- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
kösz a választ
ha van kedved összehasonlitásnak megnézhetnéd a következőket
cpu gtl ref nálam 1,1-1,2v x67, 1,2-1,3v x63 felette x61
nb gtl ref x615-x62 között jó de ez még nem teljesen egyértelmű és igazolt (bios hw monitor értékére számitva)amivel még mindig nem boldogulok
fsb 600 csak 4x1Gb rammal vagy 1-2slott single megy
a kitesztelt feszek 2*1 Gb rammal csak a 2-4 slottra jók ha az 1-3 próbálom meghal prime (azonnal) -
ImI87
őstag
faszaság
látom mindenkinek alakul a dolog, és sikerül beállítani egész jól
jó kis lap ez, örülök hogy megvettem -
Rusher
őstag
Én a VTT-ből...én azt vettem alapul ami az alap VTTx0.64 és ehhez viszonyítva ~5% eltérés legyen max. és sikerült is jól beállítani...most a CPU GTL-ekkel szórakozok annak is lett eredménye...ezt úgy állítottam be, hogy ezen a feszen (~1.296v lap szerinti) még az 1M sem futott le mindig vagy random 5 percen belül újraindult és nem változtattam semmin nem adtam többet a cpunak sem csak a GTL-ekkel babráltam és sikerült
-
tom_tol
addikt
van valakinek a gtl reffel kapcsolatban arra vonatkozó tapasztalata hogy nb refét a bios vtt-böl vagy a hw monitor szerinti feszből érdemes számitani illetve hogy ez az érték x59 vagy x61 legyen mert tapasztalatom szerint a biosban lévő x64 nem jó de igazándiból egyik varia sem teljesen megfelelő
-
gareet
csendes tag
valami drivert nem tudtok ajánlani a hangkártyához?
a creative-osat vista alatt nem sikrül működésre bírni,amikor feltelpítem minden rendben,regisztrálom,índítom és akkor azzal jön hogy nincs kompatibilis eszköz, ami az asus oldalán van meg össze-vissza adja le a csatornákat én ilyet még nem is "láttam" hol csak 1 hangfal szól hol meg a centert bal hátra teszi ,de a ha a programon belül tesztelem akkor meg jó
-
gareet
csendes tag
nálam asszem ez lesz a 24/7 [link] de még nem volt időm letesztelni
-
ImI87
őstag
válasz
subaruwrc #790 üzenetére
köszi
biztos van benne még tartalék, de már nem érdekel........
annyit baszakodtam idáig is, hogy már elég volt.ha majd az új vga-hoz nagyon kell kakaó, akkor állítok egy felet a proci szorzóján, azt még lazán bírja (4250), meg adok egy kis + feszt, aztán csókolom..........
-
ImI87
őstag
Na végre !!!
Úgy néz ki, hogy ez a lap sokkal jobban szereti a 4*1 giga ramot, mint a 2*2 felállást. Írtam többször, hogy mennyit szoptam, 2*2 modulokkal még 1100-on sem voltak stabilak, pedig 2 félét is próbáltam, egyik sem gagyi fajta volt.
És most kaptam 4*1 Micron D9GMH 1066 modult, és ezek mennek mint a szél.........proci 500*8=4000 1,25V
ramok 1200 5:6 2,22VÉs végre nem kell szétfeszelni semmit, NB-nek is elég 1,21V, PLL 1,15V
Minden ki van tesztelve, és betonstabil !
Később rakok fel képeket is...........Már csak azt bánom, hogy a hülye P5K Premium miatt (mert abban meg pont a 4 modul nem ment) eladtam a 4*1 Crucial Tracer 1066-ot, mivel azok is ugyanúgy D9GMH chip-esek, de viszont sokkal szebbek voltak...........
Azóta meg már más chip-pel vannak, és nem lehet kapni olyat.Na mindegy, "örö é bódottá" van,
végre be van állítva a gép, megjött a házam is, össze van rakva faszán, és végre elkezdhetem használni.
-
ImI87
őstag
most egy hétig megint rontom majd a levegőt
van egy szabad hetem, és végre megpróbálom véglegesen belőni a lapot 24/7-re, és remélem sikerül a memóra részt is megoldani.
régen is imádtam a crucial-okat, most van 2*2 800as, 1100 körül szeretném stabilizálni (ez eddig semmivel sem sikerült), és akkor végre elégedett leszek.........
majd jelentkezem mire jutottam...........
-
virkir
veterán
válasz
subaruwrc #784 üzenetére
Mivel csúszik a dolog ráérek olvasgatni tanulgatni és nem is akarok max FSB-re hajtani csak egy diszkrét jó teljesítményt kell elérnem az meg ennyi elméleti oktatással már nem lesz nehéz.
Mivel én ritkán cserélgetem az alkatrészeimet lényeges, hogy milyen a lap elrendezése és ezt most az Asusnál találtam meg mivel az Abit meghalt nem érdemes az IP45PRO-ra várnom, holott bőven megfelet volna a tudása.
Amiket még nézegettem az a P5E Deluxe ami mostanában jött meg, árban sem rossz, meg a DFI-ket de azok eléggé elérhetetlenek itthon.
Még nem döntöttem, hogy P45 vagy X48 legyen bár a körítés meg a chipset a Rampage felé billenti a mérleget. -
subaruwrc
félisten
-
gareet
csendes tag
sziasztok
sgítsetek nekem pls.az lenne a problémám,hogy hiába állítom be a bios-ban hogy 7.5x szorzó 400FSB a cpu-z szerint csak 6x a szorzó.ennek mi lehet az oka?még gyári bios van a lapon,lehet hogy egy frissités megoldaná?vagy esetleg terheletlen állapotban vissza venné a szorzót.ez az első c2d-m és még elég láma vok.
gareet -
Rusher
őstag
válasz
bignorberto #779 üzenetére
-
bignorberto
csendes tag
hy asus strike extrem 2 lapom van es q9300 quadom es nem tom a procit huzni sehol az ai tunning es fsb szorzohoz hozza nyulok akkor nem bootol be vagyis nem indul....ha valaki tudja szivesen varom a valaszt
-
Rusher
őstag
Hát még nem....10.110 volt eddig, de majd másik vinyóra heggesztek egy új rendszert tesztnek és majd akkor...sztem hétvégén összeütök valamit...
LN-2? Nemtudom...valahonnan biztos lehet...hát nem biztos, hogy olyan drága, de sztem nem is lehet olcsó...a jég olcsóbb gondolom...ezt azok tudják akik szoktak mókázni LN-2-vel... -
gareet
csendes tag
nah ma kettőre megyek Ő Maximus-ságáért
kérdés:mennyire kell szigorúan venni az asus oldalán fellelhető QVL listát?
csak mert én ezt néztem ki [link]
de a listában nincs benne és ez egy kicsit elbizonytalanított. -
Superman
nagyúr
Ha már így felhoztátok a Super PI-t, engem az érdekelne a Hyper PI alatt (ugye amikor a 4 magot egyszerre leterhelem), hogy a programnál mennyire számít a stabil ram? mert még prime stabil rendszeren is hajlamos volt eldobni magát a rendszer 4x32M-es hyper Pi futtatásakor.
-
tom_tol
addikt
már irtam nem megy a lapom 2*1GB rammal 598fsb felett
viszont 4*1GB rammal megy 600+ valid
ha valaki tudja a megoldást megköszönném -
nixx-21
őstag
na hát ennyire ellapult a topik
tessék pörögni kéremszépen
-
Dashes
őstag
válasz
trabantkombi #749 üzenetére
Esetleg egy másik topikba, vagy másik fórumon, ilyenekért nem kell regisztrálni...
-
Rusher
őstag
Köszi
Érdekes van új bios 0901...vagyis csak volt
Le akartam tölteni, de nem ment a link...most nézem 10 perc telt el és már nincs is fent -
Rusher
őstag
-
nixx-21
őstag
mennyire csökkenti az élettartamot 24/7 -ben pl egy 2,4-2,5V?
-
Tody56
aktív tag
2,88v te atya ég.
Mondta Beteg barátom hogy hűtéssel tesztekre adható ennek még ennyi is, de én nyámnyila vagyok. 2,5v felett én nem játszok. A cél az volt hogy max 2,2-2,3voltal 24/7-be a legtöbbet tudjon, és ez messze a legjobb amit próbáltam eddig.
Hűtés mindig van a ramjaimon. Víz vagy lég, épp amire van időm összerakni.
Az 1066-os Tracer is durván ment, de ez még azt is megeszi, ha nem is olyan sokkal -
Tody56
aktív tag
Végre megvan a 2. doboz CellShock 1000 4-4-4-12 ramcsim.
Gyengébb beállításokon 1,95-2volt körül tudja az 1200at 5-5--5-15-telViszont 500fsb 1200mhz Moderate PL8 5-5-5-12 2,2volton beton stabil.(24/7) 5-5-4-12-höz még pár század volt kell.
2,5volton tudja az 1200mhz-et 4-4-4-12ben, de ez már nyilván nem PL8al, viszont stabilan !!! Ezt még 4gigával nem próbáltam, de 2vel nem volt gond.
Annyi töbletet nem hoz, hogy érdmes legyen erőltetni 24/7-ben, de tudja
Morcos egy cucc ez.Ja és amit már egyszer említettem az beigazolódot.
2ram illetve 4 ram között van egy kis teljesítmény csökkenés. Memolvasás kb 2-300pont környéke, illetve késleltetés 1-1,5ms. Olvasás és másolás elhanyagolható. -
Attila75
tag
Sziasztok!
Melyik hangkártya jobb, amit az alaplaphoz adnak, vagy egy eredeti Creative X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer?
Nem tudom, hogy melyiket használjam a laphoz, kérlek segítsetek....
Köszi
-
szacsee
nagyúr
Szerencsére 550-en stabil, 560 viszont már sok neki. Szerintem ahogy fentebb írtad olyan 1,25V MCH kell max stabil FSB-hez, persze a gtl-ekkel bőszen kell babrálni.
Majd kipróbálom magasabb szorzóval is, de most nincs rá időm. -
Rusher
őstag
Köszi csak lusta voltam keresni
Az a lap nem semi azzal a hűtéssel...
Szóval akkor ott v-ban lehet állítani jóaz.....
szacsee Megnézegettem hát van ott is beállítás bőven..
Na az 1.2 már barátibb
Ha van egy stabil FSB-d akkor a CPU órajelhez csak a vcore-t kell pumpálni...próbáld ki
-
keIdor
titán
Mert az 4GHz... most csak a 4GHz min feszre megyek. Máris jobb amúgy -0,02V-al... P5K Premium-ban többet kért, de lesz ez még jobb is... köszi a választ amúgy, kezdek rájönni én is a működésére és a beállításokra (skew)... eddig QX9650 olyan 470FSB-nél ált meg teljesen, ott se kép se hang nem volt, most Prime-olok rajta.
-
Gorneck
legenda
-
rammstein88
csendes tag
Hali, még mindig kapok kék képernyöt ha huzamosabb ideig be van kapcsolva a gép, de nem ugyanaz mint amikor instabil volta gép mert kijön a kép és nem restartol a gép, ez van nagybetűvel hogy DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL ez mien hibát takar, vmelyk hardveremhez rossz lenne a driver esetleg ?azért kérdezek itt mert nem nagyon tudom hol is kéne ien probléma esetén
-
keIdor
titán
Játszott már valaki a Skew-ekkel? Édekelne, hogy ki milyen javulást tapasztalt az Auto-hoz képest.
A QX igencsak érzékeny lehet, nagyon nem találom a megfelelő értékeket... egyelőre 445×9 a cél 1,32V alatt. -
Rusher
őstag
válasz
uszilard #712 üzenetére
Ja létezik olyan Kingmax esetleg az jó választás lehet
Vagy OCZ 1800@CL9 vagy van gyári 2000@CL8/2.1v esetleg azt bár nemtudom arról milyen tapasztalatok van....esetleg Crucial vagy Supertalent, Cellshock ezek be is szerzhetőek utóbbi nehezebben itthon, de van..
Esetleg itt érdeklődj még a tapasztalatokról [link] -
gareet
csendes tag
sziasztok.
jővőhét elején érkezik a Maximus II-m egy E8500 fog belecsücsülni,ramot még nem tudom milyet veszek,ehhez szeretnék egy kis segítséget.
na de a lényeg TUNING-hoz teljesen láma vagyok igazából most szeretnék belekezdeni de csak naon minimális ismeret anyagom van és azok a leírások amiket találtam túlságosan terjedelmes vagy pedig már inkább haladóknak szólnak így nem tudom mennyit tudok felhasználni belőle,tehát egy kis útmutatást kérnék,hogy esetleg hol találok valami rendezettebb,tömörebb leírást.de természetesen egy kis "szájbarágós" oktatásért is nagyon hálás lennék,a géphez amúgy nem vok hülye csak a tuning terén nincsenek tapasztalataim.
tisztelettel gareet -
uszilard
tag
Rampage Formula at ajánlották már nekem és jónak tűnik(remélem hogy nem jár úgy mint a 3dfx a hasonló kódnevű chipel
). Fent írtam hogy nem csak a sata a gond, külön kártyával is meg tudnám oldani azt hanem valamiért nem szereti a 7950gx2-őt. 2 éve vettem ezt a lapot meg és tényleg hülye voltam mert csak rápillantottam hogy van raid és vettem is.
Mondjuk a 865 ös lapokon volt normális raid és nem is gondoltam hogy ezen nincs.
Memóriát milyet ajánlasz? Állítólag van egy 1600-as Kingmax sorozat amin olyan chipek vannak hogy lehet elballagnak 1800-2ghz en is -
Rusher
őstag
Grat. szép
Az MCH feszt nem tudod csökkenteni? Nekem soknak tűnik az 1.34v próbáld az NB GTL-t finomhangolni hátha....amúgy, hogy néz ki a Gigabyte lapokban a GTL opció? Mit lehet állítani v/% vagymi? Nincsenek valahol bios screenek?
uszilard Tehát akkor lapot szeretnél cserélni...egyébként ha körültekintőbben vásároltál volna nem ért volna meglepetés pl. a raid-el kapcsolatban, de a topikban nem is érdeklődtél ezzel kapcsolatban? Amúgy meg gond nélkül lehet kapni eSATA-»SATA kábelt is tehát megoldható lett volna...jó nem mondom, hogy ez így jó dehát ez van...na mind1...ha jó lapot akarsz DDR3 és tuning+egyéb extrák akkor X48(ICH9R tehát ez csípőből...) Rampage Formula vagy P5E3 Premium...
-
uszilard
tag
Ha valamelyőtök vette volna a fáradságot és végigolvasta volna akkor látta volna hogy szertnék egy másik lapot e helyett és abban szerettem volna segítséget kérni tőletek...
Először az "Azonnali alaplapos kérédsek órája" nevű topicban próbálkoztam, de ott nem tudtak okosat mondani. Ennyi
965 ös lap nem p45 ös.
Most egy dd3-as tuning lapot szeretnék p45 vagy x48 chipsettel 50e ft körül.
Leírtam mik voltak a problémáim a régivel és hogy ezeket az újal nem akarom átélni újra.
Sajnálom ha megbántottalak benneteket de ha legépel az ember 2 topicba két oldalt és semmi válasz nem érkezik talán érthető ha ideges kicsit. Mégegyszer sajnálom.
-
Rusher
őstag
Na jó lesz az
Sztem a VTT-nek adjál egy picit 1.13-1.15v körül és úgy próbáld meg sztem lehet itt már amiatt hibázik az 1.1v kevés neki....nálam az 550FSB-hz 1.12v kell....az MCH-nak már ne adj többet esetleg kevesebbel próbáltad vagy nem tudod csökkenteni?
VTT-t hogy tudom meglesni? Mármint, hogy mennyin megy vagy mire gondolsz? ET6-nál CPU Termination(gondolom). Sztem ha 1 órát megy a blend akkor már jónak mondható én nem szeretem órákig futtatni, mert nem látom értelmét és általában ami 1 óráig lefut nálam azon használható utána a gép, de ha tutibiztosra akarsz menni akkor 2 óra (meg persze ha van türelmed hozzá)mod.: a DRAM-nak biztos elég a 2.08v?
-
ImI87
őstag
hali !
na pár napig nem voltam, mert a gépem pihent.
most szereztem kétfajta ramot is:crucial ballistix 2*2 800
micron (d9gmh) 4*1 1066megnézem ezekkel mire képes a lap, remélem mostmár beválik valamelyik, mert csak a ram a gyenge pontja konfignak.
tom_tol: köszi az infókat a ramokkal kapcsolatban, sajna eddig meg sem tudtam közelíteni az eredményeket. majd jelentkezem mire jutottam
eagle six out
-
szacsee
nagyúr
Na nálam ne gyertek ezzel a nem ebbe a topikba való szöveggel, mert elfenekellek benneteket.
Tuning + P45-ről lenne szó.
Szakikhoz lenne egy kérdésem itt..
Fontos lenne.
Ja és kalandolok kíméljenek.. -
rammstein88
csendes tag
-
Donnie
őstag
válasz
uszilard #701 üzenetére
Csodálkozol, hogy nem válaszolnak?
Mi köze ennek a Maxiumus II Formulához? Még a P45-hez sincsen köze...
Talán próbáld itt:
Asus P5B alaplapok -
virkir
veterán
válasz
uszilard #698 üzenetére
Azt nem írták oda hogy csak esatan tudja a raidet pedig a 965 elvileg chipsetből kéne hogy tudja.
Mi lenne ha először a gyártó oldalán olvasgatnál és a saját topikjában akkor nem égetnéd magad.
Support SATA RAID 0, 1 and JBOD (by 1x External SATA & 1x Internal SATA)
A Storage cellában van ha még nem vetted volna észre, szerintem világosan leírták az meg a te bajod ha ne figyeltél arra amit vettél.
Ez a topik meg nem fos csak nincs semmi köze a te lapodhoz ha nem vetted volna észre.
Ha meg arra lennél kíváncsi, hogy milyen ez az alaplap akkor vennéd a fáradtságot és átnéznéd az eddigi hozzászólásokat.
Rögtön rájöhettél volna ez nem az a lap ami neked kell.
Ez a tuningról szól nem a 2 írón egyszerre írásról, aminek szvsz semmi értelme hacsak nem iparszerűen másol valaki. -
uszilard
tag
Ez is sajna egy elég fos topic
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GTA VI
- Trollok komolyan
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest