- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
rYaN-
tag
A ram- és/vagy vinyóbővítéstől nem ugrik a garancia. Ezt már kitárgyaltuk egy külföldi fórumon. Mindegy hogy te, szerviz, vagy garszerviz végzi a cserét/bővítést.
-
rYaN-
tag
Nah, akkor had legyek én is up-to-date a tsst témában.
Azt vágom hogy a toshiba samsung házasság gyümölcse, meg hogy szir-szar az összes ami melyik(?) sorozatú notikban fordul elő?
Én eddig 3 db A6-os asust láttam, mindháromban Matshita (azaz panasonic) dvd író volt, eddig rajtam kivül a másik 2 tulaja sem panaszkodott rá.
Hogy az NSE-ről is essen szó, Siófokon lakom, nem érdekel miber kerül bécsben a javíttatása, én tuti oda vinném/küldeném ki. Mellesleg fél éve irtam az asus supportnak, még mindig nem válaszoltak
A márkával elégedett vagyok, mégegyszer megvenném ha tehetném, eddig sok cuccom volt asus - alaplap, vga - mindegyikkel meg voltam elégedve. -
rYaN-
tag
Az elég szar router lehet, amelyiken olyan firmware van, hogy már az ipkiosztással gondja van
Olyant már láttam dlinknél, hogy 5mp-enként nem volt adatforgalom és csak a firmwarefrissítés segített rajta. De ip-t osztott
Esetleg egy másik wlan eszközzel lehetne tesztelni...
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
vagy csak a router is másnapos, nekem is volt már ilyen, volt dhcp.
Router restart?
Imy: tudom mennyi egy akksi, az asusokhoz a legdrágább
De ha nincs indok új gépet venni, az akksi meg kell, akkor nincs más választás
Bár talán 3 év alatt fejlődik annyit a tech, hogy le kelljen cserélni, nem mintha meg akanék válni tőle... -
rYaN-
tag
kp78: az szerintem reális, egyik csoporttársammal most karácsonykor vettünk - neki - egy ugyanolyant, neki 3:20-at ír full töltöttségnél.
Mellesleg ez elég jó egy core duós gépnél, mert ugye a 2 gép nem egy kategória. Egyébként láttam már olyan A6J-t ami 3:30at ment
Havernak van egy toshiba notija, ugyanigy 1,66os coretuo, x1400as radeon és neki is 3 óra környékén van az akksi üzemideje.
Imy: szerintem nem fogok sűrűn kalibrálni, ha marad ez a gépem és fontos lesz az üzemidő, 2,5-3 évnél tovább úgysem húzza az akksija, újat kell majd vegyek.
Mellesleg meg BUÉKazt az NSEmentes dolgot én is támogatom
-
rYaN-
tag
válasz
BiriBum #4651 üzenetére
Változó, ugrál, annak függvényében hogy mennyin pörög a venti... Van hogy 2 óra 52-t, de van hogy csak 2:20-at. Úgy vettem észre, hogy a 40%-os és 100%-os brightness között 20 perc+ van.
Egyébként olyan 2:30percet tudom akksiról használni, 2 adat között valahol van a valós -
rYaN-
tag
Azt irják a battery calibrationről, hogy az elhasználódásból adódó kapacitáscsökkenéshez igazítja a töltöttségmérőt. Ahogy használódik az akku, annál kevesebb a kapacitása és így ha újrakalibrálod, az aktuális - az eredetinél kisebb - kapacitás lesz a 100%. Így nem fog előfordulni hogy az első 1-2 percben 10-15% kapacitáscsökkenést jelez a telepmérő.
Amúgy az miért van hogy 2005. májusi a gép és everest szerint 7% az elhasználódás, üzemidő-csökkenés viszont nem tapasztalható ?
[link] -
-
rYaN-
tag
Nah, én most végeztem a true image home-val... Jónak tűnik a progi.
Lementettem a rendszerem, kicsit megilyedtem hogy ugye 8 giga particióból azt mondta 6gigás backupot csinál, helyette lett 5gigaDe itt vagyok. Szal ez után visszatettem egy ghost imaget, egy alap wint, feltettem pár alap progit meg finomhangoltam és lementettem. Utána csináltam egy TIH boot cd-t, annyiban jobb a ghosttól, hogy ezt a lemezt betöltődés után kiveheted és kicserélheted az archivot tartalmazó dvd-re (de kezel USB-t, scsi-t is ettől függetlenül). Én úgy, tudtam lehet vele 1-click-restoret is csinálni, ez alatt én azt értettem, hogy egy dvd-n lesz a progi és az archiv, majd boot után nem kell cserélgetni. Ez nem igy lett, sebaj, de megy
Mit irjak még... gyorsabb mint a ghost, 4 gigás particiót 5 perc alatt mentett le és 8 alatt állitotta vissza. Ajánlom mindenkinek.
Flooder geci vagyok, igaz?
Edit: mellesleg lehet vele utólag particionálgatni, anélkül hogy sérülne a rendszer (lemented és visszaállitáskor megmondod mekkora partícióra tegye), igy lehet feltenni linuxot, más wint, stb.. ez is tetszik
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
Persze, most is top ekcsuöl.
Annyira érdemes hogy megnézed milyen van most fent a gépeden, felmész az asus.comra, ott a downloadsnál megkeresed a géped, megnézed miket irnak az ujabb bios verziókhoz. Ha ilyen apróságokat, hogy felrobban, szétfolyik, akkor érdemes
Amúgy meg pl nekem már megvételkor olyan bios volt fent ami támogatja az usb-s meghajtóról való bootolást, én használom rendszeresen ezt a funkciót.
Elvileg ujdonságokat, vagy a fent említett hibajavításokat tartalmaz egy új bios. -
rYaN-
tag
Nagyon sokan azt hiszik, hogy egy noti szériahibás, ha melegszik a procija. Pedig nincs így, az autó vize is felmegy 80-100 fokra, csak a proci máshogy müxik, ha megszünik a terhelés visszamegy a normálra a hőmérséklet. Én általában ha kilépek játékból, akkor 2 everestnyi frissités alatt (1-3 mp) visszamegy 78-80ról 60-61-re, ez így természetes.
Az a hibás gép ami ok nélkül 80on megy folyamatosan terhelés nélkül.
Jah, és az autó blokkja nem biztos hogy kibír egy 1 mp alatti 20 fokos hőmérsékletcsökkenést, a proci viszont kibirja. Tehát nem kell félteni. -
rYaN-
tag
Károsodni biztos nem fog, mert az a sebesség, amin a venti 78 foknál ment nem a max, lásd az én esetem, ha ez is kevés lenne, sipol és kikapcsol. Ha félsz, vedd lejjebb az értéket, bár szerintem nem oszt nem szoroz.
Vizhütés?
Edit:
Mellesleg olyan már volt A6os szériánál hogy mikor lecsuktad a fedelét - és ki volt kapcsolva hogy elmenjen aludni -, akkor a proci elkezdett maxon dolgozni és megolvadt a műanyag burkolat. Pont az A6Jnél volt, ki is jött rá egy bios update:
BIOS 218
If LCD is closed and CPU temp. over 90 degree C for 5 minutes, then system will do hibernation automatically.
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
Ja és azt még mindig kifelejtettem, hogy kb a 6.9-es catalyst óta nem tudok gyári ati drivert használni csak omegát, mert a catalyst control center 5 restart után azt mondja hogy rendszerhiba. Ha nem akarom elinditani nincs baja, gamek is futnak, de mégis fáj valamilye... Lehet ez a win kinemkapcsolás is közrejátszott, lesz egy kis időm újra megróbálok catalystet feltenni, bár az omegával sincs bajom, kevesebb ramot eszik...
-
rYaN-
tag
Ne parázz, nekem 60fok idle alatt, játéknál meg 78-80, a gpu is.
Elméletileg biosban lehet beállítani hány fokon kapcsoljon ki, ott alapból 90 van. Tehát jóval felette ki kell hogy bírja, meg van még a venti is. Nekem egyszer nyáron elérte a 85fokot, akkor felkapcsolt a venti, kb 4500-5000et fordulhatott és kurva hangos volt, egyből lejjebb ment a temp de nem sipolt és nem kapcsolt ki.
Külföldi fórumokon is irnak 80 körüli hőmérsékleteket és még itt vagyunk vele -
rYaN-
tag
Ezt úgy irtam, hogy eleinte semmi bajom nem volt a géppel, kis idő után akadt audio driver probléma, egy helyes driver installálási sorrend megoldotta. 1-2 game alatt bugos volt a hang. Probléma megoldva.
Volt 2 hónap hogy 20 kikapcsolásból 7-8x nem kapcsolt ki a gép, a windows leáll képnél nem fagyott meg, csak várt... Ezt kb 10-12 win reinstall megoldotta. Másnak is volt ilyen, de nem csak asus géppel.
Tehát az enyém sem tökéletes, de mégis megy, még ha 1-2x (vagy többször) okoz pár ideges órát...
Ja és majd' elfelejtettem, vmelyik nap vonatozás közben használtam, hazajöttem, bekapcsoltam és sipolt valami benne. Nem a vincsi, nem a wlan, nem tudom mi volt, de már asztali gépnél is volt ilyen. Ha le volt terhelve a proci nem volt hang, ha idle volt, akkor meg sipolt.... -
rYaN-
tag
Bármelyik márkánál ki lehet fogni szériahibás gépeket, lásd apple macbook melegedés, akksi felrobbanások, visszahívások, stb... Persze hogy szar vele élni és persze hogy köcsög a cég mivel nem cseréli rögtön, de ez mindenhol igy van, az autóiparban is....
Az meg a másik hogy meg vagyunk áldva a hazai képviselettel, ezt ki lehet kerülni úgy, hogy az ember kiküldi bécsbe futárral. 10k+ de talán csinálnak is valamit. Viszont ha csak olyan meghajtót tehetnek bele, amire szerződésük van, akkor vagy az osztrák képviselet vagy saját megoldás segithet... A 3. gond pedig az, hogy az asus is ba*zik válaszolni akármilyen megkeresésre, nekem már fél éve high priorytiként kezelik az emailem, amiben egy szimpla kérdést tettem fel... Akkor ne várjuk hogy jófej képviselet lesz idehaza.
Mellesleg én bizok az asusban, eddig sok alaplapom, videókártyám volt, jó volt velük ''dolgozni'' még ha +5-10k-val többe is kerültek. -
rYaN-
tag
válasz
szijartg #4490 üzenetére
Hali!
Nekem is ilyen íróm van, ugyanúgy 1.0-s firmwarevel, én sem találtam firmwaret hozzá... Nekem sajna csak 8x lemezem van most itthon, de azt engedi 8x-an irni, ez most épp egy fuji, de a tdk is megy ilyen sebességen.
Viszont a 4x irható maxell dvd+rw-t csak 2.4x tudom irni, amugy más eddig nem tünt fel. Talán még a dvd-ramnál van ilyen sebességeltérés... -
rYaN-
tag
válasz
Maffya1 #4482 üzenetére
3) Imaging: szektorról szektorra képet készít a merevlemez teljes egészéről egy meghatározott pillanatban. Ideális rendszerösszeomlást megelőző helyzetek visszaállítására. E módszerhez csak egy mentőlemezre van szükség (CD, DVD, stb), amelyről betöltődhet az imaging program, és visszaállíthatóvá válnak az archív fájlok.
ez talán az? leszedem, megnézem. Ha ez egy dvd-re integrálja a progit meg az imaget akkor ez a nyerő
Amikor a szoftver a boot CD-ről indul, teljes egészében a RAM-ba töltődik be, így lehetőség van a program elindulását követően eltávolítani az adathordozót és kicserélni a visszaállítani kívánt archív adatokat tartalmazó médiára. Tehát egy DVD-meghajtóban gond nélkül kicserélhetjük a boot CD-t az archívumot tartalmazó lemezre.
alakul
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
válasz
Maffya1 #4482 üzenetére
Köszi, meglesem. Én elégedett vagyok a ghostal, nem akarok külön partíciót, biztos tudna külső vinyóra is menteni. A régi munkahelyemen ezt használtuk sorozatgépek meg notik telepítésére, nagyon bevált.
A norton ghost 10et nem ismerem, a 2002-esből nekem olyan verzió van, ami egy bootos kislemezből áll, a gép bebootol róla és elindul a prg. Ott aztán tudsz partíciót, lemezt lementeni meg helyreállítani. Adatvesztés engem nem érdekel, mivel annyira bármikor helyre tudom pofozni a gépet, hogy ami adat kell - email, mirc, doksik - le tudjam menteni, nekem az a fontos hogy szűz xp legyen 15 perc alatt, ami ezzel elérhető. -
rYaN-
tag
válasz
Herbali #4468 üzenetére
Én a 2002-esről beszélek, vagyis mostmár tudod, hogy nekem az van, nem a 10-es.
De most ennek nincs jelentősége, hiszen nekem bootolós NG pendrive kell, hiszen az image lenne a dvd-n, a notiban meg 1 optikai meghajtó van. Max még azt meglehet megpróbálni, hogy csinálni egy NG boot dvd-t, nem lezárni és ráirni az image filet... -
rYaN-
tag
Ha már a partícionálásnál meg a ghostolásnál tartunk... Ugyebár nincs kislemezmeghajtóm, így csináltam még régen egy bootos norton ghost cd-t. Neronál bootcd-t jelöltem ki és a NG boot floppyról megirta a cd-t. Megy faszán, viszont kéne egy ugyanilyen pendrive is, viszont ha megnyitom a cd-t, a tartalma ''semmi''. 1.45 mega foglalat, de nem látok rajta semmit, ha engedélyezem a rendszerfájlok mutatását, ha nem. Azért kellene, mert eddig cdről futott a ghost és usb-s vincsin van az image, de azt akarom, hogy az imaget kiirom dvd-re és a ghost meg fusson pendrájvról. Az ugy nem megy hogy elinditom a ghostot, kiveszem a cdt, beteszem a dvd-t és úgy próbálom, mert a program futási hibát észlel, gyk nincs ott a cd, amiről fut.
Valakinek van ötlete? A norton ghost csak floppyból tud bootos eszközt csinálni, a nero meg nem ir pendrájvot
Amugy elég jó dolog, egy 4 gigás partícióból csinál egy 2.7 gigás imaget, tehát feltelepited fullra a gépet, 5-6 gigáig és ráfér 1 dvd-re. 1-2szer már megszivtam, csak a .gho filet irtam ki, és 75%nál kérte a .001-es filet is -
rYaN-
tag
Szimplán csak azért, mert biosban engedélyezve van az USBről való bootolás, a pendrájvodon meg nincs rendszer és vmiért a pendrájvot veszi primary eszköznek, pedig nem, kéne. Próbáld meg a booteszközök sorrendjét megnézni, bár ott sztm csak atapi meg sata eszközök lesznek. Ha ott nincs akkor keresgélj.
-
rYaN-
tag
válasz
Azazello- #4215 üzenetére
Nem kell, max lehet. Az arra jó, hogy ha pl nem merül le teljesen az akksi, marad benne 1-2%-nyi feszültség, lehet hogy a gép azt mondja hogy üres. A bioszos cucc ezt küszöböli ki, én pedig ezért meritem le fullra. Amugy meg néha ha sokáig nem használod akksiról észre lehet venni, hogy bekapcsolás után tölti az akksit, kb 98%ról. Ez is dekalibrálhatja.
-
rYaN-
tag
válasz
st.hubertus #4208 üzenetére
Ezeket az akksikat nem lehet túltölteni, nincs értelme tovább a töltőn hagyni, mint ameddig a töltés led világít.
Mikor megveszed vagy dugd rá azonnal és töltsd fel teljesen, utána vagy kihuzod, vagy ha használod akkor maradjon bedugva, vagy egyszerüen csak meritsd le.
Gyk nincs formázás, nincs értelme a formázásnak ezeknél a típusoknál.
A win nem azért megy el 3%nál aludni mert elfáradt az akksi, hanem mert az energiagazdálkodási beállításoknál úgy van beállítva.
A paskmark battery monitor egy jó progi, lehet nem igy irják, este tudok pontos nevet adni, viszont ő sem csinál semmit, csak figyeli, grafikont rajzol meg ilyenek.
Nekem MATSHITA DVD-RAM UJ-841S meghajtóm van, 0 panasz, szép csendes, mindent olvas és mindent ír.
Edit: Egyébként én, hogyha a helyzet is engedi, mikor 3-4% töltöttség maradt újra szoktam inditani, postolásnál lepauzézom és megvárom mig kikapcsol. Na ekkor van teljesen lemerítve az akksi. Ekkor feltöltöm és csókolom
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
válasz
Birdie- #4157 üzenetére
Én egyszer billentyűzettisztitás közben az ESC alatt ki akartam törölni a port és leesett a billentyű. Persze alányultam rendesen, feszegettem. Ebből feltételezem hogy a sima billentyűzethez hasonlóan a noti gombokat is le lehet szedni. Próbáld meg leszedni és megnézni mi a baja, elvileg van a billentyű alatt egy primitiv ki mechanika.
Ja, természetesen vissza tudtam tenni, semmi baj nincs vele -
-
rYaN-
tag
Na most tisztázzunk valamit:
A notin van 3 db jack aljzat. A fekete karikás a line out/spdif. mellette lévő a mikrofon, a legfelső pedig a line in. Amiről én beszélek, az a line out/spdif, annak a mélyén van egy smd led (áttetsző, üveg színü). Ha műxik, pirosan világít. Pontosan nem tudom hogyan müxik ez a fajta jeltovábbítás, de tuti hogy a fény frekvenciáját használják fel, amit a kábel ugye képes továbbitani. Amugy a linkelt kábelnek jónak kell lennie.
A másik mód hogy 2.0 feletti hangot csalj ki a gépből az az lenne, amikor a panelen beállítod, hogy a line out a 2 hátsó, a mikrofon a 2 első, a line in pedig a center és a subwoofer jeleit továbbítja. Ez a mód ezen a notin nem lehetséges.
Az asus forumán egyértelmüen leirja a srác, hogy bedugod, bekapcsol az optikai led és mennie kell a dolognak. Ennél többet sajnos én sem tudok segíteni, nem tudom hogyan müxik a koax-optikai dobozka amit mutattál, neki ment, akkor mennie kell. Van egy hifim, ami képes fogadni optikai jelet, ha lesz időm veszek 1 kábelt és kipróbálom már végre -
rYaN-
tag
Úgy tudom, a Thunderbirdes is akkor világit, ha fut a háttérben a tündi, persze akkor a felbukkanó ablak jelzi, ha van új e-mail, igy nem látom lényegét a programnak. Hacsak nem azért, amiért te is használok.
Szerintem az outlook nem tud háttérben futni, és olyan progi sincs, aminél megadod a postafiókokat és x percenként csekkolja azokat.
Írni ettől függetlenül még lehet -
rYaN-
tag
A cd-n van egy telepítő, azt hiszem ott, ahol a PG4-et is fel lehet tenni. Valami E-mail akármi. Feltesz 1 progit, a háttérben fut 1 exe, ami az outlookban beállított postafiókokat csekkolja x percenként. Ha van levél, kigyullad a led.
Van Thunderbirdhez is ilyen progi: [link], bár nekem még nem sikerült munkára birni a kis aranyost -
rYaN-
tag
Ez igy sosem fog menni, az S/PDIF egy optikai kimenet amihez optikai szálas vezeték kell. Lehet kapni többfélét, többféle minőségben. Ami kell az egy TOSLINK nevezetü kábel, ami egy csatlakozófajtát jelent:
Namost a notiban ugyanez van, csak egy combó aljzatban (a fekete jackben.)
Lehet kapni átalakítót vagy gyári 3,5-es TOSLINK kábelt. Egyik fele jack, másik toslink
Ez az:
Ez meg az átalakító:
Elvileg ha összedugod egy hifivel, vagy akármivel ami tudja fogadni a jelet, akkor aktiv lesz a hangerőszabályzója.
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
válasz
tripanosoma #3988 üzenetére
Bármilyen hasonló elven működő eszközt megnézel, pl magnót - ha bedugod a jacket, a saját hagszóró elnémul és a kimenetben van csak jel - akkor rájössz, hogy egyedül a hárdvernek van köze a dologhoz. Szerintem elszállt az ezt vezérlő egység. A füles szól?
Mellesleg nem tudom pontosan hogy hogyan működik, feltételezem hogy a váltás nem manuális (tehát ha bedugod a dugót, elnyomódik 1 lapka és átvált fülesre), hanem elektronikus úton van megoldva és ennek lehet baja -
rYaN-
tag
Szia!
Az üzemidőt ilyen gépeknél kb 2óra 20, 2 óra 40 percre lehet feltornászni, német fórumokon van, aki az én típusommal 3óra 20 perceket húz.. Mindent ugyanúgy csinálok, nekem 2 óra 50 a max.
A kijelző olyan, mint az enyimén szebbek, élénkebbek a szinek mint a hagyományos LCD panelen, viszont a mögötted lévő dolgok tükröződhetnek. Ez eleinte fura lehet, de ha megdöntöd a képernyőt, meg sokat használod, idővel megszokod.
A panel pontos tipusa ez:
Képernyő tulajdonságai
Képernyő neve AU Optronics B154EW01
Képernyő azonosítója AUO1974
Gyártó B154EW01 V9
Képernyő típusa 15.4'' LCD
Gyártás ideje 1. hét / 2005
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 33 cm x 21 cm (15.4'')
Képarány 16:10
Vízszintes frekvencia 30 - 83 kHz
Függőleges frekvencia 56 - 75 Hz
Maximális felbontás 1280 x 800
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Nincs
A videókártya valamivel gyengébb mint az x1600, amikor én ezt vettem, ez volt a legjobb.
Az x1600 talán a 7600-al hasonlítható össze, persze a mögötte lévő config sokat dob.
Itt van pár VGA ranglista, az uccsót ajánlom figyelmedbe:
[link]
[link]
[link]
[link]
Üdv. -
rYaN-
tag
válasz
GombócArtúr #3851 üzenetére
Nem, ez matshita, amit a panasonic gyárt.
A TSST Toshiba Samsung Storage Technology-t jelent.
amugy nekem is a matshita van -
rYaN-
tag
-
rYaN-
tag
válasz
tanker66 #3821 üzenetére
Elsőre az tűnik fel az embernek, hogy 20-25.000 Ft-al olcsóbban kap meg egy gépet sis chipsettel, mint mondjuk intel vagy ati chipsettel. Fel lehet tenni a kérdést, hogy miért? Talán minőséget sugall, ugye emlitettem, hogy az sis most érte utol a vistát..
Én dolgoztam számtech boltban, szerintem ha 2 sis chipes alaplapot eladtam, már sokat mondok. Nem állítom hogy rosszak, csak az átlag tartózkodik tőle... Nincs olyan imidzse mint más cégnek, ha drágább lenne tuti nem vinnék. Kérdés ennek mi az ''ára''?
Amúgy most ugye az A6KM-ről van szó? -
rYaN-
tag
Hali!
A radeon chipset elég jó, a leggyengébb az sis, azt nem ajánlom. A bluetooth, ha oda van irva akkor van, ha az van odairva, hogy opcionális, akkor kérdezz rá a kereskedőnél, az a biztos. A color shine kijelző egy fényes, nem matt kijelzőfelületet jelent, élénkebb, erősebb fényü kijelző, viszont tókröződHETnek benne a dolok, ami mögötted van. Az, hogy észreveszed, megszokás meg dőlésszög kérdése. Minden esetre nem matt és erősebb fényü mint a hagyományos. A 8 cellés jobb mint a 6 cellás, nagyobb a kapacitása ~4800 mAh (miliamper). hosszabb ideig húzza a gép akksiról.
Az optikai meghajtót meg gépe válogatja, nekem nem TSST-m van, ami meg szokott hibásodni, talán mások jobban tudják mi van benne. -
rYaN-
tag
/pill az NSE Hungary kft. Törökszentmiklós tel: (24) 515-832. Szerintem ha oda beküldöd, mondj le a gépedről. Egy ilyen apróság 3-5 hetet biztos igénybe vesz, lesz majd alkatrészhiány meg összekarcolt gépecske. Csak összegeztem a korábbi tapasztalatokat.
A garjegyet passzolom. -
rYaN-
tag
válasz
Lbalage #3765 üzenetére
Vagy lehet mégis?
Én ha nem az autorun menün keresztül telepitem a webcamot nem megy, rózsaszin meg fekete hátteret kapok. Valszeg azért, mert a telepitője sima installshieldel készitett csomag, autorunból pedig egy dos-os exe fut le, ami elindit másik 2 exet. Ha autorunból rakom fel, megy.
Te hogy telepítetted? Nekem amugy Bisoncam NB prom van. -
rYaN-
tag
Nekem olyan bajom van, hogy a gép néha nem kapcsol ki, megáll a ''windows leáll'' feliratnál. Német fórumon találtam olyan krapekot akinek ugyanezt csinálta, azt mondta a 6. win reinstall után megjavult. Ha ez még nem volna elég, a catalyst controll center lefagy mikor el akarom inditani, amig trayben van, semmi baja nincs. Van róla nice picture is: www.ryan.hu/ccc.jpg Most omega driver van fent. Remélem eccer helyreáll a dolog és nem kell anyázni egy elég jó cég kurvadrága notebookját. ,,,
-
rYaN-
tag
Köszi, ami cikk van róla szerintem mindet átolvastam, a másik, hogy nekem nem a beszerzéssel van bajom, hanem a gyakorlati tapasztalatok érdekelnek, esetleges hibák, ami egy 3 napos teszt alatt nem derül ki. A távol-keleten már régóta van, talán van valaki, aki rendelt régebben...
-
rYaN-
tag
Akarok venni egy Asus P525 okostelót, tudom hogy itthon még elérhetetlen, én is osztrákiából venném, esetleg nem tud valaki tapasztalatot szolgáltatni róla, vagy nem ismer valakit, akinek van?
-
rYaN-
tag
-
rYaN-
tag
A link alatt lehet bejelenteni a hibás cuccokat, sztm jelentsd be, aztán meglátod hogyan tovább. Vsz kapsz 1 számot amit rá kell irni a csomagra, amit persze dhllel kell eljuttatni.
Előtte viszont irj egy mailt, hogy neked nem is azzal van bajod, hogy rossz a gép, nem tudod mi a baja, hanem hogy az 5. amit betesznek szar, neked más márkára van szükséged. Esetleg kérdezz rá erre, ez van nekem: MATSHITA DVD-RAM UJ-841S
Persze A6-os szériához való, asszem neked is az van (nem?)
-
rYaN-
tag
Én felhivnám az osztrák képviseletet (esetleg email), megtudakolnám mit tesznek bele, mert egy korábbi postban olvashattuk, hogy csak olyant tesznek bele, amivel szerződtek. Ez még nem zárja ki, hogy kint mást adnak. Ezek után vagy kifizetem a 10k benzint, vagy kiküldöm valami csomagküldővel, ezzel le van tudva a hejcihő, a magyar képviselet meg....... Nekem szerencsére nem tsst-m van.
Mellesleg kiváncsi vagyok hogy fog mutatni az író a gépben, nekem pl a tálca előlapja le van kerekítve, gondolom ez egyedi darab, a kereskedelembe kaphatóak meg szögletesek. Esetleg egy előlapcsere, ha megoldható....
Vagy légy kreatív: vedd meg, tedd bele magad, ha meg garszervizbe megy a gép visszacseréled -
rYaN-
tag
válasz
ponti_ak #3446 üzenetére
Szétolvadni nem fog, annál előbb kikapcsol, minthogy ilyenfajta kár keletkezne benne.
Egyébként sokakat érdekel a notebook tuning, de amig a biosban ez nem lehetséges...
Esetleg a Notebook Hardware Control nevü prg tudhat valamit. Lehet szorzót, feszültséget állítani vele.
[link] -
rYaN-
tag
válasz
szabi0101 #3238 üzenetére
Hali!
Nagyot néztem, mikor megláttam az árát, úgy emlékszem ez a modell 2-3 hónapja még jóval drágább volt... Na mind1.
Mire akarod használni a gépet? Egyébként a sorozat (A6) jó, csak a műanyag kopik hamar, ha nem külső billt használ az ember
Az, hogy ilyen vga van benne nem jelent egyből kis üzemidőt, hiszem akksis üzemmódban csak 1/3 GPU/CPU frekvencián dolgozik. Szerintem egy átlag felhasználónak 2óra 40 percet mennie kell, amit akár 4 órára is fel lehet tornászni (biosfrissítés, win hotfixek, driverek)
Hogy milyen író van benne, nem tudom, de a TSST-vel mindig is baj volt, nem értem, miért nem cserélik le a szériához szánt irókat...
Ha mégsem ezt a gépet vennéd, arra figyelj, hogy ne SiS chipsetes legyen...
Egyébként itt van pár vga ranglista:
http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
http://www.notebookcheck.com/Vergleich_mobiler_Grafikkarten.358.0.html
http://www.3dchip.de/Grafikchipliste/mobilechips.htm -
rYaN-
tag
válasz
Satan_Claus #3220 üzenetére
Attól függ. Ha Asus matrica van rajta akkor márkaszerviz, ha a kereskedő sajátja akkor meg hozzá és ő megoldja. Ha hozzá viszed, bajod nem származhat belőle.
-
rYaN-
tag
válasz
Gabocca #3215 üzenetére
Az enyém majdnem 400 volt és mégis TSST van benne?
Ennyi erővel a 307-eseket is ki lehetne vonni a kereskedelemből, talán elektronikailag a legszarabb peugeot, ezt ugy mondom hogy nekem is pözsóm van..
Egyébként én itthon vettem, nekem semmi bajom nincs a géppel, se bluescreen, se egyéb probléma. Ha lenne is vele, tuti hogy kiküldeném bécsbe. -
rYaN-
tag
Nem, a csatoló típusát jelenti.
Ha ultra dma-t látsz az azt jelenti hogy IDE csatolófelülettel rendelkezik, azon belül is udma 100-as, ez a teljesítményre(írási, olvasási sebesség) utal. Ugye a vincsi teljesítménye függ a csatolótól - udma100 - a forgási sebességtől, a cache-től, cilinderektől, meg még sok mástól is. Azt hogy hangos-e vagy halk-e inkább márkához lehetne kötni. Mondjuk a dma már eléggé elavult, van sata, sata2...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Eszk%C3%B6z%C3%B6k_s%C3%A1vsz%C3%A9less%C3%A9g%C3%A9nek_list%C3%A1ja -
rYaN-
tag
válasz
ponti_ak #3204 üzenetére
Havernak A6VC-je van, 1,6os MPM, 730as meg egy geforce go6200. HL2 medium graffal megy, a kánikulában 49-50 fokos volt a cpu/gpu.
Nvidia kártyához van ''tuning'' driver meg progi, neki is az van fent.
Nekem windowsban egy 10essel magasabb a hőmérséklet, 60-61 fok, game közben max 75. -
rYaN-
tag
válasz
Rastaman19 #3199 üzenetére
Hali
Intel Pentium-M 740 (2MB L2cache/FSB533) 1700 MHz
szerintem 1.6os vagy 1.7-es már nem oszt, nem szoroz (Mind2 2mb cache, 533FSB). Egyik német fórumon szó van a core duo-ról, hogy xp alatt teljes mértékben nem lehet kihasználni az előnyeit, szerintem ez a proci megfelelő neked ár/teljesítmény szemszögből nézve. A VGA-t konkrétan nem ismerem, de ha go6200al simán megy a HL2+modjai, akkor ezzel sem lesz bajod. Van itt 3 link, lesd meg őket:
http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
http://www.notebookcheck.com/Vergleich_mobiler_Grafikkarten.358.0.html
http://www.3dchip.de/Grafikchipliste/mobilechips.htm
A kijelzőről annyit illik tudni, hogy a képe nagyon szép, nem matt, hanem fényes, világosabb, élesebb mint a hagyományos LCD. Legalább szarvasbőr kendővel illik tisztítani és elelinte fura lesz, hogy mindent látsz benne ami mögötted van. Idővel meg fogod szokniAhogy észrevettem oldalról, alulról, felülről is jobban kivehetőbb képet ad, mint egy hagyományos LCD. Ha napnak háttal ülsz annyit lehet vele trükközni, hogy pont merőlegesen állitod a panelt a géphez viszonítva, igy a szemedhez képest kicsit ''lefele'' néz, nem tükröz
Csinálnék képeket, de apu külföldre utazott és elvitte a digicamot... -
rYaN-
tag
Akkor pliz kérdezd már meg tőlük hogy a ''WTM20060613323333432'' számú esettel mi lett, meg azt, hogy az S/PDIF-et hogyan kell bekapcsolni.
Hátha ismét szerencséd lesz
Thx
Ervo: Szerintem nézegessél még gépet, én (és még sokan mások) SiS csipszetes gépet nem venné(n)k. Mellesleg ha van webcam akkor elég nagy rá az esély hogy tudod is használni, ha meg nem, akkor veszel egy USB-set. Ja látom is, 0,35 mpx. Ilyen is van?! -
rYaN-
tag
válasz
cornail #3177 üzenetére
Cső!
A Mammutba menj, van több bolt is, pl az Edigital: ott kb 10 noti van általában kiállitva, mellette pedig a laptop.hu-nak, vagy notebook.hu-nak van 1 üzlete ahol még ennél is több látható.
Én is az Edigitalban néztem meg az enyémet, tehát vannak felsőbb kategóriás gépek is.
Épp tegnap voltam, elég gyér volt a választék, de majd csak feltöltik -
rYaN-
tag
Cső!
Szerintem az én linkemre gondolsz, bár ez A6J topic, de itt van:
http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=194063&page=74
Igy kapásból csak az USB patch linkje van meg: http://www.ryan.hu/download/winxp/WindowsXP-KB918005-v2-x86-HUN.exe
Ezen kívül a cd-n lévő 2 patch van fent nekem, a cpu hotfix és az UAA akármi. -
rYaN-
tag
válasz
cornail #3132 üzenetére
Sajnos változó meddig birja egy gép, nagyon sok mindentől függ. Itt van pl az én gépem: nekem tartalékos üzemmódban (1ghz cpu, 128 mhz gpu, 1/2 LCD fény) mellett 2:58perc, 3:03 körül, viszont beszéltem olyan emberkével akinek ugyanez a config 3óra 45 és 4 óra között teljesít
Ami segíthet: bios update, friss driverek, egy pár biztonsági frissités (pl nekem az usb patch)
Van még 1-2 apróság, pl ha a procit az ember downclockolja NHC-vel, akkor inkább menjen 1 ghz-en, 8-10%-os terhelés mellett, mint 750-600mhz körül, viszont 30-40-50% terheléssel. Ki kell tapasztalni minden gépet.
Amúgy szerintem közel ennyit visz egy A6T is -
rYaN-
tag
válasz
Cibet71 #3129 üzenetére
Az én kétmagos procimnál eddig a top a 78 fokos CPU és 77 fokos GPU. 90 foknál van alert, sokan hibás szériára gyanakodnak, de ha kilépek a játékból, visszaesik 65 majd 60 fok köré a gpu/cpu hőmérséklet. Szóval ez igy természetes meg jó is, a vincsi 48 fokos, de ugy emlékszem 56-58 volt a legmagasabb, az alaplap pedig 51, bár nem tudom ez a szenzor hol van egy A6-os notiban.
Amúgy nem tudom miért szólok bele, most volt időm írni, gondoltam nem hagyom má' ki -
rYaN-
tag
Üdv!
A 300.000 az kecsegtető ajánlat, a legolcsóbb helyen is 380-390 körül kaphatod meg, de inkább 400+
Esetleg ha le tudnád tesztelni a helyszínen: pixelhiba + vga memória + everest diagnosztika. A garjegyet mindenképpen nézdd meg, bár lehet NSE-nek még pecsétje sincs (már ha itthon volt szervizelve, ha egyáltalán volt...), de persze ha azt mondja, hogy nem volt, akkor higyjük el neki (kis naivan ?
)
Nézdd meg milyen oprendszer fut és ha xp sp1/sp2, akkor kérdezz rá, nem-e volt nála kékhalál. Ez igen fontos, mert német fórumon épp ezt tárgyalják, mi lehet a baja, sok embernek xp home-mal simán megy, xp prof meg kékhalálozik, de az sem kizárt hogy hw probléma... Szal kékhalál fordulhat elő, vagy rózsaszin kép játék alatt, színtorzulás, hasonlók. Kérdezz rá miért akarja eladni.
Egyébként meg ha csak 512 ram van benne, akkor +1 giga olyan 30 körül van. -
rYaN-
tag
Nem a gép hátuljára, hanem az A6J után mi van irva, pl Q015 (De nem is mondasz hülyeséget, a gép hátulján is van 1 matrica, rajta hogy A6JA-Q015, és ez a biztos, nem az amit kiirnak az eladók...). Ez bizonyos altípust jelent, mint mondtam van BT nélküli változata (eddig csak franciaországban hallottam róla). Ami fontos: kérdezdd meg az eladót hogy nézze meg a vga 256 hypermemes-e, mert ebből is van össz vissz 128 megás x1600-as is... Ami meg ugye nem mind1, mert ha elég rendszerramod van, akkor még 256-ot el tud venni tőle és akkor 512 lesz a vga-nak
Mondjuk itthon szerintem csak a Q015 meg talán a Q001 kapható, Q015-öt vegyél
Igen van hozzá webcam is + mellette 1 beépített mikrofon is van. Eddig csak 640*480as képet sikerült generálnom vele, de nem is nagyon szoktam használni és a fórumokon sem ez a fő topik a géppel kapcsolatban. -
rYaN-
tag
Szerintem kár a gőzért...
Nem tudom, hogy postai levélvre vagy e-malire gondolsz-e, de én küldtem nekik egy e-mailt a support felületről, meg is jött az automatikus válasz hogy a levél elküldve stb.. Volt benne egy link is amire akkor kell kattintani, ha 48 órán belül nem jön válasz és akkor high priority lesz a levelem... Lehet csak az a baj, hogy mindent high priorityként kezelnek és még nem jutottak el az én levelemig?
Ugyanezt a gondom beirtam egy német fórum topikjába és láss csodát, két napra rá egy srác megírta a választ...
--------------------------------------------------
Egyébként hogy a kártyaolvasó miért tetülassu nem tudom, én hárdverhibára gyanakszom, volt egy picimacis wlan kártyám ami nem volt hajlandó adatot fogadni. Küldeni tudott -
rYaN-
tag
Hali!
Szerintem mindenképp ugyanolyan teljesítményű(wattszámú) töltőt vegyél, ha veszel, mint amilyen a mostani. Véleményem szerint ha csak a kábel szakadt el nyugodtan megcsinálhatod, attól nem lesz baja a notinak (persze ha értesz a dologhoz).
Egyébként nekem A6JA van, 90 wattos táppal, havernak pedig A6VC, 65 wattossal, ha jól tudom.
Egyébként pedig:
ASUS AC-adapter 65W M2/M3/M6/A3/A5/A6/W1/W3/W5/V6
http://www.pcland.hu/aa63.htm
vagy pedig www.edigital.hu, még talán ez a legolcsóbb. Nagy valószínűséggel minden boltban van noti tartozék, ahol noti is kapható.
Még 2 link: www.depo.hu, www.ebolt.hu -
rYaN-
tag
Hali!
Igen a Q015 + 1 giga ram lett még bele véve. A model és típusszám utáni számok/betűk az egyes altipusokat jelzik, pl franciáknál van P alsorozat BT nélkül, és összesen 128 megás videóval.
Hál' Istennek én nem sok negatívumot éltem át vele, de külföldi fórumokon sok bluescreenről lehet olvasni... Van akinek biosupdate után megszünik, van akinek nem.
Ami ezen kívül bass*a a csőröm: a műanyag burkolat pocsék, hamar kopik és fényesedik (nekem nem, usb-s bill. révén, de láttam már kopottat
Eleinte gyenge volt a support, de most már van használható ati driver, minden megy simán, asus support szarik a levelekre, de egy német fórum közössége segítőkész, ha vmi gondunk támad, ott beszéljük meg.
Az optikai hangkimenetet még nem sikerült beizzitani, de egy srác jelzte, csak akkor kapcsol be, ha bedugod a kábelt (szóval akkor ez nem negativum
Állítólag a dvdiró is trágya, firmware még nincs, nekem még nem volt gondom, de sok cseréről hallottam. Az itthoni gar.szervíz trágya, inkább küldje ki az ember Bécsbe szervizelni, annyit talán megér...
Már van USB hotfix, cpu hotfix, szal az xp is kezd megbarátkozni a procival, egyébként konkrét negatív élményt nem tudok mondani...
Az üzemidő viszont bánt, nekem 2óra 40perc, több német srácnak 3óra 40-4óra...
Elvileg egy frisebb biosnak meg kellene oldania, nekem még nem sikerült rájönnöm miért nem megy az enyém is 4 órát, bár az az igazság, hogy inkább tápról használom...
A vásárláskor figyelj az A6JA utáni számokra/betűkre, mert ahogy emlitettem a P alsorozatnál is lazán bevágják az asus honlapon szereplő leirást, tehát az 512 megás VGA-t és a BT-t...
Ja, és lemaradt, hogy ha ismét gépet kéne vennem, tuti ezt venném, drága volt, de megérte... (kb 1 hónapot szántam a kiválasztásra)
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
Haj!
Enyémben egy 512es gyári nanya ddr2 és egy 1 gigás A-data modul van. Voltak aggájaim ezzel kapcsolatban, mikor szervizben dolgoztam, volt hogy bizonyos játékok kiakadtak nem azonos modulok mellett. Ezért én különösen preferálom, ha az ember teheti, vegyen bele 2 azonos sorozatú modult.
mellesleg semmi bajom nincs velük, minden fut simán, 533mhz-sek, szerintem ha 667esek lennének sem lenne nagy változás.
Gondolkozom, hogy eladom az 512es gyárit (sztm minden asusban ilyen márka van) és veszek bele még egy 1gigás a-data-t.
Vevő esetleg? -
rYaN-
tag
Már megint én vagyok...
Mivel gyakorlatilag ugyanaz a proci tudok némi infoval szolgálni:
A proci szerintem jól teljesít, viszont ennek megvan az ára:
- én 2óra 40 percnél tovább nem tudom akksiról használni, viszont ismerek német srácot akinek 3óra 45perc és 4 óra között van az üzemidő akksiról.
- a proci tényleg melegszik - egy egymagoshoz viszonyitva - windowsban a magok 60-63 fokosak, játék alatt nekem 75-77 fok körül mozognak... Elvileg ez még simán belefél, 90 fok az álomhatár
- az én vga-m gyakorlatilag ugyanolyan meleg szokott lenni mint a procim, az is ugyanúgy változik a terheléstől függően (persze ha tömöritek csak a proci van használva, értelem szerűen a vga nem melegszik)
- külföldi fórumokon nagy aggodalmat okoz, hogy a vincsi is 55-60 fok körül mászkál, szerintem ez is belefér - hitachi - kibirja
Egyelőre ennyi, nem akarok oldalakat irni, gyakorlatilag a vga kivételével minden más ugyanaz.. ha dobsz 1 mailt a ryan kukac ryan pont hu-ra akkor több infóval is tudok szolgálni. Esetleg elmondom nekem mi nem tetszik, mi szar benne 1 picit -
rYaN-
tag
hehe
Legyen inkább az A6JC.... A másik sis chipszetes, azt soha nem venném meg, meg míg a jc-ben duo van addig a másikban egy sempron...
ettől függetlenül még rakhatsz bele 1 giga ramot és akkor nem lesz vele bajod
Nekem majdnem 3 órát megy a gép 1/2 lcd fényerővel, igaz ez picit más.
Talán a tácspad környékén a leghűvösebb, szinte minden hőtermelő alkatrésze felül van. -
rYaN-
tag
válasz
fazi1985 #3016 üzenetére
Mondhatom azt is hogy az a decoder
Miért a hangfalszettet szereted cipelni?gondolom nem viszed egyik helyről a másikra, akkor meg elfélrne a hangkari a szett mellett.
Az ára pedig... na igen...
Egyébként meg nincs, mert sztereó jelből nem fogsz 5.1-et csinálni, ha meg az emlitett kimeneti kombináció nincs (már pedig nincs), halott gondolatez olyan mint wlan hálózattal rádiózni
Vannak ilyen gagyi hangfalak hogy 2 hangszóróval csinál virtual 3d surround akármit, de az kamu...
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
válasz
fazi1985 #3014 üzenetére
Hali!
Nekem az asztali gépemeben olyan alaplap van ami tud úgy 5.1-es hangfalszettet működtetni, hogy a vezérlőpultján átállítom 5.1-es kimenetre és akkor a line out lesz a 2 első, a mikrofon csatlakozó a 2 hátsó a line in meg a mélyláda meg a center. Gyk minden dugó kimenetként funkcionál.
Nekem is A6J van, úgy vettem észre ez ilyen módon nem tud 5.1-es szettet működtetni, viszont van rajta S/PDIF digitális kimenet - a line outban - csak egy optikai kábel kell hozzá aminek egyik vége 3.5mm-es jack, a másik pedig TOSLINK (3.5mm to TOSLINK a neve).
Ha nincs optikai csatlakozó a hangfalszetten akkor pedig egy USB-s creative hangkari tudna csak segiteni - szerintem...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest