- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
... és ha valakinek nem kell a legerősebb?
Ár/értékben most szar az Intel. (E8000-i7 975 között)
Te se használod ki, írtad is ha jól emlékszem annó Bloomfield topicba. Azért van neked is, mert szereted a géped, de nem azért, mert teljesen kihasználod...
AMD-nél már X4-et kapok E8500-E8600 ársávjában, csúcs X4-est Q9550 áráért. Az i7 meg elismerem, hogy a leggyorsabb, de ennyi pénzért nekem nem kell.
1-2 éve még biztosan én is fejest ugrottam volna az i7-be már megjelenéskor, viszont engem már annyira nem érdekel ez az egész... legyen mindig egy olyan gépem, amin a mai játékok maxon elfutnak szarrá élsimítva és én már boldog is vagyok. Nem érdekelnek a MHz-ek, meg a benchmarkok... játékoknál a VGA a lényeg, meg legyen mellette egy erős proci (X3-X4,Q9000,E8000) és már menni is fog maxon. Nekem már csak ez számít.De más a célközönsége is a két platformnak, az AMD inkább "casual" azaz ők a kicsit nyomják olcsón és sokat eladnak, ez hozza a bevétel 90%-át is. Az emberek többségének elég, nekem is.
Az i7 azoknak szól, akik nem sajnálják a pénzt a gépre, és gyakran váltogatnak. Ez bevételt is alig hoz, panaszkodik is miatta Intel, hogy kevesen veszik. Én ebből a csoportból léptem ki, végleg, mert anyagilag egy WC, ami szív, mint egy nagy 2000W-os porszívó...meg mint írtam nem is érdekelnek már a számok, meg tesztelgetni se szeretek már. Több óra Prime előtt senki se szeret ülni. -
Márk
senior tag
Csákó!
A BIOS helyreállítást mindig megvártam, ki is írta mindig a végén, hogy Done, majd szépen újraindította magát és utána már jól betöltötte a rendszert. Csupán az volt a gáz hogy ezt eljátszotta minden nap legalább egyszer.
Mégegyszer szeretném leszögezni hogy mivel zsír új rendszerről van szó, a BIOS-ban csak a számomra lényegtelen integrált cuccokat (pl.RAID funkció, FireWire, eSATA) tiltottam le, tuningról szó sem volt. Hogyha ez a Gigabyte-nak "nagyon elpiszkálás"-nak számít, akkor no comment.
Egyébként is, ezt az "elpiszkálást" már megcsináltam az első bekapcsoláskor, és utána jó volt 3 napig. A 4. nap reggelén a bekapcsoláskor kezdte ezt a Main BIOS Checksum Error-os dolgot. Közvetlen előtte nem változtattam a BIOS-ban semmit, nem is léptem bele, csupán este lekapcsoltam a gépet és kész.
Üdv.: Márk
U.I.: Egyébként nem is értem, hogy egyesek miért akarják az én nyakamba varrni a lap halálát, miért nem tudják elfogadni, hogy én kifogtam EGYhibás Giga lapot. Biztosan van más 100 felhasználó, akinek ez a lap hibátlanul működik. Nekem nem jött be. Eddig 6 alaplapom volt a Maximus II Formula-val együtt (valamiért mind Asus), egyet sem öltem meg saját hibámból(de igen, ugyanis az A7V266-E az megdöglött sajnos 11 hónaposan és 29 naposan mert felrobbant a tápegységem, itt egyértelmű az én felelősségem mert szar tápegységet vettem). Még mielőtt valaki ráfogná a Gigára is, hogy a rossz tápegység miatt döglött meg a BIOS-a, úgy azt tájékoztatnám, hogy egy 9 hónapos Chieftec Smart-Power 650W-os táp hajtotta meg(GPS-650AB A), melyet most is nagy megelégedésemre használok az M2N-E-s gépemben. Ennyi.
-
tom_tol
addikt
nem azért mert jobban megy a cpu, de nekem nem mindegy hogy idle 1,32v vagy 1,28v-t kap a proci azonos órajelen
450 fsb-n használom 3d markot csináltam 500 fsb-n de nem mondhatnám hogy fsb bajnok lenne, stabilizálni 24/7 re az 500-at csak igen magas feszekkel tudnám de ezt kivételesennem erőltetem
-
tom_tol
addikt
egyrészt a DS4-ben zavaróan magas vdrop miatt ami a gyakorlatban azt jelenti hogy idle 1,3v felett kell a 3,8 Ghz-hez ha stabil gépet akarok, másrészt a kicsi különbség miszerint ebben külön állitható a term. voltage reference mind a két pár magnál ami enyém yorknál szükségesnek tünik mert nem jó az egyforma beállitás a core 0-1 ill. a core 3-4-re
egyébként ezért nem az X48-DQ6-ban van mert annak a bios beállitási lehetőségei = a 0-val
és magától meg nem ad megfelelő értékeket, kár mert különben jó alaplap -
tom_tol
addikt
0,005v-t
más
az valszeg előfordulhat hogy vannak lapok amik nem egészen az elvárások szerint működnek
attól hogy ez R.O.G. lap még van vele gond
régebben irtam milyen gondjaim vannak a ramok használatával, nem ismétlem magam
nem jól működnek és ez zavaró. de tény hogy csak tuning alatt, ami viszont nem alap a garanciára (sajnos)
és ami még sajnálatos, utoljára a P5K-E volt az az asus lap ami jól működött, azóta csak gondjaim vannak asusékkal (P5E WS PRO, P5Q PRO, és most ez)
lehet maximalista vagyok de elvárom egy laptól hogy rendesen működjön, rog laptól még azt is hogy ezt tuningolva tegye -
Donnie
őstag
Úgy néz ki sajnos fsb wall-om van 460 körül. 3.8-at sehogyan sem tudtam eddig stabilizálni, 450-hez elég az 1,15-ös vtt, de 475-höz minimum 1,25-1,28 kell hogy egyáltalán bootoljak. gtl-ekkel is rengeteget játszottam. Hétvégén kevesebb időm volt sajnos próbálkozni, másik biost is majd kipróbálok (most 0802). Prime kiakad egy idő után. Egyenlőre 3,6, mem 1081, pl 8-nál maradtam, ez több mint 11 órán át blend stabil volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest