Új hozzászólás Aktív témák
-
furio
aktív tag
válasz
szasanyi #1695 üzenetére
Azt eladtam ( az tökéletes volt, csak a lap ment tönkre, vagyis annak is csak a foglalatban a lábacskák ), vettem egy E6600-át, és persze egy új p5b deluxeot ( a te 6000-dat akartam csak időközben elkelt
). Van rajta egy faxa thermaltake hűtő, és elég jól hűt
http://p5b.nio.hu/thermaltake.jpg
[Szerkesztve] -
furio
aktív tag
Jól hűt a kis thermaltake nem?
[link]
Loadnál is max 1500ig pörög felÍgy idle módba 360RPM nem is rossz
-
furio
aktív tag
Ja a story: kivettem a régi 6320-as procimat, és a procin túl száraz volt a paszta valszeg, mert mikor kivettem beleesett egy kevéske a procifoglalat lábai közé, innen asszem egyértelmü, ki akartam takarítani először sűrített levegős spray-vel, majd mikor ez sikertelen volt ( egyébként tök mindegy mit csináltam volna, teljesen a fogak közé ment a cucc ) megpróbáltam kipiszkálni, ekkor már elhajlott pár láb ( vagy 50
).
[Szerkesztve] -
furio
aktív tag
Hali,
itt a tegnap összetört p5b-m: [link]
Időközben vettem egy újat, zsír thermaltake hűtővel.
Idle 36-38 fok, full loadnál 49-50! ( E6600 ) -
válasz
Anubis_9 #1688 üzenetére
de igen ennyire kifogtam ezek szerint.
Onnan indult az egész hogy láttam ''greatgodzi'' hirdetését amiben árul egy 6300-at ami 1.17v-on megy 2.9GHz-en. Előszőr kételkedtem benne, mondom ilyen nincs. Aztán levettem a feszt én is biosban, aztán hagytam hogy 2orthos menjen jó sokáig 9prioron, és nem dobott hibát. Aztán meg most cséztem ugy 2-2.5 órát és semmi gond nem volt.
Nemtudom beérné e kevesebbel, majd ha lesz időm akkor megnézem. -
Sunsetjoy
aktív tag
Hali!
Érdekelne engem tapasztalat az Asus P5b Deluxe alaplapban található processzor(ok) downgrade-ről (hogy amikor nem ülök a gép előtt, csak töltakkor minek menjen fullon a cpu. (melegedés kisebb, lejebb vehető venti. halkabb éjjelek
A gyári Asussuite nem igazán jött be nekem ilyen téren, kipróbáltam a SetFSB erre a lapra verzionált verzióját
És jelenleg az E6300 (gyári 1866) 987 Mhz-en 147-es (gyári 266) FSB-n megy.
Érdekelne hogy valaki használ-e ilyet, illetve van-e ennél jobb? -
furio
aktív tag
Mindjárt csinálok egy képet ( az alaplapot utána darabokra törtem
) de valami tipp srácok, hogy melyik lapot vegyem meg? P5W DH Deluxe vagy P5B Deluxe ?
-
apro
senior tag
hali
lehet hogy ez megint nem idevágó kérdés részemröl,ez ért elöre is elnézést kérek, de a kérdésem a jelenlegi 32Bites XP-proffessional,win fost, lehet e frissiteni 64.Bitesre anélkül hogy újra FORMÁZNÁM a vinyot, magyarul rálehet frissitö telepitésként tenni a jelenlegire anélkől hogy elszálnának a progik?
a választ elöre is köszi
hali -
Tisztelettel tájékoztatom a nagyérdemű társaságot hogy újra szolgálhatok egy olyan hírrel, ami engem boldogsággal tölt el, de sokaknak csak irígykedést fog hozni
Szóval 2.8GHz-en stabil a procim 1.175V (bios) fesszel, ami winben idle 1.136V load 1.128V -
Tcm
tag
válasz
Foglalt név #1681 üzenetére
Akkor ügyes volt
Meglássuk meglássuk....
Várjuk, várjuk... -
furio
aktív tag
Hali!
Gondoltam itt is megkérdezem, mivel véletlenül (processzor csere közben ) tönkremetn a processzor foglalata a P5B Deluxeomnak, ma veszek egy űj alaplapot, lehetőségek:
Asus P5B Deluxe
Asus P5W DH Deluxe
Szerintetek? E6600 processzort használok, tuning nélkül majd benne.
Help me out! -
djyuri
őstag
válasz
szasanyi #1672 üzenetére
Hozzá kell tenni,hogy nem csak az én döntésem volt
De amúgy ezért is vettünk csak egy év garosat....ha az akkori 60ezer forintos alaplap meghalt két év után,akkor mi a fenének vegyünk megint drágát és két vagy három 3 garival.
Tipikusan ennek is akkor lesz majd baja,ha lejár a gari..... -
-
szasanyi
félisten
Jelenleg akár igazad is lehetne - a spicces állapotodtól függetlenül.
DE egy aprócska gond van, ami némelyeknél el is dönti a kérdést: 100k
kp-t kell leperkálni érte. Ez meg még nem áll arányban a kártya tényleges
értékével. Csak olyannak lehet jó, akinek egyáltalán nem gond a zsé... -
djyuri
őstag
Nah közben tegnap megvettem a lapot havernek...minden oké...és a leírásával ellentétben a kingmax-ből igenis viszi a 16 chip-es ramot....mert az egyik az 16 chip-es. Persze ez csak nekünk jó
A hőcsöves hűtésre a ventillátor felhelyezése külön bűvészet volt....sajnos le kellett nemmi az alaplapról a hőcsövet,hogy ne okozzunk kárt.de ügyesen egy kis paszta rásegítésével tökéletes kontaktal vissza lett rakva.
Pörgösebb is egy kicsit,mint az MSI volt...és ez már tud olyat is,hogy nem sima újraindulás...ezt úgy értem,hogy az alaplapi driver autómatikus felrakódása után újraindult autómatikusan a gép...meg is jelent a boot rész meg minden,de rá 5 sec-re mindenféle winfos töltés nélkül mrá bent is volt a gép és telepítődött tovább a driver autómatikusan.....persze ezt manuálisan sehogy nemtudjuk reprodukálni -
Jocker
csendes tag
Sziasztok!
Asus P5B Deluxe Wi-Fi alaplaplapom van és a hátlaplemeze sajnos hiányzik. Van-e esetleg valakinek pluszban, vagy tud-e valaki szerezni nekem?Köszi.
-
szasanyi
félisten
8600GT DX10 kártya, aminek a teljesítménye ott nem lesz elég. DX9 alatt sokkal
rosszabbul teljesít, mint egy X1950Pro. Mivet az X1950 GT/Pro között csekély
különbség van, és a Pro-t javaslom (így nem kell tuningolni a GT-t).
DE ha van zsé, és mindenképp DX10 kártyát akarsz, vegyél 8800GTS 320-ast,
hogy később, DX10 alatt használni is tudd egy darabig. -
apro
senior tag
hali
szeretnék tanácsot kérni töletek melyik videokártyát érdrmrdrbb venni
1-Sapphire Radeon X1950GT 256M GDDR3 PCI-E Dual DVI / TV
2-ASUS EN8600GT Silent 256M HTDP PCI-E
a kettöközűl
elöre is kösz a választ
hali -
GG888
senior tag
Najó, lapcsere elmarad, mert mekkora világvége katasztrófa az, hogyha nem a stock cooler van a ch-n, hanem egy zalman nb42j (asszem, vagyvmi ilyesmi). Na mindegy, lényeg a lényeg, folyton csak várok, aztán lassan már csak lesz vmi épkézláb gépem.
Üdv, Gajdi -
Core2duo6600
veterán
válasz
kiviszem #1659 üzenetére
Én a helyedben LG optika vennék, kedvező az ára, és már megtapasztaltam nemérdemes drágát venni, mert ugy is beszarik
Volt nekem hp
Plextor, ez utobbitól sokat vártam, de nagy csalódást okozott, az eddigi legszarabb meghajtó volt és a legdrágább is Lg vel nem volt bajom
2 van és muxik is mind a 2 rendesen
a régebbivel annyi volt, hogy rájött, hogy ő nem olvassa a sima CD ket, semmilyet sem, és nem is írja öket, szétszedtem összeraktam, és miutan megvettem a másodikat, azóta megy rendesen ez 4 éves korában volt, ami azért elég jó idő, ma is mukodik, de ide csati hiány miatt porosodik
Nvidia vga val valszeg jobban jársz
Lg mellett szól még, hogy eszi a DVD ram ot, igaz a többi nem tudom, hogy áll ehhez
mostmár nem csomagolják mellé a DVD RAM drivert de a neten lehet találni, ill, meg is van nekem
JAh és az LG eddig 0 lemezt rontott on hibájából
Cd és a DVD lemezekre gondolok dualayert -t meg nem írtam
[Szerkesztve] -
-
szasanyi
félisten
válasz
kiviszem #1656 üzenetére
Szerintem ez a jobb választás:
E6320 és ASUS X1950Pro (Gigabyte nem tartalmaz hőfokmérőt, Sapphire
sz@r gyári hűtő, esetleg még PowerColor lehet, bár ott meg kell nézni milyen
órajelekkel megy)
SATA DVD-RW nem jobb annyival, amennyivel drágább. De ha mind1...
WD vagy Hitachi HDD-t javaslok inkább.
A táp kicsit karcsú, hosszú távra jobb lett volna az a 450W teljesítmény. -
kiviszem
tag
Sziasztok
Elkezdtem összeállitani egy konfigot,még nincs meg minden,de a procik ára elkezdett felfelé menni,úgyhogy döntenem kellene,E4400,vagy E6320-ast vegyek?
Ami már megvan:deszka Asus P5B,Geil Value 2X1Gb,800Mhz,FSP 350W táp.
Videókártya 8600GT,v.X1950pro legyen? Melyik jobb ehhez a konfighoz,és melyik márkát ajánljátok?
Merevlemez Segate 320Gb SATA van kinézve,de a dvd iró még kérdés SATA legyen e,és milyen márka?(NEC?)
Segitsetek légyszi ezeket eldönteni. -
szasanyi
félisten
válasz
Andrewhouse #1653 üzenetére
Semmi extra. De csak 2 db IDE eszköz köthető rá - legalább is a Dlx-ra.
Gondolom optikai meghajtót használsz most is. Amellé 1 db IDE csatis
vinyó tehető és kész. Meg persze sok SATA2. -
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
HA szeretnék IDE PATA vinyót használni (de csak azt) akkor
a biosban milyen beállítoskra van szükségem??????
Megkösznöm ha valaki kifejtené bővebben!
Üdv AndreW -
maestro_z
tag
válasz
Larry303 #1650 üzenetére
Kösz a válaszokat.
Az ok hogy sz@r a windvd csak azt furcsálom hogy eddig müködött most meg nem.
De majd keresek valami mást.
Azt tudom, hogy fizikailag nem foglalaja el a két eszköz a PCI slotokat, de az nem lehetséges, hogy a két csatornát mégis foglja.
Egyébként nem csak a hangkártyával volt ilyen problémám,[link] hanem vettem egy IDE kártyát és az ugyanígy nem működött. Átvette tőlem a haverom és egy AMD-s gépben tökéletesen működik azóta is.
Kézzel hogy kell beállítani bios-ból a PCI-ok IRQ-ját? -
Larry303
addikt
válasz
maestro_z #1649 üzenetére
déli hídnál leveheted kézzel nyugodtan a legkisebb értékre....pci-e frekit esetleg fixálhatod 100ra
windvd hez nem tudok hozzászólni szvsz kalap szar....
az eszközök amik a pci buszra csatlakoznak fizikailag nem a slotban helyezkednek el....ahány üres slotot látsz az alaplapon természetesen pont annyi pci eszközt tudsz belerakni még....
a hangkártyádnak lehet, hogy az oprendszertől kapott irq nem tetszett, régebben a livok sokszor szarakodtak emiatt xp óta nem volt vele ilyen gondom...egy próbát megér kézzel belőni biosból.... -
maestro_z
tag
Szevasztok
Több gondom lenne.
A déli híd hűtőbordája nagyon forró, azt olvastam már itt korábban, hogy a feszt állítani kell és nem auto-n hagyni, mármint a déli hídét.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi feszt kell neki adni és hogy ezzel valóban orvosolható e a problem, esetleg mást is állítani kell még a bios-ban?
Másik érdekes probléma, van egy korábbi asus laphoz kapott windvd4 progi amit eddig simán felraktam és működött is rendben. Újra kellett raknom a win-t és miután felrakom a windvd4-et iszonyat belassul az oprendszer, valamint a dvd progi indítás után kb 30 másodperc után töltődik be.
Harmadik érdekesség, persze lehet, hogy csak én furcsálom. everest adatait nézegettem multkor és meglepődtem rajta, hogy a 3 PCI csatiból kettő foglalt volt, az egyik a Jmicron raid sata/ide vezérlő a másikat a Marvell yukon Gbit hálózati kártya foglalta el.
Akkor ezt úgy kell érteni, hogy a 3 PCI bővítő slot-ból csak kettőt tudok használni? Vagy ha letiltom a fentebb említett két eszközt akkor rendelkezésre áll mind 3 PCI slot?
Akkor lehet, hogy ezért nem működött egyik slot-ban sem a Creativ 128 hangártya amit utólag beleraktam?
Konfig a nevemnél.
[Szerkesztve] -
Baco83
tag
Sziasztok
grafitos vmode van a p5b deluxe-hoz? -
csövi
tag
válasz
Core2duo6600 #1642 üzenetére
de nálam csak 800 ig lehet választani
-
csövi
tag
helló,
ha 1 sima p5b be beletolnák 1 1066-os kitet akkor menne 1066 on vagy csak 800on, vagy 1általán nem is mennE? -
djyuri
őstag
válasz
szasanyi #1632 üzenetére
semmi...csak most jól jönne egy megbnízható lap havernek....pár napja egy nvidia 94.24-es driver hazavágta az egész gépet...nem hittük el,amit láttunk....driver felrakás után újraindítottuk a gépet,ahogy azt kell...erre az első kép a bootolásnál az awardbios flash
....ami persze autómatikusan le is zajlott
De gép újraindult utána és win bebootolt....és mintha pörgősebb is lett volna a gép..nade...go everest ultimate....megnézni,hogy mi lett a géppel...rögtön első rész nálunk az érzékelők....proci a megszokott 32 fokról 90
Haver egy mozdulattal power off....nah onnantól se kép se hang.....a lap post code-ja szerint memória hiba van,de a post ledekből kettő kicsit ugrálgat egyik szinből a másikba..........
és mivel mucsakeszi kellős közepén élünk,ugyan kihez is vihetnénk alkatrész próbára....és haver ragaszkodik az alaplaphibára....és haver olyan típus,aki szereti,ha alapon,de tökéletesen megy a gépe...nah eddig így is volt.ezért kérdeztem -
djyuri
őstag
A deluxe változatban van valakinek olyan tapasztalata,hogy az alap funkciókat nemtudná ellátni a gép?....tehát tuning nélküli...jó hűtéssel....nyugod körülmények közötti játékra gondoltam.
Köszike
(fontos volna a válasz,mert ma rendelt haver és még holnap délben le lehet mondani) -
mandark94
csendes tag
Sziasztok, rendeltem máma 2gb corsair xms2 800mhz ramot. Az Asus P5B tökéletes neki vagy valaki felfedezett esetleg vele valami hibát? Mert akkor mégsem asus p5b-ben gondolkodom. Köszönöm!
-
w8pxyi
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott valaki olyan problémával, hogy Asus P5B Deluxe Wi-Fi alaplap esetében az xp induláskor rtwlan.exe hibát dob?
Ez az Asus Wifi AP Solo nevű alkalmazás indítására vonatkozik. Újratelepítettem, de nem segített.
Köszi! -
Matthew
őstag
Igen, azt tudtam, hogy integrált vga-ja van de azt nem, hogy tuningnál ez ekkora hátrányt jelent.
Köszi nektek, akkor valami mást veszek inkább. -
Anubis_9
addikt
válasz
Matthew #1621 üzenetére
Tényleg integrált:
Valuable Intel uATX solution with wireless onboard and the latest Intel GMA 3000 performance
- Intel® LGA775 Socket
- Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
- Intel® 946GZ + ICH7 chipset
- Intel® Graphics Media Accelerator 3000 integrated
- FSB 1066(O.C.)/800/533MHz
- Dual Channel DDR2 667/533
- 1 x PCI Express x16 + 1 x PCI Express x1 + 2 x PCI
- ASUS WiFi-AP Solo
Én is inkább mást néznék a helyedben... -
Matthew
őstag
Hahó!
Ismeri valaki az Asus P5B-MX WIFI i946 lapot? Gianni-nál egészen kedvező áron kapható.
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy ez mennyire lehet lebutítva? Némi FSB tuningot enged szerintetek vagy nem lehet BIOS-ból állítani? -
GG888
senior tag
válasz
szasanyi #1618 üzenetére
Az jó, csak én nem említettem, hogy mekkora fesszel...volt, hogy elborult az agyam és adtam neki 1.6V-ot, de az sem segitett...szerencsére semmi baja nem lett semminek sem. Melegedéstől pedig nem kellett taranom, merthogy a Ninjám jól hűt.
mod: a ninjám télleg jól hűt. ött, merthogy eladam és most vizem van (egy 10esért egy komplett rendszer procira és deluxe chra
Üdv, Gajdi
[Szerkesztve] -
GG888
senior tag
válasz
Core2duo6600 #1613 üzenetére
Ha jól emléxem, akkor 3510 alatt volt használható winre, gémelésre már ''csak'' 3400 körül. Egyszer egy post erejéig eljutottam 3600-ig. Ennyi.
Sztem a lehető legszarabb szériás e6600-t fogtam ki (szintén Giannitől)
[Egyik haverom (Zull) is tőle vette és még a procink batch kódja is azonos]
L628A988
Üdv, Gajdi -
GG888
senior tag
válasz
Anubis_9 #1611 üzenetére
Hát igazából azért, mert ezt ajánlotta fel Gianni
És igy még mindig jobban járok, mintha neadjisten 3-jára is elég és akkor kb. fél évet szobrozok majd gép nélkül
mod: egy próbát csak megér, ha meg nem jönne be, akkoris el tudom passzolni. De legaább nem 2x gariztatott accessories mentes lapot kell eladnom, hanem egy szép, új frissen dobozolt valamit
Üdv, Gajdi
[Szerkesztve] -
GG888
senior tag
Szomorú hírt kell közölnöm minden kedves fórumozóval. Megválok a P5B Deluxe lapomtól. Sajnos ez nem állapot, hogy több mint 3 és fél hete gariztatják (ez még nem is lenne sok, de összességébe már úgy 2 hónapja nincs normális gépem), merthogy másodjára romlott el és akkor nemtom, hogy miért kell szarakodni ennyit vele. Szerencsére
1 az 1ben becseélem egy zsírúj MSI 975X Plainum PowerUp Edition lapra. De azért majd még benézek párszor, meg még nem lefutott a dolog, csak nincsis szükségem ekkora teljesítményű lapra, hiszen a tuningomat a proci fogja vissza.
Üdv, Gajdi -
Ribi
nagyúr
válasz
hülyegyerek #1605 üzenetére
Mar tobben is irtak hogy bios frissites elott erdemes mindent visszavenni alapra, vagy inkabb cmoscleart csinalni mert volt akinek teljesen megadta magat a lap.
-
Braintek
csendes tag
rengeteg variációt kipróbáltam de sehogy se indul el kétszer amikor elindul akkor viszont felismeri a DC-t
-
Braintek
csendes tag
válasz
hülyegyerek #1605 üzenetére
táp is ki van kapcsolva
-
Braintek
csendes tag
válasz
hülyegyerek #1603 üzenetére
Igen már megpróbáltam az összes kombinációt.Az a helyzet hogy minden látja rendesen hogy működik dualba gyorsabb is mint single-be de csak az első indításig.A másodiknál már nincs POST.
-
Braintek
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni? Idáig single channelbe használtam a ramjaimat de most átraktam dualba. Windowsba a CPU-Z Felismeri hogy DUAL módba van de ha kikapcsolom a gépet és ujra be akarom kapcsolni akkor már a POST nem is jön be és bios resetelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Windows 11
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest