Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Villanyász
tag
Na böngésző alól megy az ftp, de a TC továbbra ia azt irja hogy: "503 Login with USER first"
Erre valami ötlet? -
kandban
csendes tag
Szevasztok. Én is ilyen (OPLAY HD2) kütyüt használok.
Appel #444 leírása alapján tényleg működik a saját SAMBA automatikusan a háttérben, már indításkor.
Valaki tudna adni egy hasonlóan egyszerű leírást, hogy pl egy 640GB-os ráakasztott USB HDD-t be lehet-e írni valahová, hogy az is megosztásra kerüljön?
Folyamatosan rajta lenne...kösz előre is, ha tudtok segíteni... -
kuksa90
őstag
válasz
Villanyász #446 üzenetére
Indítsd el a moServicest,és nézd meg,hogy a vsFTPd aktív-e.Ha nem, aktiváld.A kapcsolat neve bármi lehet,a kiszolgáló a játékos IP címe.User: root,pass nincsen.
Nálam így megy... -
Villanyász
tag
Segítsetek légyszi.
Hiába próbálok ftp-n kapcsolódni, továbbra is helytelen felh/jelszó miatt nem tudok.
Üresen hagyom mindkettőt, mindhiába. Felh. névnek beirom hogy root, ez sem segít. mindig visszadob rossz felh/jelszó miatt. Mit csinálok rosszul? -
amano
csendes tag
válasz
Villanyász #438 üzenetére
moServices-el "root" a felhasználó, a beépített FTP-nél pedig "anonymous", jelszó nincs. Persze ezeket lehet változtatni a config fájlban.
Nálam valahogy összeakadt az moServices-FTP a beépített-FTTP-vel és csak akkor megy bármelyik is - akkor viszont mindkettő egyszerre - ha a NAS menüben van az oplay...
-
appel
őstag
no sok "szenvedés", külföldi fórumozás után csak összejött moServices nélkül is az automatikusan induló SAMBA szerver...(persze a moServices scriptjei alapján)
kis tutorial:1, indítsuk el a PuTTY-t (vagy bármilyen telnet klienst)
host name: ASUS IP címe
port: 23
connection type: Telnet
open gombbal kapcsolódik2, asus login: root (jelszó nincs)
3, írjuk be: vi /usr/local/etc/rcS (így szerkeszthetjük az rcS fájlt)
- szerkesztés módba lépéshez nyomjunk egy i betűt, majd enter
- lefele gombbal menjünk az aljára és egészítsük ki a fájlt ezzel a két sorral:/usr/local/bin/idealbt/smbd -D
/usr/local/bin/idealbt/nmbd -Dha ez megvan, akkor el kell menteni így:
ESC gombot megnyomni, majd beírni :w , utána enter, majd :q és enter
kész is...
újraindítás után is automatikusan el fog indulni a SAMBA szerver...(tehát el lehet érni az ASUS-t hálózati megosztáson keresztül, miközben filmet nézünk vagy zenét hallgatunk...) -
kuksa90
őstag
válasz
Villanyász #440 üzenetére
Van, persze: az összes hivatalos firm tartalmazza a magyar nyelvet.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy partícionálóprogrammal kétfelé osztottam az 1TB-os vinyómat, egy EXT3-as, és egy NTFS partícióra, moServices nélkül mindig csak az egyik partíciót ismeri fel a Player, akármilyen sorrendben partícionálom, ha meg a moServices-ben engedélyezem a SAMBA daemon v3.0.23c-t, akkor viszont már felismeri mindkét partíciómat, de csak 20MB-osnak írja a PC mindkettőt a hálózatokban, és az egyik partícióra nem is enged másolni semmit.
Nem tudom mitévő legyek.
Van valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban? -
neo81
senior tag
Ezt a szoftvert, amit most rátettél a Playeredre, már kb. egy hete láttam fent a szerveren ott, ahol most van, pontosan 12.17-dikei dátummal töltötték fel oda.
Szóval, hogy nem a hivatalosan kiadott szoftverek mappájába rakták...
Hát nem tudom, mi értelme van, hogy kirakták ftp-re, főleg úgy, mint, hogy írtad nemrég, szinte semmi újítás benne. -
kuksa90
őstag
Nah, felugrott. Semmi egetrengetőt nem tapasztaltam,- eltekintve attól, hogy nem vágta haza a játékost, nomeg az online médiák között megjelent egy RSS hírek menüpont.(Opera nincs.)
Azért nem igazán értem az asus logikáját: a régi firm az 01.12.11,erre 01.14.00-t ír....ha én ezt érteném
szerk: villanyász:user: root,pass üres,vagy akármi.
Ha nem látja, húzd ki pár másodpercre a tápot. -
kuksa90
őstag
válasz
Villanyász #436 üzenetére
Ez szerintem nem hiba,hanem a beépített Samba tulajdonsága.A moServices-el felépített ftp kapcsolat viszont stabil.
mindjárt leér a firm, felugrasztom a játékosra, és tesztelem
-
Villanyász
tag
Nekem olyan gondom támadt, hogy a kicsike nem jelenik meg mindig a hálózaton ha engedélyezem a samba-t. Kábel cserélve, legfrissebb firm fent van. de most is másolás közben megállt a másolás és eltünt a gép a hálózatból. És random esetleg visszatér.
Mi lehet a gond? -
AcHanGE4
tag
1.14 a legújabb valóban, csak másik könyvtárban van. Menj fel egészen a média playerekig és ott firmware könyvtár, azonbelül van 1 HD2 könyvtár és abban van benne.
-
prolo
csendes tag
Tiszteletem az Uraknak!
Média lejátszó vásárlása előtt állok. Jelenleg a két befutó:
1) wd tv live hd
2) Asus O!Play HD2Számomra a lényeg, hogy legyen optikai és HDMI kimenete. A beépíthető vinyó nem feltétel, mert jelenleg külső vinyóm van (1.5 és 0.75 TB). Amire igazán használnám leginkább flac és mp3 zenehallgatáshoz, valamint sima dvd és divx-es felíratos sorozat és film nézéshez. Netes, youtubos, torrentes extra elvárásaim nincsenek.
Ezeknek a feltételeknek mind a kettő megfelel.A kérdésem az lenne, hogy a asus az új Fw-el is levág a számok kezdetéből? A zene lejátszása jó minőségű? A számok váltása között hagy szünetet, amikor elméletileg nincs szünet?
Esetleg valakinek ismeretségi körében nincs-e tapasztalat a wd-vel kapcsolatban. Amint látom a wd-t a tesztek inkább a hd1-el hasonlítják össze, ebből kiindulva azt feltételezem, hogy a hd2-es jobb a wd-nél a beépíthető vinyón felül. -
AcHanGE4
tag
Sziasztok!
Másnak is csinálja azt, hogy mikor összekötöm számítógéppel és másolok fileokat rá, 99%-nál mindig gondolkodik egy jópár másodpercet mielőtt a következő file-t másolni kezdené?
-
appel
őstag
elég bátor tett ennek nekiesned annak fényében, hogy valószínűleg még keresni sem tudsz linux alatt...
btw:
/ # find -name smb.conf
./etc/samba/smb.conf
./tmp/netb/smb.conf/etc/samba # cat smb.conf
[global]
workgroup = workgroup
server string =
printcap name = /etc/printcap
load printers = yes
printing = lprng
security = user
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=32768 SO_SNDBUF=32768
read size = 65536
max xmit = 65535
dns proxy = no
encrypt passwords = yes
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
veto files = /lost+found/
delete veto files = False
map to guest = Bad User
guest account = guest
[public]
path=/tmp/ramfs/nas-volumes/C
writable=yes
public=yes/tmp/netb # cat smb.conf
[global]
workgroup = MYGROUP
netbios name = 192.168.79.100
server string = Test
display charset = UTF8
dos charset = UTF8
unix charset = UTF8elég szegényes alapból, de ha írható a konfig, akkor lehet ezen alakítani akár ez alapján
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a Playerben hol lehet megtalálni pl. telnettel a Samba szerverének a konfig fájlját (smb.conf), ahol jobban be lehetne állítani az alapban eléggé szegényes Samba szerverét? -
Warter
addikt
válasz
RoszikAtosz #421 üzenetére
Dugd össze RCA-val hátha ott van kép. Lehet, hogy csak vacakolni kell kicsit a beállításokkal, hogy legyen HDMI-n is kép, láttam már ilyet párszor.
-
kuksa90
őstag
válasz
RoszikAtosz #421 üzenetére
Ebben az esetben kár volt elengedni a futárt - vissza a feladónak...
-
kételkedem
addikt
válasz
RoszikAtosz #419 üzenetére
Sajnos akkor ez egy garanciális csere lesz! Küld vissza a boltba. Első lépésként vedd fel a kapcsolatot az üzlettel, vagy webshoppal és mond el, hogy nem működik a lejátszó. A visszaküldés és a pénz visszafizetése vagy az új készülék kiküldése eltarthat egy darabig, idén már nincs esély egyikre sem.
-
RoszikAtosz
csendes tag
semmi sem jelenik meg...bekapcs tv át rakom hdmi-re és bekapcsolom az asus-t és várok várok várok és fullon semmi kéép..:/:/ se semmi...a táv kapcsra semmit sem reagál..
-
kuksa90
őstag
válasz
RoszikAtosz #419 üzenetére
A TV-n megjelenik az asus logo?
A bekapcsolásnál pár másodpercet várj,mielőtt mást nyomkodsz: ídő kell neki,míg feláll az oprendszer.
-
RoszikAtosz
csendes tag
hali,
ma hozta meg a futár az asus o!play r1-et...és az istenért sem akar bekapcsolni...:/:/ kéken világít és hello...a tápon lévő kis led kék meg a készüléken is kéken világít...össze dugtam mindent jól..a tv-t is átkapcsoltam a megfelelő bementre...de nem jó..hiába nyomom a kikapcsoló/bekapcsoló gombot semmit sem reagál...??esetleg vkinek vmi ötlet??:S:S -
amano
csendes tag
válasz
Baluka71 #416 üzenetére
Nekem is ez volt az elején, a verifying résznél nem ment tovább.
Az moServices oldotta meg a problémát, jó sok tökölés után. Ha azzal nem akarsz tökölni, akkor marad a PC-n töltés + másolgatás.Egyszerre csak egy torrent mehet. Nemcsak az alap torrent klienssel, de a Transmission-nal sem, mert nem bírja.
-
Baluka71
tag
Sziasztok
3 kérdésem lenne (HD2, utolsó gyári FW, az előző nem is volt rajta)
Tehát:
1. Csak 1 torrentet tudok elindítani?
2. Ha torrent verifying statusban van akkor az már úgy is marad? Nem lehet belőle valahogy "kilökni"? Csak törölni a torrentet? (ncore)
3. Nem tudom megnézni, hogy hol tart a letöltés? Ez a legidegesítőbb...moservice-el nem szertnék tökölni.
Köszi
-
kihamasnem
csendes tag
válasz
kihamasnem #414 üzenetére
Jaaa... lesesett, a Dolby TrueHD hangra gondolsz... na, azzal még nem találkoztam. Az elvileg optikán nem megy ki, csak HDMI-n. Olyan bemenetem meg nincs az erősítőn, úgyhogy mint tesztelő, nem jöhetek szóba...
-
kihamasnem
csendes tag
válasz
Villanyász #409 üzenetére
Halihó,
Mit jelent az hogy "truehd" tartalom?
Én az optikai kimenetet használom erősítővel. Eddig minden általam lejátszott fájltípus esetén (mkv, ts, vob, iso) a megfelelő formátumban adta ki a hangot a kimeneten "audio: raw" beállítással.
-
Villanyász
tag
Ez érdekes, nekem egy új vinyót alapból ntfs-re formázta és samba bekapcsolásával hálózatról simán megy bármekkora file. 1.12 firm
-
Villanyász
tag
Üdv!
Olyat tapasztalok hogy raw-ra állítva az audio kimenetet a truehd tartalmaknál lekeveri a hangot sztereora. Másnál is előjön ez a gond?
-
appel
őstag
1. Lehet mappát is másolni, máshogy sajnos egyenlőre nem fog menni a felirat másolása az ASUS-on belül...
2, 3, Első próbaként mindenképpen a legfrissebb firmware-t érdemes rá felraknai:
..egyébként pedig még lenne tippem, hogy ntfs fájlrendszer alatt az írási jogokkal van probléma...nem állítottál rajta korábban jogosultságokat?...ha nem, akkor is érdemes ezt most megtenned, és korrigálni a problémát...vagy backup, aztán ASUS beállítások alól formázni, majd visszamásolni az anyagokat...
hirtelen ennyi jutott eszembe..
-
Balagex
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy ilyen kütyüt és egy 2 Terrás vinyót, ezeket társítottam és szerettem volna rá filmet felmásolni. E témában lenne pár béna kérdésem.
1. Külső vinyót USB-n rádugva egy feliratos filmet szépen játszott. A fájlkezelőben kiválasztottam a másolás opciót, és fel is tolta a belső vinyóra. Igen ám, de az str felirat fájlt nem másolta át. A fájlkezelőben nem mutatja a felirat fájlt, könyvtárat meg úgy emlékszem nem engedett másolni. Hogy a tüdőbe lehet a feliratot így áttenni?
2. Megnéztem a hálózati beállítások alatt a MAC adress-ét. Ezt beállítottam a routeremen, ami izomból ad IP címet ez alapján. Ezt a címet meg is kapja a kütyü. NAS alatt bekapcsoltam a SAMBA szervert. Nehezen tudtam rá csatlakozni, láttam a fájlokat, le is játszotta a gépen a filmet, de felmásolni nem engedett semmit, mert valami olyat mondott, hogy valami engedélyre van szükségem... Mi a fenét és hol kell állítani, hogy rá is tudja írni?
3. Próbáltam az FTP szerver-t. Egy régi Windows Commander-ben próbáltam kapcsolódni, ami addig ment, hogy a beállított felhasználó jelszó párossal csatlakozott, az egyik oldalt kiírta, hogy C:, de belemenni már nem tudtam a vinyóján lévő mappákba. Miért? Esetleg milyen programmal, milyen beállításokkal tudok rá feltoszogatni így fájlokat.
4. Utolsó próbálkozás egy régi scanner-emhez való olyan USB kábel volt, aminek olyan az egyik vége, ami passzolt az USB3 portba. Na ekkor szépen egymásra találtak, és mint külső vinyót kezelte
/Úgyhogy e pont kapcsán nincs is kérdésem./
-
AcHanGE4
tag
Énis már élvezkedem rajta. 1 kérdés. Komponens kábellel van összekötve a TV-vel és a TV szineihez képet kicsit túlszíntelített. Ember bőrszín, pirosok nagyon erősek. Mi lehet az oka? TV-t annyira nem szeretném átállítani, mert minden máshoz jó ahogy van, máshogy meg nemtudom csatlakoztatni a készüléket.
-
bagoan
csendes tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Ja és nekem is meghozta a Jézuska ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Ryzen 7 CPU-k
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest