- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
priti
addikt
válasz
bigskull #3596 üzenetére
Nahh előre hoztam holnapról és beszaladtam Pestre az A-Data Extreme kitemért és tényleg. A tökömet elhagyom, de a Bios 3 Gigát ír kereken, a pistában CPU-Z meg 4 gigát. Amúgy nekem megy így stresszmentesen a gép. Tehát benne a 2x1GB Twinmos meg a 2x1GB A-Data. A beállításokhoz nem is nyúltam jut szembe, szóval 833Mhz-en.
Mondjuk hülye lennék bennehagyni a Twinmost, amikor az A-Data többet bír, meg eleve CL4-es, de azért megnéztem együtt, mert elültettétek bennem a bogarat.
Ilyet se pipáltam még, a vége már az lesz, hogy semmi nem azt jelenti amit a naív ember gondol.
Azt még megértem, hogy a 32-bites oprendszer nem látja jól, de hogy a BIOS, becarok. -
bigskull
tag
Na alakul a helyzet; most olyat csinált hogy a windows elkezdett betölteni és kékhalál, illetve ujraindult a gép, a 2giga kivételével a másik 2 gigával elindult és jo a win
-
apro
senior tag
hali
ezek az állitások nem tölem származnak ,söt én nem is tesztelgettem, beleraktam elöször 4gb ramot és csak 3,5gb-ét látott útána énis végigböngésztem mindent!!!, de sehol semmi csak az tegyek fel 64.bitet,
azért mellékeltem a hozzászólásokat mint idézeteket, ez ven
és ha valaki talál rá megoldást örömmel venném ha tudatná velem is
hali -
bigskull
tag
felhergelem magam beszerzem a 64bites vistát és felteszem hátha látja a hiányzó fél gigát a vista.
Azért nem lenne gond ha valami Főguru megoldaná a problémám. ezekkel a ramokkal.
-
priti
addikt
nya holnap megsasolom, kiváncsi vagyok, hogy létezik e , hogy a bios nem látja de a winfos igen, nekem ez anomáliának hangzik és minden eddigi tapasztalatommal ellentmond. Ennyi erővel ha a biosban letiltom az egyik bankot a vista akkor is látja, vagy mi? Jó ez már kötekedés, de mindenesetre gondolom érthető, hogy kételkedem....
Bár végülis látja a bios, csak a méretét látja rosszul
Na mindegy, nem oltom be magam máséval, csak a saját hülyeségemmel, ha már hülyeség, úgyhogy kipróbálásig kussolok a témában
-
AS
félisten
Én föleg játszok azért kell sok ram és félek hogy 64 biten nem futnának gamek, de ha ez nem igy van,, akkor ha meglesz újból az 500 as winyom ara rárakom 64 es vistát.
-
apro
senior tag
hali
látogass el ide itt majd elmondják hogy miért nem
( http://prohardver.hu/tema/windows_vista/hsz_3101-3150.html)
mellesleg nekem 2GB geil ultra rammjaim vannak és a Vista Ultimate 32-bit-es van fent, ezt lássa rendesen és kezeli is ha ez kevés a vistának akkor nem kap többet,
mellesleg jól müködik de az is igaz hogy ZABÁLJA A %RAMOKAT ezt leszámitva elég jó rendszer
hali -
AS
félisten
64 bites vistával az baj hogy nem fut rajta semisem...
-
priti
addikt
Na holnap meglesz az új 2 gigás kitem, modjuk a mostani twinmos-t én eladom valszeg, de előtte akkor ránézek én is erre a témára, hogy az enyém mit mutat. Bár nekem ígycsak páronként lesz egyforma a memó, de a 4 gigás kérdésben legalább jutok valamire. A pistám 64 bites, azzal nem lesz gond.
-
bigskull
tag
Köszönöm de ezt AS barátom figyelmébe ajánlom.
Amugy én voltam a hibás mert ugy kellettvolna leírnom hogy winyóm sincs se oprendszerem és akkor 1felöl átugorhattam volna a vistás dolgokat, másfelöl jó mert most már ezt is tudom, csak nemtudom hogy ha látja agép miért nem 4gb-ot ír hanem 3,5 -et
Kipróbálom feltétlen a vistát elrakom a linket hátha segít de nagy szomorúságomra sztem valami bios beállításbeli hibám van.
-
priti
addikt
Több helyről hallottam, hogy a memóriavezérlő elég ratyi a P5B szériában, tapasztalom is. Például 800-on 5-5-5-18-ba dobja a RAM-omat, fel kell húznom 833-ra és akkor 5-5-5-15. Engem is a 4 modulos memóriakezelés hozott a topicba, de látom nem leszek okosabb...
Ahány lap, annyi féle gixer. Szerintem nálatok friss bios-szal nem a méret a baj, hanem a 4 darab, próbáljatok cserélni hátha egymás ramjait megeszi a lapotok. Egyébként milyen típusú ramot próbáltok?
(Mindjárt kiderül, hogy ugyanolyat)
-
apro
senior tag
válasz
bigskull #3568 üzenetére
hali
ezt nézd meg
http://lacy.hu/vista/39
iDÉZET A vISTA TOPIKBÓL
A 32 bites Vista tényleg nem látja a 4Gb ramot ??? Csak azért mert 2Gb nem elég neki , játékra legalábbis szerintem nem.(RAGNEK-HOZZÁSZÓLÁSA)
vÁLASZ
Tényleg nem, de ez nem a Vista miatt van hanem a 32 bit miatt.
(Thrawn PH:addikt) -
bigskull
tag
Végérvényesen megkérdezem és ne haragudj a hangvételért nem neked szól igazán.
De a szájbavert Mérnökinfós 3 évem alatt olyat nemláttam, hogy egy nyavajás oprendszer kihat a biosra (biztos létezik az xp vista nemnagyon ilyen)
Ugyhogy én felteszem a vistát de ha a bios 3,5gb-ot lát meg 3at az nem egészen egésséges. és nem az oprendszer hiányosságainál kutatok.
Nemtudom érthető volt e. elöbb lásson 4gb-ot a bios. utánna foglalkozok azzal hogy 64bit kell neki.
Komprende?
És szori de 6írták hogy oprendszer; 7.jére is leírom hogy bios meg boot képernyő
-
priti
addikt
Szerintem nincs vele baj, lehet, hogy a régi driver, ami fenn volt neked az nem került le rendesen és az kavar be, de az is lehet, hogy nálam is ilyen, azért nem tudom, mert nekem erősítőbe megy és ott meg ugye már rámegy a mély. Egyébként van hang meg videoleképező kódekpekk pista 64 alá ez biztos, mert én feltettem. Lehet, hogy az is számít, attól függ mit játszottál le a média pléjerben. Az Isten tudja honnan szedtem le, de nem kellett sokat keresni, pikk-pakk meglett. Arra emlékszem, hogy akkor szedtem le, amikor a jóöreg vlc player-ben pista alatt benyomtam az SPDIF-et, mire kékhalál és resti, na mondom szevasz, attól tartok nem kompatibilis a cucc
-
AS
félisten
-
SoPunk
csendes tag
P5B vagyP5B-E?
-
Begi
senior tag
.
-
SoPunk
csendes tag
Hali Mindenki!
Alaplap vásár előtt vagyok és mindenféleképpen P5b szériás deszkát szeretnék!
Nemtom eldönteni melyiket válasszam: P5B vagy P5B-E???
Specifikáció alapján egy hajszállal jobb a P5B-E..de tuningolni is szeretnék majd rendesen...
Előre is thx
Csoki -
Begi
senior tag
Akinek ASUS P5B deluxe alaplapja van meg tudna nekem nezni, hogy a BIOS EEPROM-ja pontosan milyen? Tipus/part number ilyenek erdekelnenek.
Koszi!
-
bigskull
tag
Acpi volt kilöve és ugy lett a win felrakva.
Telepítés után hiába kapcsoltam be, bekellett a sajátgép jogomb tulajdonságok feladatkezelöben állítani hogy a rejtett cuccokat is mutassa utánna pedig valami ki volt kapcsolva azt engedéjezni. ( pirosan ávolt huzva - letiltva) és jo volt. de nemtom hogy nállad ez e a probléma.Amugy hamar kigugliztam a dolgot, javaslom neked is. ha én kuszán írtam volna le.
Memória ügyben egy proff felvilágosíthatna.
-
D@ni88
addikt
Esetleg arra orvosságot tud valaki adni hogy ha újraindítom a gépet, mért nem idnul újra?
szépen kilép Pistából, aztán elfeketedik a kép szépen, ahogy kell, és készenlétibe vágja magát a monitor
a ventik meg ugynaúgy pörögnek tovább -
bigskull
tag
Egyébképpen valaki felvilágosít hogy itt core2éknél milyen hőmérséklet az elfogadott mi a magas?
Illetve a ramok mennyire melegednek? (geil ultra-ra értem; mert sejtem hogy nem csicsából van rajt a sárga borda, de a régi ddr400asokhoz képest ezek már melgek.)
(6750 van 2660 mhz gyári hütö, feszt nempiszkáltam.)
És persze tipp a ramra? biosban miket nézzek meg?
-
pitman
őstag
Valaki nem tudja megmondani, hogy az alaplap a különböző fsb értékek esetén a ram-ot milyen sebességgel hajtja meg?
Alapórajelen (200mhz), 533,667,800 értékeket tudok állítani a ram-nál, szépen meg is csinálja. Ha 333mhz-re van húzva a proci, akkor 677,833... értékeket tudok állítani a ram-ra, de ténylegesen a 667-es állásban 533-on megy a ram, 833 esetén 667, felette el sem indul.
Mindössze arra lennék kíváncsi, hogy miért nem megy 800-on?
Lehet, hogy nagyon amatőr dolgot kérdezek, de nemrég cseréltem a gépet, és nagyon nem követtem időközben a technika fejlődését.
A lap egyébként egy p5b-plus. -
bigskull
tag
RE.
Samu 500as winyókat hoztak ki gyöztesnek itt a teszteben nemhiszem hogy magának a típusnak lene baja, kb fél éve vannak félterrás vagy nagyobb winyók azt se mondja senki hogy asus erről lemaradna.
kábel táp ellenörzés, másik gépen is, (megvolt?)
amugy 400as wdk-m van szintén pöcre jo volt - nem ugy mint a memek :S
-
priti
addikt
Vinyónál nem hiszem, már lazán voltak 500-as vincsik, amikor a P5B kijött. Valszeg nem az első szar vincsije a boltosnak, ha egyből mondta, hogy cseréli... Mondjuk én már más márkát kérnék a helyedben, ha ilyen szar eresztés van nála...
Mondjuk nem lehetsz elég okos, én például lejjebb vettem a Seek-elési sebességét a Maxtoromnak, ami miatt lassul egy picit, de kénytelen voltam, mert olyan volt a hangja az alu házban, mint a vésőgép. Állandóan darált, de így egy hangja sincs, és a lassulást csak akkor érzem, amikor játékot indítok. Ott egy picit többet kell várni. -
AS
félisten
Na mindegy viszem, a boltos haveromhoz akitöl vettem ramokat, és azt mondta viszaveszi.
Hát ez aztán megoldás -
priti
addikt
-
AS
félisten
És 500 as winyo gondra valaki tudja megoldást? pb5 nem látja?
-
priti
addikt
Én minden drivert megtaláltam az ASUS weblapján, a chipset mókás, mert nem a legfelső a Pistás (Pista64-em van) arra figyelj, hogy ha nincs fenn java a gépen, akkor a weblap nem jelenik meg rendesen és emiatt pont nem tudsz leszedni drivereket. Én emiatt szívtam. Valami régi java volt fenn otthon és emiatt láttam a letölthető listát, de mikor kiválasztottam a kategóriát, pölö BIOS, akkor nem jelent meg semmi, innen a munkahelyről is megnéztem hála Istennek és akkor láttam, hogy hopííí...
A Bios-t meg ne Pista alatt... Kislemezmeghajtó rlz !Én egy kislemezről rántottam be tök stresszmentesen a bios-os flash progival.
-
bigskull
tag
oks értem ezzel nem is szállok vitába...
de azt mond meg a bios miért ír ki akkor is 3.5et? remap nélkül 3at? passzióból?
S ha felteszem attól még a vista mondjuk ugyan ugy elkezeli a 4gb-ot? és röhöghetek jót, hogy hülye a bios? vagy mondhatod hogy az oprendszer miatt ír a biosban 3 - vagy 3.5 de akkor újat mondassz
-
priti
addikt
válasz
powered #3492 üzenetére
Nem töltötted ki a konfigod, de lehet például a tápod is a ludas. Ugyanakkor többször segített már ezen a windóz újratelepítése is. Mondjuk nem árt más drivereket használni az újratelepítést követően, hogy ezt is ki lehessen zárni. Ha csupasz vindózzal más (régebbi, vagy újabb édes mindegy) driverekkel is produkálja ezt, akkor szerintem a táp kicsi a video-nak és mikor felkapja a 3D-ben az áramot, akkor a tápod maxon jár és túlmelegszik és ennek okán a tápba épített védelem kapcsol le, vagy a táp huzalozása kontakthibás, bár ez bazi ritka, az alaplapi huzalozást senki nem nyeszteti gyakran.
-
bigskull
tag
Az xp még csak hagyjám, mert ha veszek végre rendes vidikarit akkor rakok 1 vistát és egs. De most hogy nincs, elég a 3gb.
A bios idegesít; olvastam valahol hogy azért sem mutat 4et csak 3at mert olyan cuccok vannaka gépben amit helyettük beszámol. no de 1db 4mb-os régi pci-os kari az nem 1gb.
Szeretnék végre 4gb-ot látni de eddig csak a 3.5 a max. az érdekesség hogy xpben az everest látja a 4.ik ramot, kiírja ugyan ugy mint a másik hármat, de sehol máshol nem, ott csak 3gbot ír...
lehet felrakok 1 vistát és megnézem az mindenhol 1írja e a 4gb-ot.
Mikori a bios? ugy olvastam nagyon is jó ha frissíted, nekem 1216 os van fen.
-
D@ni88
addikt
Van már olyan alaplapi hangdriver amit szeret ez a k***a Vista? gondolok itt 5.1
-
AS
félisten
Másik kérdés hogy vettem egy Samsung 500 as winyot és nem látja a pb5 (sima)
Ez most bios hibája? ( lehet tul régi? -
bigskull
tag
Érdekelne hogy a 4db 1gb-os Geil ultra -ból miért lát a bios csak 3.5 -et? (memory remap ... : enabled) és csak 3gb-ot ha ez ki van kapcsolva. Beállításbeli hiba lehet? minden memó jó egyenként és párba rakva is
Help légyszi.
-
priti
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest