Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barm
tag
válasz
jaffa 2843 #5280 üzenetére
youtube nem sztereo, van azon 5.1 is. csak kérdés, hogy mi értelme van.
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #5298 üzenetére
No mivel pont van nálam gép amit újratelepítésre hoztak és már kész is van átraktam, most arról írok (win xp) itt is ugyanazt írja hogy csatlakoztassa az eszközt. Akkor megy vissza a boltba még szerencse hogy 2 év a gari, 1 év 4 hónapos a kártya.
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #5296 üzenetére
A nagyrészét felsoroltam már, azon kívül a win újratelepítés ami szintén felesleges mivel 2 win7 van a gépemen és mindkettőn most egyszerre szállt el tehát nem szoftveres a hiba.
Marad a tanácsaid közül egyedül az eeprom frissítés amiből nem tudom melyik való rá, egyébként meg garanciális még a kártya.
Ja és kétszer kivettem, leporoltam egy ecsettel, visszatettem hátha kilazult de nem változott semmi. Másik pci slotba viszont nem tudom kipróbálni mert csak 2 van és a másiknál útba van egy hűtőborda, de másik gépbe át fogom tenni azt hiszem. -
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #4577 üzenetére
Nofene most úgylátszik nálam is ez történt, elindítottam a gépet (win7) és nincs telepített hangeszköz üres a lejátszóeszközök. Az eszközkezelőben sárga felkiáltójeles multimédiás audiovezérlő van hibaüzenet hogy nincs telepítve az illesztőprogram, ha rákerestetek vele a neten ill megmutatom a mappát ahol van azt írja nem talált hozzá valót. Ha elindítom a driver telepítőjét akkor ugyanez az üzenet hogy "csatlakoztassa a asus xonar d1 audio eszközt"
Az alaplapi kártya biosban ki van kapcsolva és nem is lett telepítve a drivere erre a winre.
Az uac eddig is ki volt kapcsolva, a driver telepítőt úgy indítom hogy jobb gomb rendszergazdaként. -
markedone
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #5290 üzenetére
a 3 legujabb driverrel probáltam már. az uni xonar drivert pedig nem ismerem. mi az vagy honnan tudok jo verziot leszedni?
-
Alu
senior tag
válasz
dudika10 #5292 üzenetére
Igen egy kicsit bonyolítom sry
Ezer köszönet!!Végre beindult ez a 30cm-es vaddisznó.
Csak úgy dübörög
(asszem holnap meg kell húznom a csillárt, már nagyon mocorog
)
Végülis van 2 sztereo-, 1 mono erősítőm és 4 hangfal + 1 mélyláda..
Van egy erősítő, ami az első hangfalaké
Van egy másik, ami a hátsó hangfalaké és
Van egy harmadik, ami csak a mélyládáé.. (mono lett belőle csinálva. Régi Orister)
És végülis azt szerettem volna, hogy a két első hangfal mellett, ami ugye sztereoban szól, szóljon a mélyláda is..
és végre sikerült
Köszönöm urak!További szép napot és Boldog Újévet!
-
-
Alu
senior tag
válasz
Rendben, de nekem az lenne a lényeg, hogy a zene 5.1 ben szóljon.. nem filmnézésre használnám, hanem van egy sztereo erősítőm 2 Dali hangfallal és nyáron összedobtam házilag egy Magnat mélyládát.. Ahhoz van egy erősítőm. A hangkártyáról a SUB csatlakozóról mély jelek jönnek, de viszont csak DVD-ről és csak DTS beállítások mellett szól a mély...
-
markedone
csendes tag
Attól tartok az lesz. Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni.
-
markedone
csendes tag
válasz
próbáltam már mindenféle beállitással, úgy is hogy felcserélve dugtam be a kimenetekbe, de ugyanaz a probléma:S ugyanúgy csak a bal oldali hangszórók szólnak és a center.
-
Youtube az stereo, winamp-pal maximum zenét érdemes hallgatni, amit szintén stereo-ban kell. Filmhez pedig használj Media Player Classic-ot (32bit-est). itt mindent be tudsz frankón állítani
markedone
Asus Driverben állítsd 6csatornára, és 5.1-re. Asus-ék hajlamosak összekeverni a "side" és "rear/back" kimeneteket.dudika10
aú, erre nem is gondoltam.. de jobban járna ha ő sem tenné
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus DG 5.1-es hangkártyát és olyan kérdésem lenne, hogy azt hogy tudom megcsinálni, hogy youtube-n winampon vagy legalább Win. Media Playeren 5.1-ben szóljon?
Op. rendszer: Win7 Ultimate 64bit.
Winamphoz már próbáltam minden féle plug-in -t letölteni, de egyikkel se akarta az igazat..
meg vagyok fogva Help PleaseElőre is Köszönöm!
Üdv.
Alu -
markedone
csendes tag
Üdv!
Most vettem egy Xonar DX hangkártyát, 5.1-es Roccat Kave-em van, win7 64 bites oprendszer. A beüzemelés ment, minden rendben, viszont a jobb elsö/hátsó illetve a mélynyomó nem szól. Nem tudjátok mi lehet a baj? Előre is köszi. -
-
shteer
titán
válasz
jaffa 2843 #5274 üzenetére
annál van még jobb: telefonról
-
-
-
arino
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #5270 üzenetére
Zene (FLAC, mp3) , film túlnyomó részben. Egy Cambridge Soundworks 4.1-es van a géphez és egy Sennheiser HD408 fülesem. Volt egy régi ABIT-NF7 alaplapom amellyel szólt úgy ahogy, de vagy három éve vettem egy MSI-t amin AC'97 van és úgy szól minden mint egy tejfölös pohár a mobil hangszóróra téve
...és már nagyon unom.
Nincs szükségem SPDIF, stb. dolgokra, nem szerkesztek zenét. Csak hallgatok. Nem vagyok audiofil, talán egy leheletnyit igényesebben a nagy átlagnál. -
-
arino
csendes tag
Helló!
Asus xonar DS vagy D1 kártyák között vacillálok. A D1-ben is JRC 5532 műveleti erősítő van, ami a DS-ben viszont könnyen cserélhető. A DS olcsóbb, de a cserélem a műveleti erősítőt ugyanott leszek szinte árban mint a D1.
Win7 32 alatt akarom használni, de később 64 bites alatt is.
Segítsetek eldönteni melyikek válasszam!Előre is köszi.
-
markedone
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #5267 üzenetére
Ez tartalmas válasz volt, köszi szépen a segítséged
-
válasz
markedone #5266 üzenetére
olvastam hogy ilyen oprendszeren nem mind szol jol
Ez a Creative kártyákra igaz, amikhez a kedves figyelmes gyártó képtelen épkézláb drivert írni.
A D1 jó választás, kávéhoz bőven elég (még sok is). Ha PCI-os kell akkor D1, de van ennek egy PCI-e változata is amit DX néven találsz meg. A választás igazából azon múlik, hogy milyen portod van szabadon az alaplapodon.
-
markedone
csendes tag
Hali!
Asus Xonar D1-es hangkártyát tervezek venni. 64 bites Win7-em van, 5.1-es Roccat Kave fülessel. azt szeretném kérdezni töletek hogy jo választás e ez a hangkártya, vagy esetleg tudtok jobb megoldást hasonlo árban? Mert olvastam hogy ilyen oprendszeren nem mind szol jol. Válaszotokat elöre is köszönöm! -
Amartus
senior tag
válasz
Diablo18 #5263 üzenetére
Nekem ilyen van, Audigy 2 ZS-ről váltottam. Zenétől filmig, játékig használom. Asus és Unixonar drivereket használtam, most unixonar van fent. Win7 x64 op.rendszer alatt.
Gondom egyik driverrel sem volt.
A legtávolabbi slot-ba raktam a lapon.Hangzása szerintem tökéletes, semmi pénzért nem cserélném le másra.
Azt nem tudom, hogy mennyi különbség van az x-fi xtreme gamer fatal1ty pro-hoz képest. Mikor vettem, én is gondolkoztam, hogy ezt vagy azt. Végül a D2X-t választottam 33-ért(egy helyen volt annyi és ott se sokáig) és nem bántam meg.
-
Vittorio77
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus Xonar DG hangkarit. A hangkártya optikai kimenetét rákötöttem egy erősítő optikai bemenetére (5.1-es hangfalszett van hozzá). A Xonar programjánál beállítottam mindent, ahogy kell (5.1 hangfal, SPDIF bekapcsolva). Viszont a hangfaltesztnél csak az első két hangfal szólal meg, semmi egyéb.
Ha nézek egy filmet Potplayeren, akkor nincs szöveg, azaz tutira nem szól a center, sem pedig a .1 hangfal. Ha a Xonar progival átállítom 4 hangfalra, akkor jön a szöveg, de így meg nem az igazi, hiszen nem a centeren szól a szöveg és a szub sem szól.
Mit kéne átállítanom, hogy rendesen jöjjön az 5.1-es hang optikain?
-
Diablo18
senior tag
Asus Xonar D2X
erről a kártyáról kaphatok valami infót?
véleményt?
megéri a 40 kt ?
és ezt még jack dugóval kell össze kötni pl az 5.1 el
mert látom van rajta 2 rca isaz mire jó?
és jobb vagy rosszabb mint 1 creative x-fi xtreme gamer fatal1ty pro
gondolok itt pl a win7 támogatásbanhangzásban
-
Froclee
őstag
-
Froclee
őstag
válasz
Froclee #5259 üzenetére
szerk.: na sikerült tovább haladni. a zenelejátszóban újra meg kellett adni az output-ot. viszotn windows-ba meg a böngészőkbe még nincs hang.
szerk2.: a vezérlőpult/hang résznél a Felvétel fülön a Wave szól, mikor zenét játszok le, nem pedig a lejátszásnál a Speakers. tudnátok segíteni?
-
Froclee
őstag
Sziasztok.
bedugtam egy mikrofont a xonar d1-embe és kifagyott az egész win7. utána még rebootolni sem sikerült párszor, majd vártam pár percet, utána nagy nehezen bebootolt. kihúztam a mikrofont azóta, csak most már a hangszóróim sem jók.
valaki tudna segíteni?
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #5256 üzenetére
Persze nincs hozzá köze csak EAX támogatást ad.
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #5254 üzenetére
Akkor kapcsold ki. EAX támogatást biztosít a régi játékokhoz amik azt használják, a többinél hibákat okoz.
-
Visormail
addikt
válasz
gyenesmartin #5252 üzenetére
A GX gombot nem nyomtad be ugye?
-
gyenesmartin
őstag
Megvan nekem is a D1. Az normális, hogy a játékok rosszabbul mennek mint a régi kártyával?
-
fradi81
veterán
hi
asus xonar d1-et. -
sentinel123
csendes tag
Hi! Ép egy Jamo S 606 HCS 3 hangfal szet vásárlása előtt állok,milyen hangkártyát vegyek a gépbe?30K alatt kéne valami...
-
Amartus
senior tag
Próbált valaki már D2X-höz 320ohm-s fejhallgatót(pl. Beyerdinamic DT660) csatlakoztatni? Működött rendesen?
Érdekelne, mert szeretnék egy ilyet beszerezni. -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #5238 üzenetére
Jah, ez tényleg segített. Most frankó az új driverrel.
-
yolan
őstag
válasz
gyenesmartin #5244 üzenetére
Csak meglepődtem, hogy míg egy olcsóbb kártyában cserélhető, egy drágábban nem.
-
yolan
őstag
válasz
gyenesmartin #5242 üzenetére
Igen, D1-ről beszélek, és igen, nem tokban van, hanem forrasztva. Ezt nem értem, hogy egy olcsóbb kategóriájú DS-en pedig tokban van.
-
yolan
őstag
válasz
gyenesmartin #5236 üzenetére
Tudni tudnék, de előbb forrasztásmentes megoldást szeretnék kipróbálni. Gyárit kiveszem, újat beteszem.
-
patex1983
őstag
válasz
dangerzone #5229 üzenetére
Próbáld ki, hogy a front panel típusát HD Audio-ra állítod.
-
yolan
őstag
D1-hez melyik op-amp-okat ajánlanátok olyan 1k-s határig?
-
fradi81
veterán
válasz
dangerzone #5233 üzenetére
Lehet nem ártana nálad akkor egy driver újratelepítés vagy frissítés, mert ez így érdekes
-
fradi81
veterán
válasz
gyenesmartin #5231 üzenetére
Hello, úgy 3x jobban szól mint egy alap integrált/2-3 ezer forintos hangkártya. Persze jó hangfal sem árt.
-
gyenesmartin
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy egy xonar d1 mennyivel szól szebben mint egy cmedia 8738-as olcsó hangkártya? Úgy néz ki, hogy karácsonykor meglepem magam ezzel a kártyával.
-
Visormail
addikt
válasz
dangerzone #5229 üzenetére
Nekem alapból mindent megjegyez, a windows indulásakor azon a kimeneten van amin utoljára hagytam.
-
dangerzone
addikt
Ebben a Xonar audio centerben nincs olyan opció, hogy egy adott beállítást elmentsen?
Gondolok én itt most arra, hogy jó lenne, ha alapból az első panelre kötött hangszórókat szólaltatná meg.De a program , mikor betölt, kapásból mindig a hátsó panel-t aktiválja, azt is a fejhallgató beállítással.
-
Bodz
nagyúr
válasz
cyber86 #5225 üzenetére
UNI Xonar 1796. Hátha megoldja a gondod.
-
cyber86
őstag
válasz
jaffa 2843 #5224 üzenetére
de ez állandóan kékhalálozik :S
-
cyber86
őstag
Hali. most vettem egy Asus xonar d2x hangkarit és egy friss drivert valaki tudna nekem linkelni? mert ami fent van a honlapján azzal kékhalálozik állandóan és a telepítő cd-n meg ősrégi driver van fent
-
John Rose
aktív tag
Igen, a csatolófelületükben van eltérés , ahogy kedves fórumtársunk is írta ebben a kommentben.
Utólag is elnézést dudika10 az idézésedért a hozzájárulásod nélkül.
Egyébként hasznos dolog a fórum átolvasása -
csacsa1988
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #5217 üzenetére
A D1 és a DX között van különbség?
-
válasz
csacsa1988 #5209 üzenetére
Ha 20e ft a keret, akkor én Xonar DX-et javasolnék. Kódol DDL-be, valamint korrekt analóg résszel rendelkezik a fejhallgatóhoz. A 32ohm-os fejest pedig tökéletesen ki fogja hajtani. (nekem a 150ohm-ossal sem volt gondja)
-
SurgeonHS
csendes tag
Sziasztok!
DTS-HD kódolású BluRay filmek alatt rosszul szól a Xonar DS-em, alig van közép és magas tartomány. Normál DTS esetén nincs gond. A beállításokon kell változtatnom valamit, vagy ez normális? Nem ragaszkodnék a HD-hez, de vannak lemezek, amiken ez az egyetlen 5.1-es hang.
-
dudika10
veterán
válasz
dangerzone #5211 üzenetére
Tipp:
A hangfalat hátra dugtad, a kimenetnek nincs zaja, de a hangfalnak van saját zaja.
A fejhallgatót meg előre, és az előlapi kimenetnek van zaja, mert az a szerencsétlen rossz minőségű kábel végigmászik az egész házon.Persze ha nem így van bedugva, akkor ez rossz tipp.
Másik PCI foglalat, esetleg kapcsold ki az SVN-t és a win-ben a loudness kiegyenlítést ha be vannak kapcsolva, mert azok pl tudnak folyamatos zajt okozni. -
genuinezltn
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdést tennék, fel, remélem tudtok segíteni!
Eldöntöttem, hogy vásárolnék egy L:http://www.asus.hu/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_D2X/][Xonar D2X] hangkártyát.
Több helyen is nézelődtem webshopban, és észrevettem, hogy lehet kapni [D2X] és [D2X/XDT] típusjelzéssel! Egy gondom akadt ezzel, mégpedig: mi lehet a különbség a kettő között, mert árban is különböznek! Holott egyforma lenne papírforma szerint a kettő (szerintem).Köszi a segítséget!
-
csacsa1988
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #5177 üzenetére
Optikai kimenettel használnám a házimozit, de ez miért számít?
A fülhallgató pedig ez: Sennheiser HD 448 -
patex1983
őstag
válasz
dangerzone #5205 üzenetére
Nem kellene hallatszania, nekem is volt DG karim és teljesen csendben volt. Ha van rá lehetőség, próbáld ki másik PCI slot-ban, hátha segít.
-
dangerzone
addikt
válasz
jaffa 2843 #5206 üzenetére
Épp ez az, hogy mindegyiken.
-
válasz
dangerzone #5205 üzenetére
front panelen? vagy a gép hátuljába dugva is?
-
dangerzone
addikt
Az mennyire normális, hogy alapjáraton zajt hallok a hangfalban, fejhallgatóban?
Szóval nem szól semmi zene, csak a fejemre teszem a fülest, és hallom a zajt.
Xonar DG hangkari. -
Shing
őstag
Sziasztok!
Asus K50IN laptopom van, Realtek High Definition (ha minden igaz, ALC269)-es hangkártyával. Emellett van egy Logitech X-530 5.1-es hangrendszer. Az integrált gagyiság ugye nem támogatja az 5.1-t, ráadásul elég rossz minőségű is.
Asus Xonar U3 10 ezer forint körüli, ahogy olvasgattam ez a legjobb választás. Akkor biztos lehetek a döntésben? Részletes 5.1 tesztet lehet valahol olvasni?
Válaszokat előre is köszönöm! -
yolan
őstag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, monnyátok meg nyugodtan ha az, de felteszem
D1 kártyába LM4562 opamp-ot tenni mennyire életképes? Esetleg több darabot összeházasítani, egyik kimenetére másik bemenetét majd belegányolni foglaltba.
Hogy és mivel lehet a legtöbbet kicsikarni ebből a vasból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- Windows 10
- Kerékpársportok
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest