- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusher
őstag
Sztem is az egyik ha nem a legjobb ventilátorokat gyártó cég...általában az LNA adapterrel már úgy működik, hogy se motorhang se szélzaj (csak nagyon pici szélzaj kb. 10 cm-ről). Nekem a procihűtőmben is az van egy 9cm-es. Nekem nincs bajom a színével sztem jól néz ki
Joachim21 arra hogy raktok külön ventillátort, hogy a ramot, meg a bordákat hűtsétek??? egyszerű rárakod állítva a videókártyára és kész is...
-
ImI87
őstag
válasz
Joachim21 #1497 üzenetére
Akkor olvasd ár párszor, nem olyan bonyolult......
A lényeg az, hogy a gyári paszta nagyon szar, és sok esetben szinte nincs is a chip-ek alatt. És a bordák nincsenek rendesen leszorítva. Ez v.kinél jobban előjön, v.kinél kevésbé. Ha nálad is túl magasak az NB és SB hőfokok (pl 55-60 fok vagy felette), akkor mindenképpen érdemes átpasztázni.
Ha ez meg van csinálva normálisan, akkor elég jól működik a robosztus hűtőszerkezet. Venti már csak komolyabb tuninghoz szükséges (ahol minden "sok" feszt kap), illetve speciális körülmények miatt. (pl nagy procihűtő, ami eltakarja teljesen az NB-t, vagy pl egy izzó VGA, ami szintén befűt a lapnak is.)
Memóriáknál ugyanez a szitu, ha jobban meg vannak tépve sok fesszel, é(s pláne ha négyen "szoroskodnak"), akkor nem árt azokat is aktívan hűteni.
Remélem érthető voltam.
Egyébként érdemes úgy kialakítani az egész ház hűtését, hogy szinte minden lényeges helyre jusson friss levegő, és legyen megfelelő légáramlat, ami el is tudja szállítani onnan a meleget. (Tehát nem eszetlenül telepakolni mindent ventivel, mert úgy csak káosz lesz.......)
-
Rusher
őstag
Sztem nálad rendben vannak a hőfokok nem sok az....nálam a 4GB ram mellett nem kell ekkora fesz 1.14v-al elmegy és így vannak az alacsony hőfokok. Igazából inkább a memóriáknak szántam azt a ventit, de úgy van beállítva, hogy fúj a bordára is egy kicsit....nekem is fontos a csend ez a 8-as Noctua venti leszabályozva hangtalan mintha ott sem lenne.....ezért van ott (érted)
Balika911 Amikor vettem a lapot egyből leszedtem és átpasztáztam meg jól meghúztam a csavarokat elég jól sikerült, mert még a nyári nagy melegben is max 50-51C-ig ment fel terhelés alatt. Nálam is ilyen csontra beszáradt szürke valami volt rajta alig bírtam levakarni róla az SB-n pl. szinte alig volt valami...inkább úgy mondom, hogy gyak. nem volt. Én Noctua pasztát használok nálam az bizonyított
-
törölt tag
Szürke színű. Viszont ettől függetlenül azt hiszem, itt lesz a kutya elásva!
Nem mondom, most azért piszkálja a csőröm a magas hőmérséklet, de ha stabil marad terhelve is a rendszer és nem károsodik ettől, akkor egyelőre így hagyom, aztán majd ha lesz időm, kap egy nagygenerált!
-
törölt tag
Alapból én is MX-2-t, de sajnos elfogyott, így kénytelen voltam azzal a pasztával bekenni, amit a Scythe hűtőkhoz adnak kis tasakban - ez volt itthon. Ekkora különbségre nem számítottam, aztán ki tudja... majd ha lesz MX-2-m, s kedvem, átkenem, aztán meglátjuk mi lesz az eredmény.
Esetleg - ami gyorsan megy - majd megnézem, két modullal meddig megy fel.
-
keIdor
titán
Everest
Nálam ilyen venti nélkül. Tehetnék rá, csak fontosabb a csend.Balika911: Nálam most mint láthatod 44°C Idle 1,25V-on.
8GB terheli rendesen, viszont tényleg magas hőmérsékleteid vannak. Nekem gyárilag se ment nagyon 55°C fölé Load...most MX-2 van rajta. Te milyet használsz?
-
törölt tag
Csakhogy már felment 57 fokra - amióta írtam a postot nem állítottam le a gépet - úgy néz ki, ennyire állt be. Ez már 4,0 GHz-re vonatkozik (E8600), ill. még amit nem említettem, hogy van mellette 8 GB RAM is. Gondolom ez is csak csingálja a vezérlőt!
A CPU 1,25 (alapfeszültség), a RAM 1,9, az NB pedig 1,1+ (pontosan nem tudom mennyit, néhány lépcsőt emeltem az alap értéken) Voltot kap.Akkor úgy látszik nem kell izgulnom, s jövő héten végre adhatok a szájának?
Rusher:
Ez viszont szép hőmérséklet! Ennyit jelentene a direkt hűtés? Nálam nincs felette ventilátor, viszont a CPU hűtő megmozgatja a levegőt. Hmm... ha lesz kedvem, kipróbálom a szobaventilátorhoz mit szól a lap.
-
-
törölt tag
Na, átpasztáztam. Hát, láttam már gány munkát, de ez...
Ahogy írtátok, alig volt rajta paszta, az is valami száraz vacak. Ahogy kell, ezt leszedtem, s szép egyenletesen bekentem az NB-t és az SB-t pasztával, az NB alá még alátéteket is tettem, s jól meghúztam a csavarokat.
Viszont nem vagyok nyugodt! Kb. 5 perc alatt 45 fokra melegedett a BIOS szerint az NB, pedig semmit sem csináltam, sőt, még az oldallapot sem tettem vissza! Meddig mehet ez el IDLE állapotban, minden automatikus beállításon egy Wolfdale processzorral?
szerk.:
Megnéztem, az NB 46 fok, az SB pedig 52. Ez normális? Bocsánat, ha nagyon alapvetőt kérdezek, de eddig nem kerültem szembe hasonlókkal. Ha normális munkát végez az ASUS, akkor most sem kellene emiatt izgulnom! -
ImI87
őstag
válasz
#72042496 #1483 üzenetére
Akkor elvileg tudsz mindent a művelethez.......
Fasza ez a lap, de aki tuningolni akar, vagy csak hűvösen szeretné használni, annak elengedhetetlen a gyári hiányosságokat sajátkezűleg pótolni.
Ha megvan csinálva rendesen a rögzítés meg a pasztázás, akkor viszont mindenféle külön bordák nélkül is elég jó hatásfokú a hűtőrendszer. Szerencsére a tervezésnél (tuninglaphoz méltóan) nem a giccsre helyezték a hangsúlyt, hanem a jó hűtésre, csak sajnos az összeszerelés minősége nem sikerült túl jól........
És ezzel megint csak az a bajom, hogy (egykoron) drága és felsőkategóriás lapoknál (meg más alkatrészeknél is) miért a legolcsóbb, filléres dolgokon kell spórolni?
Vagy a szalag mellett álló csingcsángcsung-nak miért nem tanítják meg, hogy hogyan kell rendesen rányomni egy pöttynyi pasztát, aztán meg ráhúzni rendesen pár csavart ???
-
törölt tag
Köszönöm a tippet, kipróbáltam! Így 72 fokról elég hamar lement 64-re, biztosan ez a gond. Csak azt furcsállom, hogy se Everest, se más program soha nem jelzett magas hőmérsékletet.
Holnap akkor szerelés! Ha már kiszedem a lapot, nem sajnálom az időt az átpasztázáshoz, egyúttal azt is megejtem. De hogy ezt miért nem tudták gyárilag normálisan megcsinálni, eszem sincs... ill. hogy a Quad alatt miért ment a nyári pár alkalmat leszámítva reccenéstelenül.
Baja csak nem lett, elvégre ezért építik bele a védelmet, hogy ne legyen gondja. Mondjuk van rá garancia, de ezt a hercehurcát inkább kihagynám.
-
Tody56
aktív tag
válasz
#72042496 #1481 üzenetére
Ha még nem vetted le a rugókat a csavarról az nb körül, akkor próbáld meg azt hogy lépj be a HW monitorba és menet közzben finoman kezd nyomni a bordát rá a lapra. Szerintem nem ér hozzá a borda és azért nem meleg a hűtés.
Hírtelen hűlni fog.
Ha ez bejon, már pedig befog, vedd ki a lapot és az nb körüli 2 csavart hajtsd ki és a rugókat cseréld ki normál alátétekre, hogy fixen meg tud húzni. Az lenne a tuti, ha átpasztáznád elötte, de már ez is sokat segítene.Ezek után már csak reménykedj, hogy nem lett még semmi baja a lapnak
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Macimus II Formula lapom. Kicseréltem benne a processzort egy Q6600-ról E8400-ra. Előbbin gyári hűtő volt, utóbbira egy Scythe Mugen-t tettem, 12 centis ventilátorral. Mindkettő CPU teljesen alapon ment/megy. Most jön az érdekes (és sajnálatos rész):
A Q6600-nál is csinált néha olyat (nyáron), hogy levágta a gépet, s újraindulásnál "NB Overheat" felirat fogadott - az E8600-nál ugyanez kb. negyed óra után előjött, pedig a gépet nem is terheltem. A BIOS 80 fok fölötti hőmérsékletet ír az NB-re, oszlopventilátorral fújatva ez lemegy kb. 75-re. A borda még csak nem is langyos.
Kérdés, hogy ez BIOS hiba-e, s tiltható a hőmérsékletfigyelés, avagy tényleg baj an az alaplappal, s át kell pasztázni az egészet? Ha át kell, akkor megcsinálom, de ha biztosan hiba, akkor nem szedném szét emiatt a gépet...
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Rusher
őstag
Persze, hogy nem ér fel, mert nem X-Fi hanem Soundmax...pl. a P5Q-lapokon(E, Deluxe, Premiumon) ugyan ilyen audió chip van integrálva mint ezen a kártyán csak annyi, hogy ez kompatibilis az X-Fi szoftverével....talán picit jobb lehet mint a saját szoftvere meg lehet 1-2 dolgot +ba beállítani ami "javíthatja" picit a hangminőséget....
-
virkir
veterán
Megoldódott, lefele jön a penről itthon is.
-
Rusher
őstag
Itt gondolom a HD Audio mellett az AC '97 van még....úgy próbáltad? Bár az nem lenne jó sztem....és mit ír ki amikor telepíteni próbálod? Eszközkezelőben nincs véletelen még egy hangkártya vagy valami ami miatt nem akarja ezt megenni? Nem tudom...egyébként ami a P5E-hez van az nem jó vagy miért szeretnéd ezt? Nem hiszem, hogy olyan egetverő különbség van a kettő között...
-
Rusher
őstag
A bios-ra gondoltam az onboard devices menüben, hogy mit lehet állítani bár gondolom sok lehetőség nincs meg nagyjából ugyanaz mint a maximus2-ben.
Az is lehet még talán, hogy valahogy úgy van hardveresen kiépítve, hogy nem tudja kezelni az újabb audió chipet, mert a P5E-ben ADI AD1988B van a maximusban meg ADI AD2000B. Lehet ez a baj vele.....viktor82 Nálam nem volt ilyen gond egyiknél sem csak most ennél van ez, hogy nem lehet a szorzót állítani...1802...
-
-
Rusher
őstag
Hát nem tudom nincs ötletem...akkor ezekszerint valahogy úgy van megcsinálva az a kártya, hogy csak a saját alaplapjában működik ergo nem kompatibilis más alaplapokkal....
Ha a saját maximus2 telepítőcd-ről sem települ fel akkor nem tudom...érdekes....nincs ötletem...esetleg próbálj meg biost frissíteni hátha....milyen beállítások vannak az onboard menüben az audioval kapcsolatban? Képet nem tudsz mutatni róla?
-
gti16v
őstag
nem engedi feltelepíteni,nem alaplapi hang kártyám van,hanem ahhoz adták,ugyan olyan csatolójú....supremefx II ezt adták,ezt akartam arra kicserélni amit a maximus II -höz adtak supremeFX X-fi-t...na ez nem egy azzal a driverrel amit az asusról ,töltöttem le....de azzal sem,amit a srác a gyári lemezről átküldött.....
még ezek ismeretében,szerinted a biosban a hiba?
köszi
-
Rusher
őstag
Hmm...nem értem pedig az ahhoz való driver....sikerült feltelepíteni vagy nem is engedte...vagy feltelepült csak nem működik?
Várjunk...lehet az a probléma, hogy az alaplapod biosában ha Enabled-re állítod az audió-t akkor nem a kártyát kezeli hanem az alaplapi integráltat...próbéld meg kapcsold azt ki és úgy telepítsd fel -
Rusher
őstag
Az ahhoz a hangkártyához való ugyanis csak a szoftver amit adnak hozzá az X-Fi a chip rajta Soundmax ADI AD2000B.
Én nem tettem még bele azt a kártyát, mert van másik, de az X-Fi szoftver amit adnak hozzá az sztem nincs letölthető formátumban azt kérd el a haverodtól vagy lehet, hogy ez tartalmazza azt is...próbáld ki....végül is azt kéne megnézni, hogy mennyit számít az X-Fi szoftver hangban....elképzelhető, hogy valamit számít, de ezzel a driverrel menni fog sztem a hangkártya....
viktor82 Mindjárt felrakom és megnézem nálam mi a helyzet.
Joachim21 Sztem ha veszel egy jobbfajta 1066-os tuningramot általában simán viszik az 1200-at is...hát a játékoknál nem feltétlen a ramsebesség fogja befolyásolni az FPS számokat, de a gépnek viszont jó teljesítményt ad minden tekintetben...igaz ahhoz már 1000Mhz is bőven elég sztem
Mihez használsz majd 8GB?
-
Joachim21
őstag
Rusher: Köszönöm szépen!
Nem szeretnék mindenáron 1200ast, csak gondoltam a gyorsabb jobb!
Valahol azt olvastam, h a játékok nem nagyon használják ki a 800asnál gyorsabb memóriákat, nemtudom ebből mennyi igaz!
Nemrég vettem a gépet, és most még annyit akarok rajta fejleszteni, h legyen 8GB memóriám, meg 1TB tárhelyem, aztán nem szeretnék hozzányúlni jó ideig!
Köszi még1x a segítséget!
-
gti16v
őstag
-
gti16v
őstag
hell
P5E alaplapom van,egy havernak Maximus II,nekem adta a hozzá tartozó X-fi hangkártyát...de a neten,nem találok,hozzá drivert....ez hogy lehet,valaki dobna nekem egy linket?
köszi
-
Rusher
őstag
válasz
Joachim21 #1456 üzenetére
Én a helyedben kihagynám azt a Kingston-t....nem nagyon jönnek ki egymással...úgy általában az Asus-al. Korábban akárhány Asus lapom volt minden topikban azt olvastam, hogy aki ilyet vett nagyon sok gondja volt vele és cseréltek....van egy csomó jó ram amit nagyon szeretnek az Asus lapok(általában) pl. ha mindenáron 1200-ast szeretnél én inkább az OCZ Reaper-el próbálkoznék, emelett Crucial, Team, G.Skill, Micron szvsz...
Semmi para nincs a biosfrissítéssel és még egyszerűbben meg lehet csinálni biosból....nyilván kiírják, hogy csak saját felelősségre stb....nem akarják vállalni a felelősségetImI87 Eddig nálam mindegyik bios stabil volt úgyhogy ezt is fel fogom tenni, mert miért ne aztán ha lesz végre valamikor időm akkor megizzassztom a cuccot és kiderül tényleg jól dolgoztak-e a fiúk..
viktor82 Mármint a 1702 vel nem tudod állítani? Azt még nem raktam fel....holnap felrakom és megnézem
-
Joachim21
őstag
Ez a BIOSfrissítés elég kockázatos, legalábbis az ASUS maga hívja fel a figyelmed letöltésnél, hogy csak akkor frissíts, ha feltétlen szükséges, mert vmi nem működik a lapoddal rendesen!
Bár tegyük hozzá, h én is frissítettem már, és a segédprogram amit mellékeltek gond nélkül levezényelte.
BIOS helyett, inkább az előző kérdésemre írjon vki, hogy jó-e az a memória vagy sem!!!
-
Joachim21
őstag
Üdv a Fórumozóknak!
Egy memóriáról lenne kérdése, nevezetesen, a:
KINGSTON hyper x KHX8500AD2K2/4G 4gb kit (2gb x 2) match pair pc28500 1066mhz -es csomagjáról.Kompatibilis ez a memória a maximus 2 formulával?
Nemrégen adtatok egy linket, ahol elméletileg fel vannak tüntetve a kompatibilis memóriaegységek, de azok között nincs, ugynakkor itt is írtak sokan olyan modulokról amik nincsenek a listán, mégis használjátok őket.
Ilyet használ vki???Előre is köszi az infókat!!!
-
Rusher
őstag
Maximus II Formula BIOS 1702
1. Add "Intel(R) C-STATE tech" item
2. Revise CPU Speed when "Ai Overclock Tuner" is "Auto" -
Rusher
őstag
válasz
gametofiton #1450 üzenetére
Abból a szempontból nem mind1, hogy a magasabb FSB-vel jobb memória teljesítményt lehet elérni ergo gyorsabb, de ez játékban nem nagyon jön ki egyéb alkalmazásokban viszont igen....sztem a 8x500 egy elég ideális beállítás mind órajel, mind memóriahasználat szempontjából.....én azt ajánlom.
-
gametofiton
tag
Ha a játék a fontos, akkor a frekvenciánál inkább a szorzót tuningoljuk jobban, vagy az FSB-t?
illetve van különbség?...szal mind1 h 8*500 vagy 450*9 ? -
Rusher
őstag
Hát Te azért nem pár napja regeltél az oldalra kicsit figyelmesebbnek kellett volna lenned....soha nem szabad előre utalni!! kivéve azoknak akiknek fizetett hírdetése van itt és havonta több százan vásárolnak tőlük elégedettséggel évek óta és ismertek itt a ph-n.....de egy olyantól aki pár napja reggelt be feltünően alacsony árakon hírdetett persze "előre kell utalni"cuccokkal annak többnyire ez a vége sajnos
Remélem vissza tudod szerezni a pénzed fel kell jelenteni és nézz be az előbb linkelt tpikba is....írd le mi történt...sok sikert.
-
capulet75
addikt
sziasztok emberek!
keresek valakit aki hajlando segiteni optimalizálni a gépem h jol és gyorsan fusson
kis bioszpiszka meg egyebek..
egy maximus extreme-röl lenne szo q6600 g0 procko meg 2gb 1333 ramrol ami nem is megy annyit mert megy minden orajelen csak azon nem
szal van gondom elég
ha lenne vki aki türelmes és normális meg ért is ezekhez a dolgokhoz segithetne nekem
ha lehet irjatok privit ugy egyszerübb
sziasztok
-
gametofiton
tag
Ha a játék a fontos, akkor a frekvenciánál inkább a szorzót tuningoljuk jobban, vagy az FSB-t?
illetve van különbség?...szal mind1 h 8*500 vagy 450*9 ? -
krivy
tag
Bocs mindenkitől,de nem volt idegem foglalkozni még vele.
Van egy srác itt a ph-n,árult egy csomó dolgot és én hülye utaltam a pénzt,de már 2 napja semmi reakció. Tiszta ideg vagyok.Jelentkezem,amint van valami.
-
krivy
tag
Üdv Skacok!
Az lenne a kérdésem,hogy lehet hogy ez a lap (Maximus II Formula) nem szereti az OCZ Reaper memóriát?
Akárhogy próbálom,mindig leakad. Igaz tuningban nem vagyok egy agytröszt,de még 1100MHz-et sem akarja nyomatni.
420FSB, 9,5 szorzó, 1,3V CPU, 2,1V DDR
Tölt a Win,egyszer csak kék képernyő végigfutó szöveggel. Elkezd számolni,majd újraindul a gép. Ilyenkor mi van?
U.i.: CPU E7200,OCZ Reaper 9600 (1200MHz) -
ImI87
őstag
válasz
gametofiton #1432 üzenetére
azért mert lehet benne küldeni akár 2db 4870x2-őt is, és mint írtam előbb, nem sokkal lesz gyengébb az x8 miatt. itt is nagy a szórás, szal nem tudok konkrét értéket írni.
második mondatodat nem igazán értem.bben a lapban 2.0 slot-ok vannak.
más:
szerintetek mi az az fps, amin érdemes egy lapot hajtani 24/7-ben?
érdemes egyáltalán 560-570 körül szenvedni, meg szétfeszelni mindnet? vagy egy tisztes 500 bőven elég, persze megfelelő szorzóval, meg ram beállításokkal...... -
ImI87
őstag
válasz
gametofiton #1429 üzenetére
lényegében nem sok. elvileg a 2.0 2x akkora sávszélt tud, meg több áramot képes leadni a vga-nak, de ez a gyakorlatban pár % teljesítményt jelent csak. nézz utána, van 1-2 teszt ezekről........
az igaz, hogy 2db ilyen slot van a lapon, de ha cf-et akarz hsználni, akkor a p45 chipset miatt csak x8-x8 felállásban tud működni. megoldás: nem kell semmilyen cf, 1db jó vga kell és csoki..... (gtx280, gtx260, hd4870x2, hd4870 pénztárcától függően.
)
-
keIdor
titán
válasz
gametofiton #1427 üzenetére
P45-nél előny a gyorsabb, jobb ICH10 déli híd, amely sokkal jobban és gyorsabban kezeli a vinyókat ACHI-ben, de pl. CrossFireX-re nem a legjobb lap, mivel csak PCI-E x8-x8 üzemmód van, és abból is x4-et a déli híd ad, amely szintén lassít a CFX-en.
P45 viszont hűvösebb chipset, mivel 65nm-es csíkszélességen gyártják.
Neked kell eldönteni, hogy melyikre van inkább szükséged, és P45-nél Gigabyte lapot vegyél, azokkal sokkal kevesebb a gond. X48-ban viszont ASUS-t azok jobban mennek.
-
gametofiton
tag
Hali!
Tervezek egy formula kaliberű lap beszerzését, és az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e P45-ös Chipsetet venni, vagy ha már ennyit kiad az ember, akk inkább egy X48asra ruházzon be? -
android242
csendes tag
Megprópáltam az elemkivevős cselt, de nálam ugyan az a helyzet. Este szétszedtem, reggel összeraktam és ugyan úgy semmi. Det Dram-nál megáll.
Sőt, amikor végre elindult és állítgattam vissza a biost, még le is fagyott közbe.
Ha valakinek sikerül rájönni a hibára, feltétlenül közölje. -
Rusher
őstag
Visszavettem tegnap szinkron 900-ra a ramokat, hogy úgy indul-e majd reggel....hát kapcsolom be "DET DRAM" és semmi....hát ezt nem hiszem el....letesztelem majd Memtest86+-al sztem páronként a ramokat hátha valamelyik tényleg kezd elfáradni (bár tartósan 2.1-2.15v-al megy 24/7....) wines memtest 300% no errors...na majd meglátjuk, de kezdem kicsit durvállni a dolgot...aztán lehet az a baja a lapnak, hogy rég rángattam már meg keményen...
-
Rusher
őstag
Mostanában nem nagyon volt időm tuningolgatni a gépet, de előtte is mindig amikor elkezdtem szórakozni vele utána mindig volt egy stabil beállítás amin üzemelt ami még csak nem is a szénnéhúzott 24/7 beállítás...aztán így ment mindig most meg ezt csinálja...ki érti ezt
FSB480 elég szép eredmény biztos meglesz az 500 isvirkir Néha előfordul igaz, hogy nem mindig ugyanazokat az értékeket adja ez megint csak rejtély, hogy miért...pl. nálam 1.1v-al megy a proci (lcd szerint 1.098v) és kb. minden 3. napon amikor bekapcsolom 1.11v-al megy(lcd 1.105v) mondjuk ez annyira nem zavar...inkább a mostani dolog zavar, hogy nem indul be reggelente és le kell másznom az asztal alá
-
viktor82
őstag
Nálam az új biossal olyan probléma jött elő,hogy a biosban a c1e-t kikapcsolom akkor is visszaveszi a szorzót!+droppol a lap
Vissza az 1307-es bios és a hiba megoldódott,de holnap jön az új procim ami egy négymagos 9550-es és az új biossal állitólag jobban húzható! -
virkir
veterán
Nekem annyi változás látható, hogy jobban droppol.
Kezdetekkor biosban beállított1,15V-nál terhelésre lett 1,144 terheletlenül 1,136.
Most terhelve 1.136 terheletlenül 1,128 volt tegnap amikor hülyéskedett erre ma most nézem és megint a jó értékeken megy.
Tegnap a vista telepítéssel volt is gond rendesen, egy darabig fagyott már betöltésre mindkét rendszer alatt aztán magától helyrejött.
Olyan mintha a load-line hülyülne meg.
A ramot kiveszem beteszem nekem akkor jött elő mikor tuningolni próbáltam és szinkronban mentek a procival 450 felett.
Isten bizony visszasírom az IC7-et, amióta ez a gép van kb 2 hónapja több fagyást kékhalált produkált min az 4 év alatt. -
Tody56
aktív tag
Remélem hogy nem csak az én lapom a ludas.
Fogok dobni hamarosan eredményeket. Én is beszáltam a Yorkos tuningba egy Q9450-nel.
480fsb-ig nagyon gyorsan elértem szinte minden alapfeszen persze kivéve a proci.
Most úgy állok hogy a prime cpu teszt már 500on is stabil, a blend csak 490-495 nél.
Még rá kell szánni pár estét és talán meglesz az 500as álom fsb quaddalRusher: Annyit feltétlen kipróbánék, hogy áramtalanítás elem kivéve egy pár percre legalább, vagy inkáb egy éjszakára.
Ez a 3. rog lapom és mindegyik megőrült egy idő után ha sokat állítgattam a tuningot.
Érdemes néha kivenni az elemet és újból beállítani. NEM betölteni az OC mentésből, hanem inkább beállítani ugyan azt kézzel és ismét mentés.
Apró infó de egy próbát megér -
Rusher
őstag
válasz
android242 #1417 üzenetére
"izzító gomb" Ja még az is lehet...
Nem értem ugyanis eddig ugyanazzal a beállítással fél évig működött most meg nem...lehet valamelyik ram a ludas..kezd elfáradni....csak nem...
Igazából most a 4. napja csinálja ezt, hogy amikor ki van kapcsolva és mondjuk délután kapcsolom be nem indul...reggel nem indul...az megint érdekes, hogy van amikor ki kell venni 2 modult van amikor meg "DET DRAM"-nál megáll, kikapcsolom majd vissza és defaulton elindul a 4 modullal ~1.8v-on...nem értem...majd valahogy a végére járok remélem megtalálom a megoldást és remélem nem a ramok közül az egyik pár haldoklik...
Tody56 Valószínűleg akkor másnál is van ez a probléma és minél előbb kijavítják úgyhogy jön az új bios...
-
Tody56
aktív tag
A szorzó probléma nem oldódott meg.
Visszatettem az előző (1501) biost és azzal ismét müxik. -
android242
csendes tag
Nekem a tavaszi megvétel óta csinálja ugyan ezt a Maximum Extreme-m. Reggeli bekapcsolásnál nem indul el, a ventillátorok pörögnek 100%-on, az lcd-n általában a det dram, vagy a check cpu felirat van. Ha rögtön nyomkodom a reset-et, akkor csak a jó sokadik reset után hajlandó elindulni, viszont ha hagyom pár percig "melegedni", akkor az első reset után elindul. Persze olyan szöveggel, hogy overclocking failed...
Már próbáltam úgy is, hogy minden feszt a normál felső értékére állítottam, de úgy se jó.
minden autora állítva se (akkor is overclocking failed) és húzva se. Melegen minden újraindításra indul.
Persze a szervíz szerint semmi baja.
Ha-ha, lehet, hogy diesel és még nem találtam (találtuk) meg az izzító gombot? -
Rusher
őstag
Nekem 2 napja ezt csinálja...reggeli bekapcsolásnál nem indul be...kiveszek 2 modult elindul F10 utána be a két ramot megy...nem értem én sem egyik napról a másikra mi baja lehet előtte meg ugyanazon beállításokkal ment fél évig simán. Nincs ötletem miért van ez picit emeltem az NB és RAM feszeken aztán meglátjuk...remélem nem kell ezentúl minden reggel bekapcsolás előtt kiszednem 2 ramot...
-
virkir
veterán
válasz
Joachim21 #1413 üzenetére
Amit írsz az valamennyiben igaz de a 4GB-ot sem igazán használják ki a játékok nem hogy a 8-at.
Akkor lenne értelme ha dolgoznál a gépeddel pl videót vágnál és az adott program használná a rengeteg memóriát.Más.
Volt már valakinek olyan gondja, hogy este gép kikapcsol reggel meg nem indul csak reset után alap biossal?
Utána mindent beállítottam a megszokott értékekre majd 1-1 óra Prime minden hibátlan.
Mi a fenét művelhetett? -
Tody56
aktív tag
Megjött ma Q9450-em, ugyhogy újból ismerkedek a lappal
Nagyon igéretesnek tünik a dolog, mert 3600on még szinte minden alapfeszen van, de még 3800on sem vészes a helyzet.
Ha végeztem a tesztekkel dobok képeket és eredményeket.Kérdés: hiába állítom a szorzót, hogy tuningnál könnyebb dolgom legyen hogy csak az fsb-vel és a sallangjaival kelljen foglalkoznom, mindig a gyári 8as szórzón indul.( 6-7,5ig mindent próbáltam)
Ha bekapcsolom a szorzó ugrálást az energia takarékos abakban akkor az müxik.
Ötlet esetleg?Ja az új 1602-es bios van fent, amit ugye kimondottan az új quadok tuningjához és stabilitásához írtak. Elvileg
-
Joachim21
őstag
válasz
Szuperboci #1412 üzenetére
Hogyhogy minek 8 GB memória? MInél több annál jobb, és az alaplap amúgy is elbír még 16GB-tal is! Azt hittem más is azért vesz ROG alaplapot, mert játszik is a gépével! Én nyúzom rendesen, és válság ide vagy oda, a memóriák azért annyira nem drágák, h ott ne lehessen bebiztosítani magad!
-
Joachim21
őstag
Nekem az 1501es BIOS van telepítve, de nem volt vele semmi gondom!
Mint bizonyára sokaknak feltűnt már, közeleg a karácsony, és szeretném majd bővíteni a 4GB memóriámat 8GBra. Hol lehet megnézni, h melyik memóriamodulok kompatibilisek az alaplappal???
-
Rusher
őstag
válasz
Szuperboci #1407 üzenetére
A 1501-et le is vették onnan és belerakták az újba.
Direktlink: BIOS 1602
1. Fix Intel 45nm Quad Core CPU ustability issue
2. Fix show wrong Vcore in AI Suite
3. Fix it take too many time to detect SATA Device under AHCI Mode -
Szuperboci
senior tag
Pár napja jött ki új bios
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest