Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bálint85
senior tag
mert az alaplapom kézikönyvébe nem szerepel ez a ram és a patrioit oldalon ezt írja: Tested on Intel� P35, P45, X38 and X48 chipsets
Az én gépem meg AMD AM3
a mostani ramommal meg van hülyülve a gépem gyorsan jár az óra stb. ide oda kell tennem a ramot h jó legyen a gép és már kezdem unni azért is adnám el. -
Bálint85
senior tag
Hali!
szerintetek ez a ram jó lenne a gépemhez [link]
aki eladja azt mondta h ment neki ebben a gépében : phenom2 x4 965be voltt giga ud5p vel tökéletesen mentt 1600 on cl7be 1.8v -
Daert
őstag
Köszi.
Mindenképp kipróbálom -
sysrq
őstag
Én ezt olvasgattam. Az igp nekem is rejtély.
-
Daert
őstag
Üdv.
Valaki esetleg tudna segíteni tuning ügyben?Az adataimnál található konfiggal rendelkezem és azért gondoltam hogy itt próbálok segítséget kérni,mert itt talán jobban ismerik az alplapom biosát.
Sajnos az asus kézikönyve nagyon spártaira sikeredett így sok minden nem tiszta.
Nem szeretnék feszt emelni és a NB frekijét sem.
Ha valaki tudna szájbarágósan akár PÜ-ben segíteni nagyon megköszönném.
Valamint ha kiszeretném próbálni az IGP-t azt hogy lehet?
Egyszerűen kiveszem a VGA-t és a monitorkábelt átdugom az alaplapi csatira?Vagy a biosban kell a vga sorrendjét kiválasztani,megjegyzem ez a bios beállítás is nehezen érthetőre sikeredett a sok rövidítés miatt. -
bnss
veterán
-
törölt tag
Nem akarok senkit untatni a szappanopperámmal, de hátha valakit érdekel...
Visszatettem a 3850-es kártyát a gépbe... és kopp kopp...
Az világos, hogy a 0704-es BIOS kavart, 0706-tól viszont lényegében megszüntek a BSOD-k, ami viszont a 4670-es kártya mellett mindennapos jelenséggé vált, az
ez ...
Engem az zavart, hogy mindig a VGA-val volt gond... a BIOS-ra később kezdtem gyanakodni, mint arra , hogy esetleg az alaplap lenne hibás...
Tehát jelen helyzet alapján mi is történt ?
Volt egy nem túl stabil BIOS kiadása az ASUSnak ez a 0704 -es, ezzel egyik kártya sem ment jól. A 0706 kiadás előtt azonban én vettem 20 000 - ért egy 4670 -et ami a jelek szerint vagy nem jön ki az új lappal, vagy egyszerűen rossz... Kellemetlen mert BC2 emiatt rendre elszáll, de a COD6 például nem. Az L4D2- sem csipázza, valamint a COH sem. Mikor megjött a 4670 -es azt vettem észre, hogy megszűntek a BSOD-k, cserébe kaptam enyhébb, a rendszer magával nem húzó, csak éppen a játék élményt tönkrecsesző hibát...
Szóval k. pechesnek érzem magam, mert minden összejött. A 4670 alatt olyasmire még gondolni sem mertem, hogy alt +tabbal taskot váltsak, mert egyből elszállt. 3850-nél meg ilyesmi nincs . Sőt most már BSOD-sem. Lehetnék nagyon boldog is, ha nem megint 256 MB Vramon ülnék, és nem dobtam volna ki 20 k-t az ablakon, ja meg ha nem lenne hibás a 4670
-
bnss
veterán
Kíváncsiságból feltelepítettem az AOD-t, meglepően érdekes számokat mutat a szabványos feszültségszintekre...
(Inkább a multiméternek hiszek.)
szerk.: viszont a ventilátor fordulatszám-szabályozás szépen működik az egyik AC légkavaróval, a többi nem igazán reagál. Sajnos.
-
törölt tag
Lama kérdés lesz tom, de a BIOS frissítések / tehát írások / száma nem limitált ugye ?
-
törölt tag
Feltettem a 0606-os BIOS-t, simán felment ALT+F2-vel nem problémázott, hogy régebbi mint a 0706-os. MOst tesztelem, remélem most már makulátlan lesz
-
törölt tag
Kezd humoros lenni a dolog, de megint fel került az ASUS M4A785D-M PRO oldalára az EVO BIOS
-
ThaBoss
senior tag
Egy kisérletem eredményét osztanám meg veletek
:
Tegnap este sysrq jóvoltából hozzájutottam az M4A89GTD PRO/USB3 lap gyári Express Gate rendszeréhez és próba szerencse alapon feltelepítettem magamnak (TDV-EVO-hoz).
Szuperül működik, és új opciókat tartalmaz a régihez képest!
Ez már tudja magát updatelni, van Online Media menü (Youtube, Last FM, stb... eléréssel), van Email fül (Gmail, Hotmail, stb... csatlakozással) és még pár apróság (Calendar).
Amiket hiányoltam: vártam, hogy a settings-ben a felbontások között már támogatott a HD, de sajnos maradt az 1024x768 és 1280x1024. Youtube 1080p-s videó szaggat elég durván (bár ezt még tesztelem IGP-vel is), de a 720p-t viszi.
Aztán még egy magyar nyelv jól esne, de majd az is egyszer talán...
A választható skinek maradtak ugyanazok, a böngésző sem változott (bár lehet optimalizáltabb lett). Egyelőre ennyit figyeltem meg, megérte feltenni, főleg annak, aki szokta használni.
Este még kicsit átbogarászom, de a következő teszt majd az lesz, hogy az ASUS K50C notimét próbálom meg rávarázsolni
Abban van médialejátszó is (bár csak hangfájlokhoz jó)... -
törölt tag
Szomszédomnak ugyanilyen lapja van mint nekem, még december végén vette, akkor boltban csináltak BIOS update-et, hogy tudja fogadni a 620-as AMD-t. Megnéztem az ASUS oldalán, ha friss BIOS-t pakoltak fel neki, akkor 0606-osa van. Ez azért érdekes, mert azt mondja, hogy a PowerColor 5770 használatával csak egyszer indult nála újra a gép magától. Igaz az új BIOS óta az én gépem is sokat javult, de azért elgondlkoztam a Downgrade lehetőségén. Majd megakarom nézni milyen BIOS-a van, csak most nincs itt a gépe, az anyjánál van. Az is lehet, hogy ergyel előbbi BIOSa van.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ThaBoss #2061 üzenetére
Ja, de szerencse, hogy nem ment fel ... Mert akkor most lenne egy elcseszett lapom
Ami persze az én hibám is lenne, meg az övéké, de nem hiszem, hogy eltudnám érni, hogy garancián belül orvosolják
Csak nagyon néztem, hogy 07-ről 09-re ugrott a verziószám, mondtam is magamban, hogy ez biztos egy nagyobb update lesz
-
sysrq
őstag
Az is vicces hogy az ASUS honlap szerint a lapom támogatja a 6 magos procikat a 1104-es biostól, a jelenleg letölthető legfrissebb meg a 1005. Csak semmi kapkodás.
-
törölt tag
Ja, én majdnem megszívattam magam , ugyanis megörültem, hogy az alaplapom BIOS felsorolásából 7 -ről 8 ra nőtt a szám
Először ALT+F2-vel próbáltam feltenni, elsőnek azt mondta, corrupt a file, másodiknak, hogy a boot block invalid... mondom, megnézem Windows alól
Nem tűnt fel, hogy evo van a nevében, egézen addig amíg Win flash nem figyelmeztetett... Na igen hova tettem a szemem, de ők hova tették az övéket, hogy az én lapomhoz is betegyék azt a BIOS-t ami nem odavaló ?
-
Thrawn
félisten
Új M4A79 Deluxe BIOS:
[ 3204 ]
----------------------
1. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
2. Fix EPU runs at "Turbo" when EPU set to "Auto Mode" and without any loading.
3. Fix HDD size may be shown incorrectly when the HDD is bigger than 2.2TB.
4. Fix the floppy drive cannot read or write under Windows 7.szerk: Az A.G.E.S.A verziója 3.5.4.0-ról 3.6.9.0-ra változott, ergo benne van a Thuban/Zosma támogatás
-
Bálint85
senior tag
válasz
Scholes9 #2032 üzenetére
sztem vegyél ilyet alpenföhn nordwand rev b , a gyártó oldala EKLnekem ilyen van hidd el megéri a pénzét most ez a legjobb hűtő AMD-re , Intelnél is a 2. helyen van!
ez az a hűtő [link] csak az EKL megvette tőlük vagy mi a cikkben le is írják.Where to Buy 3Rsystem's Iceage 120 Boss II Heatsink?
Unfortunately it's one of the best heatsinks you cannot buy. This heatsink design has apparently been OEM'd by EKL as the Alpenföhn Nordwand Rev. B heatsink for €49.90 EUR. Spire have a similar model called the TherMax Eclipse SP984B1 for $48USD / €32 EUR. Note that neither cooler uses the same fan as on the 3Rsys model. -
Scholes9
nagyúr
Az a lényeg, h a proci környékén ne legyen gond, mert úgy sem rakom rá a ház oldalát, tehát azzal nem lesz gond, csak kicsit aggódtam, mert az alaplapom Micro ATX-es tehát kisebb, mint az átlag lapok, ramjaim meg kis bárdájúak tehát azokkal sem lenne gond, ezek szerint bele fog férni, ha jól sejtem
Ja amúgy Mugen 2-ről van szó, mert egyre inkább afelé hajlok
-
-
Scholes9
nagyúr
Nemtom befér-e a házba, illetve, h a procifoglalat körüli kondenzátorok miatt elfér-e a, elég közel van a táp és a pricifoglalat egymáshoz, de amint odajutok, h lesz a dologra keret jobban utánanézek, h mekkora a hűtő amit írsz és, h biztos befér-e a házamba illetve a kondenzátoroktól elfér-e
-
Scholes9
nagyúr
Gondolom horror ára van, 10k-nál többet meg nem igazán akarok a dologra költeni.
ThaBoss : előbb utóbb mindig a Mugen 2-nél lyukadok ki amikor nézelődök, de tényleg kérdés, h befér-e
Mind1, ha tényleg a vásárlásra adom a fejem akkor majd jobban utánanézek, de sanszos, h Mugen 2 lesz belőle
-
Scholes9
nagyúr
válasz
ThaBoss #2036 üzenetére
A ramjaim kis bordájúak és csak 2 slot van a lapon mind2-ben van 1-1 ram
Egyelőre csak gondolkodom a hűtőn, mert egyáltalán nem biztos, h menne 3,6 fölött, most gyárival annyit megy és azért gondolkodtam el egy normális hűtőn hátha azzal olyan 4 ghz-ig el tudnák menni, persze a lapom is beleszólhat, mivel nem a legjobb AM3-as lapom van.
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Adatlapomon látható a lapom és az lenne a kérdésem, hogy használ-e vki rajta Mugen 2 hűtést, mert ahogy ránéztem a lapra, nem valószínű, h ráférne
-
jeffo
tag
Asus M4A79XTD EVO alaplap kapcsán van egy problémám, hogy időnként, főleg ha videólejátszó programokat használok, mint pl. a Powerdvd, akkor pár perc után befagy a rendszer és kis idő múlva újra is indul. Több powerdvd verziót is próbáltam, sőt kivettem a hardware acceleration beállítást, akkor is ugyanúgy befagyott.
A következők azonban gond nélkül mennek: internetes letöltés, böngészés, dvd felvevős videóanyag szerkesztése, elmentése, dvd írás, xvid kódolás autogk programmal.
A konfigom többi része a következő:
- AMD Phenom II X4 955 proci
- Kingston DDR-1333 2x1 GB RAM Non-ECC kitben
- Asus EAX300SE (ATI) videokártya PCI Express (128 MB RAM)
- WD 320 GB RE SATA vinyó
- WD 640 GB Black SATA vinyó
- Pioneer 215 SATA dvd író
- Chieftec 400W táp
- WinXP SP3 / Win7 UltimateEzekből az alaplap, proci és memória új, a többit a régebbi gépemből tartottam meg.
Próbáltam több dolgot állítani, memóriafrekvenciát kisebbre venni, a vga driverből a régebbit feltenni, a memóriát is beraktam másik slotba vagy csak egyenként. Mindkét oprendszerben fagyott a gép, először azt hittem Win7 probléma, de később az XP-ben is megtapasztaltam.
(A videókártya driveréből először netről töltöttem frissebbet, és asszem az alaplap cds driverek után tettem fel. Mondjuk lehet, hogy videókártyás driver csomagban volt olyan is, amit felülírhatott az alaplapi driverekből, gyanús volt kicsit a telepítője. Később uninstalláltam az ATI Control Center vagy valami ilyesmit az UninstallAll-lal, és utána raktam fel csak a sima kártya drivert /Driver dir/ és az ATI Control Panel-t.)Mivel az xvid tömörítés gond nélkül lement, arra tippelek, hogy nem lehet gond az új alkatrészekkel, hisz ugye ez már egy terhelésteszt lehetett a gépnek, a Windows telepítők is gond nélkül felmentek, és egy memóriatesztet is nézettem, az se jelzett problémát.
Az ismerősöm, aki segített az összeszerelésben, azt mondta, hogy valószínűleg vagy a videokártya nem jó az alaplaphoz, vagy pedig nagyobb táp kéne. Azt javasolta, szedjek le egyes eszközöket, pl. az egyik vinyót próbaképp.
Most egy vinyóval mintha jó lenne, mindjárt nézem tovább a dvdt, aztán kiderül.Persze érdekes ez a táp dolog, az energiafelvét nem lehet annyira sok, mivel van itt egy APC szünetmentesem, és a Powerchute program most 1 vinyóval 90W-ot jelez, 2 vinyóval talán 120-130 körül volt.
Kérem segítsetek, adjatok tippeket, főleg ha valakinek hasonló konfigja van, hogy mit érdemes még cserélni, mert akkor megpróbálom a jövő hét elején beszerezni. Kéne nagyon mielőbb egy stabil gép, mindennaposan használom, szóval most nem jött jól ez a kiesés. Azt gondoltam így működni fog, mert nem akartam egyelőre több pénzt rászánni, április elején a következő fizuval akartam még 1-2 dolgot bővíteni, de ha muszáj most, akkor hozzányúlok a tartalékaimhoz. Csak tudnom kéne, hogy mi okozhatja a gondot.
Update:
Kimaradt, hogy BIOS-t is frissítettem, a legújabb asszem 0901-es számú van fent. -
sysrq
őstag
Tud valaki segíteni hogyan kell életre kelteni az integrált igp-t?
Én úgy gondoltam, veszem a lapot, belerakok procit-ramot, bekapcsolom és megy.
De csak úgy működik ha külső vga-t használok, biosban megmondom neki van igp, és akkor is csak úgy hajlandó használni ha benne van a vga is. -
ThaBoss
senior tag
Tippre 35-40k, de tényleg csak tipp, mert sehol sincs róla túl sok infó.
Következtetés alapon 35-40 közé tehető, a max. a 45, csak ha még módosítanak rajta, illetve komolyabb felszereltségű lap érkezik belőle (+SATA, +USB3, stb...).
45k fölé nem igen mehetne (elméletben), mert ugye vannak még 890FX-es ROG lapok, amik durván 45/50 és afölött. De majd meglátjuk.Ja és jönnek a 880G-k is hamarosan, talán jövő héten már szivárog valami. Kb. 20-25-30k kategória.
-
job-
tag
Sziasztok!
Nekem tetszik a lap, az elrendezése is rendben van.
A hűtés kicsit meglepően brutál rajta szerintem köszönhetően annak, hogy nem réz lett.
Rézzel, kicsit pofásabb lenne az tuti.Az ára érdekelne a deszkának, szerintetek mit kostál majd? 40-50k ?
-
ThaBoss
senior tag
Legközelebb már minden felirat a hátoldalra kerül a forrasztások mellé
miresz: tényleg nem valami szép, de elég brutális a hűtése, hogy az OC sima ügy legyen. A sok reset pedig valószínűleg biztonsági okokból 3 ujjas lett, így használat előtt jól át kell gondolod, hogy szanálod-e
-
ThaBoss
senior tag
Nem tudom, hogy ráfekszik-e, de talán nem. Ha mégis demo lenne, az a tippem, hogy bizonyára lekerül majd az a toldalék borda. Az a másik gomb is CMOS Clr, csak meg van fordítva. Az viszont kétségtelen, hogy mekkora haszna van az ilyennek. De szsz hátlapon jobban festene, mint az Asrock 890GX Extreme3-on.
A zavaros feliratok pedig szinte kötelezőek egy friss lapon!
-
bnss
veterán
válasz
ThaBoss #2012 üzenetére
Ha jól látom kondikra fekszik még fel a borda, de hogy ennek mi lehet az oka, azt nem tudom. Én egy CMOS Clear gombot látok, mellette a Reset és Power, valamint még egy, mit nem tudtam azonosítani. Az előző MSI alaplapomon is dettó ilyen gombok voltak, a CMOS Clear hasznos tud lenni.
Elképzelhető, hogy csak "demo" lap, némely felirat a NYÁK-on eléggé kezdetlegesnek tűnik.
-
ThaBoss
senior tag
Bizony, jól telerakták. Viszont nem értem, hogy minek nyúlik ki a NB borda az alkatrészek fölé? Meg az a sok CMOS clear? A két gomb még elmegy a SB mellett, de hátlapon az USB 3 mellett balra az mi (szerintem az is olyasmi lenne...) ?
Érdekes, lehet hogy még csak egy "demo" lap.Holnap frissülök, de nálam is szerény 3,4GHz van alapfesszel, 2 maggal és CnQ-val.
-
bnss
veterán
válasz
ThaBoss #2010 üzenetére
Szépen teletűzdelték bordákkal, ami nem gond. Viszont nem értem minek kell ennyire dizájnos bordákat gyártani, ami valószínűleg a hatékonyság rovásáram megy, nem is beszélve a gyártási költségekről...
Nem is beszélve a gombelem elhelyezéséről, szvsz nem valami praktikus helyre került. Ez legyen az összes negatívum, ami a számlájára írható.
---
0604-es BIOS-t használom pár napja, különösebb változást nem tapasztaltam. Gondolom komolyabb tuning mellett lenne érezhető a stabilitás növekedése, nálam csak szerény tuning van C'n'Q mellett.
-
ThaBoss
senior tag
-
ThaBoss
senior tag
Mikor vezérlőt váltasz, előtte mindig BIOS-ban állíts az érzékelés sorrendjén! Talán megoldódik a baj. Def. BIOS-on lehet, hogy GFX0-on van a prioritás???
#2005: nm
Újabb infó: HD 4290 idle-ben visszaveszi az órajeleit: 500-ra a magot (700-ról). Ez aztán a pp, jó ha megtakarít vele az ember 5-10W-ot...
-
ThaBoss
senior tag
Gyorsan megoldottuk, mert elolvastam az alaplap manual-ját, így már szűkíthető volt a listám.
Ami érdekelt volna, az az IGP PP üzeme, amiről sajnos a chip frissessége miatt nem tudtunk meg újat. (a 785G-nél 700MHz-re húzva már nem működik a PP, kiváncsi lettem volna, hogy 890-nél sima tuningról van-e szó, vagy az emelt clock mellett is visszavesz alapból)
Aztán még volt egy RAM-os kérdés. A DRAM Freq kézi állításáról tudtam meg, hogy a maximum az 1600MHz. (viszont meg kell jegyezni, hogy a feszt nagyobb skálán állíthatjuk, ami "ultra low voltage" KIT-eknél jön jól, hisz az alsó határ már nem 1,5V).
Nagyjából ennyi volt, a többit külföldi tesztekből és a manualból szedtem össze.
A szubjektív konklúzióm az, hogy nem érdemes váltani 785G-ről, főleg nem az EVO-ról.#1999: GFX0: VGA kártya, IGFX: IGP, PCI: PCI, GPP: ezt meg a mai napig nem tudom biztosra
Ha IGP-t használsz, akkor ne legyen a VGA az alaplapban!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest