Új hozzászólás Aktív témák
-
Silent Bob
tag
válasz
Core2duo6600 #1199 üzenetére
Azt meg nem találja a gúgli, mint progit. Vagy csak lámázom. Csak ventiket talált.
[Szerkesztve] -
Core2duo6600
veterán
válasz
Silent Bob #1197 üzenetére
kozben mondták a smartfan -t
Én nem ismerem, próbáld meg -
Silent Bob
tag
válasz
Core2duo6600 #1194 üzenetére
De progit nem találtam sehol. Azért a csend sem hátrányos, jó lenne ha látnám mind a 4 ventimet, és a tápét kivéve szabályozhatnám is.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Dark Archon #1156 üzenetére
Én ugy tapasztaltam, ha alapon használom a mem et akkor auto fesz a legjoibb ha ettől elétérve bármit állítottam csokkent a teljesítménye a rendszernek kulonosen a 3 d mark szerint
nem is kicsivel
fesz autom van a ramnal a tobbi kézzel, de alapra beállítva -
Core2duo6600
veterán
válasz
Silent Bob #1149 üzenetére
így van
és akkor fullon járatja a vntiket
A CPU coolert jobban felporgeti ha melegebb van de ez csak jó -
Danix25
csendes tag
válasz
Silent Bob #1190 üzenetére
Helló!
1,375 volttal is próbáltam de a wint így sem töltötte be! újraindúlt töltés közben , ja Kingston ramokkal wint minddig betöltötte csak kb havonta kétszer volt kékhalál (irq not less or equal) ez után próbáltam kingmax ill. samsung ramokkal memória bepakolása után win betöltődött de nemsoká kékhalál , utánna már minden indításkor fagyott a win indítás közben!Vajon mi lehet a szar alaplap vagy proci?
-
apro
senior tag
válasz
Raider 01 #1184 üzenetére
hali
itt a topikban soknak van p5k-ja és csak jokat mondanak rola,söt a teszt ill.a tuning eredmények ezt aláis támasztják,de a P5b-Delux sem rossz, sőt, a p5b,ill p5b-E, ről már eltérnek a vélemények
szerintem igaz nekem P5B eluxvan de legköz. kip.a P5K-át
pénzkérdés az egész de inkább p5k.
hali -
Raider 01
aktív tag
Bocs de még érdekelne egy olyan,ha valaki leirná,vagy esetleg tapasztalatbol elmondaná hogy melyik a jobb választás a p5b deluxe,vagy p5b premium vista,vagy p5k,vbagy abit quad gt közül.Lap vásárlás előtt állok,és ezek jönnek számításba eddig.Előre is thx!
-
Raider 01
aktív tag
Üdv mindenkinek.Előre bocs hogy ha volt már kérdés mert nem olvastam vissza,de pontosan mennyivel jobb a premium vista mint a sima deluxe?Válaszokat előre köszönöm.
-
Danix25
csendes tag
Helló!
cd-ről telepítettem, biosba visszaállítva a boot sorrend!
Kingston ramokkal havonta 1-2x jelentkezett a kékhalál, samsung ramnál win ment kb fél órát és újraindúlt ezt követően már windows betöltés közben újraindult a gép , ugyan ez a folyamat kingmax rammal , videokártya ill vinyó csere is volt de nem segített! -
szasanyi
félisten
válasz
Silent Bob #1176 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy a megszakítás kérelem (IRQ) nem lehet probléma?
Tiltsd le az alaplapi hangot BIOS-ban, a driverét (Live!-val együtt) unistalláld,
tedd fel az Intel.inf drivert, majd mehet a gépbe a Live! meg hozzá a drivere.
Ja, és a vidaókaritól 1 vagy 2 PCI slotot hagyj ki, úgy tedd bele! -
técé
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #1141 üzenetére
Szia,
deluxe az alaplap, 6420-as a proci, Vista Ultimate. Antec házam van a hátulján egy hatalmas szabályzott ventillátorral, semmi tuning, ezért gondolom, hogy nem szabadna melegednie.
Az AC3 filter verzióját hol tudom megnézni? Ezt a hangkártya szoftver telepíti?
Köszi. -
szasanyi
félisten
válasz
Silent Bob #1170 üzenetére
Rakj fel újabb Intel.inf dirvert, és utánna telepítsd újra a Live!-ot.
Ha csak ennyi a baj, ezzel megoldódik. IRQ ütközés nincs? -
técé
csendes tag
válasz
hülyegyerek #1127 üzenetére
Nekem is ez a driver van telepítve, és ezzel produkálja a szaggatást.
Start menű->Kellékek, itt megtalálható a jegyzettömb.
Üdv. -
skoos
őstag
az újabb deluxokon is berecseg a hang? Nem javították? Mindegyik csinálja valamilyen formában?
-
szasanyi
félisten
válasz
Silent Bob #1166 üzenetére
Másik alaplapban sem megy, tehát abszolute döglött?
-
apro
senior tag
válasz
Dark Archon #1156 üzenetére
hali
Cpu Vcore Volt 1.3
Fsb Ter... 1.3- 1,4 valamelyik amelyiken megy
NB volt.... 1.5
ICH 1.057 v
a chipset beáll
4.4.4.12.4.35.az alatta lévöket mind 4-et 10-re áll
Disabled
PCG/PCI
Disabled
ezeken asziszem mük fog
Ja avidi kártya remélem 100
33.33- ra vannak fixálva
hali
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
hülyegyerek #1159 üzenetére
Akkor passzolom... nincs jó 5letem a probléma megoldására.
-
szasanyi
félisten
válasz
Mákos7észta #1155 üzenetére
Megértem, nem csak neked vannak ilyen problémáid. Bár ettől nem leszel jobban.
Azért ha nincs nagy igényedkell ám 10k egy jó minőségű hangkártyára.
Ilyet mint az enyém kb. 3k-ért kaphatsz. Persze egy Audigy 2-t pld ennyiért nem... -
-
Danix25
csendes tag
Sziasztok!
winxp sp2 telepítés után fél órával kékhalál , újraindítást követően , win töltés közben lefagy a gép.
Próbáltam Kingmax ill. Samsung ramokkal , nem változott semmi.
ha alapbeállításon van a bios akkor is fagy a gép.
Remélem tud valaki segíteni! -
-
skoos
őstag
húzás nélkül (800Mhz) milyen időzítéseken futtassan 2*1Gb Geil Ultra memóriáimat?
4-4-4-12....és tovább?
Köszi
(P5b dlx) -
trassher
addikt
most szeretnék 3700 san diego-ról e4300-ra váltani és a p5b lap tetszett meg hozzá az ára és a tesztek alapján. leírnám a konfigot amit venni szeretnék és az érdekelne hogy mennyire lesz majd húzható a rendszer ezzel az összeállítással:
Asus P5B alaplap
C2D E4300
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz RAM -
A gondom csak az, hogy a 4-4-4-12 értékeken kívül még 6 másik van a BIOS-ban [link], ami ezen a képen van, nincs lefixálva, csak megnéztem, de aztán inkább visszaállítottam Auto-ra az egészet. A feszültséget már átállítottam 2.1V-ra, mivel a gyártó szerint ezen garantált a működés [link]. Tehát a kérdés a DRAM Write Recovery Time-tól lefelé levő értékek beállítása. Köszi
Zeratul: köszi, azért valamennyit számít -
Mákos7észta
aktív tag
válasz
szasanyi #1153 üzenetére
mert erősen le vagyok égve
Nem csoda, épp most ruháztam be egy P5B deszkára, C2D E6320-al, 2GB RAMmal, 8800GTS- el, házzal, Chieftec táppal. Na ezért
és amíg nincs jobb, addig ezzel kell kibekkelnem, míg nem hozok össze egy tizest, ami így, 16 évesen nehéz, ha a saját pénzed elverted, és szüleid már nem adnak, mert nem értik minek még beleköltenem a gépbe
szal megyek dolgozni, és akkor bővítgetek, addig meg alaplapi hangártya marad
-
szasanyi
félisten
válasz
hülyegyerek #1152 üzenetére
Más böngészővel is próbáltad? Nem lehet, hogy azzal van a gond?
-
szasanyi
félisten
válasz
Core2duo6600 #1140 üzenetére
SB. Live! 24-bit hangkártyát használok, ennél nincs semmi gond.
Szép tisztán szól, dinamikus hangzást ad, és jó a hangerő is.
Ráadásul olcsó, ezért nem értem miért küzdöttök azzal az alaplapi
hanggal -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #1146 üzenetére
THX,mostmár majdnem minden weblwp bejön,viszont azt nem értem,hogy a Microsoft.com-ot miért nem tudja megnyitni...Jó lenne,ugyanis validate-elnem kellene a Vistát.....
-
Hi.
Sokadjára megfutott kérdés, de gondoltam hogy idővel már lehet van rá megoldás.
Szal' amint tudjátok a PATA vinyoknál nem müxik a S.M.A.R.T meg a hőfokkijelzés sem mert nemtudja a lap kiolvasni az adatokat. Régen erre nemvolt semmi megoldás.
Nemtudja valaki azóta nincs valami progi rá vagy valami? -
Silent Bob
tag
válasz
Core2duo6600 #1148 üzenetére
Biosban Q-Fan kikapcs?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Silent Bob #1145 üzenetére
az asus progija gyakorlatilag használhatatlan
a venti fordulatszámát maga a lap szabályozza márha használod ezt az opciot, ilyen melegben talűmn jobb nem használni
Pl. az Everetel is látod a hőfokokat, és a fordualtszámokat, de csak olyan ventik eseteben amik az alaplaptól kapják az áramot, 3 drot köti oket ossze a lappal -
kovi
senior tag
válasz
Silent Bob #1145 üzenetére
Szabályzó:
-Smartfan
Érzékelő:
-Everest
-Core TEMP -
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #1144 üzenetére
Hát nagyon emlékezetből írom, mert nekem router van így ilyen gondopm nincsen
Az Xp gépen be kell állítani az adott ''modemes'' eléréshez, hogy másik gép is használhassa az adott kapcsolaton jobb klikk és ott valami ablakban lesz, ha varázslóval hozopd létre az xp-én a internetelérést, akkor asszem fel is kinálja.
Share fülcske alatt be kell tenni pipat vagy pipakat
ezutan a vistas gépen be kell állítani a gateway t, ami az XP és gép lan ip cime
az xp esen a kapcsolatnál be kell állítani a dial on demon od, vagyis magyarul valami olyasmi, hogy szükség szerint tárcsázzon, vagy automatikus kapcsolódás. -
Silent Bob
tag
Srácok!
Tudtok valami megbízható ventiszabályzó/érzékelő progit? Most P5B van a gépben, az Asus szoftja nem ismeri fel az elülső ventit, állandóan riaszt CPU venti miatt. Meg az állandó reboot állítás után...
Vagy csak én nem értem a progit? -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #1139 üzenetére
Ez nagyon off lesz,de Vista topik meghalt...nekem a Vistás gép egy xp-ssel van hálózatban,és az xp-s van csatlakoztatva a modemhez.A Vista látja is a másik gépet,meg megy a filemegosztás,de net nincs.Állítgattam mindenfélét,aztán most ráklikelek a Mozillára,és valami WAN miniporton akar csatlakozni,de net nincs.Nincs valami ötleted?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
laragirl83 #1119 üzenetére
a Live tuti jobban szól, de megteszi az alaplapi is
Nekem nem is annyira a hangminoségével van a bajom
Hanem ha pl fel kell tekerni a hangerőt , pl ac3 akkor beszurodnek a gép egyéb zajai amiket felszed pl Lan, hdd ill VGA
Ezek lehet fennállnak kulon kártya esetén is
Más megoldás nincs, ezlért elfogadtam hogy ilyen -
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #1118 üzenetére
Fent vannak a neten a lan biztosan, de mindent felimsert a chipsetet, meg az intel oldaláról szedd le, ha ahci ben használod a hdd ét ahhoz is célszerű leszedni az inteltől a drivert, felimseri ugyan nekem úgy tünik mintha gyorsabb lenne azóta hogy fent vana driver
-
apro
senior tag
hali
szeretném kérdezni töletek,hogy a VGA (geforce 7600 GT )tuningólva van.(617Mhz-1.51Ghz)
ez befolyásólja -e a tuningot?,mármint lehet e ''kerékkötöje'' magyarul visszafoghatja az FSBill Ram emelését,lehet igy tuningolni,vagy érdemes visszavenni aVgá-t alapra és úgy tuningolni a vasat
választ elöre is köszi -
kovi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #1108 üzenetére
Igen köszi. A memory remap megoldotta.
De sajnos 4Gb ramnél nem megy annyit a tuning. -
Lafaty
csendes tag
Lécci segítsetek a #1057-es sata2-ös beállítós problémámon.....
köszike -
Hack3er
őstag
Valaki használ P5B Deluxe-ba GoodRam Prót?
Nincsennek kompatibilitási problémák? -
Chalez
őstag
Szasztok. A P5B és a deluxe P5B megbirkózik az 1000Mhz-s Geil ramokkal? Mert ugye úgy nézem, hogy nincs hivatalosan támogatva a 800Mhz feletti memóriasebesség.
Köszi! -
técé
csendes tag
válasz
hülyegyerek #1124 üzenetére
Szia,
az ASUS-tól letöltött 6.10-es verzió.
Próbáltam a dobozban lévő CD-s Vista drivert használni - az egy korábbi verzió - de az is szaggatott. Szól rendesen, aztán elhallgat, aztán megint szól...
Próbáltam fejhallgatóval, hangszóróval, próbáltam a Vista Media Player-ét, a Winamp-ot, a Media Centert, mindig ezt csinálja.
Nincs tuning, minden defaultban. Egyszer megpróbáltam egy olvtárs beállításait (Omega kartács), de az sem segített. -
técé
csendes tag
válasz
Mákos7észta #1111 üzenetére
Nálam Vistával szaggat a hang, gyakorlatilag használhatatlan.
Dűhítő, amikor az alaplap dobozán ott diszeleg a felirat: Vista support. -
bpx
őstag
válasz
hülyegyerek #1118 üzenetére
chipset nem kell, lant+hangot alapbol felismeri, nekem vistan egyedul a vgahoz kellett dirvert telepiteni
-
sakic
csendes tag
Hogyan lehet leszedni a NB-ről a burkolatot hogy lehetőleg ne nagyon sérüljön?
-
laragirl83
őstag
próbálta vki az alaplapi integrált audio rendszert? csak sima 2.1-es cuccot akarok rátenni és érdekelne, érdemes-e hazsnálni, filmet nem nézek, csak winamp + game.
mert akkor kiszedném régi sb live 5.1-et a gépből -
hülyegyerek
addikt
Este kezdem feltenni a Vistát,viszont nincsenek fenn Asus.com-on chipset,LAN driver hozzá.Ezek nem is kellenek,vagy máshonnan kell leszednem?
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Mákos7észta #1116 üzenetére
Szerintem a sima is teljesen jó választás (főleg,ha rev.3-as),a Plussal többen szívtak a bugok miatt.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
hülyegyerek #1115 üzenetére
Okés, és szerinted megéri a plusz 4K a P5B E plusért? Csak a BIOSban jobb, mint a P5B, erről mi a vélemény
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Mákos7észta #1113 üzenetére
Szerintem nyugodtan válaszd az ASUS-t,én is főleg zenehallgatás+játékra használom a cumót.
-
totig
tag
Quintipor, Norbi27, köszi a válaszokat. Holnap megpróbálom beüzemelni, aztán remélem hétfőn arról tudok beszámolni, hogy ment a dolog.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
hülyegyerek #1112 üzenetére
köszi szépen, de mondjuk én használnám azért zenehallgatásra is netezés közben, szóval nekem kb így néz ki az igénylistám
meg persze játékok. Igaz, csak egy viszonyítási alapom van, az ASUS P5GD2 integrált hangkártya, de mondjuk arról tesztben is csak jót mondtak, úgyhogy foggalmam sincs mi legyen.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Mákos7észta #1111 üzenetére
nálam xp-vel semmi gond,egy darab reccsenést,vagy szaggatást sem hallottan eddig 3 hónap alatt.Amúgy nem vagyok az az ''50 rugót simán megér a jó hangzás''típusú emberke.Szerintem nincs vele gáz,ha nem túl nagyok az igényeid,tehát mindennapi használatra megfelel.Na majd most jól meghallgatom Vista alatt is....
-
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Nos szánombánom, nem olvastam végig az összes archívumot, és hsz-t, de azt szeretném megkérdezni, hogy mi a helyzet az integrált hangkártyával? Mármint tesztekben igencsak lehúzzák szegény lapot emiatt, de én pl. igen csak ASUS párti vagyok, így nem lenne a mosolyom őszinte, ha Gigabyte cuccot kéne vennem. Szóval mi a tapasztalat vele? Mert nem áll szándékomban külön hangkártyára pénzt költeni, de egyébként szimpatikus a deszka.
Üdv, és köszi mindent -
Ribi
nagyúr
válasz
Dark Archon #1106 üzenetére
Sajat tapasztalataim ezzel a rammal eleg jok voltak miutan haver vett, en tesztelhettem le eloszor. Mivel nekem is 2.1V volt a max nem szamitottam tul sokra. Attol meg 4-4-4-12-vel ment 900-on is es 5-5-5-15-el 970-en.
Jövőhéten érkezik a sajat ultram, szal hajsd meg rendesen, ne sajnald!! Ha egyszer 4-4-4-12-van rairva akkor hasznald ugy, vagy mi a francnak koltottel ra annyit ??
Core2duo6600 szerinted jateknal a 32 vs 40 fps nem nagy difi csak a ram miatt ?? Megvesztel ? Akkor nalad mi a sok ? En arra szamitottam hogy 1-2 fps lesz max.
[Szerkesztve] -
bpx
őstag
válasz
Dark Archon #1106 üzenetére
biztos van jobb teszt is, de elsőre ezt találtam ddr-2 800 cl4 vs cl5-re:
[link] -
P5B + 2Gb GeIL Ultra kit
Elmentem venni 2Gb GeIL Ultra kitet (mivel Value épp nem volt, és be voltam sózva). A bolt [link]- hozzáértő - dolgozója megnyugtatott a telefonba, hogy ha nem kezeli a lapom, visszavihetem. Így semmit sem veszíthetek alapon (kivéve az utazgatás idejét) mentem el. A boltos srác eladáskor még hozzátette, hogy a 2.1V-ot szereti, de alapból el kell induljon a BIOS AUTO beállításával. Remegő kézzel bontottam fel a csomagot és némiképp oldotta a feszültségem a belül levő papír ''read me before unleashing the beast'' szövege, mely mosolyt csalt arcomra. Megcsodáltam a réz bordákat s óvatosan belehelyeztem a 2 modult az alaplap ezen részére kialakított foglalatba. Nyeltem egy nagyot és bekapcsoltam.... ÉS MEGYElsőre. Könnyes szemmel néztem végig az XP betöltését és a CPU-Z szerint most 5-5-5-18 800MHz-n megy. Sokat számít az a 4-4-4-12? Mert most olyan boldog vagyok
-
kovi
senior tag
Srácok, próbálta már valaki 4x1GB rammal?
Olvasom lejjebb hogy már 4x512-vel igen, de 4x1GB-al... ?
Nálam elég hülyeségeket csinál. A win nem jön be, Bekapcsolásnál CPU uCode error hiba.
Illetve csak 3GB-ot ismer fel az elején.
Legujabb BIOS, Kingmax 800-as ramok.
Van nálam itt most 8 GB ram, mind Kingmax és minddel ugyanazt csinálja.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
Core2duo6600 #1097 üzenetére
Okkés, thx
Amúgy eléggé más: újabb kondik, kissé más nyák (ezt pontosan nemtom) és rengeteg kiegészítő hozzá (ScreenDuo, távirányító, alaplapon 512-es ''pendrive'' amit readyboost-nak lehet használni, mikrofon, meg minden kis kötyü)
-
szasanyi
félisten
válasz
Core2duo6600 #1099 üzenetére
''...nem dobál a win kékhalákat '' ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest