Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RT-AC66U B1 routerem, amin egy kb. 5 éves HGG firm. van. Évek óta nem használtam, most elő kellett szednem és olyat tapasztalok, hogy időnként ledob a wifi de kb 1 másodperc alatt újra kapcsolódok és megint normálisan megy kb fél óráig.
Mit és hol kellene állítani? Köszi ha segítesz! -
Sziasztok!
Elég láma kérdésem lenne. Asus Tuf AX5400 routerem van. szeretnék csinálni egy külön hálozatot 2.4 GHz az okosotthon kütgyüknek Mert ha bekapcsolok mindent 5,6 GHz akkor azoknak a felcsatlakozássával van probléma . Jelenleg minden így van . Beléptem netes felületre új hálozat létrehozására kell menni ? Mert attól tartok ha ott csinálom akkor átírja a mostani hálozatom.
Bocs a hülye kérdésért én is érzem hogy gáz de nem akarom elveszíteni a mostani hálozatot se. -
enginev3.0
félisten
Kint van a Beta 3, GT6000-re biztosan
-
válasz
Alajos85 #25297 üzenetére
Haha, én megértelek téged. Nekem is szokott olyan lenni, hogy ellenállhatatlan késztetést érzek egy új kütyü iránt, és olyankor szelektíven olvasok, keresem az okokat, hogy miért is KELL nekem azt megvenni.
A GT-AX6000-et például azért vettem meg az AX92U helyett, mert ebben van VLAN, és az albérlőt, aki a szomszéd lakásban lakik, le tudtam választani a saját hálózatomról anélkül, hogy másodlagos routert kellett volna üzembe helyezni. De speciel ez egy valós igény, és nekem valamit mindenképpen lépnem kellett, hogy megoldjam a problémát. És végül a két router helyett az egy erősebbet és VLAN tudót választottam.
Viszont ez az AX6000 annyira bitang erős és annyira hibamentesen működik, hogy ezt tényleg nem fogom lecserélni, csak ha már valami baja lesz, vagy lesz valami új valós igényem, ami miatt le kell.
Amit írtál 10-15 eszköz az csekélység, nekem 25 eszköz lóg rajta, és meg sem kottyan neki, közben gigabiten tölthetem NAS-on a torrenteket is, ez a router betonstabil.
-
Alajos85
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Jobban megnézve a specifikációkat és amiket írtatok, nem lesz most csere.
Maradok a ROG Rapture GT-AX6000-nél. -
Csorbi
addikt
válasz
Alajos85 #25293 üzenetére
Amiket írsz, azok alapján nem látok valós igényt, csak tényleg a must have érzés beszél belőled.
Tök egyértelmű jelek:
"nincs konkrét problémám az AX6000-rel – jól működik"
vs.
"a meglévő, Wi-Fi 6-os eszközökön is segíthet a stabilitásban, kisebb késleltetésben vagy épp a terhelés elosztásban" -
Alajos85
csendes tag
válasz
Csorbi #25292 üzenetére
Köszi a visszajelzést, teljesen jogos, amit írsz! Őszintén szólva bennem is van egy kis bizonytalanság, mert nincs konkrét problémám az AX6000-rel – jól működik, de nem tudom, hogy mennyire van kihasználva a maximumon.
Viszont egyre több az eszköz a hálózatban (elektromos kapu, kamera, riasztó, laptop, telefonok, TV stb.), és idén tervezek egy Wi-Fi 7-es laptopot is venni, szóval a frissítés előbb-utóbb úgyis aktuális lesz. Azt remélem, hogy az RT-BE92U újabb technológiája (pl. erősebb CPU, több memória, új beamforming, MLO, stb.) még a meglévő, Wi-Fi 6-os eszközökön is segíthet a stabilitásban, kisebb késleltetésben vagy épp a terhelés elosztásban.
A jelenlegi routerem még garanciális, így most lehetne úgy frissíteni, hogy az eladás még értelmes áron megoldható legyen – és így egy hosszabb távra szóló, jövőállóbb megoldást kaphatnék.
Túl gondolom?Nincs akkor előrelépés a régi és az új eszköz között?
Vagy mi az ami miatt nem biztos, hogy ennek van értelme? -
Csorbi
addikt
válasz
Alajos85 #25291 üzenetére
Van-e bármi gond jelenleg az AX6000-el? (teljesítmény, router erőforrások kimaxolása, kihasználatlanul maradó sávszélesség, rácsatlakozott eszközök teljesítménye, stb.)
Van-e WiFi 7-es eszközöd? Tervezel-e mostanában venni?
Amiket olvastál róla, az mind relatív (milyen másik routerhez viszonyítva, és mennyivel jobb), de legfőképp marketing -
Alajos85
csendes tag
válasz
Csorbi #25289 üzenetére
Egy földszintes, 93 m²-es házban lakom, ahol a router a lakás közepén van elhelyezve az optimális lefedettség érdekében. Az otthoni hálózatot elég sok eszköz használja egyszerre, többek között: elektromos kapuvezérlés, riasztó, kamerarendszer, smart TV, két laptop, több telefon, valamint háttérben időnként torrentforgalom is fut. Internetem Digi 1000 Mbps-os csomag, amit a hálózat igyekszik maximálisan kihasználni.
Jelenleg egy ASUS GT-AX6000 routerem van, ami kiválóan működik, de mivel még garanciális, most van itt az ideje, hogy értékállóan, megbízható állapotban adjam el — így a következő tulajdonos is biztonságban érezheti magát.
A váltás fő indoka, hogy szeretném a legjobban kihasználni a digi 1000-es netet. Az új ASUS RT-BE92U router nemcsak fejlettebb hardverrel rendelkezik (erősebb processzor, több memória), hanem támogatja a Wi-Fi 7 szabványt is, ami hosszú távon jövőbiztosabb megoldásnak tűnik.
Amit olvastam róla: jobb jelstabilitást, nagyobb sebességet,hatékonyabb interferenciakezelést, és alacsonyabb késleltetést kínál még a Wi-Fi 6 eszközök esetében is (Multi-Link Operation, továbbfejlesztett beamforming, magasabb sávszélesség stb.).
Fontos szempont számomra a stabil kapcsolat, a gyors válaszidő, és az, hogy akár 10-15 eszköz is gond nélkül működjön egyszerre.
Igazából ezeket az infókat gyűjtöttem össze és jó lenne tudni, hogy igaz-e és valóban van értelm. -
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ASUS GT-AX6000 routerem van.
Érdemes lehet egy ASUS RT-BE92U -ra fejlesztenem? -
csaba951
veterán
válasz
junior11 #25282 üzenetére
Ha van ilyen lehetőség, akkora a WAN -> DDNS fülön kell beállítani.
Részletesen kitárgyalva a témakör itt: How to access my ASUS router’s web GUI setting page via HTTPS? -
junior11
veterán
Sziasztok, elérhető már a router web felülete https módban? Asus RT-N18U a masina, böngésző MS Edge, Win10.
-
Garada
őstag
válasz
Bubaaa #25278 üzenetére
Persze, az alap lépések megvoltak mint a mentés, konfigurálás.
A funkció ki van kapcsolva:
Ha pedig igent nyomok, hogy megnézzem látható az is, hogy törölve lett minden ütemterv, tehát üres a táblázat.Ez egyébként korábban is annyit csinált, hogy egyszerűen nem lesz internet kapcsolat, tehát nem a wifit lövi le, csak simán nincs internet elérése az embernek.
Nem akarnám az egész routert újra konfigurálni a sok okos cucc miatt ami csatlakozik rá, ezért kellene valami megoldás. Máshol nincs valami beállítás amit érdemes lenne még megnézni?
Up to date a Firmware is.
-
Garada
őstag
RT-AX57: Egy időben használtam a Wifi beállításokban az időzített kikapcsolást minden napra egy megadott időszakra. Töröltem minden ilyen beállítást viszont a wifi továbbra is kikapcsol a korábban beállított időkben hiába lett eltűntetve a beállítás mindenhonnan. Mit csinálok rosszul? Tippeket szívesen fogadok!
-
zsolt501
nagyúr
A router kezelő felülete elérhetetlen?
Olyan a router mintha nem kapna folyamatosan áramellátást, de szoftveres hiba is tud ilyet okozni, legalábbis nálam volt már eléggé hasonló hiba, ott a hardver teljes visszaállítása tudta csak megoldani a gondot a síma reset nálam kevés volt.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Ismét router probléma, nem saját egy ismerősnek segítenék csak nincs közelben és online kellene nekem is segíteni. Hiba jelenség indításnál felvillanak a ledek majd sötétre vált. Linkelek egy kis videót róla. [Youtube]
-
Csorbi
addikt
-
acel786
tag
Sziasztok
Ac66u-t kinőtte a hálózat, lefagy nem enged belépni stb
Kellene helyeztte egy új ami 300mbiten bírja az áfát szűrést, tűzfalatat, el belsőleg is visz legalább 400mbitet. , szelektív VPN jó lenne, és ugyanaz az közös ssid 5ghz és 2.4ghz re. -
szaboi6512
őstag
Üdv!
Routerre csatolt hdd, merlin van rajta.
FW Frissítés után mindig működésképtelen lesz a qbittorrent kliensem, elakadt. Trackert nem is jelzi.
Hogy lehet ezt megoldani? Klienst leállítani, indítani próbáltam, az nem hozott eredményt.
Köszi -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
woodworm #25263 üzenetére
Ha kihagyták belőle az eléggé vicc kategória, annyira nem ismerem ezt a routert nekem a AC68U és a AC86U routerekkel van közvetlen tapasztalatom, ezeknél egyértelműen van USB modem támogatás és telefonnal is összeköthető kábelen és úgy a telefon is használható modemként.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
woodworm #25261 üzenetére
Belinkeltem neki a kompattibilis listát, olvasd el a szöveget mit írnak hozzá.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
eris94 #25258 üzenetére
Meg lehet csinálni, csak kompatibilis USB-s modem kell, vagy mobiltelefon, lehet a neten találni leírást hogy hogyan kell ezeket beállítani.
USB modem esetén nem az ország a lényeg, hanem hogy a kompatibilis listában benne legyen eddigi tapasztalatok alapján. -
eris94
tag
Sziasztok! Van egy nem mai darab AC65P routerem. Esetleg nem tudjátok hogy akár gyárilag, akár valamilyen mókolással lehet vele USB-s sim kártyás modem internetét megosztani? Vezetékes WAN igazából nem is lenne mellette.
Köszi!
-
Don Vittorio
őstag
válasz
kpityu2 #25256 üzenetére
Ez, amit kinéztem, ez AX és wifi6, szóval akkor ez alapnak jó. Meglátjuk, mit csinál - hogy anyukámat idézzem - ezzel a picsányi kis lakással, mer' azé' agyrém, hogy 54 m2-t nem fedett le eddig rendesen semmi, mer' a '84-es vasbeton az mindenen kifogott. Ha nem lesz elég, akkor elvileg vmi egyszerűbb, egy darabos cuccal bővíthetem a rendszert.
-
kpityu2
őstag
válasz
Don Vittorio #25255 üzenetére
Minden AiMesh képes router tud node-ként is üzemelni. Igen, gyakorlatilag az a mesh lényege, hogy egy egységes hálózatot alkotnak az AP-k és automatikusan menedzseli az eszközök váltását közöttük. Nekem 2db RT-AX1800U (AX53U) fedi le a kádárkockát. De vannak pofásabb kinézetűek is ZenWifi márkanév alatt, ezeket 2-3 packban árulják. A "Milyen routert?" topic összefoglalójában több márka is van, olcsóbb/drágább érdemes átnézni. Mindenképpen minimum WiFi 6 AX eszköz javasolt, ezek jobban kezelik a sok apró klienst. [link]
-
S.I
kezdő
válasz
Intruder2k5 #25251 üzenetére
nekem hihetetlen, hogy bármelyik 3.x fw verziótól felmenne bármire is. illetve felmenni felmegy, csak működni nem fog.
-
kpityu2
őstag
válasz
Don Vittorio #25252 üzenetére
Utóbbi. Minden zónába egy mesh node, kábeles backhaullal. Nem kell a legdrágább cucc, ha nem fér bele anyagilag. Nincs olyan csodarouter ami ilyen körülmények között is biztosan lefedné a lakást. Illetven az ukránok most kaptak párat a britektől, azzal szedik le a drónokat.
-
Don Vittorio
őstag
Sziasztok!
Egy 56 nm2-es lakásról van szó, ami csúsztatott zsalus technológiával készült, tehát a lakás két széle vasbeton, de, ami nagyobb baj, a lakást kb. elharmadolja a két szélső fal között két másik vasbeton főfal is. Szóval 4 párhuzamos vasbetonfal van a lakásban. Ez annyit jelent, hogy a jelenlegi wifi routert bárhová teszem, gyakorlatilag valamelyik szélső sávban nagyon rossz a jelerősség.
Emellett a jelenlegi routerrel (Archer C7 v5) más bajom is van: gigabitesnek mondta magát a WAN felől, de 130 mbitnél soha nem tudott többet. Ahogy utánaolvastam, ezt tapasztalták más tulajok is, szóval ez a TP-Linknek egy elég rosszul sikerült húzása.
Most, ami a lényeg, hogy 3 játékos van a lakásban, tehát a kábeles netnek is jónak kell lennie, de van mellette 4-5 mobil, 3-4 noti, 2-3 tablet, amelyek nyilván nem mindig működnek párhuzamosan, de, azért a szumma 10 eszköz szerintem egy jó irányszám.
Én most ezt a modellt néztem ki: ASUS TUF Gaming AX6000 AiMesh Dual Band Wifi 6 Gamer Router - aminek már a neve is egy spanyol nemesével vetekedő hosszúságú.
A kérdésem az, hogy vajon ez a hat antennás cucc már képes-e a lakást lefedni, vagy valamilyen olyan megoldásban is gondolkodjak, ami a középső mellett a két szélső harmadban is sugároz?
Nyilván, ha nem ez a modell a nekem ideális, akkor mondjátok, please, hogy mi. -
-
rin33
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi routerem (TP Link Archer C6) álmennyezetben van, 5 helységben max térerő van, általában minden kliens erre csatlakozik.
Milyen Wifi6-os Asus routerrel lehetne leváltani?
Most 400mbit-et mérek 5Ghz-en, Wifi 6 esetén a duplája lenne sztem.
Gondolom egy RT-AX57 már előrelépés lenne, vagy inkább egy gamer jellegű router lenne jobb ha sok klienset kell kiszolgálni? Sebességben, lefedettségben a gamer (TUF..) router jobb? -
S.I
kezdő
válasz
Intruder2k5 #25245 üzenetére
évek óta nem működő dolog.
amúgy alapból egyetlen ax-es rúterre se tehető fel már a gyári mellé semmi. a régiekre se nagyon ha esetleg van rá újabb fw. -
jackal79
aktív tag
válasz
Mostly Harmless #25239 üzenetére
Értem. Mondjuk így tényleg nem a legfelhasználóbarátabb
Azt hittem a normal transmission fut rajta. -
válasz
Mostly Harmless #25244 üzenetére
Hmm, hát akkor marad a telepítés, akár transmission + Remote GUI, de akár qBittorrent is simán feltehető gyári firmware mellé. Lényegében bármi az Entware-ből.
-
Mostly Harmless
tag
válasz
Intruder2k5 #25240 üzenetére
Én nemrég cseréltem egy Freshtomato firmware-es ac68-at be58-ra, amire nincs Freshtomato, de még Merlin se.
Elötte évekig használtam a Transmission Remote GUI-t boldogan, de az újjal nem tudtam életre rugdalni... -
norbszt
tag
Sziasztok
Valaki megtudja nekem mondani mi a külsőség a két router között:
ASUS TUF Gaming AX3000 V2 Gyártói Cikkszám:TUF-AX3000 V2
ASUS TUF Gaming AX3000 V2 Gyártói Cikkszám:90IG0790-MO3B00 -
válasz
Mostly Harmless #25239 üzenetére
Egyébként nem tudom manapság mi a helyzet, elég rég nem volt már ASUS routerem, de ugye mivel a Download Master valójában egy transmission-daemon, így régebben működésre lehetett bírni vele Transmission Remote GUI-t (egy másik link), ami már funkcionalitásban is gazdagabb, mint a puritán gyári felület.
-
Mostly Harmless
tag
válasz
jackal79 #25238 üzenetére
Pl az, hogy baromi primkó mezítlábas az egész.
Nem látod, mióta van egy torrent megosztva, nem látod, mennyit töltöttél fel, osztottál vissza, nem tudod a torrentjeidet rendezni, szűrni, ha kiveszel valamit a megosztásból, kézzel kell utánamenni és törölni a vinyóról...
Gyakorlatilag annyit tud, hogy ha beledobsz egy torrentet, letölti, aztán viszlát. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! 54 négyzetméteres lakásban váltanám a korábbi router és a kiszemelt a ASUS RT-AX1800U. Korábban egy Xiaomi MI 3G-t használtam Padavan FW-vel. Így NOS-ként is tudtam használni, mert működött a transmission és a DLNA. Korábban azt olvastam, hogy az Asus AX routerek ezt alapból tudják. Jól gondolom, hogy mindenféle okosítás nélkül le tudnám váltani a Xiaomi router? Köszönöm!
-
adolfo01
tag
válasz
Peter Kiss #25234 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm,király vagy megváltoztattam a vidéki router LAN IP számát 192.168.2.1-re és frankón müködik ezúttal minden!
-
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Van 2 db asus RT AC66U routerem. Az egyik Budapesten a másik vidéken a nyaralómban.
A Budapestin beállítottam egy vpn szervert ,amit a vidéki ugyanilyen routeremről vpn kliensről szeretnék elérni.Megadom az adatokat ,de ezt a hibát dobja,pontosan mit és hol kellene megváltoztatnom,beállítanom,mert nem egészen értem...a hibaüzenetet....?!
Ez a hibaüzenet jelenik meg. -
enginev3.0
félisten
válasz
Trailbreaker #25231 üzenetére
Köszi
Otthon felrakom -
Trailbreaker
tag
válasz
enginev3.0 #25230 üzenetére
Kint van a béta 2 is.
-
enginev3.0
félisten
De hülye vagyok, hetek óta alfa rlst használom GTAX6000-ren, mikor már van beta is
Kicsit elvesztem a letöltés oldalon -
Gabesz87
veterán
válasz
BB9000 #25226 üzenetére
Nem egészen értelek.
AiMesh-ben a node-okon a paraméterek állíthatósága a fő routerrel való kommunikácóra korlátozódik
Ne akarj olyat, amit nem lehet
Dehát lentebb írtam, hogy az EBA63-on be tudom állítani a sávszélt, és a frekit. Akkor hogy korlátozódna csak a routerrel való kommunikációra!? Az AX55 esetén lehet,, hogy így van, de az ExpertWifi szerintem nem u.a. Mondjuk én először a router wifi beállításai közt kerestem ezt az opciót, nem az Aimesh résznél, de mivel az EBG15 csak router wifi nélkül (csupán az SSID, biztonság, jelszó beállíátások vannak benne + egyéb típusú wlan hálózatok kezelése - IoT, publikus, vendég stb.) így gondolom az ilyen egyéb wifi specifikus dolgok az AP-n keresendők. Azt hozzáteszem, hogy olyan sok beállítási lehetőség nincs (ami a wifit illeti), mint előtte a sima RT-s routereken.
De visszatérve a problémára, lehet hogy az AX55-öt is lecserélem EBA63-ra, hogy egységes legyen akkor már a rendszer. Amazonon jó árban van, az EBG15-öt is ott vettem. -
BB9000
senior tag
válasz
Gabesz87 #25224 üzenetére
AiMesh-ben a node-okon a paraméterek állíthatósága a fő routerrel való kommunikácóra korlátozódik. USB-s node esetén még az USB alkalmazást is lehet állítani és paramétezni. Minden egyebet csak a fő routeren lehet beállítani. Ez ilyen. Ne akarj olyat, amit nem lehet.
Az Iphone lecsatlakozások oka lehet a 160 MHz-es csatornaszélességgel összefüggő is! Vedd vissza 40 MHz-re, és tesztelj pár napot. A max sebesség ugyan le fog csökkenni minden eszköznél, de a stabilitás növekszik. (optimális esetben) -
BB9000
senior tag
válasz
vick33 #25223 üzenetére
Egyik meglévő routerednek se túl izmos a hardvere: AC57U , AC66U.
Az akadozás egyik oka lehet a gyenge processzor és a kevés memória. Ha meguntad a kínlódást, és van rá keret, akkor javasolt mindkettőt lecserélni. A csere mellett szól az is, hogy mindkettő EOL
A mai választékból az AX-es routerek ár/értékben az ajánlottak (árban az AX57-től felfelé). A BE-s routerek még nagyon drágák.
Két AX-57-tel javaslom a legolcsóbban megoldani a cserét. Ha van keret, akkor a fő router lehet erősebb.
Ha nagyon szolíd összegből szeretnéd megúszni, akkor az is egy opció, hogy most csak a fő routert cseréled, és vársz egy-két évig, hogy fejlődjön a technika és olcsóbban kapj jobb routert később. Ez esetben az AC57U-t kivonod a forgalomból, és a helyére teszed az AC66U-t ideiglenesen. -
Gabesz87
veterán
Így néz ki az AiMesh rendszerem:
Az lenne a kérdésem, hogy fix csatornát állítanék be a wifinek. Keresgéltem, hogy hol is kell. Az EBA63-nál a Kezelés menü alatt megtaláltam a Wifi channel Planninget, be is állítottam. De az AX55-nél nincs ilyen opcióWifi analyser szerint most 2 külön csatornán is látom ugyanazt a hálózatot, tehát az AX55 más csatornán szór, ha minden igaz. Most akkor ezt így nem tudom beállítani, hogy az is ugyanazon a csatornán menjen? Lehet, hogy le kéne cserélnem ezt is egy EBA63-ra!? Mondjuk ez volt a tervem amúgy eredetileg is a jövőre nézve. Az egésznek amúgy az az oka, hogy a feleségem iPhone-ja az rendszeresen lecsatlakozik a wifiről, mindig rá kell bökni az SSID-re a wifi hálózatoknál, és akkor csatlakozik. iPhone-os topikban mondták, hogy volt hasonló probléma, és állítsak be fix csatornát, úgy jó lesz. Még egy kérdés a sávszélességet illetően. 2,4GHz-re 20 vagy 40MHz? Ill. 5GHz-re 20/40/80/160MHz? Előbbinél 20-at, utóbbinál 160-at választottam ki.
-
vick33
tag
Sziasztok!
Van egy RT-AC66U B1-em, ehhez etherneten keresztül kapcsolódik egy RT-AC57U V3, amit AIMesh node-ként használok. A probléma az, hogy a node 2.4 GHz-es Wi-Fi-je instabil. Már szinte mindent kipróbáltam: ha a kliensek elkezdenek szakadozni, a node újraindítása ideiglenesen megoldja, de néha a fő routert is újra kell indítani, hogy rendbe jöjjön a rendszer.
A kábelt ellenőriztem, rendben van. A firmware-t újratelepítettem a Restoration Tool-lal, a logokat is átnéztem, de semmi nyilvánvaló hibát nem találtam.
A kérdésem az lenne: érdemes tovább szenvedni ezzel a felállással, vagy inkább vegyek valami új, stabilabb megoldást?
Ha a csere a jobb út, akkor mit ajánlotok, ami hosszú távon stabil, jó lefedettségű, és nem kell vele sűrűn foglalkozni? A sebesség másodlagos, a stabilitás és hatótáv fontosabb. Árban bármi jöhet, csak legyen megbízható.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
kezo0
addikt
És megint... Az RT-AX92U saját felhasználói felületén egy keresés lefuttatása után is azt állítja, hogy "a legújabb firmware-t tartalmazza".
Ezzel szemben az asus.com-on rákeresve kiderül, hogy a tavaly novemberi 3.0.0.4.388_23695 óta (ez van fent nálam azóta is a routeren) idén már kétszer is kijött hozzá update:
Vajon ezeket miért nem jelzi a router UI-ja?
(És vajon miért kap még mindig frissítéseket az AX92U, ha egyszer már rég feltették az EOL listára...? Mondjuk én ennek csak örülök, de akkor sem értem.) -
Mostly Harmless
tag
válasz
szaboi6512 #25214 üzenetére
először fellelkesültem, aztán annál a résznél, hogy "nem, NTFS nem jó!", hamar le is lankadtam...
-
georgeh
tag
Amúgy ritka gány ez a RT-AX53U, kb. minden 3 alkalommal nem érem a webfelületét, és reboot kell. Vagy az a baj, hogy digi doboz mögött van, de ha nem javul, visszarakom a régi tplinket...
-
-
szaboi6512
őstag
-
szaboi6512
őstag
-
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25209 üzenetére
Ekkora láma nem (de) lehetek? Köszi, megnézem, teljesen félre voltam vezetve
. Így legalább egyértelműen látom, hogy pl. qbit alatt hogyan szuperál. Még 1*: köszönet!
-
szaboi6512
őstag
válasz
georgeh #25208 üzenetére
Konkrétabban:
A háttértár a router-ra csatlakozik.
Windowshoz semmi köze.
Pc-hez sem.Csak a router legyen bekapcsolva, azon van csatolva
a háttértár és arról éri el az adatokat oda-vissza.
Röviden: A router legyen bekapcsolva, más dolgod nincs.
Semmi köze a windows torent klienshez, az más elven működik. -
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25207 üzenetére
??? Úgy érted, win alatt pl. transmission bekapcs és letölt, majd PC off és akkor is tölt vissza?
-
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25205 üzenetére
A régi routeremen vargalex volt transmission-nel. Ennél az a baj, hogy ha az említetteket használom, az offline-ban nem tölt vissza, vagy tévedek? Ha a megadott linken csekkolom a portokat, zöld, nincs blokkolva.
-
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25203 üzenetére
adott filehoz tuti sok feltöltő, (nagyon öreg motoros vagyok torrent ügyben :-))
A portoknál lásd foto. tölt ugyan vissza, de kb a tizedét/huszadát, vagy kevesebbet, mint kellene. Zöld felfelé nyilacska van, de gyakorlatilag semmi. -
georgeh
tag
sziasztok! vettem egy RT-AX53U-t, minden oké vele, de a Download master feltöltés nagyon-nagyon kevés/lassú, lefelé szuper. Kábelen van. Nem találok semmilyen beállítási opciót (a le/fel-nél a korlátlan van bepipálva). Felmerült, hogy csak bekapcsolt állapotban tölt esetleg vissza. lehet ilyen? Köszönöm előre is!
-
.Sziszi.
csendes tag
Sziasztok!
Ez a sor a naplóban azt jelenti, hogy nincs / megszűnt a kapcsolat az alábbi MAC című eszközzel?
"kernel: WextMboSendStaDisassocToDaemonEvent [MAC cím] sizeof 6"
Ha lecsatlakozik a wifiről egy eszköz, akkor beíródik a sor, a megfelelő címmel.
Fix IP van kiosztva, mindenki stimmel. Viszont van egy ismeretlen MAC cím, ami nem passzol egyik eszközhöz sem.
Ez a kérdéses című bejegyzés nem mindennap van. WAN tiltást kapott, utána 10 óra alatt 29-szer íródott be. Aztán vezeték nélküli MAC-szűrőbe tettem az összes eszközünket (engedélyezve), így már nem látom.Vezeték nélküli eszköz csatlakozásakor ezt látom:
"kernel: WextMboSendStaInfoToDaemonEvent - sizeof 172 report_buf_len 172 buflen 180 msg_type MBO_MSG_BSSID_UPDATE"
Az említett kérdéses eszköz ilyent nem generál.
Megköszönöm, ha van infótok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest