Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Hali!
Nekem ez a proci ment 465 FSB-vel. Az alaplapi feszeket elég volt a lehető legkisebb Volt értékekre állítani, az ICH-t pedig Auto-n. A proci 1,28V-ot kapott CPUZ szerint. A memó időzítést vedd vissza 5-5-5-15-re és ha a ramod bírja a 930 Mhz-t, akkor menni fog. Ha nem, akkor az FSB-t vedd vissza 5-ös lépcsőkben és reménykedj.
-
priti
addikt
Tök más:
A P5B Deluxe-ba integrált hangkari tud valahogy 5.1-et játékokban? Rá lehet valahogy erőszakolni szoftveres EAX-ot? Moddolás, ilyesmi kizárva? -
DuracL
tag
Az gáz ha az orthos 1 perc 20 nál már hibázik ( egyszer sikerült 2 perc fölé menni)?
Ramom geil ultra 2.0 v , cpu 1.27v (7*400 on megy)
a többi beállítás az 1. hszólásban írtakhoz állítva (amennyire lehet, sima p5b-m van)
4-4-4-12 az időzítés , mit kéne állítanom hogy stabil legyen?
(a bios is volt updatelve) -
QZI
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Csak egy gyors kérdésem lenne!
Az 1. hozzászólásban írt beállítások jók egy 6550 procihoz is?
Konfig: P5B, E6550, 2*1GB kingmax 800 MHzÜdv
Egy teljesen Láma! -
Skip1
csendes tag
Igen igen hálám üldözné ezt az embert aki linkelné azt a P5B oc, mer hát milyen világ az ahol csak 1024*768 ban megy fullon a STALKER
Písz
-
forguet
senior tag
szasztok!
Egy havernak sima p5b-je van meg e6420-a, és szeretné csöppet meghúzni.
Létezik valamilyen kompakt oc guide p5b-hez? Esetleg be tudná vki linkelni?Hála
-
válasz
donsergiooo #3689 üzenetére
én deluxe-ban használtam,de már 3200höz is 1.55v-os NB fesz kell.
Igy cseréltem is p5k premiumra. -
banderasz77
addikt
Esetleg tudja valaki, hogy ki a Corsair nagyker?
-
RasHaN
aktív tag
valaki tapasztalt már oylat hogy a 800mhz-s ramjait 667en ismrei fel a lap? biosban kellett kézileg feltennem 833ra
-
priti
addikt
válasz
donsergiooo #3689 üzenetére
A nagy kórkettes topicban olvastam erről egymásnak ellentmondó eredményeket, argó lapja válogatja...
-
donsergiooo
senior tag
Van itt olyan emberke aki ebbe a lapkába q6600-ost dobott volna?ö Meddig húzta ki, mennyire lehet kihasználni a cput?
Thx!
-
priti
addikt
válasz
Core2duo6600 #3684 üzenetére
A fene tudja... Nem mindig a legfrissebb a legjobb. Minden "fejlesztést" az ott megjelenített driver-rel tesztelnek. Nem gondolom, hogy egy vonatkozó processzor fogadására BIOS-frissítéssel alkalmassá tett alaplap esetében célszerű olyan drivert használni, amivel nem teszteltek. Az, hogy egy chipset driver 1-2 hónapos szerintem nem katasztrófa. Ráadásul egy rakás esetben nincs is látható teljesítménybeli jele annak, ha a driver nem oké, viszont melegszik a cucc, mint az állat.
Szerintem a nyugi a tuti. Ugyanakkor tény, hogy az intel-nél azonnal megjelennek a frissítések és lehet, hogy csak "irodai lustaságból" teszik fel később az ASUS-hoz, de az is lehet, hogy tesztelik. Nekem semmi gondom a chipsettel és a 400-as FSB-n gyári hűtéssel a 34-35fok 100% terhelve a deszka, ami szerintem rendben van.
Most minek bonyolítsam az életem? -
DoxaM
aktív tag
Köszönöm
Most meg is próbálom....Akkor elméletileg a windows csak 2 gigát lát....Érdemes egyébként erre a júliusi bioszra cserélni???Egyébként beraktam az 1066-os memókat de lehetséges az, hogy a proci nem bírta az 500mhzes fsb-t?7*500...
-
DoxaM
aktív tag
Sziasztok...Egy problémám lenne a memória kezeléssel, vagy csak én nem értek még hozzá teljesen
Szóval vettem 2x1GB 1066os kingmaxot meg volt 2x512MB 800as kingmaxom, és most együtt szeretném hajtani őket....960-on 5-5-5-14-4-en mind a két modul bírja, el is indul de a win, csak 2 gigát ír ki :S A bootolásnál, 3 gigát látom, de semmi nem történik :S vagyis...hol lehet, megnézni windowson belül, hogy tényleg annyit lát-e, és müxik a 3giga? (ja igen, alaplap sima p5b)
ELŐRE IS THX
-
Dyno
veterán
Hello megint én rem valaki segít is most....lenne egy E2180 vagy egy E4400 proci pénz függő lesz.Lenne még egy Sapphire X1950GT 2x512 667MHz GeIL Value Select ram, 160giga sata 2 samsung, 550es csifi vinni a gépet.......a ramokkal nem lenne probléma egy ASUS P5B-ben
elég nekik a 2,1v
jah és tudna valaki mondani valamit az ASUS P5B PLUS-ról megéri azt venni vagy elég a sima P5B
köszönöm szépen mindenkinek aki segít
-
Genji
őstag
Sima P5B-m van a bajom h max 2.1v-ot lehet a ramnak adni. Bios update segíthet vagy csak lapcsere?
-
Dyno
veterán
Sziasztok Asus P5B Plus-ról mi a vélemény???
-
banderasz77
addikt
Szerintetek érdemes lenne lecserélnem jó kis alaplapomat egy G-P35-DS3-ra? Csak 4k-t kellene rádobnom.
-
vagabor
aktív tag
Oké Begi kösz az infokat, tudod én a józan paraszti eszemmel akartam megérteni a dolgokat, de ha őszinte vagyok még most sem tiszta
Most már nem is érdekel, rájöttem hogy ezek a jelentéktelen apróságok abszolút nem számítanak. Lényeg hogy hasít a gép :] Azért kösz még1x Begi igazi helpdesk vagy :đ
-
Begi
senior tag
válasz
vagabor #3657 üzenetére
Akkor legyszi ujra olvasd el azt a hozzaszolasom amire reagaltal.
A lenyeg, hogy tok mind1 milyen memot raksz be a gepbe, mert nem az szamit, hanem a beallitott frekvencia, es a BIOS is ez alapjan mondja meg. Tehat ha tuning ELOTT!!! DDR2-533 -at allitottal be,akkor tuning utan is olyan lesz a memod. Sajnos mar mashogy nem tudom elmagyarazni.
-
válasz
a1rl1ne #3656 üzenetére
Talán ha kitöltenéd a "Cuccaim" részt, akkor könnyebb lenne, mert amint látom kicsit out of date.
Mivel nemtudom milyen lapod van (sima delux stb) nemtudom megmondani melyik biost használd, de álltalában érdemes a legutólsó hivatalos! (nem béta) biost feltenni.biost frissíteni 2 féle képen is tudsz. Winből, illetve biosból. Én utóbbit ajánlom.
Letöltöd az az Asus oldaláról a lapodhoz megfelelő biost, majd kiirod egy újrairható cd/dvd-re vagy pendrive-ra, esetleg floppy-ra. Fontos hogy biosból való frissítés során csak Fat32 partíciót tud kezelni, ntfs-t nem.
A biosban van egy olyan opció hogy EZ Flesh. Itt tudod frissíteni. Elindítod és betallózod a bios filet. Ellenőrzi majd ha minden rendben megkérdezi, hogy biztosan akarod e. Aztán miután megtörtént a frissítés akkor ujraindul, és utánna már használhatod is. Érdemes frissítés elött nyomni, egy load default-ot.
Ja és kihagytam hogy gépinduláskor lehet alt+F2 vel is frissíteni akkor automatikusan indítja az EZ flesht.Remélem tudtam segíteni, de most mennem kell mert már várnak a haverok a pókerasztalnál
-
akaido
addikt
válasz
bigskull #3510 üzenetére
A 3,5 Gb/ 4 GB RAM-os problemhez:
[A WinXP 32 bit memóriakezelése]Elnézést, [de mint sokadszorra írtad] nem az op.rendszer hanem bios gond.
-
vagabor
aktív tag
természtesen értem mit írsz, de én azt az egyszerű kérdést tettem fel hogy ha egy ram 6400as akkor a biosz miért ír ki 5300at? Azt gondoltam hogy update megoldja de nem. Az 6300 egy típus, és ezt szerettem volna látni induláskor. Ez olyan mint ha a videokártyádat 8800 helyett 7300-nak látná. kapizs?
amugy thnx
-
a1rl1ne
tag
Tisztelt Uraim!
Eléggé kezdő vagyok ennen a témában ezért szeretném megtudni hogy melyik BIOS-t érdemes felrakni ,ja és persze hogyan kell frissiteni?
A memóriáim 1066Mhz Kingmaxok, prociE2160. -
válasz
animatrix11 #3653 üzenetére
sajnos tapasztalataim szerint 490 felett már nagyon sok marhaságot csinál.
-
Begi
senior tag
válasz
vagabor #3652 üzenetére
Ok ezt ertem, de ez a mem freki mar egy nagyobb FSBnel jott ki, ergo ha visszavenned a procid FSBjet a normalis beallitasra akkor a RAM frekije is csokken, tehat ha visszavenned a tuningot, akkor 5300->667MHz lenne a beallitas, ezert irja ki azt a BIOS, ennek ellenere 800-as hidd el.
Pl nalam: Van egy C2D E6400 @ 2,13GHz 266MHz*8, igy amikor elkezdtem a tuningot a RAMjaimat beallitottam DDR2-533-ra = 4200, ezek utan felhuztam 400MHz-re a procit, igy DDR2-800MHz lett a mem, de ennek ellenere a BIOS a POST kepernyon DDR2-4200 -at ir ki.
Kapizs? -
animatrix11
őstag
üdv
p5b deluxe és benne egy gainward 7900gs vga, néha azt csinálja, hogy amikor tölti a vidóztot vizszintesen megfelezi a képernyőt és két kép látszik, illetve régebben vizszintes csikokkal volt tele a képernyő, de csak akkor amikor a win-t tölti, egyébként játékok alatt jó
ez mitől lehet, csinálhatja a lap, vagy inkább a vga, lehetséges némi kontakt hiba, mert most jó sokáig nem csinálta, megbabráltam és megint elkezdteShkiz0: eszem agában nincs lecserélni a lapomat, csak érdekelt, de az a lényeg, hogy hogy ugyan azt tudja mint a p5k még a 45nm-es procikat is kezeli, tuning? nekem megfelel az az 500-515 körüli fsb amit a tesztben kihoztak
-
vagabor
aktív tag
csak ahogy olvastam a 800as ram a 6400-al egyenlő, és nekem olyan is van. biosban ddr2800 van állítva akkor honnan veszi a biosz hogy 667es ramjaim vannak?(5300)
halkan megjegyzem a cpuz 6400at ír
-
válasz
animatrix11 #3640 üzenetére
az már nativan tudja kezelni az 1333 fsb-s procikat illetve a 45nm procikat.
A p5b sorozat csak egy bizonyos bios verzió után csak.
A P5k sokkal jobb tuningra jobb a memóriakezelése, nayobb fsb-t bír.
Ha most szándékszol lapot venni akkor egyértelműen a p5k a jobb választás, ha p965 chipsetes lapod van akkor nem éri meg válltani. -
vagabor
aktív tag
most néztem meg h mit ír ki induláskor, és a számomra érdekes 5300-at írja. Pedig 800as ramok vannak benne. Sztem bios frissítés lesz. Vagy valaki tud vmi okosabbat?
-
AS
félisten
ÉN mondtam hogy hiába 64 bites a vista ha egyszer bios 3.5 öt látt akkor vista sem fog 4 et látni..
-
Eagle16
addikt
Csak egy kérdés: Ha nekem a memóriák feszültsége "auto"-n van, akkor az 1.8V-ot jelent ugye?
-
válasz
animatrix11 #3635 üzenetére
1212 bios után igen
-
animatrix11
őstag
üdv
a p5b deluxe támogatja az 1333-as procikat?
-
Begi
senior tag
válasz
bigskull #3631 üzenetére
A BIOS latja, ha a memory remap vagy mi a szoszt beallitod, ha nem, akkor gaz van. Egyebkent ha elinditasz egy memtest86-ot, annak is latnia kell. Ha valamiert nem latja a bios, akkor csinald azt, hogy egyesevel rakosgatod be, felvaltva, igy ha valamelyik hibas, akkor megtudod. Sot ha meg a slotokat is varialod, akkor azt is ki lehet deriteni, hogy nem-e ott van a bibi.
-
-
Begi
senior tag
Ez ok, de azert eleg hulyen van megoldva, mert pl. ugye ha 1-1-re allitod a memo-proci frekit, akkor ugye elobb le kell venni a memoria frekvenciajat, es ugy novelni a procijet. De hiaba lesz a vegen 400MHz a bootnal azt fogja kiirni, amit legeloszor beallitottal, tehat nem a valosat.
-
vagabor
aktív tag
köszi szépen
jah lehetséges úgy huzni a memot hogy a proc fsb-je ne változzon?
-
Begi
senior tag
válasz
vagabor #3624 üzenetére
Mert az orajel 400MHz. A DDR2 800-bol a DDR = double data rated. Ez annyit takar nagyjabol, hogy 1 orajel ciklus lefuto es felfuto elere is tortenik olvasasi/irasi muvelet. Tehat effektive 1 orajel alatt 2 muvelet hajtodik vegre, tehat olyan, mintha 2x-es lenne az orajel, ezert 800-as.
Ja igen a memoria orajele. Mikor inditod a gepet a POST kepernyon a bios leellenorzi a memot, sok szam porog. Na afolott ki van irvan, hogy milyen memot allitottal be a BIOS-ban, es hogy double / single channel-es. Sajnos az orajelet nem irja ki.
-
Begi
senior tag
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, ide fordulnék egy kérdéssel ha nem gond, látom itt sok a májer
p5b lapom van nekem is, és 6550. szóval annyi lenne a kérdés hogy ddr2es 800as ramoknál miért ír pl az everest meg a cpuz is 400Mhz-t? Effektív meg valós órajel oké, de nem írna erről valaki valami bővebbet? biosban is ddr2800ra van rakva, fsb 400, 1:1. Még egy kis apróság, mondja meg nekem vki hogy hol lehet megnézni a memo orajelét, mert amikor indul a gép, én nem látom kíírva. Előre is köszi skacok.
-
bigskull
tag
elsírom magam
Ha visszaolvasol rájössz hogy nem az oprendszernél vagyok leakadva, hanem a Bios ír ki ennyit.
És nincs csak 1 teliberakot 4mb -os karim. Felrakom minyá' azt a 64bites vistát mert agyvérzést kapok, ha még1x leírják nekem.Azomban senki nem akarta még bebizonyítani, hogy azért nincs 4gb csak 3,5 a ...
--- > BIOSBAN < ---
...mert az oprendszerem 32bites. Még valaki probálja ezt meg.
-
válasz
bigskull #3611 üzenetére
3-at ne tegyél be mert akkor nem lesz DC (dual chanel) és az érezhető lassuéást hoz magával.
Azt javaslom hagyj benne kettőt, használd 1-2 napig, játszál msn-ez, futtas több memóraiaigényes dolgot, (persze olyat amit máskor is használsz és nem csak ezért tetted fel) aztán tedd bele mind a 4-et és nézd meg van e érezhető különbség, és megéri e megtartani. Ha nincs akkor amelyik nem kell azt a párt add el.Azért csökkent mert AUTO- feszen mindig többet ad mint ami kellene neki, és manuálisan meg te lövöd be azt amennyi elég neki, igy kevesebbet kap. és sokkal hűvösebb.
Nos reggeé 7kor keltem 22kor jöttem haza, ezért most megyek alvadni, holnap ha gondolod visszatérhetünk a dologra.
-
bigskull
tag
az jut eszembe hogy lehet hogy a gyorsaság többet ér mint a méret... Megmondom nem mertem álmodni hogy ilyen jól összeáll a dolog. Akkor viszont most feleslegbe áll ítt a mem
Nem konvertálok, csak játszom, torrent, filmnézés, net, msn, gyakran 1x -re, és a régi gépem vérszegény volt, ezért gondoltam hogy a 4gb nagy dobás lesz, de lehet akkor felesleges... elkéne adnom?
Mi van ha csak 3at teszek be? Menyi lenne a csökkenés sebesség terén?
Tanács?
Igyegszem intézkedni, béremelés?
Miért van hogy 15 -20 fokot csökkent a gép hőmérséklete?
-
válasz
bigskull #3609 üzenetére
na örülök
berakhatod bár arra számolni kell hogy 4 modulnál ha tuningolva van akkor nem hozza azt az értéket mint kettőnél.
Szal azt akaraom kinyögni 4 modul használatakor nem tudod úgy húzni a ramot.
Azt meg hogy van e értelme vagy sem, döntsd el te. Nekem 2gb van és elég bőven mindenre, mondjuk nem konvertálok stb,
Nobel-ra ne, de elintézhetnéd hogy holnap ne kelljen mennem dolgozni, de a fizut azért megkapjam -
bigskull
tag
köszönöm meghoztad a MAI nap első sikerélményét. az általad írt tuningot végeztem el, ugyan csak 2gb rammal. mit javasolsz berakhatom a plusz 2gb -ot?
mod: maximálisan elégedett vok' eddig. gyorsultam, a hőmérséklet hatalmasat zuhant. még ha beveszi a 4gb ramot, felterjesztelek nobel díjra
-
bigskull
tag
re... én amondo vagyok h neki kéne állnom és belőni a biosom mert enyhén szolva ingatag, bekapcsoltam kiváncsiságból az aI NOS-T és pl a 3gb -al nem engedett windowshoz hanem resizett... akinek deluxa van és rámérne.. az segíthetne 1 láma minimális tuningal, beállítással...
-
vagamo
őstag
Ne hurrogjatok le a linkért legyetek szívesek hanem olvassátok el és próbáljatok segíteni.
család kórházban- segítsetek.
köszi mindenkinek -
priti
addikt
Szal minden ok, remapped engedélyezés után a BIOS szépen veszi a 4 gigát, a vinfos is.
Na mára asszem ennyi a fórumozás. Most indul a restizés, amíg kitaposom a kis ösvényemet az A-Data Extreme mezőkön, remélem közelebb lesz az 1200-hoz, mint az 1000-hez
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest