-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tt_to
tag
válasz
szaboi6512 #10096 üzenetére
Délelőtt feltettem a 386.2-t, bár nekem 56-os routerem van, de itt egyelőre nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet vagy problémát eddig minden megy szépen, de nyilván nyomkodni kell még.
Ami pozitív, hogy az időzónát helyretették, nem jön már a korábbi figyelmeztetés.A changelogban írják hogy a "JFFS partíció gyári alapértelmezett visszaállítást igényel."
Én ezt egyelőre nem tettem meg, mert nekem ebben vannak tárolva a TM működéshez szükséges beállítások (portok átengedése), de úgy látom működik mert a TM kívülről is megy, vagyis elérem, de majd ennek még utánajárok ha lesz időm.
- UPDATED: OpenVPN to 2.5.1.
VPN-em még nincsen, de a közeljövőben majd azt is szeretnék, úgy látom ezen a téren is készült az FW-be valami újítás. -
szaboi6512
őstag
válasz
MaCS_70 #10098 üzenetére
Tehát szerinted ha egy Asus routerre nincs Merlin, akkor nem is lehet vele torrentezni, azaz a Download Master nem torrentezésre szolgál?
Nyilván nem gondoltam ilyet, mikor egyes Asus routerekben gyárilag benne van.
Csak azt szándékoztam mondani hogy nagyságrendekkel nagyobb teljesítményre képes ha entware alól telepítve használjuk- Nekem ez a tapasztalatom.Kíváncsiságból kipróbáltam a nem merlinezhető AX92-esen a DM-t, és letöltöttem pár anyagot. Jelentem, működik.
Kétségtelen, ezt nem vitatom. -
válasz
szaboi6512 #10080 üzenetére
"Ennyi feltétlenül szükséges ahhoz hogy torrentezni tudjál."
Tehát szerinted ha egy Asus routerre nincs Merlin, akkor nem is lehet vele torrentezni, azaz a Download Master nem torrentezésre szolgál?
Kíváncsiságból kipróbáltam a nem merlinezhető AX92-esen a DM-t, és letöltöttem pár anyagot. Jelentem, működik. (Amúgy ez egy lemaradt Transmission.) Szóval, bár Merlin-párti vagyok, de csak a torrent miatt nem igaz, hogy Merlint és Entware-t kell telepíteni, nem kell megijedni!
MaCS
-
szaboi6512
őstag
Helló!
Tudja valaki hová tüntette el az Asus a download szekcióból a Utility ás a Discovery programokat?
Lehetséges lenne hogy már nem elérhető? -
szaboi6512
őstag
Üdv!
Valaki próbálta már a legújabb Merlint RT-AX58U routerra?
Köszi -
szaboi6512
őstag
Megpróbálható ez alapján , akár gyári fw-re is feltenni.
Esetleg ez, Úgynevezett merlinként, de kizárólag saját felelősségre!
Innen van a 65P routeremre ún. Merlin fw, kifogástalan a mai napig.
De hangsúlyozom, csak saját felelősségre! -
GSP
aktív tag
válasz
TeeJay #10092 üzenetére
A hibaüzenet az, hogy pl. a whatsapp küldi, hogy átmegy adatra wifiről, illetve ha ki-be kapcsolom a wifi-t, vagy cserélek a 2.4 és 5 GHz között, akkor van ez a "checking the quality of your internet connection" és néha az a vége, hogy "connected but no internet".
Panellakás, két szoba, nem nagy, szóval a jel okés kellene legyen...
Köszönöm az infókat, ha még bármi lenne, kipróbálom.u.i. itt 5 GHz-en senkit nem láttam (wifi analyzer és netspot), mind 2.4 és 20 MHz.
-
TeeJay
félisten
Az mi hogy hibát dob?
Biztos van elég jelerősség?
5GHz sokkal kevesebb falan bír átmenni mint a 2,4GHz
Lehet 1 fal még oké 2-n meg már annyira gyenge hogy csak az SSID-t látod de érdemi átvitelt nehéz lesz összehozni rajta3 blokk közül a 100-as a legerősebb teljesítményre majd a 36 és a végén az 52-es
Persze majd ha kitesztelted kiderül melyik a jó nálad -
Sajnos érdemben nem tudok erről nyilatkozni, mivel eleve nem torrentezem, ezért eleve nem ismerem az elvárásokat, igényeket.
Egyszer pár éve pár hétig nem nyilvános tanulmányi anyagokat töltögettem le privát vonalon, és arra akkor nekem tökéletesen megfelelt a DM.
Most is haverok, akik a lehető legegyszerűbb megoldást akarják használni, AC68b1 és N18 routerek DM-ein keresztül max. napi 1-2 filmet, sportműsort töltögetnek le, fogalmam sincs róla, hogy milyen paraméterekkel, de még nem kerestek meg azzal, hogy gyorsítani kellene a rendszeren.
MaCS
-
GSP
aktív tag
válasz
TeeJay #10087 üzenetére
Köszönöm TeeJay.
7 (max 9) szomszédot lát a wifi analyzer.
Mind 20 MHz-en jelennek meg. Menjen 40 MHz-re?
A 13-as csatorna szabad, okés lesz.
Sebességet 2.4-en 96 Mbps-t mutat.
Reális speedtest 75 Mbps, pont ahogy mondtad.5 GHz-en 36-oson dobta a hiba üzenetet, szóval megyek tovább az 56-osra, ha az sem okés még próbálom majd a 100-ast.
-
tt_to
tag
válasz
MaCS_70 #10085 üzenetére
Sima otthoni torrentezéshez ugyanis minden ellentétes híreszteléssel szemben pont megfelelő a gyári Download Master.
- Ezzel a kijelentéseddel én nem igazán tudok egyetérteni, persze csak a saját személyes tapasztalatom alapján, és olyan kb. 1,5 hónapos (de inkább csak olyan 3 aktív hét után) Ax56 használat alapján, ugyanis a gyári sw nálam a 300/20-as netnél kb. 0,1-0,7 MB/s sebességgel töltött le, a feltöltés pedig amikor seedeltem, akkor max 40 kB/s volt, akár 10 torrent állt seedben, akár 1, ez nálam nem ment 40 kB/s fölé.
Járatlan vagyok a témában itt sem kaptam semmi segítséget ezért külföldi fórumokon összebogarásztam kínkeservesen hogyan kell Entware-t meg TM-et feltelepíteni a routerre nulla linux előélettel, és most azt kell mondjam a DM meg a Transmission között ég és föld a különbség, a letöltés 7 MB/s is jön, a feltöltés meg a seednél megy a max. 2 MB/s sebességgel, ami a feltöltési net sebességem fizikai korlátja, tehát ezzel így teljesen elégedett vagyok. -
TeeJay
félisten
2,4GHz
N only mód
fix 20 vagy 40MHz, előtte azért nézd meg mennyi szomszéd wifi van, mert ha nincs szabad csatorna akkor 40MHz mód többet fog ártani mint használni
ja és ha már megnézed wifi analyzerrel a csatornákat akkor 1-13 között látni fogod melyiken van legkevesebb szomszéd és tedd arra fixen
13-as csatornát ha minden eszközöd kezeli általában azon szokott lenni a legkevesebb szomszéd
így 20MHz-en 2antennás klienssel 150megabit link összejöhet és abból úgy 70-80megabit átmegyHa több kell akkor meg 5GHz wifi
-
Az Entware egy csomagkezelő a routeren futó Linuxhoz.
Nem feltétlenül van szükség rá, mint ahogy Merlin helyett a sima gyári rendszer is megfelelő -- bár kétségtelen, hogy a Marlin az igazi, az Entware pedig nagyon hasznos.
Sima otthoni torrentezéshez ugyanis minden ellentétes híreszteléssel szemben pont megfelelő a gyári Download Master. A Transmission ugyan kétségtelenül jobb, de nem nélkülözhetetlen.
A Merlin/Entware páros mellett szól mondjuk pár olyan apróság is, mint az olyan hasznos programok lehetősége, mint pl. a Mindnight Commander, ami nagyságrendileg könnyíti meg az állományok rendezését.
MaCS
-
Yeffy
veterán
válasz
szaboi6512 #10083 üzenetére
bocs, azt lehagytam, h mint mini-NAS, ertettem, h hogy szuperal.
mint wifi & router, en is meg vagyok elegedve vele, jo kis cucc, hiaba "csak" belepo modell az ax kategban.akkor atnyalazom milyen lehetosegek vannak NAS-okban is.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
erre meg valaki esetleg tudna reagalni ha kerhetem?
"ezen lehet futtatni Pi-hole-t nativan, vagy kell hozza egy RPi?"
-
szaboi6512
őstag
akkor a tied hasonlo kategoria, mint az enyem, megkerdezhetem, hogy szuperal a mindennapokban? gondolom csak 1 vinyot tudsz radugni?
Maximálisan hozza amit vártam tőle, főleg wifiben.
Igen 1 vinyóval használom(Egy usb elosztó segítségével lehetne több is, de oda ha ilyen igények vannak már tényleg NAS kell, ez nem arra való.)
ez az entware meg Transmisi lennenek a "NAS kliensek"/szukseges segedprogramok a futatasahoz, ugye?
Nekem ezek a torrent futtatásához kellenek. -
Yeffy
veterán
válasz
szaboi6512 #10080 üzenetére
koszi neked is.
ez az entware meg Transmisi lennenek a "NAS kliensek"/szukseges segedprogramok a futatasahoz, ugye?akkor a tied hasonlo kategoria, mint az enyem, megkerdezhetem, hogy szuperal a mindennapokban? gondolom csak 1 vinyot tudsz radugni?
-
szaboi6512
őstag
Elsőkénr Merlin sw kell rá.
Aztán entware (Lehetőleg ext3 vagy ext4-re formázott hdd-vel.
Végül Transmisi vagy rtorrent telepítése.
Ennyi feltétlenül szükséges ahhoz hogy torrentezni tudjál.
Jómagam ezekkel a beállításokkal használom egy Asus RT-AX58U routeren. -
Szerintem simán tud.
Az ismeretségi körömben sokan használnak régebbi, gyengébb Asus routereket is NAS-funkciókra, amint tettem én is évekig.
A tapasztalatok szerint egy AXX56-osnak nem okozhat problémát néhány aktív torrentszál kiszolgálása és közben médiatartalmak továbbítása.
Persze nyilván sokkal előbb meg lehet fektetni, mint egy akár egyszerűbb NAS-t, de aki az ismerőseim közül váltott, az mind a NAS-ok fejlettebb felhasználókezelése vagy programtelepítési lehetőségei miatt tette.
Tehát érdemes kipróbálni a routert NAS-funkciókra, komoly eséllyel beválhat.
MaCS
-
Yeffy
veterán
természetesen csodát nem szabad várni egy routertől ilyen téren.
nyilvan, a kerdesem arra iranyult volna, h kocatorrentezesre/mini fajlszeronak ez tud-e alternativa lenni egy NAS-sal szemben, vagy inkabb felejtos, mert gyenge/lassu?valamint
illetve felettem levo kerdesre reflektalva, ezen lehet futtatni Pi-hole-t nativan, vagy kell hozza egy RPi?
-
dkess
őstag
Persze lehet USB háttértárat dugni az USB csatlakozókra, de természetesen csodát nem szabad várni egy routertől ilyen téren.
@GSP, #10071
Elméletileg hasonló esetekre itt van az Asus által ajánlott hibaelhárítás menete: [link] .
Így látatlanban azt mondanám, hogy egy gyors próbát első körben lehetne tenni, ha az 'Internet settings' -nél a DNS értékekhez a Google -t adod meg próbaként (8.8.8.8 és 8.8.4.4).
-
GSP
aktív tag
Sziasztok!
Megoldást keresek a következő problémára.
A router egy Asus RT-AC68U, jelenleg Merlin firmware-el (gyárival u.a. a gond).
A háztartásban két okos telefon, illetve egy tablet van, mind android (+1 desktop pc).Gyakran előfordúl, hogy nincs wifi kapcsolat az eszközök és a router között ("connected but no internet").
Minden friss firmware fel volt rakva, mégis a routerre gyanakszom, egy áramkimaradás okozhatott valamilyen maradandó sérülést?A kábeles net persze szépen, gyorsan működik a pc-n.
A csatolt képet illetően a manuális beállitás esetleg megoldás lenne?Előre is nagyon köszönöm.
-
Yeffy
veterán
udv,
nemreg beujitottam egy AX56U-t (koszi dkess az infokat!), nagyon popec kis cucc, elso korben meg vagyok vele elegedve.
olyat kerdeznek, h mivel van rajta 2 USB csati, lehet/erdemes ezen valami fajta mini NAS-t futtatni? birna a tempot masolas/olvasasban? nyilvan nem szamitok ra, h ugyanolyan gyors lenne, mint ha dedikalt NAS-om lenne (gondolkodom ezen is), vagy PC-ben lenne a vinyo, de erdekelne, mik a lehetosegek?
illetve felettem levo kerdesre reflektalva, ezen lehet futtatni Pi-hole-t nativan, vagy kell hozza egy RPi?
-
PpenoO
őstag
Tegnap frimwaret frissítettem AX55ös routeremen és utána elszállt a net kapcsolatom. Mint kiderült valamiért a Pi-Hole nem tud működni mint DNS szerver. Ha automatára állítom a DNS szerver opciót akkor megy a net. Pi-Holet ugyanazon az ip címen elérem és látszólag minden ok a DNS szerverrel de valahogy a router nem tud DNS kapcsolatot teremteni vele. Korábbi frissítések során nem futottam ilyen problémába. Csináltam factory resetet és visszatöltve a setupomat ugyanabba a hibába futottam.
Találkoztatok már ilyen problémával, merre induljak el?
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Beújítottam egy AX82U-t, lecserélve egy AC86U-t. Erre az AX82U-ra is volt most nálunk asus cashback mint korábban az AC86U-ra. Arra 45 €-t kaptam vissza az asustól és most a AX82U-ra 50€-t fognak visszafizetni.
Mellé sikerült gombokért kb. 14€-ért Intel Wi-Fi 6 Gig+ AX200 kártyát venni svéd amazonon [link]
Laptopom eddig AC86U-n keresztül ftp-n synology szerverről másolva belekarcolt a 80 megabájt/sec sebességbe, de stabilan 65-75 között másolt 5GHz-en AC 8265 wifi kártyával. Telefon Xiaomi MI 10 ugyanez kb.
Most AX82U-n keresztül ugyanez a felállás de wifi-6 kártyával Betonstabilan semmi ingadozás 106-108 megabájt/sec. Gyakorlatilag kábeles sebességet megy. Mi 10 is kb. ugyanezt tudja 1200 mbps-al csatlakozik.
Azt hiszem ez az upgrade megérte. -
Bacusuz
őstag
válasz
Vasy09 #10063 üzenetére
A jelenlegi mesh hálózatom úgy néz ki hogy az
RT-AC66U_b1 a fő mesh,
RT-AC66U_b1 + RT-AC68U a nodek
és ha jól értelmezem Vasy09 válaszából a 68U tudja a smartconnectet a 66U_b1 nem(ezt azért gondolom, mert nem látom a bekapcsolás lehetőségét a router felületen).Ezzel kapcsolatban lenne felétek 2 kérdésem
-ha a fő mesh és a node mest felcserélném akkor a mesh hálózatot újra kellene konfigurálnom, vagy csak kijelölöm a 68U-t fő meshnek és kész?
-az előző kérdésem akkor lenne érdekes, ha a mesh hálózatban így be tudnám kapcsolni a smartconnectet, vagy mindháromnak smartconnect képesnek kell lennie? -
dkess
őstag
Ami fontos: az értékek nem Mb/s -ben vannak. Ezek MB/s. Nagyon nem mindegy - van alhangon egy nyolcszoros szorzó ...
Ugye az értékek nagyjából itt mozognak:
5 GHz: 18 MB/s (144 Mbps) körül
2.4 GHz: 7 MB/s (56 Mbps) körülKorábbi hsz -ed alapján a router egy AX58U. Ugyanakkor milyen internet kapcsolat, honnan töltesz le (nem lehet, hogy az korlátoz?), mennyi és milyen kliens kapcsolódik internetre párhuzamosan (pl. torrentező PC éppen vagy kiscsiliárd egyéb WiFi kliens).
Nos, maguk a mért értékek egészen borzalmasak (jó OK, mindennél van rosszabb is) ... A Xiaomi M3 elméletileg Dual Band AC, 5 GHz -en 2x2 MIMO. LEgalábbis a teszt- és specifikációs oldalakon (külföldi is) ezt irogatják ... Ez pl. 5 GHz -en maximális linksebességben 867 Mbps -t jelentene. Ebből a routerhez aránylag közel és megfelelő internet kapcsolatot feltételezve olyan 4-500 Mbps -t tudnia kellene.
Ugyanakkor a telefon SOC gyártója szerint ( [link] ) ez nem tud 2x2 -t:
Ilyenformán 5 GHz -en maximális linksebesség 433 Mbps lehet (azaz a fentebb leírt gyakorlati várható sebességek is feleződnek). Azaz mindjárt reálisabb ez a 144 Mbps körüli mért eredmény ... Akkor ez ennyit tud ...
Hogy legyen némi összehasonlítási alap is. Egy kétéves S10 brutálisan erősen zavart környezetben (társasház többtucatnyi 3-4 pálcás azaz max. térerő környéki szomszéd WiFi mellett) tud olyan 700-750 Mbps valós mért sebességet (még AX50 router -el is). Amennyiben nincs zavaró tényező, akkor meg megnyílik a 800 Mbps feletti tartomány is ... Korábban raktam be ilyen mérést közel 900 Mbps -ről is - igaz az almás mobil és AX82U tandem volt ...
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
RT-AC68 és RT-AC66U B1 routerek gyári legfrissebbb firmware támogatja a smart connectet? -
need
addikt
Reggelt mindenkinek...
dkess segítségével szétválasztottam a 2.4 és az 5Ghz sávot és a telefonomat (Xiaomi M3) átraktam 5 Ghz sávra és végeztem egy letöltést hogy mennyi is az annyi mekkora az a sebesség..
a blokk mérete 5494 mega volt.. készült egy kép és én ebből nem tudom eldönteni hogy ez a sebesség most jónak vagy rossznak mondható az értékek Mb/s vannak..
-
need
addikt
Sziasztok
ASUS RT-AX58U használok.
Van arra lehetőség hogy a wifi külön használja a 2,4 és a 5 gHz sávot külön SSID névvel jelszóval.
Ha igen akkor ezt hol találom vagy hogy tudom beállítani?? -
Clemi
veterán
válasz
Gubek-Einste #10047 üzenetére
Köszi, már túl vagyok két reseten, de nem hozott megoldást. A hibára a JBL-től kaptam megoldást, ami mindössze annyi volt, hogy ne direkt az Iphone-al, hanem a Google Home alkalmazást bevonva próbáljam meg bevonni Airplay eszköznek a Soundbar-t.
Működött a megoldás, de ami érdekes volt, csak a 2,4Ghz-es sávot látta a Google home, csak azon engedte a csatlakozást, úgyhogy szólt is, hogy a telefonnal csatlakozzak át arra. Utána már a telóval visszalépve az 5Ghz-re ugyanúgy működik az Airplay. -
PyroS
senior tag
válasz
Gubek-Einste #10050 üzenetére
Köszönöm szépen !
-
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Holnap költözünk egy családi házba. Eddig Digi 1000-netem volt egy Asus Ac57u V2 routerrel.
Viszont a családi háznál sajnos csak a Vodafone 500M netje elérhető. A felső szinten van a Connectbox,az alsó szintre szeretném kábellel össze kötni az Asus Ac57-el. Letudná nekem esetleg írni ennek a beállítását? Köszönöm.
-
-
czegee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #10041 üzenetére
Köszi a tippet, hétvégén adok neki egy próbát
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Egy Asus AX58U routerem van és egy JBL Bar 5.1-et szeretnék beállítani AirPlay eszköznek. Mikor beüzemeltem a routert, néhány mp alatt létrejött a kapcsolat. Lévén friss router, az állítgatások során kipróbáltam a Smart Connect módot és az új így létrejött hálózaton is szinte azonnal létrejött az AirPlay kapcsolat. Miután többek tanácsára kikapcsoltam ezt a módot és visszaneveztem az 5G és a 2,4G sávokat a korábbi nevükre, az öröm megszűnt,
ugyanis azóta nem lehet létrehozni az AirPlayt WiFi-n egyik sávon sem. Látszólag elindul a létrehozás, de ha meg is jelenik a jóváhagyó képernyő, hosszú tekerés után eldobja, váratlan hibával. Tudom ez inkább a Soundbar hibája lesz, de gonoltam fix csatornára téve, talán mégis létrejön a kapcsolat.
A JBL adatlapján ez van. Itt milyen fix csatornát kellene beállítanom?
-
válasz
czegee #10035 üzenetére
A kérdésem jóval specifikusabb ennél, konrkétan asus felületén mit kellene beállítanom az IPTV felületen? A wifi professionalnél kell a IGMP snooping-ot is bekapcsolni annak ellenére hogy csak kábellel lesz összekötve?
LAN/IPTV menüpont alatt kell engedélyezni az IGMP Proxy-t és IGMP Snooping-ot.Olvastam itt DMZ-t is meg hogy a Telekom eszközt PPOE passtroughba tenni, de annyira nem értek ehhez, ha ebben tudna valaki segíteni megköszönném.
A szolgáltatói eszközt PPPoE passthrough módba kell tenni, a saját eszköz pedig menjen router módba. -
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex #10034 üzenetére
Köszi! Én is ebben bízok, hogy valami beállítás változott meg. Ezért is kérdezem, hogy valaki változtatott a gyárin, de mindenki úgy használja, a szokásos ajánlottat leszámítva. MTU-n sem változtattam.
Még a DoS védelem kikapcsolását javasolták, de az is alap kikapcsolton van.
Egyébként régebben azt hittem a DIGI korlátozza a letöltést, mert vezetéken is lassú volt, de ott megjavult. -
Alex91
félisten
AX92U: 5 GHz-es savok meg mindig xarakodnak. Most ugyan nem megy el, de leesik az iPaden a sebessege. Erdekes, a tobbi eszkoz megy normalisan. Hiaba inditom ujra az iPadet, nem jon vissza a sebesseg. Alapban 500 gbps korul merek, ha beesik, akkor 100 lesz. Mas eszkozon jon a szokasos wifi-s sebesseg.
-
czegee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #10032 üzenetére
A gond ott van hogy az IPTV kényes egy állat, a szobába ahol a második asus eszköz lesz ott csak egy UTP van, ezért az lenne a logikus hogy az asusba kötöm rá az STB3at.
A kérdésem jóval specifikusabb ennél, konrkétan asus felületén mit kellene beállítanom az IPTV felületen? A wifi professionalnél kell a IGMP snooping-ot is bekapcsolni annak ellenére hogy csak kábellel lesz összekötve?
Illetve ha AiMeshel használom a 2. eszközt node-ként, akkor pl esélytelen arra az eszközre kötni az IPTV-t ha jól sejtem..Olvastam itt DMZ-t is meg hogy a Telekom eszközt PPOE passtroughba tenni, de annyira nem értek ehhez, ha ebben tudna valaki segíteni megköszönném.
-
vargalex
félisten
válasz
pinnacle #10033 üzenetére
Akkor lehet még gond, ha a kérdéses kliensnél használt frame méret nem egyezik a WAN kapcsolatod frame méretével. Pl. be van kapcsolva a Jumbo Frame használata. Ez LAN esetén nem okoz gondot, mert a router switch-én halad át. Viszont LAN-WAN forgalomnál a routernek kell darabolni a kimenő csomagokat, illetve újra egyesíteni a beérkezőket.
Persze, mivel telefont is érint, így lehet, hogy valami router oldali wifi beállítás lesz.Egyszóval én az MTU beállításokat nézném át...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #10023 üzenetére
Köszi Dragon3000, woodworm! Arra kellene rájönni mi a különbség wifi szempontjából a fájl másolás, illetve az internetes adat között, azzal megtekerve, hogy a feltöltés viszont jó. Vezeték nélküli Energia mód, Legnagyobb teljesítmény, de telefonon, tableteten is felezett a letöltés. Régen a kis laptopon is jó volt a letöltés.
PC, SSD-ről is másoltam wifin keresztül a laptopra. Ez persze még jobb lett, (látom szegény N3710 alig bírja) tényleg fura mi lehet a probléma.
Nincs más megoldás, vissza kell vinni, de lehet még megvárom az FTTH-ra átkötést. Csak az a furcsa, hogy még senkinek sem volt ilyen gondja. -
-
mpo
veterán
válasz
czegee #10027 üzenetére
Nekem Digi FTTH van, egy ZTE ONT-vel.
Mellette van az Asus RT-AC65P és abból 4 UTP kábel megy ki.
Ez a megoldás neked miért nem jó?
Ha UTP megy Asus-ból Asus-ba és onnan az STB3-ba, akkor fölösleges a második Asus, mert 4 port elsőn is van.
Ha a 2. Asus a WIFI miatt kell, az más kérdés. -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RT AX58U router. Lehetséges az user-defined qos rules-nál a sorrendet változtatni anélkül, hogy törölni kellene mindent?
-
czegee
csendes tag
Sziasztok, többek javaslatára beszereztem 2 db ASUS Ax56U routert amelyekkel a meglévő sagemcom 5655-öt szeretném leváltani/kiegészíteni.
Adott 3 IPTV és egy PC amiket ethernettel szeretnék használni.
A következő topológiában szeretném használni az eszközöket:
Ez az elrendezés szabadon variálható ( A PC és az STB1 és STB2 akár az asusra is köthető), ami fix hogy A Sagemcomhoz van kötve az egyik Asus AX56U, ehhez van kötve a másik ASUS AX56u, és ebből 2. ASUS eszközből kell megoldanom a 3. IPTV-t.
Van esetleg itt olyan aki megtudja mondani pontosan milyen beállításokkal fog ez nekem megfelelően működni? Mert ahogy korábban említettem már volt nálam anno egy Asus pack amivel vagy net nem volt a 2. eszköznél vagy az iptv nem működött.
ui.: A két ASUSt lehetőség szerint Aimeshel szeretném használni.Előre is köszi a tippeket!
-
woodworm
veterán
válasz
pinnacle #10022 üzenetére
Itt a natolással lesz gondod, mert hálózaton belül szépen dolgozik a wifi, 5GHz-en teljesen rendben van az az 500Mbit körüli sebesség, 2,4 GHz-en pedig a 20MHz-es csatornaszélességen is nagyon jó a 120 Mbit. Utóbbi érdekes, mert nem szabványos a linksebesség. Úgy néz ki, hogy szép csendben tudja a turboqamot az intel.
-
Van valami trükkötök a kerek Zigbee hőmérők hátlapjának levételére? (elemcseréhez)
Van ugye egy kis horony egy pénzérme élének fogadására, de az anyag annyira lágy, hogy csak a horony élét tudom kivésni, de el nem fordul a lap. Aztán pedig visszapattintani szintén lehetetlen a horony segítségével (ami ugye már kicsorbult...).
Köszönettel: MaCS
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #10022 üzenetére
Telefonokra nincs ötletem, de a laptopnál nem kavarhat be valami energiatakarékos üzemmód? Mert wifi-s gondot pl az intel ac 7260-ról lehet találni, ami energiatakarékos üzemmód miatt fordulhatott elő. Hátha hasonló gond előjön a 7265-nél is. Esetleg wifi driver frissítést is megnézhetnél, ha még nem próbáltad.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Raktam már be parancssoros képet is. Megnéztem újra a kis laptopon ugyanaz, mint Windowsos alkalmazásból.
Dragon3000 PC kábellel van kötve a routerre, wifin keresztül másoltam a laptopra. Megnéztem 2,4Ghz-n, ott is hozta a papírformát. Ez a kérdés, hogy lehet még 2,4GHz-n is nagyobb sebességgel másolni, mint amit 5GHz-n tudok internetes letöltésnél? Más típus adat a fájl másolás, mint a netes tartalom? Szerintem a végén kiderül, hogy valami banális hiba miatt van az egész, hasonlóan a Samsung J5 2017 telefonomhoz, ami a wifire csatlakozva, kiüti a 100-as csatornáról a routert. Azzal is jó sokáig szívtam.
TeeJay Köszi! Nekem a fele is elég lenne.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #10017 üzenetére
Mi köze ehhez a diginek? Csak egy lan kábel megy be a lakásba és kábelen keresztül megy is a neted rendesen, a wifit a saját routered oldja meg és ott jön elő valami hiba.
Viszont az a furcsa, hogy fájlt másoltam PC-ról a nem túl acélos kis laptopra, és végig tartotta a 60MB/s-t. Wifin Mbps-ben nem tud ennyit.
Itt most wifi-n ment a másolás is, vagy kábelen, mert a szövegből kábelre tippelnék, de utána meg erre hivatkozol, hogy a fájl másolás meg megy rendben wifin. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #10012 üzenetére
ASUS-tól ezt a választ kaptam.
Amennyiben a QOS nincs bekapcsolva, beállítva semmilyen korlátozás, úgy maximális sebességet kell bírnia, nincs más korlátozási beállítás. Győződjön meg róla, hogy semmilyen interferenciát keltő eszköz ne legyen a router közelébe (tv, micro stb). Amennyiben hibás, úgy kérem vigye vissza a kereskedőhöz és kérje annak a garanciális ügyintézését, mert nincs erre más speciális beállítás, csak a QOS ahol korlátozásokat lehet beállítani.
QoS nincs bekapcsolva, alapbeállítás.
Viszont az a furcsa, hogy fájlt másoltam PC-ról a nem túl acélos kis laptopra, és végig tartotta a 60MB/s-t. Wifin Mbps-ben nem tud ennyit.
woodworm előbb említett laptopról. Megnéztem, tényleg gyengébb ha fut az InSSider. Látható ez az ismeretlen router, ami több betonfalon keresztül is erősebb, mint a sajátom 2 méterre.TeeJay Köszi! Ez jó ötlet.
Feleannyi, mint a tied. Ez, hogy a fenébe lehet? Mondjuk ez is 10x annyi mint amennyivel a DIGI jön le. Valaki hallott már ilyenről, hogy fájlmásolásnál hozza a jelzett sebességet, internet letöltésnél meg nem? Lehet a Samsung J5 2017 tud csak ennyit.
PC-n iPhoneon, hogy lehet ezt megnézni?Kis laptopon megvan. Ezt kerestem, tudtam van ilyen valahol. Akkor viszont valami rejtélyes DIGI hiba lesz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #10009 üzenetére
Ez volt az alap probléma, hogy vezetékesen jó, de wifin a letöltés majdnem feleződik, míg a feltöltés nem változik. Ha Gigabiten meglesz a "felezett" 3-400Mbit, az már bőven jó lesz, az viszont nem ha marad az 50Mbps.
woodworm én a sebességet telefonnal, tablettel, MacBook-al nézem, amin nincs Inssider. Ha csak nekem van iylen problémám, akkor lehet valami egyedi hibás router kaptam, amit remélhetőleg javítanak, cserélnek. Ezt viszont jó tudni, hogy kell a gyári reset frissítés után.
-
woodworm
veterán
válasz
pinnacle #10001 üzenetére
Valami nem kóser az asus rate kijelzésével, nem ez lesz a baj. Egyébként az inssider tényleg visszavesz az elérhető sebességből, ha fut mérés közben. Tegnap valamiért nagyon kicsi sebességeket mértem és én is ugyanazt tapasztaltam amit te, 5GHz-en 100Mbit, inssider mellett 50Mbit.
Megejtettem egy gyári resetet és minden helyreállt, 5GHz-en 450-500 Mbit, 2,4 GHz-en ~250Mbit. Ha futtattam mellette az inssidert, akkor 50-100Mbittel kevesebb sebességeket mértem.
A 2,4GHz-es kapcsolat valószínűleg turboqam sebesség, de a tulajdonságoknál nem jelenik meg. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #10005 üzenetére
Köszi mindenkinek! Nekem 100-as csatornán a legjobb, pont abból vettem észre ha kidobta a telefonom onnan, hogy gyengült a vétel. MacBook Air 2017-el valamivel jobb a vétel, és ez a lényeg, hogy a lakásban (4 szobás panel), mindenhol szinte egyforma. Lehet megvárom a Gigabites DIGI bekötést, hogy akkor mi lesz. 3-400Mbit gondolom azért bőven elég. Írtam az Asusnak kíváncsi vagyok majd mit válaszolnak, tudnak erről a problémáról.
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #10004 üzenetére
Tedd már el 100-as csatornáról, simán lehet hogy bezavar
36 meg 52-es blokkra tegyed és úgy tesztMindkét Redmi Note 9S 866mbit linken van, router erre ennyit jelez
Szóval itt még csiszolhatnának mert a 60M az minden csak nem pontos
Ja és arra sem jöttem rá hogy két azonos telefon egyikre írja hogy STBC Yes másikra meg No, pedig még a wifi beállítás is azonos mindkét telefononAkárhogy nyomoztam nem jöttem rá hogy lehet ez
Most látom hogy BW 20M miközben fix 80MHz-re van állítva
Ez a wifi napló elég viccesre sikerült és nem nagyon javították a FW-ben -
pinnacle
nagyúr
válasz
gdarvas #9993 üzenetére
Visszaraktam a 2020/06/18, 3.0.0.4.382.52272 firmwaret. Gyári visszaállítás, újraindítás is megvolt. Semmi változás.
Illetve annyi, hogy a lakás legrosszabb vételű helyén a földön is majdnem annyi a letöltés, mint a router mellett.
Úgy néz ki vihetem vissza, remélem kicserélik, megjavítják. Mondjuk tényleg furcsa ez a wifin lévő letöltés "korlátozás."
Egyébként a Rate 54M, nem azt jelenti, hogy a csatlakozott eszköznek max 54Mbps letöltést engedélyez. Akinek jól működik nézze meg legyen szíves, neki mennyit jelez. -
válasz
Gubek-Einste #10000 üzenetére
Az AX68 ezen az áron számomra egy kicsit nehezen értelmezhető ajánlat.
MaCS
-
gabro0
őstag
válasz
Gubek-Einste #10000 üzenetére
Mennyi lehet a reális ára? Én olyan 40-45k körül mondanám a tudását figyelembe véve.
-
pinnacle
nagyúr
Nem tudom mitől van ez a gond. Lehet valami hibás sorozatot kaptunk páran, ahol az újabb firmwarekkel max 50Mbps a letöltési sebesség. Windowsban vagy valami alkalmazással nem lehet megnézni mi a wifi maximális letöltési sebessége? Lehet a Windowsban van valami elállítva?
woodworm neked mit ír ki Max Rate-nek? WiFiAnalyzer-rel valamivel jobb. Még mindig van az a hiba, hogyha a Samsung J5 2017 telefonom csatlakozik a routerre, akkor kidobja a 100-as csatornáról, amin a legjobb a lefedettség. Az egész lakásban szinte annyi, amennyi a router mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest