- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
virkir
veterán
Na tele van a fülem a lappal meg magammal.
Amióta megvan szenvedek a tuningal, sejtem én lehet a birka de most már nem értem egyáltalán.
Vala mikor összeállt a gép és bele kerültek az 1000. G.Skillek az alábbi beállítás:
FSB:400
Strap:333
Mem:961/ 5,5,5,15
Clock Tvister:Light
Trans Booster:12
CPU:1,15
MEM:2,1
A többi alapon.
Mentek a tesztek rendesen Prime, memtest akár órákig, majd a napi használatban teljesen váratlanul de leginkább FF-ben kékhalálozott a rendszer.
Reinstal majd ismét jöttek a halások mikor is visszavettem a mem sebességet 800-ra és elmaradtak a kékhalálok.
Ennek örömére ma elkezdtem tesztelni a memóriát hátha az halódik, de nem. Megy szépen 1000-en az alábbi beállításokkal, több mint egy órája a blend hiba nélkül.
FSB:375
Strap:400
Mem:999/ 5,5,5,15
A többi lásd mint fent.
Viszont pl
FSB:400
Strap: Auto
Mem:1003
a Win már nem tölt be viszont 400/400/1066-nál még feláll csak hamar hibázik.
Ha megpróbálom szinkronban hajtani a procival a ramokat szintén meghal már 430-as FSB fölött a blend rögtön hibát ad, mint a 400/961-nél csak annál később vagy csak használat közben.
Mit rontok el, hogy az a nyüves proci meg ramok a lehető legoptimálisabb teljesítményen menjenek. -
ImI87
őstag
Van itt v.ki, aki próbálta lapot 8giga rammal? És netán tuningot is nézett?
Balika-nak van 4*2 Crucial, de asszem ő nem tuningol.Tudom, hogy minél tőbb ram, annál rosszabb tuning, de sz.tetek van esély arra, hogy 4*2 1066 G.Skill ram menjen szinkronban 1040-1060 környékén?
Vagy ehhez már szét kéne feszelni az NB-t? -
viktor82
őstag
Jja!de attől még mehetett volna 1150-en ,nem?mert az istenért nem tudtam kifacsarni még 1100-at sem!
-
viktor82
őstag
De az everest is 1066-os moduloknak lássa!
De már visszavittem és megkaptam a lóvét!Ennyit az OCZ-ről!
Úgy néz ki 4x1GB-t crucial ballistix 1066-os régi kétoldalas lesz,ha mennek 1200-n!mind a négy azonos sorszámú!crucial ballistix
Szerinted édremes kipróbálni? -
ImI87
őstag
válasz
viktor82 #1688 üzenetére
Ez elég gáz.....
Mert még ha el is indulna, az még nagyon messze van a stabil működéstől.
Hát sajna lehet, hogy igazam lesz............
Nekem a legjobb eredményeim 2x2 modullal:
szinkron 1:1 540FSB, ramok 1080, pl 10, moderate
aszinkron 5:6 465FSB, ramok 1116, pl 8, moderate
Ezek full stabilak voltak, én mind3 rammal (G.Skill 2x2 1066 PK, Mushkin 2x2 1066, G.Skill 2x2 1066 PI) idáig jutottam, ettől fejjebb sehogy sem volt stabil. Tehát gyanon gyanús, hogy a lap miatt van ez.Vagy esetleg v,mit nagyon nem jól csinálunk.....
És a 4*1 kit-ek is megállnak 1200-nál, afelett egy dekával sem hajlandóak menni, alaposan túlfeszelve sem.....
-
viktor82
őstag
-
kokoato
aktív tag
Hali!
Megpróbáltam az általad leírtak alapján, de csak integeti a fityiszt, nem hajlandó 1100 fölé menni! Ha Strap-ot kiveszem auto-ból pl 400-ra akkor sem, ha 333-ra akkor sem. Ha meg az én az fsb-mel próbálom, akkor 1088-tól nem megy feljebb, ha pl az 1160-as értéket adom meg neki, akkor ujrainduláskor az lcd poster azt irja ki, "det dram" oszt sehova tovább! Ennyire nem lehetne huzni egy Geilt?
A ramok fesze auto-n van, az időzités szintén, a lap szerint 5-5-5-15. -
ImI87
őstag
válasz
viktor82 #1680 üzenetére
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
MEM. OC Charger: Disabled
Ai Clock Twister: Light
Ai Transaction Booster: Manual => PL10De félő, hogy a lap nem szereti. De nem cska ezt, hanem az összes 2x2 kit-et. Nem akarok parát kelteni, de 1100 felett nekem sem volt stabil semmilyen 2x2 kit, pedig próbáltam 3-at is. és egyik sem gagyi volt. Írtam emiatt csomószor ide is. Szerintem (az eddigi tapasztalataim alapján) 4x1 ram kell ebbe alapba, ha magas órajelen akarod haználni.
A másik lapban le is volt tesztelve rendesen, és működik stabilan? Ha igen, akkor egyszerű a válasz.................
-
viktor82
őstag
Próbáltam még PL 12-n is és más minden auton volt,de az a legérdekesebb,hogy 1080mhz-en is hibázik!még 1100-on bootol ,de rögtön kifagy!most próbáltam egy giga P35ds3-as lapban,de abban sem megy!
Esetleg pontosan letudnád irni te mit állitanál?1szer még megpróbálkoznák azzal! -
ImI87
őstag
válasz
viktor82 #1675 üzenetére
Nézd át a többi rambeállítástis ! Lehet, hogy v.mi olyan "erős"-re van állítva, hogy nem bír elindulni.
Annak a ramnak nem 5-5-5-18 a gyári időzítései? Mintha az rémlene. Ha sehogy se megy, kapcsolj ki minden ram feature-t, PL 10, AI Clock Twister Light-ra. Így lassú lesz, de ha működnek, akkor meg finomítani kell a beállításokon. -
törölt tag
Igyekszem kipróbálni vezetékes USB billentyűzetről, az eredményből majd lehet következtetni. mindenesetre a vezeték nélkülivel továbbra sem működik. Kipróbáltam úgy is, hogy a HUB-ba volt dugva az adó-vevő, s úgy is, hogy közvetlenül a lap USB-jére.
De ha nem működik, akkor sincs nagy gáz, max. átszokom a Sleep mode-ra.
-
Rusher
őstag
válasz
viktor82 #1674 üzenetére
Hát igen akkor nem 30 napos volt hanem 5x aktiválható volt azzal a kóddal....mint ahogy a felirat is mondja: Your software has exceeded the maximum activation limit. ezekszerint tényleg 5 volt akkor a limit...azt nem értem miért nem fért bele egy végleges kulcs az árba...
-
viktor82
őstag
Ma megjöttek a várva várt ramjaim!OCZ Flex 9200-as!eddig minden ok beraktam inditás ,de 1150-en meg sem mozdul még a betöltő képernyő sem!időzités 5-5-5-15 2.25V de semmi!egyik modul ki úgy sem!
Mi lehet a baj?rosszak a ramok vagy valamit elbénáztam?
És érdekes ,de a bios is úgy jön be,hogy elég kivárni! -
Rusher
őstag
válasz
viktor82 #1672 üzenetére
Az nem lehet, hogy az az X-Fi szoftver (gondolom erről van szó) az nem ingyenes és csak trial verzió van a lemezen ami 30 napig él azzal a kulcsal és lehet ezért nem működik már? Max. annyit tehetsz, hogy írsz az Asus supportnak egy mailt, hogy mi van ilyenkor vagy tedd fel a legújabb Soundmax drivert hozzá azzal biztos menni fog az van a gyári lemezen is asszem.
Balika911 Erre nincs ötletem...nem tudom, hogy tud-e ilyet egyáltalán
-
viktor82
őstag
Olyan problémám akadt,hogy nem tudom aktiválni a hangkártyát és igy nem tudok szabályozni semmit!erre hivatkozik * Your software has exceeded the maximum activation limit. Please contact Customer Support for assistance. *
valaki találkozott ezzel az üzenettel?Hogy lehetne aktiválni vagy új aktivációs kulcsot igényelni? -
törölt tag
Sziasztok!
A sok tuningos kérdés mellett talán elfér az én nagy problémám is.
Azt szeretném megoldani, hogy a vezeték nélküli USB-s billentyűzetemről be tudjam kapcsolni a gépet. Megtaláltam az ide vonatkozó, PS/2-es billentyűzetekre, PCIe-re, stb... vonatkozó beállításokat, de az USB-re vonatkozót nem, nem is működik.Az energiagazdálkodásnál beállítottam, hogy az USB-t ne áramtalanítsa, maradjon készenléti állapotban. Tippek, ötletek? Egyáltalán tudja ezt ez / bármelyik másik lap?
-
ImI87
őstag
válasz
nixx-21 #1668 üzenetére
Köszi, de nem.........
Ezt csak úgy írtam, hogy jó lenne, ha NV-ket is lehetne beledobálni a lapba.
De ezt csak akkor, hamár nagyon nem tudnék mire költeni.
Egyébként is az 1gpu 1 kártya felállást favorizálom......
Rusher: tesztelem az 550-et, aztán majd írok, hogy mire jutottam.
-
Rusher
őstag
500-ról 550-re lenne érdemes ugrani, hogy a mem teljesítmény ne "romoljon le" nagyon Nem fog az romlani....a gyorsítótárazás gyorsabb lesz és az számít sztem jobban...egy laza 5-5-5-15@1100-on azt kész vagy 4-5-4-15 azt még elviseli sztem tűrhető feszekkel.
Amit a kollága írt 295-t kell venni az meg is vagy. -
ImI87
őstag
Keldor:
Rusher:Igazából FSB-t akartam emelni, mert manapság (elnézve mások eredményét is) az 500 már szinte csak belépőszint.
A rendes tuning csak innen kezdődik.
De ezek szerint ha emelném az FSB-t, akkor már kénytelen lszek a ramokat "visszavenni", és szinkronban hajtani. Viszont akkor itt marad egy "rés", tehát 500-ról 550-re lenne érdemes ugrani, hogy a mem teljesítmény ne "romoljon le" nagyon.
Mostanában új dolgokat nem nagyon fogok venni, mert........ Úgyhogy semmilyen nagyobb beruházást nem tervezek. DDR3 megfordult a felyemben, de azt mondták, hogy P45-nél nem érdemes, még i7 kivételével szinte sehol sem. Szal maradok a mostani technika-nál, és ilyenkor mi mást lehet tenni, mint tuningolni.
Én a magam részéről szeretem ezt a lapot, és nem is szívesen válnék meg tőle. Egyedül a SLi hiányzik belőle. Jó lenne belevágni 2db GTX285-öt.
-
Rusher
őstag
Külön-külön mit bírnak a ramok tehát 2x1gb? Úgy mennek 1200 felett, mert ez úgy néz ki mint ha nem nagyon menne már nekik legalább is a 4-nek egyszerre....mindenesetre sztem próbáld meg 10-re rakni a PL-t és úgy is nézd meg...az ídőzítéseket hagyd auto-n csak a fő időzítéseket állítsd be manuálisan (5-5-5-15). Strap-ot is hagyd Auto-n, esetleg próbálj meg beállítani NB Clock Skew 100ps-t....pillanatnyilag nincs más ötletem 1200 felett a 4gb ram már elég necces sztem az lesz....ha meg 550FSB-n stabil akkor miért nem használod úgy?
Keldor Én nem úgy vettem észre mintha gondja lenne 4gb rammal igaz 1200 felett még nem próbáltam, de majd azt is mgnézem....meg azt is, hogy 6gb rammal mit produkál a lap
-
keIdor
titán
Nem bírja már az NB, ne feledd, hogy a 4 modul tuning bizony kemény dió... örűlj neki, hogy neked megy 1200MHz-et a 4 együtt!
Nekem nem ment... igaz SuperTalent-ek voltak D9GKX, meg a BIOS se 1901 volt még...
szerintem se erőltesd, hanem örűlj!
Ha innen feljebb akarsz lépni, akkor még a Quad-Core-al tudsz némi erőt szerezni, de az igazi Core i7 lenne már 6GB DDR3-1600MHz 8-8-8-24, vagy többel. (2000MHz 7-8-7-21) -
ImI87
őstag
MÁS:
Tegnap éjjel újra próbálkoztam ram tuninggal, de nem jártam sikerrel.
Itt a mostani full-stabil, kitesztelt beállításom:
(4x1GB Crucial Ballistix 1066, alap fesz: 2,2V)fsb: 500,
proci 4250 (x8,5),
strap: 333,
ram: 1200 5-5-5-15 (5:6),
ai clock twister: moderate, (strong-on sehogy sem megy, azonnal fagyás.....),
PL: 8 (ez sem megy lejjebb 7-re, az egész lap behal tőle),
minden más ram feature: disabledFeszek:
CPU: 1,26V
PLL: 1,5V
VTT: 1,2V
NB: 1,24V
DRAM: 2,23VInnen akartam továbblépni, fel akartam emelni 510 FSB-re, hogy a ramok 1225-ön menjenek, ehhez a következőket tettem.
Procit visszavettem 510*8-ra, fesz maradt (bőven elég neki, még sok is
)
NB feszt felraktam 1,3V-ra, Ram feszt emeltem 2,35V-ig, de a memtest azonnal hibázott. (Viszont érdekes, mert 4-5%-nál volt 1db hiba, utána 50%-ig semmi.)
Ezután próbálkoztam az NB GTL állításával, -50 és +50 között, és az NB DDR Reference állításával, -100 és +100 között, a trrd-t visszavettem 3-ról 5-re, a trfc-t meg 43-ról 55-re, de ugyanaz lett az eredmény, sehogy sem lett stabil.Egyszerű a kérdés: a ramok miért nem mennek sehogy sem 1200 fölé ?
A válasz egyszerűen annyi, hogy a ramok nem képesek többre, vagy v.mi beállítás még mindig nem megfelelő???
Én azt nem értem, hogy majdnem alapfeszen mennek 1200-at, de efölött még 2,35V-tal sem stabilak.Ez is bőven jó, csak gondoltam kicsit húzok még rajtuk.
Egyébként 550 fsb-vel szinkronban hajtva 1100-on is stabil volt a rendszer, 1,2V VTT fesszelel, 1,3V NB fesszel, és 2,2V ram fesszel.
Akinek van ötlete, please ossza meg velem........
-
ImI87
őstag
válasz
kokoato #1660 üzenetére
Ott van az FSB alatt. DRam clock, vagy v.mi ilyesmi. Megnyitod, és felajánl több lehetőséget. De ezek az értékek az "FSB strap to Nortbridge"-től függenek. Ezek közül neked a 333 vagy 400 használható, és 435 FSB-hez választhatsz 870, 1044, meg 1160 értékeket, illetve 1300 fölött is, de az valszeg úgysem működne.
Lehet működne 266 strap-pal is, ahhoz lennének megint más ram órajelek. Ezt ki kell próbálni.... (asszem csak olyan strap használható, ami nem kisebb, mint a procié, ez E8500-nál 333)
Vagy használhatod magasabb FSB-vel is, ekkor nyílván kisebb szorzó kell a procinak. Lehet bőven játszani a beálltásokkal, magasabb FSB egyébként is jót tesz a rendszernek. Találd ki úgy, hogy a proci is meg a ram is optimális órajelen tudjon menni.
-
ImI87
őstag
válasz
kokoato #1658 üzenetére
Nem azért mondom, de azt honnan vetted, hogy nem lehet ram szorzót állítani?
Többféle szorzó is van, és ezekkel mind lehet operálni. Az NB strap-et is lehet változtatni, úgy ad többféle variációt.
Szal ne húzd le ennyire a lapot, 500FSB-ig gyerekjáték a tuning, az igazi móka onnan kezdődik...... -
kokoato
aktív tag
Hali!
Én szeptembertől nyomom ilyen deszkával! Igazából rosszat nem mondhatok rá. De ha esetleg crossfire-ni akarsz, akkor nem a legjobb választás, mert cf-ben nem megy PCIe 16-on!
Arra kell még figyelni, hogy a proci foglalat mellett van két nagy hütőborda, az egyikre lehet ventit tenni, amit adnak is hozzá a dobozában, de ha valami nagyobb fajta procihütőt használsz, akkor attól nem lehet rátenni! Nekem egy TT Blue Orb van a procin, igy nem tudtam rátenni, de nem veszem észre a hiányát, lehet hogy csak valami dizájnos fogás az egész! A bios-ával nem vagyok kibékülve, próbáltam tuningolgatni, és félsikert hozott! Egy E8500-as proci van benne, ami alapól 3,16 GHz, felnyomtam 4,2GHz-re, a ramok meg 1066 MHz-ről 1088 Mhz-re mentek föl 9x435-ös beállitásokkal, és itt a tuning vége, mert a proci nem akar többet, a ramot meg nem lehet feljebb vinni, mert nem tudsz külön szorzót állitani a ramoknak, csakis a procinak a szorzó/fsb arányával hajlandó operálni a ramokat! Egyébként jó deszka! Bátran merem ajánlani!
-
Rusher
őstag
Köszi. Nemtudom nálam a kezdetektől fogva ilyen alacsony feszekkel ment...
Stabilitásnál a gtl-ek tudnak segíteni végül is és még picit le is lehet faragni a feszekből elsősorban cpu a többi meg csak annyi ami a képeken van.
Megmondom őszintén én semmi különbséget nem látok 2 vagy 4gb rammal eddig sőt ahány fajta ram volt már a gépemben mindegyik tökéletesen üzemelt soha egyikel sem volt problémám.Nem sok időm van tesztelgetni, de apránként megy majd a dolog valahogy egyelőre ez van csak 2gb Cell+2Gb Team-el elég lazán.
-
ImI87
őstag
válasz
capulet75 #1655 üzenetére
elvileg magától át kéne kapcsolnia a második bios-ra. de lehet hogy nem tud, vagy mindkét bios tönkrement.
nézd meg a manula-t, abban benne van, hogy melyik jumper-t kell átrakni, és akkor direkt a másik bios-ról kell boot-olnia.
amikor bekapcsiol, nem tudsz alt+f2-t nyomni? mert úgy vissza lehetne tenni a az ererdeti bios-t a gyári cd-ről.....
ha nem működik a dolog, akkor meg gari........
-
capulet75
addikt
sziasztok
létezhet az h meghibásodik a bios?
a lcd poster kiirja h bios err
néha mégis elindul,van mikor lekapcsol az usb és igy nem megy sem a klav sem az egér
biosreseteltem de még mindig csinálja
nagyon kéne egy kis help
sziasztok -
ImI87
őstag
THX
, szép eredmények!
Csak nagyon furcsálom, hogy ilyen alacsony feszekkel megy az 580-600FSB. Nekem hamarabb kifullad, és kínozni meg nem akarom..... 550-ig jutottam, de ott már elértem a normál fesz határokat.
Van v.mi titkos recept?Mert nálam nem nagyon segített semmi......
Te milyen különbséget látsz tuning terén 2gb és 4gb rammal?
-
Rusher
őstag
A rekordom FSB635, de csak 630-ról van valid a másikról nem csináltam. 600-620-on lehetne sztem használni, de nem teszteltem még ki fullra sztem úgysem használnám úgy, de fogok tesztelgetni azért mit bír.....ezek voltak [link], [link], [link], [link], [link] megpróbálom majd a winrar rekordomat is megdönteni [link]. Van most 2x2Gb 800Mhz-es Crucial Tracerem ami igen jó képességekkel rendelkezik 1.9v@1100Mhz, és van 2x1Gb újfajta TeamXtreem Dark-om 800@1300Mhz. Jelen pillanatban eddig jutattom el 4Gb rammal FSB475@1140Mhz/2.02v, de ugyanazen beállításokkal bebootol 500/1200-on is pici ramfesz és stabil lesz az...
(Úgy lett a Dark, hogy valamitől egyszercsak meghalt a két régi TeamXtreem-em ami Micron-os és ezt küldték helyette cseregarba
bosszankodtam is rajta, de mégegyszer már ráfizetés lett volna kipostázni így sem volt olcsó....kipróbáltam és hát igazából nemtom milyen chipek vannak ezen, de 1200-on azonnal indult ahogy beraktam valami 2.1-2.15v-al úgyhogy így már nem bánom végül is ugyan azt tudja mint ami volt...
)
Zsubi Megéri sztem nagyon jó lap szép is csomó extra-val és nagyon jó tuningpotenciállal...ajánlom figyelmedbe a képeket.
-
Zsubi
őstag
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni a Maximus II Formuláról
A P5Q-at szeretném egy ilyen deszkára lecserélni -
Rusher
őstag
válasz
Joachim21 #1649 üzenetére
Ez egész jó lesz, de sztem a VTT-t még nyugodtan lejjebb veheted az alap 1.1v-ra na persze nem azért mint ha sokkal több lenne az 1.14v, de ha lehet kevesebb is akkor miért ne...
Sztem a maghőfokokat is monitorozd az biztos nem 35C lesz...
Én is tesztelgetek, mert vannak új ramjaim is nem is egy úgyhogy 4 és 6gb rammal fogom a lapot próbálgatni eddig elég jó eredmények lettek....és megpróbálom az fsb rekordomat megdönteni...
-
Joachim21
őstag
Nemtudom ki emlékszik még a korábbi fesz adataimra, de tovább finomítottam őket!
Amit feljebb húztam az az E8400asom, és ne azt nézd, hogy "csak" 3,8Ghz-en megy, hanem hogy ez volt a célérték, és ehhez mérten a feszültségek mekkorák!És hogy honnan indultam?
Vcore: 1,33V
VTT: 1,24V
PLL:1.58V
északi híd1.1 : 1.24VValahonnan innen jutottam oda, ahol most vagyok, és amivel a prime95 maximum power, and max. heat tesztje simán lefutott. A képen ott vannak a hőfokok is, azok is barátiak 17-18 percnyi fullos terhelés után!
-
törölt tag
Ezeknek a moduloknak már gyilkos lenne az ekkora feszültség, de az könnyen lehet, hogy az alapnál kicsit többet kell adni nekik, hogy teljesen stabilak legyenek. Érdekes, mert ha valaki leírja a fórumba a memory dump-os kékhalált, első javaslataim között lett volna a feszültség beállítása.
De úgy, hogy nálam jelentkezett, eszembe nem jutott mindez. -
ImI87
őstag
válasz
#72042496 #1646 üzenetére
4 modulnál sosem árt egy kis + fesz.
Én alapon nem nézegettem, de tuningnál jelentős különbség van 2 és 4 mosul között.
Nekem a jó kis régi fajta Ballistix-ek vannak, 1200-on mennek 4en együtt. De ehhez 2,23V kell, míg ha csak 2 modul van bent, akkor elég 2,17V is.
Ezek alapján simán elképzelhető, hogy az alap stabilitáshoz is kell adni egy kis + feszt, ki tudja, lehet, hogy a lap nem "bírja" annyira....... -
törölt tag
válasz
Gorneck #1645 üzenetére
Ez nekem is teljesen új.
Nálam néha memory dump-pal való kékhalál állt elő. 4x1 GB Team Xtreem CL4-gyel kb. hetente, 4x2 GB Tracer Red-del pedig két hónapban egyszer fordult elő. Amióta tuning is van, vagyis Auto-ról átállítottam a RAM feszültségét 1,9 V-ra, azóta nem jelentkezett ilyen, szuperül megy. Lehet, vissza is veszem 1,8-ra, annál több nem kell ezeknek a memóriáknak. A lap pedig ahogy olvasom túlfeszel, így marad némi tartalék a rendszerben.
-
Gorneck
legenda
A lapod a leírtak alapján nem volt hibás...a ramod nyírta ki...
A ramodon rajta van egy gyárilag specifikált fesz érték vagy legalábbis egy tartomány amiben mozoghatsz...2*1gb/1066os kit-ed van akkor az 1,9V ami kell a gyári beállításokhoz min...ez lap válogatja mennyi valamelyiknél ez több, kevesebb vagy pont annyi. 2*2gb/800/4-4-4-12 pl 2,0-2,1V.
Továbbá alap beállítás a GB lapoknál a Memory Enhence Turbo...ez a beállítás bizonyos órajeleknél okozhat galibát...szigorúbb ram kezelést jelent, ami több feszt is igényelhet.Igazából mikor először megjelent nálad a bios probléma feszt kellett volna emelned a ramnál...mai napig nagy valószínűséggel működne a lap...
Én pontosan ezen okok miatt első lépésként mindig ram feszt állítok a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett...Erre érdemes minden lapnál vigyázni...tökre mind1 ki gyártotta...legjobb példa mikor P5K-ba vitték el az adata ramom tesztelni...a lap sose éledt fel...pedig csak ramcsere volt...
De jártam így Abittal is...
Remélem szolgáltam némi plusz infóval is...és ezzel a témát zárom is...
Kérdésed van privátba folytassuk...üdv, Balázs.
-
viktor82
őstag
Új bios!1901
Lehet tesztelni! -
Márk
senior tag
Fanatikus tag lettem!
Nem mondom no, beletelt egy kis időbe
, de nem vagyok az a szószátyár típus.......
-
Márk
senior tag
Csákó!
A BIOS helyreállítást mindig megvártam, ki is írta mindig a végén, hogy Done, majd szépen újraindította magát és utána már jól betöltötte a rendszert. Csupán az volt a gáz hogy ezt eljátszotta minden nap legalább egyszer.
Mégegyszer szeretném leszögezni hogy mivel zsír új rendszerről van szó, a BIOS-ban csak a számomra lényegtelen integrált cuccokat (pl.RAID funkció, FireWire, eSATA) tiltottam le, tuningról szó sem volt. Hogyha ez a Gigabyte-nak "nagyon elpiszkálás"-nak számít, akkor no comment.
Egyébként is, ezt az "elpiszkálást" már megcsináltam az első bekapcsoláskor, és utána jó volt 3 napig. A 4. nap reggelén a bekapcsoláskor kezdte ezt a Main BIOS Checksum Error-os dolgot. Közvetlen előtte nem változtattam a BIOS-ban semmit, nem is léptem bele, csupán este lekapcsoltam a gépet és kész.
Üdv.: Márk
U.I.: Egyébként nem is értem, hogy egyesek miért akarják az én nyakamba varrni a lap halálát, miért nem tudják elfogadni, hogy én kifogtam EGYhibás Giga lapot. Biztosan van más 100 felhasználó, akinek ez a lap hibátlanul működik. Nekem nem jött be. Eddig 6 alaplapom volt a Maximus II Formula-val együtt (valamiért mind Asus), egyet sem öltem meg saját hibámból(de igen, ugyanis az A7V266-E az megdöglött sajnos 11 hónaposan és 29 naposan mert felrobbant a tápegységem, itt egyértelmű az én felelősségem mert szar tápegységet vettem). Még mielőtt valaki ráfogná a Gigára is, hogy a rossz tápegység miatt döglött meg a BIOS-a, úgy azt tájékoztatnám, hogy egy 9 hónapos Chieftec Smart-Power 650W-os táp hajtotta meg(GPS-650AB A), melyet most is nagy megelégedésemre használok az M2N-E-s gépemben. Ennyi.
-
Zájec
veterán
egyébként ha garanciás a dolog akkor teljesen mindegy melyikböl hibásodik meg több, mivel ugyis cseréli a gyár, tehát ez anyagi hátrányba nem hoz téged, ezért nem értem miért kell ezen agyalni, hogy melyik a megbizható és melyik nem...
ha el kell romlania , akkor úgyis elromlik.. megy gariba.. van rá 3év.. nemde:?
a te esetetben azért csinálta a bioserror mert valamit nagyon elpiszkáltál ,gondolom a gép helyreakarta hozni , de te gondolom türelmetlen voltál és nem hagytad,, erre a gép beparázott és visszarakta az elsö biost.... mivel teljes bizonytalanságot észlelet.. egy két értelmetlen reseteléssel , gyors kikapcsolással könnyen elöfordul az ilyen....
"Szóval az én esetemben szerény véleményem szerint nem user error volt, hanem Gigabyte error. "...
tényleg szerény vélemény volt , bár esetedben (nem megsértödni) az elsö állitást tartom helyénvalónak, mert információ hiányában nem tudtad lekezelni a dolgot.. -
Márk
senior tag
válasz
Gorneck #1636 üzenetére
Hali!
Rendes ram beállítás?
A lapban DDR2-es CSX ramok voltak, melyek a szabvány 1,8V-ot igényelték és úgy tudom hogy szinte minden DDR2-es lap alapból ennyit ad a ramnak, persze hogyha a kedves felhasználó úgy gondolja még adhat neki nagyobb feszt is. Mikor a frissen összerakott gépet hazahoztam, még szó nem volt tuningról, ezért hagytam mindent Auto-n a BIOS-ban, maximum a számomra felesleges integrált cuccokat tiltottam le.
Eddig egyik alaplapomnál sem piszkáltam a ram feszültséget mert minden ramom a szabvány feszültséget igényelte (úgy tudom hogy a DDR2-nél ez 1,8V), és még soha nem volt semmi gondom belőle. A Maximus II Formulánál se néztem rá a ram feszültségre, azaz most is Auto-n van minden egyéb rammal kapcsolatos állítási lehetőséggel együtt és kutya baja.
Hogyha meg a Gigabyte igényli, hogy "rendesen" be legyen állítva a ram annak ellenére hogy nem tuningol (ergo változtassuk meg az Auto beállítást), akkor azt legyen szíves leírni a kézikönyvben, mert aki ilyen buta felhasználó mint én, az nem fog magától rájönni.
Ugyanis én azt az elvet vallom, hogyha nem tuningolok, akkor nem változtatom meg a beállításokat fölöslegesen, magyarán mindent hagyok Auto-n, maximum az integrált cuccokat tiltom le a BIOS-ból.
Száz szónak is egy a vége, szerintem azt a Gigabyte lapot amit én vettem, azt már a gyárban elkúrták (ami nem szégyen, a tömegtermelés az már csak olyan hogy néha vannak selejtek is). Szerintem én nem rontottam el semmit.
U.I.: A boltban ahol vettem a Giga lapot, csak Giga van raktáron, semmilyen más márkát nem tartanak alaplapból, magyarán eléggé vágják a Giga lapok minden csínját-bínját. Gondolom hogy csak szóltak volna látva ezt a hibát, hogy:"he, állítsd át a ram feszültséget 1,9V-ra és akkor nem fog buzizni."
Ilyen nem történt, hanem tesztelés után szó nélkül fizethettem rá a Maximus II Formulára. Ez nekem azt jelenti hogy ők is elismerték hogy ez egy gyári hibás Giga lap volt.
-
törölt tag
Úgy vagyok vele, hogy mind az Asus, mind a Gigabyte lapja bőven többet tud, mint amire az átlag power usernek szüksége van, elhalálozni meg mindegyik elhalálozhat, ez benne van a pakliban. (Statisztikákat nem tudok.)
Különösebb gondról egyikkel kapcsolatban sem hallottam, külsőre viszont a Gigabyte nem tetszik, ezért Asus-t vettem.
-
Márk
senior tag
válasz
Gorneck #1631 üzenetére
Csákó!
Nem fogalmaztam pontosan.
Összerakattam a gépet számtechboltban, hazahoztam, jó volt minden 3 napig. Majd egyik reggel induláskor kiírta hogy :"Warning! Main BIOS checksum error! BIOS Auto Recovering......"
Miután ezt megcsinálta faszán elindult a rendszer. Másnap reggel első induláskor ugyanezt eljátszotta..... Bementem a számtechboltba, mondom hogy mi a gondom a lappal, és megkérdeztem, hogy szerintük frissíthetek-e rajta BIOS-t. Azt mondták, hogy frissítsek nyugodtan, ettől a gari még nem vész el.
Felraktam rá a legújabb BIOS-t és reménykedtem, hogy mostmár jó lesz. Egy napig jó is volt, majd a második nap ugyanez a hibaüzenet fogadott induláskor. Bevittem a komplett gépet a számtechboltba ahol összerakattam. Ott elkezdték tesztelni, a vége az lett, hogy el sem volt hajlandó indulni a gép, se kép se hang szindróma.
Ekkor kérdezték meg, hogy hozzanak-e egy ugyanilyen Giga lapot ami jól működik, vagy valami mást kérek helyette. Inkább ráfizettem, és belerakattam a házba az előző hozzászólásomban is említett Maximus II Formulát. Ezzel semmi gondom nincsen, pedig elég rendesen meg van benne rántva a Core2Duo E8500.
Még egy dolog. Ez a Maximus II Formula a 6. Asus alaplapom. Eddig még egyikkel sem volt semmilyen problémám akár első összerakásról volt szó(bár ezt mindig a számtechbolt csinálta), akár a hosszútávú használatról volt szó. Most egy M2N-E-t hajtok (a Maximus II Formula az öcsémé, de én vettem neki, ezért kicsit az enyém is) már a 3.éve, semmi gondom vele. Az elődje egy Asus A7N8X volt, azt 5 évig használtam szintén mindenféle probléma nélkül.
Szóval az én esetemben szerény véleményem szerint nem user error volt, hanem Gigabyte error. Ezzel nem a Gigabyte-ot akarom fikázni, hanem csak tényként közlöm. A Gigabyte lapra meg a számtechboltos beszélt rá, hogy higgyem el, mostanában az Asus lapokkal nekik sokkal több gondjuk volt, mint Gigabyte-tal. Illetve akinek eddig eladott Gigabyte lapot, az többé nem akart Asus-t venni. Nálam ez nem jött be.
Szóval én maradok az Asus-nál.
-
keIdor
titán
Tuningra értettem...
egyébként Asus-nál is szoktak lenni elhalálozások... BIOS hibáról írhatnál kicsit bővebben is...
Nálam a EP45-DQ6 sokkal jobban szerepelt, mint a Maximus II Formula. Könnyebb is volt stabilizálni, meg a 570FSB helyett 620FSB-t is el tudtam vele érni.#1630: Nem használtam még, de azt hiszem azzal BIOS-ban is tudsz létrehozni RAID-et, nem kell Floppy.
-
Márk
senior tag
Nos, hát ez lenne a Speeding HDD:
"Speeding HDD lets gamer experience almost twice the hard disks data accessing performance without complicated setting procedures! No more waiting for game loads, and get in the action faster!"
Elég marketingszagú, de jól hangzik!
-
Márk
senior tag
Szia!
Én nem hinném, hogy a P45-ös Gigabyte-ok többre képesek, mint az Asus.
Nekem ugyanis (illetőleg az öcsémnek) volt egy Gigabyte EP45-DS5 típusú alaplapja a Maximus II Formula előtt, nos az sajnos 1 hét után meghalt BIOS hibával miután megvettük
. Ezután döntöttünk úgy, hogy inkább ráfizetünk és kérünk helyette egy Maximus II Formulát. Nos ez szeptember végén következett be, és a Maximus II Formula még mindig él és virul
.
Úgyhogy nálunk az Asus máris sokkal többet bírt, mint a Gigabyte
.
-
ImI87
őstag
Én nem értek a Raid dolgokhoz, sosem használtam ilyesmit. Márpedig ez v.mi Raid-szerűség, csak nem kell állítgatni hozzá semmit, és lehet vele Win alatt bíbelődni. Szal inkább úgy mondanám, hogy "szoftveres Raid".
Tegyél be 2 egyforma vinyót, és próbáld ki, hátha ér v.mit.......
-
Joachim21
őstag
Ez a lap elég gyors amúgy is, meg a rendszerem többi tagja is, nem nagyon érzek gyorsulást speeding hdd-vel vagy nélküle, le kellene mérni vmivel, vhogy, vkinek
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki ezen a lapon a Speeding HDD funkciót? Ha igen, igazán leírhatná a tapasztalatait, hogy valóban gyorsult-e a rendszer vagy pedig parasztvakítás az egész.
Köszönettel: Munkácsi Márk
-
ImI87
őstag
válasz
Joachim21 #1621 üzenetére
Az 1,3V-os határba bőven belefér, de szerintem leveheted 1,2V-ra, vagy akár lejjebb is. Ezt az SB emelés miatt kell emelni, és ha 4giga (4*1) ramod van, akkor amiatt is több kell a stabilitáshoz, mintha csak 2 giga lenne. Én ezt tapasztaltam......
De alap dolog, hogy minél kevesebb dolog legyen auto-n.
Az a biztos, amit a user beállít magának, de héha úgy is érhet meglepetés.
-
Joachim21
őstag
Feltettem az Everestet, tényleg hasznos!
Az északi híd feszültsége aggaszt még, auto módban a gép 1,24V-ra állítja be, az 1.1V helyett! Kérdésem, hogy ez magas, vagy maradhat, vagy szükséges az FSB emelés miatt?
-
ImI87
őstag
válasz
Joachim21 #1619 üzenetére
Az a progi sajnos teljesen használhatatlan.
Folyton beriaszt, kb minden 5. percben.....
Alpbjában véve jó lenne, de így fél óra után megőrül tőle az ember.
Az új Everest (4.60.1500) mindent mutat a lapról, és rendesen monitoroz mindent. Ennél jobb progi nem is kell. Ráadásul Vista alatt ki lehet tenni mindent az oldalsávra, és teljesen igény szerint lehet beállítani mindent.Érdemes rászánni 5 percet.
-
Joachim21
őstag
Az én lapom is csinálja, de gondoltam h valami ilyesmi oka lehet ennek a "kétszerindulás"nak!
E8400asom van, ezt húztam 3,8GHzre!
Most még lejjebb vettem feszekből, és szépen maradt stabil a rendszer
Vcore: 1,24V-1,25V
VTT: 1,18V
PLL: 1,5 VNálam a PC Probe 2 csinál mostanában olyan furcsaságot, hogy beriaszt a Motherboard hőfokjelzője, 1-2 másodpercre, hogy azon a ponton, ahol ezt méri, ott 255 fokot mért
Ez is biztos vmi szenzorhiba, mert utána a 2mp után rendesen visszaáll 30-31 fokra.
-
-
törölt tag
-
Márk
senior tag
Hali!
Köszönöm a választ! Hát igen, használhattam volna a keresőt is, de mostmár mindegy, legalább gyakoroltam egy kicsit a gépszerelést.....
De vajon akkor miért csak egy hete kezdte el ezt a dupla indulást, mikor az FSB emelést már megcsináltam vagy 1,5 hónapja....na mindegy.
Szóval azt mondod, hogy akkor ez a dupla indulás a lapra nézve nem káros. Nekem ez a lényeg.
Lenne még egy kérdésem: az normális, hogyha valamit változtatok a BIOS-ban és kilépek illetve mentem F10-zel, akkor újraindulás helyett szintén kikapcsolja magát, majd 5 másodperc múlva újra bekapcsol és indítja a rendszert?
-
ImI87
őstag
Ááááááhhh....., szegény srác........
Valszeg ennek nagyon nem fogsz örülni, de az egész herce-hurca teljesen fölösleges volt. A lappal nincs semmi probléma, ez teljesen normális dolog. Azért csinálja, mert amikor először csak beröccen, akkor ellenőrzi magát, hogy el tud-e indulni biztonságosan a tuningos beállításokkal. Most ezt hülyén mondtam, de ez a lényege.Ha ez a 2x indulás nagyon zavar téged, akkor ne kapcsold ki az elosztót, ha meg mindenáron áramtalanítani akarod, akkor el kell fogadnod a 2x indulást.......
Úgyhogy no para, nincs semmi baja a lapodnak.
Nem oltásként mondom, de volt már erről szó a topikban, és ha először rákerestél volna, akkor megkímélhetted volna magad pár óra fölösleges szarakodástól.........
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni tőletek, hogy valaki találkozott-e már az alábbi problémával:
Adott egy Asus Maximus II Formula lap, Core2Duo E8500-as procival 421MHz-es FSB-vel 4GHz-en hajtva feszemelés nélkül. Az FSB-t a BIOS-ból állítottam be, az összes feszültséget amit lehetett volna állítani (proci, chipset) Auto-n hagytam. Van az íróasztalom alatt egy túlfeszvédős elosztó, abba van beledugva a gép+monitor+hangfalak.
Hogyha a gépet hosszabb ideig nem használom, akkor a túlfeszvédős elosztóval le szoktam kapcsolni mindenről az áramot.
A gép kb. egy hete kezdte azt csinálni, hogyha lekapcsolom róla az áramot az elosztóval vagy a táp hátulján lévő kapcsolóval (mindegy hogy melyikkel, ígyis-ugyis csinálja) akkor csak másodikra indult be (értsd ezt úgy hogy áram alá helyezem a gépet, erre kiírja az LCD Poster hogy "Welcome", bekapcsolom a gombbal ház elején, felpörögnek a ventik, indulna a rendszer, majd kb. 3 másodperc múlva az LCD Posteren a "Welcome" felirat átvált "Pwr_Off" feliratra és lekapcsolja a gépet, majd kb. 5 másodperc múlva magától! ismét bekapcsol és úgy már nem is kapcsol le, hanem frankón elkezdi betölteni a rendszert).
Az a vicc, hogy csak akkor csinálja, hogyha lekapcsolom róla az áramot, hogyha nem kapcsolom le róla, akkor minden gond nélkül indul. Először azt hittem, hogy a 650W-os Chieftec tápom kezd döglődni, kivettem a másik gépemből a Corsair VX450-es tápomat, de sajnos azzal is csinálja(Chieftec tápom jó, tökéletesen működik a másik gépemben).
Cseréltem már winchestert, lehúztam róla az összes optikai meghajtót, kikapcsoltam a házban lévő neont, BIOS-t is frissítettem a legújabbra, szétszedtem az egész gépet majd újra összeraktam, minden hiába, hogyha nincs áram alatt a gép egyfolytában, akkor csak másodikra indul.
Végső elkeseredésemben a BIOS-ban az FSB-t visszavettem 333MHz-re (ez a gyári beállítás), és láss csodát így indul a gép úgy is, hogyha lekapcsolom róla az áramot addig ameddig nem használom.
Összefoglalva:
Másodikra indul a gép, hogyha az FSB emelve van és le van róla kapcsolva az áram előtte akár 2 percre is (ezt az időt stopperrel mértem).
Elsőre indul a gép emelt FSB-vel is, hogyha nem kapcsolom le róla az áramot addig ameddig nem használom, illetve hogyha az FSB-t nem emelem (hagyom 333MHz-en)(ebben az esetben mindegy, hogy le van róla kapcsolva az áram vagy nem).
Az előzőekben írtam, hogy kb. egy hete kezdte el a gép ezt a baromságot csinálni annak ellenére, hogy nem változtattam rajta semmit, és a BIOS-ban sem állítottam el semmit sem(az FSB emelés már kb.1,5 hónapja megvan).
Kérném, hogy akinek van ötlete, az ne fojtsa magába.
Köszönettel: Munkácsi Márk
-
ImI87
őstag
-
Joachim21
őstag
A VTT alapból nem 1,2-re van állítva, hanem 1,1-re???
Mert nézegettem hogy a BIOS azt adja meg minimumértéknek [1.1V], de én meg mintha 1.2V-ra emlékeznék, hogy annyi az alapbeállításon.
Néztem azt is, hogy sok beállítás eleve úgy van definiálva, hogy VTT*0,635...stb, tehát ehhez az értékhez lövi be a lap az értékeit elég sokmindennek.
-
ImI87
őstag
válasz
Joachim21 #1608 üzenetére
Ez teljesen jó eredmény, maradhat is így.
Tuninghoz nem túl jó az ASUS progi, ahogy mondtad is, inkább bios-ban kell állítani a dolgokat. (Ebből a szempontból jobb a Giga, szimpatikusabb az az EasyTune progi.)
Érdemes mindent kézzel belőni, az auto beállítás nem mindig jó, mert néha a lap fölöslegesen túlfeszeli a dolgokat. 423FSB-hez meg sz.tem az a 1,24V VTT is fölösleges, talán 1,15V is elég lenne....... -
Joachim21
őstag
Ezekkel a beállításokkal is stabil maradt prime95 alatt, ez most nekem jónak tűnik.
És mielőtt bárki belekötne, nem akarok 3,8Ghz fölé menni!
-
Joachim21
őstag
Az ASUS programjaival tényleg elég macera a tuning, nem mindig egyértelmű, hogy az ember mivel mit, és mire állít! -> énis BIOSban állítgatok
-
Joachim21
őstag
Jaja, énis tudom, hogy ott még magas volt, szépen 4 lépésben visszavettem 1,52re a PLL-t.
A VTT meg alapon 1,2 ha jól tudom, de azt auto állítja magának 1,24re a lap. Ezen még nem állítgattam.
-
ImI87
őstag
válasz
Joachim21 #1597 üzenetére
VTT CPU emelése tuningnál szükséges, egyénfüggő, hogy mekkora FSB-hez mennyi kell. Alap 1,1V-tól 1,3V-ig mehet, általában 500FSB-ig bőven elég 1,2V is.
CPU PLL túl magas nálad, és teljesen fölöslegesen. Ezt nem is kell emelni, jó lesz az alap 1,5V-on, csak "nagyon" magas (4,4-4,5GHz) freki fölött szokták emelni. -
ImI87
őstag
1.) ez nem jó eredmény, hanem egy RAKÁS SZAR
!!!
2.) menj a lapod topikjába reklámozni, és ne csodálkozz, ha majd ott is jól körberöhögnek a nagyképű smiley-jaiddal együtt.És hogy miért írok ilyet?
Ha nem vetted volna észre, itt az emberek normál, biztosnágos tuningbeállításokat kérdeztek. Én erre írtam, hogy York-oknál az 500FSB szinte lehetetlen. Fórumszerte elfogadott vélemény, hogy P45 lapoknál, a biztonságos, 24/7-re való NB fesz 1,3V, a te beállításodnál ez 1,4V, ami még mondjuk, hogy belefér. De az már nevetséges, hogy a CPU Termination-nak te 1,58V-ot adsz, amikor a biztonságos határ (45nm-es prociknál) 1,3V.(Mindezt léghűtéssel, vízzel egy minimálisan lehet feljebb venni.)
Ha esetleg elfelejtetted volna írni, hogy szárazjeget vagy LN2-t használsz, akkor én kérek elnézést!
Férreértés ne essék, mindenki azt csinál a cuccaival amit akar, csak akkor is gyere ide írni vigyorogva, amikor "véletlenül" meghal a procid és/vagy a lapod a szarráfeszeléstől.
De az is lehet, hogy ez olyan überkirály lap, hogy simán bírni fogja. Amúgy szerintem próbáld ki 2V-tal is, menni fog a 600 FSB is.......Na, ezek után gyere fikázni az ASUS lapokat, főleg a Maximus II Formulát.....
-
ImI87
őstag
válasz
viktor82 #1596 üzenetére
Na, ez teljesen jó, maradhat így 24/7-re is.
nixx-21: hát (sajna) muszáj leírni sok mindent, mert nem úgy működik, hogy megadunk egy sablon beállítást és az mindenkinek jó lesz.
Minden hardver más és más, és mindenben lehetnek (akár komolyabb) eltérések...... Sokan nem mértik meg, hogy ez így van. És néha ők vannak megsértődve, ha beböfögnek egy topikba, hogy "csá, xy cuccom van, fel akarom húzni 6 gigára, mit állítsak?", és erre a kérdésre az a válasz, hogy tesztelje ki magának.
Persze lehet írni magas feszeket, amin tutira menni fog, de annak semmi értelme, meg fölösleges kínzás a hardvereknek is. Szal ez kétélű dolog, aki tuningolni akar, az tanulja meg, hogy hogyan kell, (nem feltétlenül 100 kérdéssel, hanem topik olvasással, mások eredményeinek nézegetésével) , és aki lusta erre, az használja alapon......
-
kokoato
aktív tag
válasz
Joachim21 #1590 üzenetére
Hali!
Ismerős a képernyő, bár megpróbáltam az Asus-nak ezt a progiját használni, szivatott, ezzel nem tudtam húzni rendesen a procit, format c:, és fel se raktam. Bios-ban húztam, a proci 9,5-ös szorjóját levettem 9-re, feszt nem adtam neki, fsb meg fel 425-re, stabilan megy 3825 ön! Próbáltam 450-re is állitni, de akkor kezdett szivati a Geil Black dragon 1066, mert az nem hajlandó 1 Hz-el sem többet menni a névleges frekitől! Kiegyeztem ebben a középútban! Azóta viszont a gép induláskor 2-szer indul. Lehet hogy a huzástól van, vagy a Vista beépitett extra szolgáltatása, nem tudom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest