- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Neked elférne, mert néztem a házad, hát nem egyszerü eset:[link]
A fenti szerintem, ne mbiztos, hogy elfér, a méreteit kellene lavadásznod.
Én erre gondoltam, de a HR-03 VGA feletti csavarjai lehet útba lennének, esetleg megtámasztva előrefele, ha fel lehet agy szerelni, mármint ezt: (HR-05 SLI) Itt megnézheted:[link]
A kompatibilitás listán sajna nincs rajta, de a méretet, ha tudod, akkor nagy baj nem érhet.
A fenti linkeknél nem ez van elvágyva? (HR-05)
[Szerkesztve] -
elisha
tag
Köszi a választ.
Ezzel akkor már csak három variáció maradt.
ASUS - M2R32-MVP Nem ismerem az ATI chipkészletet, holnap utánnanézek. Ha jól emlékszem, valamelyik tesztben alatta maradnak sebességben az M2N32 590-es chipkészletétől.
ASUS - M2N32-SLI Deluxe - WIFI-AP Végigolvasva a topicot (nem volt egyszerű, egész napom elment rá), nekem ez tűnt a legfurább lapnak. Memóriakezelés-hibák, ujraindulások, napokig jól működő gépek meghülyülése
ASUS - M2N32 WS PRO Az előző miatt talán ez lenne a tuti befutó... Már csak infó kellene, erről a lapocskáról viszont nem nagyon van.
A crosshair vagy mi a szösz szerintem nem jobb a WS PRO-tól, azonkívül hogy ki lehetne akasztani karácsonykor az ablakba mert szépen világít. Bár az ASUS szerint az egy Gamer Edition lap, de hogy mitől arra nem jöttem rá.
Nos, holnap jelentkezem, még átnézem az MSI és Gigabyte kínálatát, sohasem tudni.
De ebből már Asus lesz. -
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #2525 üzenetére
köszi a részletes felvilágosítást
de =re még nem aktuális, csak akkor fok majd biost frissíteni, ha vmit akarok tuningolni és ez nem engedi, vagy majd ha veszek am2+os cput (ha 1általán rámegy majd erre) és majd ahoz kell frissíteni h menjen....
de így már legalább lesz róla némi fogalmam, szal thx again -
<cafat>
senior tag
.... sli deluxe mit? mert ha m2n32 sli deluxe akkor az nem 24k hanem kb 40k (de lehet már le vok maradva
)
és .... milyen 2 gts karit??
amúgy lényegtelen mert azért sli h 2 karit tudjon vinni, csak a sima m2n sli deluxe az az 1. pci-e slotot 16x-osan, a 2.-at viszont csak 8x-osan kezeli, és asszem sli-ben (vis ha 2 kari van összekötve) akkor az 1.-t is csak 8x osan kezeli, és gyenkébb is a lap ha tuningolsz...
az m2n32 sli deluxe viszont fajos kis deszka, jól lehet tuningolni, és mind 2 pci-e portot 16x-osan kezeli, sli-ben is!!! és tuningolni is jobban lehet....
csak arra figyelj h jó ramokat vegyél mind1 meikhez csak jó legyen, mert vmeikkel nem megy... legalább 800mhz-et és amit ajánlanék az kingston, pqi, crosair (kingmaxot inkább ne ha lehet) (nekem pqi van és bevált, kezeli dual chanel-ben és jól húzható)
tehát ha jó lapot akarsz akkor én az asus m2n32 sli deluxe-ot ajánlom -
éN79
addikt
ASUS - M2R32-MVP: komoly tuninglehetőség, kevésbé melegedő chipkészlet. Nem rossz.
ASUS - M2N32-SLI Deluxe - WIFI-AP: szintén igen komoly tuninglehetőség, NF chip alatt talán a legkomolyabb, bőséges körítés, viszont túlfeszelésre hajlamos (talán az összes asus lap túlfeszeli a procit).
(ASUS - M2N32 WS PRO és ASUS M2-Crosshair: az ASUS - M2N32-SLI Deluxe - WIFI-AP tükrében egyáltalán nem hiszem, hogy érdemes lenne őket megvenni, lévén az olcsóbbnál szvsz. nem nyújtanak többet)
ASUS M2N-SLI Deluxe: elvileg kisebb tuningpotenciál a legkevesebb pénzért.
Mivel nagy procit választottál (nagy szorzóval) ezért a legolcsóbb lap is megfelelne, nem űtközhetnél ''FSB''-korlátba. -
elisha
tag
Sziasztok! Igaz, az AM2-es toplicban kérdeztem, de közben idetaláltam. Remélem nem gond ha ide is beirom.
ASUS - M2R32-MVP
ASUS - M2N32-SLI Deluxe - WIFI-AP
ASUS M2N-SLI Deluxe
ASUS - M2N32 WS PRO
ASUS M2-Crosshair
Ami rámenne:
Asus X1950PRO, GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT, Am2 X2 X5400 - X6000 (ez attól függ melyiket javasolják majd mert állitólag a legnagyobb nem a legjobb a cache és lapka miatt)
Ár nem lényeges, melyik lapot, miért javasoljátok, és melyiket nem? -
flegos
senior tag
válasz
szacsee #2535 üzenetére
Egyetértek veled, hogy olcsóbb megoldás de az + egy venti, igaz leszabályozva nem lenne hallható.
Nekem igazából az a bajom ezzel hogy az m2n-sli lapnál egy tök sima felületet fujatnék ventivel, annak nem sok értelme, ha valami bordázott dolog lenne sokkal jobb hatásfokot lehetne elérni. De bordát nem igen tudok rárakni a VGA miatt... -
100kg
tag
Hali!
Lenne 1 kérdésem Az én sli deluxe lapom a 4200+ X2 AMD procimnak ami teljesen alapon megy 1.3v feszt ad haverom MSI lapja ugyan iylen procinak alapon 1.2v-ot igaz én máshogy még nem naon használtzam a gépet csak cool & quiet-tel de mégis melyik a normális érték esetleg ha ha 1.2 akkor vegyem vissza mert amúgy jól működik.... -
szacsee
nagyúr
válasz
Mr-Pamacs #2536 üzenetére
Én sem tok olaszul, de gondolom sp2-t és a frissítéseket kérdezték, hogy rajta van-e a géppen (win) és új driver a multihoz.
Esetleg USB sebességgel babrálhatsz, de fene tudja igazából mi a baj.
A készülék honlapján lenne érdemes körülnézni driver után és ha van akkor a fórumán. -
Mr-Pamacs
senior tag
Megtaláltam mi indítja ujra a gépem. A multifunkciós MF Jet 500-as nyomtató. Ki volt húzva vagy 4-5 napra. Egyszer sem indult újra, bedugtam, próbáltam nyomtatni és egyből ujraindult. Találtam rá egy hasonló problémával küszködő embőckét, csak sajnos nem tudok olaszul.
[link]
Esetleg valakinek ötlet? -
szacsee
nagyúr
-
Mendax
tag
hali valaki ha tudja mondja meg hogy 5 napja meghúztam a gépem x2 4200+ ost 5000+ig tehát 2600ra és tökéletesen működött és aznap többször is leteszteltem super pi-vel gond nélkül és orthos futott rajt kb 1 órát semmi gond nem volt
ma gondoltam lefuttatom az orthost erre 7 perc után hibázott utánna mégegyszer akkot meg kb 20másodperc után és nem is jó
viszont semmit nem vettem észre a gépen hogy rossz lenne most visszavettem 2400ra most jó de 5 napja 2600on is jó volt semmit nem változtattam legujjab bios van fent
ha valaki tud pls segítsen
thx -
flegos
senior tag
Udv!
Emberek megdobnátok pár képpel, kinek milyen hütés megoldása van M2N SLi lapon a chipsetre, gyárin kivül persze?
köszi -
hoax
senior tag
Sziasztok!
Adott egy M2N32-SLI lap 1004-es bios-szal.
Nemrég vettem 2X 1Gb Kingmax 1066MHz-es ramot, amik egész jól mennek, de az istennek sem tudom rávenni, hogy elinduljon 667-en.
Lehet, hogy én balf@szkodom, de nem megy.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Esetleg tud mondani nekem valaki okosságot az advanced memóriabeállításokra?
Mit hogy érdemes belőni rajta, hogyan próbálkozzam?
Megfordult már pár lap a kezem alatt, de ilyen túlspirázott memó-beállításokkal még nem találkoztam! -
szacsee
nagyúr
Szerintem akkor jössz ki a legjobban anyagilag, ha veszel egy belső Satást és a tápkábelt kivezeted (tekerd körbe szigszalaggal, vagy bandázsszalaggal esetleg zsugorcsővet húzhetsz rá a sérülés elkerülése végett.
A Chieftec terméke:[link]
Én ezt ajánlom, de a csatikat nézd meg, hogy kompatibilisek-e a HDD-vel!
A Data Tech terméke:[link]
A-Tec terméke:[link]
Ventillátor nélküli a Chieftec és a Data-Tech, az A-tec ventillátoros.
Sok sikert, áruk kb olyan 10k körül vannak. -
Nimda
addikt
Használ valaki közületek a laphoz külsö mobilracket?...milyet érdemes venni a külsö satahoz?
-
Batka40
csendes tag
Sziasztok.
Még sosem jártam itt, és lenne egy kérdésem.
Vettem egy 22'' Yakumo WJT TFT. A felbontása 1680*1050. De ezt a videókártyám nem támogatja. Driverfrissétés megvolt és ugy 1440*900 jutott a dolog. A videokártyám Azus Ati Radeon 1650 Pro 250MB.
Mit lehetne csinálni vele, azon kivül, hogy kidobom?
Elöre is köszi a választ.. -
szacsee
nagyúr
válasz
<cafat> #2522 üzenetére
Mp3 lejátszó gépre rádug, persze FAT32 az alap formázása (ha jól tudom), de elötte másold fel rá a bios-t.
Gép bekapcs del nyomi, tools menü, EZFlash, majd enter.
Itt tabbal navigálsz, ha jól tom, de alúl írja, aztán, ha rámentél a bios file-ra, akkor enter, majd kövesd az utasítást.
Ne indítsd újra a gépet biosfriss alatt és ne is kapcsold ki!
Sok sikert! -
<cafat>
senior tag
biost frissíteni h lehet ezen a lapon? pls magyarázza el nekem vki részletesen
(nincs floppy +hajtóm, se pen drive-om csak mp3-mam, arról lehet?) -
tarajos
tag
Tudna valaki abban segíteni hogy hogyan kell a windows media playerben (Vista) a hangátvitelt átállítani, ugyanis csak analógon tudok filmezni, spdif-en keresztüli hangátvitelt nem találtam sehol sem. előre is thx
-
Zoli329
addikt
válasz
Zoli329 #2517 üzenetére
Megint nem tudtam Bios-t frissíteni Win alól. Nem értem. Legutóbb 2x sikerült, azóta semmit sem telepítettem vagy változtattam és most meg nem ment. Megfagyott a végtelenbe frissítés indításakor. 2-3 másodperc után tovább szokott menni, most semmi. Floppyról kellett megoldanom. Igazából nem változott semmi, új CPU-k támogatva.
-
Zoli329
addikt
Új bios M2N32-SLI Deluxe-hoz. 12.01. Mostanában nagyon belehúztak bios ügyben.
-
-
Pero
senior tag
válasz
szacsee #2513 üzenetére
SP2 es Xp-t használok, az eszközkezelő látja mind a 10db USBportot, csak az egyik nem használtnál mindíg kiírja h ismeretlen eszköz, és ez pont az alaplapi, a többi mind megy rendesen., úra raktam az összes Drivert, Usb-t is raktam volna de SP2 nél nem települ, mondván ár van., az USB sebességét vegyem vissza?
de az afura egerem meg se nyekken a porton, az mp3 lejátszó tölt de nem látom mint meghajtót -
szacsee
nagyúr
Most megyek strandra haverokkal, majd holnap, de azt még megnézheted, hogy mindegyik portot látja-e az eszközkezelőben, vagy a gyári CD-n van USB driver, NV dirver.
SP2-es XP-t használsz, vagy régebbit, esetleg Vistát?
Biosban próbáld ki, hogy mit csinál, ha visszaveszed a sebességét! -
Pero
senior tag
probálgattam ahogy tanácsoltátok, rádugtam az Mp3 lejátszóm, a hibás USB port-ra áram úgylátszik van benne, mert tölt csak vmiért nem hajlandó kezelni: nem igazán értek az xphez, de láttam már pár furcsa dolgot töle, nem lehet h xp-mben van a hiba?
-
szacsee
nagyúr
válasz
tarajos #2507 üzenetére
Egy kis segítség:[link][link]
Röviden: Ai tuning manual: PCI-E freki fix 100Mhz, CPU fesz 1,35V (windsor alapfesz), ddr2 fesz 1,8V (alap), cpu multipler a legmagasabbra.
Cpu setting-snél DDR2 menübe oszd vissza 667-re, ha tuning során eléred a 800-as FSB-t, akkor osz vissza 533-ra
Cpu settings AMD live disabled, QNQ disabled
Ai manual- FSB növelésével húzod a procit, vele együtt a HT-t is.
Chipsetnél HT Fsb (legfelül) fixáld 200-ra, a többit állítsd 4x-re, kivéve a PCI-E-t, mert az marad x16-on.
A legújabb everest-et töltsd le és a CPU-Z-t, valamint az Orthost.
Az elöbbi kettővel a frekiket figyelheted, az orthossal stabilitást ellenőrizhetsz.
Everestben- Számítógép-Érzékelő fül alatt nézheted a hőmérsékleteket.
Gyári coolernél nem javallott a feszt emelni (CPU)
Sok sikert! -
tarajos
tag
üdv. Épp most raktam össze az új masinát, és szeretnék egy kis útmutatót a tunigolásáról. M2N32 SLI Deluxe,Athlon X2 5600+, MSI 8600 GTS, Corsair xms2 2x1024 800Mhz 5-5-5-18. Meddig lehet benne a dolgokat húzni, és hogyan tegyem? Előre is köszönöm.
-
szacsee
nagyúr
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó minőségű, megbízható alaplapot, eddig ez a 3 jön számításba:
- Abit KN9 Ultra/SLi
- ASUS M2N-SLI Deluxe
- ASUS M2R32 VMP
Árban nagyjából azonosak, nem is ez érdekel engem, hanem hogy mennyire jók (tuningra nem annyira használnám) -
szacsee
nagyúr
Cseréld meg a csatikat és evvel kiszűrheted, hogy a lappal van-e gond, vagy az előlapi panellel.
Bios-ban nézd meg, hogy engedélyezve van-e, a manual-ban vhol van egy rész, ahol leírja az IRQ kiosztást, ézd meg mivel közösködik (shared) az említett USB.
Próbaképp a laphoz adott hátlapi kivezetéssel és egy pendive-val, vagy mp3 lejátszóval ellenőrizheted, hogy működik-e az összes alaplapi kivezetés.
Sok sikert! -
Pero
senior tag
probálgattam egy kicsit, és sztem a házal nincs gond mert ha mindent lehúzok ami plusz akkor is van ez a hiba, a 0.hely nem müködik
-
Pero
senior tag
válasz
<cafat> #2499 üzenetére
a kábeleket ellenőrizteam a lapon külön szine van a firewire-nek szóval azt nem hiszem h rosszul dugtam volna össze, ráadásul még a manualt- is magnéztem elötte.de miéert van h csak az egyiket nem tudom használni, sekép se hang azon a többi USB müködik rendesen.de azt az egyet ha bedugok vmit, nem is érzékeli.
Szacsee: sajnos nincs eszközöm h kimérjem, ha a kiosztás a rossz az megvan a manualban helyesen? csak azt nem értem h azok tökéletesen működnek amik a házban vannak , csak egyetlen 1 alaplapi nem megy a másik 3 ott is megy
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest