Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
jaffa 2843 #4698 üzenetére
köszi a beállítást , elmentettem és kipróbálom
-
kNG
senior tag
válasz
jaffa 2843 #4698 üzenetére
Néztem több tesztet is (overclockers [review], sztem nem 1 sz*r tesztlabor) és ezeken a helyeken is agyondicsérik...mellesleg a sonym sem szól olyan jól, mint az alaplapi + kis EQ módosítással ...
Mire lenne érdemes cserélni ilyen árkategóriában ehhez a hangkarihoz?
Üdv!
-
lehet 7500-ért jót is venni, de lehet 30ezerért "szart" is... Ez történik, ha valaki nem néz utána, hogy mit érdemes venni
veze
én is hajtottam a DX-szel 668B-t és jobb volt, mint "elmegy"
adok egy Equalizer baállítást 668B-hez:
31Hz: 0dB
62Hz: -5dB
125Hz: -2dB
250Hz: + 2dB
500Hz: 0dB
1kHz: 0dB
2kHz: -2dB
4kHz: -4dB
8kHz: -10dB
16Khz: -4dBAmartus
D2X-en nincs front panel kivezetés
-
veze
őstag
válasz
jaffa 2843 #4694 üzenetére
én most egy Superlux HD668B-vel használom az xonar DX-et (jobb fülesre most nem futotta) ezel kell beérni, de elmegy..
-
kNG
senior tag
válasz
jaffa 2843 #4694 üzenetére
7500 ft-ért ennyire sz*rt adnának? Az 5k-s sonym körberöhögi hangtisztaságban, bár azon meg nincs ennyi basszus...esetleg ha hifire (phillips fw p750-re) lenne rádugva aux-on keresztül a fejhallgató az segítene valamennyit?
-
Amartus
senior tag
válasz
jaffa 2843 #4690 üzenetére
Ilyen kivezetést a D2X-en nem találtam. Hogy lehetne mégis előre vezetni?
Nem tervezem, csak érdekelne. -
kNG
senior tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg az új setupom, és finom szólva vegyes érzelmek kavarognak bennem iránta.
ASUS XONAR D1
Creative Fatal1ty hs-1000 (az usb nélküli) headsetÚgy gondolom, hogy nem rossz választás a kettő együtt, aranyozott a headset jack dugója és a hangkari bemenete is...
Feltettem a drivert, és a hang egyszerűen tompa, zárt, a füleim fájnak tőle...bíbelődtem egy kicsit az EQ-val, és a zenék eszméletlen jól szóltak, egyszerűen nem találtam benne hibát, a basszus mély és "fülbe fúródó" de mégsem fájdalmas volt, a magasak is szépen szóltak mellette...
Viszont játéknál egyszerűen szörnyen szól az egész (érdekes hogy pont gamer fülesnél a zene szólna jól, és a játék nem). A hangok tompák, ha az említett EQ-t alkalmazom akkor meg "csilingelő" hangot ad ki a katona bakancsa (cod2 multi) vagy pl. a britek géppisztolya a lövés eldörrenése után...szétszedi a fejemet...ha EQ-t nem használok akkor meg olyan nyomott tompa a hang...
Kipróbáltam a game beállításokat (gx+GAME mode) de ugyanez...igazából se a zene se a film, se a game mód nekem nem jött be, tompa mindenhol a hang...
Rossz a driverem vagy egyszerűen ez a hangkari ilyen analitikus hangot ad ki amitől el vagyok szokva?
Másik kérdés: Stereo headset mellé milyen beállítást érdemes használni játékokra ezzel a karival ill. headsettel? Amikor 2 speaker beállítást használok jobban átjön a térhatás mint a headphone outputtal ill. headphone surrounddal?
Ez miért lehet? Nem hinném hogy ennyire sz*r a fatal1ty headset
Segítségeteket előre is köszi!
-
veze
őstag
válasz
jaffa 2843 #4690 üzenetére
ez az .. így jó
elkerülte a figyelmem az kis fránya két betű.. "FP" vagyis front panel..
jó tanulság volt..
köszi.) -
-
veze
őstag
adott egy asus xonar dx kártya
a problémam a következö
nem működik az előre kivezetett fejhallgató csatlakozás
korábban működött (azt hiszem xp alatt, nem tudom már) azóta az már nincs, win7 lett feltéve, nem működött hiába állitom át headphone -ra. most 64 bites win7 lett feltéve a driver is ujra , a hozzávaló, és ugyanez a helyzet.
A hátra dugott csatlakozókban müködik a 6 csatorna (jobb - bal elsö, jobbb - bal hátsó , center, bass). az alaplapi hangkártya le van tiltva. ha hátra dugom a fülest az is működik.
nem tudom mit kéne állitanom. a csatlakozó rá van dugva a kártyára, flopy tápcsati is.
hátol az egyik csatlakozóbol piros fény világít ( ez az optikai azt hiszem) Azt hiszem ez xp nél nem világított folyamatosan
ha fejhallgatóra állítom, akkor is a hátra dugott hangszóróból szól egy jobb és egy baloldali.. ha bedugom a fülest elöl ha nem.. elöl meg semmi
ja és még valami DSP mode. azt irj a hangeröszábályozónál a jobboldali forgatógomb alatt -
m3gtr
senior tag
köszönöm
-
Henryk
aktív tag
válasz
patex1983 #4684 üzenetére
Kicsit átdugdostam a kedvedért:
Lejátszó maxon és D1 fél hangerőn, az olyan hogy az egész lakásban lehet hallani, szobán belül szerintem fel sem tűnne neked hogy most a hangfalak vagy a fejes szól, szóval nagy valószínűséggel fogják hallani TV mellett is, sőt akár az is lehetett volna a kérdés, hogy fogják-e hallani a TV-t a fejhallgatótól..
Hangerőben biztos megfelel, hangzásban rengeteget számít az erősítő.
De éjszakai hangos használathoz minimum 2 zárt ajtó legyen közted, és az aludni vágyók között, persze hangerőtől függ, de 1 szobán belül akárhogy hallgatod kihallatszik. -
patex1983
őstag
Jah, hát azt nem írtad az előbb, hogy te még plusz erősítőt is használsz...Engem az érdekelne, hogy a Xonar D1 direktben összekötve egy - most már nem tudom milyen - fülessel megfelelő-e, mind hangerő, mind hangzás szempontjából.
Meg ha valóban ennyire hangos kifelé, akkor nekem sajna nem lehet alternatíva a HD 518...
-
Henryk
aktív tag
válasz
patex1983 #4682 üzenetére
Az attól függ mennyi a fél hangerő, (és persze hogy milyen hangos a TV
) nekem fejhallgató erősítőről megy, amivel jobban oda lehet lépni neki, így nem tudjuk mennyi az annyi..
De viszonyításképp, mikor éjszaka használom, akkor addig tekerem fel, amíg meg nem érzem rajta kézzel hogy remeg a bass-tól, ami még nem hangos fejre véve, viszont nyitott ajtónál a szomszéd szobában is tisztán hallani, bent meg teljesen.
Gyakran használom úgy is, hogy csak leteszem magam mellé az asztalra, és onnan hallgatom, amikor rajtam van a másik fejes, és már késő van hogy hifizzek.
-
patex1983
őstag
Köszönöm.
Úgy látom, hogy a HD 555 is nyitott. Kérdésem az lenne, hogy mennyire hangos kifelé?
Tudom, hogy sok mindentől függ, meg nem is lehet ezt így leírni, de úgy kb mégis?
Ha pl. megy ugyanabban a szobában normál hangerőn tv, mennyire hallható mellette egy ilyen fülesnek kifelé a hangja, pl fél hangerőnél?Ja és az kimaradt, hogy 99.9%-ban zenehallgatásra lenne használva
-
patex1983
őstag
Üdv!
Szerintetek egy Asus Xonar D1+Sennheiser HD518 fejhallgató kombó jó párost alkotna?
Ha nem, akkor mit ajánlanátok ehhez a fejhallgatóhoz? Csak PCI-os hangkari jöhet szóba, mert az 1x PCIe-et elfoglalja a VGA hűtője...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
jaffa 2843 #4677 üzenetére
Szerintem meg nem tudja: [link]
A legkisebb ami tud vmilyen többcsatornás kódolást, amit röptében csinál az a Xonar DS, méghozzá DTS-be
(Megj: a Dolbiy Digital Live-ot nem kell kódolni. Az annak a technológiának a neve, ami röptében bekódolja a többcsatornás Dolby Digital-ba a hangot)
-
Góliát
őstag
válasz
jaffa 2843 #4677 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Góliát
őstag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, mert hangkártyát szeretnék venni. Ezeket néztem ki, de ez nem végleges:
-Asus Xonar D2 7.1
-Asus Xonar D2x/XDTTriton AX PRO-hoz kellene.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Visormail #4673 üzenetére
A lejátszóprogramokban is át kell állítgatni hogy melyik formátumot dekódolja, és melyiket engedje tovább, hova és milyen formában, én ezekkel rengeteget szívtam mikor akartam filmet nézni dts-ben digitálison, utána meg fejesen analógban..
Legegyszerűbb megoldás, ha több lejátszót használsz, az egyiket beállítod digitális kimenettel a másikat analógra, és attól függően indítod el, hogy hol akarsz filmezni.Mivel több hangkártyám van így könnyű leválasztani az egyes hangokat, pl win és egyéb a fejesen szól, míg játék az 5.1-en. Winben kell variálni az elsődleges hangeszközzel.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Visormail #4673 üzenetére
Bizony lehet, hogy XP-n máshogy van. A Win7-ben pont elég egyértelműen látszik, hogy mi a kimeneti hangeszköz. A HDMI nálam a videokártyán van és ott figyel a kimeneti hangeszközök között. Ráadásul ha rá van dugva egy HDMI eszköz (pl tv) és az az elsődleges képernyő, akkor a videokártya driver állítja át alaphangeszköznek a HDMI-t passtrough módba (pont, mivel most a Xonar DTS kódolójára szeretném irányítani a hangot emiatt tiltottam le a HDMI hang kimentet - az a legtutibb, akkor véletlenül sem fogja senki és semmi sem beállítani)
-
Visormail
addikt
válasz
M_AND_Ms #4672 üzenetére
Na legalább valaki reagált már
A mélynyomós magyarázatot köszönöm azt így már értem, viszont a többi xp-n hdmi nélkül egyáltalán nem így van ahogy leírtad az biztos, a win beállításaiban nem lehet sem spdif-et sem passthrough-t beállítani, a xonar programjának spdif azon belül pcm beállítása egyenlő a passthrough-val, csak nem minden esetben, nem minden lejátszóval. Dolby/dts hangsáv esetén az, de mondjuk flacnél már él a kártya programjában a szoftveres hangerőszabályzás, frekvenciabeállítás.
A felkeverésről még egy érdekesség: ha spdif/dolby digital a kimenet, hiába van sztereóra állítva és kivéve a pipa a felkeverés elől, akkor is felkever minden sztereó forrást még a youtubeot is és úgy küldi az erősítőnek
1-2 hónap múlva lesz időm akkor átállok win7re majd meglátjuk ott hogy működik. Az analóg kimenetet most hagyjuk, nálam nincs rákötve semmi, minden amit leírtam az optikai kábelen keresztül történt.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Visormail #4671 üzenetére
Ebbe az egész játékba beleszól az is, hogy az spdif kábel túloldalán lévő eszköz (erősítő), hogyan dolgozik, mi van rajta beállítva.
Pl: "dolbyra állítva nem szól az erősítőre kötött mélynyomó pcm-re állítva igen "
Az első esetbe az erősítő megkapja a diszkrét hangcsatornákat, amin az LFE (mély) csatornán épp nem jön semmi, de maga a csatorna jelen van - ezzel viszont az erősítő nem foglalkozik (nincs olyan logika, hogy egy hangcsatorna jelen van, csak épp nem jön rajta hang, akkor valamit kitaláljon rá az erősítő)
A második esetben PCM kétcsatornás jelet kapja az erősítő, amit be lehet úgy állítani, hogy ilyenkor a mélyeket keverje ki a mélynyomóra (nálam is működik a Yamaha). De ugye ebben az esetben nem jön diszkrét LFE csatorna. Ha jönne, az erősítő azonnal csak azt tenné a mélynyomóra és nem kevergetne semmit semA passtrough-ot szerintem magában a windowsban kell beállítanod. Ha ott nem azt, hanem vmilyen hangszórót adsz meg, akkor azok fognak szólni. Ha ilyenkor a Xonar-nak beállítod, hogy a kimenet mégse hangszóróra, hanem PCM v. DTS/Dolby akkor a windows által átadott hangcsatornákat bepakolja a digit streambe (PCM esetén lekeveri két csatornára és simán kitolja, DTS/Dolby esetén elkészíti a megfelelően tömörített streamet és azt tolja ki).
Tehát ha a windowsban beállítod a passtrough-ot, akkor azt a windows egyenesen már az spdif-re teszi és nem is fog vele foglalkozni a Xonar driver. Ha hangszórót adsz meg a windowsban, akkor onnantól jön a kártya driver. Kitolja egyenesen a saját analóg kimeneteire azt a mit kap. viszont lehet, hogy képes pl.: a két csatornából többcsatornás jelet előállítani (Pl.: DTS Neo "PC could expand any stereo music to 7.1 surround sounds", vagy Dolby Pro-Logic II is the well-known technology to process any native stereo or 5.1-channel audio into a 6.1- or 7.1- channel output). De itt még mindig az analóg kimenetekre tesz a hangot. Hogy ezt SPDIF-en digitális stream-ben menjen ki, ahhoz kell valami ami röptében összerakja streamet (PCM, Dolby Live, DTS Interactive).
Pl: én eddig HDMI kábelen összekötve játszottam. A windowsban passtrough volt beállítva a HDMI kimenetre. Ki is ment a kétcsatornás PCM hang. Beraktam a gépbe a Xonar DS-t. A windowsba beállítottam, hogy 5.1 hangszóróim vannak (pedig nincsenek) a gépre kötve, majd a Xonar driverben is beállítottam az 5.1-t és, hogy DTS-be tolja ki (A DS nem tud Dolby-t). Onnantól a játék is azonnal érezte, hogy 5.1 hangszóró van és úgy generálta a játékhangokat, amit a windows átadott a Xonar drivernek, az ugyancsak 5.1-be akarta kirakni (vagyis nem állt neki a DTS Interactive virtuálisan több csatornát generálni), viszont nem az analóg kimenetekre rakta, hanem bepakolta egy 5.1 csatornás DTS streambe, ezt küldte az SPDIF-re. Ezt az erősítőm fogadta és jelezte is, hogy DTS, 5.1. és ő sem próbált se le-, se felkeverni semmit sem. De az sem érdekelte, ha valamelyik csatornán semmi sem jön. Akkor ott a hangszóróból is csend jön.
-
Visormail
addikt
Ha optikán használod és azt akarod hogy az erősítő kódoljon akkor spdif azon belül pcm-re kell állítani a kártya programját a passthrough-hoz.
Ezt meg 2 oldallal korábban írtam a D1-ről:
Azt meg már egyébként is kérdezni akartam, hogy ezeknek a Xonaroknak meg miért így van megcsinálva a programja, miért nincs passthrough lehetőség? A pcm-re állítva a kimenetet minden programban tök máshogy viselkedik nem tudom követni, hol passthrough hol nem. Egyáltalán hogy zagyválhatták össze a 2 beállítást egy néven? Sztereó forrásoknál teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit csinál. Pl foobar+asio dolbyra állítva nem szól az erősítőre kötött mélynyomó pcm-re állítva igen és a szoftveres hangerőszabályzás is működik. MPC-HCban dolby és dtsnél érintetlenül kiküldi, de sztereo pcm hangsávú dvd-vel meg torz volt a hang. Ha feltettem mellé az ac3filtert és abban állítottam passthrough-t akkor tökéletes volt a lejátszás ugyanannál a dvdnél. Bocs hogy hosszú lett, de ezekkel már egy ideje szórakozok és még mindig nem értem. -
ztoldy
senior tag
-
m3gtr
senior tag
sziasztok DS hangkártya van a gépemben, ami optikán Denon 1911 erősítőre van kötve 5.1-es rendszerrel . Nem rég raktam újra rendszert, de valami nem stimmel a hangzással. Mintha sokkal halkabban szólna ugyanazon a hangerőn, és a mély hang sem olyan mint előtte, az audio centerben mikor végigteszteli a hangszórókat, grafikusan kijelzi hogy mind az 5 szól, de hallani csak a két frontot hallom. Állítgattam már mindent a rendszerben is , de nem bírok rájönni mi a bánat lehet a gond.
köszi -
gyenesmartin
őstag
Egyszerűbben: AZ OPA akkor jó, ha szereted hangosan hallgatni a zenét.Mert ennek inkább olyan hangja van mint a drágább koncerteken a hangcuccoknak.Míg az NJM jó filmre zenére meg akár játékra is.Szép lágy erőteljes hangja van.Az OPA-nak feszes bassusa van ami az Edifierhez jól illik.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #4666 üzenetére
Az OPA leginkább hangosításra van kitalálva.
Ez az NJM ahogy hallom elég jól kihozza mindenféle gitár hangját. -
sti10p
senior tag
válasz
gyenesmartin #4664 üzenetére
Értem. Akkor maradok egyelőre az OPA2604-nél meg az NJM4560D-nél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
sti10p
senior tag
válasz
gyenesmartin #4661 üzenetére
NJM4560-ból melyik D,M,MD vagy S? (Bár azt selytem hogy az MD).
Amúgy ahogy nézem az OPA2107AP messze a legdrágább, gondolom valami oka csak van azért, kérdés hogy DS-nél is beválik e...
-
-
sti10p
senior tag
válasz
gyenesmartin #4603 üzenetére
Egy másik topic-ban olvasgattam és Essence ST/X-ek kapcsán ajánlgatták az OPA2107 és a 2604 típusokat, azt írják a 2107 már jelentősen megváltoztatja a hangzást, de nem biztos hogy jó irányba, a 2604-et pedig egy pár DS-es hsz. kapcsán is olvastam, hogy tetszik pár embernek. Mivel nem akarom rákölteni az alsó neműmet, egyelőre a 2604-et fogom beszerezni, hátha.
Bár az LM4562 is kezd már bejáratódni, mert javult a hangzás a kezdetihez képest, de pl. a gitárokat még mindíg nem érzem elég elől, rock-hoz gyengébbnek tűnik mint a gyári (ami lágyabb, melegebb is volt), de pl. a dobok sokkal előrébb jöttek, és van egy-két magastartományú részlet ami hagosabb lett, de pl. akusztikusban nem vettem észre akkora külömbséget most se. A mélyekről: mivel 2.1-en hallgatom, ami a ládából jön mély azzal nincs probléma (bár az is jobb lett már 1 hét után), de pl. egy elektromos gitár hangzásának karakterében kevesebb lett a vastagság. -
ztoldy
senior tag
válasz
gyenesmartin #4657 üzenetére
Az lesz, csak egyelőre nem tudom tesztelni másik hangfallal, de megpróbálom majd a fejhallgatóval, az mit produkál.
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus xonar D1 hangkártyám.
Időnként olyat produkál, hogy a jobb csatornán nem jön hang csak a bal csatornán. Egy Genius 5.1 HT5000 van hozzá kötve. Az érdekes az, hogy ha újraindítom a gépet, akkor szól a jobb oldal is újra aztán van, hogy újra elnémul, de olyan is, hogy tökéletesen működik a gép kikapcsolásáig.Valakinek volt már hasonló problémája, tapasztalata?
-
M_AND_Ms
veterán
Jó, de nem nevezném átverésnek. Szerintem az ASUS sem mondta, hogy a DS, az egyenértékű a DX-szel.
De pl.: akinek csak azért kell, mert szükséges van egy 5.1-es kódolóra (ami a DS-ben a DTS), akkor tulajdonképpen még a DS kártya is sok, hisz nem nagyon kell nekem extra analóg hang azért, hogy kis gyufásdoboz hangszórón a Windows "tada" megszólaljon -
válasz
M_AND_Ms #4651 üzenetére
Én úgy forgalmaznék, hogy kis szerencsével DX-hez hasonló hangzást kapsz, ha nincs szerencséd, akkor csak annyit kapsz, amiért fizettél. Az opamp csere pedig olyan dolog, amit nem mindenki akar csinálni.
Tehát aki biztosra akar menni, és nem akar cserélgetni, annak DX, aki szereti kísérteni a szerencséjét, vagy szeret kísérletezgetni, annak DS.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4643 üzenetére
1-2 ezerért olyan opampot veszel bele, ami messze lekörözi a gyárit. ha ügyes vagy tisztességes opampot tudsz mintába, ingyen rendelni a Texastól.
Nem tudom miért írjátok, hogy átvágás? Az Asus sehol sem specifikálta, hogy milyen opampot rak bele.
Idézet a termék honlapjáról: "All specifications are subject to change without notice. Please check with your supplier for exact offers"Ellenben kifejezetten hirdeti, hogy cserélgesd nyugodtan a neked megfelelőre: "Swappable OPamp socket allows you to customize your sound solderlessly and create your favorite listening experience with ease."
Tehát, az Asus egy alap opamp-pal szállítja, aztán majd ha neked az nem jó, akkor cserélgeted.
Itt jó néhány opampról lehet szubjektív véleményeket olvasni, DS kártyákkal kapcsolatban is
-
gyilkos répa
tag
válasz
ez mit jelent? hogy gyárilag rosszabbat tesznek bele, vagy valaki kicseréli?
DX esetében is nézni kell ezt?
gyr
-
válasz
gyenesmartin #4641 üzenetére
Hagyjuk már a hülyeséget. Úgyis optikaival köti össze a Z5500-zal, ott meg semmi jelentősége DAC-nak, műveleti erősítőnek, meg egyéb audió elemeknek
Pont ezért is jó a DS, mert olcsó és a digitális részek ugyanazt tudják, mint a drágább társaik. A DG viszont már butított digitális kimenettel rendelkezik, nem lesz jó.
-
Tuco78
aktív tag
válasz
Az az igazság,hogy ezek a dolgok magasak nekem gőzöm sincs mi az a műveleti erősitő (mondjuk nem is érdekel)és,hogy hol kéne keresnem.
A lényeg,hogy jól szóljon vele a z5500 -
Tuco78
aktív tag
Most találtam ezt a cikket:
http://logout.hu/cikk/asus_xonar_ds/teljes.html
Akkor ezek szerint a xonar DS egy nagy átvágás?!! -
gyenesmartin
őstag
A DS-ben cserélhető a műveleti erősítő.Ezért még mielőtt megvennéd kötelező megnézni, hogy milyen műveleti erősítőt raktak rá.Ha "JRC" rá van írva akkor nyugodtan megveheted, de ha nem akkor hagyd ott.Egyébként csak ezért ajánlom inkább a D1-et.A D1 és a DX között meg csak a foglalat a különbség.
-
Tuco78
aktív tag
válasz
gyenesmartin #4641 üzenetére
Köszi!
Nem tudnak átverni mert mielőtt veszek valamit mindig kérdezek hozzáértőktől
Akkor most melyik is DS vagy D1 vagy DX? -
-
g3r1h4wk
csendes tag
Sziasztok!
Asus Xonar DG hangkártyát szeretnék venni, mert ajánlották nekem, hogy kifejezetten fej- és fülhallgatóhoz lett kifejlesztve, én pedig elsősorban ezzel használnám. Azonban lenne olyan, amikor nem fülessel, hanem 5.1es hangrendszeremmel szeretném használni. A kérdés az lenne, hogy így, nem fülessel használva milyen a teljesítménye?
-
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni hangkártya vásárláshoz!
Mindenképpen asus xonar lenne csak nem tudom melyik változat kell nekem!
Filmnézésre és játékra használnám egy logitech z5500 hangfalszettel.
Zene nem szempont mert arra van hifi cuccom, na meg a z5500 abban nem is túl jó.
Kösz a segitséget előre is! -
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék - és előre bocs, ha hülyeségeket kérdezek.
Annyira nem vágom a témát...A kiszemelt új alaplapon nem fér el a Xonar PCI Hdav 1,3 Slim kártyám valamint alaplapi digit koax sincs rajta csak optikai.
Az erősítőmön már foglat az optikai bemenet.
Zenét hallgatok, Blu-Ray filmet nézek és játszom is.
A kérdés az lenne, hogy megoldható valahogy a Pc alaplapi SupremeFX X-Fi 2 - hangját rákötni az erősítőre vagy marad az hogy a PCI kártyát cserélnem kell PCIEx Xonar-ra.
Ha ez a második lehetőség marad akkor melyiket:
Hdav 1,3
vagy Essence Stx?
Az egyiknél van HDMI in/out a másiknál nincs. Igazából nem vágom a különbséget...
Bocs a lámaságért...Köszi előre is
-
gyilkos répa
tag
sziasztok!
asus xonar dx kártyám van, a következőt szeretném elérni:
1) a line in-be (ami egyben mikrofon bemenet is a kártyán) szeretnék egy külső hangforrást bekötni. ennek a hangerejét (tv, amit PIP módban néznék a monitoromon) szeretném tudni vezérelni.
2) a front panelbe szeretnék egy mikrofont bekötni, amit pl. skype-pak használnék. nyilván a skype-nál nem szeretném, ha a tv tuner hangja is átmenne, mikor beszélek valakivelegyszerűen nem tudom belőni. a windows hangbeállíások (windows 7 x64) és a xonar audio panel teljesen párhuzamosan működnek, és össze vissza keverednek a beállítások. pl ha a windows hangbeállításokban engedem a line in monitoringot, ÉS a xonar alkalmazásban is, kétszer jön a hang, visszhanggal.
a front panelt pedig nem tudom működésre bírni a skypeban....
tud esetleg valaki segíteni?
előre is nagyon köszönöm...
-
gyenesmartin
őstag
Közben megnéztem milyen DAC van az erősítőbe.AK4338.Elég ismeretlen.Úgyhogy lehet inkább Xonar D1 lesz.De viszont a műveleti erősítők viszont elég jók
JM4560.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4626 üzenetére
MM és társai, de a legjobb, ha elektronikai alkatrészboltokba érdeklődsz, ott olcsóbb
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4624 üzenetére
Ha van kéznél egy optikais dvd lejátszó, akkor igen
DVD lejátszón egy rendes 5.1-es hangsávval ellátott műsoranyagnál láthatod is, hogy miképp érzékeli az erősítőd (5.1-et kell jelezni Dolby v. DTS formában)
Ha csak egy audió CD raksz be, akkor meg 2.0-as PCM-nek mutatja majd -
gyenesmartin
őstag
Akkor szerintem ez úgy lenne a legegyszerűbb, hogy először veszek egy optikai kábelt és kipróbálom, hogy működik-e egy dvd lejátszón.Igaz?
-
válasz
gyenesmartin #4621 üzenetére
A kézikönyve 34. oldalán ott, van hogy DTS-t 5.1-be is lejátszik.
Sztereót akkor látsz, ha a forrás is sztereó. Ha a forrás 5.1, akkor a kimenet is 5.1 lesz.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4621 üzenetére
Én nem tudom hogy van nálad. De a házimozi erősítők automatikusan állnak be a bejövő digitális jel formátum alapján.
Ha DTS jön, akkor átvált DTS módba és a legtöbbjük ki is jelzi, hogy hány csatornát kapott. Kapcsolj ki minden hangképet, stb-t az erősítődön, hagyd, hogy ő állítsa be.(Ahogy olvasom, eddig nem is használtad a digitális bemeneteket, csak az analógot? Akkor talán azért nem találkoztál ezzel a működéssel, hogy többcsatornás digit jel érkezik)
Ránéztem az erősítőd kézikönyvére. A Digital Input Setup-ban tudod beállítani, hogy automatikusan érzékelje a bejövő formátumot
-
válasz
gyenesmartin #4617 üzenetére
Az nem probléma, hogy nem volt használatban. 99% hogy semmi baja, nem egy bonyolult alkatrész, ami hajlamos lenne a meghibásodásra, ellentétben az eq-val.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4617 üzenetére
Bízzunk benne, hogy jó az
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4615 üzenetére
Persze. A hangkártya szoftverében beállítod, hogy 5.1 vagy 7.1 (ez függ, hogy milyen a rendszered otthon) csatorna és, hogy az SPDIF-en DTS-t adjon ki (ha DS-t veszel, akkor csak DTS van, másikon meg csak Dolby, a harmadik fajában meg mindkettő elérhető - ott ízlés dolga mit állítasz be).
Ezek utána számítógép úgy látja, hogy 5.1 hangszóró van rákötve, a játékok is ennek megfelelően 5.1-s hangot fognak produkálni. Az egészet a hangkártya bepakolja egy DTS (vagy Dolby) streambe és kitolja az SPDIF-en, az erőlködőd meg azt szépen feldolgozza - ki is fogja jelezni, hogy DTS (vagy Dolby) 5.1-et kapott -
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyenesmartin #4612 üzenetére
Sztem válaszd a DS-t és kösd össze az erőlködőddel optikain, jó lesz az (miért ne működne rajta az optikai bemenet)!
-
válasz
gyenesmartin #4612 üzenetére
Abban van optikai bemenet és DTS dekóder.
A kábelválasztásnál azt kell figyelembe venni, mekkora távolságot kell áthidalni.
-
gyenesmartin
őstag
Nekem még nincs meg a xonar d1-em ezért megkérdezem, hogy járnék jobban mert az optikais dolgot még nem nagyon értem.
Vennék egy xonar ds-t amit optikain kötnék rá az erősítőre (ONKYO TX-DS676 akkoriban 200K fölött volt), de viszont nem tudom, hogy működik-e rajta az optikai bemenet.Vagy vennék egy xonar d1-et és analógba kötném be.Meg láttam optikai kábelt 100forintokért.Ez miben különbözik a több ezres kábelektől? -
Szerintem sem, de nekem nincs sokpontegyes rendszerem, és nem is játszom ilyesmivel. De nem tudom, hogy neki mi kell.
Xonar nem azért kell az optikai kapcsolathoz, hogy a sztereó jelet felkonvertálja, én ilyet nem mondtam, nem is mondanék sosem (hiszen a sztereó pont azért sztereó, hogy két csatornából szóljon), hanem azért, hogy a játékok térhangzása ki tudjon menni az erősítőbe. Az alaplapi hangkártyák a játékok hangját csak 2 csatornán tudják kezelni az SPDIF kimeneten, míg a Xonarnak van licenszköteles Dolby Digital Live kódolója, amivel a sokcsatornás analóg hangot be tudja tömöríteni AC3 formátumba.
Egyébként is ilyen tömörítést a Xonar DS is tud, olcsóbban.
-
Ijk
nagyúr
A hangkártyákat a DAC miatt szoktuk venni, ami digitális-analóg átalakítót jelent (olvass utána). Ha optikai kábellel van összekötve a gép az erősítővel, akkor az erősítő lesz a hangkártyád. Tehát teljesen felesleges drága hangkártyáról ugyanazt a jelet küldeni az erősítőre, mint amit az alaplapi optikai kimenet küldene. Ahogy írták előttem, a xonar képes felkonvertálni audio adatfolyamokat több csatornásra, hogy ez megéri-e? Szerintem nem.
-
jcvd
tag
Van erre egyébként valami megoldás? Hogy hozhatom ki a DX-ből a maximumot? Érdemes megtartani?
-
jcvd
tag
Hú ez most egy kicsit kínai, ez a DAT főleg, de igen, meg lehet a DX driverében adni, hogy 6 csatornás a forrás, vagy 2, vagy 4, nyilván a zenék sztereok, és ha 2-re állítom, akkor kicsit másabb a hangzás, ha 6-ra állítom és ugyanúgy zenét hallgatok, akkor visszhangosabbá teszi és talán a mély is jobban szól.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy erős Onkyo házimozi szettet erősítővel és hangfalakkal.
Asus Xonar DX kártyám van, amit az Onkyo erősítőre optikai kábellel kötök.
Nem szól rosszul, a beállításokban lehet elég sok dolgot állítani, de kérdésem, hogy a DX elég ennek a meghajtására, vagy be kéne ruházni egy erősebb Xonar-ra?
És miért van az, ha minőségi fülessel csatlakozok rá közvetlenül a DX-re és például youtube-ot nézek, akkor egy videó megnézése után van még kb. 10 másodpercig egy alapsercegés, majd utána abbamarad, ez miért lehet? Mit kell a DX-en állítani hogy ez megszűnjön?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #4602 üzenetére
Esetleg ha nagyon nem jön be hangja akkor nem tudom, hogy ott vissza lehet-e vinni és visszakérni az árát.Mert ahova én szoktam menni ott visszalehet és kipróbálni még ezeket
JM2068, NJM4558, NJM5532, OPA2134, OPA604.Az x-fi titanium-ban 4558-as van és az x-fi elite pro-ban meg a 2068-as.OPA2134-esssel meg van is egy cikk a DS-el kapcsolatban.De még az nekem mindig furcsa, hogy olyan hangja van az LM-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 500GB 500 GB-os SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST SATA HDD és SSHD új és használt
- 10db 500GB 2,5" HDD
- 3TB 4TB SATA Toshiba, Seagate, Western Digital újszerű és használt, 3TB SAS Hitachi HGST újszerű
- Garanciális Hisense 43A6K Smart LED Televízió/ 108 cm / 4K Ultra HD /
- ZyXEL ZyXEL NBG-418N v2 N300 wifi router
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest