- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester #2296 üzenetére
az látszik hogy giga csak a modell nem
q95 + 4Gb ram + 500 fsb miatt -
-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester #2276 üzenetére
hali
ez milyen lap? -
Rusher
őstag
válasz
DownLand #2292 üzenetére
Elég egyszerűnek néz ki egyébként a probléma...a ramjaid valószinüleg nem bírnak elindulni a default 1.8v-al, egyik ram be, bekapcsolod állítsd a ramfeszt 2.0v-ra, save, kikapcs, be a másik ramot és 99%, hogy megoldódik a problémád...
bzs73 Én használom amióta megvan...jól néz ki, esetleges problémáknál (pl. nem indul a gép) kiírja, hogy hol akad el, a hőmérsékleteket és a feszeket tudja monitorozni talán pontosabb mint pl. egy szoftver.....jó sztem
-
bzs73
őstag
Ezt az lcd poster-t használjátok?én még ki se próbáltam.Miket tud az kiírni ,és érdemes-e használni?
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2281 üzenetére
Hát nem az biztos.Nem nagyon szoktam inni és kivagyok nagyon.
-
-
bzs73
őstag
Ajaj.Most meg beteg vagyok nagyon.
-
bzs73
őstag
Húúúúúúúúúúúúúú nagy buli vlt ma.Nagyon benomtam.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2276 üzenetére
Ok köszi.
Na jól megy már látom a Q9550.A ramok meg szuperek az biztos.
Én a g.skill ramokkal megvagyok elégedve nagyon és így hogy leszedtem a hűtőbordát ugyanúgy éppen hogy langyos.Na nézem az F1-et de néha azért ide pillantok nem -e feltolta már plaszy a win7-et. -
Alkohollal szedd le a ragacsot a Chip-ekről mert az elpárolog teljesen ha esetleg ráfolyna a nyákra is, persze csak akkor ha 96% tisztaságút használsz!
jók a hőfokok! nagyon bár látom nagyon lájtos üzemben nyomod a 8400.ed! énis tesztelgettem kicsit! Q9550@8,5*500 Blend! de nemis a procin van a hangsúly (egyébként ment tovább 1,5.óra múlva álitottam le addig nem hibázott) hanem a Ramok feszét nézd (az uj LV OCZ.ramok) 1000.MHz 1:1.ben 1,60.v-al!
és van még egy itt már a pocin a hangsúly Q9550@8,5*500 Blend!
de ezek már a 1200.as Reaper ramok!
-
bzs73
őstag
evrest hőmérsékletek.Tényleg jobb lett a hőfok a ramhűtő borda eltávolítása után.
Alaplap 32-ről 29 lett
nb 42-ről 39 lett.
Lefogott ott a borda sok levegőt,meg nekem elöl van 2db 120mm-es noctua egymáson,amik nyomják a levegőt. -
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2273 üzenetére
Auton vannak a gtl-ek,a skew meg normálon mindkettő.
Na leszedtem a g.skill ramokról én is a hűtőbordát.Teljesen felesleges mert hidegek a ramok így is.Ált 1066-1080mhz-n használom 1.80-1.81v-on,és viszont a laphő javult 2-3 fokot és az nb is hűvösebb lett ,mert nem fogja le a magas borda a levegőáramlatot.Sokkal jobb így.Vigyáztam azért mert megvolt ragasztva rendesen de hajszárítóval melegítettem kicsit és lejött gond nélkül.
Még annyit kérdeznék hogy ami kis ragacs maradt a ramokon azt leszedjem?Vagy mivel.van itthon seb benzin,meg aceton is,alkohol is.
Na megint alakítottam egy kicsit ezzel hogylevettem a ramokról a hűtőt mert jobb lett a lap hő is meg az nb is.Jó nap ez a mai is.Forma 1 is lesz és hátha plaszy-nak is összejön valami.Most szedi a win7-et.Hátha a vista a ludas. -
-
plaszy
őstag
Köszi a kitartó helpet. Ma vagyok, úgyhogy majd lövünk valami beállítást. Én sem adom el, hisz amíg DDR2-n maradok addig úgyis ez a legjobb lap. Nah, tuningra fel.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2267 üzenetére
Na igen én már biztos maradok a lapnál-+0.01-ért nem megyek valami gyengébb lapra,és hát tényleg szeretem ezt a lapot nagyon.Amugy plaszy is levette a hirdetést és megpróbálok neki segíteni mert tuti valami beálítás a bibi.Már küldtem is neki beállítást és ma megnézi.Addig segítek neki amíg nem jön össze valami norm eredmény mert a prociját ismerem hisz tőlem van és megy az rendesen.Valahogy vissza kell hozni plaszyt mert elhagyta magát kicsit.Na remélem ma fent lessz és birunk segíteni neki valami brutál eredmény érdekébe. -
Na csak sikerült legalább téged rá vennelek hogy ne add el a jókis deszkát! mostmár csak plaszy-t kéne rávennem hogy öis tanulja meg behangolni a lapot!
és hidd el hogy eza legjobb lap ami létezik én teszteltem rengeteg P35.öt is de egyikse közelíti meg ezt a P35.ből meg nálam ami a legjobban teljesített az a P5K Deluxe WiFi/Ap volt amit nemrég adtam el!
-
bzs73
őstag
Na döntöttem és marad a lap.Beletanulok én ebbe és sajnáltam is volna a lapot.Most a cél hogy a vtt-t 1.1v-on tartsam és egész jó kilátások vannak.
8x450@1.040v és vtt-1.1v-on de az nb is 1.14-en.Ez végleges eredmény tovább nem tesztelek 3.6ghz-t.
4ghz@1.136v amin még dolgozok és meglessz az 1.1vtt-n is 1.128v-on.A cél az hogy vtt-n ne emeljek.
Na szóval maradok a topikba és hálistennek megjött az eszem hogy ezt a lapot ne b@sszam el.p35-be biztos tudnák még faragni a proci feszből de ez már hülyeség.Jó ez így,és legalább egy korrekt lapon maradok. -
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2262 üzenetére
Hát most én is nekifeküdtem vagy 2 napja és próbálok mindent mert sajnálnám ezt a lapot.Jelenleg úgy vagyok hogy inkább megtartanám mert nem hiszem hogy jóval többet kibírnák hozni ebből a prociból,p35 lappal se.Kicsit jobban menne biztos de azért a 0.01-0.02-ért max nem érné meg a cserét.
-
-
bzs73
őstag
Na lehet csak maradok a lapnál.Északa neki feküdtem és átnéztem mindent újra és van még itt mit tanulni.Mindenesetre nyomtam most egy 8x450-et és amivel meglepett ez a proci megint hogy elég neki az 1.12vtt 450fsb-hez.
8x450@1.040v-1.12vtt -
plaszy
őstag
válasz
Razermazer #2258 üzenetére
Hali!
Nekem semmi bajom az Intellel.
Nem véletlen váltottam erre AMD-ről. Sokkal erősebb. És az E8xxx széria bőven elég manapság mindenre, ami egy átlag usernek kell.Aki már tényleg tuningfüggő az vessen magára, ha váltani akar most i7-re. Biztos, hogy benne lesz pár 10k Ft.-jába. Mindenesetre nem kell akkor várni 1-2 évet, hisz addigra valóban ki fog mást találni az Intel, és hát ez már egy körforgás. Aki belekerül, nem tud kiszállni.
Viszont a másik oldala, hogy a mostani lap és procik már addigra "elavultak" lesznek. Bagót sem kapunk majd a mostani árukkal szemben.Na indegy. Mindenki döntse el saját maga. Peace.
UI.: Ez az üzi nem neked szólt, csak folytatólagosan írtam.
-
Razermazer
őstag
sziasztok
Nah úgy látom, hogy én maradok itt a legtovább majd, mert én le nem cserélem az tuti jó pár évig, ide vagy oda x58 corei7 vagy corei5. Dehát kell az intelnek a pénz, és úgy látom hogy van is aki vásárol. Nem akartalak megsérteni elvvel benneteket, meg senkit sem, de Keldor papa már rájött erre, meg én is befejeztem Intellel a szélmalomharcot, meg a pénztárca harcot. Kiváló gyártó, innovációban első csak pénzéhes, nem igaz hogy nem lehetett volna megoldani már a p45-s chipsettel, nah adj uram az x48-al azt amit most az x58-al csináltak. Meg foglalatcsere nehogy már jó legyen a core széria az új lapokba, persze az is igaz, hogy itt már az új procikba integráltak sok mindent, amit a lapokról száműztek, tehát egy teljesen más platform nagy ugrás. De kérem szépen akkor ne sírjanak, hogy nem fogy, persze hogy nem fogy, mindenki core procikat vásárolt be, és a hozzá való lapokat. Ilyen áron amin most adják az új jövevényeket nem is fog sokáig, amire meg beindul megint előállnak egy új platformmal
. Amd meg szépen lassan felzárkózik, és a kommersz piacon leallázza az intelt, persze a procijai nem olyan jók mint az intelé, de egy átlag usernek mindenre elég. És lehet őket is nyúzni ugyanúgy.
Szóval nem nagyon értelek benneteket, mivel jó fejek vagytok nagyon sok jó infót megosztottatok abból tanultam én is, bios beállítás stb. Dehát ha így érzitek, akkor sok sikert az új laphoz, tuninghoz, használathoz. -
bzs73
őstag
Na csak fent van az apróba az enyém is.wolf után ugy is ram ill lapváltás lesz x58-ra,de addig a jó kis wolf proci alá jobb lesz egy p35 deszka.
-
bzs73
őstag
Háát még nem 100% csak keményen fontolóra veszem mert most neki feküdtem a lapnak rendesen és próbálom még a beállításokat.Nem szivesen válnék meg tőle mert szeretem ezt a lapot és a 1307 bios ujabb eredményeket hozott.Na hátha egyre jobb lesz,nem mintha eddig nem lett volna jó csak én a maxot kiakarom ebből az állat prociból hozni.Arra meg elvileg a p35 a legalkalmasabb,de most 0.01-0.02 -ért nem fogok cserélni ha összejönnek az eredmények.1.2v-on már csak 20mhz hiányzik a 4.3ghz-hez hogy stabil legyen.
-
bzs73
őstag
Na eladom én is a lapot,bár én megvagyok elégedve vele de csak visszaállok p35 lapra.Wolf procinak az a legjobb és abba megy a legjobban.
-
Hát igen én nem cserélgetek 2.havonta procit! (a GAMER Gépembe a másikba igen
) eddig elég volt még a HD4870.hez is, de ahogy megvettem a HD4890 Toxic karimat ahoz már kevés volt a 3600-3800.MHz ezért cseréltem le egy Q9550.re egyébként még mindég az lenne, de sajna a Toxic-ot már nem bírta kihajtani 3800. on sem!
de annyira jó proci eza Q6600.os hogy inkább az E8500.ömet adtam el és Q6600 meg ment ide a netezős gépbe! most ilyen lájtos 3200.on (7*470.) en pöfékel itt!
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2248 üzenetére
Jó sokáig bírja a procid.Na így már kiszolgált akkor rendesen.Nekem még 3-4 hónapnál nem húzta tovább egy proci se,pedig jófajta procik voltak nálam.Na de ezt most megbecsülöm
remélem mert ennél nem sűrűn találok jobbat.Persze biztos van,nem is 1-2, csak kevés az esély rá hogy megszerzzem.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2247 üzenetére
ok.Köszi.
-
válasz
JONAS77 #2232 üzenetére
énis 2007.ben vettem a Q6600.osomat és G0
ugyan úgy megy a B3.as is annyiból szerencsétlenebb hogy jobban melegszik de 3400-3500.at azis megy lazán! a MaximusII.ben! viszont a ZALMAN CNPS9700 NT hűtő nem a legjobbak közé tartozik! bár max fordulaton elég jól hűt viszont elviselhetetlen a hangja!
-
van 2.megoldás is a venti szabályzásra!
1. az OPT. fanok érzékelő helyeire szerzel érzékelő szenzorokat és akkor azok melegedésének függvényében lesznek szabályozva a ventik!
2. vagy pedig a prociventit lecseréled PST (Patented PWM Sharing Technology) támogató ventire és össze lehet fűzni így akár 3-4-5.ventit is ami a proci ventivel együtt kerülnek szabályzásra! de tudom hogy az uj Enermax hűtőt nemigazán akarnád lecserélni akkor azt is meglehet oldani PST. támogatásra ha van egy kis jártasságod forrasztgatásban és van egy kis kéz ügyességed! alább egy képpel mutatom miről beszélek! nelegyen sötét mint a vakablak!
bővebb infó MSN.en már úgyis felvettük 1.mást! csak nemigen látlak fenn rajta!
-
bzs73
őstag
Na és még én nem tudtam megállapodni?
Más.Kérdeznék most én is mindenkitől.
Van nekem 2 noctua ventim amik 1200rpm-esek de én ugye ellenállással leszabályzom 700 rpm-re.Na most a lapon van ugye 3 opt fan csati amin elvileg lehet szabályozni a sebességet?Azt szeretném hogy idle 700 körül menne mint eddig és ha terhelés van akkor pedig had menjen 1200 körül mert olyankor a cpu-n is felkaocsol a venti ami pwm-es 500-600-ról 1200-re.Meglehet ezt oldani.?Hogy szabályozza a lap ezeket a ventiket.3 pines ventik ugye.Annyira még nem néztem utána de hátha valaki már benne van és nem kell kisérletezgetnem. -
plaszy
őstag
Csak a procit persze, de eddig ugye kezdtem AMD-vel novemberben, aztán lett decemberben a P5Q, majd februárban jött a P5Q Pro, és most májusban meg a Maximus II Formula, tehát ezeddig igencsak sűrűn kentem...
Jah, és persze a procik is változtak...Phenom 9500-as...E8500...jelenleg meg a tőled való E8400... -
plaszy
őstag
Üdv. Keldor papa!
NB-re nincs hűtő kimondottan, bár a Geminii a 2 db 12 cm-essel nyomja lefelé a meleget sajna.
Pasztát én sima mezei fehéret használok, kb. havonta átkenem.
Házam az egy Gigabyte GZ-X5, ahogy az adataimnál is írva vagyon.
(Elől 1x12 cm-es fújja befelé, aztán jön a Geminii 2x12 cm-essel lefelé a lapra, majd 1x12 cm-es fújja ki a meleget. Minden ventim állandóan 900-as fordulaton megy, de ha akarom akkor az előlapi panelről fel tudom tolni 1500-ig, de akkor már hangos lenne.)
Hozzá tartozik, hogy nagyon sz@r helyen van a gépházam. Egy számítógép asztal bal alsó sarkában közvetlenül a szoba sarkában. Tehát mögötte is fal van, és mellette is fal van. Szóval a kifújt meleg levegőt ott hagyja a sarokban. De sajnos csak ide tudom tenni a szobámban, hogy mindennek meglegyen az áramellátása is.UI.: Üdv. néked is bzs73!
Látom már procihűtő-teszter is leszel... -
bzs73
őstag
Nb-re nincs venti állítva.
Igen újra lett pasztázva mx2-vel nem 1-2 hónapja.
A házam pedig Cooler Master Centurion 590 és van szellőzés rendesen de a leggyorsabb venti is max 950 körül forog néha de inkább alatta.A többi venti pedig 4-5 db noctua 700rpm körül tekernek ,a procihűtőn 12 PWM van ami 500-1200rpm között pörög,8-14db-en .Hiába na én csendmániás vagyok és így szeretem hogy csendbe van a gép.Jó ez így mert ezekbe a nagy melegekbe is elég jó hőfokok vannak mikor meg 20 fok körül van a hő a szobába meg nagyon hűvös minden.Ez majdnem 1 óra blend és semmi melegedés. -
bzs73
őstag
igaz.igaz. de azért nem +5mhz -ról van szó.Én szeretem a tuningot meg tesztelni de akit ez nem érdekel annak felesleges ilyen lap az biztos.Átlag felhasználásra sok a lap,a 9x400 meg elég mindenre,de azért van olyan is aki megteheti és csak minőséget akar venni és no tuning.Ilyen is van.
-
keIdor
titán
Érdekes nekem még mindig +10°C az NB és az SB, pedig MX-2-vel van pasztázva igaz lassan 1 éve pasztáztam már át.
Mondjuk nekem már nagyon tele a házam, szar a szellőzése, mert tele van vinyóval, meg amúgy is kicsi az egész. (AeroCool AeroEngine II)
Majd váltok nemsokára 40k környékén valamire, szerintem valamelyik TT Armor lesz.Kérdés mindenkihez:
-van venti állítva az NB-re?
-újra lett pasztázva, ha igen mivel, mikor?
-milyen a házatok típusa, szellőzése? -
keIdor
titán
Én meg azt mondom, hogy vegye az olcsóbbat, mert egyikkel se jár rosszul! Bár ha már olcsó és jó, akkor én Gigabyte P45-UD3P-t vennék... sőt hülye vagyok, mert AMD-t vennék.
Azért ne feledjétek már, hogy átlag embernek mire nem elég 400FSB 9-es szorzónál? Csak a mi farkunk áll fel +5MHz FSB-nél...
(#2226) AirBooms: Meg ott a CF is ugye...
-
bzs73
őstag
Üdv plaszy.Na én meg rányomtam egy szenzort a lapra és kitettem a ház oldalára felülre így az a szobahőt mutatja.Az everestbe is átírtam a hun nyelvbe,így most már látszik a szobahő mindíg.A falra is felesleges mostmár a hőmérő.
A hők is jobbak azért nálam is most már mert nem 28-29 fok van mint tegnap,igaz 3ghz-n nyomom,0.928v-on.
everest hőm. -
bzs73
őstag
Kinek milyen meleg a lap ezekbe a melegekbe?Főleg lap+sb+nb+pwm everest hők.
everest hőmérsékletek.Ez terhelés nélkül de mondjuk nem sokat emelkedik terhelésnél se.
Azért norm időbe terheléssel meg ilyen volt és van külömség rendesen,de szerintem nem vészes a mostani sem.Eddigi leghűvösebb lapom,mert most tényleg meleg van a szobába is és áll a levegő.Na a lényeg hogy jó ez a lap és a nagy melegbe is megállja a helyét szerintem. -
menalcas
őstag
válasz
menalcas #2231 üzenetére
Kicsit módositom előző kérdésem nem feltétlen kell E8400el elért sebesség, lehet bármilyen E8*** tipus, de a kérdés maradt mi volt az eddig elért maximum fsb stabílan 24/7-ben ebben a lapban, jöhet egyből hozzá bios verzió, fsb és szorzó feszek, beállitások stb...
A vlaszokat előre is köszönöm -
JONAS77
aktív tag
válasz
DroiDMester #2227 üzenetére
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de köszi a tanácsod! Akkor lehet, hogy a Maximust választom én is! Ja, hozzá kell tennem azt is, hogy a procim Q6600-os, de B3-as. Ez mennyire tuningolható ebben a lapban? Tudom már sok véleményt olvastam erről a tipusról, és csak mellőzi mindenki ezt a tipust, mármint a B3-at, de sajnos én elég korán vettem meg a procit, még 2007-ben és nem tudtam, hog van G0-ás is. Hát igy jártam, de ez sem egy rosszul tuningolható tipus, szerintem 3200MHz-et is betudnám lőni ezzel a Maximussal, nem-de? Még annyit a végére, hogy levegővel hűtök, ZALMAN CNPS9700 NT.
-
menalcas
őstag
Hi all!
Érdekelne ki mekkora max fsb-t tudott elérni E8400-al 24/7 ben -
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2229 üzenetére
Én nem is azt mondtam hogy nem megy a q6600 benne jól,hanem azt hogy ha hosszú távra tervez 4 magos procikkal nem biztos hogy a Rampage jó választás,és én inkább maximus II melett döntenék.
-
igen olvastam csak leírtam énis mivel nekem meg nem csak egyik vagy másik lap van hanem minda2.lapból van! és tudom hasonlítani egymáshoz ugyan azzal a procival tesztelve!
u.i. de azért az nem igaz hogy nem megy 450.FSB.t a Rampage nekem a York elött 8*480.on volt használva benne a Q6600.os majd 2.éven keresztül!
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #2227 üzenetére
Én már ehez nem szólok semmit,mert nadjából ugyenezeket elmondtam már pár hozzáértő ember tapasztalata alapján,ezt erősítetted meg te is.
-
válasz
JONAS77 #2213 üzenetére
Hali!
Nekem van minda 2.lapom! próbáltam Q6600.al (Kentsfield) volt már benne Q9550 (York) és E8500 (wolf) is tuningra jobb a MaximusII.es! memória kezelés azonos nagyon minimális a 2.lap között maximusII nehezebb belőli viszont többet kilehet sajtolni vele Rampage.ba a Q6600 nak 3825.volt a vége MaximusII.ben meg 4050.nél! a Rampage-ben nem tudtam belőni a Q9550.esem csak 3600.körül stabilra a MaximusII.ben meg meg 4.Giga felett is! szóval én tudom mihez viszonyítani őket mert van mind a 2.lapból nekem!
1.szónak 100.a vége én a MaximusII.re szavazok! mindegyik proci jobban megy benne kisebb feszekkel és többet is!
-
AirBooms
addikt
-
for3l
senior tag
oké, de olvashatod, hogy mit irt AirBooms, és sztem ő sem ir hülyeségeket (vagy valótlanokat). mindenesetre jól elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől, mivel nem york + extreme-ről van szó, hanem kentsfield + formula-ról
(ami nem ugyanaz).
"...végül is a Q6600 biztos tudni fogja a 3.6ghz-t abba a lapba ez nem kérdés..." ezt jól megmondtad látatlanba, de gondolom úgy érted, hogy nem a lap lesz a korlátozó tényező..
uccsó off részemről.
-
bzs73
őstag
subaru-t gondolom ismered névről.Igen ott van a toplistákon nitróval,szárazjéggel meg ilyenekkel nyomja és a legjobb procikat teszteli meg tuningolja.Egy hozzászólás tőle.
link és utána valamelyik fórumba el is mondta ő is hogy sajna ezzel a drága asus lappal egy Qxxxx procival se tudja stabilan nyomni a 450 fsb-t se.De mondom BMW is most árulja mert 425 fsb felett nem stabil neki és hát elég brutál procit vett tőlem ami nem átlag 4 magos.Na mindeggy nekem ezeknek az embereknek a szava ér valamit mert ismerem őket és igen vágják a tuningot,és ha ők azt mondják hogy nem megy én elhiszem nekik.Ezzel be is fejeztem ezt a témát és végül is a Q6600 biztos tudni fogja a 3.6ghz-t abba a lapba ez nem kérdés,csak én úgy gondolom ha most 4 magon van akkor később ha nagyobb 4 magosra vált majd és a lapot hosszú távra tervezi nem biztos hogy jól fog járni RE lappal.
Márpedig ilyen lapot hosszútávra vesznek ált az emberek. -
for3l
senior tag
azt nem tudom, hogy a 4 magosak hogy mennek x48-ban, de nálam (mezei x48 + ddr2) igy megy a lap, szóval elég kérdésesnek tartom, hogy a rampage extreme megáll quad-dal 430-nál. (tudom, ez csak egy c2d)
különben visszatérve az eredeti alanyhoz: a q6600-nak 9-es szorzója van, szóval egy 400-as fsb is elég lenne a 3,6ghz-hez, amitől meg nem minden kentsfield megy többet léggel hűthető feszen (ellenben a yorkfieldekkel), sőt, egyre ritkább a jó darab.
-
JONAS77
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásaitokat, véleményelemzés és böngészés lesz mától fogva, de nekem is a RAMPAGE volt a szimpatikusabb!? No mindegy, alszunk még rá
-
AirBooms
addikt
Mondjuk ez nem Rampage Extreme topik, de mindegy...
Az RE-nek (ME-nek) nagyon jó a ramkezelése, és nagyon stabil lap. Az meg nem igaz, hogy megáll az FSB 420-430-nál. Volt nálam olyan York, amivel ment 475x8-on, más procival az 500-as FSB-t is vitte. -
for3l
senior tag
no offense, de azért sztem túlzás azt állitani, hogy mindenféle procit hajtottál benne, ha "csak" wolftól yorkig terjed ez az intervallum... (ugyanaz a gyártástechnológia, gyakorlatilag a york az 2db egybe tokozott wolfdale; ezzel nem azt állitom, hogy ugyanúgy megy a tuning, félre ne értsd).
és, ahogy elnézem, emberünknek kentsfield procija van, amiről azt olvastam (itt ph!-n), hogy elég kinszenvedés tuningolni p45-ös lapban. szóval én - ha ez a két lap közül kell választani - a rampage-re voksolok.
-
bzs73
őstag
válasz
JONAS77 #2213 üzenetére
Hát én is maximus II formula lapot mondok.Én sok lapot kipróbáltam már és nem véletlen ragadtam le ennél a lapnál.Procit is hajtottam benne mindenfélét a Wolftól a york-ig és mind jól ment benne.Amíg ddr2 ramom lesz maradok ennél a lapnál,és még egy ideig szerintem felesleges a ddr3.
-
bzs73
őstag
Na ez nem tőlem de hogy ezt a jó lapot futassam bár nem szorul rá.
670fsb -
bzs73
őstag
A moddolt bios itt található sok hasznos dologgal és beállításokkal.Lehet tanulni belőle.Aki nem érti googleba beírod a linket és fordítás és megérted.
Csak saját felelőségre,bár én p5q pro lapon is és p5q-e lapon is mbiosokat használtam és semmi gondom nem volt soha,és mindíg jobban mentek. -
bzs73
őstag
Na született egy ilyen is de többet nem kap mert gyilkos ez a meleg.4.3ghz-t menni kéne 1.2v-on de esélyem sincs rá.
1.200v -
bzs73
őstag
Na egy maximus II eredmény ebbe a nagy melegbe.Megy ez még lentebb is majd ha hűvösebb lessz.
4ghz@1.128v
3ghz@0.920v -
Razermazer
őstag
Szerintem valami vízér, vagy elektromágneses hartman zóna felett van a géped, tudom most hülyének néztek, de volt már rá példa hogy az ismerősnél vígan szaladt, a masina ugyanavval a beállításokkal, az illetőnél aki használta annál nem. Persze lehet a hülye bios is sajnos asusnál ez alapbetegség(de ha másnál meg tökjó megy
). Meg még kitudja mi a számítástechnikánál minden lehet. Szerintem egy próbát megér
, áttenni máshová ha van rá lehetőség.
-
plaszy
őstag
válasz
Razermazer #2201 üzenetére
Üdv. a klubban!
Bár lehet, hogy jövő héten az én lapomat már az apróban lelhetitek meg.
Kezd teljesen kiakasztani.
Egyszerűen nem megy 9x400-nál jobban Blend stabilan.Droid adott pár beállítási lehetőséget, de úgy sem megy.
Próbáltam pár belinkelt adatokkal is hasonló beállításokat, de semmi.
A Blend 3.-4. tesztjénél mindig megáll valamelyik mag.Most már pedig tuti, hogy sem proci, sem pedig ram hiba nem lehet, mert mindkettő megy másnál szépen.
(Proci vígan ment bzs73 kollégánál. Ramok meg vatta újak Ősembertől, tesztek szerint mennek 1160MHz-ig.)Azt hiszem, hogy nincs elég türelmem hozzá, vagy nemtom.
(Lehet, hogy elküldöm BMW-nek, vagy subaruwrc-nek a lap+proci+ram kombót, hogy tesztelje le ő, mert nem igaz, hogy nem lehet vele valamit kezdeni.)
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Én is beléptem a klubba evvel a gyönyörűséggel, és ez volt az utolsó hogy intelt vettem. Ahogy Keldor papa mondta ez egy porszívó, és az intel nem felhasználóbarát. Evvel a lappal és a quad procival elleszek vagy pár évig aztán irány az Amd. Eredményeket majd közlök azért, mert nekem is olyan ramjaim vannak mint Plaszynak kiváncsi vagyok mennyin mennek még
1100-on felül. De megvárom míg kicsit hidegebb lesz, mert igaz hogy a gép bírja de én nem
jah igen és nagyon jó áron 50-en alatt jutottam hozzá remekkkkk
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GTA VI
- Trollok komolyan
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest