Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Azon szvsz fordítva van a csatlakozó -> szabvány dolgot nem rakhatsz bele csak a hozzá adottat.
gyuromoj: amelyik szinpatikusabb. Egy DS is elég szvsz.
Colos1: legújabb az a 1792-t takarja? Van abból nem hivatalos, nekem az van fenn és tökéletesen működik. Melyik a régi? Nekem pont egy régebbivel nem csinált semmit az EQ (na nem mintha használnám...).
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Felpakoltam a legújabb Xonar DS drivert. Azóta ASIO -val nem tudok az Audió centerből hangerőt változtatni, meg az EQ beállításokra is érzéketlen. Ez így normális???
Saját magát is megkerüli
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Szerintetek DS vagy DX?
Sennheiser HD448 és Logitech X-230 menne rajta. Szokásos felhasználás.(film,játék,zene) Alaplapom ABIT NF-M2S. Válaszokat előre köszönöm.Üdv Gyuri
-
Kucsek
aktív tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy mit jelent az Asus Xonar DX-nél a low Profile jelzés?
Miben különbözik a DX a D1 től?
Buta kérdés:az Maximus II Formula alaplaphoz kapott hangkártya helyére be lehet e rakni,mert attól csak jobb egy ilyen jószág
Köszi a segítséget sürgős lenne a válasz mert rendelés előtt állok
-
Visormail
addikt
válasz
LackoMester #3207 üzenetére
Na ez engem is nagyon idegesít, ha kifagy valami alkalmazás akkor végtelenített beragadt hang megy és nem lehet vele mit kezdeni, az a röhej hogy a windows audio szolgáltatás leállítása és elindítása vagy a kifagyott program újra elindítása sem változtat rajta. Egyenlőre nem találtam rá más megoldást én se csak a windows újraindítását.
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=21&model=Xonar+DX&id=20080612101134859&page=1&SLanguage=en-us
Itt azt írják hogy ez elméletileg csak akkor történik ha a gx mód be volt kapcsolva amikor kifagyott a program. Ill hogy megoldás lehet az eszközkezelőben a kártya letiltása és újra engedélyezése, de ez nem mindenkinél működött a hozzászólások alapján. -
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Hozzá jutottam ma egy XONAR DX/XD/A kártyához nagyon jutányos áron
Kérdésem a következő lenne a hozzá értő egyénekhez.....ha veszek egy TOSlink to Mini-TOSlink átalakítót( kb 500FT) akkor a kártya képes optikai kábelen keresztül jelet kibocsátani házimozi erősítőre??
köszönöm -
válasz
xEon1337 #3049 üzenetére
A Xonar DX-et nem próbáltam,de mivel amúgy is Hi-Fi őrült vagyok jómagam is én az STX-et vettem és nem bántam meg, brutálisan jó minőséget produkál ez a cucc.
Xonar STX:
Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
124dB for Front-out,117dB for Headphone-out (600ohms) dB
Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
118 dB
Output THD+N at 1kHz:
0.0003% (-110dB) for Front-out, 0.001% (-100dB) for Headphone-out
Input THD+N at 1kHz:
0.0002% (-113dB) for Line-in
Frequency Response (-3dB, 24-bit/192kHz input):
<10Hz to 90KHz
Output/Input Full-Scale Voltage
2 Vrms (5.65 Vp-p)Xonar DX:
Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
116dB for front-out, 112dB for other channels dB
Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
112 dB
Output THD+N at 1kHz:
0.00056% (-105dB) for Front-out
Input THD+N at 1kHz:
0.0004% (-108dB) for Line-in
Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input):
<10Hz to 48KHz
Output/Input Full-Scale Voltage
2 Vrms (5.65 Vp-p) -
dudika10
veterán
válasz
RANDY ORTON #3285 üzenetére
Digitális összekötésnél az erősítő beépített DAC-ja végzi a Digital/Analog átalakítást.
Nagyjából teljesen mindegy, hogy mit kötsz vele össze digitálisan, mert ugyan azt a 0-kból és 1-ekből álló sorozatot fogja kapni és azt utána ugyan úgy alakítja át. (Persze vannak apróságok mint jitter meg hasonlók, de ezek csak high-end rendszernél számítanak, "halandó embert" nem érdeklik.)Szóval pénzkidobás venni digitális kimenethez drága kártyát.
Ha DD-be vagy DTS-be szeretnél kódolni, hogy játékok alatt legyen 5.1 akkor egy Xonar DS is tökéletesen elég, ha filmeket nézel eredetileg DD vagy DTS hangsávval akkor meg az alaplapi digitális kimenetek is tökéletesen megteszik vagy a videókártya.A HDAV kártyák pedig nem helyettesítik a videókártyát.
-
dudika10
veterán
válasz
RANDY ORTON #3283 üzenetére
Nem.
Nagyon durván össze-vissza kevered a dolgokat. Előbb olvasgass picit a témában, most így hirtelen elég sok marhaságot írtál.
-
shteer
titán
válasz
RANDY ORTON #3278 üzenetére
akkor minek neked hangkártya? nem digitális kimenetet használsz?
-
RANDY ORTON
csendes tag
üdv..olvastam..neked is asus xonar av1es kártyád van..én is ilyet akarok venni..
mert van egy onkyo hdmi-s..házimozierősitőm..és ráakarom kötni..igaz nem Htpc-m van.. de erős gép..és beletudnám rakni a gépbe a kártyát..
a kérdés:??
hdmi-s videokártyát már nem is kell használni??
vagy a videokártya hdmi kimenetével össze kell kötni a az asus xonar hdmi bemenetével?
és ha az alaplapon van hdmi, integrál video ?? az is elég?? kösszi
-
RANDY ORTON
csendes tag
1
-
RANDY ORTON
csendes tag
válasz
RANDY ORTON #3278 üzenetére
7.1 hangfalszett
-
shteer
titán
válasz
RANDY ORTON #3274 üzenetére
tisztába kéne nálad rakni pár dolgot
milyen erősítővel/hangfalszettel kívánod használni?
-
RANDY ORTON
csendes tag
öö vagy ehez az asus xonar hd av1 es-hez.. már nem is kell videokártya??
-
RANDY ORTON
csendes tag
nincs valakinek eladó
-
RANDY ORTON
csendes tag
sziasztok..van valkinek asus xonar hd av1 pci slim kártyája?? ilyet akarok...
miért van rajta hdmi bemenet??
a videokártya hdmi-vel kell oda csatlakozni?? kösszi -
-
Pocok111
tag
válasz
dudika10 #3268 üzenetére
Azért szeretném lecserélni mert érintkezőhibás vagy valami olyasmi, elfelejti a beledugott dolgokat és néha randomra írkálja az új jack dugó csatlakoztatva üzeneteket, pedig hozzá se nyúlok. Egy DG akkor elég lenne a füleshez? Lenne olyan jó vagy esetleg jobb mint az integrált?
-
dudika10
veterán
válasz
Pocok111 #3267 üzenetére
Semmi baja a 889A-nak, teljesen felesleges ezen a szinten lecserélni.
Inkább vegyél egy jobb fejhallgatót, sokkal több javulást érhetnél el mint egy hangkártya cserével.Jah egyébként mindegy melyiket veszed a hangkártyák közül kb.
DG-n van egy erősítő, de K430-nak mindegy. Az árak kb tükrözik a tudás béli különbségeket. -
Pocok111
tag
Üdv.
Egy AKG K430 típusú fejhallgatóhoz vennék hangkártyát az alaplapi ALC889A helyett.
Asus Xonar DS vagy a DG lenne a jobb ? Vagy esetleg egy DX-el sokkal jobb lenne? Előre is köszi a választ -
bzoley
veterán
válasz
kopidoo #3260 üzenetére
És a többihez. Annak, aki nem fél a nem hivatalos, moddolt meghajtóktól.
-
kopidoo
senior tag
Fixes:
1. Fix: When Play CS-S and Halp-Life under 64bit OS, There is no sound in Center channel and Side channel
2. Fix: When open GX function, Audio setting in new version Skype will cause crash issue.
3. Add GX version info in information page.
4. Add multi-language in some character string. -
-
kopidoo
senior tag
Új driver a DX és DS kártyákhoz!!!
-
djalczo
csendes tag
Sziasztok, ma kaptam meg az uj asus dx kártyám a másik beszart
Szóval nekem ha bekapcsol a gép meg ki akkor egy halk kattanást ad ki, mint amikor egy kapcsolo kapcsol fel, ez a normális a tápcsati végett ?
Válaszotokat előre is köszi -
SOAD19
addikt
válasz
dudika10 #3254 üzenetére
Köszi skacok!
Jó pár évig nyugiban leszek, ezzel a kettőssel(AKG K242Hd+ Essence ST). Jobb be le se gondolnom, mennyit költöttem el hirtelen, erre a projektre.
Na, de hosszú távra vettem.
Amúgy lehet nem is működne a kártya a molex rásegítése nélkül, mert mikor telepítettem fel a drivert, felhívták a figyelmem, hogy legyen ám bedugva... Nem szándékoztam én lehúzni róla, csak kíváncsi voltam, hogy működne-e nélküle. -
dudika10
veterán
Kattanás normális. A relék általában így jelzik, hogy léteznek.
Molexet hagyd csak rajta, nem tudom mi történik ha lehúzod, de valószínűleg okkal rakták rá, valahogy nem tartom valószínűnek, hogy azért van rajta, mert a raktárban találtak 3 karton molex csatlakozót és kezdeni kellett velük valamit. -
SOAD19
addikt
Hello!
Én is beléptem a klubba.
Lenne pár kérdésem, ennek örömére.
A Xonar Audio Centerben ajánlott valamit beállítani? Pl. a sample Rate-em most 192 KHz-en van és 2 Channels, maradhat? Az Analog Out-nál beállítottam a fejhallgatót és beállítására kattintva feljön egy "HP Advance Setting" rész, ahol ki lehet választani a megfelelő ohm érték-hez tartozó beállítást. A kérdésem, annyi lenne, hogy ha a fejesemhez ajánlott érték (55 ohm --> Normal Gain) helyett a high Gain-t választom, azzal nem ártok a fülesnek, csak magasabb hangerőt produkál, vagy mégse?! És még az érdekelne, hogy az normális jelenség, hogyha a headphone-ról átkapcsolok a hangszórókra, meg mikor bekapcsolom a gépet, akkor egy ilyen kis kattanást hallok? És eszembe jutott még egy kérdés: mi lenne, ha a molex-et nem dugnám rá a kártyára, akkor nem is működne, vagy ez csak rásegítés a kártyára? (Essence ST)
Köszi!
-
K1m3rA
csendes tag
dudika10: Köszönöm a válaszokat! A probléma megoldódni látszik, de annyi jót olvastam ezekről a kártyákról, hogy még mindig itt ül a bogár a fülembe.
parvus: Köszi szépen a tippet!!
Maximálisan megoldódott a probléma!! Az alaplapi egyből helyre állt, az Audigy-t kellett kicsit noszogatni hogy Sibelius alatt is megszűnjenek az éppen-csak észrevehető apró "hangugrások" de úgy néz ki ez is megoldódik... Köszi még1x!
-
shteer
titán
válasz
bolcsbuda71 #3248 üzenetére
hát kapcsold be. anélkül nálam se szól
-
dudika10
veterán
válasz
bolcsbuda71 #3248 üzenetére
És mi a gond?
Elmagyarázták már mire való. Hát használd.
-
bolcsbuda71
csendes tag
az a gond hogy bedugom a mélynyomot a woofer kimenetbe és akkor ad hangot ha be kapcsolom flex bass-t ,de ha kivan kapcsolva meg se szólal a mélynyomó
-
shteer
titán
válasz
bolcsbuda71 #3244 üzenetére
és mi a gond?
-
bolcsbuda71
csendes tag
de nekem akkor miért nincs mély semmi sem szol mélyból
de ha bárhová dugom akkor megy mély és ha be vankapcsollva a flex bass kor is van mély de ha meg nincs bekacsolva flex bass akkor nincs mély ez miért van de még tesztnél se szol és akármlyik hangszort bedugom a woofer dugaszb azon sincshang -
Vasinger!
nagyúr
válasz
bolcsbuda71 #3242 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva akkor is van mély.
De maga az az opció nem nagyon világos nekem. Hogy mi van akkor ha állítom a csúszkát ás mit jelent a legördülő menüben a small és a large?
Valaki elmagyarázná nekem? -
bolcsbuda71
csendes tag
halli egy olyan kérdésem lenne hogy normális asus xonar dx ben hogy ha nincs bekapcsolva a felx bass akkor nincs a subwoferen hang?
-
joda30
csendes tag
sziasztok van nekem egy asus dg hangkártyám mi az a dsp mod hogy kell azt bekapcsolni,
hogy lehet divixes filmet digitálisra teni 2.0 bol,5.1 optikai kimeneten -
Pocok111
tag
Üdv.
Az AKG K430as fülesemhez és egy régi AIWA NSX-R37 Hi-Fi-hez keresnék hangkarit (most a hifire van dugva a fejhallgató). Asus Xonar DG vagy DS lenne a jobb? És érdemesebb lenne közvetlen a hangkariba dugni a fülest vagy inkább a hifin keresztül? előre is köszi -
samfishR
senior tag
xonar d1-en hogy lehetne megoldani, hogy input-nak a hangszóró legyen benyomva? szóval pl ts-en a többiek majdnem ugyan úgy hallanák azt amit hallgatok, mint én. mint régen a kreativnál volt a what u hear opcio. win7-em van+legújabb driver. előre is kösz!
-
dudika10
veterán
Az a kártya szerintem csak a PCM-et támogatja digitális kimeneten keresztül ami azt jelenti, hogy csak gyárilag DTS vagy DD hangsávú filmmel lesz 5.1-ed és csak akkor ha az erősítőd is ismeri ezeket.
Használj analóg összeköttetést vagy vegyél másik kártyát.
Sztereo hangsávból egyébként egyik se fog neked 5.1-et varázsolni. -
joda30
csendes tag
sziasztok van nekem egy asus xonar dg kártyám optikán se hogy sem lehet 5.1 varázsolni mi ennek az ok valaki segitse a divixeket is csak sztereoba adja
-
Droid9
csendes tag
Tulajdonképpen ez történt, csak kicsit bután fogalmaztam meg
. Szóval, a legújabb driverrel oldódott meg a probléma. Később külföldi oldalakon is találtam példát erre a hibára, tehát nem egyedi eset a hetes 64 biteseknél, de az új driver már nem bugzik ilyet.
Viszont a magyarázatért köszönet, ezzel is előrébb vagyok egy kicsit. -
c41r0^
őstag
szerintem rakd vissza a legújabb drivert, nem hinném, hogy még1szer produkálni fogja ezt a hibát...
egyébként csak annyi történt, hogy érdekes módon a GUI nem jó helyekre töltötte a különben különálló képekből álló vezérlő erőforrásokat, mintha az a "GUI sablonfájl" sérült volna meg, ami azt tartalmazza, hogy melyik kép hova kerüljön
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Köszönöm, a GX kikapcsolás megoldotta a problémám!
-
malwy
senior tag
Messze dinamikusabb, jobb mint audigy 4. Alaplapi HD888hoz viszonyítva pedig, 100X több basszus, jó 5x nagyobb hangerő, valóban jobb stereo pozícionizálás Egyenlőre legmagasabb, exciter módban (>64 Ohm) hajtom a fülest, ebben a legerőteljesebb a hangzás.. Pedig 55 Ohmos AKG-mhoz képest a középső van tervezve.
A dolby headphone is jómóka. Pedig azt hittem egy használhatatlan szar lesz. A héten megnézem hangfalak alatt nyújtott teljesítményét is.Asus Xonar DG + AKG K 242 HD = meseszép. Aki cmedia fosozta a kártyát, az nem tudom mi okból tette. Kevesebb az ára ennek a kártyának, mint egy teljes verzós PC játéké, aztán ez többéves élvezetet ad.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Játszik valaki közületek Medal of Honor Beta-val vagy Max Mayne-l vista alól xonar DS-sel? Nekem ez a két játék rejtélyes módon kifagy (bekattan a hang)...
Ha usb-s fülesről játszom velük, nincs semmi gond, így kizárásos alapon a ds lehet a ludas...
-
K1m3rA
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem: pár hete raktam fel a a 64 bites Win 7-et (eredeti), de az eddig problémamentesen működő Sound Blaster Audigy-im (azt hiszem az SE változat) váratlanul elkezdett zenelejátszásnál akadozni, pattogni, főleg ha közben mást is csinálok; elég p.: ha képeket nézek és minden képváltásnál akad és "pattan" egyet a lejátszás... (Gondolom ezt valamilyen driver hiba okozza) Továbbá van fent a gépen egy Sibelius 6 és egy komolyabb zenekari kotta visszajátszásánál -ahol meglehetősen sok hangszer szólal meg egyszerre- szinte elviselhetetlenné válnak a fenti problémák!! Természetesen letöltöttem a legújabb drivert, de semmi változás... Tudja valaki, hogy mi lehet a megoldás?
Az alaplapi hangkártyát nem szívesen használnám, szóval ha nem jutok egyről a kettőre, akkor meg kell próbálnom egy új hangkártya beszerzését.
A Xonar DX-et néztem ki, de magyar tesztet nem nagyon találok róla, viszont több fórumon is olvastam jó véleményeket!
De volna pár dolog, amiben kissé bizonytalan vagyok:
1 Mennyire támogatja ez a 64 bites Win 7-et?
2 Megoldhatná a fenti problémát (Zenelejátszás, Sibelius 6)?
3 Miben/mennyivel jobb mint az SB Audigy?
És amit még sehol nem találtam meg:
4 Mi a különbség a Xonar D1 és a DX között?? (Külsőleg annyit látok, hogy az egyik PCI, a másik PCI-Express foglalatos és az utóbbi igényel egy plusz csatlakozót, de a két kártya felépítése sem teljesen azonos, szóval megköszönném ha valaki informálna, hogy pontosan mik az eltérések, mert 2-4 ezer forintos különbség van a D1 javáraA gépem paraméterei:
Gigabyte X48 DQ6
Intel Core 2 Quad Q9650 3Ghz-en
4GB DDR 2-es Kingston Hyper-X 1066-os memória Dual Chanelben
AMD Radeon HD4850 Vapor-X
Seagate Barracude 7200.12 St3500418AS 500GB -
Vasinger!
nagyúr
Nekem így elsőre kicsit parasztvakításosnak tűnik, hogy vedd ezt játékra, mert "csak ezzel" fogod hallani a lépteteket meg a robbanásokat.
Ami azért fura, hgy 2010-ben 6 csatornás hangkártya...Nem mintha dőzsölnék a 7.1-es hangfalakban itthon, de akkor is, hosszú távra tervez az ember.
-
malwy
senior tag
Sziasztok!
Tönkrement hangkártya pótlására Asus Xonar DS vagy Xonar DG legyen?
Előbbi xonar chipes, utóbbi cmedia (igaz oxygen hd). Előbbi 11 525, utóbbi 8.512 Ft.
Utóbbi rendelkezik fejhallgatóerősítővel.
Fejhallgatóm: AKG k 242 HD. Jelenleg Realtek HD888-al van hajtva.Sürgős lenne a segítség, mert 1 órán belül meg kell rendelnem. Több pénzt nem tudok most költeni rá, hiába kívánná meg a fejhallgató. Elsődleges szempont a hangminőség.
Üdv: Malwy
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kopidoo #3212 üzenetére
És ott melyiket töltsem le? A legújabban benne van az előző 2 is?
Az számít, hogy W7 64 bit van fent nekem és ez a 32 bites XP oldalon található?Előre is köszi!
szerk.: Ahogy nézem a méreteket a 3 teljesen különböző. Egyáltalán ezek mik? El lehet rontani valamit ezekkel?
-
arimoka
csendes tag
Most raktam a gépbe egy xonar dx-et
Az alaplapihoz képest (alc889) egy álom
. Végre elöjöttek a magashangok
Bár árban azért ennyi külömbség nincs kettö között,de nekem megérte!
-
Vasinger!
nagyúr
Nem tudjátok, hogy miért van az, hogy néha elmegy a jobb csatorna, vagyis csak nagyon halk, a bal pedig tökéletes. Biztos, hogy nem az eszköz hibája, mert mással is kipróbáltam, esetleg még szoftveres, de inkább hangkarira gyanakszom.
Igaz ritkán fordul elő, de akkor elég idegesítő, mert csak restart-tal oldódik meg.
-
LackoMester
addikt
Hel,
olyan gondom volna, h. néha előfordul, a PC a hálózat végett lefagy játék közben. ( egy Xonar DX karim van ) A játékból simán kitudok lépni, de a hang beragad, és ujrakell indítanom a gépet.
Mit lehetne ilyenkor tenni, h. ne kelljen a restart.? -
prime_adam
aktív tag
Köszi a válaszokat
-
kopidoo
senior tag
válasz
lucky07 #3199 üzenetére
Jah még valamit próbálj ki.
Flexbass bekapcs, de a hangfalméretek legyenek small-ra állítva, mert minél több hangfalt teszel large-re annál gyengébb jelet kap a sub. Tehát, ha mind Large, akkor a sub nem kap jelet. Ha ez megvan akkor az audio centerben a speaker tesztnél ellenőrizd a csatornákat.
Filmezés közben a mixerben halkíts le mindent a sub kivételével és így tutira tudod ellenőrizni a működést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen processzort vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest