- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
hali
az fsb-400 a cpu 2800nhz a ramok 1:1-ben 400mhz=800mhz-én mennek és 1:1-ben
alapra raktam vissza akor néztem meg a ramokat akor mentel103. valamenyit
4:5-ben vissza oszt va az Fsb 375/2632mhz a ramok 4:5/470mhz aszorzo 7-es
néztem 6-os szorzoval még enyit sem megy
el értetted nem 2:3-ban ment hanem 1:1-ben volt
hali -
Chalez
őstag
Na már módosult az eredmény: E6300@3150MHZ!!!
jó jó, ez nem a tuning rovat, ok, de mégiscsak P5B deluxe szolgáltatja a talpalávalót...mingyá táncra is perdülök!!
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
1067mhz alapom megy rendesen a rama proci alapon 1.86mhz
útána elkeztem piszkálni az fsb 375,/2625 mhz.aram 469mhz 4:5 arány,5.5.5.15. időzitéssel
enyi az útolsó fsb amin megy rendesen ettől tőbbet nem bir,
egyszóval a cpu az ami vissza fogja a tuningot aramok birnák, de a cpu enyit bir a maxx
köszi a segitségket
hali -
Hack3er
őstag
Mondjatok már nekem olyan bios verziót amivel jól lehet tuningolni.
(Asus P5B Deluxe-ről van szó) -
Chalez
őstag
Jelentem a tegnap beszerzett friss procim (E6300) már 2800MHZ-en teszi a dolgát...és ez még tuti nem a vége. Egyébként csontra az első hozzászólásban lévő beállításokat használom a P5B Deluxe-ba. Szerintem még van benne tartalék...
-
Foglalt név
addikt
Ha a memória végét keresed, akkor ne visszafelé, hanem felfelé oszd. 1066 ha jól emlékszem a legnagyobb, amit biosból elérsz. Vagy tényleg nem értem a kérdést
-
apro
senior tag
hali
hogy lehet megnézni a MEM végét egyP5B-deluxe lapban úgyibár itt nemlehet vissza osztani csak 1:1-ben megy cpu fsb arányos a rammal?
hali
mantudom érthető vagyok é?
most 400Fsb 2800mhz ram800mhz 1:1 ben -
válasz
Core2duo6600 #1388 üzenetére
1.6V-t.
-
nat
senior tag
Van valakinek eladó dlx-e.
-
Baco83
tag
Ja és mégvalami
Beállítottam a biost a megadott módón és jo 10°C -kal hüvösebb lett a proci és
minden más is.Ez mitől lehet? -
Ribi
nagyúr
Valaki tudja hogy milyen regi asus updater kell ahhoz hogy az eredeti bioszt vissza tudjam hebracsolni a gepbe ? Mert ezzel a 70902-essel nem tudom, de a 70502-essel sem. Mostani bios 12xx es azt csak 11xx-re tudtam visszarakni de nekem a 0706 kellene. Ezzel az uj biosal habar nincs 2X boot, de nem is megy a tuning normalisan
-
Krissz22
senior tag
válasz
-zolee- #1368 üzenetére
Nekem P5B lapom volt....elméletileg itt tudod megnézni, hogy be van-e kapcsolva.
Vezérlőpult>>>Rendszer>>>Hardver>>>Eszközkezelő
Ide ATA/ATAPI vezérlők>>>Sata vezérlőd>>>Primary Channel és ha az enable command queuing ki van pipálva, akkor be van kapcsolva az NCQ.
[Szerkesztve] -
Baco83
tag
Sziasztok
P5B Deluxom van és amint 400 ra állítom az fsb-t leveszi a pci-e szorzot *1 re mi lehet a hiba?
Válaszokat elöre is köszönöm Baco83 -
szasanyi
félisten
válasz
-zolee- #1368 üzenetére
►Chipset ►North Bridge Configuration:
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI -
-zolee-
tag
Hy. Enegem az NCQ megvalósítása érdekelne az ASUS P5B Deluxe -on. Igen tudom, hogy van kereső és rá is találtam az ilyen témályú hozzászólásokra de nem igazán tudtam kivenni, hogy mit kell csinálni. Most akkor valaki legyen szíves és homályosítson fel, hogy hogyan lehet ki/be kapcsolni az NCQ -t egy ASUS P5B Deluxe lapon egy Samsung 320GB -os SataII -es vinyóval. A segítséget előre is köszönöm.
MOD: Jah igen és ha valaki meg tudná mondani/mutatni, hogy a BIOS -ban hol lehet beállítani a Commmand Rate -et akkor nagyon hálás lennék, ugyanis az időzítéseknél kerestem de nem találtam sehol (lehet hogy vak vagyok).
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
A legjobb, és legegyszerübb a BIOS EZFlash programját használni. Pendrivera
lemented a beírni kívánt BIOS verziót, és gépbe dugva elindítod a gépet.
Belépsz a BIOS-ba, az EZFlash menübe, ahol entert nyomva azonnal látja a
pendrivet és a rajta lévő BIOS fájlt. Újabb enterrel ezt le ellenőrzi majd beírja.
Restart és kész. El sem lehet rontani, gyors, biztonságos.
MOD: csak áramkimaradás ne legyen.
[Szerkesztve] -
Haart
addikt
Vettem ramokat, nemtudom mennyi kb a max órajel amit el lehet vele érni egyébként kingmax 800-asok. De ahogy eddig kivettem a legtöbb memcsi 900-1000 között lehal. 890-et visz most, nemtudom meddig mehetek el órajel és áram tekintetében. Sztetek?
-
Quass
tag
Üdv!
Manuálisan be lehet állítani p5b biosban dual channel-t? -
Boboka
tag
1,55volt nb fesz az sok egy sima p5bnek????
-
apro
senior tag
hali
részben van igazad,a bios frissitéssel,bár az újabb biost felraktam és elöhozott olyan beáll.funkciot ami a régi ben nem volt Cpu rateal..valami ilyen ezzel ellithatom a cpu 6X-ill.7X szorzot,viszont ahogy mondod ezek útán sem lehettet többet kihozni a tuningból!
az inkább maga aproci,és a lap föggö,illramok,abios nincs olyan nagy hatással rá
hali -
Chalez
őstag
Na kösz!
Ezzel már azért előbbre jutottam...
Talán holnap éjszaka már közölhetem is, hogy mire mentem a cuccal. -
Ribi
nagyúr
Chalez, van az ASUS Update V7.09.02 Install Program for Windows 2000/XP/2003 and Windows 64bit XP/2003.
Ezt lekapod + a bioszt es a tobbit mar ertelemszeruen megcsinalja a progi. hogy erdemes-e legujabbat leszedni ? En nem nagyon szoktam ezzel szorakozni, amig nincs gond addig valszeg az ujabb biosz nem lesz semmivel sem jobb, de neha a tuningban segit. Bar ez inkabb giga problema szokott lenni. Asuseknal ilyen nem nagyon van hogy uj biosszal jobban huzhato (vagy csak en tudom rosszul). De mar en is frissitettem 1x mert elkezdtem huzni es remenykedtem hogy nem a lap miatt nem tudom allitani a nb, sb feszkokat. Na szal szabadon valassztott a frissites -
Chalez
őstag
Sziasztok!
Holnap kapom meg P5B Deluxomat, és az lenne a kérdésem, hogy melyik biost érdemes használni? (E6300-hoz lesz) És még egy. Hogyan tudok majd biost frissíteni, ha nincs floppym? Van erre megoldás?
Csákány. -
Ribi
nagyúr
Helloka,
Atolvastam a fejlemenyeket es nem teljesen ertettem apro mi a francert azt kezdte el magyarazni hogy kell tuningolni a gepet. Nem az a baj hogy masik ramot raktal bele es azota lassu vagy mar az a ram van benne egy ideje es csak mostanaban lassult be. Valamint arra sem hiszem hogy megoldast jelent a tuning hogy torza hang.
Szal vicces hogy segiteni akarnak csak semmi koze a problemanak ahoz mint amit irnak.
Szal szentem ird le hogy mi a gond es hogy miota jelentkezett. -
apro
senior tag
hali
az előbbi cpum ilyen volt csak (1M belsö Ches-el P4-es3,0G) és 3766Mhz-én ment /251Fsb-vel a ram idözitések 3.4.3.6-ezek voltak,
nemtudom ezek útán vagy valamit nem jól csinálsz vagy télleg egy biosz frissitás kellene nekem e legújabb bios 11.01-es van fent
vagy valami bibi van vagy a ramokkal, amit nem nagyon hiszem, lehetséges a CPU-val lessz gond, elvileg ha mindent a ramoknál defaulton van a cput megpiszkálhatod úgy is egy 20%-os tuningot kell neki menni, mégegy ved ki az egyik ramot és úgy nézd meghogy mire képes
hali
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
Amúgy vissza olvasgattam és mindenki többet tudott állítgatni mint én (időzítés).
Nekem az alap bios van a lapon. -
Kukk3r
csendes tag
Hello!
Kipróbáltam... nem sok sikerrel :S
Valami nagyon nem frankó.
Amit elküldtél beállításokat azok közül 1-2 nincs is az én lapomon.
Lehetséges bios frissité kellene nekem?
Báár az nem magyarázná azt hogy miért mindig csak rammal küszködtem :S
Vagy még arra is gondoltam hogy talán a windowsom produkálja ezeket a hibákat, vagy vincsi. . :S
http://kepfeltoltes.hu/view/070616/proc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Prociról csak ezeket tudtam össze szedni
UI: még mindig nem tudtam megnézni a képet. : ) a szervert nem lehet elérni a linkel :S
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Na nekem megjott a 4x1G geil ultra. Egyenlore nem hajtom szet csak alapon hasznalom 2V-vel. Meg ki kellene tesztelni hogy melyiknek hol a vege, de az meg nem 5 perc lesz.
Nemtudja valaki hogy ez a cr2 mit jelent ?
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
]http://http://www.kepfeltolto.hu/?img=2bow[/L]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
ártani nemtudsz ha nemjó nem indul el
az idözitések bizti tuti,( Apropo mijen aproci netvork magos? 3.0ghz/800m-es)
a cpu fsb-t neked kell kikisérletezni probáld kismértékben emelgetni mondjuk 5-ösével,már nemtudom menyi az alap fsb-je a procodnak?
azzal bizti nemrontod el ,vagy megy vagy nem!
ha vákképp nem műkszik nyomsz egy defaúlt-ot (bios belépésnél F1)
hali
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
a chipset idözitéseket nyugottan arra álithatod!EZ nem jó 5.5.5..azért nemindult el amit leirtam a chipset alatti részt az bizti hogy müködik az idözitések sőt a vidi kártya 100ra álisd az alatta levöt 33,33ra a feszeket neked kell kikisérletezni, de ha olvastad a hozzászolásokat, nem mindig,söt sokat nem jo az auto fesz mert még magasabb is sokszor amit kézzel állitól be,hali -
Kukk3r
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #1339 üzenetére
Hello!
Úgy állítottam be és nem kapcsolt be a monitor. :S
Lehet rosszul állítottam be valamit.
A ram 5-5-5-15-s esetleg le tudnád írni hogy állítsam be? -
Kukk3r
csendes tag
Hello!
Köszi szépen a részletes leírást meg is néztem!
De nem mindenhol tudtam megadni azokat az értékeket amiket leírtál ezért nem mertem elmenteni.
Nekem is csinált olyat hogy átment vörösbe az mit jelent?
Nem gáz ha az eggyel nagyobb vagy eggyel kisebb értéket adom meg? Vagy esetleg hadjam auton?
Az a baj hogy még nem csináltam tuningot meg semmit és ezért meg vannak bennem a parák :S
Esetleg msnen tudnál nekem segíteni? -
válasz
[CS]Blade2 #1341 üzenetére
Annyit jelent, hogy szerinte magas. Mindegy. Haver P5B-D-jébe beletoltuk az én moduljaimat, akkor is arénázott a 2.3V-re piros csíkkal, pedig az a RAM-om alapfesze.
-
apro
senior tag
hali
aszt hiszem ilyen Asus P5B-Deluxe lap bios ezeket áll be
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.1V
*CPU Vcore Voltage 1.375V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Disabled
C1E Support Enabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 5
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled
ezek átlag beáll a cpu ill a FESZEK Eltérők lehetnek, de a ram CHIPSET beáll erre állizsd ez bizti műkődik
hali -
Core2duo6600
veterán
válasz
szasanyi #1336 üzenetére
Anno én is kingstont akartam, de a srác a boltban lebeszélt róla
Ráadásul pont ugyanolyan lett volna az is, mint amit most használok, csak drágább, akkor már a corsair rel talán jobban jársz
Kukk3r
Ha a konfigodban a lévő ramot használod, és nem tuningolsz, akkor ddr2 800 as sebességre tedd a ram beállításokat, majd azon a képen amit kuldtél a biosban állitsd be kézzel a időzítéseket, amit megadott a ram gyártója
Én a feszt auton hagytam, így a leggyorsabb
Fogalmam sincs, hogy mennyit kap, de akár fölé megyek, akár alá lassabb lesz, nem is kicsit, 2,2 re van hitelesítve a ram om
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
Szia!
Köszi hogy írtál : )
Csak az az egy bajom hogy nem tudom beállítani az általad megadot paramétereket.
Csak a rammot tudtam átálítani 533asra.
A chipsetrésznél: http://www.kepfeltoltes.hu/view/070616/DSC00529_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha esetleg leírnád pontosan hogy mit s hogyan nagyon megköszönném mert már nagyon zavaró hogy nem tudom rendesen használni a gépet :S -
R.Attila
tag
Hali! egy kérdés: Ezekkel a ramokkal ugy nincs semmi baja a P5B Deluxe-nek?[link]
Üdv__ -
apro
senior tag
válasz
okoskaa #1332 üzenetére
hali
most látom,hogy nem is látom a comfigodat!
elmagyarázni anyira tökéletesen én nemtudom neked ,de viszont itt a moderátorok ,ök NAGY PROFIK ebben, a lényeg aszthiszem az ha 1:1-ben hajtod a ramokat ha hüzod a vasat a szorzó arányosan megy a RAM nak is és nem hiszem ha pl.a ramokat 1:1.-ben 800mhz -en hagynád egy 50%tuningnál már a ramok kb 1100-1200mhz-én mennének és ezeket egy 800-as biszti nem birja sőt el sem indúl.
alényeg ha piszkálod a vasat a ramok szinkronban menek a proci teljesitmányével arányos,asziszem valami ilyesmi,,,de mondom itt a topickban vissza olvasva megtalálod a kimeritö választ.
''nem használod ki a ramot '',Dehogy nem igy van pontosan 800mhz-én
400fsb alapnak 2800mhza proci és igy a ram1.1-ben 800mhz-én megy.mellesleg igy a leg gyorsebb ram olvasás( 78XX,olvasás irás,69XX a késlelt.58s) a lényeg valami ilyesmi, de mondom én anyira nemértek hozzá mint itt, vannak vér profik,és az irásúkból megérted a lényeget
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BemAnyó
senior tag
PQI 800mhz cl4 p5b -be ,merjem vagy ne merjem?
-
okoskaa
csendes tag
Cső
Nekem is hasonló configom van csak a rammom más no name
De úgyan úgy 800 as DDR2es. És az lenne a kérdésem hogy így úgye nem használom ki a rammot igaz?
(A proocom 800at tudja vagy is arra van állítva)
A másik meg ha neked is 800as rammod van akkor mért csak 533on használod?
Eltudnád magyarázni mert még kezdő vagyok gép ügyileg -
apro
senior tag
hali
manuallisanéllisd a ramot
533-ra
az idözitéseka kőv 400fsb/
DDR-800
a Chipset...
disabled
disabled a lefelé a kőv egymás alatt.4.4.12.4.3510.10.10.10.(ezek egymás alatt)
disabled
PCG/pci
disabled
ezeken a beállitáson nekem tökéletesen megy minden a configom olyan mint a tiéd
hali
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
Sziasztok!
Reméllem tudtok nekem segíteni mert nagyon nagy gázba vagyok. :S
Nah szal az a helyzet hogy nekem is p5b deluxe-s alaplapom van és van rajta 2x512es DDR2es 800as Geil Dual chanel kit. Már egy ideje ez a ram van benne és remekül szuperált a gép. De mostanába a ram írásával valami nem oké, folyton azt csinálja hogy a hangokat eltozítja ha lejátszok egy számot a winrar is lassú magyarán szólva sz*r.
Próbálkoztam kézileg beállítani... nem sok sikerrel :S a memoria időzítése 5-5-5-15.
Ha valaki esetleg tudna nekem küldeni egy helyes beállítást vagy esetleg valami megoldást a problémámra nagyon megköszönném
U.I.: Ez a 4. ram a gépbe esetleg a foglalat a rossz vagy talán az alaplap??
kukker89@freemail.hu (Ha valaki esetleg szánna rám néhány percet msnen : )) -
denes242
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #1328 üzenetére
ami az alairasomban is van: debian (4.0 Etch).
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
egy laikus kérdés és mitöl jobb a 64 Bit-es rendszer?
gyorsabb,stabilabb???
hali -
svani
tag
Tcm, Core2duo6600 - köszönöm a választ!
Felraktam a 64-es vistat. -
Quass
tag
Üdv Emberek!
Na, akit érdekel, megoldódott a probléma.
Az új bios-al azonnal bootolt normálisan, azóta sincs semmi probléma. Vagyis, annyi lenne, hogy nem dc-ben látja a két modult, pedig azonosak, és a másik lapban úgy mentek. Még annyi, hogy nem tudtam felrakni a hangkeltő driver-t, meg az usb-t, de gondolom sp2-vel már az is menni fog. Köszi mindenkinek, aki megpróbált segíteni.Egy kicsit elvette a kezdés a kedvem ettől a laptól, de remélem nem fogok benne csalódni...
-
svani
tag
Sziasztok!
Most vettem egy P5B lapot.
A gondom az,hogy 4x1Gb ram van benne,de csak 3-at lát a bios-ban.
Végig próbáltam az összes ram-ot az összes helyen.
CPU-Z látja mind a 4-et,de az everest és a pcmark is csak 3-t ír.
Bios-t lefrissítettem,de nem változott a helyzet.
Mit csináljak,hogy lássa mind a 4-et?
Előre is köszi a segítséget! -
Boboka
tag
válasz
Core2duo6600 #1308 üzenetére
köszönöm a tippet télleg ez volt a gond...
biztos vmi a régi driverből ütötte egymást...
-
Boboka
tag
válasz
Core2duo6600 #492 üzenetére
bocs kicsit későn
nah szal ha felrakom a daemon 4.09 et akkor már gond van tehát ha beteszek egy másik cd-t dvd-t akkor már i/o eszközhiba...
4.06 pedig tökéletes
nah erre varrjál gombot??
jah és ha rárakom a 1.47sptdt akkor is rossz...
vmi ötlet??
jah és hol van az asus honlapján a jmicron ata driver ?? mert csak raidet találok -
Haart
addikt
Lehet ramvásárláson töröm a fejem. Kérdezném hogy a geil ramjai maradéktalanul mennek a lapban?(P5b) THX
-
-
Foglalt név
addikt
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Dark Archon #1300 üzenetére
Na de ha bios checksum error, akkor az lapbhibára enged kovetkeztetni, vagy legalábbis annak a résznek a hibájára, amiben a lap a biost tárolja
De persze ram hiba is lehet, bár nem hiszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest