Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Androidos fejegységek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsolt1234
csendes tag
Lejátszás közben ismételten lefagy és el is veszíti. Kiszereltem. Kintről simán megy. Ennyi
.
-
vzsolt1234
csendes tag
Tegnap visszaszereltem a HDD-t (amit eddig kidobott, lefagyott stb. ja persze támogatott). Eddig rendben megy, de egy hetet várok és utána jelzem, hogy tényleg minden ok-e.
-
sandor71
tag
válasz
kuksa90 #1095 üzenetére
Nekem csak egy házra telt, de abban van 2 PC + 2 noti.
A TV-n + szoktunk nézni tv csatornákat is. Ezalatt a gyerekek nézik a pc-n a mesét vagy filmet mediatomb segítségével. Egyszerűbb nekik megnyitni a mediaplayer-t, mint betallózni a HD2-t a hálózaton.Remélem így már kerek!
-
AcHanGE4
tag
Standby-ból visszajövetel után filmnézés közben I/O hiba az új szoftverrel.
Minek írják hogy javították ha kamu?Ahogy már leírtam itt 1-2x támogatott a belsó vinyóm is újonan lett beletéve és a játékossal leformázva. Ezenkívül meg vagyok elégedve vele telejsen, de baromi idegesítő hogy állandóan ki kell huzigálni hogy működőképes legyen.
-
kuksa90
őstag
válasz
sandor71 #1090 üzenetére
Ma sem éltem hiába...
Ezekszerint, ha én a PC-re akasztott vinyót piszkálom az asussal, avagy a PC-vel turkálok az asus tárolóiban akkor én is médiatombolok??
Szoktam ilyeneket csinálni, de eddig nem tudtam, hogy mit csinálok...
"Nem csak TV-n lehet ám filmet nézni"
Én azért maradok a TV-nél,a porszívó nem szines...Neo: garancica lesz ebből...
-
sandor71
tag
Akkor jelentem, tegnap volt egy i/o terror. Igaz, hogy mediatomb használata közben. Eddíg ilyen még nem volt.
Remélem ebből nem csinál rendszert.
A menü tényleg gyorsabb lett. -
Pentax
tag
Valóban nem rossz dolgok kerültek fejlesztésre,de az új firm felrakása óta két bosszantó hibára felfigyeltem.
1. A feliratok beállításánál a boha úristennek sem hajlandó nyugatiról közép-európaira átváltani,pedig vagy 20-szor próbáltam,így maradt a kalapos ű,meg a szinuszjeles ő
2. Szintén felirat: mellérakott srt esetén nem játssza le automatikusan,hanem a felirat menüben kell megmutatni neki,ez eddig nem volt.Remélem másnak nincs ilyen gondja......
-
kuksa90
őstag
-
nexdan
csendes tag
Nekem is gyorsabbnak tűnik a menü. Elvileg ezeket javították a firmware-ben:
O!Play HD2 firmware update (For both PAL and NTSC TV system user)
[Release Note_HD2_V2.01]
1.You can now use your favorite photo from Flickr, USB, or HDD as your screen saver.
2.You can select multiple files in the File Manager menu.
3.Exclusive ASUS RightTxT function for smart subtitle detection for a more convenient movie watching.
4.Supports for bold and italic subtitle format.
5.Supports up to 3TB HDD.
6.Supports MV2 format.
7.Improved detection and performance for FAT32-partitioned HDD.
8.Fixed input/output error issue with HD2-formatted HDD.
9.Fixed freezing issue with HD2-formatted HDD.forrás:
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLanguage=en-us&id=20110624220508581&board_id=19&model=O!Play%20HD2&page=2&count=12 -
appel
őstag
talán mintha gyorsabb lenne a samba, most újra 50-60Mbit, mint régen...(megj.: még ez is f*s lassú)
a menü is gyorsabbnak tűnik, bár ezt lehet, hogy csak szeretném -
kuksa90
őstag
válasz
bendeguz76 #1080 üzenetére
A következő firm felpakolása már rutinból megy...
sandor71: nekem nem jött be, ellenőrizzem a kapcsolatot szöveggel megáll...penről viszont eszi...
-
kuksa90
őstag
válasz
bendeguz76 #1077 üzenetére
Csak az install.img legyen rajta, semmi más.
-
kuksa90
őstag
válasz
bendeguz76 #1075 üzenetére
Gondolom, kicsomagoltad, és az install.img file-t írtad fel a penre....
-
kuksa90
őstag
válasz
bendeguz76 #1073 üzenetére
Nagyjából ennyi...
FAT32-re legyen formázva a pen. Bedugod, menü, firmware frissítés USB-ről, rákattintasz....és imádkozol, hogy ne legyen közben áramszünet... -
bendeguz76
aktív tag
az uj firm-et rámásolom egy pendrive-ra amin nincs semmi más rajta kivül bedugom rákattintok és ennyi? nem frissitettem még sosem.
-
neo81
senior tag
Ma új firmware jelent meg HD 2-höz, innen tölthetitek: [link]
-
sandor71
tag
válasz
vzsolt1234 #1065 üzenetére
Hi!
ASUS-éknál mostanában ez az üzletpolitika: gyártunk valamit, ami majd csak jó lesz valamire. Előbb utóbb. Esetünkben úgy tűnik, hogy utóbb!
"PLUG AND PRAY" -
kuksa90
őstag
válasz
vzsolt1234 #1065 üzenetére
Tegyél bele egy másik fajtát....hátha avval haverkodik...
-
vzsolt1234
csendes tag
Helyzetjelentés: Mivel mindig elvesztette a belső HDD-t (támogatott), kivettem és betettem egy dokkolóba USB-n összekapcsolva. Azóta kifogástalanul megy. De nagyon szomorú vagyok, mert azért vettem, hogy benne legyen. Gyengeségét nem tudom mire vélni és az Asus-nál is olyat mondtak amit egyáltalán nem szeretnék hallani márkaképviselettől: a számítástechnikában minden előfordulhat. Remélem az 1.18 frissítés megoldja ezt a problémát.
-
kuksa90
őstag
válasz
knorbert78 #1062 üzenetére
Jó a kérdés...fogalmam sincs...de egy BR cuccon csak van pl hdmi kimenet...akkor minek a játékos? Azt tudom, hogy dvd-íróval barátkozik, csak azon megy nincs play gomb...
-
kuksa90
őstag
Hát, ha USB-vel kötöd az R1-re, az a gyárilag kitalált konfiguráció....
A HD2 annyiból más, hogy ott be is van építve a gépbe egy vinyó, a többi usb, illetve e-sata csatival lóg rajta...
Az USB3 csatit meg szinte senki sem használja üzemszerűen - maximum egyszer, amikor a cuccokat átpakolod a beépített vinyóra... -
astone
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis infó, hogy miként döntsek. Az R1-es + a HD2-es szoft + wincsi dokkoló és egy kompatibilis winyó egyenértékű egy wincsis HD2-vel (technikailag)?
(A winyó az adott.) -
kuksa90
őstag
válasz
knorbert78 #1053 üzenetére
Üdv a csapatban!
Igen az iso számomra is neuralgikus pont."Elvesznek" belőle részek, nincsen menü, nem léptet, nincs gyorskeresés, stb.Ennek fényében az iso-kat kapásból átrakom emészthető formátumba, illetve lehetőség szerint mellőzöm...azt nem tudom, hogy ez bug vagy feature, esetleg csak szimplán én bénázok vele...
-
knorbert78
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon és egyben a HD2 tulajok között is. Nagyon tetszik a játékos nekem eddig csak egy bajom van vele, de lehet, hogy ez mindegyik játékosnál megvan.
A problémám az iso kiterjesztésű BD filmeknél van, mégpedig a menü hiánya, így sajnos nem sikerül a 2D és a 3D formátumok váltása. Van erre valami megoldás?
Előre is köszönöm mindenki segítségét. -
stubi.1
csendes tag
Nekem egy 2.5 külső HDD van rákötve,és most,hogy ki lett cserélve a vinyom úgy néz ki megoldódott minden problémám.A külső ADATA NH92.Elődje ADATA NH01 volt.Az megadta magát,jelenleg 15%-os a 100-ból.
-
Pentax
tag
válasz
vzsolt1234 #1049 üzenetére
-
kuksa90
őstag
válasz
vzsolt1234 #1049 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, nálam WD-t, noname usb 1.1 kütyüt, mindent hibátlanul kezel.
Én azért visszavinném garanciában a játékost; éljenek vele nemi életet, és adjanak egy olyat, amilyet kifizettél... -
vzsolt1234
csendes tag
Eddig bírtam, eljött az idő, hogy a belső hdd-t kivegyem. Milyen külső dobozt vegyek? Mit ajánltok?
-
ansmi
csendes tag
Megnéztem mit csinál a HD2 a Gallery 1.78-al.
Átneveztem install-ra, img fájlkiterjesztéssel, gondolkodott egy darabig, aztán kiírta, hogy a képfájl nem található. Mondjuk méretben is óriási az eltérés. -
bagoan
csendes tag
válasz
vzsolt1234 #1042 üzenetére
De bizony nem... sajnos...
Érdekes ez az I/O hibás, winyót eldobós jelenség, mert 1-2 hónapig nekem sem volt semmi gondom vele, majd egyszer csak előjött (előtte itt már olvastam, hogy van ilyen hiba és örültem is, hogy nekem nem "olyan" vasam van) és azóta van.
Időközben winyót váltottam egy nagyobb (és hivatalosan is támogatott) darabra, de azzal is csinálta rögtön!Asszem megy vissza gariba.....
Galleryről esetleg valakinek infója? Kissé érdekes, hogy annak a firmware már most 1.78-nál jár, nekem ebből az jön le, hogy a HD2-vel nem csak szoftveres gondok lehetnek...
-
keekee
tag
Sziasztok!
Pár napja lettem HD2 tulaj, egy Novatron NTR82-ről váltottam, kicsit lassú volt az importőr beszerzéskor, és egy meghibásodás utáni szervizelés során is. Így végül mégiscsak Asus-om lett, ahogy eredetileg terveztem
Na mindegy, bocs a kitérőért...
Érdekes jelenséget tapasztalok a lejátszás során, nevezetesen "hiányzik" a középső sugárzó jele a digitális hang lejátszásakor. Illetve ha váltogatok az optikai kimenet formátuma között (LPCM/RAW), akkor bizonyos filmeknél OK, másoknál egyáltalán nincs hang. Arra gondolok, hogy az erősítőm egy kb. 10 éves Thomson Scenium, esetleg a mintavételi freki nem passzolhat a lejátszóéval? Nem hinném, hogy hibás lenne az Asus, viszont sajna nincs másik erősítőm letesztelni a forrástEddig a koax kimenetet még nem próbáltam, HDMI meg nincs a tévén (analóg, képcsöves még).A dvd író csak koaxos, azon szól minden csatorna, ha dolby digital a jel. Sőt, most kipróbáltam a Taxi-val, a dts is OK. Megpróbálom ISO-ba konvertálni a lejátszóra, és kipróbálom onnan is. Addig, ha van ötletetek, ne fogjátok vissza magatokat!
Üdv : KeeKee
-
kuksa90
őstag
válasz
Próbálj meg egy kipróbált, letesztelt ("öreg") vinyót beleénekelni, avval mit lép?
Szerintem valami hardveres baj lehet nálatok, érintkezési bizonytalanság, táp, hasonlókra gondolok.Olyan nincsen, hogy egyforma, sorozatgyártású köcöllékeken hol jó, hol nem - szoftvertől meg pláne.Szerintem.Vagy hibás valami, vagy nem.Az összes vason. -
neo81
senior tag
válasz
Ne aggódj, nem te vagy az egyetlen!
-
vzsolt1234
csendes tag
Akkor már csak én maradtam
, 10-ből 9-szer IO hiba meg belső vinyó elhagyás.
-
BrOnZ
tag
Nos kedves kartácsak, ennyi nyaggatás után talán ki merem jelenteni, hogy az 1.17-es FW használata óta semmi hibajelenségem nincs a játékoson. Lehet, hogy végre eltalálták a fiúk?
-
stubi.1
csendes tag
Úgy néz ki a külső HDD-ém meghalálozott.Ez okozta a játékosnál a sok problémát amitől elgondolkodtam,hogy jó cuccot vetem-e.
Lehet másnak is ez okoz gondot.
Nem tom halottatok már a HD sentinel nevű progiról az lehet ellenőrizni a meghajtókat. -
hegedas
csendes tag
Az ftp már megoldottam.
-
hegedas
csendes tag
válasz
szilardf #1033 üzenetére
Probáltam és semmi
már ahogy az áramtalanitott játékosba bedugom az usb-t már akkor jön a hibaüzenet.
Szerintem ez megy vissza gariba!már 3 kábelel 4 pc vel probáltam.
Még lenne egy kérdésem total.cmd vel hogy lehet az ftp beéllitani mert ott ahogy
kapcsolodnék a géphez jelszót kér más ftp progival müködik ott nem kér jelszót.
Nekem ez azért lenne fontos mert szerverröl egyböl a játékosra akarom szedni a filmeket és szerveren csak totalcmd van. -
szilardf
tag
válasz
stubi.1 #1032 üzenetére
Szerintem nem elegendő feszültséget biztosít a játékos egy USB portja a külső HDD-nek, és emiatt időnként elveszti.
Nekem is van egy USB-s HDD-m, és nem bírja felpörgetni a játékos.
Próbálj neki plusz tápot adni, vagy ha nincs rajta ilyen, akkor két USB-be bedugni egyszerre. Ilyen Y kábel létezik (pl. HSDPA modemekhez, azoknak is szokott ilyen baja lenni) -
stubi.1
csendes tag
Lehet,hogy nem értem.Nekem a tv-re van csatlakoztatva a játékos.A notebook meg egy másik helyen van.Nincsenek összeköttetésben.
-
szilardf
tag
válasz
hegedas #1028 üzenetére
Szia!
USB-hez a megoldás;
1. Húzd le a tápot a játékosról.
2. Kapcsold be a számítógépet.
3. Miután elindult az oprendszer, összedugod a játékost a géppel, és vársz egy kicsit.
4. Visszadugod a tápot a játékosba
5. Nyugodtan lekapcsolhatod a játékost a távirányítóval, a gép akkor is látni fogja. -
stubi.1
csendes tag
Szerintem a játékos most nem hibázik.A laptopon a film fut a külső meghajtóról.Az lehetséges hogy a usb 3.0-át nem tudja jól lekezelni?Én már csak erre tudok gondolni.Még kipróbálom egy oplay air-ron a külsőt.Hátha kiderül,hogy ottan mükszik-e avagy nem.
-
stubi.1
csendes tag
Szerintem a játékos most nem hibázik.A laptopon a film fut a külső meghajtóról.Az lehetséges hogy a usb 3.0-át nem tudja jól lekezelni?Én már csak erre tudok gondolni.Még kipróbálom egy oplay air-ron a külsőt.Hátha kiderül,hogy ottan mükszik-e avagy nem.
-
stubi.1
csendes tag
Segítsetek!
Van nekem egy külső 2,5-ös hdd-ém.A neve ADATA NH01-es.Az a problémám,hogy filmet néznék róla az oplayal de valami oknál fogva széttöredezik a kép,és folyamatos "Ismeretlen ..." valamit írogat nekem.Ezt a filmet pendrivról hibátlanul tökéletesen leadja.
Leszedtem 1 másik filmet arra meg valami "I0 hibát" ír és hogy nyomjam meg az ok gombot,és leállítja az egész lejátszást.Ugyan ezt a másik filmet pendrivról tökéletesen viszi.
Mi a sz*r lehet? Tud valaki valami megoldást?
A külsővel lehet valami gond?
1.17-es frissítés rajta van. -
hegedas
csendes tag
FTP megoldva!A totalcmd szivatott.
-
hegedas
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja vásároltam a vasat most próbálgatom és a következő problémáim vannak.
1.Pc link re 2.0 usb kábelt dugtam és a win 7 nem ismeri fel"A számÍtógéphez csatlakoztatott egyik usb eszöz működésében hiba lépett fel,és a windows nem ismeri fel"
hibaüzenet fogad.
2.ftp keresztül szeretnék másolni rá de kapcsolódásnál felh.nevet és jelszót kér.
Én sehol nem állitottam be ilyet így nem tudom mi a felh név és jelszó.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönném! -
bagoan
csendes tag
válasz
vzsolt1234 #1018 üzenetére
Hogy lehet a belső winyó eSATA?
Ha viszont SATA300 WD20EARS akkor az támogatott, nekem is olyan van...Igaz ettől még néha elveszti, bár mintha 1.17-el (eddig) még nem csinálta volna!
-
szilardf
tag
válasz
vzsolt1234 #1018 üzenetére
Nekem a legújabb (és legutolsó :-( ) samsung green van HD204UI. Ezzel jól megy. Jött fel formázási felszólítás egy-kétszer egy hónap alatt, de még az 1.12-es FW-nél. Fagyás filmlejátszás közben sosem volt.
-
szilardf
tag
válasz
vzsolt1234 #1015 üzenetére
Szia!
Ha teljesen tele van, az gond, kell hely a .Theater fájlnak 200 mb.
Nekem is 2 TB-os HDD van benne, ráadásul a support listában nem szereplő. De nekem nem csinálja ezeket. A tied támogatott típus? Ha igen, megér egy kérdést az Asusnál.
Tipp; futtasd le a telemásolt HDD-re az indexelést egyszer, és utána kapcsold ki ezt a funkciót.
A firmware-k nem egymásra épülnek, nem kell sorban felrakni őket, elég a legújabbat. -
Preacher1980
tag
Sziasztok!
#982, #984, #985-990 hozzászólásokban leírtakhoz fűznék utólagos kommentet:
A 20 GB-nél nagyobb file-ok másolása (USB-n, Samba, Ftp) közben tapasztalt hibajelenség (sikertelenség) okán leveleztem az ASUS-szal, s ez a következő eredménnyel zárult: a fontos adatok (HDD típusa, filesystem, firmware, másolandó file-ok) megadása után azt az információt adták, hogy ők nem tudták a hibát produkálni és formázzam le a HDD-t windows alatt. Elsőre nem akartam, mert akkor vesztek volna a filmek is, így belső HDD kiszerel - haver USB dokkolójába be - PC-re csatlakoztatás, majd másolás, ÉSSSS legnagyobb ámulat közepette ugyanaz a hibaüzenet, nem tudtam átmásolni a file-t (BD_ISO, BD_m2ts).
Ekkor némileg megnyugodtam, hogy nem a lejátszó a hibás, hanem valóban a file-okkal van hiba (ezt valamelyik kommentben már jelezték
), bár ennek meg ellentmondani látszik, hogy mindkét filmet végig tudtam nézni hiba nélkül a lejátszóval a belső HDD-ről. A két film kivételével más letöltött filmnél nem tapasztaltam ilyet, az moServices-ben lévő Transmission-nel lettek letöltve pedig még a Szamba vagy Ftp-s másolásnál próbáltam jogosultságot emelni (Telnet - chmod 777), de úgy sem ment a másolás.
Ha valaki tapasztalt hasonlót és talált rá megoldást, akkor megoszthatná információt, mert most egy kicsit izgatottam töltök le BD-s tartalmat!?
Üdv
UI: egyébként tök korrekt volt a Support Team! Más még meglévő firmware hiba bejelentése is müködhet.
-
vzsolt1234
csendes tag
segítség kérése:
a masina tetszik és amikor megy kifogástalan, de egy hibám van vele:
a 2 TB belső HDD-t néha elveszíti (akár film közben is) és utána csak a konnektor segítlehet, hogy tele van a vinyó és az a baja?
egyből raktam fel a 17 frissítést, az a baja? -
Cserdi
csendes tag
SZiasztok!
Én nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel, eddig csak egyetlen egy problémám volt, hogy a TRUE HDs hang nem jött át, de 1080p-re rakva megoldódott a problémám. Viszont olyannal fordulnék hozzátok, hogy a WD nek vannak extra felületei, amit házilag csináltak. Amikor nagyban kirakja a film borítóját,infót rólla stb. Asszem bélyegképnek nevezik. Az Asusra nem lehet valahogy rávarázsolni, nincs valami oldal ami ilyenekkele foglalkozik, egy kicsit feltuningolnám a kinézetét.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
BrOnZ
tag
Ha valaki nem éri el esetleg, feltettem a szerveremre:
http://bronz.hu/asus_hd2_v117/install.img
-
stubi.1
csendes tag
köszönöm szépen,már szedem is
-
stubi.1
csendes tag
az asus honlapján csak 1.16-os találtam.nektek 1.17-es honnan van?
-
BrOnZ
tag
válasz
Preacher1980 #1008 üzenetére
Dejóóóó! Az egyetlen hibát is kijavították amivel én eddig találkoztam...
-
Preacher1980
tag
Fw 1.17
O!Play HD2 firmware update (For both PAL and NTSC TV system user)
[Release Note V1.17_O!Play HD2]
Fixed the reset issue when browsing movie, photo and music files in the file manager menu. -
szilardf
tag
FW 1.17
Fél órát kínoztam a játékost mindenfélével, és nem fagyott, nem rebootolt. Fájl scrollozás, film lejátszás, zene hallgatás, gyors képnézés, majd ezek kombinálva, internetes alkalmazások. Nekem a HDD-vel sem volt még gondja, igaz eddig is nagyon ritkán (Samsung 2 TB HD204UI).
Talán maradok ennél, és nem lépek vissza 1.12-re... -
szilardf
tag
Egyéb, pozitív változás nincs is?
-
neo81
senior tag
Új szoftver jelent meg HD 2-höz: [link]
-
exile
tag
Január óta HD2-t szerettem volna venni. Össze is spóroltam rá, de a hozzászólások alapján inkább még egy kicsit gyűjtök és PH A210 lesz a nyertes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Parfüm topik
- Androidos fejegységek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- További aktív témák...
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Kedvező ár! Lenovo ideapad 320 laptop (15,6FHD/I3-G7/4GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 laptop-tablet (13,5-3K/I5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest