Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThaBoss
senior tag
Nekem is volt TX2, jó az a kis műanyag a hátára
Biztosan elég az a kis szellő a bordákra, nem szokott melegedni, csak ha rendesen igénybe van véve a CPU.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem 2 hete nem válaszol senki a gondomra a supportban: [link] Azért remélem több sikerrel jársz mint én.
-
bnss
veterán
Pontos hőmérsékletet nem tudok mondani. Lehet, hogy csak azt képzelem, hogy melegebb - nálam a TX2 kavargat némi levegőt a bordára, köszönhetően a műanyag szoknyának.
Várok pár napot, amíg talán jelentkezik az Asus support, ha nem lesz megoldás, akkor úgyis meghirdetem az aprók között.
-
bnss
veterán
Megérkezett az alaplap, beszereltem, elsőre elindult, viszont a hangkártya továbbra sem működik. Megpróbálkozom egy Windows újratelepítéssel...
-
bnss
veterán
No majd ha lesz egy kis szabadidőm ilyenekkel játszadozni, akkor kipróbálom. Express Gate helyett Ubuntu lesz, egyszer talán. MSN-t nem használok, Skype inkább.
frame>24: nem vagyok otthon a játékokban, de a szokásos "nyavalygás" ismerős az éppen megjelenő processzorok híreinél, hogy még nincs olyan játék, ami kihasználja, párhuzamosítani kellene, stb...
-
ThaBoss
senior tag
Utánanézek hány fokosra van hitelesítve. Most le is mértem, jelenleg 33°C-os a chip. Majd megmérem terhelve is, érdekel meddig kúszik fel.
EPU tényleg jól teszi a dolgát, ASUS VGA-val még jobb is. CPU-t állít, vinyót kapcsol ki, VGA-n állít és ventiket szabályoz. A program az elérhető hardverek közül kalibrálja ki magának a legoptimálisabb működési értékeket a legkisebb fogyasztás érdekében.
Express Gate is jó, eddig nagyon hasznos volt. Úgy működik, hogy kell a vinyódon 1,2GB szabad hely, oda telepíti fel magát a Slashtop Linux. A bioban bekapcsolod hogy bootoláskor akarod-e használni az EG-et és kész. Egyszerű letisztult felülete van, webböngésző ("mozilla ivadék"), Skype, MSN (+ sok más üzenetküldözgető), és képnézegető. Lehet letölteni, de csak külső HDD-re/pen-re, lehet képet lementeni ("lopni"). A programok egymástól függetlenül tudnak működni, tehát böngészés közben mehet a Skype, stb... És ami nagyon tetszik, hogy CnQ működik nálam EG alatt is, tehát nem pörgeti a villanyt fölösbe. Ajánlott pendrive-ra telepíteni, itt is kell az 1,2GB, bár csak 400-450MB-ot foglal. Én csináltam egy külön partíciót neki, onnan mehet, ha éppen kell. Ami még elfért volna bele szerintem, az egy zenelejátszó... Amíg nincs, addig majd megy a háttérben a YoutubeTermészetesen próbáld ki majd a Xonart, szvsz biztos jó lesz bele!
-
bnss
veterán
válasz
frame>24 #186 üzenetére
"Mivel e téren még nincs tapasztalatom, nem vágtam bele, gondolom, ha a lezárt 2 mag valóban szar, vissza lehet állítani."
Természetesen, amennyiben nem tudod vagy nem szeretnéd használni a letiltott magokat, egyszerűen ki kell kapcsolni az ACC-t (lehetséges, hogy van speciális kapcsoló is, legalábbis más gyártónál így tartották meg az ACC funkciót).
-
frame>24
addikt
Én is vettem egy ilyet, a 0405-ös bios-sal lehet evvel is ACC-ben a letiltott magokat nyitogatni.
Mivel e téren még nincs tapasztalatom, nem vágtam bele, gondolom, ha a lezárt 2 mag valóban szar, vissza lehet állítani.
Pedig a Phenom II procim biztos csak "erre vár"Amúgy a lap szépen működik, mondjuk szénné tuningolt eredményeket tőlem ne várjatok, egyszerűen nincs rá szükségem azokkal a progikkal, amiket használok.
-
bnss
veterán
Van benne logika, de sajnos nálam nem kivitelezhető, mert a családom használni szeretné a PC-t, egyszerűbb, ha be van szerelve a VGA.
Meg kellene nézni katalógusban, hogy hány °C-ra hitelesített a Sideport memória modulja, mert ezek szerint az Asus mérnökei úgy számoltak, hogy nem kell rá semmiféle hűtés. Igaz, én sem próbálkoznék hűtés nélkül a tuningolásával.
Az EPU-ról már olvastam, az Express Gate még újdonság, utána fogok olvasni.
Én is nagyon remélem, hogy az Asus alaplapnál ez a probléma nem fog jelentkezni, mert már itt egy ideje a hangkártya, gondolkoztam az eladásán is. Egy próbát még megvárok, aztán...
-
ThaBoss
senior tag
Nekem is van VGA-m, de amíg nincs jó játékom, addig nem látom értelmét visszatenni a gépbe, mert fölöslegesen zabálna...
(Egy kép a bordáról, azért látni, hogy a Sideporton semmit sem hűt...)
ACC-t sajnos nem tudom kihasználni, 550BE nem akar hízni. Amúgy van még az a TurboV progi is, ami semmit sem ér. Van 2-3 profil, amiket be lehet tölteni, ezek a buszsebességen állítanak 210-220 MHz körüli értékekre, de lehet adni neki kézzel állítottat is, de az durván megöli a procit. Bármin változtatsz, ha pl. 201MHz-re állítod az FSB-t, már akkor is automatikusan 1,8-1,88V-ra állítja a CPU feszt. Tehát a szoftverek közül amit lehet használni, az az EPU és az Express Gate, a többi hülyeségeket csinál vagy nem működik. Így jól fog jönni, hogy ha jobban szeretsz Bios-ból állítgatni.Nagyon jó kis hangkártyád van
Kár hogy MSI nem akarja az igazságot... Talán az ASUS majd megoldja
-
bnss
veterán
Engem igazából az ACC érdekel, hogy a negyedik magot is elő tudjam csalogatni. A Sideport nem izgat, egyelőre, mert van VGA. (Az IGP-t lehetőség szerint ki szeretném kapcsolni, feleslegesen ne fogyasszon.)
Xonar DX-em van, és nagyon úgy fest, hogy az MSI PCI-E vezérlőjével nem találta meg a közös hangot, mivel 2 csatornából csak az egyik szól rendesen, a másik borzasztóan recseg, torzít. Másik PC-ben a kártya gyönyörűen szól.
-
ThaBoss
senior tag
Igen én is úgy tudom, hogy az egyik ACC a másik meg a Sideport tuning bugjait javítja. Nem tudom mit javított, mert ACC nem használom egyáltalán, a Sideport-ot meg nem merem tuningolni, mert ahogy nézegettem az alaplapot, a NB hűtő nem érinti a memchipet
Nem örülnék ha megsülne... Majd feldobom rá az Extrem Spirit II-őt meg kap a chip is egy bordát és akkor adok majd neki lehet...
Melyik típus van neked? Mi ért nem passzol?
-
bnss
veterán
Új funkciót nem is írnak release notes-ban, hanem ACC és Sideport hibajavításról esik szó.
Hangkártyát csak azért kérdeztem, mert jelenleg a dobozában csücsül, köszönhetően az inkompatibilitásnak. Nagyon remélem, hogy ezzel az alaplappal nem fog előjönni ez az igen kellemetlen probléma.
-
ThaBoss
senior tag
Nem csak te vagy "maradi". Én is úgy vagyok vele, hogy amit bios mutat az közelebb van az igazsághoz, mint a szoftveres. Csak unom már állandóan újraindítani a gépet és biosban állítgatni.
Mindhárom biossal nyomtam, legfrissebb maradt fent, de nem vettem észre más/új funkciót, biztosan bugokat javítottak csak. Hangkártyám pedig sajnos nincs, de jó lenne egy Xonar
-
bnss
veterán
-
ThaBoss
senior tag
Sebaj, remélem egy update-tel majd megoldódik a probléma, csak egy kicsit zavar, hogy nem működik... (mintha vennék egy autót, de nincs benne indexkar, aminélkül működik rendesen, de jó lenne használni...)
Fogyasztás egyik elsődleges szempont nálam! Rajta vagyok a témán rendesen!
Amihez tudom hasonlítani, az a 780G-s Giga lapom. X2 550 BE alapon ketyeg, memória, 1 HDD, 1 ODD és 3 venti - ezzel a felállással a Giga evett 92-őt idle (cnq ki), ez most 87-et. Bekapcsolva cnq/c1e Giga 75-öt, ASUS 70W-ot (-4W EPU-val), természetesen idle. Terhelés alatt is hasonló a felállás, 5-7W-al kevesebbet eszik az ASUS. Én is azt hittem, hogy többet fog enni, ami lehet hogy igaz is, mert a régi Giga lapon megtakarításosdi csak biosból cnq ki/be volt és kész. Ha össze tudtam volna hasonlítani egy fejlettebb lappal, akkor már lehet hogy az Asus lenne a zabagép. -
-
norbx
aktív tag
válasz
KicsiUbul #171 üzenetére
alaplapi hangrol semmit se tudok.x-fi xtreme musicot hasznalok.a tuningpotencial egesz jo
bar en csak szorzoval huztam a procit 3600 ig 1.425v on meg a nb-t 2600 mhz ig huztam 1.2v on.egy lazabb tuning
meg meg egy
ennyi jutott eszembe most.
ja az am3 as lapba 955-tol megy csak proci viszont ebbe megy az am3 as proci annyi hogy az am3 as lap csak ddr3 az am2 meg csak ddr2 viszont az am3 as procik tudjak kezelni a ddr2ot az am2es lapban.a crossfiret ebben nem probaltam csak az elozo lapmba de az giga volt szoval mindegy
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Az M4A79 Deluxe lappal valakinek van közelebbi élménye? Ilyet tervezek venni, és érdekelne 1-2 személyes vélemény.
illetve valaki erősítsen meg benne, hogy a M4A79T Deluxe -ba a Phenom II 940 nem fog menni
-
B2man
tag
válasz
bakosgabor57 #155 üzenetére
Szia!
Asus M4A78-E lapom van. A C&Q-t kikapcsoltam, jelenleg kismértékű (16*) szorzó emeléssel PhenomMsrTweaker progival használom. Kifogástalanul műxik, kis prociterhelésnél pl. 6*-os szorzóval 1,075V-on használom. Javaslom próbáld ki a progit.szerk: Közben rájöttem nem erre vagy kíváncsi. Ha jól emléxem nekem nem működik szorzó babrálásnál a C&Q.
-
bnss
veterán
A memóriavezérlő a processzorban van, így az alaplap igen csekély mértékben szól bele a kompatibilitásba. A Platinum kittel óvatos lennék, a Phenom II IMC nem igazán "kedveli" - legalábbis néhány PH!-es tulaj hamar megvált tőlük, mert az OC nem ment a modulokkal (emlékeim szerint). Oliverda javaslatát szem előtt tartanám: [link]
ThaBoss: a GPU NOS az IGP tuningra szolgáló szoftver, ha jól tévedek? BIOS-ból nem megoldható az OC?
-
Def26
félisten
Vettem egy Asus M4A785D-M PRO 20K volt. Remélem nem bánom meg, egy pár nap múlva veszek bele egy Athlon II -t aztán írom a tapasztalatokat.
-
gigafan
csendes tag
oks kössz akk ocz megy neki Platinum kit 2x2 GB 1333Mhz 7-7-7 20 2T ez tuti h jó lessz
-
ThaBoss
senior tag
Apacer 1333 cl9
Ideiglenesen vettem 1GB-os modult, amíg meg nem jön az OCZ-m, Auto értéken hagytam mindent, így most 1,55V a fesz, 9-9-9-24-33-1T az időzítés és 669MHz-en megy (1333)
Ez 100%, hogy megy, de nem a legjobbKép róla...
OCZ-t tehetsz bele biztosan, azokat szeretni szokta.Update: a képen csak most veszem észre, hogy CPU-Z SB-t SB750-nek ismeri fel
-
gigafan
csendes tag
Valaki tudna ajánlani memóriát ami biztos megy ezzel a lappal : Asus M4A785TD-V-EVO előre is köszönöm
-
ThaBoss
senior tag
Ha valakinek van 785G-s ASUS lapja, az kérem írja meg, hogy rendesen működik-e neki a GPU NOS szoftver... Nálam sajnos hibázik
-
DeckardCain
senior tag
üdv! Tapasztalatokra lennék kíváncsi az m4a78t-e lappal kapcsolatban. Akinek ilyen lapja van az írjon pár szót.
Köszöntem. -
bakosgabor57
őstag
A C&Q alaplap függőségéről olvashattok itt egy rövidke összefoglalót,vagy logout blogomban.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
bakosgabor57 #155 üzenetére
Ez érdekes, nekem is új, de kipróbálom amint összeraktam, aztán írom is a benyomásokat...
Ja és küldöm a képeket! -
ThaBoss
senior tag
válasz
bakosgabor57 #153 üzenetére
Sajnos mivel nekem nincs venti az alaplaphoz csatlakoztatva, így nem nagyon akarja bekapcsolni a mobo a CnQ-t, de nekem is X2 550BE procim van, és ugyanezeket az eredményeket hozza, mint ami a linkelt képeden is látszik, csak nálam a buszsebesség is defalult (200Mhz), tehát 0,92-94V feszen megy 4-es szorzóval 800MHz-en, és az alaplap Gigabyte GA-MA78G-DS3H rev1. (F7 bios-sal)
Update: megrendeltem az ASUS M4AA785TD-V EVO-t, holnap jön meg... Amint megjönnek a ramok, dobok fel pár eredményt ide
-
bakosgabor57
őstag
Üdv!
T. fórum társak!C&Q témájú szösszenethez kérem a különféle márkájú AMD-s alaplap tulajok segítségét!
Olyan screenshot-okra lenne szükségem,ami bizonyítja a C&Q-nek az alaptól eltérő CPU szorzó melletti működését.Egy CPU-Z a CPU és Mainboard füllel,egy Everest/Alaplap/CPU és egy Feladatkezelő az Alkalmazások füllel.Tehát egy ilyet(a képen a BIOS CPU szorzó=auto, lényeges,hogy ettől eltérő legyen)
A képeket privát üzenetben kérném.Köszönöm segítségetek -
ThaBoss
senior tag
Esetleg ha valaki már vett 785G-s ASUS-t, az ossza meg a tapasztalatait velünk!
-
Tidus
addikt
válasz
nebancsa #148 üzenetére
Egy kicsit elnézted a dolgokat, alapon vannak!
Alap 1066mhz 7-7-7-16 1.8V.
Ami blend stabil volt az 1600mhz 7-6-6-18 1.9V
Ami meg bencsmárk stabil az 1600mhz 6-5-5-15 1.9V
Feljebb egyenlőre nem próbáltam, ha meglesznek az új VGA-k, mindenképpen itt lesznek a tesztek a továbbiakról! -
Morden24
nagyúr
Szerintem most félreértjük egymást.
Tudtommal azok a fehérek PCI slotok.
Nekem meg van egy 4890-es Vapor-X vga-m, meg egy Xonar Essence hangkártyám, amik PCI-E slotba mennek.
Azzal tisztában vagyok, hogy a VGA hová megy. A kérdésem abból állt, hogy a hangkártyámat (ami pci-e 1szeres, tehát a kis rövid csatlakozós, ami ezen a lapon nincsen) beledughatom-e a hosszú (pci-e 16szoros) slotba.
Más lapon már csináltam ilyet, és nem volt gond, de érdekelne, hogy ezzel itt sem lesz-e gond.A "fehér" slotok számomra totál felesgesek.
-
Tidus
addikt
válasz
Morden24 #140 üzenetére
Röviden, a fekete és kék slotokba nem tudod behelyezni a PCIex1-es foglalatot, csak a két fehérbe. Az a két fehér pedig elég a hangkártyádnak, és a VGA-nak. És biztos műkődik a VGA, mert nekem is van egy S3 TRIÓ64-es PCIe-s karim, és már használtam átmeneti megoldásként.
-
Szeszparaszt
csendes tag
Sziasztok !
Én is egy Asus M4A78 alaplat vásárlását tervezem, konkrétan az "Asus AMD770 M4A78" névre hallgat az illető.
http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=8DgaI5WgY50udcbZA hivatalos oldalon (link fent) ezt találtam : "Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ /AM3 CPU for one DIMM per channel only."
Én 2 db 2 Gb-os Kingmax 1066 DDR2 memóriát, és egy Phenom II X2 550 procit terveztem beletenni. Sajnos az angol szakszövegértésem és az informatikai tudásom némi hiányosságokkal küszködik, a fenti szöveg azt akarja jelenteni, hogy ebbe az alaplapba e mellé a proci mellé ezek közül a memóriák közül csak egyet tehetek bele ?
Válaszaitokat előre is köszönöm !
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az M4A79T Deluxe lap esetén használható-e az egyik PCI-Ex16 slot PCI-Ex1-ként?
Ugye a lényeg annyi lenne, hogy van egy PCI-E-s vga-m, és egy PCI-E-s hangkártyám (egy Asus Xonar).Szóval ez szerintetek működőképes?
Köszönöm a válaszokat. -
nebancsa
senior tag
Úgy néz ki Vízhűtéshez ideális a lap, a feszültségszabályzónál nem melegszik (nem forró, csak langyos) a hűtőborda, és a déli hídnál sem. Az északin meg van blokkom, de szerintem arra sem kellett volna.
-
-
ThaBoss
senior tag
Azokat én tudom
Megpróbálok máshogyan fogalmazni:
példa: az én Gigabyte GA-MA78G-DS3H rev.1 lapom Biosában 1.8V-tól (alap) 2,2V-ig állítható a feszültség +0,1V-os lépcsőkben.
M4A78T-E lapnál mi a max határ? Tehát a default értéktől mennyire lehet eltérni felfelé maximum (amit az alaplap enged). -
ThaBoss
senior tag
Nem ezt a választ vártam...
Tudom mit hogyan kell csinálni, én csak a kiszabható értékekere vagyok kíváncsi, hogy a bios dram feszt mettől meddig állíthatom (mekkora intervallumban), és milyen lépésekben.
Nem tunigolni szeretnék, csak érdekelne milyen értékeket adhatok neki (azért kérdezem mert nincs ilyen lapom, de lehet majd lesz...) -
Tidus
addikt
Szerintem ha nem tudod hogy hol és meddig, valamint a volt + MHz arányt, hozzá se nyúlj.
Viszont valamikor el kell kezdeni, és valami alapján a beállításokat(tuningot), de előtte rágd át ezt a topikot, és ha lessz egy kis ráltásod akkor a Bios menűben, az AI TWEAKER menűben, a DRAM Voltage menűt keresd meg. It ha kiválasztod akkor + , - a numerikus bill.-ben akkor állíthatod oda ahová akarod! -
ThaBoss
senior tag
Üdv!
ASUS M4A78T-E lapnak DDR3 feszültségét mettől meddig lehet megadni BIOS-ban?
-
norbx
aktív tag
nem nagyon van szamottevo kulonbseg hogy dual vagy nem dual ez program fuggo megint csak.a single channel elonyos ha tobbszalon futtathato programot hasznalsz akkor a dual channel a lassabb hameg nem tobbszalu a program akkor a single channel a lassabb.szoval nem biztos hogy a sebbeseg ettol valtozik ha 3 db ramot hasznal single channelen.annyi elonye van hogy lesz 3 szalu memoria eleresed viszont dual channel meg nem.enszerintem
lehet hogy erdemes ha nem vagy tesztprogram fuggo mert ott valoban a dual a gyorsabb de az csak 1 szalon mer.(everest) -
ImI87
őstag
Sajnos semm olyat nem találtam, ami benna van a QVL-ben.
Viszont a Geil KIT teljesen használhatatlan, még 1066-on sem jók, emelt fesszel sem. Úgyhogy rögtön megy vissza gariba, és rendeltem helyette egy ilyet: OCZ Gold 2x2 1600 CL8 Remélem ez jó leszAz i7 konfig a sajátom, ezt az AMD gépet egy ismerősnek csináltam. Sajnos közbejött ez a szopás a ramokkal. De ez én OCZ Platinum ramjaimmal hibátlanul megy a lap, szal tuti a Geil-ek nem jók és/vagy nem szereti őket a lap.
Kösz az infókat!
nebancsa: Tri-KIT-et ne vegyél, mert azok i7-hez vannak kitalálva és optimalizálva. Elvileg működhetnek, nálamis megy benne, de én csak 2x2 GB-ot tettem bele. Viszont 3 modul esetén valszeg visszaminősül Single Channel-re, ami nem tesz jót a ramsebességnek.
-
nebancsa
senior tag
Én ezt néztem ki magamnak az Asus M4A78T-E laphoz
[link]
Van valakinek tapasztalata vele? Ez a típus szerepel az asus támogatása között
Először ezt néztem ki: [link]
Viszont ez nincs a támogatott ram-ok között, iyet használ valaki, gondolom nem érdemes azért a 2Giga miatt kockáztatni, ha ilyen érzékeny az AM3 a ram-okra.
esetleg az nem lassít kicsit a rendszeren hogy két modul helyet hármat használ? -
szki
őstag
Bár nekem nem Asus lapom van, de szívok a DDR3-mal.
Sajnos AM3-as lap + DDR3 kombinációnál nem leht biztosra menni. Olyan ramot válassz, ami szerepel a lap támogatott RAM listájában!
AOD helyett Everest (friss verzió!) is jó a fesz figyelésére. Bár nálam az CPU NB feszt rosszul jelzi ki (Giga lap).
Biosban tudod még a feszeket ellenőrizniAz NB fesz és a CPU/NB fesz mást jelent. Egyik a chipset, míg a másik a CPU memoria vezérlős részéhez tartozik. A CPU NB feszt emelheted akár +0,1V-al hátha jobb lesz tőle a Geil memória kezelése.
Más: mi lett a jó kis i7-es konfigoddal? Vagy kellett egy 2. gép?
-
ImI87
őstag
A CPU/NB fesznek mi a default értéke 790GX chipset-es lapokban?
-
ImI87
őstag
értem, köszi
akkor ez v.mi olyan, ami DDR3-ra vonatkozik.de az első sorok egyike, tehát v.mi fontos dolog lehet.
mégegy kérdés, ami mindenkinek szól:
amit vettem ramot (Geil Value 2x2GB 1333 CL7), ez vagy hibás kit, vagy a lap nem szereti, ezért ki kell cserélni. mit ajánlotok az M4A78T-E-hez?olyan kéne, ami 100%-ra jó a laphoz, és normális minden tekintetben. nagyon jó lenne egy konkrét tulaj véleménye is. én ilyet találtam: OCZ Gold 2x2GB 1600 CL8 ez jó lenne, vagy keressek v.mi mást?
-
ImI87
őstag
Hello!
ASUS M4A78T-E alpalapom van. A bios-ban, az Ai Tweaker menüben van egy opció, hogy DDR3 Profile, és vagy Enabled vagy Disabled. Ez konkrétan mit csinál, és mire kell állítani?
-
Tidus
addikt
Ennyire nincs senkinek kérdése és problémája, ezek szerint ismét egy csúcs platformot használunk...!
-
nebancsa
senior tag
Ezek alapján néztem de az is szempont hogy magyarországon lehessen kapni, jó lenne még a:
- M4A77TD PRO bár ennek a második PCIe-e csak 4-es, és nem lehet kapni...Hát egyre inkább a M4A78T-E felé húz a szívem, a másik ok, hogy itt nincs hőcserélős hűtés az északi-déli hídnál, könnyebb a vízhűtőblokkomat rászerkeszteni.
-
norbx
aktív tag
válasz
nebancsa #108 üzenetére
am3as lapok
itt klikk az am3 ra es van egy csomo lehetoseged nem csak 2 lap
igaz nem mind ddr3 as,egyebkent en a M4A79T-t vennem meg ha hosszabb tavra tervezel
megeri tobbet adni egy jo lapert mint szivni egy olcsobbal.parszor mar megjottem az AMD bol ilyen teren. -
nebancsa
senior tag
Hát az AMD meg hát az ASUS is feladja a leckét.
Már vagy 3 órája nézegetem az adatlapokat hogy ki tudjam választani a nekem megfelelőt, hát nem lesz olcsó. De hát nem egy évre tervezek, a Bartonom már jó ideje megvan meg a Radeon 9800-am...
Kikötéseim: AMD legyen és ASUS alaplap.
AM3-as lap legyen
DDR3-at kezeljen
Tudja a CrossFire-t 2x16-ban
A proci az Phenon II X4 955 Black Edition , nem nagyzolás miatt választottam ezt hanem nem találtam AM3-ban B.E-t mást, esetleg tud valaki más típust ami kapható is Magyarországon?
Az alaplapnál sajna csak kettő teljesül a kutakodásom szerint:
1. M4A78T-E ennél zavar hogy van rajta két vga kimenet amúgy nekem elég lenne
2. M4A79T Deluxe ennek meg az ár nem valami baráti, és nekem nem kell 4 PCIe
Jól gondolkodok, tényleg csak ez a két lap választási lehetőségem van, vagy van más típus is az asus-nak, csak elkerülte a figyelmemet? -
ThaBoss
senior tag
válasz
kucseranor #106 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
kucseranor
tag
Szerintem nagyon szuper lap. Nem bántam meg hogy ezt választottam. De érdemes odafigyelni, hány sata csatit akarsz használni és hogyan, mert ha túl nagy a vga-d eltakarja őket! A 4770 xfx own buildem-nél 2 mm maradt ki és nem vmi hatalmas darab. Tuningra elsőosztályú, lényegében semmi nem hiányzik belőle. (#104) ThaBoss- ra válaszoltam.
-
ThaBoss
senior tag
Üdv!
Valakinek van erről a lapról tapasztalata? (M4A78-E)
-
CapoteDániel
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki esetleg próbálta már ezt a lapot : [ASUS M4A79T Deluxe] ezzel a rammal : [OCZ PC3-10666 Reaper HPC] illetve ezzel : [GEIL DDR3 ULTRA DUAL CHANNEL PC3-10660 1333MHz 6-6-6 DC Kit]. Ha valaki próbálta akkor mondja meg, hogy talált e bármilyen kompatibilitási hibát vagy bármilyen érdekességet amit nem kellet volna.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Def26
félisten
Elég erősen gondolkodom egy Asus M4A lapon. Kinéztem ezt a kettőt.
ASUS M4A78-VM
ASUS M4A78
Ami elsőre szembetünt az az, hogy egyik AMD 770/SB700 chipes (M4A78) a másik meg AMD 780G/SB700 chipes.
Iponba venném, igazából pár száz forint különbség van közöttük.Mi a kettő között a különbség?
Melyiket ajánljátok?Processzorban, phenom II x2 -ben gondolkodom (az ára miatt) késöbb talán megy bele x4.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest