- Micro Four Thirds
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
adolfo01
tag
válasz
-szabi- #8971 üzenetére
Szia.
Sajnos nálam egy P5B alaplapnál ugyanez volt a helyzet.Mindent megpróbáltam,de nem jött helyre.Azóta vettem egy másik használt P5B deluxe alaplapot,azzal tökéletesem működik!
Sztem a végét járja...
Érdemes venni itt a hardveren egy használtat ,olcsón megkapod és megszűnik a probléma!
Pl. ezt megpróbálhatod.üdv.
-
Juppi
csendes tag
válasz
C.Brigante #8003 üzenetére
Hi!
Én használtam 45nm-est minden gond nélkül, de nem tom , h milyen bios volt rajta. Sztem a négymagosok is mennek benne (Szmolcsi-nak). -
-szabi-
addikt
válasz
SenorGrande #8972 üzenetére
Enyém 2006 novemberi vétel azóta egy e6400 procival megy.
Minden más cserélődött már benne az évek alatt míg a családban vándorolt.
Remélem az elemcsere beválik, kipróbálom.üdv
-
Dr. Romano
veterán
válasz
SenorGrande #8972 üzenetére
Nálunk is még működik a kb 2009-ben itt az aprón vásárolt P5B. Kapott az mindent, grafit modot, 8GB ramot, OC-t, Xeon 5430-as procit. Mai napig teker igaz már csak nyugdíjas feladatokat lát el (Office, net stb...) irodai gépként.
Nagyon megbízható és fejleszthető alaplap volt. Akkoriban is a legjobb vétel, így visszanézve meg aztán még annál is inkább. -
-szabi-
addikt
Hi
Van egy P5B-E alaplap amit régen én használtam, de a családban még mindig üzemel.
Utóbbi időben a bios időnként visszaáll alapértelmezett beállításokra.
Ilyenkor "ahci" mód helyett "ide" módba áll így a windows nem bootol be.
A végét járja már az alaplap vagy tudok még kezdeni vele valamit?üdv
szabi -
bebeago
tag
Üdv!
Ha valakinek eltávolítható meghajtóként (USB )látja a merevlemezét a windows, ez a megoldás:Windows 7
Parancssor (rendszergazdaként):“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channelx\” /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001
ENTER
Az X helyére a Bus Number-t kell beírni pl: 0 .( Eszközkezelő-lemezmeghajtók-jobb klick a lemezen-Tulajdonságok-Hely: Bus Number X )
Windows 8-10
Parancssor (rendszergazdaként):reg.exe add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device” /f /v TreatAsInternalPort /t REG_MULTI_SZ /d x
Enter
Az X helyére a Bus Number-t kell beírni pl: 0 ( Eszközkezelő-lemezmeghajtók-jobb klick a lemezen-Tulajdonságok-Hely: Bus Number x )
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Remélem valaki még olvassa a topikot
Adott egy P5B Deluxe alaplapos gép amit a kislányom használ. Kicsit turbóztam neki, kapott egy xeon L5410-es procit, 8gb ramot,(4x2gb) és egy gtx 750Ti-t. A problémám az, hogy 8 gb-ból csak 7 gb-ot lát a rendszer ami win 7(win 10-et raktam fel, de nem müködött az usb vamiért). A bios és a cpu z is látja mind a 8 gb-ot, de a sajátgépen belül azt irja, hogy 7 gb használható. Memory remap Enable-re van állitva a biosban és igy sem látja. Esetleg valakinek tipp?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy P5B Deluxe-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
-A kezet alapon égető SB ezeknél normális? Pár másodperc után el kell vennem az ujjam. Cserélni kéne nagyobb passzív bordára?
-Illetve "Memory remap"-nélkül nem látja a teljes 8GB RAM-ot. Gondolom az normális.
-
cyber86
őstag
válasz
SenorGrande #8965 üzenetére
Sikerült köszönöm így már 4 gigát lát
-
SenorGrande
senior tag
válasz
cyber86 #8964 üzenetére
Memory Remap Feature-t engedélyezni kell a biosban.
Ha nem kompatibilis frekvenciájú, és vagy felosztású modulok vannak benne, előfordulhat "kékhalál".Én anno (2012-ben) nem tudtam működésre bírni 2x2 + 2x1 Giga memóriával, mindig elhalt boot közben a windows, pedig a lap 8 Gigát tud max kezelni. A modulok hibátlanok, mai napig mennek 2 külön gépben.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Valaki találkozott olyan hibával, hogy a 4 giga ramból csak 3-mat látott a gép? P5B Deluxe lap 1238-as bios van rajta és biosba csak 3 gb ramot ír de win alatt kiírja, hogy 4 giga van benne de csak 3 gigát használhat fel belőle. Win 10 64 bites.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdéssel fordulnék hozzátok adott egy P5b sima semmi extra alaplap, lehetőség lenne beletenni xeon procit, viszont nem tudom, hogy a legfrissebb bios ami fent van tehát a 2104-es támogatja e mikrokód szinten?.
Ha nem akkor hol tudok leszedni ilyen kiegészített utasításkészlettel rendelkező biost hozzá? egy x5460-vagy x5470 kerülne bele azt tuti nem ismerné fel de egy E szériát jó eséllyel.
KösziFeltaláltam magamat
: akinek később kellene fullos adatbázis [link]
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
P5B-MX/WiFi-AP alaplap (BIOS ver. 0110) + KINGSTON UV400 120GB SSD esetén ismert kompatibilitási hiba?
-
adolfo01
tag
válasz
SenorGrande #8960 üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszod.
Igen ,nálam is hasonló sebességek voltak,már amikor működött rendesen.Ugyan nem írtam,de több sata kábellel is próbáltam már,jelenleg egy fémcsatis van.Elemet is próbáltam 2 félét is.
Valószínüleg alaplaphiba lesz ezek után.....csak az az érdekes,hogy ha bekapcsolom stabilan megy...csak kikapcsolás után felejti el a BIOS beállításokat! De nem szarozok vele ....Csere lesz egy P5Q deluxe alaplapra...talán akkor megoldódik a problémám.
Köszi mégegyszer ....
-
SenorGrande
senior tag
válasz
adolfo01 #8959 üzenetére
Hello.
Biztosan kezeli! Én alaplaphibára, vagy rossz elemre/kontakthibára gyanakodnék. Írtad, hogy cserélted, de én kipróbálnám egy másikkal. Esetleg még a sata-kábel csere megérhet egy próbát.
P5B Deluxe-ban használtam 250Gb-os 850-evot, AHCI-ban, szintén Q6600-zal, 2x2Gb memóriával, Win7x64-gyel minden probléma nélkül. Trim ment, ilyen sebességeket hozott:
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
ASUS P5B alaplapom van quad core 6600 procival,4Gb RAM DDR2,WIN7 64 bit
Legrisebb BIOS van a gépen(2104),egy samsung SSD -re tettem a rendszert.
Sata AHCI-re állítva,így lett formázva az SSD és JMicron vezérlő is bekapcsolva és AHCI módba állítva.
Legfrisebb driverek telepítve,alaplapi elem cserélve mégis mikor leállítom a gépet és huzamosabb idő után visszakapcsolom, "please select boot device hibát ír ki".
Bios -ba lépve nem ismeri fel az AHCI porton az eszközöket,újraindít,BIOS -ba lépek beállítok mindent újra és mentés.Megint jó minden egy huzamosabb leállításik,akkor megint nem indul...és afenti hiba....kondenzátorok nem puposak ,legalábbis nem láttam ilyet.Már mindent megpróbáltam,mit lehet még tenni,esetleg alaplap hiba.....
Ugye azt mondják,hogy SSD esetében Sata AHCI módban legyen,így is telepítettem a rendszert.Ötlet....esetleg hasonló P5B alaplap amivel működik normálisan AHCI módban az SSD -re telepített rendszer?
Azért érdekelne mert nem kellene erősebb összeállítás,ez nekem bőven elég csak működne is.Nem tudom elhinni,hogy asus p5b alaplap nem kezelné az SSD-t AHCI módban.Köszönöm,ha segítene valaki,mert már az agyamra megy ....
-
bebeago
tag
válasz
SenorGrande #8957 üzenetére
Üdv!
Sima ASUS P5B. -
bebeago
tag
Üdv!
4x2GB RAM-ot tud kezelni az alaplap? Most 4x1GB van benne. -
ativga
csendes tag
Sziasztok!
Asus P5b alaplapon 4db SATA vinyó van. 2db 1TB, 1db 2TB és 1db 3TB.
Bootoláskor a proci ventillátora többször felpörög, mire beáll a rendes értékre, a vinyók is mind felpörögnek, de közel 30 mp telik el, míg becsippan, és elindul a gép. Egy vinyóval is kipróbáltam, de akkor is.
A boot vinyó a SATA1-re van dugva. (Samsung F1). Mindegy, hogy SATA as IDE, vagy SATA as AHCI beállítás van a biosban, akkor sem változik.Ez normális? Úgy emlékszem régebben sokkal hamarabb becsippant, és indult.
Van valakinek hasonló problémája, vagy ötlete, mitől ilyen lassú?
Win7 64bit op. van rajta.
Üdv, és Köszi!
-
G5t
csendes tag
válasz
yusukee #8924 üzenetére
Üdv hasonló problémával,küzdök én is,mint akinek válaszolok. Nekem jelenleg egy Sandisk SSD Plus-t nem tud particionálni a Win7 telepítő, jelenleg egy P5B-m van. Probléma lehet-e az hogy a BIOS verzióm csak 1202 ? Illetve jó ötlet ebbe az alaplapba egy RX 460-ast vagy egy GTX 750 Ti-t beleerőszakolni? Igazság szerint a Radeon HD 5450-es felett már igencsak elszállt az idő...
-
Halo
senior tag
válasz
ecology_83 #8949 üzenetére
köszi , csak sikerült - de akkor se volt kimondottan szájbarágósan Boot from usb, vagy valami ilyesmi, hanem valami hálózatos újabb boot lehetőség vált elérhetővé.
onnan aztáán már csak sikerült... -
BerryMoTo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Pár hónapja sikerült kinyírnom az Abit AB9 QuadGT-met, amit sajnos nem tudtam pótolni.
Így hát arra jutottam, hogy veszek egy P5B Deluxe-t, de végül Premium lett, abból is kettő.
Nos, Első probléma az volt, hogy valamiért a gépházam kapcsolójával nem indul, csak pin összezárással, pedig multiméterrel mérve is zár a kapcsoló. Na de mind1, ezt még túl is élném, ha nem hülyülne össze a memóriáimtól.
4 modulnyi Corsair XMS2 DHX, azaz: TWIN2X2048-6400C4DHX
2GB/modul
800mhz
4-4-4-12
2.1v
3 modullal elindul, de 4-el már sehogy sem, csak zúg és még csak BIOS Beep sincs. Az időzítést nem jól állítja be magának, ha pedig én akarom, akkor még az advence-t is nekem kell megadnom, amiről semmi infóm. A QuadGT magától beállította az időzítést. ez meg már 3 napja megy az agyamra.Mi tévő legyek? Pusziltassam meg a baltával vagy van megoldás?
Konfigom többi része:
Xeon E5450 -Ehhez flashelve a bővített mikrokódos BIOS
Asus U-65GA
Asus GTX560 Ti
500GB Samsung Sata2 5400RPM
Zalman Z12 Plus
Scuthe Infinity
stb... -
Halo
senior tag
Hajhó!
Akárhogyan is nézem, nem találom az USB bootolás lehetőségének beállítását a bios-ban...
Keresgéltem, egyik megoldás a quick boot disable állítása hozta - egyeseknél... nálam nem...
Itt figyel egy ssd, arra akarok win7-et húzni - dvd-re egyelőre nem tudom kiírni az iso-t gondoltam, csinálok egy usb-s telepítő "lemezt"...
Ehhez pedig ugye be kellene valahol, valahogy állítanom a boot-ot... -
Halo
senior tag
válasz
SenorGrande #8946 üzenetére
köszönöm szépen!
Akkor rendelem is a cumót
-
-
Halo
senior tag
válasz
SenorGrande #8944 üzenetére
Köszi!
És nem kellett semmi plusz hozzá?
Most kiírok dvd-re egy win7-et, lehúzom a vinyókat, rádugom ezt, és lehet telepíteni, csókolom?
Semmi plusz egyéb mókolás? -
SenorGrande
senior tag
Hali.
Én használok, egy 250-es Samsung 850 EVO-t.
Ezt tudta beszereléskor (2015. jún. vége, bő egy éve) Sata2-n, azóta nem mértem, de érzésre nem lassult.Egyébként megváltás egy vinyó után, azóta már szenvedek, ha merevlemezes géphez kell ülnöm.
Az én lapom is 10 éves lesz decemberben... Nem gondoltam volna, hogy ennyit fog bírni, és eddig fogom használni. És az évek jelentős részében húzva volt a lap (is). -
Halo
senior tag
SSD-t használ valaki ebben a régi drágaságban?
És milyet?Egy 500 Gb körülit kívánok belerakni - upgrade gyanánt...
(ha sikerül, talán karácsony körül lecserélem a konfigot... bár, akkor már 10 éves lesz... a szívem szakad majd bele)
-
xcerazes
csendes tag
Sziasztok!
Napok óta kínlódok egy Asus P5B alaplap bios frissítésével.
Natur EZ Flash frissítés, rev 2104.
Annyit baszhattam el, hogy nem raktam sys defaults-ra flashelés előtt és miután beléptem a friss bios-ba, egyből behúztam az egyik OC profile-t. Nem ment, F2-vel vissza sys def, majd megint próbáltam tweakelni rajta, olyan értékeket is, amik az előző verzióval atomstabilan mentek, de semmi, mindig OC failed.Amúgy sys def-el elindul a win 7 x64, csak csóró memóriák eléggé underclock módon működnek.
Elvileg semminek sincs baja, ramok jók, legalább is a frissítés előtti 3 évben biztosan.Gondoltam visszarakom a kimentett bios-t, restart, majd DEL. Ám a bios főképernyője belépés után nem reagál semmire (igen ps/2-es billentyűzetre sem) és a clock sem mozdul, le van fagyva.
Így nem is tudok semmit sem állítani a biosbanElem ki, cmos reset, majd 2x újraflasheltem a 2104-et, de továbbra sem reagál.
2 napja rommákeresem a google-t, de pontosan ilyen hibát nem találtam vagy ha találtam is hasonlót vagy usb input hiba vagy a ram döglött meg.
Ha van bárkinek bármilyen ötlete vagy tapasztalata az segítsen má'!
Uff!(ctrl-v from BIOS frissítés)
-
Mythsardan
aktív tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy adott egy P5B-VM lap, illetve 4 db Nanya NT2GT64U8HD0BY-AD 2 gb-os ram, ami sehogy se akar együtt működni. Memory remap nélkül beindul a windows 2,8 gb rammal, de ha bekapcsolom a memory remap-et, akkor boot közben kékhalál és újraindul. Próbáltam manuálisan legnagyobbra tenni a timing-ot, lejjebb vettem a ramokat 667 mhz-re, még 1,95 V-ot is kaptak, de semmi. Egyszerűen nem akar elindulni. Memtest szerint hibátlan mind a 4 modul, szóval az nem lehet gond. Valaki esetleg találkozott hasonló problémával?
Q6600, illetve egy 64 bites Windows 10 Pro mellett produkálja, de kétlem, hogy rendszer függő lenne, mert próbáltam indítani windows telepítőt és annál is előjött.
-
SenorGrande
senior tag
Asus P5B Deluxe hátlapot keresek!
Égen-földön nem lelek. -
csubbaka
tag
válasz
ecology_83 #8937 üzenetére
Érdekes, lehet, hogy nem szerette a azokat a modulokat (egyszer már tapasztaltam hasonlót), nálam 4x2GB-al meglepően gyors és stabil, hétvégén meg meglátom mit szól a Q9550-hez.
-
ecology_83
tag
válasz
csubbaka #8936 üzenetére
Menni ment, de ha 4x1Gb ram volt benne akkor néha behalt, nem volt stabil. És még a szorzókkal meg az fsbvel is játszottam, h menjen. Viszont, ha kivettem 2gb ramot, akkor ment rendesen. Két hétig szenvedtem vele és meguntam, inkább vettem egy E7500-at, azzal megy minden flottul.
-
csubbaka
tag
válasz
ecology_83 #8935 üzenetére
Nálad akkor valami nem oké, mert ebben jelenleg is vígan fut egy Q6600
-
FRIZ 22
senior tag
válasz
csubbaka #8933 üzenetére
A CPU support list szerint csak 533-800-1066 FSB-s procikat támogat a lap.
A Q9550 meg 1333 FSB-s.1066-on elvileg elindul, bár ezt a P5B-VM S laphoz írja:
Due to chipset limitation, 1333FSB processors can only run at a maximum speed of 1066FSB on this motherboard.
[link] -
csubbaka
tag
Sziasztok! Hozzájutottam egy Asus P5B-VM deszkához, hétvégén meg egy Q9550-et is kapok hozzá, mi a tapasztalt benyeli ez a kis lap, vagy ne is próbálkozzak?
Szupport szerint látom nem, de hátha valakinek belement -
tpeter77
addikt
válasz
FRIZ 22 #8930 üzenetére
Más gépeken is ezt az 50 centis kábelt használom gond nélkül, ennél rövidebb nincs hozzá.
Csatlakozás után a win7 kiirja, hogy nagyobb sebességet is elérhetnék ha gyorsabb usb portra csatlakoztatnám a készüléket, és felsorolja milyen portok vannak.
de akárhová dugom, nem gyorsabb!
Talán egy BIOS frissítéssel lehetne próbálkozni, de az a gondom, hogy az usb-t egyáltalán nem látja a bios pedig FAT32-re van formázva, be sem tud bootolni USB-ről, nincs is ilyen opció, pedig a RUFUS már 4-5 alkalommal végigformázta szegény pendrive-ot, akár hogy próbáltam, nem ment. Ja és floppy nincs a gépben.
Marad a Win alóli bios frissítés, vagy nem tudom még mit lehetne tenni
Ezen kivül más baj nincs vele. -
tpeter77
addikt
Kicsit keresgéltem, és látom az ALT+F2 kombinációval lehetne frissíteni BIOS-t, megpróbálkozok vele hétfőn.
Melyik BIOS verzió ami stabilan, jól működik? Láttam a 2104 a legutolsó, de többen is panaszkodtak rá, miért?
Az ismerős nem tuningol, inkább netezni szokott rajta, nem játszani.
kösz a választ. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
ismerős gépét újratelepíteném, de nagyon lassan lehet lementeni usb-n keresztül róla az adatokat.
A külső vinyót és pendrive-ot csatlakoztatva kiírja, hogy ez a port gyorsabb működésre is képes lenne, stb.BIOS-ban HiSpeed-re van állítva az USB port (FullSpeednél irja a 12Mbitet, sajnos pont ezt a maximális sebességet hozza a fájlmásolás közben a gép).
HDD-t kivettem a gépből, és a saját gépembe raktam, ott megcsináltam az adatmentést, aztán a vinyót beszereltem a cimbi gépébe, ez egy sima Asus P5B alaplap, Win7@64 bit op.rendszert telepítettem fel rá.
vásárolt tegnap egy új VGA kártyát, ennek a gyári drivere fent van, szépen fut minden, windows élmény 5.4 pontos.
E5400 CPU van benne és 6GB RAM / 800MHz/Hogy lehetne az USB portokat gyorsabb sebességre bírni? Minden portot leteszteltem, még az alaplapról az előlapra kivezetettet is, de az 1MB/s értéket nem tudom túlszárnyalni.
Az USB 2.0-s külső HDD-t már fel sem ismeri, mindig formázni akarja a meghajtót.
4 és 8GB pendrive-ot szépen kezeli, de az adatmásolás sebessége halálosan lassú.Van hozzá netán friss USB driver? Vagy mi lehet a gond?
esetleg BIOS update megoldaná a dolgot? Ez megy működő windows alól? mert floppy nincs a gépben és kétséges a pendrive-ról való normális működés.üdv
-
Xarina
aktív tag
válasz
SenorGrande #8926 üzenetére
Természetesen próbáltam c-mos resetet is (közben a gépet is kihúztam és az elemet is kivettem) az eredetileg benne lévő e5200-al is, de semmi sem változik. Proci cseréket követően is mindig volt c-mos reset.
-
Xarina
aktív tag
Az Asus P5B deluxe alaplapomon biost frissítettem, majd beleraktam egy Xeon L5420-at. Sajnos, amint beléptem a biosba, azonnal kifagyott. (Viszont ha nem léptem be, akkor látszólag minden hibátlanul működött. A Cpu-Z felismerte a xeont, látta az új utasításkészleteket, futottak a gépen a programok, látszólag hibátlan volt minden). Tanácsolták, hogy próbáljam meg az egyel régebbi biossal. A régi proci alatt felraktam a régebbi módosított biost az alaplap EZ-flash programjával. Látszólag sikeres volt, a telepítés rendben lezajlott de újraindulás után kifagyott a gép az alaplap logójánál. Csináltam egy bios resetet, majd bekapcsolás után felpörögnek a ventik, indul a gép, a monitor is életre kap, de kép nem jelenik meg rajta semmi, közben a ventik leállnak és magától újraindul a gép és ez ismétlődik a végtelenségig.
Beraktam a xeon procit, de azzal is ugyanezt csinálja. Vagy kifagy a bejelentkező képernyőn vagy elindul, leáll és újraindul állandóan.
Sajnos nem működik a bios visszaállítás sem. A leírás szerint rá kell tenni egy fat32-es pendrive-ra a biost (a gyári legújabbat tettem rá). majd a gépnek érzékelnie kellene, hogy hibás a benne lévő bios és automatikusan telepíti a pendrájvról.De itt el sem jut addig. Ill. nekem nem bios frissítés közben lépett fel a probléma, hanem a sikeres bios frissítés után, mikor újraindult a gép. Így szerintem a lap nem is tudja, hogy baj lenne a biossal.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak? Esetleg van valaki Baja, Bácsalmás környékéről akinek van xeon vagy valami 775-ös processzora egy próbára, hogy azzal elindul-e a gép? -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy P5B alaplapom, amiben most ment tönkre a HDD. Van egy SSD, amire szerettem volna win-t telepíteni, de azt írja ki, hogy nem tudja formázni / létrehozni rajta a partíciókat. Ha másik gépen felrakom a wint, akkor pedig nem tud bootolni róla. Biosban látszik, az SSD hibátlan. Kell valami különlegeset állítani biosban az AHCI-n kívül? OCZ ssd.
Köszi
-
Dr. Romano
veterán
válasz
FRIZ 22 #8922 üzenetére
Köszi
A kimaxolást úgy értettem hogy ami még rentábilis és észszerű (az új helyesírás szerint -.-) ár/teljesítmény növekedést ad.
Hát elég bénán nézne ki és szerepelne két VGA egy a 16x-os PCI-E-ben a másik az 1x-esben
Bár nem hiszem hogy megoldható mert az északi híd vezérli a 16x-os foglalatokat de az 1x-eseket a déli híd kezeli. -
FRIZ 22
senior tag
válasz
Dr. Romano #8921 üzenetére
Gratula hozzá:-)
Már csak SLI-be kellene hajtani a GTX 460-at, és akkor tényleg mindent sikerült kifacsarni belőle.
Régebben olvastam róla, hogy megoldható. -
Dr. Romano
veterán
Ma került a lapba utolsó CPU fejlesztésem egy Xeon E5430-as képében. A biost a microkóddal frissítenem kellett + az alaplapi foglalatot is meg kellett vagdosnom, de megérte
Jelenleg a 4 mag 3,2GHz-n teker a lapban, így ezzel ki is maxoltam a szinte a majd 5-6 éve meglévő 775-ös platformomat (4 mag, 8GB ram, SSD, stb...). -
ecology_83
tag
Sziasztok!
Van egy P5B alaplapom és vettem ma bele egy E8300-at (2.83GHz/6M/1333).
Korábban egy E4300 volt benne minden gond nélkül.
Viszont az E8300 nem akar működni vele, a BIOS felismeri, látja is a menüben hibátlanul. De amikor elindulna, akkor kiírja, hogy "Unknown CPU detected. BIOS update is required to unleash its full power.
Értem, hogy mit ír ki, viszont a 2104-es legújabb BIOS van fent.
Kingmax 4x1GB KLDD48F-A8KB5-FHES RAM van benne.
A proci lehet meghalva, vagy az alaplap nem szereti? Semmit nem találok róla, hogy bárkinél baj lenne...
Valaki segítségét szívesen venném!
Köszönöm! -
zoli0078
csendes tag
-
FRIZ 22
senior tag
válasz
zoli0078 #8914 üzenetére
A biosba nem lehet egyenként ki/be kapcsolgatni az USB portokat?
Friss Biost itt találsz:
https://www.asus.com/Motherboards/P5B/HelpDesk_Download/ -
FRIZ 22
senior tag
válasz
Dantosz #8915 üzenetére
Egy Bios frissítés valószínűleg segítene.
Pl. a 1604-es ezen javíthat.
"Enhance memory compatibility under FSB1333 mode"A legutolsó meg a 2104-es.
https://www.asus.com/Motherboards/P5B/HelpDesk_Download/ -
Dantosz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen!
Adott egy Asus P5B alaplap a következő paraméterekkel: Bios ver. 1102, Windows 7 pro 64bit, és 2 db 2GB CSX memória 800MHZ CL6 DDR2.
Alapértelmezett Bios beállítással működik rendesen a rendszer, de csak 2,94-et használ a Windows. Ha Biosban engedélyezem a memory remap funkciót, elindul a rendszer és kiírja windows a 4GB-ot, de egy rövid idő után kék halállal újraindul a gép. Mi a megoldás? Azt utólag láttam, hogy max. 2GB-ot engedélyez a kézikönyv slotonként telepíteni és csak a ddr-533 és ddr-667-es memória engedélyezett, ilyen esetben. Erre nincs megoldás, vagy frissítés? Vagy buktam ezzel a DDR-800-as memóriával?Köszönöm!
-
zoli0078
csendes tag
Sziasztok,
Volna egy ASUS P5B típusú alaplapom minek a hátsó 4 db USB csat közül 2 nem működik.
Nem találtam semmi sérülést rajtuk és ami még furcsa, hogy nem az egymáshoz kapcsolódók (tehát egy csatlakozóban lévők) nem működnek hanem mind a kettőből egy-egy és azok is felváltva az egyikben a felső a másikban az alsó. Egyik oldalon láttam Bios frissítés esetleg megoldhatja de az ASUS oldalán nem találtam Bios-t.
Esetleg tud valaki valami megoldást a problémára? -
válasz
z2solti #8910 üzenetére
Ha 4Gb vagy annál több memóriát szeretnél használni, akkor engedélyezni kell a biosban Memory Remap Feature-t.
zharkanyi; memóriabővítéshez alap esetben nem kell biost frissíteni, a lap max 8gb-ot tud kezelni, gondolom a 2x512 most az 1-es 3-as slotban van dual chanelben, nyugodtan vehetsz mellé 2x1 vagy 2x2 gb-ot, ezesetben azokat a 2-es 4-es slotba kell majd tenned. -
zharkanyi
tag
Sziasztok!
Adott 1 asus p5b alaplap, benne 2 darab Kigmax 800Mhz 512 DDR2 memória.
Ezt szeretném bővíteni, de nem tudom BIOS frissítés nélkül mit tehetek bele, illetve a meglévő memóriákat bent hagyhatom-e mondjuk 2 darab 1 gigás mellett.
Ha nem, akkor egyértelműen 2 darab 2 gigás lenne a cél, de félek esetleg nem fogja tudni kezelni a gép.Egyáltalán hogyan kerülhetnek bele a memóriák?
512, 512, 2GB hármas is elmegy együtt?
Előre is köszi a válaszokat.
-
z2solti
tag
Kifutottam aszerkeztésből. Természetesenaz x64 win nem bootol be.
-
z2solti
tag
Sziasztok !
Adott egy delux lap.Eddig voltak benne 4x1gb geilultra 800 ramok. Most vette ugyan ilyet csak 2x2 gb -set.
A problámám az, hogy ha a az 1-3 sltba a 2gb van, a 2-4 slotba az 1gb teszem, az x86 win nem bootol be. Ha nehezen elérem, hogy felálljon a rendszer, akor is csak 3gb lát. 6gb (használható 3gb).Remap bekapcsolva.Minden autón.Azon kívűl hogy jó lenne ha egyforma méretű ramok legyenek, lehet még valamit állítani a lapon, hogy a 64 bites rendszer elfogadja? Ja és a 32 bites win gond nélkul fel áll,bár normális módon ott is csak 3gb lát. -
mulli86
tag
Sziasztok!
Nem tudom jár e ide valaki, de hátha. Van egy PB5 ös alaplapom. Tegnap reggel még beindult, semmi gond. Este kapcsoltam be és se kép se hang. Még induláskor a pittyenő hang se volt. Szétkaptam, elmostam az alaplapot. Most raktam össze. Mivel kivettem az aksit, bejött a bios, pittyent is a gép induláskor, felvillant a bill is, de nyomtam a del-t és nem érzékeli. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy kuka?
Használtan mennyi lehet egy ilyen alaplap?
Válaszokat köszi! -
Halo
senior tag
válasz
vlaci79 #8907 üzenetére
hagyd a manóba a dual channelt - próbáld ki nélküle.
amúgyis csak mókusvakítás.igen-igen, azért ad összességében: kb 4-5 éve mikor próbáltam 2-5% "gyorsulást" eredményezett a dual rész... ez meg akár mérési hiba is lehetett. onnan kezdve nem is érdekelt már ez a dual-dolog
-
ferinéni
csendes tag
Ha valaki még jár erre és ért is hozzá annak egy fogós kérdés...
P5B alaplapom van amiben 3db 2Gb-os 800Mhz-es mem modul van.
Típusok 2db Samsung M3 78T5663QZ3-CF7 és 1db T200UD12808-800A.
Ehhez vettem egy 4.-et (M3 78T5663QZ3-CF7)
Sajnos a 4 modullal nem indul el a Windows 8 64 bit, betöltődésnél újraindúl a gép.
A RAM modulok jók külön külön működnek és az alaplapi memória slottok is jók mert ha 4.-nek egy 1 Gb-os régebbi modult teszek azzal is elindul csak a 4db 2Gb-os modullal nem. A BIOS látja a ramokat.
Az lehet a gond hogy nem egyforma típusu a 4 RAM modul vagy az alaplapnak lehet valami nyavajája? -
beni3d
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy nem tudok a hátsó jack csatlakozókba egy hangszórót és egy fejhallgatót is csatlakoztatni, egyszerre csak az egyiket. Szerintem hardveresen támogatnia kéne, bízom benne, hogy tudtok segíteni!
Ne haragudjatok, nem tudtam visszaolvasni, és nem is nagyon tudom hogy tudnék erre így rákeresni, eztúton kérnék elnézést érte
-
gurl
tag
sziasztok!
adott egy asus p5b lap. eddig x1650pro kártyával használtam,viszont a napokban beszereztem egy gtx650 ti-t. A berakás után 1 hosszú,3 rövid csippanás,se kép se hang. A vga csatija jó, a lapé is. Elég régi gép már,és a bios sem volt frissítve. A bios frissítés lehet egy járható út? Még soha nem frissítettem biost.. egy részletest leírást kaphatnék valakitől? köszönöm előre is
-
musztiii
tag
Sziasztok!
Nekem egy p5b deluxe alaplapom van, és ugyanaz a bajom mint a fentebb leírt probléma.
Bekapcsolom, felpörög a venti, leáll, majd újrabekapcsol, gondolkozik 5 percet és utána csippanik. Nálam a default értékeknél is ezt csinálja.Illetve szeretném downclockolni a procit, mert nem akarom, hogy annyit zabáljon, ezt hogy tudnám itt megtenni? a Legújabb 1238as bios van fent, vagy van esetleg erre valami moddolt bios ahol ezeket lehetne állítgani?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest