- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaCa
csendes tag
Milyen ramok? nekem A-DATA ee 800+-om van... fentebb írtam 800 MHz-en, érdemes SLI-ready-be tenni, már 896-on lesz, vagy csak az időzítéseket beállítani manuálissan? Nem akarom nagyon húzni, mert éjjel-nappal megy. Egy SuperMicrO-s szerver/workstation deszkát már elégettem, elfogyott 1 év alatt.
-
szacsee
nagyúr
Van amikor a HT visszaosztása miatt száll el az orthos, ezt asszem Zoli329 is tapasztalta, amikor még ájemdés volt.
Amikor eladtam a konfigom (M2N32SLI Deluxe+ X2 4000+@2800Mhz+memó), akkor én hagytam a HT-t 5x-ösön és a HT FSB-t 200-on.
Na szóval nézd meg mit csinál akkor ha a HT-t nem osztod vissza.
A lap kb a 320-as FSB-ig stabil szokott lenni, ezt alacsonyabb szorzóra rakott procival megnézheted (mármint a lap FSB határát). A HT-t meg 1300-1400-ig bírja (nem ratyi lap).
A procinak lehet kell egy kis + fesz, mert ugye a memóvezérlő is abban figyel.
Vannak viszont olyan FSB-szorzó-ram beállítások, amiket nem szeret a lap és vagy tetü, vagy el sem indul.
Én ezt úgy tapasztaltam meg, hogy a Herr-Z féle pretested procival nem ment 280-as FSB-vel 10-es szorzóval, ha a ram 400 v. 533-ra volt visszaosztva.
Próbáld meg pár MHz-vel felette pl 5-el.
1. A HT-t rakd vissza 5x-re
2. A procinak adj + feszt (vannak olyan frekik, amihez nem elég a +0,01V, hanem kell több is), ha a proci a végét járja (Mhz), akkor általában 100Mhz-hez kell már 0,05-0,1V is.
3. Variálj az FSB-ram/osztóval, és az FSB-vel -
éN79
addikt
Az időzítések nem lehet hogy jobbak voltak az ati chipes lapodnál? Nem írtad, hogy ugyanúgy húzva volt-e a procid mindkét esetben (azaz teljesen ugyanazok-e a beállítások, még az 1T/2T is érdekes lehet), bár nincs nagy jelentősége, de nézted a ramokat a másik slot leosztásban is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest