Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
umenhoffer92 #7549 üzenetére
Vélemény, tapasztalat van egy pár, mazsolázgathatsz...
-
patex1983
őstag
válasz
#90933760 #7527 üzenetére
Érdekes, viszont ha alaplapival is ugyanúgy szól, mély nélkül, akkor lehet, hogy ilyen a fülesed és kész, az erősitőből plusz kakaót kap. Nem tudom igazából, még nem találkoztam ilyen jelenséggel.
Az előlapi aljzat sem fog segíteni, ott is ugyanazt adja ki, mint hátul, ha headphoes-ra van állítva. -
patex1983
őstag
Analog out-ot FP Headphone-ra állítod, akkor lehet beállítani a típusát az FP nyomógombbal HD Audiora. Ha ezután visszaváltod az Analog out-ot 2 Speakers-re, majd bedugod a fülest a front kivezetésbe, akkor érzékelnie kell és át kell rá váltania.
A másik, amit még el tudok képzelni, hogy a front paneled csatlakozója nem támogatja a HD Audio-t, csak az AC97-es "bekötést". Nem tudom, lehet hülyeséget írtam most, de az én házam front paneljából pl. 2 csatlakozó jön, egy HD Audio és egy AC97 feliratú. Ha az AC 97-et kötöm a kártyára, akkor nekem sem érzékel. -
patex1983
őstag
válasz
tigipuf #7409 üzenetére
Érdekesek ezek a driver problémák, nekem is volt D1-em, DX-em, DG-m (és egyszer kölcsön egy Xonar Essence ST
), én aktívan váltogatom az üzemmódokat rajta, zenéhez sztereó, fejhallgatóhoz szintén, filmezéshez analógon 5.1, de (le is kopogom) egyik kártyával sem volt még semmilyen gond.
-
-
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
Hát akkor...triviális ugyan, de jó helyre kötötted a front panelt a DX-en?
IDE?
Tápcsatit adtál a kártyának? A hátsó kimenetek szólnak rendesen?
Esetleg még annyi, hogy ha a driverben nem a MAIN fülön vagy, van úgy, hogy nekem sem vált át, de ha rákattintok egyből észhez tér -
patex1983
őstag
Az alaplapira próbáltad rákötni a front panelt?
Azzal működött?
Elméletileg a Xonar-nál sem kell állítani semmi mást, csak amit írtál és szólnia kell.(#7265) evilzombie: digitális kimeneten nem használtam még egy kártyát sem, illetve egyik sincs a kettő közül nekem, szóval tesztekre tudsz alapozni, amit írtam arra vonatkozott, hogy egy DX olyan 17-19ezer Ft, míg a 39-40 ezer Ft.
-
patex1983
őstag
válasz
evilzombie #7259 üzenetére
Nagyon nem egy kategória kettő...
Azt vetted, amelyiket a pénztárcád engedi... -
patex1983
őstag
válasz
Rabbitf_24 #7143 üzenetére
Xonar D2X lesz az
-
patex1983
őstag
válasz
Rabbitf_24 #7140 üzenetére
Nem, csak PCI-ban használható.
-
patex1983
őstag
válasz
Integrator #7134 üzenetére
Nem tudok rá módot sajnos, ami nem jelenti azt, hogy nincs is
Igazából nem keresgéltem ez ügyben, mert ha zenét hallgatok, amúgy sem szeretem, ha belecsipog más is.
-
patex1983
őstag
válasz
Integrator #7131 üzenetére
Ha analóg kimeneten hallgatsz zenét pl. WASAPI kimeneten, szintén ez a jelenség áll fenn, úgy látszik,ez így működik.
-
patex1983
őstag
válasz
Mozso26 #7114 üzenetére
Mikrofon problémára: kösd be a front panelt ide.
A másik gondodra nem tudok megoldást. -
patex1983
őstag
válasz
Beretvás #7111 üzenetére
Hát ez tényleg csak tőled és a hangszóróidtól függ. Ha nagyobb, jobb minőségű front speakereid vannak, akkor viheted lejjebb is, 80-60 Hz környékére, így azt éred el, hogy a sub hangszóród csak az ez alatti hangokat fogja kiadni, minden mást a front, center és rear hangszórók. Viszont ha kicsik a speakereid, akkor mondjuk hagyhatod is 120 Hz-en, hiszen így nem fog "elveszni" frekvenciatartomány.
De hagsúlyozom, hogy ez a te ízlésedtől függ, hogyan állítod.
Kárt nem fogsz tenni a hangszórókban, ha nem tetszik nekik valami, azt úgy is hallani fogod -
patex1983
őstag
válasz
ricshard444 #7102 üzenetére
Hát nem tudom, mert ezek a tünetek tipikusan a Sapphire kártyákra jellemző Black Screen hibára utalnak. Azt nem tudom, hogy a 79xx szériát is érintett-e ez a gond.
Ha meg nem Sapphire gyártmányú a kártyád, akkor nem ez lesz.Szerk.: Van a Xonarokhoz Unified driver, lehet érdemes lenne ezt kipróbálnod, hátha...
-
patex1983
őstag
válasz
ricshard444 #7099 üzenetére
Csak nem Sapphire 7850/7870 VGA-d van?
-
patex1983
őstag
válasz
Rabbitf_24 #5576 üzenetére
Ahogy az adatlapodon szerepel, neked DX-ed van, azon nem cserélhető a műveleti erősítő (legalábbis nem olyan egyszerűen, mint a DS-en).
Egyébként jobb hangminőséget lehet vele elérni.
-
patex1983
őstag
válasz
gyenesmartin #5494 üzenetére
Akkor sajna passz
, még nézd meg esetleg, hogy a front panel kábele nincs-e megtörve
-
patex1983
őstag
válasz
gyenesmartin #5491 üzenetére
D1-nél sajna nincs ilyen opció...
Nem lehet, hogy nem jól dugtad rá a front panel csatiját a kártya tüskesorára? Pl egy tüskével mellé, vagy valami... -
patex1983
őstag
válasz
fenergie84 #5483 üzenetére
Az AC97 és HD audio mód között az a különbség, hogy HD-ban érzékeli, ha bedugsz egy fülest a front panelbe és magától átvált rá, míg AC97 módban nem. Ezért gondolom azt, hogy ha beállítod a HD audio-t, akkor érzékelnie kell, hogy nincs csatlakoztatva semmi a front panel-re (mivel be sincs kötve
), ezért nem fog átváltani rá, hanem marad a hátsó kimeneteken. Nekem is volt korábban DG-m és azt hiszem, hogy így sikerült megoldani ezt a problémát (bár lehet, hogy már nem jól emlékszem...
)
-
patex1983
őstag
válasz
fenergie84 #5481 üzenetére
Oké, hogy BIOS-ban letiltottad az alaplapit, ne is annak a front panel-ét állítsd, hanem a DG front panel-ét HD-ra
-
patex1983
őstag
válasz
fenergie84 #5479 üzenetére
A front panel típusát állítsd át HD audio-ra, vagy ha azon van, akkor a sima AC97-re
Így hirtelen nem tudom, hogy melyik, de az egyik segíteni fog.Ja és persze a legfrissebb drivert használd
-
patex1983
őstag
válasz
fenergie84 #5467 üzenetére
Fejhallgatóval mindenképp jobb lesz a hangzás
-
patex1983
őstag
válasz
fenergie84 #5465 üzenetére
A DG leginkább fejhallgatókhoz jó, mivel van benne erösítö. Szóval ha sokat használsz fejhallgatót, akkor érdemes, de hangfalakkal is javul valamelyeset a hangzás, az integrálthoz képest.
-
patex1983
őstag
válasz
gyenesmartin #5405 üzenetére
Egyforma hangos elöl, hátul. Az tény, hogy tényleg erös jelet ad ki, de külön fejhallgató erösítö nincs benne, mint pl a DG-ben, vagy ST, STX-ben.
-
patex1983
őstag
válasz
gyenesmartin #5402 üzenetére
A D1-ben nincs fejhallgató erösítö
-
patex1983
őstag
válasz
gyenesmartin #5323 üzenetére
Stereoban nem is fog jelet adni a subwoofer kimemeten soha, csak 5.1-ben
-
patex1983
őstag
válasz
dangerzone #5229 üzenetére
Próbáld ki, hogy a front panel típusát HD Audio-ra állítod.
-
patex1983
őstag
válasz
dangerzone #5205 üzenetére
Nem kellene hallatszania, nekem is volt DG karim és teljesen csendben volt. Ha van rá lehetőség, próbáld ki másik PCI slot-ban, hátha segít.
-
patex1983
őstag
válasz
csacsa1988 #5175 üzenetére
Mondjuk ez elég fogós kérdés, mert általában ami fejhallgatóhoz jobb, az házimozihoz kevésbé és fordítva.
20ezer Ft-ig fejhallgatóhoz DG-t, házimozihoz meg inkább D1-et. Mondjuk, ha a házimozit csak optikával használod, akkor lehet más ahelyzet, én csak az analógot használom. -
patex1983
őstag
válasz
csacsa1988 #5173 üzenetére
Szia!
Abban nincs fejes erősítő.
Amikben van:
Xonar DG
Xonar Essence STX
Xonar Essence ST
Xonar XenseEgyébként ITT megnézheted a teljes palettát
-
-
patex1983
őstag
válasz
ForRedGlory #4991 üzenetére
Üdv!
Vezérlőpult-Hang-Felvétel fül. Ha nem látszik, akkor jobb gombbal kattints bármely eszközre és pipáld be a Letiltott eszközök és a Leválasztott eszközök megjelenítését és akkor tuti ott lesz
Szerk: mindez Win7 oprendszer alatt.
-
patex1983
őstag
Előlapi panelbe dugva használod, vagy közvetlenül, hátra a hangkártyába dugod a fülest?
Ezt azért kérdem, mert tapasztaltam már olyat, az előlapi panelbe dugva teljesen elvesztette a dinamikáját a füles, hátra bedugva pedig sokkal jobban szólt, erőteljesebben, tisztábban.
Egy próbát megér. -
patex1983
őstag
Azt természetesen ki és a Sennheiser javára persze
Tisztábban, "légiesebben", dinamikusabban szól. Sok zenében olyan hangok is megjelentek, amiket eddig pl nem is hallottam
Pár hete olvasom a Fejhallgatós topikot, próbálok informálódni és egyre több tudást magamba szívni ezzel a témával kapcsolatban. Most kezdtem csak el komolyabban fülesekkel foglalkozni, ez az első lépcsőfok, de ahogy érzem, nem fogok itt megállni.Tudom, hogy Ti már nagyon magas szinten űzitek ott az ipart, én még sajna nem tudom szavakba önteni egy fejhallgató karakterisztikáját szaknyelven, csak azt tudom elmondni róla, amit laikusként érzek, hallok.
-
patex1983
őstag
Egészségedre
Nem vagyok ennyire szakértő a témában, én csak arra próbáltam rávilágítani az előbb, hogy egy D1-el sem fog rosszul járni...
Egyébként azt elhiszem, hogy egy külön erősítővel jobban teljesíthet bármilyen füles, de hogy a DG-ben lévő sokat dob a hangzáson azt kétlem. Korábban nekem is volt egy DG-m, csak akkor még az 518 nem volt meg, viszont egy Thomson akármilyen fülessel nem lehetett különbséget kihallani a D1 és DG között. -
patex1983
őstag
válasz
-Rahan- #4787 üzenetére
A kolléga csak arra céloz, hogy ilyen volumenű hangfalakhoz hiába veszel jobb hangkártyát, nem, vagy csak nagyon minimálisan fog a hangzás javulni.
Játékokhoz, meg filmekhez én egyébként se vennék külön kártyát (ez persze csak az én véleményem). Ha minőségi(bb) zenét akarsz hallgatni, akkor érdemes befektetni egy jóféle hangkártyába. -
patex1983
őstag
válasz
almabaro #4767 üzenetére
Üdv!
Olyan hangkártyát nem fogsz találni, amin nem szoftveresen kell a stereo és az 5.1 hang között váltani. Valahogy meg kell mondani a hardvernek, hogy hány csatornán szóljon, ezért kell a szoftveres állítás.
A Xonar hangkártyák közül mindegyik támogatja és hibátlanul üzemel Win7 x64 alatt is, jó a driverek supportja.
A hangok torzítása, mint ahogy te is írod valószínűleg az olcsó hangkeltőd miatt van, bár én még alaplapival sem találkoztam ilyen problémával, az is lehet, hogy szoftveres a gond.10-15 ezer Ft közötti Xonar kártyákból én a Xonar DG-t, a Xonar D1-et(PCI csatis), vagy a Xonar DX-et (PCIe csatis+külön tápellátást igényel 4 pines floppy kábelről) ajánlanám.
Ha jól tudom, a D1 és a DX között számottevő különbség nincs, csak a csatlakozásukban.
Ezek a jobb minőségűek, a DG valamivel olcsóbb, gyengébb hangprocesszor van benne, cserébe azonban kapsz beépített fejhallgató erősítőt. -
patex1983
őstag
válasz
radi8tor #4765 üzenetére
Mondjuk ezt a mai napig nem értem, hogy a francba pattant ki az Asus mérnökeinek a fejéből, hogy pont ilyen 4pin-es floppy csatlakozót dobjanak a kártyára...
Régen is voltak ebből bajok, hogy a user fordítva dugta rá a meghajtóra és kakukk lett, vagy jobb esetben csak nem működött, míg meg nem fordította...Egy ilyen árú hangkártyát azért nem kellene ilyennel hazavágni. Nekem meg pl nincs is ilyen floppy csatim, mert moduláris a tápom és az a kábel már nincs meg, amin ilyen volt...Na mindegy...
-
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
válasz
Visormail #4745 üzenetére
A problémádra sajnos lövésem sincs mi lehet a megoldás, nem vagyok sajna villamossági szakember, amiket fentebb írtam a front panelekkel kapcsolatban, azt is csak személyes tapasztalat és utánaolvasás után tudom.
ASIO-val kapcsolatban: Az világos, hogy be kell állítani ASIO kimenetet, viszont Winamppal és foobarral is kipróbáltam, azokat sikeresen be is tudtam lőni (a tálcán megjelenik az ASIO ikonja), igaz a zene minőségében nem vettem észre változást, ami a gyenge fejhallgatómnak köszönhető, viszont a közeljövőben tervezek valami komolyabb fülest venni és szeretném vele a legjobb minőséget elérni.
Nekem az a problémám, hogy alapjáraton Jetaudio lejátszót használok, amihez viszont nem találok ASIO kimeneti plugint, viszont a Xonar D1 hangkártya alap driver-ében van egy ASIO kezelőfelület. Nem lehet az, hogy lejátszótól függetlenül tudják ezek a kártyák ASIO kimeneten játszani a hangokat? Bocs, ha hülyeséget írok, de még csak most barátkozom komolyabban ezzel a hang, zene témával.A Jetaudio hangja érdekes módon valahogy jobban tetszik (a jelenlegi fülessel), mint a másik két lejátszóé és a kezelése is logikusabb számomra, így nem nagyon cserélném le másra...Rá lehet valahogy bírni ASIO-n történő lejátszásra a Jetaudio-t?
-
-
patex1983
őstag
Kicsi a világ, ugyanilyen házam volt a cm 690 II Advanced előtt
Én is szerettem, viszont a front panel az nálam ugyanezt csinálta, kiegészülve egy folyamatos alapzajos, sistergéssel. Sajnos én nem tudtam mit csinálni vele, igaz nem is próbáltam...
Vettem egy jack-dugós hosszabbító kábelt, azt benyomtam hátra a hangkártyába és abba dugdosva cserélgettem a hangfalat, meg a fejhallgatót.(#4728) schawo: igazad van, természetesen nem maga a panel szedi össze a zajt, hanem a kábel
-
patex1983
őstag
válasz
jaffa 2843 #4731 üzenetére
egy cipőben járunk
a CM 692 Advanved front panelje teljesen jól működik -
patex1983
őstag
Jah, hát azt nem írtad az előbb, hogy te még plusz erősítőt is használsz...Engem az érdekelne, hogy a Xonar D1 direktben összekötve egy - most már nem tudom milyen - fülessel megfelelő-e, mind hangerő, mind hangzás szempontjából.
Meg ha valóban ennyire hangos kifelé, akkor nekem sajna nem lehet alternatíva a HD 518...
-
patex1983
őstag
Köszönöm.
Úgy látom, hogy a HD 555 is nyitott. Kérdésem az lenne, hogy mennyire hangos kifelé?
Tudom, hogy sok mindentől függ, meg nem is lehet ezt így leírni, de úgy kb mégis?
Ha pl. megy ugyanabban a szobában normál hangerőn tv, mennyire hallható mellette egy ilyen fülesnek kifelé a hangja, pl fél hangerőnél?Ja és az kimaradt, hogy 99.9%-ban zenehallgatásra lenne használva
-
patex1983
őstag
Üdv!
Szerintetek egy Asus Xonar D1+Sennheiser HD518 fejhallgató kombó jó párost alkotna?
Ha nem, akkor mit ajánlanátok ehhez a fejhallgatóhoz? Csak PCI-os hangkari jöhet szóba, mert az 1x PCIe-et elfoglalja a VGA hűtője...
-
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
válasz
mclaren777 #3963 üzenetére
Ha stereoban használod, akkor nem hiszem...az 5.1 beállításával én is szívtam,mert nem akart a subwoofer szólni,de aztán itt kaptam segítséget (flex bass on).
Állíts mindent alapra, úgy stereoban szólnia kell rendesen. -
patex1983
őstag
válasz
mclaren777 #3960 üzenetére
Üdv!
Nekem Xonar DG-m van, meg egy Thomson (nemtommilyen típusú, nem egy nagy szám) fejhallgató.
Az alaplapi Realtekhez képest viszont iszonyat szépen, sokkal dinamikusabban szól, olyan mélyeket tud produkálni, hogy sokszor érezni, hogy "ugrál" a fejhallgató a fejemenszóval ott vagy a hangkártya hibás, vagy a füles. Alap esetben észre kellett volna venned a különbséget, a DG javára.
Szerk: ja és mindezt 0 eq mellett, semmi mélykiemelés, semmi extra csiricsáré effekt...
-
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
Igen, támogatja, ahogy az előttem szóló kolléga is megírta.
Ha 4GB, vagy több RAM-od van, akkor érdemes a 64bit-es Win7-et használni, mivel a 32bit-es 4 GB-ig tud memóriát címezni, de ebbe bele számít a VGA-d memóriája is.
Win7 alatt nem lesz problémád, majd meglátod, jó kis kártya ez, nekem legalábbis bejön -
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
Akkor valószínű,hogy az xp lesz a ludas...én win7-tel használom ugyanazt a hangkarit,és semmi probléma nincs vele. Volt már itt korábban egy kollega,aki xp-vel használja,vedd fel vele a kapcsolatot,biztosan segít.
Az,hogy nem ment át a hitelesítésen nem téma. Próbálj netről friss drivert leszedni,nem tudom xp-hez van-e. -
patex1983
őstag
válasz
betyarr #3885 üzenetére
Itt megtalálod _Orbi_ cikkét a cserét illetően. Ahogy olvastam elég nagy a minőségjavulás...
-
patex1983
őstag
válasz
DemonDani #3837 üzenetére
Hali!
Nekem az alábbi beállításokkal simán felkeveri a sztereó hangot 5.1-re:
A GX gombot, jobb alul feltétlenül nyomd be, mert csak akkor fog szólni. A GX aktiválása után indítsd újra a zenét/filmet, mert csak akkor fog menni. A mélynyomó aktiválásához a Flex Bass-ot is be kell kapcsolni, különben nem szól.
Xonar DG hangkártya, Win7 64bit, az Asus oldalán található legutóbbi driverrel. -
patex1983
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus Xonar DG hangkártyát, a problémám a következő:
ha zenét hallgatok, vagy stereo hangú filmet, akkor a center/subwoofer nem szól egyszerre, csak ha váltok köztük (swap center/bass output) ez miért lehet? Az alaplapi Realtek tudott olyat, hogy "mélyhang kezelés engedélyezése" és akkor szólt minden rendesen...nehogy már ez a kártya meg ne tudja...mindez analóg kimeneten.A második probléma pedig, hogy eltűnt a vezérlőpult/hangok beállításból a HDMI kimenet. Ha engedélyezem az alaplapi hangkártyát, akkor visszajön...ez azért kell, mert sokszor csak a tv hangszóróin hallgatom a filmeket is, pl ha sorozatokat nézek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple Watch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest