Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
-
duronx
senior tag
válasz
sittes79 #4384 üzenetére
Hali!
- audio chanel-t 8-ra állíthatom?
Arra állítsd amilyen rendszert használsz. (2 hangszórós vagy 5.1 esetleg)- mi az a DSP mode
passzolom a kérdést- van egy 5.1-es fejesem, milyen beállítást alkalmazzak?
én egy roccat kave fülessel használom a következő beállítások mellett
Main:
* 6 channels * pcm 96 Khz * 5.1 speakersEffect:
* Padded Cell * Environment Size MediumFlex bass
*100 Hz * minden smallAEC kikapcsolva (csak a 2.1 hangfalaknál használom)
ps: olyan opció nincs hogy ha az elülső panelbe dugom a jack-et akkor átvált magától
az elülső hangkimenetre?A front csatlakozó a hangkártyára van rádugva, amikor bedugom előre a jack dugót olyankor automatikusan átvált.
-
duronx
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nemrég vettem egy Asus Xonar DG hangkártyát és olvastam az asus honlapján hogy háromféle erősítési módot lehet beállítani:
- VOIP mód: Kifejezetten IP telefonáláshoz. Tiszta kommunikáció és zene.
- Játékos mód: Extra dinamika a magasabb frekvenciákon a jobb pozicionáláshoz.
- Izgalom mód: Merülj el a játékban a még ütősebb basszusokkal és a még teljesebb hangtérrel.A problémám az hogy nem találom ezt hol lehet beállítani.
Ha valaki meg tudná mondani az jó lenne. Előre is köszönöm a segítséget.
-
shteer
titán
válasz
donpedro13 #4392 üzenetére
hőt bírni fogja
igen, nálam is ment egy ideig X16 slotban hiba nélkül
-
válasz
donpedro13 #4392 üzenetére
A hangkártyák mindig fülessel hozzák a legtöbbet az integrálthoz viszonyítva.
-
donpedro13
csendes tag
Ma reggel valami csoda folytán sikerült beleoktrojálni a kártyát a videókártya felett lévő 1x-es PCI slotba, remélem nem lesz baja a hő miatt, bár a ház szellőzése jó (tt Element G). És láss csodát, most minden probléma nélkül működik
Igen érdekes, elvileg a PCI slotok visszafele kompatibilisek, neten is olvastam hogy vannak emberek akik évek óta a x16-os slotban járatják a kártyát, minden probléma nélkül. Egyetlen hátránya így, hogy az előlapi csatlakozó nem ér el a kártyáig, de szerencsére én azt eddig se használtam. Lényeg hogy működik végre.
A hangminőséggel meg teljesen megvagyok elégedve, a durva számomra az, hogy a legnagyobb különbség nem a lossless zenében van, hanem BFBC 2-ben (Sennheiser HD515)
A Logitech Z-2300-nál is van különbség, de egyáltalán nem akkora mint fülessel, itt jóval nagyobbra számítottam
-
Visormail
addikt
válasz
BullZeye #4385 üzenetére
Satahoz is van átalakító ha van még szabad sata tápkábeled ami már amúgy is ott van [link]
De ha nincs szabad sata táp akkor még ilyen elosztó is van hogy az egyik bedugott eszközből vidd tovább [link] alternatív [link]
Természetesen 5,25-3,5 átalakító ezekhez is kell, de nem a tápegységről hozzák az áramot, onnan nem kell külön kábel.Amiket másodszorra linkeltem ([link]), azokat meg nézd meg jobban, alaplapi ventillátor táp csatlakozót alakít molexre, csak azt nem erre találták ki úgyhogy én nem tudom az onnan kapott áram mennyire jó a hangkártyának. A ventillátornak pl tökmindegy hogy az alaplapra dugod vagy a tápról jövő molexre, szóval lehet hogy tökugyanaz.
-
shteer
titán
válasz
donpedro13 #4389 üzenetére
valami nem okés
-
shteer
titán
válasz
donpedro13 #4387 üzenetére
én egyik nap használtam mikrofont, abba dugtam ami világít
és működött
be kell konfigolni a dirverben - 5.1-ben akarod használni?
-
donpedro13
csendes tag
Üdv
Megvettem az Asus Xonar DX-et amit akartam, be is tettem minden probléma nélkül, gép felismerte, drivert feltettem, stb.
Viszont nem igazán akar működni. A mikrofont a "hibrid" line-in csatiba dugtam, és süket, Audacityben is próbáltam. Ahova a hangszórót kéne dugni (Front Out), szintén süket, a Center and Subwoofer kimenetben pedig van hang, viszont az halk és valamennyire torz. Először arra gondoltam, hogy 5.1 vagy 7.1-ben van a kártya, de mind windowsban, mind a DX Audio Centerben sztereóra van állítva a dolog. Lehetséges hogy hibás lenne a kártya? :S -
BullZeye
veterán
válasz
Visormail #4383 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy hangkártyát használni tudjam, be kell dugnom egy molex csatit, ami ugye alapból nem olyan, hogy van rajta 2 szem és boldogság, hanem van rajta 6 molex csatlakozó....És ahhoz még jön a molex-floppy átalakító is.
És mindenem SATA, szóval alapból fölösleges a molex, emiatt csak lóg a maradék kábel, ami mennyiségre több, mint az összes többi.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Vásároltam egy xonar DG-t, nem valami nagy a support igy lenne pár kérdésem!
Köszönöm előre is:
- audio chanel-t 8-ra állíthatom?
- mi az a DSP mode
- van egy 5.1-es fejesem, milyen beállítást alkalmazzak?Köszi
ps: olyan opció nincs hogy ha az elülső panelbe dugom a jack-et akkor átvált magától
az elülső hangkimenetre? -
Visormail
addikt
válasz
BullZeye #4379 üzenetére
Nem lehet az alaplapról. Olyan eszköz tápját kellene elosztani amihez amúgy is megy tápkábel és aránylag közel van a kártyához, valami ehhez hasonlóval [link] akkor valamivel kevesebb kábel kellene, nincs jobb ötletem. Mert ennek a közepébe lehet dugni azt ami a tápból jön, így nagyobb távolságot is át tud hidalni a kártya meg mondjuk a dvdíró közt.
-
BullZeye
veterán
Meredek és hülye kérdés, de a DX-re lehet valahogy a floopy csatlakozót az alaplapról adni? Moduláris hx520 tápom van, és qrwa hangkártya miatt be kell dugni egy molex csatlakozót, arra egy átalakítót, és emiatt kb 2x annyi kábel van mint amennyi kellene
-
Visormail
addikt
Már sokszor le lett írva hogy a D1 meg a DX ugyanaz, a foglalat és a tápcsatlakozó a különbség, használd a keresőt először. A DS-D1-et ha összehasonlítod a kép alapján, már akkor is látod a jelentős eltérést az alkatrészek és csatlakozók terén. Az a fő kérdés hogy milyen hangrendszered van, ill hogy pci-os is jó e neked vagy mindenképpen pci-express-est akarsz, ill hogy analóg vagy digitális kimeneten akarod e használni.
-
BullZeye
veterán
"de már az előző is nehezen ment rá" XD
-
iminet
tag
Hello
Régebb óta gyűrök agy Xonar D2X-t. Win7 64-bit alatt. A pár hete meggondolta magát és cmudaxp.sys kékhalált produkál. Hol szinte azonnal hol fél órával indulás után.
Tegnap meguntam és újra telepítettem a winf..st. Egészen ma estig nem is volt gond, de újra elkezdte a kékhalált. Probáltam eddig minden drivert, hivatalost nem segített. Sajna nem emlékszem hogy mi után kezdett el szarakodni, de mostanában max frisstés mehett fel a gépre. Az új installon meg még csak alaprogik vannak fenn játék vagy komolyabb alakalmazás egy se.
Most épp az uni driver van fenn. még nem fagyott le.
Sajna nem sok infó van erről a neten, megoldást meg pláne nem találtam eddig. Ha van ötlet szivesen venném.
Köszi -
Shing
őstag
Teljesen kezdő vagyok ilyen hangtechnika téren. Úgyhogy egyszerűen csak megkérdezném, hogy egy 2.1-es Logitech Z323-on, sokkal jobb lehet a hangminőség egy Asus Xonar D1-el, mint egy újabb integrált Realtek High Definiton-nel?
Pl. ha megnyitok egy zenét vele azt mondom, hogy HINNYE'! Ez már döfi.
Vagy csak itt-ott jobb.. -
válasz
donpedro13 #4364 üzenetére
Igen, jól járnál a kártyával, és igen, berakható a 4x slotba is.
-
donpedro13
csendes tag
Hali
Az ismeretségi körömből egyre többen unszoltak, hogy a Sennheiser HD 515 és a Logitech Z-2300 alá nem nagyon fekszik az alaplapi integrált Realtek hangkártyaEzt néztem ki, van valakinek személyes tapasztalata ezzel a kártyával?
Kérdésem lenne még, hogy bár PCI 1x slotba való a kártya, be lehet rakni 4x-es slotba is? Egy darab 1x-es slot van a lapomon, de a VGA-m olyan nagy, hogy oda tuti nem férne el.
Előre is köszi a válaszokat
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #4362 üzenetére
Azzal már sokkal könnyebb elképzelni
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #4352 üzenetére
gyenesmartin, BotaN milyen hangkártyátok van amik ilyeneket csinálnak?
-
válasz
gyenesmartin #4356 üzenetére
És biztos, hogy az a HK DAC-jának köszönhető?
Egy D1 jobb hangot produkál, mint egy 100k alatti HK hm erősítő. Csak kérdés, hogy a HK erősítő milyen EQ-t és effekteket pakol a hangra, ami neked tetszett.
-
gyenesmartin
őstag
A xonar d1-nek mennyire hasonlít a hangja egy harman kardon házi mozi erősítőéhez(Ha a digitális bemenetét nézzük)?Ha ahhoz való az jó lenne mert nagyon megtetszett annak a magasai és mélyei.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Alaplapi hangkarim van szeretnék valami jobbat.sokat használnám fülessel.(5.1)
melyiket ajánljátok?
asus DG/DS/DX
Köszi
-
BotaN
senior tag
válasz
gyenesmartin #4352 üzenetére
Nekem is ugyan ez van, este mikor filmezek, soszor csipog, csiporog, sípolgat, nyöszörög, meg a f@szom. Tegnap is azt hittem kivágom az ablakon az egészet.
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #4349 üzenetére
Az alaplapon abba a pci foglalatba tedd majd amelyik a legtávolabb van a videókártyától.
-
shteer
titán
válasz
gyenesmartin #4349 üzenetére
nem lesz
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #4347 üzenetére
nem baj
-
gyenesmartin
őstag
Mégegy kérdés utoljára(Remélem).Észrevettem, hogy a xonar d1-en a csatlakozóján két bevágás van.Ami meg van az alaplapomon azon meg csak egy.Ez nem lesz baj?
-
Degerg
csendes tag
Gondom van sajna, z5500, asus xonar ds, tesztben kiirja a kijelzore a dts feliratot és szól is, de filmben vagy zenében nem szól egy istennek se, foobaron sem, arcsoft total media theatre-n sem, vlc player pedig el is tunt a valaszthato opcio hogy atvltsam spdif-re, csak 5.1 stere stb, azokon viszont szol optikain keresztul csak ugye nem dts-ben.
-
Visormail
addikt
válasz
Re-Tech #4344 üzenetére
Ja igen, én is foobar/asio-val hallgatom a zenéket és akkor csak a frontok szólnak a hangkártya beállítástól függetlenül, ez azért van mert ott ahol az asio tulajdonságait állítod a foobaron belül akkor ott van a bitmélység, latency, meg az is hogy a csatornákat hogyan ossza ki, itt lehet beállítani az 5.1et vagy akármit csak alaphelyzetben stereon van.
Nem lesz rosszabb a minőség az asio-tól, sők elég sokan arra esküdnek hogy jobb vele, zenénél mindig 44,1-re legyen állítva a freki. Filmeknél én mindig visszaállítom 48ra de ez nem túl fontos, valószínű nagyon kicsi a különbség. -
Re-Tech
aktív tag
bozont, Visormail, köszi az infót
Valamit sikerült azért javítanom a kétségbeesett helyzetemen, foobart-t kellett csak egy kicsit megpöckölnöm. Alapból ha 5.1re állítttam a drivert és az alapértelmezett drivert választottam ki, felkeverte a sztereot is 5.1-re, viszont átállítottam ASIOra és némi latency növelés után már csak sztereoban szól a zene végre.
ASIO driver nem befolyásolja a hangminőséget, ugye? Az is jól szól?Freki állítgatásnál te mit használsz? 44.1 / 48 / valami más?
Ha alapból beállítom mondjuk 96ra akkor ha más forrás jön konvertálni kell ami minőségromláshoz vezet? -
bozont
veterán
válasz
Re-Tech #4341 üzenetére
Ez a csatornaállítgatás a Vista/Win7 sajátossága nem a driveré sajnos. De elvileg ha 6 csatornán hagyod, akkor a sztereó hangot nem keveri fel (digitális kimenet esetén biztos). És a GX is legyen kikapcsolva, mert az is felkeveri.
A második kérdésedre meg, nem lehetséges. Esetleg a UNI driverrel, de nem vagyok benne biztos.De az nem árthat, ha az Asus felé jelzed az igényeidet, nem valószínű hogy bekerülnek ezek, de ki tudja.
Én mondjuk azt hiányolom inkább így 2011-ben, hogy nekem kell(ene) állítgani a mintavételezési frekvenciát a forráshoz. Miért nem teszi ezt meg automatikusan a rendszer.
-
Visormail
addikt
válasz
Re-Tech #4341 üzenetére
Ezen bizony én is meglepődtem meg még páran, nem vagy egyedül nem te nézted be (egyébként a forrás csatornaszámát csak win7 alatt kell/lehet állítani a programjában, xp-n nem).
A DSP módok nem sok mindenre jók, azokkal általában felesleges foglalkozni, csatornaszámot nem lehet hozzájuk rendelni, gyorsikon sincs.(A többit én nem tudom, nem volt még más kártyám alaplapin kívül és az UNI Xonar drivereket se próbáltam.)
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
Beatmad #4325 üzenetére
Hello!
Most tettem fel az új D1es karimhoz a drivert (1794) és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nekem kell állítgatnom manuálisan 2011-ben, hogy mennyi a bemeneti csatornák száma? Ez valami rossz vicc? Az audigy 2es karim (van vagy 5 éves) nevetve megoldotta ezt, csak sajnos W7 64 bit alatt stereoban szólt csak, sokáig éljen a creatív "support".
Természetesen semmi kedvem percenként állítgatni a csatornák számát attól függően, hogy éppen zenét hallgatok vagy filmezek/játszok. Ráadásul ha jól vettem észre, arra sincs lehetőség, hogy a music / game / movie DSP beállításoknak egymástól függetlenül adjam meg a csatornák számát, ami megint csak nevetséges (vagy valamit benéztem a driverben)?
Sajnos még csak azt sem mondhatom, hogy beállítom alapban 5.1re, mert a sztereot is felkeveri ilyenkor 5.1re és a center hangszoró csipogója nem igazán rúg labdába a Cambridge Audio S30as frontok mellett :S
Kérdéseim lennének, pls halp:
1. Van olyan driver ami automatikusan érzékeli a bemeneti források számát és nem nekem kell állítgatnom minden esetben felhasználástól függően?
2. A különböző DSP mode-okhoz hozzá lehet rendelni egyedi csatornaszámot? Van gyorsikon a tálcán a különböző DSP mode-okhoz?
3. Amennyiben 1/2 nem lehetséges, ajánljatok valami értelmes hangkártyát ami megoldja ezen roppant bonyolult feladatot és létezik épkézláb driver W7 64 bit alá.
Előre is köszönöm!
-
Visormail
addikt
Ha csak átmenetileg nem jó a géped akkor ne vedd meg mert az usb-sek rosszabbul szólnak mint a belső kártyák, csak akkor vedd meg ha mindenképp szeretnéd a laptoppal is használni később is.
(#4336) grunge: megerősítve nálam is jól működik, különbség nincs is sok ahogy a leírása mutatja pár hibát javítottak, mondjuk akinél azok előjöttek azok most biztos érzik a különbséget
Ami viszont a leírásba nincs benne, úgy láttam az info paneljén hogy az asio verziószáma megugrott.
-
sti10p
senior tag
Mivel befordult a gépem, borult az egész terv, hogy veszek egy DS-t a már megrendelt Edifier C2 plus mellé, most azon agyalok, hogy a notimhoz veszek egy U1-et (amíg nem tudom javíttatni az asztalit), szerintetek jó ötlet, van e tapasztalat vele, hogy mennyivel szólna jobban vele mint az alaplapi notis?!
-
danger85
csendes tag
Van egy Asus Xonar DX/XD kártyám és egy Leadtek pvr 2000 tvtuner.
Ha elindítom a tvtuner programját akkor a hangkártya vezérlője átvált a mixer fülön a line in bemenetre és nincs hang. Mindig nekem kell manuálisan visszarakni AUX-ra mert csak akkor van hang.Ez normális?
Erre valaki tud valami megoldást? Vagy más módon kellene beállítanom?Kérlek segítsetek!
Köszi
-
Visormail
addikt
"vagy általában ezek mind(legalábbis az újabbak)24bit-192khz es hangforrásúak?"
Azt erősen kétlem, szerintem ha azt mondom hogy max 10%uk ilyen, akkor is kb 10x-es túlzásban lehetek
De ha talál valaki erre vonatkozó cikket, statisztikát ilyesmit az engem is érdekelne, mert a legtöbb játéknál low/medium/high a lehetőségek de hogy melyik mit takar azt kitudja.
-
flash-
veterán
sziasztok
nekem asus xonar d1 hangkártyám van
van valami műveleti erősítő amivel érdemes kicserélni hogy mégjobb zenei hangzást lehessen elérni?
vagy bárni más mód amivel lehet a hangzását turbózni?másik kérdés:
ha cd zenét hallgatok érdemes a lejátszóeszközöknél a windows-t 16 bitre 44khz re állitani,illetve az asus szoftverét 44.1 re állitani?
vagy hagyjak mindent a legmagasabbon,mert ez nem befolyásolja negatívan a hangminőséget? -
Beatmad
csendes tag
válasz
BullZeye #4324 üzenetére
Stereo upmix a legújabb gyári driverekkel is tökéletesen működik, persze csak akkor ha a audio channelt, 2 channel-re állítod, úgy simán úgymond "straight"-be szólni fog mind a 6 vagy 8 hangszóród, illetve ilyenkor van lehetőség bekapcsolni az egyéb strereo-ról upmixelő effekteket mint dolby pro logic II, vagy DTS Neo (attól függ melyik kártyád van)
Egyedül ennyi kis baja van az asus hangkariknak hogy, mindig váltogatni kell a bemenő csatornák számát, 2 channel, 6 channel, 8 channel, attól függően hogy zenét hallgatsz vagy játszol, filmezel -
BullZeye
veterán
Uni Xonar drivereknél valaki megtudja mondani, hogy a Stereo Upmix-et hol tudom érvényesíteni? (telepítésnél bepipáltam, hogy rakja fel azt is)
Vagy ez nem arra jó, hogy sztereó hangok mind az 5 hangfalon szóljanak?
-
patex1983
őstag
-
RaZroX
addikt
Üdv! Van egy Asus Xonar DG hangkártyám, és az a problémám, hogy ha fent van a kártya szoftvere, akkor automatikusan az első Jack csatlakozókat használja és mindig át kell állítanom a hátsókra..
Valaki nem tudja, hogy mi lehet a megoldás ? -
-
patex1983
őstag
-
dudika10
veterán
Nana, kevered picit.
RCA csatlakozók vannak az Edifier hátulján ami ugyan olyan analóg csatlakozó mint a Jack ami a hangkártyán van, csak más kábel kell hozzá. De ha jól emlékszem akkor jack csatlakozó is van rajta az RCA-k alatt.Szóval vagy egy jack (apa) -2RCA (apa) kábellel vagy egy jack(apa)-jack(apa) kábellel kötheted össze a hangkártyáddal. De ha emlékeim nem csalnak az elsőt megtalálod a dobozban a rendszer mellett.
-
BotaN
senior tag
Ha frissíted akkor meg kell maradnia. Legalább is nekem mgmarad.
-
valaki tudja, hogyan lehet az eq, stb beállításokat megtartani ha ujratelepítem/frissítem a drivert?
-
fradi81
veterán
válasz
gyenesmartin #4309 üzenetére
2kg alatt van, még jó
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #4308 üzenetére
Még egy kérdés: Bontatlanul a dobozában milyen nehéz?Ha 2Kg alatti akkor olcsóbb lenne a szállítási díja.
-
Bodz
nagyúr
válasz
gyenesmartin #4306 üzenetére
Nagyon sokkal.
-
gyenesmartin
őstag
Hello!
Vennék egy jobb hangkártyát a mostani helyett (C-media 8738).Én Xonar D1-et néztem ki.Zene hallgatásra néha filmre meg játékra használnám.Egy ONKYO házi mozi erősítőre lenne rákötve analógba.Mennyivel lenne jobb a hangja mint a mostani? -
kopidoo
senior tag
Xonar driver for Windows 7
Version: 7.12.8.1794
1. Fix playback issue when using Sequel2 with ASIO setting.
2. Fix GX version error issue.
3. Fix the error message "CmEnhance.exe stop working" may pop out during the drvier stallation.
4. Fix compatibility issue with "Call of duty:world at war". -
sti10p
senior tag
Főleg zenehallgatáshoz váltanám le az alaplapimat egy Xonar-al, ebből a szempontból melyik éri meg jobban a DG, a DS, vagy a D1? Azt látom, hogy a D1 csatlakozói is mások, minőségibbnek tűnnek, van valami hangminőség beli külömbség is? Egy Edifier C2+ lenne hozzá, úgyhogy ebben a kategóriában kérdezem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest