- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
...és a geil memóriák?
-
zsadnok
tag
Bocsi a laikus kérdésért előre is, de nem tudom, hogy a síma P5B fogadja-e a Core2Quad 6600-t? Köszönöm a választ előre is!
-
Larry303
addikt
válasz
Core2duo6600 #4295 üzenetére
lehet felflashelem, de ha vmi jól működik azt nem szoktam basztatni...bár semeddig nem tart visszaírni, mjad előtte lementem az aktuálisat....
nekem így is táltos kíváncsi,vagyok mit produkál majd utánna -
Core2duo6600
veterán
válasz
Larry303 #4294 üzenetére
Ha deluxe od van akkor lehet érdemes megpróbálni a 1223 ast én úgy vettem észre mintha megtáltosodott volna a gép
a tuningot is bőven birja, és az auto cpu venti szabályozást is megigazították
Az viszont érdekes, hogy a mag hőmérsáékleteim szinte mindig alacsonyabbak mint a cpu jé
ezt leszámítva nincs semmi gond vele -
HZSolti
tag
válasz
Larry303 #4291 üzenetére
Win alól próbáltam DOS-ost /de minek?
/ és All OS-t is, egyik sem ment.
Afudossal pedig szintén ugyanaz.
De ha már itt tartunk, melyik BIOS verzio váld be nektek a legjobban?
Konkrétan én a legfrissebbet raktam fel /1226/, de valami nem teccik.....hozzá kell tennem, hogy elqrtam a flashelést mert tuning alatt Win-ből toltam fel, semmi laca-faca.
Az 1223-ast raknám vissza, de baxxxik.
Próbáltam a ASUS BIOS UTILITY-t is de semmi.
Pedig 1x régebben sikerült, de már nemtom hogy.
-
Larry303
addikt
válasz
banderasz77 #4286 üzenetére
aha
Zsolti: a win alól ha az optionsben aszondod neki, hogy enable downgrade akkor engedni fogja...afudossal meg asszem az f kapcsoloval tudod neki aszondani, ho mindenképpe flesselje...
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
BIOS-t visszarakni egy régebbi verziót, hogy kell? Próbáltam WINalól, BIOS-ból /EZ flash/, mindkettő esetben régi verzióra való hivatkozással nem engedte.
thx -
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4282 üzenetére
nekem pont elég a 900, mert a proci már így is keményen melegszik...biosból 1,51et kap...
viszont azt néztem, hogy amikor visszavettem a szorzót, nem akarta az igazságot cl5ben...alig ment a cl4es érték fölé pár mhzel...a cf es kérdésre meg annyit, hogy mind2 sáv nem tudja a 2x16 ot, de ho valójában ez a szűk keresztmetszet azt nemtom...érdemes lenne kimérni..még azt is el tom képzelni, hogy nincs nagy különbség a 2x16 vs 16+8 között...
-
banderasz77
addikt
Halihó!
P5B Deluxe lapom van, kérdés, hogy egy CF rendszer müködne-e benne.
-
Anubis_9
addikt
válasz
banderasz77 #4228 üzenetére
Visszanéztem ma az ASUS oldalára, de a 1704-es BIOS-nak se híre, se hamva. Még csak a BETA BIOS-ok közt sem!
Ha rövid időn belül nem tesznek fel újabbat a 1702-esnél, visszateszem a 1702-est!
-
Dexter68
addikt
RAM cserére adtam a fejem. Ahogy olvastam, hiába hibátlan a 4 db Kingmax KLDC28F-A8KB5 512 MB DDR2-800 DDR2 SDRAM-om (memtest cd ment egész éjjel), az alaplapom nem szereti. Elég sűrűn látok olyan hibaüzenetet, hogy rossz memóriacímzés, meg elég sűrűn látok kékhalált is. Milyet vegyek? Jobb-e a Geil, mint a Corsair?
A vizesnél van némi kedvezményem egy ismerősöm által, tehát, ha ezek közültudnék válogatni, akkor jó vóna. Persze, csak, ha ezek között ott van a tuti. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Motion_Blur #4274 üzenetére
Igen az
(#4273) polar
A biosba bemész, és van valahol benne egy olyan, hogy a sata portokat miként használja
ha
ha jól emlékszem akkor az első fulecskén van a biosban
általában az a beállítás szokott nyerő lenni, hogy enhanced mod, és confog..... sata as ide
ekkor normál ide ként használja
a legtöbb esetben megfelelő(#4276) horvlas
a + csati a vgan azért kell, mert nem elég neki az az energia amit a pci e porton kap,
enélkül nem is igen tudod használni
a tépnak, attól fugg, hogy mekkora a teljesítménye meg milyen a minősége, nem átalakítót vennék hanem egy tápot
leglalább 450 - 500 w osat
a vga karihoz elvben kellett kapnod átalakítót ami normál molex csatiból /ilyen megy fel az ides cd olvasóra meg az ide és winyokra / átalakítja olyanra, hogy be tudd dugni a vga bafeltételezem, hogy van értelme a 24 tus tápcsatinak hisz miért csinálták akkor
talán az atx2.0 szabványnak megfelelő tápok rendelkeznek ilyennel -
horvlas
csendes tag
Hello, lenne pár kérdésem. Nemrég vettem a konfigom, ilyen alaplappal. A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a 20 ill. 24 tűs alaplapi tápcsatik között? Nekem a tápomon csak 20 tűs van, azt dugtam bele, így is müxik. Érdemes venni átalakítót? nyújt valami pluszt a 24 tűs tápcsatlakozás?
Másik kérdés Most vettem egy ASUS geforce 8600GTS karit ezen van tápcsatlakozás. Node mit dugjak rá? Ilyen tápcsatlakozó nincs a tápon (6 tűs). Van egy 4 tűs ami kijön a tápból, de az az alaplapra megy. Az kéne kihúzni és a vidkártyába dugni? De akkor mi megy az alaplapra? -
Motion_Blur
félisten
válasz
Core2duo6600 #4272 üzenetére
"cuos cluean"
Ez cmos clear akar lenni?
-
polar
tag
Sziasztok!
A témában abszolút laikus vagyok, szal előre is kösz a lenemugatást
P5B lapom van és van rajta egy asszem fekete sata csatlakozó, ami ha jól tudom valami RAID-es csatlakozó. Van olyan beállítás, amivel ha rárakok egy vinyót, akkor azt csak egyedül használja, nem pedig raid beálításokat használ?
Ha igen akkor mit kell állítani?
Thx! -
Knet
csendes tag
Üdv. mindenkinek. Nem tudom hova fordúlhatnék problémámmal hát megpróbálom itt hátha tudja valaki orvosolni. Nekem is egy asus p5b alaplapom van e6300 cpu-val. Szerettem volna bővíteni és vettem egy e6750-et. összeszerelés után se kép se hang :S vissza a 6300 azzal látszólag minden megy. Go át haverhoz nézzük meg megy e az új cpu.Nála megy
Gondoltam biztos biost kell frissíteni és meg is oldódik. Na most itt jön a bibi. Ugye visszatettem a E6300-at amivel ugye bekapcsol de a bill-re nem reagál. Bios reset, utána se semmi. Bill. csere de még mindig semmi.
A kérdésem az lenne valaki találkozott már hasonlóval? -
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy p5b lap hogy illene egy ilyen konfigba:
-e6550
-2*1 gb 800 mhz SuperTalent
-8600gt OCminden tapasztalatot, tanácsot szívesen veszek és előre is köszönöm
-
Danecay
addikt
válasz
Motion_Blur #4265 üzenetére
2 X 1GB GEIL DDR2 ULTRA 800MHz
-
Danecay
addikt
Hi All!
Tuning téren érdelkődnék. A sima P5B alaplap is jó tuningalap lehet, nem csak a nagyobb testvérei. Azért érdekelne mert alig tudok vagy 200MHz-t húzni az E6400-es procimon. Természetesen több beállítás mellett a topic első hozzászólásában leírt beállításokkal is próbálkoztam, de BIOS beállítás után nem akar újraindulni a masina. Raktam rá egy új BIOS-t is (P5B-ASUS-1801) de semmi nem változott. Létezik, hogy ennyire kis tuning potenciállal bíró procit sikerült kifognom? A kérdés azért is fogalmazódott meg bennem, mert jártam már úgy is, hogy volt egy ASUS K8N-SLI alaplapom amiben az az akkori AMD A64 3700+ (SanDiego) procimat közel 3GHz-n tudatm járatni az alap 2.2 helyett, majd egy sajnálatos alaplap tönkremenetel után garaniálisan az ASUS helyett kapott MSI K8N-SLI-vel hasonlóan keveset tudtam rajta húzni, mint most az E6400-az. A jelenség ott is hasonló volt. Kb a 235MHz FSB-t elérve nem indult el a gép. Végül is jobb híján Windows alól állítottam az FSB-t egy ClockGen nevű progival.
Még valami. Próbáltam állítani az FSB-t az alaplaphoz kapott ASUS AI Booster progival is, de játék közben sem ment fentebb az órajelem az alapértékhez képest.HELP PLZ!
-
Gumee
tag
Valaki akinek 800 MHz Geil Value van a lapban! Milyen spd-vel stabil?
-
DNS_65
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna segiteni, következőről lenne szó:
P5B-E vagy P5B-e Plus lappal lehet raidba kötni két ua. sata2-es winyot?
Mi kell hozzá? Mennyire bonyolult a dolog?Thx
-
Core2duo6600
veterán
Igen, rendesen fog menni
De ha új winyot veszel akkor satasat vegyél(#4251) banderasz77
Nyugodtan leveheted, nekem sincs rajta
aztí írja rajta, hogy vizhutés és passziv cpu hűtés esetén használd(#4255) (Darkwood)
Ht ha nincs házban az egészen más törénet, úgy az enyém is sokkal hidegebb, mind a ram, mind a északi és déli hidak, alig langyosak, maikor betettem a házba mert azért ott lenne a helye, még hangosabb is volt(#4250) ddyke1
Az intel oldaláról szedd le a matrix storeage floppy makert vagy drivert, nem tom hogy írja, de fel is ismerti a vista 64 bitesben tettem fel, az felismerte
én sebességbeli különbséget nem tapasztaltam az ide mod és a ahci mód közt(#4260) Eagle16
Nálam is így van
-
apro
senior tag
válasz
banderasz77 #4254 üzenetére
hali
bocs hogy én is beleszolok,de nekem is kéz meleg.kb-olyan mint az alaplap 34-35c
hali -
hislah
aktív tag
Sziasztok!
Sok keresgélés után sem lettem okosabb. ASUS P5B-re rámegy a Zalman 7000-es változata? Ez ugye jobban hűti a chipsetet, mint a BAT-hoz hasonló "borzalmak"?
Esetleg a 7700-as 12-cmes Zalmi dög is beférne?Mellesleg, nálatok is nagyon melegek a hidak?
Kösziköszi!
hislah -
banderasz77
addikt
válasz
(Darkwood) #4255 üzenetére
Na majd akkor holnap megnézem. Nekem házban van, de az oldalak nincsenek rajta. Kézrátétellel bemérem.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
banderasz77 #4254 üzenetére
Kérlek szépen majdnem 2.5 órája megy a gépem és langyos! Múltkor egy egész napot ment és több, mint 4 órát Crysis-oztam gond nélkül!!!!
Azt azért hozzátenném, hogy a gépem nincs házban és a szobában 26C fok van!
-
banderasz77
addikt
válasz
(Darkwood) #4252 üzenetére
Hát igen, eddig nekem is az volt fent, de áttértem a vízre és most egyáltalán nem lenne légáramlás körülötte. Eddig nem hallottam ki, de így már eléggé hangos. Megfognád nekem a bordát jó fél óra után, hogy mennyire meleg?
-
apro
senior tag
válasz
banderasz77 #4251 üzenetére
hali
nekem sincs rajta külön hötő,
a cpu-n van egy Zalman9500 Cu és ez hüti az egészet.
hali -
(Darkwood)
őstag
válasz
banderasz77 #4251 üzenetére
Ave! Nos, én a kezdetek óta hűtő nélkül használom! Igaz, én egy Zalman Cnps 9700-am van, ami hűti a hátsó részt is, de szerintem más jobb fajta hűtővel is jó!
-
banderasz77
addikt
Ahoy!
Használ itt valaki P5B Deluxe-ot a chipset hűtő venti nélkül??? Nekem k. hangos, le szeretném szedni.
-
ddyke1
csendes tag
hali mindenkinek!
beruháztam egy p5b deluxe lapba, de még egy hét mire összejön minden. Lesz bele egy ide-s vinyó és dvd meghajtó, ezekkel normálisan fog működni a gép? nem szokott probléma lenni belőle, hogy csak ide-s cuccok lesznek bekötve? lehet rá rendesen telepíteni windows xp-t?köszi
-
Larry303
addikt
válasz
Tutivesztes #4247 üzenetére
hát határeset
majd ha vmelyik valós app hibát dob,vagy fagy a gép akkor elkezdhetsz gondolkodni rajt...ha a small fft ill a memteszt rendben akkor túl nagy baj nem lehet, persze jó az ha blend stabil a gép.... -
b14
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4246 üzenetére
Az a baj, hogy linux elég amatőr vagyok
-
Tutivesztes
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, a priviket is beleértve.
Most ott tartok hogy a memtest órákig fut hiba nélkül, az Orthos viszont a blend testnél 2 és fél óra után hibázik. Még mindig a ram lesz a ludas, vagy mi történik?Esetleg így is stabil marad a gép? Vagy dögöljek már meg?
-
Anubis_9
addikt
válasz
HZSolti #4244 üzenetére
Az ASUS szokott ilyeneket csinálni. Felmész az oldalára, leszeded. Mire legközelebb mész, már nincs ott, csak a BETA BIOS-ok közt. Kilépsz, majd újra belépsz és most már ismét ott van.
Én ugyan így jártam most, amikor a 1704-est szedtem le. De régebben is volt erre példa.
-
HZSolti
tag
Feltettem az uj BIOS-t /1226-ost/, na most felmentem az Asus oldalára és már nincs fent.
Szerintetek? -
b14
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4241 üzenetére
A vista alól nagyon szépen megy...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #4239 üzenetére
nem 300 ra, hanem 400 ra tettem az fsb ét .....
-
b14
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4239 üzenetére
Kezdem magam szégyellni...
Mert a hangom sikerült
TVkártyából kép is jön (tvtime)
De a tv-nek nincsen hangha (Winfast TV 2000 XP) de ez meg már nagyon nem asus p5b téma, tehát bocs az offért. -
Core2duo6600
veterán
válasz
EZoli752 #4234 üzenetére
Én annyit csináltam , hogy 300 ra kapcsoltam az fsb -t egyel visszatettem a cpu szorzoját, és a ramot is eggyel lejebb tettem, nekem 1066 os ok vannak, így 1000 korul megy
cpunak minimálisan emeltem a feszt, lehet nem kellett volna
és a pcie big 1x elleni beállítások vannak
nálam ez a annyit jelent, hogy nvbvore -t és az fsbtermet feljebb tettem egyel, a bios rózsaszínt mutat rá(#4237) b14
Nekem opensuse 10.3 x86 van fent magától felsimerte azt nézd meg, hogy nincsenek - e lehallkitva, nálam asszem minimumon volt minden
(#4236) (Darkwood)
Ha már végigzongoráztál mindent poén ból próbálj ki egy másik oprendszert akár linuxot is
ha ott is csigán bootol sanszos a hdd hiba
de akár a lap hdd vezérlője is lehet
1 másik hdd vel mindenképp nézd meg, lehetőleg olyannal ami másnál / másik gépben rendben van -
Anubis_9
addikt
válasz
banderasz77 #4228 üzenetére
Feltettem én is az új 1704-es BIOS-t, de ezt az új funkciót én sem találtam. Sőt 2 régi állítási lehetőséget nem is találok a CPU Configuration-on belül!
- PECI
- Intel (R) SpeedStep (tm) tech.Mintha a Q-FAN kicsit gyorsabban pörgetni a ventiket. Eddig max 1800-at ment a Hyper TX-em, most meg 1900 felett volt valamivel, amikor 100%-os terhelést kapott a CPU. Te nem vettél észre ilyet?
-
b14
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4230 üzenetére
Nos, hogy-hogy nem, megoldódott a grub problémám, működik.
Viszont a hangot debian alól nem tudom még belőni.
Alapból támogatná? -
(Darkwood)
őstag
Uraim Szopom a Fa**t!
Először is köszönöm a Core2Dou6600-nak és Tlalanak a hozzászólást!
Másodszor pedig: Újraraktam az Sp2-t, felraktam a friss chipset drivert, új bios frissítésem van és az a ki****ott boot-csík 12 és 15 között szokott menni! A Hdd-m néha iszonyatosan pörög!
Próbáltam az összes Sata-t, más Sata kábellel, egyszerűen semmi változás! Mielőtt újraraktam az Xp-t és felraktam a másik chipset-et, előtte a boot-csík 7* ment végig (ami szerintem egy Core2-es géphez nem illő). Mi tévő legyek?A következő telepítésnél 20* fog végig menni? Azt már Kit is megirigyelné!
-
Larry303
addikt
válasz
Tutivesztes #4233 üzenetére
asszem nálam alapfeszen van minden, de ez ettől még nálad változhat...
nagy fesz semmiképp sem kell 400on a cuccoknak...sztem a ram lesz...
lődd be kézzel és próbáld cl5ben... -
EZoli752
tag
Sziasztok! Van egy 6600 proci és 327 felet fsbnél az orthos egyből hibát ír 326 meg semmi félóráig elmegy, hiba nélkül ez mért van? Amúgy a gép nem fagy meg vagy ilyenek csak egyből hibát dob az orthos 10s alatt! Autón van minden 100,33 exekre fixáltam a pcit alaplapon kel valamit emelnem? De mit? 3200mhzra szeretném felhúzni tovább nem!
Köszönöm szépen a segítséget! Asus p5b a deszka 1066mhz ramokal -
Tutivesztes
tag
válasz
Larry303 #4232 üzenetére
Blend dobja a hibát, de most egy kis small után fut ez is. nem értem, főleg azt nem hogy mennyi volt kell a procinak és a hidaknak.. a ramnak 4-4-4-12 az alap 800on, memtest lefutott vele, és a 400as fsb-vel ugye 1:1 ben van visszaosztva, tehát még nem is húzom a rohadékot. Nálad mennyi a cpu és a hidek feszje? (első beállításnál az sb vcore és az ich chipset voltage még auto-n volt, és úgy is ment.) Lehet hogy maga a létezésem a hiba?
-
Larry303
addikt
válasz
Tutivesztes #4231 üzenetére
blend vagy small fft dob hibát???
small fft nél csak proci...ha az lemegy és blend hibázik akkor ram lesz....
dobd át 5-5-5-15 re és csekkold le... -
Tutivesztes
tag
Üdv hozzáértők!
Problémám van, megint, természetesen. Eddig ment a 6400-am 3200ön, 8-as szorzóval, orthosbiztosan. Kicseréltem a ramokat 2x1 gigára, azóta az Orthos 7 másodperc után levág a francba. Szerény képességeim szerint megpróbáltam variálni a beállításokkal, de semmi pozitív eredmény.. Van még olyan élő ember aki 6400et húzott 8as szorzóval 3200re? Segítsen vagy ásson el, köszönöm.
a beállításaim jelenleg az első hozzászólás alapján vannak, csak a cpu Voltage 1.35 és persze 8 a szorzó. MEmtest az pár órát futott, ram nem hibás, mit állítok be rosszul?(természetesen a p5b-s konfigomról beszéltem, mielőtt megköveznétek)
-
Larry303
addikt
elképzelhető, hogy a hardvernek is tudnia kell....legalábbis ezt feltételezem....
-
Anubis_9
addikt
válasz
banderasz77 #4226 üzenetére
Hogy hogy nem ment? Hiába állítottál be vele egy bizonyos feles szorzót, be sem bootolt a gép?
-
tlala
addikt
válasz
(Darkwood) #4207 üzenetére
Lehet, hogy az Asus másképp számoz, de a P5B Deluxe laphoz tartozó letöltésénél kínál 8.3.0.1013 verziójú drivert.
[link] -
banderasz77
addikt
válasz
Core2duo6600 #4220 üzenetére
Hát, feltenni sem volt piskóta, lehet, hogy ha leveszem, akkor fel már nem teszem
.
-
b14
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4220 üzenetére
1. ntfs
2. ext3
3. swap
erre a winchesterre van telepítve a grub
és a 2-es partícióra
Az infókról meg azt, hogy nem tudom magamtól, mi lehet releváns.
Mit csináltam?
Felraktam először 1 debiant, az nem működött (grub 21), gondoltam az ubuntu okosabban nyomja, az se segített és már elkeseredve, kétségbeesetten írtam ide -
Core2duo6600
veterán
Hogy néznek jelenleg ki a particiók ?
Melyik winyora van telepítve a grub ?
Minden lehetséges info kell, hogy bármit is lehessen mondaniA 21 es hibán kivül mi a gond mi okozta ezt, mit csináltál , hogy kijött ez a hiba ?
(#4217) banderasz77
Milyen módon veszed le, könnyen ?
Mert én csomót kinlodtam mig levettem
lehet, hogy el is törtem legutobb -
today05
csendes tag
válasz
banderasz77 #4217 üzenetére
szia, ha arra az áltátszo ventillátorra gondolsz amit adtak hozzá, sztem leveheted, nekem semmi sincs a lapomon, csak egy 120mmes venti a ház hátulján, és a 400mhz fsbvel semmi baja nincs.
-
b14
senior tag
Egy ilyen alaplappal a debian legújabb stabil simán el kellene, hogy fusson?
MOD: nem kell semmit sem állítani rajta? (valami telepítési paraméter, stb.)
MOD2: nekem a telepítésnél (boot) van probléma (Grub error 21) -
banderasz77
addikt
Szerintetek, ha leveszem azt a kis chipset ventit a gépről, bírni fogja passzívan? Csak az első lehetséges plusz volt van neki megadva. P5B Deluxe lapom van.
Most rajta van, de nem nagyon meleg a borda. -
Anubis_9
addikt
P5B-E BIOS 1704
1. Fix CPU ratio will not reset after load BIOS default
2. Enable support for N/2 Ratio optionMi lehet az az N/2 Ration?
-
today05
csendes tag
válasz
disused #4201 üzenetére
hali, ha jolemlékszem igen, mert gyárilag 5-5-5-15re teszi magát, és ha már olyat vettem ami gyárilag cl4 es, akkor már ugy használom. lehet hogy az időzítést nembirja?:S memtesthez nincs kedvem szenvedni, de lehet hogy holnap este itthonhagyom a gépet, fusson a memtest 14 óát
-
Core2duo6600
veterán
válasz
horvlas #4211 üzenetére
A hanghoz
némisd ki a cd player részt a lejátszásnál
szintén némist le a mikrofont, mind az első panelt, mind a hátsót
Nálam Intel hda ra van állítva csak ekkor tudtam lenémítani
Valamennyire mindig is át fog hallatszódni, ez ellen talán egy külső hangkari beszerzése a megoldás , de talán az sem
Hangkakadást nem tapasztaltam még
a legfrisebb driver van fent amit le lehet szedni xp x86 höz
Xp x64, a gyári, mert hibás ami a neten van
Vista és a linux felimserte magától
És a Linux alatt a legtisztább mintha alapzaja sem lenne, vagy nagyságrendekkel kisebb mint xp benHálokártya, ezt el kell viselni, én a szar routeremnek tudom be, de lehet, hogy nem az az oka
-
zolkooo
csendes tag
Üdv. Mindenki!
Lenne egy problémám a fenti alaplappal szerelt géppel.
Windows XP fentvan, minden kártya driver rendben, de ha kiakarom kapcsolni a gépet látszolag a windows leáll de agép nam kapcsol ki és aproci venti forog tobább.
Ha voltmár valakinek hasonló problémája írjon légyszi.
A másik probléma az lenne, hogy ugyanebe a gépben van egy Digidesign DIGI 001-es hangkártya. adriverek látszolag felmenek probléma nélkül, az eszközkezelőben minden rendben, de a win nem látja kártyát (a kártya másgépben jól működik), ha pedig elinditom a PRO TOOLS programot (5.3 vagy 6.4) kidob és a gép újraindol.Segítségeteket előre isköszönöm,
Üdvözlettel: Zolko -
horvlas
csendes tag
Hello. Nemrég vettem egy p5b alaplapot és nem nagyon láttam ilyen hozzászólást úgyhog írok. Nekem minőségi hangfalakra van kötve az alaplapi hangkártya, de nagyon zajos, valami zavarja. Pl ha a winyó tölt az hallatszik a hangon, vagy ha töltök, az adatfolyam áthallatszik, vagy ha a képernyőn mozgatok egy ablakot akkor is. Szóval valami sisregés mindig hallatszik, nem is olyan halkan. Ja, és a legújabb driverrel beakad a hang és szaggat. Rohadt idegesítő... Más is tapasztalta?
Más, az alaplapi hálókártya valamiért nagyon gyakran bontja a kapcsolatot...
Mi a fene lehet? -
Larry303
addikt
-
Equitem
tag
Üdv!
Előző problémám [link] módosult annyiban, hogy csak rossz túlhajtás után csinálja..... de van egy másik hasonló is... Amikor bekapcsolom a gépet, ill újraindítom, nem mindig, de valamikor kikapcsol 1 másodperc után, majd vár egy kicsit és visszakapcsol.. ezután minden hibátlan.... Ilyet látott már valaki???
Segítséget előre is kösz -
Core2duo6600
veterán
válasz
(Darkwood) #4207 üzenetére
Nem tom mit néztél
[itt] a 8.3.1.1009 9/24/2007-esAz opendszert azért ellenörizd
de ha minden igaz inteléjk univerzális telepítőt használnak -
(Darkwood)
őstag
Én az Intel honlapján csak ezt a chipset-et látom P5B Deluxe-ra: 8.1.1.1010 Szerintem van ennél újabb is, nem?!
-
Larry303
addikt
válasz
Core2duo6600 #4204 üzenetére
magasabb fsb vel és egyel kisebb szorzóval jobban jársz....
ha 400on tudod hajtani az lenne a legjobb neki....disused: és ez az fma mit mutat a gyakorlatban??? -érdekelne
-
Core2duo6600
veterán
Akadt a NFS Prostreet
Ezért felpöcköltem a CPU t
Mostmár kevésbé akad, komolyan nem tudom mi kell ennek
Jelenleg így megy most
[link]
Zárt gépház, gyári cooler !!!
Biosban a CPU Vcore fesz 1,375 re állítvaMEnnyire számít ez jónak ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
(Darkwood) #4200 üzenetére
intel oldaláról szedd le a P965 - ös chipsethez valót
-
disused
csendes tag
a sima p5b is birja annyira a tuningot, hogy a proci elobb szall el mint az alaplap, boven
! szal, ha nincs semmi mas oka annak, hogy deluxe ot akarsz venni, akkor szvsz sima p5k a nyero, vagy a sima p5e, bar azt meg szokekapitany nem arasitotta jol
. persze te tudod, de most ilyenko jonne jo, ha vmi osmester leirna pontosan a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Politika
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest