- OLED TV topic
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
válasz
andrassan #4496 üzenetére
Nézd meg az /opt/var/log/messages tartalmát. Az S99rtorrent oda ir, ha valami gondja van.
Kézzel is megpróbálhatod elindítani (ez csak teszt ne ez legyen a végleges megoldás, mert nem leszel aktív ill. a screen sem fog menni de így ki lehet találni miért nem indul el):
/opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf -
Angelo_
csendes tag
válasz
odipapa #4495 üzenetére
A válasz igen. A megvalósítás módja attól függ, hogy van-e szabad hely a diszken, ami nincs még egyik particióban sem. Ha van, akkor szerintem elég rádugni az USB vinyót egy windows-os gépre és a diszk manager-el megcsinálod és megformázod az új particiót, az üres helyre.
Ha nincs szabad, hely akkor az egyik meglévő particióból kell lecsípni. Adatvesztés nélkül ezt valamilyen diszk buherátor programmal (pl. partition magic) lehet megcsinálni, ott partició összehúzást kell csinálni (shrink partition) és a felszabadult üres helyre megcsinálni a particiót.
-
andrassan
csendes tag
Sziasztok.
R0by leírása alapján konfigoltam a routert (wl-500gp v2), a végső cél a torrent lenne gui-val. Már minden szépen elindul, megy a lighttpd, teszt php-t beolvassa, települt az rtorrent is. Hiába írtam be viszont a post-boot-ba, nem indul el a rendszerrel, meg amúgy máskor sem. Ha beírom manuálisan a putty-ba, ez fogad:
[admin@WL-001FC6820CBA root]$ /opt/etc/init.d/s99rtorrent start
Starting rtorrent
.
[admin@WL-001FC6820CBA root]Nem tudom, mit jelent ez a pont? Ha utána nyomok egy ps -ax- et, nem látom futni.
[admin@WL-001FC6820CBA root]$ ps -ax
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
PID TTY STAT TIME COMMAND
1 ? S 0:01 /sbin/init
2 ? S 0:00 [keventd]
3 ? SN 0:28 [ksoftirqd_CPU0]
4 ? S 0:00 [kswapd]
5 ? S 0:00 [bdflush]
6 ? S 0:00 [kupdated]
7 ? S 0:00 [mtdblockd]
59 ? S 0:00 telnetd
64 ? S 0:00 httpd vlan1
67 ? S 0:00 syslogd -m 0 -O /tmp/syslog.log -S -l 7
70 ? S 0:00 klogd
75 ? S 0:00 [dnsmasq]
77 ? S 0:00 [khubd]
85 ? Ss 0:00 lpd
87 ? Ss 0:00 p9100d -f /dev/usb/lp0 0
91 ? Ss 0:00 waveservermain
95 ? S 0:00 [usb-storage-0]
96 ? S 0:00 [scsi_eh_0]
106 ? S 0:00 udhcpc -i vlan1 -p /var/run/udhcpc0.pid -s /tmp/udhcpc -b
107 ? Ss 0:00 pppd file /tmp/ppp/options.wan0
110 ? Ss 0:00 infosvr br0
111 ? Ss 0:00 watchdog
113 ? Ss 0:00 ntp
119 ? S 0:00 [kjournald]
132 ? S 0:00 dropbear
147 ? Ss 0:00 /usr/sbin/smbd -D -l /opt/var/log/smbd.log -s /opt/etc/samba/smb.conf
149 ? Ss 0:00 /usr/sbin/nmbd -D -n ASUS -o -l /tmp -s /opt/etc/samba/smb.conf
151 ? S 0:00 [kjournald]
162 ? S 0:00 /opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
164 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
170 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
174 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
175 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
198 ? Ss 0:00 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
200 pts/0 Ss+ 0:00 /bin/sh
201 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
202 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
203 ? S 0:01 /opt/bin/php-fcgi
204 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
550 ? Ss 0:01 dropbear
551 pts/1 Ss 0:00 -sh
562 ? S 0:00 upnp -D -L br0 -W ppp0
613 pts/1 R+ 0:00 ps -axVan ötletetek?
-
odipapa
senior tag
Üdv.
Van arra lehetőség hogy a már "beüzemelt" HDD-ra csináljak még egy negyedik NTFS partíciót is, úgy hogy ne sérüljenek a tartalmak a már létező partíciókon?
-
Laca0
addikt
Valakinek sikerült már webkamerát beizzítani a masinával?
-
Laca0
addikt
A DD-WRT oldalán olvastam, hogy van voip-s fw verziójuk is.
Mit értenek ezalatt? Rádugok a router-re egy usb-s telefont és beszélhetek a beállított sip adataimmal? Van csak arról van szó, hogy átengedi a voip forgalmat? -
tr00p3r
addikt
válasz
ecaddict #4490 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Sajnos Linux ismeretem = 0 így lesz küzdelem, de azért nem tántorít el a dologtól. Érdekes, hogy gyári FW nem tudja a torrentet, mert még az ASUS oldalán is azt írják, hogy tudja...
"Download Utility: Help you to maintain and monitor BT/HTTP/FTP download task."
-
ecaddict
senior tag
válasz
tr00p3r #4489 üzenetére
[Tutorial (magyar)]
[Wengi tutorial (angol)]
[Wiki (magyar)]
[Csomagok]
[Oleg firmware oldala]A torrent kivételével a gyári firmware is tudja elvileg ezeket bár sok tapasztalatom nincs a gyárival mert én is, akárcsak a többség lecseréltem Olegre. A router egy majdnem teljes Linux géppé alakítható, neked kell utánna olvasni és eldönteni, hogy tényleg erre van-e szükséged. Ha van némi Linux ismereted vagy nyitott vagy és rászánod az időt akkor menni fog.
-
tr00p3r
addikt
Bocsánat, hogy nem olvasok vissza, de most venném ezt a routert és szeretnék róla megbizonyosodni, hogy nekem tényleg erre van szükségem. Ezt a routert be lehet állítani, hogy távollétemben, kikapcsolt gép mellett, torrentről, FTP-ről illetve HTTP-ről letöltsön? Ez hogy működik? Esetleg van az ASUS-nak újabb routere amelyik a fenti funkciókat tudja?
Előre is köszi a válaszokat?
-
bdevay
csendes tag
Sziasztok!
Én is tervezem egy ilyen router beszerzését itthonra, de létfontosságú az
- 0: USB-s (huawei E272, tkp elég a wvdial hozzá) mobilnet kezelése, megosztása rajta keresztül. Sikerült valakinek már beüzemelni rajta?Továbbá
- 1: file szerverként (ha lehet, nem smb, inkább ftp),
- 2: önálló letöltőként (rapidshare jelszóval, tehát wget+script, data.hu, stb.),
- 3: WIFI-n keresztüli on-line (stream?) videózásra és zenehallgatásra,
- 4: USB SATA HDD kezelésére (kerülendő a FAT32 a 4GB limit miatt, ha lehet inkább NTFS a kompatibilitásért) van szükségem.Vagy sokat akarok? :-)
Tudja ezeket a kütyü akár berhelés árán is, vagy keressek másikat, amit esetleg tudtok is ajánlani?
Üdv és előre is kösz,
Balázs -
BlackPlanet
csendes tag
válasz
PeterPH #4486 üzenetére
Köszi a segítséget
Oké rendben nem használom…
Egy picit kísérleteztem.Most úgy néz ki megy az alábbi beállítással.
A DNS servereket manuálisan állítom be akkor működik.WAN Connection Type: PPPoE
WAN Connection Speed: Auto
Get IP automatically: Yes
Get DNS Server automatically: No
- DNS Server1: 193.110.57.4
- DNS Server2: 193.110.56.8
User Name :XXX
Password : ***
Idle Disconnect Time in seconds(option): 1800
MTU: 1492
MRU: 1492
Service Name(option):
Access Concentrator Name(option):
Additional pppd options:
Enable PPPoE Relay: NoAz "Idle Disconnect Time" 1800-as értéknél használhatok kisebbet?
-
PeterPH
senior tag
válasz
BlackPlanet #4485 üzenetére
Azt a beállítást ne használd, mert lehet hogy a szomszédok net-jét is hazavágod vele.
A vonatkozó log-ot esetleg be tudod másolni a PPPoE kapcsolódási kísérletől? -
BlackPlanet
csendes tag
válasz
PeterPH #4484 üzenetére
Sajnos az alábbi beállítással sem kapok IP-t és a Status: Disconnect
WAN Connection Type: PPPoE
Get IP automatically: Yes
Get DNS Server automatically: Yes
Idle Disconnect Time in seconds(option): 1800
Service Name(option):
Additional pppd options:
Enable PPPoE Relay: No
Viszont Így müxik csak ha véletlenül eldobja a kapcsolatot akkor nem kapcsolódik újra.
WAN Connection Type: PPPoE
Get IP automatically: No
- IP Address: 10.0.0.1
- Subnet Mask: 255.0.0.0
- Default Gateway:
Get DNS Server automatically: Yes
Idle Disconnect Time in seconds(option): 0
Service Name(option):
Additional pppd options:
Enable PPPoE Relay: NoA gépen DHCP-van beállítva.
-
PeterPH
senior tag
válasz
BlackPlanet #4483 üzenetére
Nekem is ilyen kombóm van.
A beállításaim a következők:
WAN Connectoion Type: PPPoE
WAN Connectoion Speed: Auto
Get DNS Server automatically? Yes
User Name: xxx
Password: ***
Idle Disconnect Time in seconds(option): 1800 (default)
MTU 1492 (default)
MRU 1492 (default)
Service Name(option): !!!hagyd üresen!!!
Enable PPPoE Relay? No (default)
Special Requirement from ISP: nem kell kitölteni (default)A gépeden pedig sima DHCP-s kapcsolatot állíts be, ne PPPoE-t.
szerk: az oleg fw verziót most hirtelen fogalmam sincs hol tudnám megnézni.
-
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Internet szolgáltatót váltottam „DIGILAN” és azóta nem tudok a routerrel „ASUS WL-500g Premium (firmware1.9.2.7-10)” bejelentkezni a Digi hálózatába. Ha a gépre dugom az UTP kábelt és beállítom a PPPoE kapcsolatot akkor működik. A routerrbe viszont hiába állítom be a PPPoE kapcsolatot nem kapok IP-t.
Ha van valakinek Digi & WL-500gP párosa és működik neki legyen szíves ossza meg velem hogy milyen beállításokkal sikerült neki.A válaszokat előre is köszönöm.
BPlanet -
christprhrdv
tag
SEGÍTSÉÉG!!
Üdv, beállítottam a routerem (OLEG firm van rajt), működik minden, csak épp vinnék el a vinyómat, amiről épp megy.. Hogyan másolhatom át egy másikra úgy, h minden megmaradjon?
Mivel nem erről indul a router, elképzelhető, h jó megoldás, ha router kikapcs, gépbe USB vinyó be, átmásolok mindent egy "tiszta" vinyó-ra és azzal ismét router power on?
Köszönném, ha hamar választ kapnék...
üdv!
-
ecaddict
senior tag
válasz
ecaddict #4475 üzenetére
Kihagytam egy lépést az NFS-es leírásból. Az írásjoghoz még kell egy-két dolog.
Ha a mount-nál megnézitek az UID és a GUID értékét a WS for Unixnál az -2. Valójában ez nem -2, hanem 65534 csak azért látszik -2-nek mert tévesen előjeles 16 bites számként írják ki.
Az UID/GID 65534 pedig a "nobody" account Linuxon. Ahhoz, hogy így is lehessen írni a routerre csatolt USB eszközre azt külön engedélyezni kell.Ezt az /etc/exports fájl-ban lehet megtenni.
/mnt 192.168.1.0/24(rw,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0)Az /mnt helyett azt kell megadnod amit NFS-ből látni szeretnél. A router Web-es interface-e simán csak az export könyvtárat adja meg (azaz az /mnt után nincs semmi) ami nem elég.
Figyelem! Az, hogy az IP cím és a zárójel között nincs szóköz nem elírás!
A sor lényege, hogy minden UID/GID (tehát minden felhasználó) nobody-lesz (all_squash) és a nobody-t pedig átesszük 0 UID-re (anonuid=0) ami pedig éppen a root (admin).
Mivel nem szeretnénk, hogy minden IP címről ilyen joggal hozzáférjenek a router-hez, lekorlátozzuk a 192.168.1-el kezdődőkre.
Ahhoz, hogy az /etc/exports módosítások ne vesszenek el reboot után (perzisztensen be kerüljön a flash-be) be kell tenni a nevét a /usr/local/.files-ba (minden fájl teljes eléréssel külön sorba).
Ezután:flashfs save && flashfs commit && flashfs enable
Ha minden OK reboot.
Ha valakinek teljes rendszere van és reboot helyett azonnal használni szeretné ez NFS megosztást:
exportfs -rMivel nem vagyok NFS szaki remélem, hogy ha valamit még mindig kihagytam/elrontottam majd valaki kijavít.
1.9.2.7-10 Oleg-et használok, hogy más verzióknál mi van fogalmam sincs.
-
odipapa
senior tag
Üdv.
Van egy kis gond a régi 2G pendrive-al amit a routeren használtam. Vissza szeretném állítani normál használatra, de tudom csak az egyik partítciót elérni (közvetlenül a gépre csatlakoztatva). Próbálkoztam több progival is, de semmi.
Nincs valami megoldás amivel le lehetne "gyalulni" az összes partíciót, hogy visszakapjam a régi formáját? -
r0by
addikt
válasz
Angelo_ #4476 üzenetére
Thundebird-el nem lesz probléma, biztosan nem lesz lutri
Igaz nekem winyó van rákötve a routerra, de ubuntu, vista és xp alól is hozza a jó formáját.
Egyrészt az adott gépre fel kell telepíteni a TB-t (így nem az egész progi indul hálózatról), majd az ini-ben be kell lőni a munkaterületet. Szépen átvesz mindent.
Valóban egy csöppet lassabb így a módszer, de nem annyival, hogy ne érje meg ezt a kényelmet használni.
Számszerűsítve ezt másodpercben , max 5 (hasraütés) sec nálam. Nem egy wasistdas, úgyis csak egyszer indítom általában... -
Angelo_
csendes tag
Ha jól értelmeztem a post-ot, akkor most sem használsz swap területet, hiszen nincs vinyó dugva a router-be. Be kell konfigurálni az USB stick-et valamelyik ismert tutorial alapján, de ki kell hagyni belőle a swap területre vonatkozó beállításokat, tehát elég egy partició a megosztott területnek (ext2 vagy ext3), nem kell swap partició és nem kell a swapon parancs sem a post-boot file-ba. Az usb particiót ubuntu-nak NFS-el kiajánlani, windows-nak pedig samba-val.
Aztán jöhet a lutri játék, hogy mit fognak szólni a windows-os és linux-os thunderbird-ök a samba-n keresztüli, lassú diszken lévő munkaterülethez. Különösen ha két gépről egyszerre bizgatják... :-)
-
ecaddict
senior tag
Azt, hogy a router ne használja swap-ként a pendrive-ot könnyű elérni: Nem kell swap partíciót létrehozni rajta.
Az általad leírt konfiggal nincs tapasztalatom viszont tudom, hogy a router sem fájl szerverként, sem NAS-ként nem igazán erős. Bármilyen USB interface-re tett eszközt max 4 MB/s-el tudod megosztani ami esetleg gond lehet.
Korábban már írtam néhány mérési eredményem (2.5"-es diszk, pendrive sem gyorsabb mint a diszk lineáris elérésnél) most a teljesség kedvéért a lista (sebesség sorrendben):
proftpd: 1.9 MB/s
Samba: 2.9 MB/s
vsftpd: 3.4 MB/s
NFS: 3.6 MB/sEzeket a méréseket szándékosan nagy fájlokkal csináltam, hogy a töredéke se férjen be a memóriába. Nem játszottam a paraméterekkel (vsz. minimálisat javulást érhettem volna el) és NFS kliensként a Windows Services for UNIX Version 3.5 kliensét használtam.
Ez XP felhasználóknak ingyenesen letölthető:
[WS for Unix 3.5]Vélettlen fájl elérésnél, ha az már megvan a memóriában valamivel jobb sebesség értékek is kijöhetnek. Jobb NFS klienssel esetleg valamivel gyorsabb is lehet. Neten 4 MB/s-et olvastam tipikusan.
Fájl rendszerként ext3 használok (és ajánlok). A routeren használt fájl rendszer hálózaton keresztül nem direktbe használod azaz ilyen szempontból az nem meghatározó.
Két választásod van az USB eszköz routeren keresztüli elérésére:
1. NFS
2. SambaMivel az NFS Linux-on alapból van ill. gyorsabb is vsz.ezt lenne érdemes használni.
Mini tutorial/referencia hogyan konfigoltam az NFS-t XP-n:
Router Web interface:
USB application
NFS Server
Enable NFS Server? Yes
Export <amit látni szeretnél, nálam ez a /mnt>
Finish, rebootXP command prompt:
showmount -e 192.168.1.1
Valami ilyesmit kell látni:showmount -e 192.168.1.1
Exports list on 192.168.1.1:
/mnt All Machinesmount \\192.168.1.1\mnt *
Valami ilyesmit kell látni:mount \\192.168.1.1\mnt *
K: is now successfully connected to \\192.168.1.1\mnt
The command completed successfully.Ellenőrzés:
mount
Local Remote Properties
-------------------------------------------------------------------------------
K: \\192.168.1.1\mnt UID=-2, GID=-2
rsize=32768, wsize=32768
mount=soft, timeout=0,8
retry=1, locking=yes
fileaccess=755, lang=ANSI
casesensitive=noHogy a 4 MB/s mire elég nem tudom... Ha sikerül a konfig majd írd meg.
1.9.2.7-10 Oleg-et használok, hogy más verzióknál mi van fogalmam sincs. -
PeterPH
senior tag
A pendrive-ra mindenképpen ext2(3) fájlrendszer kell. Az NTFS-t a router nem tudja normálisan kezelni. Az Ubuntu-d a pendrive fájlrendszerétől függetlenül egy network share-t lát (talán NFS - network file system).
Lehet hogy swap nélkül nem fog menni, mivel a levelezőben elég nagy (néhány 100 mega, néhány giga) méretű fájlokat kell kezelnie a routernek.
Sajnos a pontos beállításokhoz nem vagyok elég guru. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Régóta használom a routert. 1.9.2.7-8 firmware van rajta. Egy desktop gépet, egy notebookot, egy UMPC-t, egy Nokia E51-et szolgál ki hiba nélkül! Van csatlakoztatva egy lézernyomtató, amire minden eszköz (még a telefon is!) tud nyomtatni. Korábban volt rá téve winyó is, amit aztán levettem, mert az asszony panaszkodott rá, hogy hangos. (lakószobában van!) A gépeken megy Wfos és Ubuntu is. Thunderbird levelezőt használok, (az asszony is) ami jó néhány fiókot kezel. Most van egy olyan gondolatom, hogy a Thunderbird munkakönyvtárát jó lenne egy USB kulcsra tenni, ami a routeren lenne. Olyan módon kéne, hogy a router ne tegye rá a swapját, csak néhány Giga, Sambával megosztott területet. Ezt el kéne érni Ubuntu alól is! Mivel az Ubuntu kezeli az NTFS-t, azt hiszem nem lehet gond. A kérdésem az, hogy mit kell faragni a router beállitásán. -
XaraX
addikt
Firefox pedig ezeket dobja,ha megpróbálom azzal indítani:
Figyelmeztetés: Ismeretlen tulajdonság: 'zoom'. A deklaráció el lett dobva.
Forrásfájl: http://192.168.1.1:8081/rtorrent/palette/0/stable.css
Sor: 19Figyelmeztetés: Hiba a(z) 'filter' tulajdonság értékének értelmezése közben. A deklaráció el lett dobva.
Forrásfájl: http://192.168.1.1:8081/rtorrent/palette/0/stable.css
Sor: 25Hiba: syntax error
Forrásfájl: http://192.168.1.1:8081/rtorrent/script.js
Sor: 2058, Oszlop: 1
Forráskód:
() -
XaraX
addikt
A fene megeszi már ezt a ..
Semmihez nem nyúltam,és most ,ha megnyitom az explorerrel a WebUi-t,valamit csinálni szeretnék(leállítás,indítás),ezt kapom:
login as: root
root@192.168.1.1's password:
[root@WL-0022151B8687 root]$ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
Caught Segmentation fault, dumping stack:
Stack dump not enabled.
Aborted -
XaraX
addikt
Néha valami miatt elszórja ezt :
650 pts/2 RNs+ 0:02 /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
(pl ma raggalre is eltünt,)
Ps-ax parancsra ez
645 ? Ss 0:00 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
megvan,a másik nincs és az rtorrent nem megy természetesen,valami 500-as hibára hivatkozva.
Ez miért lehet? -
odipapa
senior tag
Köszi a segítségeteket, de most már fut.
Fullra újra csináltam az elejétől, nem tudom mi lehetett a hiba. -
odipapa
senior tag
válasz
ritkamadár #4465 üzenetére
[root@WL-0022152F80AC root]$ ps axf
BusyBox v1.1.3 (2008.03.17-18:24+0000) multi-call binaryUsage: ps
ennyi
-
odipapa
senior tag
válasz
ritkamadár #4463 üzenetére
login as: root
root@192.168.1.1's password:
[root@WL-0022152F80AC root]$ ps axf | grep .mbd
BusyBox v1.1.3 (2008.03.17-18:24+0000) multi-call binaryUsage: ps
[root@WL-0022152F80AC root]$
Akkor ezek szerint, nem fut!?
-
odipapa
senior tag
Üdv.
Beszereztem egy WD 500gb MyBook Home-ot, előtte egy pendrive-ot használtam tesztelésre.
Nyomtam egy restore-t a routeren,újra megcsináltam az okosságokat (asus.szte.eu:formázás, ssh, samba)
A gond hogy nem tudok csatlakozni a hálózaton keresztül a hdd-hez.
Érdekes hogy az előző megosztás parancsikonja az látszik (csak ez látszik) folyamatosan, akkor is ha kikapcsolom a routert, de ezen keresztül nem tudok csatlakozni.
(Hálózati elérési út nem található vagy nincs jogom belépni.........hiba üzenet)A konkrét kérdés: ha nyomok egy ps-t akkor hol kellene látnom hogy fut-e a samba?
-
Angelo_
csendes tag
-
akom
őstag
válasz
ritkamadár #4457 üzenetére
SIKER !
Nagyon Köszönöm !!! -
ritkamadár
tag
egy kérdésem nekem is lenne...
valakinek müködik a data.hu-s letöltő script: [link]
nálam nem ezzel áll meg: cannot create : Directory nonexistent -
akom
őstag
Sziasztok srácok van egy parancs amit leszeretnék futtatni minden router induláskor.
Az indulási parancsba hogy tudom berakni ? Vagy hova kell ?
(Ez lenne az: /opt/sbin/in.tftpd -v -l -s /tmp/harddisk/) -
Fornetti
csendes tag
Egyik ismerősömnek van egy asus wl600g típusú router-e. Szeretne rákötni 2 gépet, egyiket vezetékkel, másikat anélkül. A gond az, hogy egyáltalán nem tud létrehozni kapcsolatot. Segítsetek légyszi, hogy a nulláról, hogyan kell beüzemelni egy ilyen készüléket. Azt mondta, hogy az ADSL led nem világít, a többi igen (adsl-ük van t-online, 10megás). Próbáltunk belépni a router menüjébe böngészőn keresztül, de ott valami olyasmit írt ki, hogy adsl link down, check your phone... (személyesen nem voltam ott, nem tudom a pontos részleteket). Ja és eddig simán modemre volt dugva a laptop, nem volt másik router. Előre is köszi
-
XaraX
addikt
válasz
ecaddict #4450 üzenetére
Fogalmam sincs,mitől van IPV6 cím.
Talán a Vista miatt esetleg?
Újrapakoltam mindent,most tökéletes lett.
Aktív vagyok,megy minden,igaz,a WebUI csak explorerrel,de mindegy..
A poost-firewallt bepakoltam a poost-bootba,és megy rendesen.
Egy nagy segítséget szeretnék még kérni...
A múltkor sikerült elérnem,csak nem tudom,hogyan,hogy tudjak másolni a "work" mappába,és most megint nem megy.
"engedély szükséges"
Valaki leírná nekem,hogy adjak engedélyt magamnak hozzá? -
christprhrdv
tag
Beállítottam egy másik condig-gal még egy lighttpd indítást. S88lighttpd script-el indul, be is töltődik, csak egy bizonyos idő után leáll!
Miért lehet ez?
Minden ugyanúgy fut tovább, az "eredeti" lighttpd is, a torrent is marad, csak az általam beállított nem.
-
ecaddict
senior tag
Mivel nekem nem DSL modemes net van nálam totál másképp néz ki az ifconfig, így csak tippelni tudok.
Meg kellene próbálni a S99rtorrent-ben mindenütt lecserélni a
-i vlan1-et
-i ppp0-ra
Ilyen sorokat kell keresni:
iptables -I INPUT -i vlan1...
Anno valahol találtam egy boadcom-os ábrát ami sokat segítene, de most nem találom...Ami még feltünt, hogy nagyon sok helyen IPv6 cím van. Ezt, hogy érted el?
-
XaraX
addikt
válasz
ecaddict #4441 üzenetére
ifconfigra ez jött:
br0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:1B:86:87
inet addr:192.168.1.1 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::222:15ff:fe1b:8687/10 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:320489 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:439555 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:58015677 (55.3 MiB) TX bytes:317309960 (302.6 MiB)eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:1B:86:87
RX packets:738703 errors:1 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:900516 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:339121940 (323.4 MiB) TX bytes:457492296 (436.2 MiB)
Interrupt:4 Base address:0x1000eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:1B:86:87
RX packets:71645 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:31315
TX packets:183094 errors:585 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:9105943 (8.6 MiB) TX bytes:134844163 (128.5 MiB)
Interrupt:12 Base address:0x2000lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MULTICAST MTU:16436 Metric:1
RX packets:172551 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:172551 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:64352404 (61.3 MiB) TX bytes:64352404 (61.3 MiB)ppp0 Link encap
oint-Point Protocol
inet addr:87.97.53.93 P-t-P:82.131.170.160 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING MULTICAST MTU:1492 Metric:1
RX packets:480924 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:494364 errors:0 dropped:5 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:268618098 (256.1 MiB) TX bytes:229045560 (218.4 MiB)vlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:1B:86:87
RX packets:249721 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:384622 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:51033200 (48.6 MiB) TX bytes:207326235 (197.7 MiB)vlan1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:1B:86:87
RX packets:488982 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:515891 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:274792086 (262.0 MiB) TX bytes:250165843 (238.5 MiB)
Hogy ez jó-e nekem,azt nem tudom. -
Angelo_
csendes tag
Argumentumokkal lehet vezérelni, azok nélkül egy default módon indul el.
NAME
dropbear - lightweight SSH2 serverSYNOPSIS
dropbear [-FEmwsgjki] [-b banner] [-d dsskey] [-r rsakey] [-p port]DESCRIPTION
dropbear is a SSH 2 server designed to be small enough to be used in
small memory environments, while still being functional and secure
enough for general use.OPTIONS
-b banner
bannerfile. Display the contents of the file banner before user
login (default: none).-d dsskey
dsskeyfile. Use the contents of the file dsskey for the dss
host key (default: /etc/dropbear/dropbear_dss_host_key). This
file is generated with dropbearkey(8).-r rsakey
rsakeyfile. Use the contents of the file rsakey for the rsa
host key (default: /etc/dropbear/dropbear_rsa_host_key). This
file is generated with dropbearkey(8).-F Don't fork into background.
-E Log to standard error rather than syslog.
-m Don't display the message of the day on login.
-w Disallow root logins.
-s Disable password logins.
-g Disable password logins for root.
-j Disable local port forwarding.
-k Disable remote port forwarding.
-p port
Listen on specified tcp port port; up to 10 can be specified
(default 22 if none specified).-i Service program mode. Use this option to run dropbear under
TCP/IP servers like inetd, tcpsvd, or tcpserver. In program
mode the -F option is implied, and -p options are ignored.-a Allow remote hosts to connect to forwarded ports.
-
Laca0
addikt
Pedig ssh-n jelentkezek be, mindig! A Telnet le is van tiltva a szolgáltatások között!
PID TTY TIME CMD
1 ? 00:00:01 init
2 ? 00:00:00 keventd
3 ? 00:00:24 ksoftirqd_CPU0
4 ? 00:00:11 kswapd
5 ? 00:00:00 bdflush
6 ? 00:00:00 kupdated
7 ? 00:00:02 mtdblockd
59 ? 00:00:06 httpd
65 ? 00:00:00 klogd
68 ? 00:00:01 nas
70 ? 00:00:01 dnsmasq
72 ? 00:00:00 khubd
80 ? 00:00:00 lpd
82 ? 00:00:00 p910nd
87 ? 00:00:56 usb-storage-0
88 ? 00:00:00 scsi_eh_0
95 ? 00:00:00 infosvr
97 ? 00:00:01 watchdog
100 ? 00:00:00 ntp
117 ? 00:00:00 udhcpc
118 ? 00:00:00 kjournald
125 ? 00:00:00 dropbear
135 ? 00:00:00 syslogd
139 ? 00:00:00 cron
145 ? 00:00:00 xinetd
157 ? 00:00:01 smbd
159 ? 00:00:03 nmbd
193 ? 00:00:04 kjournald
254 ? 00:00:06 transmissiond
257 ? 00:00:00 transmissiond
258 ? 01:25:25 transmissiond
513 ? 00:00:00 busybox_httpd
7122 ? 00:00:01 dropbear
7123 pts/0 00:00:00 sh
7137 pts/0 00:00:00 ps
Ezek futnak. És ebben a pillanatban is be vagyok jelentkezve SSH-n. -
ecaddict
senior tag
-
christprhrdv
tag
Üdv!
A lighttpd mappája, ahol a weboldalak találhatók, kívül esik a samba megosztásomon, de ftp-t úgy állítottam be, h a Home mappából is "feljebb" léphetek, így el tudok odáig navigálni, de - gondolom - az attributuma miatt (755) nem tudok oda ftp-n keresztül másolni.
Ha adok jogot íráshoz is, az nem jelent veszélyt a feltett weblapra? Úgy értem, h http-n keresztül (php vagy hasonló miatt) nem tudnak attól még az ott lévő fájlokban kárt tenni? Gondolom nem, de azért erősítsetek meg!
Köszi!
-
DLDKox
aktív tag
YoDCTCS-nek mások az alap portok.
ez legyen a /usr/local/sbin/post-firewall ban:
#!/bin/sh
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 2676:2706 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 18000 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination :22
iptables -t nat -A VSERVER -p tcp -m tcp --dport 18000 -j DNAT --to-destination :18000
iptables -A INPUT -j DROPPersze ha kívülről nem akarsz ssh-zni és a yodctcs webes felület sem kell akkor azokat a sorokat kihagyhatod.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy megy az ssh, jelenleg is be vagyok jelentkezve, de nem fut ssh daemon? -
ecaddict
senior tag
Nem tudom volt-e már olyan helyzetetek, kelett volna egy terminál a routerhez, de csak egy browser állt renelkezésre olyan firewall mögött ami csak http portokat enged ki.
A megoldás amit találtam nem a legjobb, de legalább működik (a lassúság miatt jó ha megy a parancsok vakon gépelése).Le kell tölteni hozzás az Ajaxterm-0.10.tar.gz-t valahonnan a webről és kicsomagolni a routeren a <webroot>/ajaxterm/ könyvtárba.
(A cliens a browser-ben futó AJAX-os ajaxterm.js amit az ajaxterm.html-en keresztűl tölt le a browser. A szerver oldalon a megoldás magja a ajaxterm.py python szkrip.)Az ajaxterm.py-ban a köv. sort (418. sor):
fcntl.ioctl(fd, struct.unpack('i',struct.pack('I',termios.TIOCSWINSZ))[0], struct.pack("HHHH",h,w,0,0))
le kell cserélni erre:
fcntl.ioctl(fd, termios.TIOCSWINSZ, struct.pack("HHHH",h,w,0,0))
Figyelem a python érzékeny a szöveg mélységére (indentálás).
lighttpd.conf-ban engedélyezni kell a mod_proxy-t:
server.modules = (
#...
"mod_proxy",és kell még a köv sor:
proxy.server = ( "/ajaxterm/" =>
(
(
"host" => "127.0.0.1",
"port" => 8022
)
)
)Megtekinthető demó:
[link]
start script:#!/bin/sh
PATH=/opt/bin:/opt/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin
PIDFILE=/opt/var/run/ajaxterm.pid
OPTIONS="/mnt/ajaxterm/ajaxterm.py -d -P $PIDFILE"
NAME=ajaxterm
d_start() {
if [ ! -f $PIDFILE ]; then
python $OPTIONS
logger -t $NAME "Started PID: `cat $PIDFILE`"
fi
}
d_stop() {
if [ -f $PIDFILE ]; then
PID=`cat $PIDFILE`
kill $PID
logger -t $NAME "Stopped PID: $PID"
rm -f $PIDFILE
fi
}
case "$1" in
start)
echo "Starting $NAME"
d_start
echo "."
;;
stop)
echo "Stopping $NAME"
d_stop
echo "."
;;
restart|force-reload)
echo "Restarting $NAME"
d_stop
sleep 1
d_start
echo "."
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop|restart|force-reload}" >&2
exit 1
;;
esac
exit 0Sikeres connect után a script a proci 30%-át viszi, azaz csak akkor érdemes használni amikor tényleg kell és csak https-en.
-
ecaddict
senior tag
Az iptables a szabályok láncát mutatja. Ha van olyan szabály ami engedi a packet-et akkor nem érdekes mi a köv. szabály vagy mi van a lista végén.
Egyébként nálam az S99rtorrent script megy. Ha valami gond van vele akkor kézzel is meg lehet próbálni elindítani az /opt/etc/init.d/ könyvtárból
./S99rtorrent start
Ha valami gond van, akkor a hiba ide kerül: /opt/var/log/messages
A szkriptet azzal a feltételezéssel írtam, hogy a WAN interface a vlan1. Ha ez nem igaz akkor az mindent megmagyaráz.Ha nem a szkript nyitja a firewall-t ill. indítja az rtorrent-et akkor passz. Ha más megoldást használtok nektek kell kitalálni miért nem megy.
Ha nem megy az rtorrent van más progi is, pl. transmission népszerű mostanság (nemrég találtam rá, hogy pl. a Popcorn Hour NMT A-110-ban is megy). Persze a transmission is igényli, hogy legyen port nyitva a firewall-ban...
-
XaraX
addikt
Postbootba raktam az 55010-es port nyítását,most így néz kí:
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:55010 flags: SYN,RST,ACK/SYN
DROP all -- anywhere anywhere state INVALID
ACCEPT all -- anywhere anywhere state RELATED,ESTABL ISHED
ACCEPT all -- anywhere anywhere state NEW
SECURITY all -- anywhere anywhere state NEW
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp spt:bootps dpt:b ootpc
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp
DROP all -- anywhere anywhere
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:55010
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpt:55010
DROP all -- anywhere anywhereÉs így sem jó,ugyaúgy "passzív a státusz.
-
XaraX
addikt
Egész pontosan így néz ki tulajdonképpn:
"Chain INPUT (policy ACCEPT)
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:55010 flags: SYN,RST,ACK/SYN
DROP all -- anywhere anywhere state INVALID
ACCEPT all -- anywhere anywhere state RELATED,ESTABL ISHED
SECURITY all -- anywhere anywhere state NEW
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp spt:bootps dpt:b ootpc
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:55010
DROP all -- anywhere anywhere2
A toorrent most egy portra van állítva,ami az 55010-es -
christprhrdv
tag
válasz
ecaddict #4423 üzenetére
Hát az jó kérdés mi nyitogatja a portot, post-firewall-ban csak egy sor van és nincs köze torrenthoz..
A lényeg, h megy, mert már szedtem is le..
Az indításon kívül mindent úgy csináltam, ahogy az asus.szte.eu-n az rtorrent-nél írtak..[OFF]..ahh már meg is van!
az oldaon az S99rtorrent-ben van a script, ami nyitogat portokat, at elindul, csak mivel sokunknak nem ment a torrent, főleg a webui (bad response) ezért nézegettem, h nincs is valójában az torrent progi a memóriában.. Tehát S99rtorrent lefut, csak a post-boot-al indítom magát az rtorrent-et..[/OFF]
-
vbbb
őstag
válasz
Sir Riccio #4428 üzenetére
Csak megtalálta végül a routert, vagy magától megjavult?
-
Sir Riccio
addikt
Köszönöm a segítságet.
Megjavult.:
-
Sir Riccio
addikt
Megpróbáltam a Firmware Restoration Tool-t de semmi. Kihúztam a tápot, nyomvatartottam a resetgombot és visszadugtam közben a tápot és még egy ideig nyomvatartottam de nem talált wireless eszközt. Mondjuk kábelen keresztül próbáltam, de gondolom azzal nincs baj.Valakinek valami más ötlet?USB-n keresztül esetleg?
-
vbbb
őstag
válasz
Sir Riccio #4424 üzenetére
Firmware Restoration?
-
Sir Riccio
addikt
Üdvözlök mindenkit, lehet, hogy már leírtátok a megoldást a problémámra de kérlek benneteket nézzétek el nekem ebben az esetben, hogy nem olvasok vissza, szimplán csak kérdezek. Az a story, hogy volt 1 kis áramszünet a házban tegnap. Azóta az AUSUS WL-500G Premium routerem csak villog, a upc is a mögötte lévő PC mac címét látja, észre sem veszi, hogy van a modem és a pc között 1 router is. Van valami megoldás amivel életre tudnám kelteni vagy dobjam ki?Gyári alap firmware volt rajta.
előre is köszönöm!
üdv -
ecaddict
senior tag
válasz
christprhrdv #4422 üzenetére
Ha nem használod az inditószkriptet mi nyitja a firewall portokat (post-firewall?)? így lehet megnézni mit enged a firewall:
iptables -L
Nálam pl. (nem az egész):iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:65532 flags:SYN,RST,ACK/SYN
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:65531 flags:SYN,RST,ACK/SYN
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:65530 flags:SYN,RST,ACK/SYN
DROP tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ssh state NEW recent: UPDATE seconds: 120 hit_count: 3 name: ASSH side: source
DROP tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp state NEW recent: UPDATE seconds: 120 hit_count: 3 name: AFTP side: source
tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ssh state NEW recent: SET name: ASSH side: source
tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp state NEW recent: SET name: AFTP side: source -
-
XaraX
addikt
válasz
christprhrdv #4420 üzenetére
Nekem sem indult automatikusan,Én ezt tettem:
#!/bin/sh# Start all init scripts in /opt/etc/init.d
# Start /opt/etc/init.d/S80lighttpd
# Start /opt/etc/init.d/S99rtorrent
# executing them in numerical order.
#
for i in /opt/etc/init.d/S??* ;do
Rc.unslung-ba írtam be az rtorrentet és a lighttpd-t,azóta indul rendesen. -
christprhrdv
tag
válasz
christprhrdv #4417 üzenetére
Valaki segítene nekem?
Ha nincs bent indításkor a processlistben az rtorrent, akkor hogy tudom elindítani, h minden reboot után automatikusan elinduljon ez:
rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
Ez nem jó megoldás, ha beírom post-boot-ba?
#!/bin/sh
rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.confköszi
-
XaraX
addikt
válasz
ecaddict #4416 üzenetére
Az indító szkript a linken szereplő,ezzel is küzdöttem kicsit,mire sikerült.
Viszont nem raktam új rtorrentet,ez volt eredetileg is.
WebUi firefox alatt nem működik,megáll "betöltés" felirattal,de Explorerrel most már megy rendben(kivéve,hogy torrentet nem tudok berakni valamiért,viszont Ntorrentel meg tudom oldani.)
Nem tudom,mi a gáz,de kikapcsolt tűzfallal is "passzív"
Ja,és most már tudok másolni a routeren lévő winyora,nem tudom,mit csináltam,de már van jogosultságom. -
christprhrdv
tag
LACA0!
Megvan a megoldás az asus.szte.eu-n megadott rtorrent telepítés utáni gondunkra (BAD RESPONSE a WebUI felületen, és nTorrent sem csatlakozik)
Egyszerűen a leírásból kimaradt az rtorrent elindítása!
Itt írja is mit kéne reboot után látni:
"Újraindulás után csatlakozzunk fel ssh-n, és adjuk ki a ps -ax parancsot, és ha ilyesmit látunk a végefelé a listának, akkor jól dolgoztunk"Csodálkoztam is, h miért van a "flashfs save && flashfs commit && flashfs enable", mikor nem is írtunk semmit a flashbe.. szóval a post-boot-os indítás nincs bent a leírásban!
Így el kell indítani: rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
Ezután már megy is minden! A WebUI is és az nTorrent is!
üdv!
-
ecaddict
senior tag
-
-
vbbb
őstag
Ezt keresd:
/opt/etc/dctcs.conf
Ez van benne:
#sample config file
#change these according to your system
torrent-directory=/otp/torrent (Ha csak 1partició van akkor a /opt/torrent nevű könyvtárat hozzál létre!
download-directory=/opt/download (Itt ugyancsak a /opt/download -nevű mappát!)#change user name and password
user= ezt állítsd át
password= ezt isexit-hours=168
exit-ratio=5.6
cache-size=1
restart-torrents=0download-limit=0
upload-limit=0#check-interval=0
#port=18000
#arbitrary arguments to ctorrent
ctorrent-args=-P -UT1810- -A uTorrent/1810#url to prepend in the details box
#detail-url=ftp://192.168.1.1/mnt/disc0_3/ Ezzel nem nagyon szórakoztam, csak próbálkoztam.#arbitrary arguments to wget
#wget-args=-c#write-stats=1
#ctorrent=/usr/bin/ctorrent
#client-host=localhost:15000
#htmlroot-directory=/usr/share/dctcs/www/darkside.ctcs.gui/
#wget=/usr/bin/wgetHa ezekkel kész vagy és a dctcs begépelése után nem ír ki hibaüzenetet a böngésződbe ez illeszd be:
http://192.168.1.1:18000
Itt már be tudsz jelentkezni.
Ja, ha van nano felrakva az jól jöhet...én a vi-t nem szeretem! Vagy rakjál fel a Windows alá egy Winscp-t...én azzal csinálom legtöbbször.
Ha akarod lehet magyarítani a yodctcs-st, de felesleges....
-
-
vbbb
őstag
válasz
Angelo_ #4402 üzenetére
Valami ilyen leírásból csináltad meg? Nem lenne tényleg rossz, ha feleslegesen nem pörögne...kipróbálom én is.
Kompatibilitási lista:
VID PID Vendor Product Working?
0402 5637 ALi Corp. M5637 IDE Controller no
04b4 6830 Cypress Semiconductor USB-2.0 IDE Adapter no
04cf 8818 Myson Century, Inc. Fast 3.5" External Storage no
04fc 0c15 Sunplus Technology Inc. SPIF215A USB-SATA bridge yes
04fc 0c25 Sunplus Technology Inc. USB-SATA bridge yes
05e3 0702 Genesys Logic, Inc. USB 2.0 IDE Adapter no
067b 2506 Prolific Tech. Inc. Mass Storage Device yes
067b 2507 Prolific Tech. Inc. Mass Storage Device yes
067b 3507 Prolific Tech. Inc. ATAPI-6 Bridge Controller yes
07ab fcc7 Freecom Freecom Mobile Drive yes
0930 0b02 Toshiba GigaStore yes
0bc2 0501 Seagate USB Mass Storage no
0c0b b159 Trekstor DataStation maxi m.u yes
0d49 3210 Maxtor Maxtor 3200 yes
0d49 7000 Maxtor OneTouch yes
1058 0704 Western Digital External HDD yes
1058 1010 Western Digital External HDD yes
152d 2338 JMicron JM20338 SATA, USB Combo no
1652 6600 Super Top USB 2.0 IDE DEVICE no -
tpeter
aktív tag
válasz
christprhrdv #4403 üzenetére
Habár nincs ilyen jellegű tapasztalatom, biztos vagyok benne hogy bárimilyen image-t át tud húzni hálón. Azért ne feledd, hogy az USB igencsak korlátolt átvitelre képes. Elvileg megoldható, gyakorlatban mégsem ajánlanám.
-
christprhrdv
tag
Most olvasgattam épp, hogy egyes frimware-nél pxelinux-ot és így ubuntu-telepítőt nyomnak fel asus-ra, így mindenféle rendszerlamaz nélkül fel lehet telepíteni egy "szűz" gépecskét hálón keresztül boot-olva..
A kérdésem az, hogy pxelinux csak telepítőt tud indítani? Nem lehetne konfigolni úgy, h teljes linux-ot indítson az ASUS-ra kötött HDD-ről? (pl. olyat, mint amilyen az Ubuntu telepítőjén van, hogy CD-ről indul, nem telepít)
Így bármilyen oprendszerhalott gépet hálóra kötve el lehetne indítani, arról nem is beszélve, h ITX gépet összerakva akár vinyó nélkül is mehetne egyik szobában egy kis netezős gép... stb.
Erre tud vki megoldást?
-
Angelo_
csendes tag
Mivel többen is érdeklődtek HDD fogyasztás felől közzéteszem legújabb tapasztalatomat:
2.5 collos, 320GB-os HDD-t kötöttem V1-es premium-ra. Csak a router-ről kapja a tápot, több napja már folyamatosan megy és nincs melegedési probléma a táp részéről sem. scsi-stop is működik rajta, tehát le lehet állítani ha nem fut olyan service aminek kell a HDD. -
christprhrdv
tag
(4385)
Lejjebb kérdeztem dupla webserveres megoldást. Nem tud vki rá vmit mondani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest