Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Most egy gigabyte 965p-ds3-as lapom van amit szeretnék cserélni. Egy p5b deluxe-on gondolkodom csak nem tudom hogy miben és mennyivel jobb mint a ds3-as. Megköszönném ha valaki tudna segíteni nekem a döntésben.
-
válasz
danee91 #2096 üzenetére
Mókás lenne, ha a hangchip miatt vennénk ezt vagy azt a lapot
Spec. pont egy olyan lap meg se nyekkent nálam, mint ami neked van s a VGA gixer után szakítottam mindenféle GB hardverrel.
Node visszatérve a tárgyhoz, nemcsak, hogy jobb hangja van, de ezt hardveresen oldja meg, tehát nem terheli a procit. Ez az intergált gány meg, ha feljebb hangosítom és mozgatom az egeret, belehallom a fülesbe, meg ilyenek, de melóhelyre megteszi zenét hallgatni. Még, ha nem is Audigy, de már egy Live! is sokkal jobb és az már szinte ingyen van... -
Darkmilka
csendes tag
válasz
Dark Archon #2092 üzenetére
Nem ide tartozik de a DS3-nak az új ACl888-ja egész jónak mondják
-
Cyrin
addikt
válasz
hülyegyerek #2093 üzenetére
nyugi, nem kell
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Dark Archon #2092 üzenetére
Na ez megint egy nagy felfedezés ....kivettem a cpu-t,és meglepve tapasztaltam,hogy nincsenek rajta kis lábak,mint az AMD-ken.
Jól be is pánikoltam,hogy le van törve,de képek szerint ez normális...legalábbis amennyire ki tudtam venni.
Nyugtassatok meg,hogy tényleg nem kell 775 db kis tűnek ott lenni,ahol amúgy nincs egy darab se,csak kis forrasz-pöttyök.
[Szerkesztve] -
válasz
szasanyi #2071 üzenetére
Végül tegnap vettem 2 új ventit, ezek 1800-on pörögnek. A régiekből az egyik 1000-ret, a másik 600-at produkált. Tápot is átállítottam auto-ról high-re, üresjáratban most 46-47°C a lap, terhelve 52°C (a ház oldala rajta van). Még beruházok egy Thermalright HR-05-re és szuper lesz
Darkmilka: szarDe egy - a fülére valamit is adó - játékos hangkártyával játszik
Meg úgy egyébként is, ég és föld a különbség egy integrált prüntyögő és mondjuk egy Audigy közt.
[Szerkesztve] -
Darkmilka
csendes tag
Milyen a hang a sima P5B-n?
-
danee91
senior tag
Lehet, h hiába állítod be 800-ra, így elég furcsa FSB : DRAM arány jön ki(vagy ramszorzó), amit nem szeret a lap. Inkább állítsd 400-as FSB-re(simán bírni fogja mind a lap, mind a procc), rakj be 1:1-es FSB : DRAM arány(vagy ha ram szorzó van akkor 2x-re állítsd), így 800-on fog menni a ram is. 1:1 a legbiztosabb.
Kicsit hülyén fogalmaztam, azért remélem érthető. Előfordulhat h procfeszt kell emelned, bár sztem nem. Ha nem mered betenni 400-ra, akkor rakd be 350-re, próbálgasd, aztán mehetsz fentebb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Darkmilka
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és nem tudom eldönteni hogy az E6400 C2D-hoz milyen alaplapot vegyek.A tuning az nálam annyit jelentene hogy proc.fesz emelés nélkül elérjem a maximumot amit így ki lehet hozni.Néztem a P5B-t és a DS3-mat.Ezek közül szerintetek melyik lenne jobb?
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
válasz
szasanyi #2080 üzenetére
OK,feltettem az új biost,elemet kivettem 10percre,de ugyanaz van....állandóan lefagy,most is kb. tizedszerre sikerült winbe belépnie.
Most szétkapom az egészet,cpu ki,memók ki,aztán meglátjuk,mi lesz vele...(azért a ninja sajna nem adja olyan könnyen magát,el fog tartani egy darabig.) -
PapG.
tag
Sziasztok!
Jó lenne egy kis help, mert elakadtam. Adott egy sima P5B meg egy core 2 duo 6300 proci, + 2*1 GB A-data 800MHz ram. Alapjáraton minden csodaszép, de ha felhúzom a proci sebességét 320-as FSB re (2240 MHz) és a ram frekit ''auto''-n hagyom akkor everest szerint a ramok 533 MHz mennek csak. Ha bios-bol beállítom fixen 800 MHz-ra akkor meg nem bootol a gép. Ha valakinek lenne ötlete azt megköszönném! -
zotyesz 1
tag
válasz
Core2duo6600 #2063 üzenetére
Lerantottam a raid install. drivert, de az uj sem segit, nagyon gyanitom, hogy az alaplap lesz rossz. Amugy nem is erdekelne, de a firewire pont a munkamhoz hianyzik, mindig masik gepen kell masolni.
-
szasanyi
félisten
válasz
hülyegyerek #2077 üzenetére
Nem. Vedd ki az elemet a lapból 1-2 percre, azzal teljesen lenullázod.
Mindent állíts alapra, vagy a hw-nek megfelelő értkre (pld. RAM). Így
próbáld ki rendben megy-e, esetleg tedd fel a 1212 BIOS-t. -
szasanyi
félisten
válasz
hülyegyerek #2074 üzenetére
Azt amit én használok, nyugodtan tedd fel. Az annál újabb nem sok újdonságot
tartlamaz, ahogy néztem...
De azokról nem tudok semmit, mivel nem használtan, és nem is halottam róla
semmit. -
szasanyi
félisten
válasz
hülyegyerek #2068 üzenetére
Van egy pár újabb verzió... [link]
Én a 1212-est használom, teljesen jó - sem stabilitás, sem tuning terén nics hiba. -
szasanyi
félisten
válasz
Dark Archon #2067 üzenetére
Nálam az NB 1.45V-ot kap (BIOS bállítás) de így sincs 45 foknál melegebb.
Igaz, most nincs feltéve a ház oldala... -
hülyegyerek
addikt
Kint 37C van,az alaplap pedig 46C-os, a gép 7 órája megy folyamatosan....
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Dark Archon #2060 üzenetére
Szerintem az egyik ventit fordítsd meg,hogy befelé fújjon.
Más:jött ki újabb stabil bios a 1004-es óta? -
válasz
Core2duo6600 #2064 üzenetére
Visszavettem alapra, de a memónak kell a 2.1V (GeIL Ultra). Most vizsgálgatva a dolgokat észrevettem, hogy az egyik ház venti döglődik, ha becsukom a házat, akkor egyből 50 fokos lesz a lap, most szobai ventillátorral 43
-
Kukk3r
csendes tag
Jah még annyit hozzá tennék, hogy tuning nélkül 40-50 fokos a procc
Szal ha meghúzom akkor mennyivel lesz melegebb a cucc? -
Kukk3r
csendes tag
Sziasztok!
Lécci segítsetek! : )
Húzni szeretném a gépem:
P5b Deluxe
3ghz Pentium 4
2x512 geil dula chanel kitt DDR2 800mhz
Ha valamit kihagytam volna :http://www.kepfeltoltes.hu/view/070719/cpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Eredeti gyári bios van rajta nem frissítettem.
Valaki aki nagyon ért hozzá küldjön nekem beállításokat plz.
Jah és ha nem túl nagy kérés pontos beállításokat
Előre is köszi
Sziasztok
[Szerkesztve] -
Core2duo6600
veterán
válasz
Dark Archon #2060 üzenetére
a melegre való tekintetre, ha nincs klíma a szobávban, én a helyedvben visszavenném alapra a gépet különösen akkor ha nem kell a nagy tempo
-
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #2039 üzenetére
nekem már volt 55 fok is
most 43, klíma megy -
Hát, de 2db 12cm-es venti fúj kifelé, a CPU venti meg szívja be a 30-35°C-os levegőt. Bár hűvösebb időben is ilyen 42-43°C-ot írt az alaplapra, pedig alapfesz (1.25V) van beállítva a NB-nek, a memók kapnak 2.1V-ot, amúgy meg egy hangyányit van csak húzva a proci (2.56GHz), de annak nincs melege (40-45°C). Szvsz a 3db vinyó fűti be a házat...
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dark Archon #2055 üzenetére
Szerintem nem csak az NB-nek van ott melege hanem az egesz alaplapnak. Valami normalis kereszthuzatot kellene csinalni a hazban. Nalam nincs semmi hutes a bordakon, csak jo kereszthuzat es alaplapra nem ir tobbet mint 40 fok. Nb az melegebb homerovel merve, de az is csak 50 korul van.
-
kolnay
senior tag
válasz
Dark Archon #2057 üzenetére
Ha nincs nagy procihűtőd akkor elfér mellette tuti.
-
kolnay
senior tag
válasz
Dark Archon #2055 üzenetére
Thermalright HR-05
-
Üdv!
Help! Ebben a k***a melegben az alaplapom hőmérséklete 62°C-ra is felkúszott, ami gondolom nem használ a NB-nek. Ezt megoldaná valami jó NB hűtő? Mit javasoltok, ami rá is megy P5B-re? S ugye nem kell kivenni a lapot hozzá?
Köszi, -
kolnay
senior tag
válasz
hülyegyerek #2049 üzenetére
Nekem nem teccik a ninja.
zotyesz:igen,az alaplapod telepítőjét.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
hülyegyerek #2039 üzenetére
Azért gondoltam hogy kell, mert egy idő után az nb feszét is kell emelni és akkor nem lehet hogy nagyon melegedhet?
mod: Ez nem ide tartozik, de azért megkérdezem: Ninja rev B vagy Silent knight?
[Szerkesztve] -
Rusher
őstag
Everestben alaplap néven fut? Igen.. mennyi feszt adsz neki most? Auto-n ne hagyd...
42 végül is nem vészes nekem igaz, hogy deluxeom volt de ott nekem is 43 körül alakult amíg rá nem tettem a ramokra egy 8-as ventit az meg annyi levegőt tolt oda is, hogy beállt 36-37-re -
zotyesz 1
tag
Senkinek sem volt gondja a 1394-es csatlakozoval ezzel a lappal? Ezen keresztul semmit sem ismer fel.
-
Rusher
őstag
Sztem annyira nem kell aggódnod, de persze minél hatékonyabb van rajta annál jobb pl.[link] erről nagyon sok jót lehet hallani bár nem olcsó
vagy felaplikálsz rá egy 8-as ventit azt ennyi...... de mennyi a hőmérséklet a gyárival?
Nem tudom a P5B-sek miért nem válaszolnak neked....
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
hülyegyerek #2028 üzenetére
hali vedd ki belöle a CPU-t gyomd ,meg úgy a bekapcs gombot, (leáramtalanitva)
1,perc útán tedd vissza a cput és úgy indizsd el
hátha csak valamiért ''összeakatt a bios'' újra megismeri a procit és szerintem rendben lessz
hali
majd este 18.00 útán fentleszek irdmár le lette eredménye, légyszi
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
Megnéztem,alapon volt minden,és úgy írta ki az overcl. failed-et,és utána le is fagyott.Utána beállítottam 12:8-as RAM arányt (cpu alapon 266MHz-ram 800MHz),és akkor érdekes módon nem írta ki a túlhúzós hibaüzit....szóval passzolok.Lehet,hogy a lapom nem bírja a gyári órajeleket,csak,ha húzom???
Kíváncsi vagyok,hogy elindul-e még1x....de egyelőre nem kockáztatok -
apro
senior tag
válasz
hülyegyerek #2025 üzenetére
hét ez érdekes!
és most kellene belemenni a biosba és megnézni a beállitásokat, mert azt a hib. üzenetet irta.
de gondolom most nem akarod, örülsz hogymegy8belépve vissza állitani a gyári beállitást
és úgy tesztelni)
de akkor viszont nem biztos hogy a lap a ludas!
nekem még az elözö bios van fent
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
Nem tudtok stabil,működő biost a 1004-es után?
-
apro
senior tag
válasz
hülyegyerek #2023 üzenetére
hali csak két választásod van!
vagy a vinyó bekrepa
a másik ami inkább valoszinübb a LAP NAK ANNYI
ha rendesen lereszetelted aLAP ra alapot és ezt irkálja akkor lap
hali
DE HA bútólásnál nyomod az F1-et akor is alapon kell bejönni .
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
Hali.
Rég voltam itt utoljára,ami azt jelenti,hogy egy ideig nem voltak gondok a lappal...de most
Nos,a múltkor elkezdtek mindenféle problémák lenni a lappal (egyszer csak nem akarta felismerni az IDE-dolgokat,játékból kidobált,nem bootolt,kékhalálok,stb.,stb....),ekkor a 0804-es biosrt lecseréltem a 1004-esre,és minden működött is...tegnapig.Elkezdtem játszadozni a mem-késleltetésekkel.Egész jól bírta,viszont 4-4-3-4-nél már nem bootolt.Ekkor szokásos CMOS-reset volt,és azóta egyfolytában azt írja bootoláskor,hogy overclocking failed,pedig minden alapon van.
Ez még nem elég,állandóan lefagy,leggyakrabban már a biosba se tudok belépni.Most is kb huszadszorra jutottam el idáig,hogy tudjak írni ide. (ezért is fárasztalak titeket kisregénnyel) Ja,és ma már egyszer újraflesseltem a 1004-es biost,tehát tök új,de semmi változás. -
szasanyi
félisten
válasz
Core2duo6600 #2018 üzenetére
De neked nem is extra sz@rok a memóriák írási/olvasási értékei... Ha nincs gond,
akkor jó. Ami jó, azt meg nem kell megjavítani. Legfeljebb ronthatsz rajta. -
zotyesz 1
tag
p5b deluxe van nekem is. Egy ido utan nem ismerte fel a 1394 -re kapcsolt dolgokat, mintha a konektor meghalt volna. Volt azota bios is frissitve, kinullazva, uj Windows.Amit ra csatlakoztatok (pl. Hdd modul) mas gep felismeri. Csatlakozas utan a hdd modulban a diszk felporog, vilagit a LED is, csak nem jelenik meg a Windows-ban.Az also sarokban is mutatni kellene. Pl a Dv kamerat sem ismeri fel itt. A biosban nincs letiltva a csatlakozas,a hardveroknal nincs felkialtojel sehol. Ez a hiba kb 5 honap utan jott elo.
A masik hozzacsatlakoztathato (belso 1394) ilyen konektorral is ez a helyzet, amugy a tobbi csatlakozo, minden usb muxik rajta. Lecci segitsetek...esetleg meghibasodott az alaplap? Koszi -
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
menj be a services be, ahol látod, hogy milyen szolgáltatások vannak, nem a taskmanagerre gondoltam
és állitsd be neki, hogy ne csináljon semmi hibát, a régi gépemen az xp szivatott ezzel, miutan beállítottam, nem volt semmi hibauzenet, és a stabilitással sem volt gond, nem tuodm, hogy miért adta ki, nem értettem -
Hack3er
őstag
A P5B Deluxe nál hogy lehet megnézni voltmérővel hogy mennyi feszt kap a proci?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Haver akar venni ilyen lapot (P5B).
Az lenne a kérdés, hogy megeszi e az 1066-os Kingmax ramokat? -
Quass
tag
Üdv!
Lenne egy olyan problémám, hogy néhány napja szórakozik velem a Windows. Indításkor kapok egy ''services.exe hibát észlelt ezért leáll'' finomságot, amelyet véleményem szerint a netem generálhat... Ugyanis, ha nincs rádugva, akkor semmi gond, de ha bedugom, létrejön a kapcsolat, aztán küldi az üzenetet, és újra is indítja a gépet ntauthority system-re hivatkozva. Ad egy percet a win, amíg elmenthetem amunkámat, aztán újraindul...
Az első gondolatom a win reinstallra terelődött, de ha lenne vmilyen megoldás, azt válsztanám. -
-
Itt van cl4 cl5 és alap órajel is, de még alapon is bőven több ez mint a tied
[link]
már csak arra tudok gondolni hogy nem tetted fel a chipset drivert, esetleg nagyon régi everestet használsz.
[Szerkesztve] -
My3r
csendes tag
Szasztok!
Sikerült belöni a konfigot memoknak kellett a 2,1V , időzítéseket vissza 5,5,5,15-re
Így most procc alapfeszen 2,9Ghz...(9x330)
CPU-Z vel megnéztem memokat és dualba mennek..
Everest memteszt 6000/2400/88 sztem ez még akkro is nagyon lassi... Szerintetek?
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
VAlaki help plíz!!!
Nagy tuningnál fesz emelésnél nagyon melegszik az NB? Alap hűtője nem bírja notmális hőfokon tartani? -
Krissz22
senior tag
Az első szériás P5B lapokon 2,1V maximum a ram fesz
a második szériában 2,45V
Szerintem amelyik lapokon ferdén írott betűvel van a P5B felirat, azokon már 2,45V , de ebben nem vagyok biztos.
Azért gondolom, mert a REV 1.03 az még nem írott betűs és annál 2,1V, a REV 1.04 már írott dőlt betűs és annál (legalábbis nekem) 2,45V a maximális ram fesz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest