- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trak
addikt
Na, megvettem az 6600-os procit a 6400-es helyett. A 6400-es 7*400-on ment mindíg, a 6600-os is megy ezen a sebességen, de gondoltam megpróbálom feljebb is. 8*400-on próbáltam, de sajnos az orthos már hibázott. A cpu feszt 1.4-ig felraktam, de ez sem elég neki. Érdemes még valamilyen más fesz emelésével próbálkozni? Ha igen, mit, mennyire?
-
Anubis_9
addikt
Kicsit OFF lesz!
Azt szeretném kérdezni, nagyjából hány fokot számítana mínuszban a processzort tekintve, ha beszerelnék a zárt ASUS házamba [link] 8 cm-es ventiket (amik nagyon-nagyon halkak lennének). Van értelme csak egy db házventinek hátra, vagy kellene akkor már egy előre és egy hátra is?
Itt egy boltban lenne TITAN és ZALMAN kb 1000 Ft-ért. Aki házhűtőt használ, melyiket ajánlaná? -
adm
őstag
válasz
Core2duo6600 #189 üzenetére
az xp megcímezni tud 4 gb ramot amiből lejön az egyéb hardverek saját memoriája. telepítésnél nem szabad, hogy probléma legyen. ráadásul ms szerint xp@sp2-nek tudnia kéne kezelni a 4 gb fizikai ramot...
igaz 6800gt, de 2003 standrad r2-ben gond nékül megy minden játék ami nem tiltakozik az os miatt. stalker pl -
Core2duo6600
veterán
válasz
chisslord #142 üzenetére
azt akkor kapard le róla a gyári csuvát, én is azzal próbáltam elösször ami az intel gyári coolerénn volt
mértem olyan homérsékleteket, hogy rosszul voltam
aztán elmentem egy boltba és megvettem a leglcsobb szurke szinu pasztát
és láss csódát normálisak lettek az értékek
persze vettem még paszta remover folyadékot és termal surface polifiert .
Most legutobb amikor szétszedtem a gépet, hogy kipucoljam a bvordát, mert fél év alatt elég sok csuva ment rá
nem sajnáltam a pasztat, és huvosebb lett vagy 10 fokkal a cpum, hogy ez a tobb pasztanak, vagy a tiszta bordának köszönhető azt nem tudom
Még egy egyszerű megoldás a hőm ellenörzésre, ha jól van fent a cooler, és a paszta is , akkor ha nem forró maga a cooler, ill. az alsó részén ahol a cpu val érintheziok, ha eléred ott sem égeti a kezed, akkor no para
még egy dolog ha házon kivul megy agép, és felfordítod a lapot és megnézed, hogy mennyire meleg azon a helyen ahol a foglalalt van, ha nem suti a kezed akkor a hőmérő szenzor egyszerűen rossz
[Szerkesztve] -
Core2duo6600
veterán
Az xp nek sok a 4 giga ram nem tudja normálisan kezelni, ha mindenképp az xp feelingre hajtasz próbáld meg a 2003 server valamely verzióját
sokkal stabilabb és jobb minjt az xp
ha game re is használod a gépet nézd meg, hogy van -e hozzá normális vga driver, nekem 8800 nvidem van és ehhez biza nincs 2003 alá normális, mert az desktop meg ezek szépen mennek, de directx alatt nem muzsikál
ergo játszani nem igen lehet vele -
Core2duo6600
veterán
Az ac3 filterrel szarakodtam valamit, így legalább a filmeknek van 5.1 hangjuk, már ha az avi vagy a korongon rajta van
zenehallgatásnál, meg ugy oldottam meg, hogy a gép elejéből kijövő hangkábelt bekotottem a geinus 2 ch injére, így szol a zene normálisabban
elő lehet csalni a subbot is ehhez a hangbeállitásokban a filterekkel kell baszakodni bass menegment
és ott elvben be lehet állítani, hogy hány hztől kpaja a sub ill a perem hangszorok, nekem ezzel nem sikerült zöldágra bergödnőm, így megmaradtam a sima sztereo első csatlakozónáűlo, azt ha zene akkor átnyomom arra a bemenetre a geniust minden egyéb esetben meg a sokcsatronást használom.
az ac3 filter nekem 3/2+sw 5.1 ch ra van jelenleg állitva
az 1.11 est ac3 filtert használom -
skoos
őstag
Tehát akkor, jó lesz ez a beállítás, hőmérséklet hosszútávon károsodás nélkül?
[link]
azóta 1:10 perc és még fut...
linket szerkesztettem.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
chisslord #181 üzenetére
Nálam a BIOS-ban 60-65 (ami terheléskor felmegy 100-110-re is
) fokos az induló hőfoka a CPU-nak. Holott a magok 40-40 fokosak valójában. Mivel a CPU nem lehet melegebb a magok hőjénél, így ebből következik nálam sem OK minden. De nem kifejezetten érdekel, mivel a CORE TEMP és a többi ilyen mérő jót mutat.
-
chisslord
csendes tag
válasz
denes242 #179 üzenetére
hm.. tehát akkor az L2s C2Dknél túl alacsony hőmérsékletet mért a core temp, ezért ezeknél a prociknál megdobták a progiban 15 fokkal a tjmaxot, így emelve 15 fokot a kijelzett értéket? elég favágó módszer...
de még mindig nem tudom mi az igaz. a hűtő talapzatán szenzorral mért érték IDLE kicsit magasabb, mint amit a 0,94es kijelez(olyan 4-5 fokkal), és kb 10 fokkal alacsonyabb, mint amit a 0,95ös.
load alatt a 0,94 hez képest kb 10 fokkal alacsonyabb a szenzoros érték, a 0,95höz képest meg 30alnem hiszem, hogy ennyire rossz lenne a hőátadás a mag-kupak-hűtő réz része-hűtő alu része-szenzor között, hogy azon a 7-10miliméteren belül 30fokos eltérés legyen.
De viszont ez azt jelentené, h IDLE alatt a hűtő talapzata 5 fokkal melegebb, mint a magok. ilyen lehet
(a termodióda elég pontosnak tűnik, gondoltam lehet ő a ludas, de beraktam a karom alá lázmérőnek, és 36-36,5 fokot mutatott.) -
Kaslerka
tag
Srácok, vettem egy p5b deluxe-t és egy 6420-as procit, de valami 15* megy végig az elején a kis kék csíkocska mire végül hajlandó elindulni. Miért?
-
denes242
aktív tag
válasz
chisslord #173 üzenetére
kicsit utana neztem, es bizonyos cpu-nal ez a Tjunction 100 fok, masoknal 85 fok. Ebbol vonodik le a cpu-bol kiolvasott szam, es igy kapjuk meg a hot. Tehat lehet, hogy a 0.95 coretemp (ami mar tud a 100 fokos Tjunctionos procikrol) rosszul talalja el ezt, de lehet, hogy nem ha a TAT ugyanazt irja. Na mindegy, en nem tudom mi az igazsag.
-
chisslord
csendes tag
szorri, ez nem jött össze asszem. itt a screenshot:
[link] -
chisslord
csendes tag
válasz
denes242 #168 üzenetére
Ámbár ha a core temp és a TAT a procibol olvas, az everest meg egyebek meg az alaplapról (ugye a biosban 29 fok van) akkor ebböl logikusan az következni, h a cpu diódával van a baj. (ha az alaplap nem arról mér, amit nehezen tudok elképzelni.. utánna kéne nézni) mert hát a magasabb látszik irreális értéknek.
Az asus oldalán valahol a 0906, vagy ilyesmi bios környékén van a specifikációkban leírva, hogy javítottak a cpu temp számoló algoritmuson. asszem az uccsó pont. gondolom ez a 1101 es biosban is benne van. nem itt van a kutya elhantolva valahol?
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
ez igy van ahogy mondod
de itt nyilvan nem a vista a gond, mivel a procibol olvassa ki a coretemp meg a TAT a homersekletet, szoval nem kell hozza driver. vagy a dioda rossz a prociban (ritka, de lehet), vagy a kupak/huto alja rossz (de akkor nagyon).
az everest meg mindenfele meg nyilvan az alaplapi cpu homerot nezi, kiveve az everest 1., 2. mag, de az meg elvileg ugyanazt mutatja mint a coretemp (bar nem ellenoriztem). -
chisslord
csendes tag
válasz
Anubis_9 #166 üzenetére
van a hyper tx re ragasztva egy termodióda előlapi panelhez kötve. (a cpu-val érintkező rész tetején) sosem ment 41-43 fok fölé.. full loadon sem.
mod: most épp 35fok. meg a ház hátso ventije, ami közvetlenül a tx mőgőtt van gyakorlatilag hideg levegőt fúj kifele.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
chisslord
csendes tag
válasz
Anubis_9 #162 üzenetére
nahát ez az... se szabad vinyom, sem xp kéznél. pedig ezt kéne csinálni. Majdnem leestem a székről, mikor a coretemp kiírta a 82fok loadot 1,4375Von, Hyper tx alatt, rendszerhűtővel. Kezdek reménykedni, h szoftveres lesz a gond. de nem merem visszarakni 3,2re...
szétnéztem a neten, másnál is jelentkezett probléma, volt akinek alapfeszen vízhűtéssel e6600al IDLE alatt 37-38 fokot írt a core temp. sajna az nem derült ki, h vista alatt ment e. Megoldás, vagy indoklás viszont eddig sehol -
chisslord
csendes tag
nem nagyon
valamivel jobb lett, elindult a vista magasabb órajelen, alacsonyabb fesszel, de a stabilitási szint nem változott (P5B dlx 1101).
Viszont én már a bios frissítésre gyanakszom a meglehetősen furcsa hőmérséklet értékeim miatt. két program csoport között 15 fok difi... büdös ez nekem. nem tapasztalt más hasonlót? (Everestben 30 fok IDLE, Core temppel 46)
kieg: a bios 29 fok CPU tempet mond. de nem tudom, h ez a magra vonatkozik e...
[Szerkesztve] -
skoos
őstag
Újabbik bios, tett csodát valakivel?
-
-
skoos
őstag
Javaslom, nézz frissebb driverek után és futtass CPU és Memory stress teszteket. Könyen lehet, hogy a feszültségekben is kéne picit ráncfelvarrni, de ez kiderül a stress teszteknél. Rosszabb esetben nem szereti a lapod a Kingmax ramot, bár annak tán nem így kéne kijönnie.
Esetleg BIOS frissítés és társai, bármi, ami életet lehel egy új rendszerbe...
szerk: helyesírás
[Szerkesztve] -
#112-re nincs ötlete senkinek?
-
chisslord
csendes tag
na mostmár aztán végképp nem értem...
Everest, SeedFan, PC Wizzard 2007 szerint a magok 30-33 fokosak
CoreTemp, TAT szerint pedig 45-48 fokosak
ugyan azt a szenzort használják?? lehet, h a vista zavar be valamelyik csoportnak?
Van ragasztva egy termodióda a Hyper TX procival érintkező részének tetejére, az 35 fokot jelez. Everesték szerint a CPU hőm 22 fok... lehet ennyivel melegebb a hűtő talapzata?
Egy ugyan ilyen dióda szerint az NB 45 fokos.
Mi a kamu? a CoreTemp és a TAT, vagy az Everest a SpeedFan és a PC Wizzard? -
skoos
őstag
Az hogy lehet, hogy néha Allendale, néha meg Conroe nak ismeri fel a procimat? Mi a különbség? az everest pl. constans Allendale-t mutat, a CPU-z pedig Conroet.....
két órája fut már az orthos....small fft, 9es prio -
denes242
aktív tag
válasz
chisslord #146 üzenetére
nem tudod 80 fok korul jaratni, mert meleg napokon bekapcsol a proci hovedelme, mert az a dioda merese alapjan tortenik. azt hiszem ugy tudod megnezni a proci kupakot (es a hutot, eloszor a hutot nyilvan), hogy raraksz valami simat es megnezed rafekszik-e, pl. egy logarlec vagy mi.
-
chisslord
csendes tag
válasz
denes242 #145 üzenetére
meg lehet allapítani vhogy hogy homoru e a kupak? lepolírozni nem fogom... egyrészt sose csináltam, másrészt nem lövöm el a garit.
Ez a dióda dolog lenne a legnagyobb szívás... lehet simán vinné a procim a magasabb órajelet, de nem merem járatni rajta, mert közepes tuningal, alapfesz alatt is hőmérséklet határon van.
ha belegondolok, h kapott a gép 3 óra orthost 9es prioron, úgy h tök nyugis voltam, mert az everestben a hőm csak néha ugrott 60 fok fölé, a proci meg igazábol 80on volt... brrrrrrr
van erre valami megoldás? gondolom gariztatás felejtős, polírozni nem fogom, elpasszolni necces hisz nem túl jó. vagy legyek merész, feltételezzem h a dióda a hibás, és járassam plazmaállapotban (sicc) -
chisslord
csendes tag
válasz
denes242 #143 üzenetére
A paszta eloszlása teljesen egyenletesnek latszott. A homorusag kérdésről pedig nem tudok nyilatkozni... de kétlem, h ez lenne a szitu.
lehet ekkora külömbség everest és core temp között? 15-20fok? még mindig reménykedem, h szoftveres a gond... de egyre kevésbé hiszek benne.
Reménytelennek tuik a dolog -
denes242
aktív tag
válasz
chisslord #142 üzenetére
nem hiszem, hogy a procival van gond. annal inkabb a huto-paszta-kupak erintkezessel. ha tenyleg jol van felrakva a huto, es alatta a paszta jol szet van kenve, akkor lehet, hogy nem erintkezik a huto meg a kupak jol mert homoru a kupak. de a huto alja is lehet homoru.
le lehet polirozni a hutot, aztan a procit - ezzel elvesztve a garanciat. de jobban jarsz, ha rosszul van felteve a huto+a paszta, mert az konnyebben javithato -
chisslord
csendes tag
válasz
denes242 #136 üzenetére
A hűtő jól van felrakva, most ellenőriztem. A helyzet változatlan
CoreTemp:
7*400 1.265V: IDLE: 45-46fok
Load: 63-65fok
8*400 1.4375V: IDLE: 50-55fok
Load: 78-80fok
Kétségbe vagyok esve
Pedig a háznak elméletileg jól kellene szellőzni, (Gigabyte Poseidon) plusz még egy rendszerventi is van az oldalában.
Mondjuk elég meleg van a szobámban, kb 26fok, de nem hinném, h ez ennyit számítana.
Everest szerint 1900 környékén pörög a Hyper TX. Lehet a pasztával van a baj? (az van rajta, amivel adták, előre kenve)
Mikor levettem a hűtőt, megnézegettem a kupakot, úgy tűnik nincs vele gond... Tanácstalan vagyok. Lehet ilyen szar a procim? nem akarom elhinni... -
subaruwrc
félisten
Nem. Ezt már én is megkérdeztem amikor tuningoltam és azt a választ kaptam hogy 1.45volt valós fesz még hosszú távra is biztonságos tehát ha 1.425öt vagy 1.45öt küldesz neki biosból akkor nem lesz baja.hát mint kiderült everest alaplapon a déli hidat érti ezért az északira marad a kezed
arra nem tudok progit.
-
R.Zoli
őstag
Van valami progi ami kiírja a memoria a feszt a P5B Deluxe-nál?
-
denes242
aktív tag
válasz
chisslord #135 üzenetére
8*400 1,4375 (BIOS) 80 fok korul tul sok. nekem 9*356-on (tehat szinten 3,2 GHz)1.52 volt (bios) fesszel
orthos alatt 67-70 fok. ha neked orthos alatt nem megy 70 fok fole akkor okenak mondhato. TAT tobbet fog mutatni. es a coretemp nem nagyon teved.
ha 80 fok orthosban azzal a beallitassal (8*400, 1.4375 bios vcore) akkor szerintem rosszul tetted fel a hutot, vagy a proci kupakjan van egy Marianna-arok szintu bemelyedes, de ez nem tul valoszinu.
[Szerkesztve] -
chisslord
csendes tag
válasz
subaruwrc #132 üzenetére
Akkor gáz van...
visszavettem 4x700 ra, 1,265 V biosbol. IDLE CoreTemp meg TAT szerint 50 fok, 100% load 65-70 fok. akkor 8*400 1,4375el mar magasan csapkodja a 80fokot... sőtt.
Everest szerint IDLE:31-33fok, 100%load 50-55fok, 1,265V IDLE:34-40fok, 100%load: 55-60fok 1,435ön
ha az első az igazi, tököszúrom magam... gyári hűtővel is hüvibbnek kéne lennie, nem hogy a Hyper TXel ekkora feszen (valósan 1,24et kap)
Eddig sem újjongtam a procim tuningteljesítménye miatt, nade ha ez a szitu
vagy, csak a TAT meg a CoreTemp hülye vista alatt (a TAT Pentium Mnek írja a procit, nemtom ez mennyire normális) ez az utolsó szalmaszál. -
chisslord
csendes tag
Leszedtem a coretemp-et es cirka 20fokkal többet mutat mint az everest
akkor most mi van? melyik az igaz? vagy csak a vistat nem szereti? -
skoos
őstag
Gázban vagyok.
1,4 re kellett emelnem a Vcore-t, hogy stabilan fusson 12 órán keresztül az Orthos RAM és CPU stress. Így ment is, a legkisebb hiba nélkül, pedig azt hiszem gyötörtem rendesen. A gép sem volt túl forró (az everestt szerint). a small ttf testnél viszont 2:30 perc után kifagyott!!!! Ráadásul, újabban az everest azt írja, hogy a GPU-m 75°-77° os!!!! Ezzel valamit tenni kell. Lehet, hogy nem bírja a gépem a 3,2Ghz-t, 400FSB-t?? Borzasztóan csalódnék.
Mem:2.00V
Vcore: 1,4V
FSB term: 1,4V
vagy valami ilyesmi...de nem merek már magasabb értékeket megadni, megsütöm a procit! (egyébként az nem is tűnt olyan melegnek, az ali meg 55° fölé...
Nekem úgy tűnik, hogy a Vcore emelésével stabilabban, jobban bírja a gép a melózást, de mintha nem az okozná az instabilitást... min kéne állítsak?
Anubis_9, neked hanyas BIOS van fent, PONTOSAN milyen beállításaid vannak? -
Larry303
addikt
Előszöris teszteld le mind a 4 ramot alapon memtesttel......
aztán mehetnek együtt bele ....memtest.....ha azt akarod, hogy abios lássa mind a 4gigát akkor memory remap-enabledha xp d van akkor ez amúgy felesleges..ha zat nem kapcsolod be az xp és a bios is 3gigát fog látni......
ha alapon lementek a tesztek, akkor állíts be mindent úgy ahogy az első postban látod...először majd vedd vissza a szorzót 7 esre és adjál kraftot a procinak...a feszültségeket (cpu-ram) neked kell megkeresned.....azt meg felejtsd el, hogy a kingmax megy 800 felett cl4ben.......menni fog az......
-mármint a konfig, ha nem rossz vmellik ram
[Szerkesztve] -
Zso2
őstag
Ja a másik: az ASUS miért nem rak ki friss chipset drivert? nem találok sehol csak azt tudom telepíteni amit gyárilag adott a cd-vel.
Ha valakinek van új linkeljen 1et ,köszi. -
Zso2
őstag
P5b-m van , az lenne a kérdésem , hogy mi okozhatja azt hogy minden bekapcsolásnál újra kell telepítenem az alaplapi ethernet vezérlő drivert, mert nem tud kapcsolatot létesíteni(ADSL). Modem után D-LinkWireless Router van, habár ez nem hiszem hogy számít( nekem kábelen jön az adat. a laptop miatt van Wi.
-
kovi
senior tag
Szerintetek érdemes az északi hídra tenni egy coolert? Mert ha hozzáérek tojást lehetne rajta sütni.
-
Gibkey
tag
ORTHOS-t meg EVERESTET linkelne valaki ?
Köszi !
-
Sziasztok
Tegnap vettem egy p5b deluxe lapot. 2x512 800-as Kingmax Mars ramom van, és egy C2D 6400-as proci. Eddig egy asrock 775 dual vsta lapban használtam. A 80-as vinyót leformáztam és feltelepítettem rá a Vistát. Gyári hűtővel jelenleg 8x400on megy.
Olyan gondom van, hogy a gép nagyon lassú. A winrar benchmarkban 499 pontot kapok, az everestben a mem. read 1753, mem. write 1637, mem. copy 1498, latency 252.
Ennél még az asrock is sokkal gyorsabb volt. Gondolom valami nincs jól beállítva, de nem tudom, hogy mi. A vinyó sebessége viszont jó. A gyári cd-ről feltettem a drivereket.
Légyszi segítsen valaki
Előre is köszönöm -
Begi
senior tag
válasz
ROBERTOH #104 üzenetére
Auto idozitesek:
tCL: 5
RAS to CAS Read: 6
RAS to CAS Write: 6
tRP: 6
tRAS: 18
tRFC: 28
CS to MCH-ODT lat. : 3
Write to precharge Delay: 14
tWTR: 10
tRRD: 2
tRD_WR: 8
tRTP: 4
Memfesznek 2.1V a gyari beallitas, de magasabbal se lett jobb.
Orthosban is hibazik igen, ha mem stresst csinalok. (Auto beallitasoknal nem.) Superpi-t nem probaltam. Jatekok mennek, dehat az egy dolog.
[Szerkesztve] -
csövi
tag
Helló,
1 sima p5b-be menne 1 x-fi gamer, mert olvastam hogy a deluxe nem szereti -
symr
csendes tag
Azt tudom azért ilyen noob nem vagyok
De BIOS se látja a 4Gb-ot. -
symr
csendes tag
A fenti leírásokkal probálkoztam, 2,8on megy most ami rohadt kevés, 400*7-el, 866on
433-on már dobott egy restertot Everest stability teszt közben...
Igen 4 Kingmax, és sajna valamiért nem látja a 4x dimmbe lévőt, csak a remap enableden vanValaki látta már ezt müködni 4x rammal?
-
symr
csendes tag
Sziasztok
Most vettem egy ASUS P5B Deluxe WIFI AP LGA775 ATX, Core2 Duo-2,13GHz/1066MHz LGA775 4MB Box (E6420) procival és 4x1GB DDR-II 800 Mhz KINGMAX-os ramokkal.
2 napja nem birok normális mükődést kicsikarni belőle. Tudna valaki segíteni? Következő jelenségeket csinálja: (Bios update volt: 1101)
- 333-nál fentebb nem tudom tenni, memória 833-on, ekkor xp már intall közben elszáll...
- ha csak 2 gb van a gépben minden ok, de 4GB visszarakása után XP szétesik néha kékhalál
- minden alapórajelen 4Gb-al, stabilnak mondható, de amint XP-re kezdek installálni bármit is ujra elkezdődnek a magic ''kék'' halálok...
Ez nekem nagyon alaplap gyanús... Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest