- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Na igen tudnak az ASUS nál ezekről, csak csesznek normális javításokat kiadni "
Az Asus azon cégek közé tartozik, amelyek érdemben foglalkoznak a frissítésekkel, komolyabb biztonsági sérülékenységek esetén akár EoL típusok esetén is.
Persze, lehetne jobb is, de ki nyújt érdemben jobb szolgáltatást ebben az árszegmensben?
MaCS
-
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris #24593 üzenetére
Problem solved, elfelejtettem a vendéghálózat beállításánál beállítani, hogy a mesh-re is érvényes legyen.
-
ffodi
veterán
Tavaly jeleztek felhasználók az SNBForums-on is hasonló eseteket.
Illetve itt a hivatalos. (01/02/2025 ASUS Router AiCloud vulnerability)Lehetséges, hogy nálad is hasonló lesz.
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok, meghibásodás miatt újratelepítettem a két AiMesh képes routerem, azonban a vendéghálózaton lévő eszközök nem csatlakoznak a node-hoz. Határozottan úgy rémlik, 2-3 éve, egy régebbi firmware-rel még simán csatlakoztak. S hát miért ne lenne így, mi ok lenne arra, hogy ne így legyen?
-
ludla
őstag
Sziasztok! Még mindig nem hagy nyugodni
Olyan módszert találtam hogy a WPS gombot folyamatosan nyomvatartom kikapcsolt állapotban majd bekapcsolom addig nyomom míg kétszer felvillan a bekapcsolás jelző.
Ezután böngészőben http://192.168.1.1/upload.html címen beadja a router fw kezelőjét.
Gondolom ez ugyan az lenne mint a restoration program?
Amúgy végig fut a telepítés de sajnos semmi, nem érem el a routert
Valami ötlet mit lehet még tenni?
Annyi legalább már világít a WAN meg a Wifi de viszont nincs wifi ha rákeresek .Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 169.254.107.60: Destination host unreachable.
Reply from 169.254.107.60: Destination host unreachable. -
ludla
őstag
válasz
Csorbi #24564 üzenetére
Azzal került, a router vacakolt dobálta a WAN kapcsolatot, próbálkoztam menüből egy frissítést amire azt jelezte nincs, pedig van. Utána próbáltam a gyári beállítások visszaállítását menüből, azt se működött, utána jött a WPS hard reset, azóta halott, próbáltam újra fw tenni hátha de nem akar sikerülni hiába megyen végbe a folyamat látszólag. Ja próbáltam a 30/30/30 törlést is.
-
kpityu2
őstag
válasz
Pikkolo^^ #24580 üzenetére
Az a baj, hogy a node-on is megpróbáltad a hálózatba rakni. A node-ot reseteld, kösd be vezetékkel és a fő routeren inditsd el a hozzáadást. Vezetékkel egyszerűbb a tapasztalatom szerint. Ha nem sikerül, mindig resetelni kell a node-ot, mert beleragad a konfigba ha valami gond van.
-
Márton
nagyúr
válasz
Peter Kiss #24583 üzenetére
Bakker, elakadtam.
Megcsináltam a regisztrációt, de utána a köv. lépésnek azt mondja "add network".
Milyen network? ip cím, stb? Nem egy általam kitalált url előnevet kéne megadni valahol?
"don't forget to download the IP Updater" - ugye nem kell kis wines app hozzá, a router intézi, ahogy eddig?segítsetek kis Vuknak!
-
válasz
blakey #24581 üzenetére
Ez tiszta sor, Neked más vált be, Neked voltak problémáid az Asusszal.
Nekem évtizedes távlatban és több routeren nem volt gondom az Asus DDNS-sel, viszont pár havi használat után annál több a DuckDNS-sel, a FreeDNS-sel és a No-IP-vel.
Egyébként nagyon egyetértek Veled abban, hogy a havi ébren tartási teher "fáradság". De minimum macera, nyűg, különösen a semmihez képest.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
MaCS_70 #24579 üzenetére
Mivel nálam többször probléma volt, nem működött, így évekkel ezelőtt váltottam, azóta 0 probléma, tehát nekem jobb. Ennél több indokra nincs szükség, szerintem, és nem függők semmitől és senkitől. Nem routerhez vagy IP-hez kötött, hanem felhasználóhoz, ott és akkor használom, amikor és amivel akarom.
#24577 Márton
Általában itt:
#24578 Tosee
Routerben beállítod és utána aktiválódik -
Pikkolo^^
addikt
válasz
kpityu2 #24568 üzenetére
A leírásod alapján próbáltam csatlakoztatni az AiMesh hálózathoz az AC68-s routert, de sajnos sem Wifi-n, sem LAN-n keresztül nem veszi fel. Megtalálja, mennek a százalékok és kb. 2 perc után az alábbi hibaüzenetet írja ki.
1. Én próbálom beállítani, harmadik fél nincsen aki ezen ügyködne.
2. 2 méteren belül vannak.
3. Bevan különben nem ismerte volna fel.
4. A node-n keresztül is próbálkoztam hálózatba rakni, akkor is ezt írja ki.
5. A node alaphelyzetben van jelenleg.A mesh-ben van jelenleg másik 2 db AC66U B1 amelyik eszközöket anno minden gond nélkül csatlakoztatta. A fő router AX5400-as.
-
Tosee
őstag
válasz
blakey #24576 üzenetére
DNS-O-Matic -ot próbáltam beüzemelni, OpenDNS regisztrációm már volt régebbről.
Hozzáadtam DNS-O-Matic -hoz, de várakozik a frissítésre már percek óta! Gondolom azonnal le kellene kérnie az adatokat?! Mit ronthatok el? Hiába kattintok az Update account info-ra. OpenDNS-ben engedélyezve van az IP-cím frissítése (Dynamic IP Update). -
-
tobias40
veterán
válasz
kpityu2 #24568 üzenetére
OK,így egyszerűnek tűnik.
Köszi a helpet!
Remélem hétfőn már megérkeznek és tudom tesztelni őket.
Node-nak ezek a tipusok megfelelnek,igaz?
Csak bővítem az udvarra a hálózatot,ezért nem akartam sokkal többet költeni rá.
Vagy van ezeknek vmi bibije?(jókor kérdezem már meg)
-
kpityu2
őstag
válasz
tobias40 #24567 üzenetére
A node WAN portot rádugod a vezérlő router egyik LAN portjára és a vezérlő menüjében a + AiMesh csomópont menüpontot választod. Megkeresi, felkonfigolja. Lehet, hogy resetelni is kell a node-ot. Ha kifogsz olyan régebbi gyártmányt amin még nincs AiMesh képes FW, akkor lehet, hogy előtte azt is frissítened kell rajta. Ha megvan a konfig, leválaszthatod és ugyanezt eljátszod a másikkal. Ha az is megvan mindkettőt a végső helyére teszed és bekapcsolod. A vezérlő meg fogja találni őket és csatlakoztatja a hálózathoz.
-
tobias40
veterán
Vettem 2 db Asus RT-AX53U routert,node-nak állítom be a meglévő Mesh rendszerembe.
Hogyan kell majd csatlakoztatnom mielőtt beteszem a hálózatba?
Utp kábellel menjek rá a laptopról és átállítsam AP-nek,vagy automatán felismeri a rendszerem hogy ezek node-k és megy minden a maga útján?
Nem csináltam még így mert a meglévőnél először az egyiket kellett beállítanom "fő" routernek a másikat meg csak hozzá kellett adnom és felismert deezek nem ilyen tipusú routerek hanem az ASUS EBM68.Ja,kábelen fogom csatlakoztani őket....
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Most rövid leszek. Asus RT AC65P router utódjának mit ajánlatok? Tartalékba kellene,ha ismét beütne valami.Szolgáltató eszköze után router módban menne,minden utp-n lógna rajta,kivétel a telefonok.Nem tudom,hogy mennyire számít terhelésnek,de ezutáni eszközök AP módban utpzve,azokon a gyerekek asztali gépei online játékokkal,tv-k,telefonok,kamerák,power line adapterek,NAS. Szóval sok minden van itthon.Köszi előre is!
-
ludla
őstag
válasz
Intruder2k5 #24563 üzenetére
Próbolkoztam már mindennel, akor ez hardverhibás lesz, 4 éves.
-
Próbáld meg reset-elni kétféleképpen!
1. Áram alatt nyomd be a reset gombot, és tartsd nyomva ~10mp-ig.
2. Áramtalanítsd a routert, nyomd be és tartsd lenyomva a WPS gombot, miközben kapcsold be a routert, és ezután is még tartsd tovább nyomva úgy 10-15mp-ig a WPS gombot, majd engedd el.
Ha ezek után sem indul el, akkor próbáld meg újra a firmware-t flashelni, ami ha továbbra sem megy, akkor lehet hardveres hiba van.
Régebbi már a router? Nem lehetséges, hogy a tápja elfáradt már?
Nem próbáltad böngészőből elérni amikor restore módban van? Saját webes firmware flashelő felülete nincs véletlenül? BroadCom alapú ASUS-oknál szokott lenni ilyen is.
SSH és telnet szerver a bootloader-ben nincs, soros porton lehet esetleg elérni terminálban, de ehhez szét kell szedni. Meg utána kéne nézni pontos HW verzió alapján, lehet forrasztani is kell a soros portot, hogy használni tudd.
-
ludla
őstag
válasz
Intruder2k5 #24561 üzenetére
Sajnos hiábamegyen végig a folyamat nem akar életre kelni
Valmai más baja lesz akkor ennek a routernek.
Esetleg van még valami pancssoros SSH megoldás? -
Szia!
Ebben van két ASUS Firmware Restoration Tool verzió is, esetleg próbáld meg!
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogyan lehetne életre kelteni egy Asus rt-ax58u routert? Rescue módba van ip látja a gép, viszont eddigi firmware frissítés próbálkozások sajnos nem jártak sikerrel
Failed üzit kapok a folyamat végén
-
ludla
őstag
válasz
szaboi6512 #24525 üzenetére
Szia! Nálam az Asus rt-ax58u v1 es, de még a factory reset sem megy végbe rajta
Próbáltam a 30/30/30 másodperces resetet, és azóta nem akar felállni a router
Lehet Ramhibás a készülék? -
Márton
nagyúr
Buék!
Asus AX56U Merlin 388.2_2, DDNS beállítva.
Az usb-re kötött vinyó tartalmát meg tudom-e osztani külső géppel FTP-n kívül, egyszerűbb módon? Egy ügyfélnek szeretnék sok-sok 4gigás videót küldeni és a google drive-om betelt, de nem is szeretném megkérni az ügyfelet ftp kliens használatára.
Valami https-s megosztási lehetőség nincs esetleg? A browserében megjelennének a fájlok, ő pedig jobb klikkel letölthetné.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok jelenleg egy Tp-Link Archer AX53 3000 és nézelődtem az Asus Routerek terén de nem tudom melyik lenne vele azonos tudású
Az egyik legfontosabb kérdésem az Asus routerek felől?
Mindegyiken van falra szerelhető lehetőség (kialakított akasztó hely)
A másik, hogy láttam van olyan opció a DHCP-nél, hogy Opcionálisan megadható a csatlakoztatott eszköz neve: Tp-Linkbe ez sajnos nincs (ami nekem van abban nincs)
Bizony zavaró amikor látom, hogy csatlakozik valami eszköz csak neve nincs
Lehet, hogy a nyomtató -> Eddig sose láttam a nevüket.Olvasok itt pár "negatív" véleményt de úgy gondolom, hogy ezek a fórumok inkább ezekről híresek mintsem a tökéletes működést pötyögjük
-
válasz
enginev3.0 #24547 üzenetére
Ennek bizonyára van valami jó oka, ami számomra nagyon elgondolkodtató. Nem értem, hogy mi történik a rendszerben.
Különösen, hogy rájöttem, hogy nálam ténylegesen öt, párhuzamosan futó (cserélődő) Asus routerről van szó, és nagyon bizton állíthatom, hogy 2016 júliusa óta nem fordult elő olyan, hogy ebből bármelyik 6 órára kiesett volna. (Igazság szerint egyetlen kiesést sem észleltem.)
MaCS
-
válasz
bigdigit #24542 üzenetére
Biztos, hogy vannak ilyen szolgáltatáskiesések?
Nálam kb. 10 éve folyamatosan két Asus router kapaszkodik asuscomm.com-os DDNS-címbe, és nem nagyon telik el nap úgy, hogy legalább az egyikhez ne próbálnék meg csatlakozni -- és még sosem volt olyan, hogy ne működött volna.
MaCS
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24541 üzenetére
Hmm,most nekem sem ír ebben a menüben ipv6-ot...
Elég instabil dolog ez így,nem? -
bigdigit
addikt
Mivel asus ddns hiába aktív mégis van amikor napokig nem működik ki milyen ingyenes alternatívát ajánl? Mondjuk az se hátrány ha nem kell havonta frissítgetni.
-
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #24538 üzenetére
Ennyire nem értek hozzá...
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Néhány Asus elhasználásán már túl vagyok,jelenleg az itthon lévő utolsót állítottam szolgálatba,és egy tartaléknak alkalmas eszközt keresnék.Semmi extra dologra nem kell,fő eszköznek router módban lenne használva.Természetesen ez után az eszköz után sok minden lóg a neten,kamerák,tv-k,több AP módban lévő Asus,számítógépek,minden teszi a dolgát. Legyen egy tartalék,most is éppen ünnepek alatt hasalt le,és jó volt,hogy azonnal tudtam egyet beállítani helyette.RTN18U-k mennek AP-ban,és egy AC 65P ami router módban megy. Lenne valami ajánlott,és jó árban, ami az AC 65P tudásával egyeneértékű,vagy esetleg picivel megbízhatóbb? Köszönöm előre is!
-
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24536 üzenetére
A routert letudom "direktben" ellenőrizni hogy megy rajta?
Laptopról nézem win11 alatt,ha már a routerem az ipv6-on kommunikál ahol lehet az már úgy jó,nem? -
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24531 üzenetére
Mondjuk érdekes mert a routerben látok ipv6 címet de a https://www.test-ipv6.com/-on meg azt írja hogy nincs ipv6 címem.
Honnan tudom meg biztosra hogy van-e és rendesen működik? -
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24531 üzenetére
Beállítottam simán a natív-ra ,újraindult a router és van ipv6 címem.A többi beállítást hagytam úgy ahogy a roter beállította.
A port forward meg egyéb beállításokat ez nem érinti,igaz? -
tobias40
veterán
válasz
MaCS_70 #24529 üzenetére
Igazából csak nem szeretnék rontani a jelenlegi stabil elérésemen,de tapasztalatot gyüjteni sem lenne baj erről.
Ezért kellene valami alpbeállítás amivel már érdemes elkezeni a tesztet.
itt a nativ-ot kell választanom azt írták a telekomos topicban de hogy utána mit hogyan f*ngom nincs...
Telekom optika 1000/1000 sebességgel vagyok. -
tobias40
veterán
Elhatároztam hogy kipróbálom az IPv6-ot az asus routeremen ExpertWiFi EBM68.
Milyen ajánlott beállításokkal csináljam?
Eddig tiltottam de előbb utóbb úgyis át kell majd állni tehát tesztelném.
Mit-hogyan-miért,egy kis leírással jó lenne!
Előnye-hátránya mi lehet ha van? -
ludla
őstag
válasz
szaboi6512 #24525 üzenetére
Szia nincs nálam a router, nem tudom mikor lesz nálam, de jöhet hátha rendbe szedi majd. Valami bug van a gépezetben mert nem akart semmilyen firmware felmenni.
-
Met
nagyúr
Az ötletem támadt, hogy a ritkán használt USB-s nyomtatóm a RT-N18U routeremen osztom meg.
A ritkán használt azt jelenti hogy év 1-2szer veszem ki a szekrényből a nyomtatót ha nyomtatni akarok. Az USB kábel a PC-be nem gond, de nincs a PC közelében üres konnektor és akkor hosszabbítózni kell stb.
A routerbe ott maradhat a bedugott USB kábel és van mellette üres konnektor.
Rátaláltam erre az oldalra, viszont az [USB Alkalmazás] > [Hálózati nyomtató kiszolgáló] menüpontban nekem nincs Hálózati nyomtató kiszolgáló gomb.Valamit még be kellene kapcsolni a routerben?
Egyáltalán ez működhet így? Most megcsinálom, aztán félév múlva ha nyomtatni akarok csak rádugom a routerre és nyomtatok? -
ludla
őstag
válasz
szaboi6512 #24523 üzenetére
3.0.0.4.384_7739
-
ludla
őstag
válasz
szaboi6512 #24520 üzenetére
Ezt próbáltam és azt írta rá nem kompatibilis vele, igaz előtte nem volt factory reset, lehet egy factory reset segítene?
-
gtocus
csendes tag
ASUS TUF AX5400 a routerem tipusa.
Wifi problémám van a készülékkel.
A wifi jelet semmilyen készülék sem látja bármilyen beállítást választok. Se 2.4 sem 5 ghz sávon Egyik napról a másikra jött elő ez a probléma. A készülék lévő led azt jelzi hogy működik a wifi.
Ez a késülék a Telekomos router mőgé van kötve. Most a Telekomos router adja a wifit de én az asust akarnám használni a wifire.
A wifi naplót mellékeltem a hsz-hez.
[kép] -
szaboi6512
őstag
Ez a fw megfelelő rá, csak ez és csak innen.
Előtte egy Factory Reset nem árthat. -
ludla
őstag
válasz
Csorbi #24518 üzenetére
Igen gyári rendszer, 4 éve vették és mostanában kezdett nekik vacakolni. Annyit kértem tőlük ideiglenesen majd viszek egy másik routert ezt meg majd megpróbálom rendbe tenni, de valami lett vele. Azt vették észre mintha más is lenne a hálózaton és utána kezdett el meg bolondulni, olvastam ez is benne a sebezhető routerek listájában, azért is akartam a frissítést mindenképpen. De nem sikerült meg a merlin féle se ment fel.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Olyan problémába futottam, egy ismerős megkért frissitsem neki az asus rt-ax58u v1 es modellt Verzió 3.0.0.4.384 talán, az Asus oldalán lenne frissítés igaz ott nem írják v1 vagy v2, így a programból azt mutatja nincs hozzá frissítés, ha manuálisan próbáltam akkor meg nem kompatibilis vele üzenetet ad. Van valami trükk? Az a gond a routerrel folyamatosan dobálja el a WAN címet. 🤨
-
sebi728
csendes tag
válasz
Multibit #24513 üzenetére
Ugynezki nem ez a gond, amiket leirtal megcsinaltam, de sakk matt, aztan beszeltem ugye Telekomekkal chaten, elso korben nem talaltak semmit, reggel most mar vonali hibat találtak, piros a POS led. Valamint a modemen igy csendben alapbealliasra visszament a PPoE Passthrough... remelem ez a hiba, mindenesetre majd adok egy updatet es koszi! Azert a javasolt beállításokat megtartom
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
sebi728 #24504 üzenetére
Nincs Asus routerem, de az itteni beszámolók alapján néhány tipp:
- elsőként tegyél be ide egy log-ot (ne közvetlenül, Pastebin)
- DFS csatorna probléma. Megoldás: állítsd nem DSF csatornára a routered wifi-jét (azaz, nem hagyd auto-n)!
- FR alkalmazása, majd újra beállítás kézzel (nem korábbi mentés visszatöltésével).
- Ha ezek sem segítenek, esetleg fw downgrade. -
sebi728
csendes tag
Sziasztok, egy ideje keresem a megoldást a kövi hibára (TUF-AX6000, firmware: 3.0.0.4.388_33427-gc525e4e): pár napja random eldobja a wifi és az kábeles netet is. Nem vagyok ennek szakértője, de firmware update hibára gondolok, esetleg olvastam, hogy ennek a routernek van ilyen baja. Ha valakinek van erre megoldása hálám a sírig üldözné.
Bővebben: egy pillanatra dobja el a netet, vagy új ip-t kér nem tudom, de megszakad és minden elkezd újra csatlakozni. kb 2-3 napja csinálja.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest