Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
-
Colos1
őstag
válasz
Norb3rto #688 üzenetére
Szia!
Röviden és tömören:
Ganged= Dual Channel, a RAMok egy csatornán kommunikálnak a procival. Itt a két csatorna szélessége összeadódik, azaz 1x128 bit lesz.
Unganged= A modulok két csatornán érik el a procit, azok nem adódnak össze. Így 2 darab 64 bites csatornád lesz.
A ganged kb 5% -al jobb 1 szálas folyamatok esetén, az unganged esetében viszont 10...15% -al gyorsabb lesz, amikor több szálas folyamatok futnak, vagy ha több egyszálas folyamat fut.
-
audi100td
nagyúr
Persze, igazából teljesen mindegy, minimális a különbség, talán 1600/CL7 javára, egyébként szerintem is a mem.vezérlő lehet az oka, nem láttam még AM3 rendszert pl 1900-2000MHz-en futó RAM-okkal.
gyiku: Ha nem jön össze szerintem próbáld stabilizálni 1600/CL7-en, annyit mennie kell.
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
79T lapom van és ezt irja ki az everest és a bootnál is Unganged Dual DDR3 SDRAM ez mit jelent?
-
Jared
aktív tag
válasz
audi100td #685 üzenetére
Mondjuk nem fogok belehalni, mert gondolom az 1600CL7 jobb mint az 1800CL8, nem?
Igen még nálam is "elindul" csak az asztal fagyogat, aztán összeomlik. Újraindítom, majd:"bad bios cheksum" Egy bios újratelepítés persze megoldja a dolgot.Mennyi feszültséget adsz a ramoknak?
szerk: Lehetséges, hogy a proci memvezérlője nem bírja? Elvégre a hivatalos spec ddr3 1333.
-
Jared
aktív tag
Ciao!
Pontosan hogyan állítottad be, hogy a ramok 1800-at menjenek? Nekem ugyanezek a modulok vannak, ugyanezzel a lappal, és mikor beállítom a 220 fsb-t, 800ramot,1.8v, cl8 az egész elszáll, de olyan durván, hogy újra kell telepíteni a biost...
Vagy van még valami titkos ráolvasás? -
Male
nagyúr
válasz
audi100td #674 üzenetére
Ez nem jó hír...
Kingston HyperX 1800Mhz 4GB-os kitben van még... tehát ebből kettő kéne, így 8000-rel lenne több... (Illetve Geil Evo 1600 van még itt, de az még + 14000 lenne... annyit meg végképp nem adnék ki)...vagy ottvan még az 1600-as Kingmaxok, amik rajta vannak a gyári listán is, és csak +3000Ft lenne összesen.... azokkal is gond lehet ennek ellenére?
-
Male
nagyúr
Egy M4A785TD-V EVO lap + Phenom 955 + 4 x 2GB Kingmax DDR3-1333 milyen párosítás? Rendesen fog működni ezekkel a memóriákkal? (Sajnos nem vagyok képben mostanában AMD fronton... olvastam valamit, hogy a 4 darab modul nem szerencsés, sok a gond vele). Az 1600-as verzió rajta van a lap kompatibilitási listáján 4 modullal is, de tuning úgysem lesz, így nem költenék rá feleslegesen... (nomeg már rendelés után találtam ezt az infót, így ha nem muszáj, akkor nem variálnék rajta)
-
bark88
csendes tag
AM3-as a lap mukodnie kene update nelkul is. (szerintem)
De a lenyeg: bevittem egy szamtech szervizbe deritsek ki mi a para, en hardver hianyaban nem tudtam. Arra jutottak hogy a proci, ugyhogy ma postazom vissza. Akitol vettem nagyon furcsalta, mivel nagyon ritka a proci hiba. -
Móci
addikt
Én a hétvégén raktam össze ismerősnek a gépet egy M4A785TD-V EVO deszkával.
Phenom II X2, egy 4850, és 2x2 giga G.Skill 1600-as memória került bele. Gyönyörűen működik minden. Integrált dolgokból csak hang meg lan van használva, teszi a dolgát mindkettő.
A finombeállításokig, no meg a magok bekapcsolásáig még nem jutottam el, ha lesz eredmény, tapasztalat, írok. -
bark88
csendes tag
En is segitseget kernek!
Vettem egy AM3-as konfigot, M4A79XTD EVO lappal. Ossze rakva nincs kep. Proci venti forog de, semmi mas eletjel. Probaltam tobb videokartyaval is.
Hardver hiany nelkul sajnos nem tudom kideriteni mi a baj.
Esetleg ha Pécsett lenne valak aki tudna segiteni kideriteni melyik hardver a hibas azt nagyon megkoszonnem.
Koszi! -
LordD
csendes tag
Légyszives segítsetek!
Most vettem új configot a lapom M4A785TD-M EVO! Nem tudom miért de nem megy az alaplapi hangkártya!!!
Ha valaki tudna segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm a hsz-eket!
-
paavoo
aktív tag
hy
asus m4a77td-pronál a GIGABYTE GZ-X3 elején lévő 2 usb és mikrofon + hangot h lehet aktíválni? nem érzékel semmit egyenlőre.
-
Norb3rto
őstag
Ez a memória jó lesz az M4A79T Deluxe laphoz?
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
sry az offért ealdó csx 2000 ram ha vkit érdekel, nem viszi a lapom 1600 jöhet helyette -
paavoo
aktív tag
hy
asus m4a77td-pro szereti a Geil Value KIT 4GB 1333Mhz CL7 ramot?
phenom 955 és ati 5770 menne még bele. -
terw
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS M4A785TD-V EVO lapot,és azt szeretném megkérdezni,hogy a memoria suport listájában vannak tri-chennel kittek is.Ezeket a 3-as kitteket nem a core procikhoz találták ki?
-
old gray
addikt
Szép eredmények!
Ezek Herr Z-féle pretested procik?
-
Thrawn
félisten
Volt egy kis időm, de túl sokat nem foglalkoztam vele: Link
-
miresz
veterán
Nekem is ilyen lapom van,mint neked,én ezeket :
http://www.csx-memory.com/?site=show_info&group_id=52&article_id=642
a modulokat használom és nálam probléma mentessen mennek 1600 Mhz-n. Nézd + a Bios-ban a beállításaidat,mert lehet hogy automatán van.Nem lett volna muszáj Bios-t frissítened a mag bekapcsolásnak anélkül is működni kellene.Persze ez csak akkor működik ha nem hibáznak a bekapcsolt magok. Előtte nekem 710-esem volt sikerült bekapcsolnom a letiltott magot de nem volt stabil+ rettenetesen melegedett a proci.
-
-
Tidus
addikt
válasz
audi100td #615 üzenetére
Igen a G.Skill-t is ajánlhatam volna, de hátsó szándék nélkül kifelejtettem, mert azok is tutik, de nem egy Domonátor.
Mint jeleztem a 2x1 Gb Kingmax-al, és az OCZ Gold 2x2 Gb-vel biost sem tudtam behozni, viszont az én Dominátor ramjaimmal hibátlanul működött a Sapphire Pure alaplap. Ezért beszereztem szintén Corsair ramokat, és hibátlanul működik a konfig, szóval ennyit a Corsair ramokról.
-
old gray
addikt
Gyertek, egyedül is elbánok veletek.
Amúgy érdekel, hogy tuningban mit alkothat a 790X chipsettel szemben. Egy C3-as Phenom II-vel főleg érdekes lenne megnézni.
De azon gondolkozok, hogy lehet lusta vagyok lapot váltani.
Főleg annak tudatában, hogy max. 1-200Mhz-nél úgy sem hozna többet.
Bonyolult dolgok ezek.
Már csak a cpu fog maradni ami AMD/ATI. Kezdek zöldülni vagy mi?
-
-
old gray
addikt
Nem értem miért kellett zárni az ASUS M4N széria topicját, ilyen még nincs, ugyanakkor nem sok köze van ehhez a topickhoz: [link]
Most vettem észre, nézegettem az nvidia chipsetes lapokat és nagyon jókat írnak a ASUS M4N82 deluxe-ról, kiváló alap a tuninghoz. De nincs topicja.
-
hudyfiu
senior tag
785M-PRO + 240 es procival létezhet hogy nem megy a húzás magasabbra mint 3,2-3,4 GHz stabilan?
Próbáltam már visszahúzni amit csak lehet feszt emelni ameddig csak lehet (sztem) de nem akarja.
Most meg olvasom h a proci giga lapban 3,7-3,8ig simán megy egy kis fesz emeléssel.
valamit vagy nagyon elnézek vagy nem tudom.
Valami ötlet? -
kasza blanka
aktív tag
válasz
audi100td #617 üzenetére
és vajon elmenne egyilyen asusban egy pár supertalent dd3 1600-as ram?
ilyen pontosan
WP160UX4G9 - Chrome Spec.: 2x2GB 1600MHz CL9-9-9-24 1.65v
asus oldalán a memórialistán van supertalent, de nem pont ez. ezeket viszont kézzel tesztelik i7-hez. attól még mehet amd-vel is, nem? i7-tel tuti megy, ez csak ennyit jelent.
valaki használ supertalentet am3-as lapban?
-
Tommy7
tag
Üdv,
Asus M4A785TD-V EVO lapom, KingMax TinyBga 1600MHz-es 2x1GB ramom és AMD Phenom II X2 545-ös procim van.
Azt nem értem, hogy miért csak 1333 MHz-en mennem a ramok.
És azt szeretném tudni, hogy ha nem tudtam bekapcsolni a magokat a procin valamilen bios frissítéssel, vagy valahogy még meg lehet próbálni?
Előre is köszi. -
miresz
veterán
válasz
kasza blanka #616 üzenetére
ASUS. Szerintem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
kasza blanka #616 üzenetére
Szerintem az az ár kamu, ha mégis valós lenne akkor a Giga, egyéb esetben egyértelműen az ASUS.
-
kasza blanka
aktív tag
ezek közül melyiket ajánljátok?
ASROCK M3A785GXH/128M - 19-20e
ASUS M4A785TD-V EVO - 21e körül
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
az ár a gigabyte mellett szól, ha ez igaz
[link]
vajon valós ez az ár? hozzájuk ért volna el elsőként az árcsökkentés, és várható máshol is? jön az AMD 8xx-as széria, vagy hogy lehet ez? 4-5 ezerrel olcsóbb, mint másholsztetek melyik legyen, ha az ár mégsem lenne valós? és milyen ramot érdemes venni bele? gianni amit árul 9000-ért A-DATA-t, az jó ebbe? a proci egy tuning 945 lenne 3800mhz körül. a memóriát nem feltétlenül akarom széttuningolni. méret és az ára a lényeg.
előre is köszi
-
bnss
veterán
válasz
meglehet #612 üzenetére
A 89W az ún. TDP, ennél többet nem fogyaszthat gyári beállításokkal a processzor. Nem tudom, hogy mivel mértél ilyen fogyasztás értékeket, de az biztos, hogy valótlanok.
A néhány ezer forintos fogyasztásmérő sem fogja "megmondani a frankót", mivel közel sem rezisztív fogyasztó a PC.
-
miresz
veterán
válasz
meglehet #612 üzenetére
A processzor a teljes terhelés mellett sem fogyaszt annyit amennyit rá írnak max. amikor elkezdesz futtatni valami programot,vagy rendszer inítláskor. Jelen esetben az a 95W az a maximális terhelhetősége. De ha ki akarod deríteni mennyit fogyaszt a géped akkor kell beszerezni a konektorba dugható fogyasztásmérőt (Pl.: OBI )és az megmondja a frankót.
-
meglehet
csendes tag
Helló,
kérdésem a következő lenne. Van az asusnak ez az epu programja. Itt ugye meglehet nézni a CPU valós időben történő fogyasztását. Kérdésem az lenne, hogy ez menyire valós érték. Mert elkezdem futatni a prime95 tesztet és nekem max olyan 45-50 W os fogyasztást ír ki egy AMD Athlon64X2 5200+ os proceszorhoz. Nekem a Windsor magos van így 90nm en készült aminek, ha jól tudom 89W a fogyasztása. Mikor bioszban bekapcsolom a cool n quietet akkor 1000 MHz en zötyörög terheletlenül ekkor olyan 8-10 W. Kérdés menyire valósak ezzek az értékek vagy, hogy egyáltalán jól értelmezem-e őket. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
szeretnék érdeklődni, h ehhez ASUS M4A79XTD EVO a laphoz milyen ramot használtok, amivel tökéletesen megy, vagy mit ajánlotok hozzá?
előre is köszi
-
Jared
aktív tag
Hello!
Na a probléma végül megoldódott, az lcd monitor tápja sípolt.
-
Jared
aktív tag
Sziasztok!
Minden tökéletesen működik az ASUSM4A785TD-V-EVO alaplapomban, egy dolgot kivéve, amiről bizonytalan vagyok, hogy nem-e hiba. A processzor környékén magas, szinte sípoláshoz hasonlító hang hallható. Nagyon halk, de azért ott van. A többi részegységet megnéztem (hallgattam külön-külön), mind kizárva. Szerintetek ez természetes?
Üdv,
-
meglehet
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
-
Tidus
addikt
válasz
meglehet #600 üzenetére
Ha előtte használtál másik ramot akkor csinálj egy CMOS-RESET-et. Ha ez sem segít akkor bios frissítés mivel látom hogy a lapod 0506-os bios frissítése a négy pontból a 01.-es a ramok stabilitását, és teljesítményét javítja bizonyos memóriáknál. Tehát ezt a biost mindenképpen lépd meg.
Én Asus updatet javaslok mappából, de ott van a Bios Utilities menüben az Afudos Bios update is.
Ha nem egyértelmű a két dolog akkor megtalálod itt a Download menüben.
A ram kit-eket elsősorban a két kék foglalatba használd.
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Drive
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest