az egyik USB-re egy HDD-t tesz. Erre szedi az ember a cuccokat. Ha le akarom szedni, akkor a másik USB-re egy PENDRIVER-t teszek. Erre átmásolom az adatokat, majd menet közben eltávolítom és már viszem is.
Vagy a belső másolás is ugyanolyan lassú?Köszi előre is a válaszokat.
Bocs a sok kérdésért, de az elpukkant régi routerem helyett most szeretném meglepni magam egy ilyesmivel.
Üdv:
Zoli -
ecaddict
senior tag
válasz
World-Soft #4561 üzenetére
NFS-el kb 3.6 MB/s-lehet másolni. WL-500gPv1 USB elérés sebessége azaz egy DVD-t kb. 25 perc alatt lehet leszedni. Ez idő alatt a load 1 felé megy, de pl. torrent wagy web szerver ettől még megy.
Ha gyorsabban kell valamit leszedni akkor le kell állítani a diszkről mindent és a diszket direktbe a PC-hez csatolni USB-n vagy eSATA-n. Ez mindennel együtt max. 5 perc leállás (eSATA-val még annyi sem).
Ha pontosan kell holnap meg tudom nézni. Ma indítok egy fedora 10-es letöltést (most jelent meg) és holnap lemásolom, igaz az csak 3.4GB.
A net oldalon ha a router csinálja a letöltést kb. 5Mbit-ig bírhatja becslésem szerint, de a max-ot nem tudom kimérni nem lévén elég gyors netem hozzá (remélem valaki akinek tényleg gyors net-e van megírja a mért értéket).
-
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4560 üzenetére
Köszi a segítséget.
Valóban az egészet nem sikerült végigolvasno, mert ahhoz már túl sok a hozzászólás.
Én még valahol az eleján találtam a 2MB/16MB-os adatot (1965).Amúgy a routerről egy DVD-nyi adatot kb. mennyi idő alatt tudtok leszedni PC-re hálózaton keresztül?
Zoli
-
ecaddict
senior tag
válasz
World-Soft #4557 üzenetére
Hát elég szelektiven olvastál vissza, mert amikor a v1-v2 különbség előjött a fórumban akkor is pont az volt a konklúzió mint amit az OpenWrt-n írnak (egyébként én nekik jobban hinnék mint bármi másnak):
v1-v2 #3891 hsz.Mint írtam nincs 500W-m, azaz fogalmam sincs, hogy bármit is másképp kell csinálni vagy sem, de remélhetőleg valaki akinek ílyen cucca van majd megírja tapasztalatait.
Ha mégsem, marad google barátunk. -
siemensfun
tag
válasz
siemensfun #4558 üzenetére
Mée egy: Be lehet valahogy áééitani hogy a netet az asus a lan 1 portrol szedje ne a wan portrol magának?
-
siemensfun
tag
válasz
siemensfun #4549 üzenetére
Szükségem lenne egy kis segitségre.
Adott a Tcomos Pirelli router ez tárcsáz be és ez osztja DHCPvel az IPt.
Ha az asus wan portjára kötöm akkor kap ipt a router a routeren belül van is net (tudok csomagokat letölteni) de ha erre csatlakozom akkor a gépem nem kap ipt és net sincsen.
De ha az asus lan portjára kötöm a pirellit akkor a gépem kap ipt de a routeren belül nincsen internet.
Ha teljesen resetelem a asust akkor van egy ideig net rajta de fél nap után elmegy.Mit állitsak be hogy legyen net ujra mindenhol?
Elöre is köszönöm.
-
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4554 üzenetére
Amúgy nézegette az általad küldött oldalt, illetve másikakt is. Sőt ennek a topic-nak az elejét is. Mindenhol mást írnak, hogy a Premium V1 és V2 között mi a különbség.
egyik helyen a V2-ban csak 2MB flash /16MB Ram van ,míg máshol csak a CPU a kisebb. Az is hol 266 helyett 240, hol meg 200-at írnak.Akkor most mi a valós?
Köszi.
Üdv:
Zoli -
World-Soft
senior tag
válasz
ecaddict #4554 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Igaz jelenleg nincs WIFI-s eszközöm, de azért néztem inkább az 500W-t, mert ha V1 -hez hasonlít a HW-e, és van több antennája is.
Amúgy újonnan lehet még venni 500gP V1-et vásárolni?Van egy kültéri antennám, amit a T-**bilosok hagytak anyámnál, mert nem volt kedvük kimenni a tetőre.
Ezt rá lehet tenni?
Az Olegre írt dolgok mind futnak az 500W is ugyanúgy, vagy van 1-2 dolog amit másként kell configolni.
Ugye az Oleg az aminél a gyári webes kezelőfelület (vagyis ahhoz hasonló) is megmarad?
Nem tudom van –e olyan külső szolgáltatás (pl. tűzfal esetleg) ami a gyári kezelőfelületen is megvan. Ha igen, akkor ilyenkor két tűzfalam lenne?Zoli
-
törölt tag
van új gyári V2 firmware, ha valaki ki akarja próbálni
-
ecaddict
senior tag
válasz
World-Soft #4553 üzenetére
Mivel nincs 500W-m csak netes forrásra tudok hivatkozni, amely szerint a 500W a Premium V1-re hasonlít,
OpenWrt Asus HW lista
csak a 802.11n támogatás miatt jóval többe kerül (kb. egy tízessel) mint anno a Premium v1 került.
Ha nem tudod kihasználni a 802.11n-t (ami azért könnyen előfordulhat) akkor csak többet fizetsz a Premium hoz képest minden előny nélkül (az 500gP és a 500W a legerősebb vas azaz mindenképpen ezek közzül érdemes választani).A gyári firm tényleg nem seedel (azok tapasztalata alapján akik hajlandók voltak ezt a kitérőt megtenni ahelyett, hogy valami rendes firm-et mint pl. Oleg raktak volna rá egyből). Többek között ezért is felejtős a gyári firm. Az Oleg-ben viszont nincs alapból torrent progi mert szabadon választhatsz mit teszel fel.
Ha rendesen bekonfigolod a router-t USB diszkkel akkor az rtorrent-et utorrent szerű https GUI-n keresztül lehet elérni. Részletek:asus.szte.eu
Mivel a router egy majdnem teljes Linux géppé alakítható (csak videó kimenete nincs) számos FTP alternatíva van.
Pl. screen+wget (a screen arra jó, hogy miután elindítod az FTP-t, leválasztod a terminál ablakról a letöltőprogit -vagy bármi mást-, hogy amikor kilépsz ne álljon le és később egy másik terminál ablakból újra tudj csatlakozni hozzá; elnézést a konyhanyelvért meg ha ismered a screen-t). -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Az Asus wl-500W router az Asus wl-500G Premium V1 vagy a V2-höz hasonlít inkább. (pl. memóriaügyileg)?
A W és a G-ről is olvastam sok jót és rosszat. Érdemes a W-st vásárolni (pl. nagyobb sebesség) vagy az sokkal instabilabb, vagy kevésbé támogatott, stb. ?A második kérdésem, hogy sok helyen olvastam, hogy torrent esetén a letöltés után nem seed-el tovább a router.
Ez már megoldódott? Amúgy az oleg-el hogy megy egy ilyen teltöltés? Külön fel kell tölteni a fájlokat, vagy van rá mód, hogy valami program segítségével úgy működjön mint mondjuk egy utorrent esetén, hogy csak megnyitom a fájlt.Utolsó kérdésem az FTP-ről való letöltésre vonatkozik. Az hogyan zajlik? Most egy Totál Commander esetén tudok tallózni és letölteni is. A routerrrel is tudok valahogy tallózni, vagy a kiválasztott fájlokat kel valahogy egyesével feltennem?
És FTP-Köszi:
Zoli -
Latzee
csendes tag
Megvan mi volt a hiba....
Baratnomeknel volt a gepem is, meg a routerem is.
Az en halokartyamra lett beregisztralva a mac szam a upc-nel, ezt klonoztam a routerrel.
Nemreg hazahoztam a gepem, es a routerem ott maradt baratnomnel...
En ugye router hijan ismetelten beregisztraltam az en halokartyammal a upc-hez, de mar egy masik helyen (masik kabelmodemen keresztul).
Panaszkodott is baratnom, hogy allandoan elmegy a net, ujra kell inditani a routert, es akkor is csak egy darabig birja, par oran belul megint beall.
Baratnomek idokozben vettek egy masik routert es az en mac szamomat allitottak be klonozasra (?!?!?!?! megbeszeltuk direkt, hogy irjak at egy masikra mert gond lesz...), en hazahoztam az en routeremet, es elkezdtem hasznalni. Lellenorizni nem tudtam, hogy atirtak-e tenyleg a mac szamot,mert ugye jelszoval volt levedve a routeruk.
Nalam is hasonlo dolgokat muvelt a router (mily meglepo mi?) mint baratnomnel, meg amit mar korabban leirtam.Gondolom mar mindenki rajott a megoldasra.
2 helyen volt az en halokartya mac szamom beregisztralva.Tegnap beszelgettunk msn-en, hogy mi van a nettel, megszunt-e a problema naluk a az uj routerrel...
Mondta hogy nem, de a battya 1 oran at (??) allitgatta a routreuket, es most sikerult atirni egy uj mac szamra az enyemet..."- mivaaaaa??? meg nem allitottatok at?
-De most, kb 10 perce...."Erdekes modon megoldodott mindennemu problemam a nettel/routerrel.
Termeszetesen a upc kicserelte naluk meg a kabelmodemet is, es nem tudtak megmondani hogy mi lehet a baj
gratula a szakembereknek...
Egy jotanacs... senki se hagyja sehol a mac szamat, mert szopas lehet belole.
ui: a logba amugy mindenfelele zagyvasagot irt szerencsetlen router, nem jottem volna ra abbol, hogy mi a gond.
Azert koszonom a tippeket!
Sziasztok!
-
andrassan
csendes tag
Sziasztok.
Milyen linux paranccsal tudnám elérni, hogy a torrent letöltési könyvtárban lévő már meglévő illetve a későbbiekben létrehozandó könyvtárakat és fájlokat egyből írásjoggal lássa el a rendszer? Kissé fárasztó mindig konzollal bemenni, és átírogatni, biztos van erre egy ügyesebb megoldás is, hogy aztán a samba megosztáson keresztül törölgethessek kedvemre.
Köszi!
-
siemensfun
tag
Lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék két routert összekötni.
Az egyik TComos Pirelli (ez tárcsáz be az IP telefon miatt).
A másik WL-500gP, sehogy sem tudom őket rávenni ara hogy net legyen.
A kábelek jók, csak a beállításokkal van valami gond. A Asuson a legujabb Oleg van fent.
Melyiken mit állitsak mert mind a kettő tud dhcp-t meg hasonlókat.
Ja ha meg a Tcomost visszaállítom hogy csak modemként menjen és a Asus tárcsázon be akkor az Asusnak nem sikerül.
Már ezzel küzdök pár napja. -
odipapa
senior tag
válasz
Angelo_ #4544 üzenetére
Nem működik a dolog, de ezt már próbáltam manuálisan is linuxon keresztül, hogy megváltoztassam a mappa tulajdonságait, de úgy sem sikerült megnyitni hálón keresztül.
Ha a TotalComm-al akarom megnyitni akkor, felajánlja hogy csak rendszergazdaként tudom megnyitni, majd felhasználónevet meg jelszót kér, de nem tudom hogy mik lennének ezek. -
-
Celtis
veterán
Sziasztok!
Egy ideje gondolkodom egy wl500g vásárlásán. File szerver, torrent, sávszélesség kezelés, webcam amire tervezem használni. Olvasgattam a fórumot, és elsőre az elérhető samba sebesség kicsit lehangolt.
Kérdésem az, hogy van-e esetleg bevált, nagyobb teljesítményű alternatívája ennek az eszköznek, amiben esetleg még érdemes lehet gondolkodni?
-
-
Latzee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy wl500gp (v1) routerem, es chellohoz hasznalom.
Kb 3-4 eve mukodik problema mentesen, egeszen mostanaig.
Nem tudom eldonteni, hogy a szolgaltato szorakozik-e velem, vagy a routeremnek van valami baja.A hibajelenseg a kovetkezo (amit mellesleg sosem csinalt azelott):
Bedugtam a kabelmodembe, beallitgattam rendesen, mukodik is, osztja a netet.
Egy ido utan (kb. fel ora) egyszer csak a kabelmodem osszes ledje vilagit kb 5 masodpercig, aztan ujraindul (marmint a kabelmodem). Az ujraindulas utan a router mar nem csatlakoznik a netre, es fele annyit sem villog a router wan-ledje ami alap esetben villog mint a veszedelem (meg akkor is, ha nincs rajta adatforgalom).
1.9.2.7-9 firmware-t hasznalok jelen pillanatban.Hogy tudnam kiszűrni azt, hogy mi a baj? A telefonunk is chellorol megy, es ugy vettem eszre, hogy az is megdoglik ilyenkor... amint ujrainditom a routert, akkor megjavul a telefon is, es megy a net is ...
Felmerul a kerdes, hogy ki akaszt ki kit????
Attol fuggetlenul, hogy nem megy a net, a router elerheto, barmit lehet csinalni vele (pl urjainditani
)
Valakinek volt mar ilyen problemaja?
Mar azon gondolkodok, hogy felrakom a legujabb firmware-t, es ha akkor is szarakodik, akkor elviszem cimbihez. Atirjuk a mac szamot, aztan kiderul hogy ott is rakoncatlankodik-e.Barminemu segitseget/otletet szivesen fogadok.
-
a listre ez jött:
[root@ASUS root]$ ipkg list | grep -i torrent
ctcs - 1.4-8 - CTorrent Control Server (CTCS) is an interface for monitoring and managing Enhanced CTorrent clients
ctorrent - 1.3.4-2 - CTorrent is a BitTorrent client written in the C programming language.
enhanced-ctorrent - dnh3.2-9 - Enhanced CTorrent is a revised version of CTorrent
libbt - 1.05-5 - a C library implementing the core BitTorrent protocol
py-bittorrent - 5.0.7-1 - BitTorrent is a scatter-gather network file transfer tool.
py-bittorrent-common - 5.0.7-1 - BitTorrent is a scatter-gather network file transfer tool.
py25-bittorrent - 5.0.7-1 - BitTorrent is a scatter-gather network file transfer tool.
torrent - 1.4-7 - a collection of scripts that processes torrent files
transmission - 0.82-3 - lightweight BitTorrent client and daemon with WWW interface -
-
az én proémámban nem tud senki segíteni?
-
törölt tag
nekem v2-van, nincs ennek semmi baja, de nem ismerem a v1-est egyenlőre oleggel megy online
sávszélesség korlátozás felfelé gázos, ha meg lehet csinálni akkor is csak a lan portokat és nem az ip-ket korlátozhatod, nagyon droid így
ja a gondolom tudod hogy a gyári soft felejtős -
mokar
csendes tag
sajnos nincs nekik !
-
mokar
csendes tag
Sziasztok !
Gondolkodom egy WL-500GP router megvásárlásán de látom hogy mindenhol csak a V2-s kapható . Gyakorlati tapasztalata van valakinek arról hogy mennyivel gyengébb a V1-től ? Sávszélesség korlátozásra, torrentezésre használnám ! Illetve a stabilitása is érdekelne mert van egy szerverem ami nonstop szolgáltat ( eddig egy Linksys wrt54gl-t használtam )!
Előre is köszi -
sziasztok!
hátha tud valaki segiteni.
az asus.szte.eu-n talált leírás alapján szeretném megokosítani a routerem.
van rajata egy wd mybook, 3 darabba particionálva. fut a samba, tuti.
szerettem volna az rtorrentet is feltenni, de sehogy sem akarja.
ha beírom, amit ott javasolnak, ez a válasz: Cannot find package rtorrent.
vadásztam máshonnan rtorrentet, az sem megy fel. -
törölt tag
sziasztok!
olegre van olyan progi amivel ip szerint meg lehet adni max. a feltöltési sebességet?
vagy, ha csak más firmware-el, akkor melyikkel?
köszi! -
Angelo_
csendes tag
válasz
BlackPlanet #4525 üzenetére
Az idle disconnect nálam 0-ra van állítva (soha nem szakítja meg a kapcsolatot, akkor se ha nincs forgalom), de ettől eltekintve tök ugyanaz a setup.
Azért érdekelne az a log amit az alatt az óra alatt írt, amíg nem kapcsolódott és amit akkor írt amikor sikerült neki, ha lesz még ilyen akkor próbáld meg post-olni vagy küldd el privátban. Esetleg ha szert tudsz tenni másik adsl modemre, akkor azzal is megérne egy próbát. Vagy lehetne érdeklődni a szolgáltatód technikai helpdesk-jénél, ha kifogsz valami hozzáértőbb csókát, akkor lehet hogy tud neked segíteni, mert szerintem nem a router-ben van a hiba.
-
csaboca66
csendes tag
válasz
jasszer #4527 üzenetére
Az admin felületen Te látsz bármit a nyomtatóból?
Igen, nekem felismeri es ki is irja, de ez szerintem nem printer szabvany, hanem usb device szabvany lehet, mert desktop linuxon is szinte minden usb vackot ki tud irni, hogy mi az, legfeljebb kezelni nem tudja. Ezert nem gondoltam, hogy ez szamithat valamit.
Ugy tunik, hogy neked ez kellene, de ez csak desktop linuxokra elerheto. Valahol olvastam, hogy az nslu portok nem akarnak lefordulni, ezert nincs meg optware csomag belole. Ha jo vagy C-ben, meg linuxban, akkor esetleg megprobalhatod leforditani...
-
jasszer
őstag
válasz
csaboca66 #4526 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos mindkét kombót próbáltam már - Asus fw/LPR és Oleg/Raw, ill. feltettem régebbi és újabb drivert is, de sehogy sem akar megmoccanni. Kilöki az adatot szemlátomást a routerre, onnan meg nincs tovább. Az admin felületen Te látsz bármit a nyomtatóból?
MOD: Xp-m van.
-
csaboca66
csendes tag
válasz
jasszer #4522 üzenetére
A Xerox Phaser 3117 (Samsung ML-1610) nincs rajta, de ettol fuggetlenul kivaloan mukodik. Eredeti fw-rel is szepen ment, Oleggel is tokeletes. Nem tudom, hogy haznal-e a nyomtato valamilyen nagy gyarto szabvanyt, mindenesetre linuxhoz is adtak hozza sajat drivert.
Ha Oleg fw van fent, akkor a raw printing opciot bekapcsolva illene neki menni, ha van hozza rendes windows driver (gondolom windows alol szeretned hasznalni). XP alol elvileg az LPR szerveren keresztul is meg kellene moccannia.
-
BlackPlanet
csendes tag
válasz
Angelo_ #4520 üzenetére
ppp options.wan0
noauth refuse-eap
user '*****'
password '*****'
nomppe nomppc
plugin rp-pppoe.so nic-vlan1
mru 1492 mtu 1492
idle 1800 demand
maxfail 0
persist
ipcp-accept-remote ipcp-accept-local noipdefault
ktune
default-asyncmap nopcomp noaccomp
novj nobsdcomp nodeflate
lcp-echo-interval 10
lcp-echo-failure 6
unit 0tegnap kapcsolódott automatikusan de csak egy órával később
(sajnos újrainditottam a routert és már nincs meg a log)
-
jasohn
tag
Hali mindenkinek!
Van egy kis problémám az újonnan vásárolt Vodafone-os mobilnetemmel, mivel a hozzá kapott usb-s Huawei E220-as modememet nem tudom használni a Win Vistás laptopommal, mert a Vistát nem támogatja.
Na erre én a vodafone oldalán lévő firmware frissítést megcsináltam amivel elvileg kezelni lehet a Vistás problémát és az alatt is tudom használni a modemet, de ez után is ezt a hibaüzenetet írja ki:
LÉGYSZI SEGÍTSETEK! -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy mappát hálózaton olvashatóvá tenni, ami a HDD-n van?
És valószínűleg azért nem olvasható mert ott egy program hozta létre. -
Angelo_
csendes tag
válasz
BlackPlanet #4515 üzenetére
Igen, nekem ezzel a firmware-el megy. A log-omban azt látom, hogy naponta egyszer, kétszer dobja el a kapcsolatot, de azonnal újra is kapcsolódik. Meg kellene nézni, hogy mi van a ppp options file-odban:
cat /tmp/options.wan0
A user és password sorokat szedd ki mielőtt post-olod
-
ecaddict
senior tag
válasz
fuligjimmy #4518 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha egy működő konfigból indulsz ki. Pl. korábbi hsz.-ban megadtam egy ilyet.
/usr/local/sbin/post-firewall példa:
#3671A /usr/local/sbin/post-firewall paraméterek:
$1/$2 WAN_IF/WAN_IP
$3/$4 LAN_IF/LAN_IP
$5/$6 DMZ_IF/DMZ_IPElmentés:
flashfs save
flashfs commit
flashfs enableVagy egyben:
flashfs save && flashfs commit && flashfs enableEgyébként én a linux.die.net leírását szoktam használni:
linux.die.net iptables man
Így első ránézésre lehet rémisztőnek tűnik a sok paraméter, de szerintem jó leírás.
Ha valami nincs benne akkor tényleg marad a google... -
fuligjimmy
csendes tag
válasz
freddirty #4517 üzenetére
Van ugye egy külön INPUT és egy FORWARD chain. Van egy post-firewall állomány (/tmp/local/sbin alatt) amiben az input chaint lehet manipulálni pl.: ...
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationÉn azt hittem, hogy eszkimó-delfin .. hal-hal, de ezekszerint ez az iptables nem úgy működik mint a gentoo/suse -ban lévő ?
Miszerint, ha kitörlök minden szabályt, policy-t ACCEPT-re állítom (I/O/FW chain-eken), akkor mindent elfogad ? -
freddirty
senior tag
válasz
fuligjimmy #4516 üzenetére
Van ugye egy külön INPUT és egy FORWARD chain. Van egy post-firewall állomány (/tmp/local/sbin alatt) amiben az input chaint lehet manipulálni pl.:
#!/bin/sh
## FIREWALL
## set default policy
iptables -P INPUT DROP
## deny ftp access from WAN
iptables -I INPUT 1 -p tcp -i "$1" --syn --dport 21 -j DROP
## Allow access to various router services from WAN
## Ports 22 and 65534 are required by dropbear and transmission
for P in 22 65534; do
iptables -I INPUT 1 -p tcp --syn -i "$1" --dport $P -j ACCEPT
done(wl500g.info a forrás)
Ami a webes konfigurációs oldalon a nat setting/virtual server alatt van az kerül a forward chain-be.A fenti módszerrel mehet a port forward és a szűrés egyszerre.
-
fuligjimmy
csendes tag
Sziasztok
Kissebb fejtörést okoz egy WL-500GP az oleg féle 1.9.2.7-10 -es firmware-val.
Egyik ismerősöm megkért, hogy állítsak be rá http/torrent/ftp/samba szolgáltatásokat, mert Ő nem bír vele. Gondoltam, mit nekem, linux ez is, megoldom.
Nos, hiába csináltam bármit, (utolsó kísérlet : iptables -F ; policy-k ACCEPT -re) csak szórta a logba a DROP bejegyzéseket a WAN felől a 20/21/80/8080/8081 -es portokra, attól függetlenül, hogy mit állítottam be. Miután feladtam, nézegettem a router webes felületét, és észrevettem, hogy a srác beállított néhány portforward-ot (egyik sem az említett portok közül volt). Utolsó utáni kísérletként kitöröltem azokat, és láss csodát, minden úgy működik ahogy kell.Ez viszont így nem 100-as megoldás … ha a router mögött is el akarnak érni valamilyen szolgáltatást, akkor ahhoz ujfent be kell állítani portfw-t, amitől viszont megbolondul szegényke, és azokat nem lehet elérni, amik rajta futnak. Nem mondthatnám, hogy ismerem a router-t. Így felmerül bennem a kérdés : amit a webes felületen beállítok (portfw), annak nem kellene látszania az iptables szabályok között ? Össze lehet valahogy hozni a kettőt (az iptables igazodjon a webesfelülethez, vagy a webes felületen mutassa, hogy mik vannak beállítva az iptables -ben) ?
Ebben kérném a segítségeteket.
Találkoztatok már hasonlóval /talán megoldás is van a problémára/ ? Merre/mit keresgéljek a guglin, hogy olyat találjak ami segíthet megoldani a problémát ?
Segítséget előreis köszönöm
Üdv
Fülig Jimmy -
Angelo_
csendes tag
válasz
BlackPlanet #4506 üzenetére
Milyen firmware-t használsz? Nekem is voltak hasonló problémáim bizonyos OLEG verziókkal.
-
BlackPlanet
csendes tag
Sajnos nekem nem kapcsolódott újra. A logban sem láttam semmi próbálkozást 1 órán keresztül. Meguntam és áramtalanítottam utána már volt net kapcsolatom. Több routerben be lehet állítani hogy mennyi idő elteltével próbálkozzon újra a kapcsolat felépítésével de ennél a típusnál nem találkoztam ilyen beállítással.
A log legutolsó ide vonatkozó pár sora látható hogy meg sem próbált újra kapcsolódni.Nov 9 21:01:49 pppd[103]: No response to 6 echo-requests
Nov 9 21:01:49 pppd[103]: Serial link appears to be disconnected.
Nov 9 21:01:50 PPPoE: Disconnected
Nov 9 21:01:55 pppd[103]: Connection terminated.
Nov 9 21:01:55 pppd[103]: Connect time 20437681.5 minutes.
Nov 9 21:01:55 pppd[103]: Sent 1830338743 bytes, received 133156298 bytes.
Nov 9 21:02:26 pppd[103]: Starting link -
jasszer
őstag
Sziasztok,
Egy OKI C3200-as nyomatóm van, amit szeretnék a routerre kötve használni. A gyári pdf szerint megcsináltam LPR-rel, de nem akar működi, az admin felület nem látja a printert, nincs is a kombatibilitási listán a gyártó weboldalán. Van még bmi sanszom hogy működésre bírjam?
-
ecaddict
senior tag
válasz
bizi990 #4508 üzenetére
Kicsit zavaros amit leírtál, pl. nem értem hol van a Linuxos gép amiről a routert szeretnéd mountolni.
Ha azon a LAN-on van mint a router akkor mindegy mi van a post-firewall-ban. Ha meg a WAN felől szeretnéd elérni akkor a 192.168... cím nem lesz jó hanem a WAN IP kell.Egyébként megnéztem netstat -n --listen-el és az NFS port (2049) csak UDP-n szerepelt. Ha WAN felől használod akkor ezt kellene megpróbálni engedélyezni. Ekkor persze rendesen be kell állítani a jogosultságokat és nem root-ra átrakni a nobody-t.
-
bizi990
senior tag
válasz
ecaddict #4481 üzenetére
Megint tettem egy próbát linux-on router nfs csatolásához.
fstab-ban ez van:192.168.1.1:/opt/share/homeserv /media/teszt nfs rw,timeo=14,intr 0 0
mount /media/teszt után ez a hiba jön:
mount.nfs: access denied by server while mounting 192.168.1.1:/opt/share/homeserv
Mi lehet a gond? post-firewall-ban melyik portokat kell engedni? Nálam a tcp: 111, 2049, 32771 van.
-
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #4506 üzenetére
Azért furcsa nekem ez a kérdés, mert nekem úgy működik hogyha megszakad a net, akkor egyből újracsatlakozik. Szerintem ezt nem én állítottam be neki.
-
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani, hogy hogyan lehet a routerben (ASUS WL500gP) beállítani azt, hogy ha eldobja a kapcsolatot (Digi, PPPoE) akkor jelentkezzen be automatikusan.
Előre is köszönöm.
-
Angelo_
csendes tag
Szia,
1-től 4-ig nem probléma, ha elegendő a kb. 2500 kb/s-os átlagsebesség.
A hdspa modemhez viszont driver-t kell fordítani, már ha van hozzá driver...
A VMC driver tudtommal csak a 2.6.20-as kernel verziótól működik rendesen, az Oleg fw jelenleg 2.4.20-as. Esetleg próbálj meg érdeklődni 2.4.20-as kernellel működő driver kód után itt: http://prohardver.hu/tema/huawei_e220/hsz_1-50.html
-
ecaddict
senior tag
válasz
andrassan #4501 üzenetére
Nagyjából ennyi. Ha egy kicsit visszaolvasol láthatod én is kb. ennyit mértem (na jó valamivel többet, de mivel nekem 500gP v1-em van lehet a különbség a gyorsabb prociból vagy a 32 bites RAM-ból jön).
Ha több kell próbálj meg NFS-t használni. Egy alap konfigot leírtam ugyanott ahol a mérési eredményeket megadtam. -
tucsok.
senior tag
Sziasztok! most vettem egy asus wl-500pg routert, a segítségeteket szeretném kérni, hogyan kell a nyomtatót hozzákapcsolni?
köszönöm
-
andrassan
csendes tag
Sambán keresztül 2400k/sec átlagos adatátvitelre képes a rendszer, ez ennyit tud, vagy bele kéne piszkálnom valami beállításba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon
- ELADÓ - Amazon Kindle 2024 16GB Black (ÚJ, SZÁMLÁVAL)
- Macbook Pro 15" - 2019 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, 4GB Radeon - garancia (59)
- Asus Rog Thor II 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest