Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
válasz
radi8tor #6258 üzenetére
Igen az alaplapihoz!
Van aki azt állítja, hogy G35 szintű térhatás lesz mások meg azt mondják, hogy nemmár nem tudom mit gondoljak.... hátha te tudsz segiteni!
Illetve nekem AsRock H61M-U3S3-as alaplapom van egy 6870-es kártyával...
Még van 2 PCI slot de mind 2-t eltakarja a kártya... az egyik mondjuk látszik de szerintem nem fog beférni a hangkártya illetve ha be is fér nagyon le fogja fogni a videókártya hűtését.... ilyenkor mi a teendő? Hogy gyárthatnak egyáltalán ilyet!Ilyen a lap: [link]
-
-
dudika10
veterán
válasz
radi8tor #5384 üzenetére
Mert ez nem komoly kategóriában indul. Ott már van nekik egy Essence One-juk, ami bár drága, de legalább nem rossz állítólag.
-
válasz
radi8tor #4873 üzenetére
(ilyen sorrendben)
Légy szíves mondd el, milyen tapasztalatra alapozva mondod ezt.
(#4872) eagle161 Szóval igen, számottevően jobb hangminőséget produkálnak az említett készülékek.
ASUS hangkártyák közül a DG, a DS, az Essence One (ami egy DAC) és esetleg a DX ami jó ár/érték arányt képvisel (a belépő és a felső kategória). De ha csak a sztereó kimenet kell, akkor már van 8k-ért olyan külső kis FiiO DAC, ami eléri, sőt talán meghaladja a DX hangminőségét.
-
patex1983
őstag
válasz
radi8tor #4765 üzenetére
Mondjuk ezt a mai napig nem értem, hogy a francba pattant ki az Asus mérnökeinek a fejéből, hogy pont ilyen 4pin-es floppy csatlakozót dobjanak a kártyára...
Régen is voltak ebből bajok, hogy a user fordítva dugta rá a meghajtóra és kakukk lett, vagy jobb esetben csak nem működött, míg meg nem fordította...Egy ilyen árú hangkártyát azért nem kellene ilyennel hazavágni. Nekem meg pl nincs is ilyen floppy csatim, mert moduláris a tápom és az a kábel már nincs meg, amin ilyen volt...Na mindegy...
-
ooloo
őstag
válasz
radi8tor #4444 üzenetére
Igen .. nagyon halk . Átmeneti megoldásként csatlakoztattam a Creativ Inspire "zenedoboz" fejhallgató aljzatába , de nem azért vettem a hangkártyát , hogy fél megoldásokba keveredjek . Mindenesetre eléggé bosszant .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
radi8tor #4427 üzenetére
Elmúlt az alapzaj, először nem tudtam mire vélni a dolgot, de gondoltam rászánom az időt és megkeresem a "hiba okát", ki-be dugdostam mindent, majd kapcsolgattam a vonalbemenet, ami ugye idáig generálta a hibát, de semmi a kártya örült kussba kezdett, aztán egyszer unalomból vagy miből rákattintottam a SMART VOLUME nevezetű gombra és a zúgás, vagy alapzaj előjött, utána emlékeztem is, hogy azt ott kapcsolgattam install után, de azt nem gondoltam, hogy mint a képen is látszik ez generálta nekem ezt a hülye alapzajt. Aztán eszembe jutott, hogy tegnap ezt kikapcsoltam, csak akkor még nem tudtam, hogy ez a baj forrása.
Legalább megoldódott, ha más is találkozna ezzel a jelenséggel, akkor ez lője eslődlegesen...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
radi8tor #4427 üzenetére
Így marad,
a kártyának nagyon jó hangja van, mivel lekapcsolható a "zaj" ez belefér, digitális alatt meg úgy is mindegy. Egyébként a szekrényben "rohad" már régóta egy 5500-as, arra kötve ez a kártya meg sem tudja mutatni az erejét, szar a hangja na logitech-nek, ezért is nem használtam soha, de mivel szinte új, ezért nem érné meg eladni, az össz üzemórája nincs 1 nap a 3 év alatt, rossz vétel volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
radi8tor #4416 üzenetére
Ezek a programok nincsenek elindítva, de Xp alatt mint írtam teljesen rendben van minden.
Most ismét visszamentem WIN7-re a zúgás annyiban változott, hogy legalább filmek alatt most nem csinálja, lehet kellett neki egy restart, mert installáció után és az alap újraindítás után még az ez volt az első ki-be kapcs.
Amit még észrevettem, hogy Soundforge-ot bekapcsolva és a felvétel gombra kattintva, amikor felugrik a monitor ablak, akkor a zúgás megint jelen van, attól függetlenül, hogy hátul csak a front van bekötve és a vonalbemenet is le van tiltva. Tehát a lényeg, ez mind W7 alatt van, XP alatt semmi gond.
Tanácstalan vagyok...
-
Piftuka
veterán
válasz
radi8tor #3663 üzenetére
Ha van rá mód, érdemes a hangkártyát az alaplap legszélén található slot-ba tenni. Ott veszi át legkevésbé a számítógép különféle mozgó alkatrészeinek interferenciáit.
A baj csak az, hogy igencsak kevés alaplap esetén ügyelnek arra, hogy a lap szélén egy PCI-Express sín legyen. (PCI esetén kicsit jobb a helyzet.)
A PC-E slot jellemzően a PCI-E 16x slot alatt van. (Vagy fölötte.) Nekem most ki kellett vennem a PCI-E X-FI Audion hangkártyámat a gépből, mert kiderült, hogy blokkolta a VGA levegőáramlását.
Ugyebár ezek a mai VGA-k (Vapor-X 5770-em van) már két slot szélesek; a hangkártya így kb. 0,5 cm-re volt tőle; teljesen "végigfeküdt" a VGA ventilátor felett. A GPU így még 2D-ben is 15-20°C-al melegebb volt a normálisnál, 3D-ben pedig majdnem elérte a 100-at.Szóval a hangkártya nem maradhatott.
Ezért javasoltam neked is, hogy ha lesz módod, szedd ki a két VGA közül a hangkarit, mert a felső VGA-d egészen biztosan nem kap annyi levegőt, amennyire szüksége lenne.
-
Integra
titán
válasz
radi8tor #3360 üzenetére
kíváncsi vagyok meddíg fogod bírni az izzadást és az elszigeteltséget.
ráadásul a hangzás is tök más a két fejhallgatónál. nálam már csak emiatt is bukós a 350.amúgy nem igazán értem, mire számítottál...
szövet párna = szöszösödhet
műbőr párna = nem szöszösödik, cserébe beleizzadsz.
ezt elmondtam volna neked boltba menetel helyett itt is -
Integra
titán
válasz
radi8tor #3339 üzenetére
az, hogy ki szereti a nyitott és ki a zártat, absz egyéni preferencia, én nagyon nem szeretem a zártat. nincsen jó érzésem a viselésekor, szeretem tudni mi történik körülöttem.
borzalmasan leszigetel, tényleg nem hallasz semmit sem. de szerintem a legtöbb komolyabb zárt fejes is.
ahogy látom, hasonló konfigba kell neked is -
Integra
titán
válasz
radi8tor #3336 üzenetére
mesélhetnél a kártyádról, én meg a 360ról
szerintem a 360 simán veri a 350-et minden téren.
tudom, teljesen szubjektív, de a 360 egyik legnagyobb előnye, hogy egy nyitott fejhallgató és a plüss a párnázása. nagyon kényelmes, és nem izzadsz bele több óra után sem, a 350-nek számomra ez volt a legnagyobb átka, de global a sennheisereknél. semmit sem hallasz a külvilágból (ez zavar), de még rosszabb, hogy beleizzadsz. sztereo hallgatásra van egy sony mdr-f1 nyitott fejhallgatóm is pont ugyanilyen okok miatt.
szóval nagyon minőségi a 360, amennyire ebben a kategóriában lehet. sehol sorja, sehol ócska anyaghasználat, szép, mattfekete, enyhén selymes fényű fekete műanyag, nagyon finom plüss, a mikrofonja is finoman kattan ha lehajtod (bekapcsolja, felhajtva mute), jobb oldalában meg a hangerő szabályozó tekerő, pöpec, így kell ezt csinálni.
sokan megszólták a 350-et, hogy nincsen mély benne. rengeteg cikket, tesztet olvastam és amazont is, visszatartott. a 360-ról mindenhol írták, hogy a hiányolt mély ott van. és valóban megvan. zene és házimozizásra is letesztelik a cikkekben és megdícsérik, hogy jól teljesít nagyon, hona ez gamer fejes. tényleg elégedett vagyok vele.
nekem ehhez kell hangkártya.
első sorban játékra kell, ezzel a fejhallgatóval.
másod sorban ha rá akarom dugni házimozi receiverre, akkor ahhoz is tudjam. tehát fontos hogy kihajtsa a fejhallgatót keményen, hozza az erős, telt hangokat és a mélyet is, illetve meglegyen a játékokhoz a teljes hang támogatás, főleg fps-hez, vagyis kell a tökéletes térhangzás. -
Integra
titán
válasz
radi8tor #3310 üzenetére
pc360-am van, és még mindig a hangkártyán filózom, de most már írok az asus supportnak, mert vennem kéne.. ugyanis az igazi érdemi különbséget xense és stx között kb semennyire sem lehet igazán észrevenni, ugyanakkor meg játék mellett néha házimozizik is az ember gépről is. nagyon szét akarják választani az egyes felhasználási ágakat, de igazából mindenki mindenre használja.. azért mert játszol nem jelenti azt hogy nem házimozizol vagy hallgatsz zenét, nem is értem, hogy miért gondolják ezt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest