Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exelsior24

aktív tag

válasz Tin #25322 üzenetére

Szia!

Hasonló hibával szenvedek már egy ideje.
    Van a fő router-em egy ASUS TUF-AX5400-as , ezzel soha semmi gondom nem volt se korábban, se most, amióta beállítottam minden szuperül működik rajt (DHCP, DNS, WiFi, port továbbítások, stb ....).
    Vettem mellé egy ASUS RT-AX59U és AiMesh-be kapcsoltam őket, nincsenek messze egymástól kb 3,5 - 4 méter van a két router között illetve két vékonyka fal egy folyosóval, 5Ghz-en jó, erős, stabil kapcsolattal kapcsolódnak egymáshoz.

Az első hetekben nem volt semmi gond, aztán jött pár Firmware frissítés mindkét eszközre, azóta ha a lakás távolabbi felében vagyok és a laptop vagy okostelefon az RT-AX59U-ra kapcsolódik, néha fogja magát és nem akarnak betölteni a weboldalak, vagy nem töltődnek be a képek, mobilon a Wifi-nél kiírja hogy nincs internet kapcsolat, pedig van és a két eszköz között stabil 5Ghz-es AiMest kapcsolat van.

Egy ideig szépen normálisan netezek vele, aztán fogja magát és lehal a rendszer, nem töltenek be a weboldalak, facebook-on a képek,videók, csak megy a homokórázás, vagy a betöltő csík.
    Ilyenkor ha kikapcsolom a mobilon vagy laptop-on a WiFi-t és újra bekapcsolom és felcsatlakozok rá vissza akkor egy ideig újra normálisan működik, majd fogja magát és megint nem akarnak betöltődni a netes tartalmak. Tényleg olyan mintha a DNS adatokat nem adná át egymásnak a két router AiMesh-en , vagy valami miatt megborul az egész rendszerük. Nem értem, hogy mi okozza, és a log-ban sem látok semmi hasznos információt ami segíthetne a hiba megszüntetésében.

Új hozzászólás Aktív témák